Prikaži potpunu verziju : Satelitska TV na računaru
Prvo bih hteo reci ako mozete da birate izmedju Skystar2 karte za komp i D3 paketa SBB-a obavezno uzmite SkyStar2. Mislim da je karta danas dostupna vecini korisnika kosta negde oko 75e + antena,konvertor(i) i ako imate mogucnost uzmite pokretni sistem ( antena,konvertor+motor). Instalacija karte je laka, samo je ustekate u komp instalirajte drivere i vec ste 70% posla uradili. Ako ste kupili kartu i ubacili je u komp sledeci korak je instalacija drivera - desni klik na My Computer pa na Hardware pa na Device Manager onda na Network Adapters tu uradite desni klik na vas adapter i update driver to je to sto se drivera tice. Da se ne zbunite vas komp SkyStar2 kartu registruje kao Network Adapter, onda instalirajte softvare sa instalacionog CD-a. I obavezno ga izbrisite iz Start Up-a. Skinite sa strane www.progdvb.com program progdvb ali najbolje verziju 4.48 jer je najstabilnija onda idite na stranu www.crosat.org u Upload deo i registrujte se - besplatno je - skinite iz dela Skystar 2 - Vplug2 - vplug 2.2.4 ili noviji ali ne vplug 2.2.4 full II, skinite i novi softcam.key i v_keys.db kao i v_sids.db. onda instalirajte progdvb 4.48, onda u njegov direktorijum koji se nalazi na c: (obicno) ubacite softcam.key a u plugins instalirajte vplug2.2.4 i v_keys.db,v_sids.db sada pokrenite progdvp i u Settings-DiSEqC i tu podesite opcije za svoj sistem . Jos vam ostaje da skenirate kanale to radite iz Channel list-Channel search.... kada skenirate zaljeni transpoder idite kanal po kanal rucno jer imena kanala nisu dobro pokazana. Trenutno preko Skystar karte mozete gledati ceo premiere paket filmovi,sport,xxx kao i dosta drugih paketa.:ciao:
...skinite iz dela Skystar 2 - Vplug2 - vplug 2.2.4 ili noviji ali ne vplug 2.2.4 full II, skinite i novi softcam.key i v_keys.db kao i v_sids.db. onda instalirajte progdvb 4.48, onda u njegov direktorijum koji se nalazi na c: (obicno) ubacite softcam.key a u plugins instalirajte vplug2.2.4 i v_keys.db,v_sids.db sada pokrenite progdvp i u Settings-DiSEqC i tu podesite opcije za svoj sistem...
Ovo je, naravno, legalno samo u edukativne svrhe, za proucavanje satelitskih komunikacija, recimo... :)
Opisi nam malo svoja iskustva sa D3, zar je toliko lose?
Ne D3 je odlican, odlican izbor ako nemate mogucnost kablovske, isto tako mnogi sebi ne mogu da priuste racunar ili nisu bas vesti u baratanju racunarom. Ali ako mozete da birate i umete da baratate racunarom (minimalno) onda je Skystar 2 pravi izbor posto dosta paketa moze da se prati ( naravno legalnim putem 8) , ali pored Satelitske televizije SkyStar 2 pruza i OFF LINE DOWNLOAD, namerno ne koristim termin Satelitski Internet jer to nije to, vama karta SkyStar2 omogucava samo download i pomocu raznih programa od kojih je najbolji SkyNet mozete pecati Drivere,programe,igre... moguce je i preplatiti se kao kod adsl-a ili kablovske i onda upload ide preko fiksnog a download preko satelita. Nisam siguran ko kod nas nudi takve usluge ali ako vec placate uzmite adsl ili kablovski net a sa ovim pecajte ( cisto u edukativne svrhe ). Interesantno je da istovremono mozete skidati veliki broj podataka po velikim brzinama, cak je mogce podesiti SkyNet i pecati bas ono sto vam treba. Isto tako preko Progdvb programa za pracenje satelitskog programa mozete snimati i to u odlicnom kvalitetu .
Mario Pavićević
29.5.2008, 10:48
Ne D3 je odlican, odlican izbor ako nemate mogucnost kablovske
Da ali D3 se emituje preko kablovskog distributivnog sistema po DVB-C standardu.Verovatno si mislio na Total TV koji se emituje preko satelita?
sad ima da se kupi skystar HD kartica :aplauz: i kosta oko 100 e slika je nenormalno ostra :eek:
ali treba bas jak komp za HD
Da na total tv 8) ali i sto se D3 tice ako mozete da birate SKyStar 2 uzmite, cinimi se kao mnogo bolje resenje posebno uz motorizovan sistem !!!! Samo setas od satelita do satelita, naravno ako ti je otvoreno nebo da nista ne blokira signal !!!
Shone_King
22.6.2008, 2:48
Kolko kosta Antena saltelista? Razmisljam o ovoj investiciji ...
traži po oglasima može se nači do 15e 120cm što je sasvim ok
Shone_King
22.6.2008, 3:29
extra onda se isplati uzeti Sky Star 2 - 40eur i 15eur antena 55 extra,al dobro to nece biti uskoro heheh..
paulvandyk68
22.6.2008, 9:00
Svaki core2duo ce pogurati sky star 3 bez problema.
Mario Pavićević
22.6.2008, 11:19
Svaki core2duo ce pogurati sky star 3 bez problema.
Sky star 3 ne postoji vec su naslednici Sky star 2 kartice Sky star HD i Sky star HD 2.
Sto se tice cena opreme citiracu sebe iz druge teme:
Tanjiri su oko 25e celicni a 60e aluminijumski.Treba ti i LNB koji je da kazemo 20e neki bolji(imas i za 10e sa vecim sumom).100m kabla koaksijanog mozes naci za 20e pa na vise i to je ako hoces da pratis jedan satelit.E sad ako zelis vise satelita najzgodnije je kupiti motor i pozicioner.Motor je ispod 30e a pozicioner oko 45e.Mozes ici i na skuplju varijantu a to je diseqc motor i pozicioner sto bi te kostalo 75e za motor i 55e za pozicioner.Kod klasicnog pozicionera ti na samom pozicioneru isprogramiras gde je koji satelit i kada zelis da promenis satelit koristis daljinski od pozicionera i menjas ga rucno.Kod diseqc-a risiver je povezan sa pozicionerom tako da ako promenis na samom risiveru kanal i risiver ce tu informaciju proslediti do pozicionera.Sad koliko ovaj sistem dobro funkcionise u praksi i ostalo moras da se raspitas.
Shone_King
23.6.2008, 23:45
auuuu pa ovo ispada 200evra sta je LNB? i sta ce mi 100m kk?
1. ProgDVB je dobar za one koji se prvi put sreću sa SS2, posle mjesec dana ili manje uzmite DVB Dream :)
2. Početnik može uzeti i najjeftiniju opremu na tržitu da izađe sa svim do 60€.
Antena, 2 lnb-a, diseqc, SS2, kabal. Ali posle nekog vremena kad se registruje na neki od specijalizovanih foruma (http://www.satelitskiforum.com/wbb2/index.php) i vidi šta sve propušta onda će razmišljati o većim investicijama.
3. SS2 definitivno best buy izbor
Mario Pavićević
24.6.2008, 8:21
auuuu pa ovo ispada 200evra sta je LNB? i sta ce mi 100m kk?
Ne treba ti 100m to sam pisao nekom drugom:)Uzeces kabla onoliko koliko ti treba od antene do racunara.Antena skuplja signal i usmerava ga u jednu tacku na kojoj se nalazi LNB(ona kocka na anteni).LNB konvertuje signal veoma visoke frekvencije na nizu koja je pogodnija za prenos kablom(veci je gubitak pri prenosu signala visoke ucestanosti) i ujedno ga pojacava.
