Prikaži potpunu verziju : Ikariam
Antony Kidis
27.5.2009, 23:41
jer mogu da imam naloga na oba servera...???
Mozes da imas po jedan nalog na svakom serveru. ;)
clo jutro cekam nov server na kiariamu...ali nisat xD
@xXigorXx
bolje se fokusiraj na jedan ili server i tamo gledaj da se izgradis maximalno, na svim serverima ima forum, pogledaj kako drugi igraju, pokusaj da naucis osnovne funkcije igre, plakanje i prosjacenje po forumu ti i nije od neke velike pomoci.
Ja sam poceo da igram na http://www.ikariam.rs/ na BETA serveru (svet)... Jel ima nekog tamo od nasih formasa? :D
Tmao sam...!!!reci mi tvoje kordinate da te nadjem...!!!!
Haha, da ne bi da pljackas Moderatora? :D Daj ti tvoje ;)
Nadam se samo da nisi iz bivseg Happy saveza :to_care:
Nisam...Reci kordinate da se izpomazemo...:to_care:
Antony Kidis
30.6.2009, 22:51
Ja sam poceo da igram na http://www.ikariam.rs/ na BETA serveru (svet)... Jel ima nekog tamo od nasih formasa? :D
Igram ja tu, nick Antony, koordinate 55:53. Ako ti sta treba javi. :D
ja sam tamo, dante91 64:59 ali nisam cesto tu posto sam zauzet sa travianom ovih dana...:D
Evo velike borbe na mom serveru (beta .rs)
Nazalost, moj savez je pukao, ali vredno smo se borili iako smo znali kraj
Borba je trajala 36 rundi i oko 12 sati..
http://img149.imageshack.us/img149/6456/gvhigugh.jpg
Ko oce u nas savez na tom serveru neka javi :D
filip fffffff
20.7.2009, 12:05
ja sam krenu da igram ikariam pre 6 dana i dobro mi ide imam 2100 i nesto poena na alpha svetu kordinate glavnog grada 52:79 a kolonije mi je ja mislim 52:83
Za alfu si cini mi se malo zakasnio.... Trebao si na beti poceti da igras
Mada vidim ja da ikariam nije popularan kod nas mnogo :)
Dajem acc na alfi.rs...Nemam nesto mnogo bodova...oko 24K...Ko hoce da preuzme neka mi se javi PP....
dzoni_noobina
1.8.2009, 19:01
ikariam je odlicna igra. ja igram na balkanskom serveru ko hoce da mu budem ucitelj neka mi javi na pp:ciao:
Uros Ducic
20.12.2009, 14:15
Sta mislite zasto me nema na sk forumu? :D
Ja sam na alphi, javite se na pm.
Ako neko igra na ikariam.org dali zna dali mu zeza igra. ja nikao nemogu da poslajem vino, to jest clea igra neko neradi kako treba.
Pozz
Ako neko igra na ikariam.org dali zna dali mu zeza igra. ja nikao nemogu da poslajem vino, to jest clea igra neko neradi kako treba.
Pozz
ja sam na IOTA serveru, ali nema tih problema
nije mi jasno kako ti se to dešava... :confused:
Nemam pojam nikako ne radi. ni na Google ni na FF ni na IE. ali na ikariam.rs radi normalno.
Ja sam na alpha severu mora da je server u pitanju cim mi radi ikariam.rs, nego to tera skoro dan a ponestaje mi vina u gradovima.
miša topola
25.1.2010, 16:42
Nemam pojam nikako ne radi. ni na Google ni na FF ni na IE. ali na ikariam.rs radi normalno.
Ja sam na alpha severu mora da je server u pitanju cim mi radi ikariam.rs, nego to tera skoro dan a ponestaje mi vina u gradovima.
Pitaj na pomoćnom forumu servera na kom igraš. Sigurno ima neko obaveštenje.
nema veze sad sam na odmoru mozda zeza i ovaj racunar sto koristim. Videcu sta se desava na mom racunaru kad stignem kuci.
Poslao sam moje selo takodje na odmor tako da sad igram smo ikriam.rs
pozzz
Ima li neko ko je voljan da mi da neki razvijeniji nalog?
miša topola
21.2.2010, 13:13
Teško da ovde ima nekoga ko aktivno igra Ikariam. Potraži na srpskom Ikariam forumu, tamo ćeš pre naći nekoga ko će ti pokloniti nalog.
