PDA

Prikaži potpunu verziju : Adobe Premiere 2.0


srlle
13.2.2006, 11:35
Obavestenje za sve NLE manijake: izasao Adobe Premiere PRO 2!

oluja
13.2.2006, 12:39
Obavestenje za sve NLE manijake: izasao Adobe Premiere PRO 2!
Jako losa prva iskustva sa njim :( ...trazi SP2 i prilicno je nestabilan... Premiere1.5pro je posle njegove instalacije takodje poceo da se rusi tako da sam trenutno primoran da radim u 6.5... pokusao sam da ga uklonim sa sistema ali problemi sa 1.5 su ostali, za vikend sledi format c: :nov_mad2:

srlle
15.2.2006, 13:28
Ja sam probao sa premijerom 6.5 i ne ruse jedan drugog.Samo ima jedan drugi problem.Nece da podrzava procesore koji nemaju sse 2 rutine.Znaci Atlon XP/Sempron 32biitni nece.Inace za pohvalu je automacka kolor korekcija koja daje prilicno dobre rezultate i sto je najbolje rezultat se vidi odmah, bez rendanja.Ima i direktni izvoz za DVD autoring sto nije lose.Takodje podrzava procesore sa vise jezgara.To su tek pvi utisci.

oluja
15.2.2006, 17:41
Kreirana nova tema, mislim da zasluzuje zbog aktuelnosti i noviteta koje donosi... :ciao:

holodoc
18.2.2006, 0:03
Neću dugo.
Dosta dugo sam radio u Premieru jer sam bio "mlad i nedoučen". Vremenom problemi sa Premierom sve veći (nepodržavanje nekih kodeka, "klanje" sa PowerDVD-om) našta samo treba dodati neverovatan prostor potreban za prerendering nateralo me je u očajanje. A onda pre par nedelja naletim na kolegu koji je nabavio Sony Vegas 6.
Možda sam subjektivan ali posle sat vremena probe zakleo sam se u 512MB RAM-a da Premiere nikada više neću probati.
Program je toliko dobro odrađen i sadrži sve što je prosečnom smrtniku potrebno da to u nedostatku boljeg izraza nije normalno.
Adobe Premiere 2? Čekao sam ga dugo ali,...:dzavo: Nije on za nas smrtnike.

oluja
18.2.2006, 1:26
Adobe Premiere 2? Čekao sam ga dugo ali,...:dzavo: Nije on za nas smrtnike.
Ok, shvatam...Adobe je uvek gladan hardvera... ali i dobar...
Mozemo deliti i negativna iskustva...

srlle
20.2.2006, 15:32
Vegas ima bezveze interfejs koji mi bas ne prija.Znam da je dobar al je (meni) malo nezgodan za rad.Ako zelite sve sto vam trba probajte Avid Xpress DV.Za obicne smrtnike ipak Premiere (koji uzgred sve vise podseca na Avid).

bobi
20.2.2006, 15:44
Sta je doneo novi premier po pitanju video efekata i motion-a?
Jeli tacno to sto sam cuo, da sada vise lici na After Effects, nego li na program za nelinearnu montazu
Ja jos uvek nisam stigao da ga procackam, ali cim smognem nesto vremena, bacicu pogled.

NenadN
20.2.2006, 15:44
Vegas ima bezveze interfejs koji mi bas ne prija.Znam da je dobar al je (meni) malo nezgodan za rad.Ako zelite sve sto vam trba probajte Avid Xpress DV.Za obicne smrtnike ipak Premiere (koji uzgred sve vise podseca na Avid).
Mozda si u pravu Premier ima dobar interfejs u odnosu na Vegas. Jedino sto me nervira kod premiera je to sto cak ni u ovoj novoj verziji nema podrsku za 5.1 zvuk kao vegas.

srlle
24.2.2006, 21:37
Pogledaj u Effect panelu, audio effects> 5.1.

holodoc
7.3.2006, 4:38
Možda sam subjektivan ali posle sat vremena probe zakleo sam se u 512MB RAM-a da Premiere nikada više neću probati.

