PDA

Prikaži potpunu verziju : Pravljenje point&click igrica


Marko_hacker
14.6.2008, 16:07
Da ne zna mozda neko od vas kakvo je znanje potrebno za pravljenje neke point&click igrice tipa syberia(dobro,ne mora da bude bas tako dobra)?Koji program mi treba,koliko su ti programi komplikovani,mogu li se skinuti besplatno...sto god znate o pravljenju ovih igrica,napisite...

voodoo_
14.6.2008, 16:14
http://www.adventuregamestudio.co.uk/

DeCoy
14.6.2008, 16:14
Adventure Game Studio (http://en.wikipedia.org/wiki/Adventure_Game_Studio)

He, he pretekao me voodoo za sekundicu...pogledaj i na wiki linku alternative software opcije;)

Patton
14.6.2008, 17:16
AGS ti je najbolji za pravljenje tzv. oldschool point 'n click avantura tipa Space Quest / Kings Quest serijali, Lucasarts-ove stare avanture itd. Bilo kakav 3d sa tim programom ne mozes izvesti, kao sto je recimo u Syberiji kretanje Kate Walker. Ako znas osnove programiranja, vrlo lako mozes izvesti stvari koje ti nudi AGS. A ako znas osnove 3d programiranja, vrlo lako mozes napraviti igre koje su kvazi 3d, tipa Return To Mysterious Island ili Post Mortem. Te igre koriste tzv. skybox-ove za docaravanje 3d okruzenja... obicna kocka sa nalepljenim texturama koja se rotira oko igraca koji se nalazi u centru te kocke.

Eni
14.6.2008, 17:36
RenPy

Shlaymara
14.6.2008, 19:26
Mozes probati i sa Wintermute endzinom (WME). Odavde (http://dead-code.org/home/index.php/about/)mozes da skines sve sta ti je potrebno za pravljenje jedne P&C avanture, a naravno, sve je besplatno;). Koliko je ovaj endzin dobar potrvrdjuju i mnoge komercialne igre koje pokrece (Ghost in the Sheet, The Lost Crown, Art of Murder: FBI Confidential, Sunrise...).
Ovde nemas ogranicenja kao sa AGS-om i stvarno mozes da napravis svoju Syberiu...ako umes dobro/lepo da crtas:p. Uostalom, pogledaj galeriju slika (http://dead-code.org/home/index.php/games/) igara koje pokrece WME.

Marko_hacker
14.6.2008, 22:49
E hvala puno ljudi svima!!! Dobijate gratis cd kad (ako) napravim neku dobru igricu... :D