Aleksandar
24.6.2008, 12:41
1. ProgDVB je dobar za one koji se prvi put sreću sa SS2, posle mjesec dana ili manje uzmite DVB Dream :)
Poslije visegodisnjeg koriscenja SS2 (sa dva LNB-a) i probavanja mnogo DVB programa ubjedljivo najbolji je AltDVB.
Nema potrebe za instalacijom,radi i na slabijim konfiguracijama,koristi plugin-ove ProgDVB-a,ima PIP (dva sateliska kanala koje mozete istovremeno i snimati),...
kod mene na skystar hd se najbolje pokazao dvbviewer,ali ni alt nije loš
I Dream ima PIP. A mislim da Alt više uzima nego što daje. (vremena i živaca, ne resursa)
Ajd uploaduj negdje taj svoj Alt, onako gotov (out of box) da ga probam. Ovi moji su uvijek bili problematični. Al' da bude sa svim graphovima koji mu trebaju, ako nije problem...
Aleksandar
29.6.2008, 15:31
I Dream ima PIP. A mislim da Alt više uzima nego što daje. (vremena i živaca, ne resursa)
Ajd uploaduj negdje taj svoj Alt, onako gotov (out of box) da ga probam. Ovi moji su uvijek bili problematični. Al' da bude sa svim graphovima koji mu trebaju, ako nije problem...
Nije problem.
Gdje da ga upload-ujem?
Koristim AltDVB 2.1.0 build 1881,elecard mpeg2 decoder (imam instalaciju),Cyberlink audio decoder (ista instalacija kao i elecard),vplug 2.3.2 plug-in (edukativne svrhe),dva LNB-a (Astra 19.2E i Hotbird 13E) i sve to radi na Athlon XP 1600+,1GB RAM (isto je radilo i sa 512 MB)
Sve zajedno ce biti velicine 12-15 MB (mozda ustedim koji MB arhiviranjem)
Mozda ce ti se ukazati potreba za korigovanjem jednog ili dva ini fajla posto se lokacija foldera nece poklapati.
Napisacu uputstvo za to i stavicu ga u arhivu zajedno sa programom.
@moderatore
Ovo nije piraterija posto je sve navedeno besplatno (i slobodne distribucije)
extra, uploaduj gdje god možeš. nešto tipa zshare, megaupload ili slično. može i na crosat upload.
i hvala, naravno
Aleksandar
30.6.2008, 0:09
AltDvb (http://www.megaupload.com/?d=L7BSLDJ1) out of box
Aleksandar
2.7.2008, 22:29
Mozda je mali off topic ali ima veze sa satelitskom TV i racunarima (i konzolama):
Za one koji "hvataju" Astru (19,2E),razumiju njemacki jezik (nije bas nuzno) i interesuju ih igre i kompjuteri uopste,
preporucujem emisiju Giga Games (svaki dan od 22h do 24h) na kanalu Giga (Freq. 12460 H).
Info link (http://www.giga.de/show/gigagames/)
imam ja ok radi nesto oce nesto nece :D
opet problem sa altdvb-om.
evo slika..
http://i38.tinypic.com/2vi2i6a.jpg
Aleksandar
9.7.2008, 19:24
opet problem sa altdvb-om.
Pokusaj ovo (u AltDvb-u):
Setings -> Video / DirectShow -> DVB - Main (pri dnu) -> Video Decoder
namjesti na Elecard MPEG2 Video Decoder (pod uslovom da si ga prethodno instalirao) -> Save & Applay
regulisao, do mene je :glup:
Ali kad šaltam kanale moram sačekati par sekundi da dođe slika, ton se pojavi ranije. nije na svim kanalima ali na većini.
@Aleksandar mogao si i kakvu dobru listu kanala staviti :) mrzi me da ih sad preimenujem sve a Alt je do upisao beze. A kad sam odradio update onda imaju još gora imena...
Aleksandar
10.7.2008, 1:42
Ako ti je
Setings -> Video / DirectShow -> DVB - Main -> Video Render
postavljen na Overlay Mixer onda ce ti sporije prebacivati kanale,ali ce ti manje opteretiti CPU,
a ako prebacis na Video Render mnogo brze ce prebacivati kanale,ali i opterecenje procesora ce porasti (posebno u full screen-u)
Posto je kod mene slab komp (6 godina star :( ) u window modu koristim Video Render (brze prebacivanje kanala),
a u full screen modu koristim Overlay Mixer (ne gubim frejmove)
@noisy
Sto se tice liste kanala,znao sam da ces "prigovoriti",jer ju uopste ne odrzavam :D
nema nigdje na netu dobra lista za AltDvb.
ne mogu da vjerujem...
Kao prvo koga zanimaju Racunari i Pc Igre a zna Nemacki jezik Giga TV je najaci na astri 19e, ima i na hot-u Gamer TV ali iskreno gup je. Posetite www.giga.de. sto se prebacivanja kanala i toga sto nekada ceka sekundu vise da se ukljuce to je dok se desifruje kanal, zavisi cesto i od plug in-a koji koristis i koliko ih koristis. Trenutno naj je V-plug i mislim da su drugi tog tipa bespotrebni trenutno dok im ne urade update 8).... I bez da uvredim bilo koga koristio sam sve programe za pracenje satelitskog programa i po meni je i dalje najbolji ProgDVB, i to verzija 4.48 radi kao bombona barem meni, a i svakom drugu kome sam namestio isto a namestio sam ih sigurno 20 i kada kod bi probali neku drugu verziju dolazilo bi do pucanja programa. Neki ce reci driveri ali JOKKKKK........ Sto se tice Skystar HD karte mislim da je trenutno nepotrebna osim ako ne uzimate High-End racunar e onda ok ali ako vam je prosecna konfiguracija uzmite normalnu skystar2 slika je vise nego dobra i jos ako imate dobar LCD monitor prava milina za oci !!!!!!!!!!!!!
Aleksandar
12.7.2008, 16:18
Kao prvo ...
Mala dopuna.
GIGA TV nije specijalizovan za PC.
Postoje mnoge emisije i teme:XBox,PS3,WoW,PC igre,filmovi,muzika,... (sve sto vole mladi :))
Za korisnike PC najzanimljivija emisija je GIGA GAMES (svaki radni dan od 22h do 24h) sto sam vec postovao.
Sto se tice cekanja pri prebacivanju programa i jesi i nisi u pravu.
Kod mene se slika pojavljuje trenutno (AltDvb + vplug + very low-end komp) bez obzira na izbor programa.
Jedini slucaj kad sam cekao (da se pojavi slika) je bio kad sam instalirao 4.4.3 drajvere sto sam rijesio povratkom na 4.4.1
ProgDVB jest dobar program,ali razlicite verzije se ponasaju razlicito.
Instalirao sam ih nekoliko i imao razlicita iskustva.
Od normalnog rada do izludjivanja porukama tipa: ne moze da startuje SS2 kartu (bez ikakve mogucnosti za korekciju).
Meni je AltDvb na prvom mjestu,a ProgDVB odmah iza njega.
Kako li bi radila na Windowsu X64 Pro. ??????????? Drivera ima to znam. Samo nesto nisam cackao xp x64, mislim da poboljsanja ne bi bilo ama bas uopste, imam osecaj da na 32-bita radi cak i stabilnije ! Sta mislite vi ???
Kao prvo koga zanimaju Racunari i Pc Igre a zna Nemacki jezik Giga TV je najaci na astri 19e, ima i na hot-u Gamer TV ali iskreno gup je. Posetite www.giga.de. sto se prebacivanja kanala i toga sto nekada ceka sekundu vise da se ukljuce to je dok se desifruje kanal, zavisi cesto i od plug in-a koji koristis i koliko ih koristis.