Igram ovu browser igru i mnogo mi se svidja. Samo sto mi se ne dopada je to sto je jako spora igra i vise pripada igra rang igracima koji imaju previse vremena. Morali bi bar za 15-20% da ubrzaju kretanje ili bilo sta sto je vezano za vreme. Jer je bilo koja akcija ubistvo sa vremenom.
A ako vec pripada strategijama, izes strategiju gde imas beskonacno vremena, ovako bi prekomentarisao neko ko je iskusan i dugo igra strategije u proslosti.
miša topola
6.3.2010, 22:50
Igram ovu browser igru i mnogo mi se svidja. Samo sto mi se ne dopada je to sto je jako spora igra i vise pripada igra rang igracima koji imaju previse vremena. Morali bi bar za 15-20% da ubrzaju kretanje ili bilo sta sto je vezano za vreme. Jer je bilo koja akcija ubistvo sa vremenom.
A ako vec pripada strategijama, izes strategiju gde imas beskonacno vremena, ovako bi prekomentarisao neko ko je iskusan i dugo igra strategije u proslosti.
Misliš na igrače koji nemaju obaveze u životu, pre svega mislim na odrasle ljude koji ne traže posao nego igraju Ikariam i Travian.
Jer igra neko jos ovu igru ja sam гилгамеш sa alphe imam 95 000 poena i jer daje neko acc na beti ako daje neka mi javi na pp
menjam profil na balkanskom za profil na Alfi ili na Beti na .rs
profil ima 50k poena trazim bolji ili isti.....
e jel imas profil na Alfi?
igram ja na beti.rs koordinate Dinios [55:82] grad Kuca nick mi Oui :D (http://s2.rs.ikariam.com/index.php#)
javljajte se da mozemo da suradjujemo pa kad se otvori gamma da napravimo neki savez :D
Kada ce gamma da se otvori?
ja sam i dalje na ikariam.org, IOTA server
ako nekog ima tamo, neka se javi da pomognem
nick je isti :)
miša topola
13.5.2010, 15:32
Kada bude dovoljno igrača na prva dva servera i kada se stvori veće interesovanje za igru u Srbiji i okruženju.
na alfi ima 10,774 igraca a na beti 8,779 pa sad racunaj :D
ali ima dosta njih koji ne igraju ili slicno. citao sam po forumu i kazu da nece skoro, mada ja mislim da bi sledece godine mogao da se otvori novi server.
u igri mi se ne svidja samo to sto nema cilja, a mogli bi da ubace kradju gradova, unistavanje gradjevina npr.
nebi bilo lose da resetuju server, mislim da bi bilo vise igraca i bilo bi zanimljivije :)
miša topola
13.5.2010, 19:09
Kao na Travianu :dzavo:
Teško da će biti toga, Travian je Travian :)
igram i ja ikariam strava je :opanachke
po ceo dan ga igram i zezam se :alealeee:
NjegovaWisost
2.6.2010, 16:23
Vidjeh neki novi Ikarijam, samo u moderno vrijeme, slično se i zove :kreza:
miša topola
2.6.2010, 16:42
Daj adresu sajta gde se nalazi igra :)
NjegovaWisost
2.6.2010, 20:10
Daj adresu sajta gde se nalazi igra :)
Nisam siguran, ali mislim da je to ovo, facebook mi je reklamu izbacio :D
http://balkan.coloniam.rs/
miša topola
2.6.2010, 20:16
Evo teme na forumu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=52871) ;)
Igra je još u razvoju. Teško da će dostići slavu Ikariama :)
NjegovaWisost
2.6.2010, 20:22
Nisam je vidio. Inače, meni je i trivian bio glupost živa, a tek ovo... Liči mi na mafia wars kopije, kao mob wars, pa tako redom.... Samo što je ovde u pitanju isti proizvođač.
miša topola
2.6.2010, 21:05
Travian :dedica: i nije glupost ;)
miša topola
8.6.2010, 12:44
Igra je malo unapređena. Nove vojne jedinice. Novi kipovi na ostrvima tj. čuda. Ubačen vodič za početnike. Nove zgrade. :ciao:
Jel igra neko na Beta?
Evo ja poceo na Beta (.Bole mi je nick) nekako se ne mogu snaci kad napadam ovaj varvarsko selo ne pise mi izvjestaj jesam li izgubio i to nego moram da gledam izvjestaje kod savjetnika ne mogu se snaci.