Moram da citiram samog sebe i da pojedem ovo parče stakla zbog ovoga što sam rekao u prošlom postu.:odoK: Izgleda da će da mi rikne onih 512 mega RAM-a:boodala:

Vratio sam se ponovo na Premiere Pro. Vegas me je toliko iznervirao svojom nebuloznošću i nedostatkom osećaja za komforan rad da je to čudo. Jeste da je preview u toku rada mnogo brži i jeste da ima dosta dobrih filtera ali je nedostatak osećaja za dobru koncepciju programa za nelinearnu montažu jednostavno prisutan.:n-cc2:

Nepotrebno komplikovanje obrade sa nekakvim envelopima, NEVEROVATNO vreme potrebno da se uradi neka vrsta comformingovanja, strašno zakomplikovan način promene brzine videa, totalno nejasan način tranzicija itd. itd. itd.:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2:

I povrh svega problem sa sinhronizacijom zvuka i videa. Jednostavno dao sam mu šansu od tri četiri dana i onoliko živaca koliko mogu trenutno da izdvojim.

Vratio sam se Premieru i odmah sam osetio onaj osećaj poznatog. Morao sam da deinstaliram PowerDVD kao i do sada da bi mi radio import grebovanih fajlova ali šta ćeš. Prežaliću ga.

Što se tiče "Dvojke" sobzirom na ono što vidim na netu jedva čekam da ga dohvatim u ruke. Valjda će sa njim da nestanu neki problemi koji su me mučili do sada. Valjda,....?

NenadN
7.3.2006, 9:43
Pogledaj u Effect panelu, audio effects> 5.1.
Ipak nisam zadovoljan time jer to su konverzije stereo->5.1. Ja ocu pravi 5.1. Vegas ima pravu licencu za Dolby Digital. Jer imas neki link za tutorijal premiere i 5.1

djolepiv
8.3.2006, 3:48
hm... meni je premiere 6.0 sasvim dovoljan.
hteo sam da probam pro2 ali sam se iznervir'o kada sam procitao da ne moze bez sse2 http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/boese/a025.gif, pa sam skinuo pro1.5 i pogubio se totalno u njemu, ruzan je i prozori su bespotrebno veliki pa samim tim zahteva veliku rezoluciju :(
ajd necu jos da ga sklonim, da probam da se naviknem malo na njega ali kanda ce da leti, i instalacija ce sa shift+delete da nestane sa hdd-a.

oluja
8.3.2006, 11:22
hm... meni je premiere 6.0 sasvim dovoljan.
hteo sam da probam pro2 ali sam se iznervir'o kada sam procitao da ne moze bez sse2 http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/boese/a025.gif, pa sam skinuo pro1.5 i pogubio se totalno u njemu, ruzan je i prozori su bespotrebno veliki pa samim tim zahteva veliku rezoluciju :(
ajd necu jos da ga sklonim, da probam da se naviknem malo na njega ali kanda ce da leti, i instalacija ce sa shift+delete da nestane sa hdd-a.
To su bili i moji prvi utisci... sad sam se nekako navukao i prosto mi je neobicno kad se vratim u 6.5...

NenadN
8.3.2006, 13:51
@djolepiv veruj mi na dobro se uvek naviknes

djolepiv
8.3.2006, 14:58
ne znam kakve su prednosti pro2 u odnosu na 6 ali verujem da ih ima, ipak novija je verzija, jel'te?
ali stvarno mislim da je workspace jako lose uradjen - ne optimizovan, sav nekako leeep. ne moze da se "stanji" prikaz klipova na timeline-u... :( (ili mozda moze, a?)

probacu ga naravno malo vise ;)

srlle
19.3.2006, 16:05
Moze da se smanji.Cackaj malo one linije izmedju sina na timeline-u.

DALIBOR
25.3.2006, 1:47
odlican program stabilan ali stabilnost postize samo sa intel masinama
dok se na starim atlonima i bartonima nemoze ni pokrenuti
workspace doradjen podrska za hdtv odlicno prepoznaje atijeve karte kao rendering masine znatno ubrzzanje u renderingu jer graficka pomaze rendanje sto se tice interfejsa i on je poboljsan sad mozete videti cetri trake tj. cetri pogleda na prevju sto olaksava montazu
spotova ili bilo kojih snimaka koji su radjeni sa vise kamera odjednom sto se tice vegas smatram da je deciji program sa losim interfejsom osim obrade zvuka jer nekoristi ga nijedna tv stanica bar ne one u kojima sam ja bio tako se moze svrstati u klasu sa roxiom itd programima