Zar Giga TV nije free-to-air?
Sto se tice SkyStarHD kartice jeste da zahteva zver od konfiguracije ali slika je mnogo bolja od stanardne PAL, neuporedivo bolje.
Zar Giga TV nije free-to-air?
Sto se tice SkyStarHD kartice jeste da zahteva zver od konfiguracije ali slika je mnogo bolja od stanardne PAL, neuporedivo bolje.
Jeste Giga je FREE 2 AIR, slazem se da je kod HD karte slika bolja ali za nekoga ko ima stariju konfiguraciju obicna SS2 je bolja od bilo koje TV karte, naravno jos ako doda motorizovan sistem..... milina !!!! Mislim da ne moze da se ospori da slika koju pruza i obicna SS2 razbija !!!!
Mislim da ne moze da se ospori da slika koju pruza i obicna SS2 razbija !!!!
Slazem se, mnogo bolja od kablovske u svakom slucaju.
amd 1150-le, ati x1300 pro sa dual čipom.
Alt dvb + daljinski,
slika sa OSD na TV funkcioniše samo sa cyberlink decoderom u video render 9 modu.
može li ikako u overlay.
amd 1150-le, ati x1300 pro sa dual čipom.
Alt dvb + daljinski,
slika sa OSD na TV funkcioniše samo sa cyberlink decoderom u video render 9 modu.
može li ikako u overlay.
Probaj drugi DVB Program.....
:eek: kakav odgovor, ne hvala.
probao sam sve što imalo valja, garantujem da je ALT ne pre va zi đen.
Aleksandar
15.7.2008, 10:56
slika sa OSD na TV
Probaj OSD4ALT (http://www.rdi-board.com/archive/index.php/t-50081.html) ili Golden OSD (http://www.dvbsoft.net/news.php?item.462) plugin-ove.
Probaj OSD4ALT (http://www.rdi-board.com/archive/index.php/t-50081.html) ili Golden OSD (http://www.dvbsoft.net/news.php?item.462) plugin-ove.
koristim golden osd, nije problem sa osd on radi na kompu ok, nego na tv isključivo sa cyberlink decoderom u video render 9.
htedoh u overlay modu.
nego ako može neko korak po korak sa ati karticom, gore navedenom (sa matorom mx440 sve je radilo OK).
Aleksandar
15.7.2008, 21:01
Nažalost nemam iskustva sa ATI karticama.
Jesi li probao OSD4ALT,piše da mu je namjena (specijalizacija) upravo prikazivanje OSD-a na TV-u?
Možda će raditi i u tvom slučaju.
E a sta kazete na Hauppage WinTV HVR-4000 :eek: ? A evo i SS2 kartica......
@Rajic83 ajd daj parametre za taj gamer tv na hot-u
@Rajic83 ajd daj parametre za taj gamer tv na hot-u
gamer tv nije free 2 air , moras da imas kljuceve i dobar signal na hot-u da bi ga gledao, a i na francuskom je. Uzmi i skeniraj HotBird i nacices ga.
Aleksandar
16.7.2008, 12:30
ajd daj parametre za taj gamer tv na hot-u
Game One
Frequency: 11074
SymbRate: 27500
Polarity: V
Kanal se zove GAME ONE F.11075000 , V , Symbol rate - 27500,
Mada mislim da je bio i neki Gamer TV ili sam pomesao ova dva. Ako jesam izvinjavam se .
Da li neko zna kada ce opet da vrate i da li ce opet vratiti AliceSat na 19E ?
i kada ce opet da nam ukljuce D+:icon_evil ? mada su i nemci ok za :eek:
Aleksandar
16.7.2008, 14:33
AliceSat je jos uvijek na 19E, sa jednim malenim dodatkom koji se zove kriptovanje :boxing: sto onemogucava ljude da se bave offline download-om.
D+ je zasticen Nagravision 3 zastitom koja je vjerovatno odradjena posteno jer Kudelski Group (tvorci Nagravision-a) je bio u velikoj krizi nakon masovnog "provaljivanja" Nagravision 2.
Cak je i Premiere prijetio da ce preci na Mediaguard,sto se nije obistinilo.
Za sada Nagra3 je prilicno tvrd orah i potrajace dok ga neko ne nacne (u edukativne svrhe naravno) :)
AliceSat je jos uvijek na 19E, sa jednim malenim dodatkom koji se zove kriptovanje :boxing: sto onemogucava ljude da se bave offline download-om.
D+ je zasticen Nagravision 3 zastitom koja je vjerovatno odradjena posteno jer Kudelski Group (tvorci Nagravision-a) je bio u velikoj krizi nakon masovnog "provaljivanja" Nagravision 2.
Cak je i Premiere prijetio da ce preci na Mediaguard,sto se nije obistinilo.
Za sada Nagra3 je prilicno tvrd orah i potrajace dok ga neko ne nacne (u edukativne svrhe naravno) :)
Za N3 znam, nego dugo lome taj orhhh:dedica:, a za ovo nisam znao mislio sam da je alice na 23.5 !
Starac Sveta
16.7.2008, 22:28
Da li neko zna kada ce opet da vrate i da li ce opet vratiti AliceSat na 19E ?
i kada ce opet da nam ukljuce D+:icon_evil ? mada su i nemci ok za :eek:
nemci najkasnije do kraja godine odose u nagra 3 i nds i onda cao pirati.ostaje vam da predjete na cs kao ja i da gledate sve sto je zakljucano,naravno u edukativne svrhe:)
nemci najkasnije do kraja godine odose u nagra 3 i nds i onda cao pirati.ostaje vam da predjete na cs kao ja i da gledate sve sto je zakljucano,naravno u edukativne svrhe:)
Koliko dugo imam SS2 i kada god iskljuce nesto, nesto drugo i na nekom drugom satelitu je otkljucano i moze da se gleda tako da se ne brinem puno !!! Naravno kada tad i najtvrdji orah ima da pukne pa i N3 iz edukacije cisto ima da se slomi :ciao: Tako je bilo i bice ! secam se kad jednom celu godinu a mozda i vise nisam imao d+ na astri 19e pa je onda opet dosao, pa otisao, pa dosao , pa otisao i tako u krug .....
Koliko dugo imam SS2 i kada god iskljuce nesto, nesto drugo i na nekom drugom satelitu je otkljucano i moze da se gleda tako da se ne brinem puno !!! Naravno kada tad i najtvrdji orah ima da pukne pa i N3 iz edukacije cisto ima da se slomi :ciao: Tako je bilo i bice ! secam se kad jednom celu godinu a mozda i vise nisam imao d+ na astri 19e pa je onda opet dosao, pa otisao, pa dosao , pa otisao i tako u krug .....
Iako koristim CS (u edukativne svrhe naravno) moram da priznam da je Rajic potpuno u pravu... Neobicno je kako je skoro uvek bar jedan paket "dostupan", ima ovde mesta i za teorije zavere :)
Premiere polako prelazi na N3 a nazalost paralelno sa tim i na NDS
NDS VIDEOGUARD CAID - 09C4
(11,798 GHz, pol. H SR=27500 FEC=3/4)
(11,914 GHz, pol. H SR=27500 FEC=9/10 DVB-S2/8PSK).
Starac Sveta
17.7.2008, 23:36
zasto jedan paket ako moze 40,zasto 4 hd kanala ako moze 80,zasto jurnjava za kljucevima i nerviranje kada nestane slika usred filma?pamtim ja neka sretna vremena kada se sve gledalo sa jednom karticom(stampana ploca) pa onda moduli i kartice pa samo moduli pa samo emulatori.sada su neka druga vremena,treba iskoristiti to sto se nudi a u medjuvremenu ce valjda i domace kuce ponuditi najnovije tehnologije.