K[i]zi[t]O
12.6.2010, 23:06
Sada sam poceo da igram to. Igrica kao igrica, nije losa (iako jos nisam dovoljno upucen u nju), mada Ikariam je mnogo bolji,iako nije "moderan" kao sto je Coloniam. Kao sto ti kazes, tesko da ce dostici slavu Ikariama. :)
Travian :dedica: i nije glupost ;)
:dedica: Ukusi su razliciti, mada kazem...po meni je mnogo bolji Ikariam nego Travian... evo navescu samo jedan razlog zbog kojeg je bolji,a ima ih dosta: Izgled igrice je extra za razliku od Traviana. Mada sve je to ista fora i na isti nacin odradjeno :a_bleh: :D
miša topola
13.6.2010, 10:21
Evo ja poceo na Beta (.Bole mi je nick) nekako se ne mogu snaci kad napadam ovaj varvarsko selo ne pise mi izvjestaj jesam li izgubio i to nego moram da gledam izvjestaje kod savjetnika ne mogu se snaci.
Ne mogu da te nađem. Traži igrača Барбароса IV pod tim nickom sam registrovan na Betu.
miša topola
19.6.2010, 11:25
Нови сервер Gamma се отвара 22/06/10!
:ciao:
Ko hoće da igra na ovom serveru neka se javi. :)
Izbrisao sam nalog mozda ponovo pocnem.ja sam ukljucio bio mod odsustva a ono me neko u toku njega okupirao :eek:
miša topola
22.6.2010, 11:30
Počeo je sa radom novi server Gamma :ciao:
Igram vec duze ovu igru i da se nisam tolko upoznao sa ljudim vec bi je odavno prestao jer je prespora i oduzima puno vremena. Sve u svemu dobra je igra za druzenje i ko ima puno vremena. Ratove i neke vece borbe sam batalio ili idem na to da izrucim jedinice i sta bude neka bude.
Konačno i gama server, mislio sam da ga neću doživeti :D
Nick mi je Oui na beti i gami - javljajte se :nov_explo
K[i]zi[t]O
27.6.2010, 22:10
Ko god je poceo da igra na gamma serveru i hoce da se druzi, da udje u dobar savez gde su iskusni likovi, neka mi se javi preko private poruke da se dogovorimo oko prelaska u okruzenje. Pozdrav
miša topola
27.6.2010, 22:54
Koliko su odmakli vodeći igrači? Ja sam na Beti pa ne pratim dešavanja na novom serveru.
K[i]zi[t]O
28.6.2010, 12:05
Koliko su odmakli vodeći igrači? Ja sam na Beti pa ne pratim dešavanja na novom serveru.
pa prvi na serveru, ima 1000 poena, dosta je ojacao... ;) ali sve se to da stici :D
miša topola
28.6.2010, 23:44
Nije to ništa ;) Za čas se on stigne, ako prespava jedan dan.
K[i]zi[t]O
1.7.2010, 22:55
Nije to ništa ;) Za čas se on stigne, ako prespava jedan dan.
ma da, naravno...:) nego fora je u tome, sto sada pola tih,trenutno,vodecih igraca na serveru koristi ambroziju... ;)
miša topola
2.7.2010, 10:47
To je onda druga stvar. Ja ne bi kupio ambroziju tj. bacio pare ne neku igru pa da me Jenna Jameson "pozove" na "kafu" :dzavo:
K[i]zi[t]O
2.7.2010, 11:51
To je onda druga stvar. Ja ne bi kupio ambroziju tj. bacio pare ne neku igru pa da me Jenna Jameson "pozove" na "kafu" :dzavo:
Ni ja ne bi bacao pare na to...:p Pre bi bacio na nju :love: :to_care:
Luka Filipovic
13.7.2010, 19:45
Ja igram na engleskom serveru Alpha i imam 17000 poena:to_care: u alijansi sam ACAD i nick mi je luka car.Da li jos neko igra tamo, ako igra neka mi se javi.;)
K[i]zi[t]O
13.7.2010, 20:34
Ja igram na rs serveru, 100k poena,a ne igram ni 4 meseca... :alealeee: :to_care:
Luka Filipovic
13.10.2010, 16:54
Ja igram na engleskom serveru Alpha i imam 17000 poena:to_care: u alijansi sam ACAD i nick mi je luka car.Da li jos neko igra tamo, ako igra neka mi se javi.;)
Pardon sad je 150k!:to_care:
Pogledajte ovo
http://userscripts.org/scripts/show/77049 :rofl::love::alealeee:
Evo ja vec igram godinu i 4-5 meseci na Beti i nik mi je Jaza
Vodja sam SSS brigade
super je igrica, odlicno druzenje u savezu
Luka Filipovic
3.2.2011, 19:07
280.000 hiljada TS i 10.000 general.:a_bleh:
Ljudi imao sam profil na beti od 810K poena ali sam prodao sad imam prof na beti od 370K i na gami od 70K.