Kum Ruzvelt
29.3.2006, 15:22
Preterano saren za moj ukus, i gladan memorije, ali odradi
mnogo stvari koje 6.5 ne moze. Sve u svemu, zacin C.
Mozes i bez njega, ali je s njim ukusnije.

fonet
19.11.2008, 15:53
da li neko zna zasto mi posle AP CS3 komp restartuje kada pokrenem bilo koji ADOBE PREMIER ? znaci prvo sam instalirao CS3.. pa je zapucao i resetovao komp svaki put kada sam ga pokretao, onda sam instalirao PREMIER 7.0 ELEMENTS pa mi i on rusi sistem... sad premier 2.0! i dalje se resetuje kada ga pokrenem. Znaci ocita on welcome screen i sve to.. i kad krene da otvara radne panele tu se zapuca i restartuje komp. please help! treba da zavrsim neki time lapse do sutra :(

fonet
19.11.2008, 22:16
ja ne znam sta se desava... ovo nije normalno.. skinuo sam sa neta:

ADOBE PREMIER 2.0
ADOBRE PREMIER 6
ADOBE PREMIER CS3
ADOBE PREMIER ELEMENTS CS3
ADOBE PREMIER 2.0 PRO

podigao novi sistem.. formatirao C: instalirao premier 2.0 PRO i i dalje mi se resetuje komp dok se program startuje.. nekad cak otvori i radi nekoliko sekundi. Onda sam opet srusio sistem, formatirao C: digao windows SP2 neku multi verziju (ajde reko mozda je do windowsa) i instalirao CS3 i opet isto... formatirao C: ponovo.. instalirao elements... i opet isto .. restartuje mi se komp dok se startuje program... ne znam .. ja sam lud 100% nemoguce je da skinuo sve fals verzije, zato sto sam pre mesec dana na istom ovom kompu imao ADOBE PREMIER 2.0 PRO i radilo je savrseno.

KONFIGURACIJA KOMPA:

MATICNA: ASUS PSVD2-X
RAM: 1.5 giga
CPU: INTEL Duo 2.66 ghz
GRAFICKA: Nvidia 7300 LE

ima li neko bilo kakvu ideju u vezi ovog problema ? :S

VojaM
20.11.2008, 13:23
Možda ti ne valja neki projekat koji si poslednji put radio ili profil.

Rejector
20.11.2008, 16:22
Imam problem.. imam AMD athlon 2000+ na 1.7, ram 2GB ddr1.. sasvim lepo je radio fotosop cs 2.. e sad,.. probao sam da instaliram premijer cs3 i nije mogao da pokrene registraciju jer mi se pojavi da fali support for cpu extension sse2? sta da radim? da li bi mozda radio cs2 na toj konfiguraciji? hvala

srlle
24.11.2008, 20:47
Kupi procesor sa sse2 funkcijama, ne moze drugacije.Ako ti je srcu priraso AMD, od 64bitnih atlona pa nagore svi imaju to.Ako ne, kupi Intela.Neki profesionalni programi prosto bolje rade na njemu, nije zato sto AMD ne valja, nego zato sto svi optimizuju svoj softver za veliki Intel.Primer ti je recimo AVID, najbolji program za video editing na Win platformi, koji jednostavno zeza sa AMD-om dok na Intelu radi k'o zmaj.Ja sam morao da menjam svog atlona 2000+ iz istih razloga.Sad sam na Pentiumu 2180 (C2D sa 1MB kesa) koji sam digao sa 2.0Ghz na 2.7Ghz i radi ko zmaj, a sabilan je ko stena.To je sasvim dovoljno za komotan kucni rad u premiereu (uz dovoljno RAM-a) a nije skupo.Kosta oko 60 evrica ako se ne varam, a mozes da ga stavis cak i na neku i945 ili i965 plocu, koje moze jos da nadje za male pare.Naravno, mora DDR 2 memorija.Ako nisi pri parama probaj da nadjes neki polovni Intel Pentium 4 sa adekvatnom plocom.On ima sse2 funkcije u sebi.Ako bas nisi spreman za ulaganja, onda nista od novih Premiere-a :).