Starac Sveta
17.7.2008, 23:38
e zaboravio sam,sve je edukativno.
paulvandyk68
17.7.2008, 23:38
Eh da gde nestase stara dobra vremena i dobri stari skystar 1.:cool:
zasto jedan paket ako moze 40,zasto 4 hd kanala ako moze 80,zasto jurnjava za kljucevima i nerviranje kada nestane slika usred filma?pamtim ja neka sretna vremena kada se sve gledalo sa jednom karticom(stampana ploca) pa onda moduli i kartice pa samo moduli pa samo emulatori.sada su neka druga vremena,treba iskoristiti to sto se nudi a u medjuvremenu ce valjda i domace kuce ponuditi najnovije tehnologije.
Rade se sve te kombinacije jos uvek i znam dosta ljudi koji jos uvek vole (nemam drugo objasnjenje) da se igraju sa tim...
e zaboravio sam,sve je edukativno.
Naravno, zasto bi inace to radili :)
Eh da gde nestase stara dobra vremena i dobri stari skystar 1.:cool:
Sto mislis da su nestali SS1? Ima ih trenutno vise nego SS-HD i bice tu jos dosta vremena...
E a jeste bre volim priznajem volim kada nesto razbijemo:boxing: " zbog edukacije naravno :a_whistli" srce mi lupa onako:kreza: kao piratu s'kariba, kada je cisto nebo a i kada skinemo mrak odredjenom paketu. Mislim za te ljude jedan veliki :tapsh: edukativni :tapsh: od mene !!!!
Aleksandar
19.7.2008, 21:53
Jos malo otezavajucih okolnosti za edukativce:
BSkyB, vlasnik najveće digitalne satelitske pay TV platforme u Evropi, britanskog Sky Digitala ozbiljno razmišlja o tome da se uključi u trku za kupovinu jedine španske DTH platforme Digital+ koja se emituje preko satelita Astra na 19.2° istočno i Hispasatu na 30° zapadno.
@Rajic83
Ako se ovo dogodi, D+ ce biti daleko od edukativnih svrha jer SkyCrypt (Videoguard) jos niko nije proucio :(.
Jos malo otezavajucih okolnosti za edukativce:
@Rajic83
Ako se ovo dogodi, D+ ce biti daleko od edukativnih svrha jer SkyCrypt (Videoguard) jos niko nije proucio :(.
Ne treba gubiti nadu :rolleyes: mada se slazem sa tobom :boodala:
Starac Sveta
19.7.2008, 23:02
Ne treba gubiti nadu :rolleyes: mada se slazem sa tobom :boodala:
oces-neces opet smo na edukativnom cs-u:)
Aleksandar
20.7.2008, 12:40
CS jeste dobra stvar,ali i satelitske kartice za PC imaju svojih prednosti.
Prva je finansijske prirode (SS2 kosta 70e koliko kostaju i obicni FTA receiver-i,za razliku od Dreambox-a koji kosta nekoliko stotina evra).
Dakle,satelitska TV na kompjuteru je lijep dodatak uz vrlo malo (odnosno najmanje ulaganja) u opremu
(ostatak opreme je identican za sve receiver-e i zato ga ne racunam u cijenu).
Drugo,kao sto oluja kaze:
znam dosta ljudi koji jos uvek vole (nemam drugo objasnjenje) da se igraju sa tim...
Trece,postoji jos mogucnosti za koriscenje SS2 kao sto su satelitski internet i njemu srodan,ali nelegalan,offline download.
Ovdje je slicna situacija kao kod video igara (PC protiv konzola).
PC je visenamjenska masina,sa mnogo mugucnosti i efikasnim upravljanjem,
ali specijalizovani uredjaji odnose prevagu zbog jednostavnosti koriscenja,vecom udobnosti i boljom podrskom.
paulvandyk68
20.7.2008, 13:19
SS2 I internet, moguce je ali jako skup sport. To je ustvari samo dovnload preko satelita. I to zavisi kojom brzinom, kod provajdera se placa 1024 kb/s cena je bila oko 3000 din. Znaci ukoliko zelis upload moras imati u najgorem slucaju dial-up modem brzine 56k ili adsl adapter. Ukoliko imas adsl nevidim zasto bi onda uzimao pretplatu za satelitsdki internet.
SS2 I internet, moguce je ali jako skup sport. To je ustvari samo dovnload preko satelita. I to zavisi kojom brzinom, kod provajdera se placa 1024 kb/s cena je bila oko 3000 din. Znaci ukoliko zelis upload moras imati u najgorem slucaju dial-up modem brzine 56k ili adsl adapter. Ukoliko imas adsl nevidim zasto bi onda uzimao pretplatu za satelitsdki internet.
Kod SBB-a je 1024/512 - 4450 DIN - tako da verijem da neki normalan paket i nije toliko van dohvata ako se ide preko satelitskog interneta, nekome ko nema jos mogucnosti za kablovski net ili adsl a zeleo bi da ima vece brzine download-a satelitski internet predstavlja dobro resenje pa cak i ako je privremeno. Naravno da upload ide preko 56k modema ili ekvivalenta osim ako ne posedujete dvosmernu karticu:D, a onaj ko se odluci na ovaj hardware (bio dvosmerni ili ne, bila to SS2 ili neka druga karta) imace uz net i razne pakete kanala bili oni free2air ili ne ( mada nema razloga za uzimanje satelitskog pored adsl-a, kablovskog ili bezicnog...) E sada kada budem uzeo nov komp za mozda godinu dana uzecu neku raketu i nabicu mu SS HD ili mozda cak Hauppage WinTV HVR-4000 jer dokle god je nama CS zbog edukacije ili neceg drugog uvek ce nesto dobro moci da se gleda ! Edukativno i nikako drugacije !
Milan Padjen
22.7.2008, 15:09
AltDvb (http://www.megaupload.com/?d=L7BSLDJ1) out of box
Ja sam skinuo ovaj out of box fajl. međutim prijavljuje mi grešku:
AV0: Graph Error [5001]
No graph file (GRF/XGR/GRS).
Please configure DirectShow!
U Settings opcijama za DirectShow (DVB-Main, DVB-H264 i DVB-PIP) stoji sve na automatic. Da li trebam da ručno podesim Graph fajl, i ako da kako mogu da ga nađem?
Unapred hvala!
Aleksandar
22.7.2008, 15:58
prijavljuje mi grešku:
AV0: Graph Error [5001]
No graph file (GRF/XGR/GRS).
Please configure DirectShow!
U Settings opcijama za DirectShow (DVB-Main, DVB-H264 i DVB-PIP) stoji sve na automatic. Da li trebam da ručno podesim Graph fajl, i ako da kako mogu da ga nađem?
Unapred hvala!
Jesi li se pridrzavao uputstava koja sam napisao (nalaze se u arhivi sa AltDvb-om)?
Ako jesi onda pogledaj post #24 (http://www.sk.co.rs/forum/showpost.php?p=565696&postcount=24) i post #26 (http://www.sk.co.rs/forum/showpost.php?p=565987&postcount=26).
Da li mozda neko zna neku frekvenciju na Astri19e ili Hotu 13e za offline download ili je sve sifrovano ?
@Rajic83
Na Astri i HotBirdu ne ide internet uopste, pa ni kriptovan i to je tako zadnjih pola godine ili nesto vise.
Trenutno dobro radi SkyDSL na 7e 10845 V 27500-3/4 ( pun protok je oko 4MB/s, naravno ako se pusti sve, sto nije nimalo preporucljivo ) mada ne ide lose ni na 11303 H 27500-5/6 OpenSky je provajder ( isto 7e ).
@Rajic83
Na Astri i HotBirdu ne ide internet uopste, pa ni kriptovan i to je tako zadnjih pola godine ili nesto vise.
.
Meni na astri vec godinu dana nema nista nego reko mozda su pustili opet .
Pozdrav svima,
postoji offline download na drugim satelitima i stvari koje idu nisu kriptovame, fora je sto grupe koje pustaju down stalno menjaju pid i mac adrese. Trenutno idu najnoviji filmovi i poneka nova igrica. Pre neki dan "pao" Flatout.
Aleksandar
28.8.2008, 21:41
Iako su se vijesti o "razbijanju" Nagravision 3 sistema pojavljivale vise puta (sve su bile lazne),ova mi djeluje najozbiljnije:
Es erscheint eine neue RSA Card auf dem Markt.
Sie wird PRIMÄR heissen und NAGRA 3 entschlüsseln.
Das bedeutet 2 Provider sind damit entschlüsselbar.
D plus Spanien und Pr*****e Deutschland, sowie Pr*****e Star.
Leider ist es unmöglich auf einer Card beide Files zu schreiben.
Die Provider verwenden unterschiedliche Verschlüssellungen.
Ili u prevodu:
Pojavice se nova RSA karta na trzistu,zvace se "PRIMÄR" i otkljucavace NAGRA 3.
To znaci da ce se otkljucavati 2 provajdera,D+ i Premiere (Deutschland i Star).
Nazalost,nemoguce je na jednu kartu upisati oba fajla.
Navedeni provajderi koriste razlicito sifrovanje (isti sistem,ali razlicito ga koriste,prim.prevodioca :))
Pojava kartica se ocekuje u 43. sedmici ove godine.
Vjerovatno ce se pojaviti odgovarajuci plugin-ovi i za PC programe.
Sve navedeno je za edukativne svrhe,nikako za promovisanje piraterije.
Aleksandar
19.9.2008, 19:17
Lijepa vijest:
Ukoliko posjedujete digitalni HDTV satelitski prijemnik ili PCI DVB karticu kao što je SkyStar HD možete okrenuti svoje tanjire na satelit Astra 2A na 28.2° istočno i barem privremeno pratiti četiri nekodirana filmska kanala britansko Sky-ja u visokoj rezoluciji!
U trenutku pisanja ovog teksta kanali su još uvijek bili nekodirani, ali kao što je to običaj sa digitalnim kanalima mogli bi da se kodiraju svaki čas - zato požurite na Astru 2A i uživajte dok možete, bez dekoderske kartice! Riječ je o prije najavljenim HD filmskim kanalima iz produkcije Sky-ja, a koji će se baviti dramama, naučno-fantastičnim filmovima i hororima, akcionim filmovima i komedijama. Riječ je o HD simulcast verzijama već postojećih Sky Movies filmskih tematskih kanala koji se pod tim imenima emituju već neko vrijeme.
Tehnički parametri:
Astra 2A (28.2°E)
tp. 24 (12.168 GHz, pol. V, SR=29500, FEC=3/4, DVB-S2)
Sky Drama HD
SID=3815
PID V=515
PID A=643 (engleski), 663 (AC-3, engleski)
Sky Scifi/Horror HD
SID=3816
PID V=514
PID A=642 (engleski), 662 (AC-3, engleski)
Sky Action HD
SID=3817
PID V=512
PID A=640 (engleski), 660 (AC-3, engleski)
Sky Comedy HD
SID=3819
PID V=513
PID A=641 (engleski), 661 (AC-3, engleski)
Postoji li sta interesantno za nas samrtnike koji imamo obicnu SS2?
Verujem da imas mnogo vise iskustva u ovome od mene, pa ako moze mala pomoc?
Kako stoji stanje sa cenom HD sat. kartice? Koja masina je minimum a koja optimum za ovako nesto, naravno uz mogucnost snimanja video materjala? Vidjao sam uzivo zicane tanjire (deluje impresivno), odnosno nisu napravljene od lima, kako one odbijaju signal i kakav je prijem kod njih? I na kraju mislim da se ne slazem da nije legalan offline download preko kartice, zato sto sve sto je pusteno u etar moze se uhvatiti, osim ako nije kriptovano i tu ne postoji neki zakon koliko znam. Smatram da sve sto nije kriptovano ili sa nekom sifrom da je slobodno za koriscenje. Ako nije dozvoljeno onda je piraterija i slusanje radio stanica, satelitskih rado stanica itd.
Aleksandar
28.9.2008, 13:26
Postoji li sta interesantno za nas samrtnike koji imamo obicnu SS2?
Verujem da imas mnogo vise iskustva u ovome od mene, pa ako moze mala pomoc?
Zavisi sta te interesuje i koji(e) satelit(e) "hvatas".
Sto se tice edukativnog "proucavanja" sistema zastite sat tv kanala trenutno su aktuelni Premiere (Astra 19E),ostaci TPS platforme,RAI i Polsat(Hotbird 13E).
Do kraja godine TPS gasi SVE svoje kanale na Hotbird-u i kompletno seli na Astru.
Za druge satelite ne znam jer sam fiksno na ova dva.
Sto se tice offline download-a misim da je aktuelan satelit 5E (i eventualno 7E).
Ako zelis da koristis SS2 i za gledanje TV kanala i za download preporucljiva je nabavka motora (za antenu) ili rucno okretanje antene (sto je prilicno nezahvalno).
Kako stoji stanje sa cenom HD sat. kartice? Koja masina je minimum a koja optimum za ovako nesto, naravno uz mogucnost snimanja video materjala? Vidjao sam uzivo zicane tanjire (deluje impresivno), odnosno nisu napravljene od lima, kako one odbijaju signal i kakav je prijem kod njih? I na kraju mislim da se ne slazem da nije legalan offline download preko kartice, zato sto sve sto je pusteno u etar moze se uhvatiti, osim ako nije kriptovano i tu ne postoji neki zakon koliko znam. Smatram da sve sto nije kriptovano ili sa nekom sifrom da je slobodno za koriscenje. Ako nije dozvoljeno onda je piraterija i slusanje radio stanica, satelitskih rado stanica itd.
SkyStar HD2 kartica moze da se nadje (u internet shop-ovima u Njemackoj) za 68,99 - 99,99 evra (PCI vezija) (http://www.preisvergleich.de/product/offers/sid/50507631/title/Technisat_SkyStar_HD2_PCI__36609__Grafikkarte) ili 149 evra (USB vezija) (http://www.preisvergleich.de/product/offers/sid/69032138/title/TechniSat_SkyStar_USB_2_HD_CI_Grafikkarte).
Ako se ne varam cijena PCI verzije u Srbiji je oko 100 evra.
Hardverski minimum,po Technisat-u (proizvodjac) je Intel Pentium 4 (1.8 GHz or higher),512 MB RAM (min.),
a za udoban rad potreban je prilicno jak racunar (kao i za sve drugo vezano za HD).
Cak sumnjam i u navedeni minimum,jer moja konfiguracija je priblizna navedenoj,a pati se sa obicnom SS2 u full screen modu.
Zicane,odnosno mesh satelitske antene,uglavnom koristi britanski Sky.Princip rada im je kao i klasicnim antenama,ali im je efikasnost manja.
http://img244.imageshack.us/img244/5645/250pxskyminidishwc7.jpg (http://imageshack.us)
(ako si mislio na ovakvu antenu)
Sto se tice legalnosti/nelegalnosti offline download-a,mislim da nisi u pravu.Ipak je to zadiranje u tudju privatnost.
Nije slobodno sve sto je u eteru ,jer,tako gledano,slobodni su i telefonski razgovori,wireless internet,...
Nemoj pogresno da me shvatis,ne pravim se fin,posten i uzoran gradjanin,
nego mislim da se,sa zakonskog stanovista,ne moze opravdati navedena radnja (sto ne sprecava mnoge da to cine ;))
osim ako nije kriptovano Slazem se sa svime, i sam volim da postujem tudje informacije i zakon, ALI ako sam ja omogucio nekome da "vidi" moje razgovore, podatke znaci da me ne prisluskuje ili krade. Nije mi jasno da li za hd satelitsky karticu treba posedovati graficku karticu sa hd specifikacijom, odnosno da li sat kartica snosi veci deo graficke obrade ili je potrebna jaca graficka kartica?
... Nije mi jasno da li za hd satelitsky karticu treba posedovati graficku karticu sa hd specifikacijom, odnosno da li sat kartica snosi veci deo graficke obrade ili je potrebna jaca graficka kartica?
SkyStarHD2 (a probao sam i prethodnu HD verziju (http://www.sk.rs/2007/05/sktd10.html)) zahteva jak procesor jer se uopste ne oslanja na "podrsku" HD kompatibilne graficke kartice. Mozda se nesto promeni u buducnosti sa novijim verzijama softvera (ali nesto ne verujem - IMHO).
Razmisljam o kupovini ss2.Sta mogu trenutno gledati njome?:eek:
http://www.elitesecurity.org/t333275-Trenutno-gledljivo
Aleksandar
30.10.2008, 0:19
^
Stanje u edukativnom proucavanju sistema kodiranja TV kanala se mijenja vrlo dinamicno (da ne kazem iz sata u sat) i navedeni spisak programa je zastario.
TPS se potpuno povukao sa Hotbird-a,a Polsat i Premiere ubrzano brisu sve ostatke Nagra2 zastite.
Naravno, uvijek ostaju free to air kanali.
Ali ima i dobrih vijesti.
Za ljubitelje americkog sporta bice zanimljivo ovo:
Preko satelita Telstar 12 na 15° zapadno mogu se pratiti dva atraktivna sportska kanala u nekodiranom obliku, a riječ je o kanalima ESPN Classic Sport Europe i NASN Europe.
Tehnički parametri za ESPN Classic Sport:
Satelit: Telstar 12 na 15° zapadno
frekvencija: 10.987 GHz
polarizacija: H
Symbol Rate: 2894
FEC: 3/4
norma: Mpeg2 DVB-S
rezolucija: 480x576
Tehnički parametri za NASN:
Satelit: Telstar 12 na 15° zapadno
frekvencija: 10.991 GHz
polarizacija: H
Symbol Rate: 2893
FEC: 3/4
norma: Mpeg2 DVB-S
rezolucija: 480x576
I jedna zanimljivost:
Prisa, vlasnik španske digitalne satelitske pay tv platforme Digital+ očekuje da će na njenoj prodaji zaraditi minimalno 2.4 milijarde Eura.
U početku, iz Prise su očekivali da će Digital+ prodati za impresivnih 3.85 milijardi eura, no zbog velike globalne finansijske krize koja je nastupila u međuvremenu,
smatraju da bi ga danas teško prodali po tako visokoj cijeni.
DragonSlayer
30.10.2008, 8:04
Svidja mi se cela ova ideja ...
Ali ima i dobrih vijesti.
Za ljubitelje americkog sporta bice zanimljivo ovo:
Koju jacinu signala imas na Telstar12 (feed kanalima)? Kod mene cesto varira (samo za feed-ove, FTA su OK) pa me zanima da li je i kod drugih slicna situacija... (naravno, najvise me zanima zbog NBC feed-a).
:ciao:
Aleksandar
30.10.2008, 17:55
Nazalost ne mogu da odgovorim na ovo pitanje jer imam fiksan sistem koji je podesen da "hvata" Astru 19E i Hotbird 13E.
Okretanje antene i ne bi bio problem (imam rucno napravljen nosac koji bi mogao cak i da se patentira posto se antena po potrebi lako okrece,a cvrsto se fiksira :)) ali antenu i dva LNB-a dijele dva domacinstva i zato miruje.
Zanimljivo je sto problem mogu da rijesim,posto imam jos jedan tanjir,lako bih ga dodao u sistem i rotirao po potrebi samo da nisam lijen da ga montiram :o.
Vijest o navedena dva kanala sam prenio zbog ljudi koji imaju motorizovane sisteme ili im nije problem da okrecu antenu.
U svakom slucaju, nastavicu da prenosim slicne vijesti kako se budu pojavljivale, a kad osposobim dodatnu antenu bice i iz prve ruke.
Nazalost ne mogu da odgovorim na ovo pitanje jer imam fiksan sistem koji je podesen da "hvata" Astru 19E i Hotbird 13E.
Okretanje antene i ne bi bio problem (imam rucno napravljen nosac koji bi mogao cak i da se patentira posto se antena po potrebi lako okrece,a cvrsto se fiksira :)) ali antenu i dva LNB-a dijele dva domacinstva i zato miruje.
Zanimljivo je sto problem mogu da rijesim,posto imam jos jedan tanjir,lako bih ga dodao u sistem i rotirao po potrebi samo da nisam lijen da ga montiram :o.
Vijest o navedena dva kanala sam prenio zbog ljudi koji imaju motorizovane sisteme ili im nije problem da okrecu antenu.
U svakom slucaju, nastavicu da prenosim slicne vijesti kako se budu pojavljivale, a kad osposobim dodatnu antenu bice i iz prve ruke.
Nadam se da ces u skorije vreme osposobiti tu dodatnu antenu, ima dosta zanimljivih feed-ova na raznim satelitima :)
Aleksandar
31.10.2008, 12:46
Znam da ima zanimljivih feed-ova (posebno sportskih),a dodatni motiv je i zastoj u edukaciji na svim zanimljivijim platformama.
Svi su presli na nove sisteme zastite,a kako ce se stvari dalje odvijati,vidjecemo.
Jos samo da se natjeram ... :)
Starac Sveta
31.10.2008, 23:36
i sta sad?nema paketa ima feed-ova.vecina dobrih je isto tako zakljucana.dakle ostaje ono o cemu smo ranije pricali,cs pa dok traje.sve sto je sada zakljucano tu je otkljucano+ono sto nikada nije ni bilo za dz.razmislite o tome,cisto zbog edukacije:icon_stud
Jel moze neko da objasni sta je cs? Ja nemam skystar karticu, samo "namesten" receiver, al ima drug i pitao je za neke slicne stvari.
Starac Sveta
1.11.2008, 0:54
Jel moze neko da objasni sta je cs? Ja nemam skystar karticu, samo "namesten" receiver, al ima drug i pitao je za neke slicne stvari.
e tome ce @oluja,mladji je.
Aleksandar
1.11.2008, 11:46
...ostaje ono o cemu smo ranije pricali,cs pa dok traje...
Izgleda da ni cs nece jos dugo:
Francuska policija je u saradnji sa Viaccessom uhapsila i potom ispitala 26 ljudi u koordiniranoj akciji protiv dijeljenja kartica (Card Sharing).
Privedeni su pretplatnici usluge koja je nudila dekodiranje francuskog premium filmsko - serijskog paketa Canal+ preko internet protokola.
Starac Sveta
1.11.2008, 12:23
pa ne zivimo mi u francuskoj
Aleksandar
1.11.2008, 13:16
Ne zivimo u Francuskoj,ali ova akcija je pokazatelj da je osobama u velikim TV kucama postao "zanimljiv" cs nacin pracenja njihovih kanala.
Da li je ovo pojedinacan primjer ili ce u buducnosti postati popularne ovakve akcije (sirom Evrope) ostaje da se vidi.
Starac Sveta
1.11.2008, 23:49
nema zakonske regulative za edukativno pracenje i razmenu sat. sadrzaja tako da nemoj da brines,mi smo poslednji u redu.
Da li se to meni cini ili je gasenje kanala na Premieri pocelo ?:eek:
Da li bi neko mogao da napise neko uputstvo za Card Sharing ili da uputi na neku stranicu gde to mozemo detaljno prouciti, znaci sta ? kako ? koji programi itd... ? Hvala unapred !!!!
Aleksandar
4.11.2008, 15:56
Da li se to meni cini ili je gasenje kanala na Premieri pocelo ?:eek:
Ne varas se.Premiere ubrzano radi na gasenju Nagra2 sistema.
Nakon što je prije desetak dana Nagravision 2 sistem isključen na svim programima paketa Premiere Star (TCM, Cartoon Network, Toon Disney, Kinowelt, AXN itd...), danas (30.10.2008.) ujutro u 9 sati i 26 minuta po našem vremenu Premiere je ugasio stari Nagravision na Pay Per View erotskim i porno kanalima Blue Movie.
Njemačka plaćena pay tv platforma Premiere trebala bi za desetak dana u potpunosti ugasiti stari sistem kodiranja Nagravision Aladin na svim kanalima. Premiere neće biti sam u svom poduhvatu, naime iste korake će slijediti i austrijska javna televizija ORF koja je takođe najavila migraciju sa Nagravision Aladin na noviju verziju Nagravision kodiranja, Nagravision 3.
Starac Sveta
4.11.2008, 23:46
Da li bi neko mogao da napise neko uputstvo za Card Sharing ili da uputi na neku stranicu gde to mozemo detaljno prouciti, znaci sta ? kako ? koji programi itd... ? Hvala unapred !!!!
najbolje da ukucas u srpski google ima svega a najbolja recenzija na hd tehnika.com
Kilk, klik, powwww.....:boxing: Premiere Down !!!!:n-cc2:
Kako bi legao neki emu za Nagru 3 pa da gledamo opet sve kao u dobra stara vremena.
Kilk, klik, powwww.....:boxing: Premiere Down !!!!:n-cc2:
Kako bi legao neki emu za Nagru 3 pa da gledamo opet sve kao u dobra stara vremena.
Strpljenja, naucicemo i tu lekciju ;)
Starac Sveta
11.11.2008, 15:57
nisam ni osetio promenu kodiranja.jedini problem su 2 hd kanala ali ce i to majstori brzo resiti.sta jos cekate.udjite u svet cs-a.malo je na pocetku teze ali se uvek nadje neko da vam pomogne u edukaciji:)
Stefi 90
11.11.2008, 22:55
Zeleo bih da mi neko lepo objasni koja mi je oprema potrebna za pracenje satelitske TV na PC i koliko ta oprema otprilike kosta? Takodje koliko bi kanala mogao da gledam i gde bih mogao da skinem kljuceve za dekodiranje kanala? Moja MSN adresa je stefi.apelovac@hotmail.com pa ako vam nije tesko da mi tamo objasnite sve. Hvala unapred i pozdrav from Nish. :)
Jel moze neko da mi kaze kod Skystar 2 kartica kakva je razlika izmedju revizija 2.6b i 2.6d? Uopste, kakve su razlike izmedju svih postojecih revizija?
Hvala i pozdrav
Aleksandar
20.3.2009, 18:15
Čitajući članak o gledanju njemačkog kanala Premiere bez plaćanja pretplate našao sam trenutno jedini način (nije piraterija):
http://img7.imageshack.us/img7/5289/premiere.jpg (http://img7.imageshack.us/my.php?image=premiere.jpg)
Ahahahah hvala sto si to podelio sa nama :aplauz: , jedino jos stolice da nabavimo, pustimo bradu :dedica: i pravac pred neki izlog :n_klanja: hahah
Jel moze neko da mi kaze kod Skystar 2 kartica kakva je razlika izmedju revizija 2.6b i 2.6d? Uopste, kakve su razlike izmedju svih postojecih revizija?
Hvala i pozdrav
Razlika je u tome sto se novije verzije manje greju,ostalo je sve isto.
Nisam bi tu neko vreme pa me zanima da li ima promena na nebu hahah i da li su emulatori napredovali ili je sve jos crno ? Dodje mi da tu Nagru 3 :boxing::boxing::boxing::boxing::boxing::boxing::b oxing::boxing::boxing::boxing::boxing::boxing::box ing::boxing:
Pa cim je gledas preko neta znaci da nije satelitska. :)
Imas par programa preko kojih moze s da gledas TV preko neta,ali nemoj da ocekujes da ces da se tu nagledas nekih dobrih kanala,a i brzina neta bi trebala da ti bude barem 1 mbit pa navise.
ljudi mozda cu odvuci sa teme,ali bolje i to nego da za dzabe otvaram novu temu....da li tv karta WinFast TV2000 XP expert podrzava open IP TV?hvala....
ljudi mozda cu odvuci sa teme,ali bolje i to nego da za dzabe otvaram novu temu....da li tv karta WinFast TV2000 XP expert podrzava open IP TV?hvala....
NE!Bar moja ne moze.
mrcinamrcina
23.9.2009, 21:48
E ljudi,da ni ja ne otvaram novu temu,moze li mi netko pomoci u sljedecem:imam ss2 karticu staru jedno 4 godine,kompjuter nov sljedecih karakteristika:CPU Intel Core Quad Q8200,maticna Asus P5QL-E,DDR2 DIMM 4GB(2x2GB),graficka ATI SVGA Sapphire HD4670-750 1024D3-1.6G,ispravljac od 600W i OS Windows XP profesional SP3 i moj problem je sta mi slika sa ProgDvb-om nakon 8-10 minuta glatkog gledanja_pocne trzati i to traje jedno minut-dva,pa se smiri,pa onda opet nakon 8-10 minuta UDRI trzanje!!!!!Pokusao sam gledati i sa DvbViewer-om i Dvb Dream-om,ali uvjek ista pjesma TRZA!!!Instalirao sam i najnoviji driver za TechniSat verziju 4.5.1.0,ali uporno bez promjene!Molim vas da mi pomognete (ako itko zna) jer se mucim vec mjesec dana s tim problemom.....H v a l a:ciao:
Pozdrav svima! Ja sam nov ali upoznacemo se bolje, ovo je forum bas kao za mene :)
divx_by_jasmin
4.3.2010, 1:33
pozdrav , ima li ko kakve informacije o prodaji ove kartice u Beogradu
http://www.hauppauge.com/site/products/data_hvr2250.html
na www.hauppauge.de imaju jos neki modeli , ali mi se cini da je ovaj pun pogodak, zbog dva tunera , pci express , hardverske podrske, HDTV i mnogo toga drugog . imam trenutno SS1 hauppauge wintv nexus iz 2002. prezadovoljan sam , cak mi je i zao menjati ali vreme joj je za penziju 7 godina rada , menjala 1 0 racunara , i radi kao prvog dana :) na njoj sve radi , ali je doslo vreme HDTV , i mozda brzi offline download , koji je na skystar 1 slabo izvodljiv.
E ljudi,da ni ja ne otvaram novu temu,moze li mi netko pomoci u sljedecem:imam ss2 karticu staru jedno 4 godine,kompjuter nov sljedecih karakteristika:CPU Intel Core Quad Q8200,maticna Asus P5QL-E,DDR2 DIMM 4GB(2x2GB),graficka ATI SVGA Sapphire HD4670-750 1024D3-1.6G,ispravljac od 600W i OS Windows XP profesional SP3 i moj problem je sta mi slika sa ProgDvb-om nakon 8-10 minuta glatkog gledanja_pocne trzati i to traje jedno minut-dva,pa se smiri,pa onda opet nakon 8-10 minuta UDRI trzanje!!!!!Pokusao sam gledati i sa DvbViewer-om i Dvb Dream-om,ali uvjek ista pjesma TRZA!!!Instalirao sam i najnoviji driver za TechniSat verziju 4.5.1.0,ali uporno bez promjene!Molim vas da mi pomognete (ako itko zna) jer se mucim vec mjesec dana s tim problemom.....H v a l a:ciao:
stavi win 7 ako to ne pomogne vidi koji je tacno model karta, ako i na win 7 secka znaci da se ss2 greje previse
zokifreak
7.10.2010, 23:30
pozdrav svima,posto vidim da je ovo stara tema,a sada je oktobar 2010 godine,kakvo je sada stanje offlinE download-a preko SS2 kartice i kako se sada kotira cena za opremu?i da li ima neko za suboticu ,na pravo mesto da me uputi radi nabavke,a ne da me vozaju neuki?
da se nadovezem na temu
najbolji i najjeftiniji nacin za gledanje satelita trenutno je DREAMBOX
dreambox 500s kosta oko 50-75 eura i jos neka antenica i imate sve sto pozelite naravno uz cs
ukucajte na google card sharing ne smijem ovde da pricam jer je to na neki nacin piraterija.
ja sam nedavno nabavio tu opremu svu i mogu vam reci da nema nista bolje
a mjesecno placate 5-10 eura i imate sve odkljucano znaci sve pakete poznatije
a ko hoce HD ima i za njega kanala samo treba neki HD resiver koji je skuplji
pozdrav svima,posto vidim da je ovo stara tema,a sada je oktobar 2010 godine,kakvo je sada stanje offlinE download-a preko SS2 kartice i kako se sada kotira cena za opremu?i da li ima neko za suboticu ,na pravo mesto da me uputi radi nabavke,a ne da me vozaju neuki?
Offline download ide sa pozicije 7*E sa SS2. ali i to prelazi polako u S2 transmisiju tako da ja ne bih sada kupovao SS2, kasno je. Ima već oko 250 programa u HD rezoluciji, a SS HD2 kartice su oko 100 evra, dok SS2 možeš naći polovne za dvadesetak evra. SS HD2 najbolje mogu da se iskoriste preko CS, pošto je broj free programa u HD dosta oskudan.
Može li neko da mi da link gde bih uspela da gledam online rts 1, 2, b92 ili recimo prvu tv? Unapred hvala.
Imam Sky-Star 2 karticu. Otkljucavam i gledam vec vise meseci Bulsatcom paket kanala na Hellas Sat 2 satelitu. Otkljucani su cak i HD kanali, medjutim nikako ne mogu da ih otvorim, dok moj prijatelj koji ima Sky-Star 2 HD karticu otvara bez problema. Da li postoji neko resenje za moju karticu tj. da li postoji neka fora da otvorim ove HD kanale na mojoj Sky-Star 2 kartici ? :n-cc2:
Ne možeš da otvoriš te kanale sa običnom ss2 karticom pošto su ti kanali u dvb s2 sistemu..Njih ovaraju samo hd kartice i hd resiveri..
kako otkljucati neki kanal na satelitu zzzzzz
Orginal kartice ili C(entar)S(ava). Sa emulatorima i ključevima mrka kapa, vrlo skromno.
Ja sam pre nekoliko dana dobio sky star 1 :D dosta dobra stvar samo sto mi FTA kanali nisu bas zanimljivi a gore pomenuti (C)entar (S)ava mi nije bas najbolje jasan pa sam hteo da pitam dal moze neko da mi, makar i diskretno preko PM, objasni kako/sta/gde :D
Game fever
10.11.2012, 17:13
Nisam siugran da li sam pogodio temu. Danas samo dobio polovnu tv karticu (ili tv tjuner ?). E sad zeleo bih da na kompu gledam satelitsku televiziju. Imam satelitksu antenu vec montiranu i jedan koaksijalni kabel iz nje, takodje na ovoj TV kartici imam koaksijalni ulaz. Sta mogu sa tim da uradim, nemam nikakvu pretplatu (DIGI TV itd.)? Hvala
Nisi rekao koja je tačno ta karta?
Napiši tačan model..Postoje razlike između običnih tv tjunera i sat dvb
kartica..Kod sat dvb imaš dvbs obične i dvb hd novije generacije koje
imaju mogućnost prijema dvb s 2 signala tj hd ..
Game fever
10.11.2012, 17:55
Ova kartica je u pitanju:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2305#ov
Ovo ti je obična analogna tv kartica nije za sat tv..
Za praćenje sat tv ti treba neka dvb s tipa sky star 2 ili hd 2..
Game fever
10.11.2012, 19:20
I sta mogu sa njom? Mogu da prikacim kablovsku ili obicnu antenu?
orange47
10.11.2012, 19:32
da, obicna tv kartica sluzi kao televizor. ne mogu digitalni kanali ako nije 'hibridna'.
Htedoh prvi put u zivotu isprobati satelitski prijem TV kanala :dedica: Skapirao sam otprilike sta mi treba, ali dosao sam do malog problema. Posto bih program gledao iskljucivo na racunaru, a ja vise nemam PCI ulaza (3 potrosena na Audigy , Wireless , TV/FM karticu) ,zanima me ima li SkyStar u PCIE varijanti u Srbiji i da li ima neko iskustva sa tim ? Nesto sam guglao i nasao ovako nesto :
LINK (http://www.amazon.de/TechniSat-SkyStar-eXpress-PCIe-TV-Karte-Fernbedienung/dp/B004ULZRJE)
Da li vredi narucivati ovo ?
Popularna kartica od sky star firme je sky star hd2 ..
Ali ona je klasična pci kartica..
Izvadi tu tv kartu pa ubaci sateltsku..
Ako nađeš nekog što pruža cs usluge možeš da uživaš u mnoštvo
hd kanala..
http://www.vesalia.de/e_skystarhd2.htm
Problem je sto ne mogu da zamenim PCI kartice. TV/FM kartica mi treba za kablovsku, Audigy je logicno zvucna, a ne mogu ni bez Wi Fi kartice, jer se kacim na jos jednu mrezu ,iako imam i ruter za pristup netu.
Zar nema PCIE varijanta ? Tj i moj i tvoj link je Skystar 2 HD, stim da je moj PCIE. Zanima me da li ta valja, posto sam noob za satelitsku. Moze i neko externo resenje ,ako postoji uopste USB varijanta :)
Postoji naravno al se nisam njome bavio u smislu softverske podrske..
Postoji i eksterna usb verzija al je bila dosta skupa..
Ja sam ti ovu predlozio u smislu da nadjes neku polovnu za manju kintu.
Pogledaj malo po sat forumima..
@Sladjan85
Postoji jednostavnije resenje od nabavke PCIE ili USB SkyStar-a - USB WLAN :) ( npr. http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wn722n/comp_comp_networkadapter/317/312 )
mozes i bez audigy. a ako ti je toliko stalo do kvalitetnog zvuka, nabavi eksterni DAC. pretpostavljam da ploca ima spdif.
A koji DAC predlazes i za koje pare?
ja duze koristim dacmagic. bio je oko 350e.
ima danas veci izbor (ali tesko ih je naci u Srbiji po pristojnoj ceni).
mozda se isplati kupiti neki polovan, obzirom da nema pokretnih delova.
inace, mislim da bi lakse nasao neku pcie zvucnu ovde nego tu satelitsku.
FakeDeath
25.11.2016, 13:10
Hocu da kacim kablovsku na laptop. Koju mi karticu preporucujete?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.