Ima li neko sto vise nece da igra ikariam ili na svet beta ako nece moze li da mi da profil trazim neki profil oko 500K da je blizu drugih saveza. Ili ako hoce neko da se menja profilima imam na gami od 70K i dosta je jak profil i na beti imam 24 diplomatska poena i svoj savez i 370K poena. Ako je neko zainteresovan nek mi javi :D
Luka Filipovic
8.6.2011, 22:44
Ja igram na engleskoj Alphi. imam oko 500k TS..ovde smo osnovali savez baun (balkan union) ima nas dosta i 23. smo na serveru,ratujemo sa svima ! ako neko hoce ovde da igra,nek mi se javi :ciao:
miša topola
9.6.2011, 7:33
Ljudi imao sam profil na beti od 810K poena ali sam prodao sad imam prof na beti od 370K i na gami od 70K.
Ima li neko sto vise nece da igra ikariam ili na svet beta ako nece moze li da mi da profil trazim neki profil oko 500K da je blizu drugih saveza. Ili ako hoce neko da se menja profilima imam na gami od 70K i dosta je jak profil i na beti imam 24 diplomatska poena i svoj savez i 370K poena. Ako je neko zainteresovan nek mi javi :D
Da ti neko pokloni pa ti posle da ga prodaš - svaka čast :)
Ja igram na nasoj gammi, imam 184000 poena i 10000 generala.
Ja na beti imam brdo poena (1.4M), i u parama sam blizu 200M, u top 10.
Smara me zestoko, ali suvise je energije ulozeno da bi se poklonilo :)
Luka Filipovic
9.6.2011, 12:46
Ovde na engleskom serveru ne mozes da budes u top 10 bez 5 miliona poena :eek:
Da ti neko pokloni pa ti posle da ga prodaš - svaka čast :)
:nov_mad2: necu da prodam poceo sam da igram imam na beti od 370K zadnje 2 god igram i na gami isto !! sad poceo i na delti imam 4K
Ja na beti imam brdo poena (1.4M), i u parama sam blizu 200M, u top 10.
Smara me zestoko, ali suvise je energije ulozeno da bi se poklonilo :)
hoces mozda da se menjamo mada nemogu da ti ponudim imas 1.4 mil :eek:
mogu ti dati profil na beti od 370K i na gami 70K :D ali neverujem da ces hteti :(
Naravno da mi ne trebaju dodatni nalozi, tek za to nemam vremena. Da sam hteo mogao sam i sam da pocnem gamu od prvog dana :)
Ovde sam bar sebi napravio cilj, samo da skupljam zlato... 180 brodova stalno u akciji :D I ako me neko puno iznervira, nece mi biti zao da sve grunem na njega :D
Luka Filipovic
9.6.2011, 15:10
Evo da vidite kako deremo engleze :to_care::D
http://board.en.ikariam.com/board22-ikariam-the-worlds/board23-ikariam-world-alpha/board40-alliance-conflict/90807-impeiallegion-il-v-balkanunion-baun/
http://board.en.ikariam.com/board22-ikariam-the-worlds/board23-ikariam-world-alpha/board40-alliance-conflict/91026-alpha-wants-baun-again/
http://board.en.ikariam.com/board22-ikariam-the-worlds/board23-ikariam-world-alpha/board251-combat-reports/93139-alpha-and-phnx-vs-baun/:dzavo:
Naravno da mi ne trebaju dodatni nalozi, tek za to nemam vremena. Da sam hteo mogao sam i sam da pocnem gamu od prvog dana :)
Ovde sam bar sebi napravio cilj, samo da skupljam zlato... 180 brodova stalno u akciji :D I ako me neko puno iznervira, nece mi biti zao da sve grunem na njega :D
pa ima li nesto sto te mogu ponuditi :( mogu te nauciti nesto o hakovanju face-a :rolleyes:
Hahaha, neka hvala, znam sve sto treba da znam :)
Kazem ti, sad imam cilj - top1 po parama, a tada cu razmisliti sta cu ;)
Hahaha, neka hvala, znam sve sto treba da znam :)
:((((
a mozes li da mi nabavis neki prof ko vise ne igra ili je u modu dugo ili ako hoce neko da se menja :D
na ovom profilu od 370K imam svoj savez i imam 26 slobodna diplomatska poena
Nisam upoznat sa situacijom kupovine naloga. Koliko ljudi prodaje/kupuje naloge? Kolika je njihova cena?
Pa koja je svrha biti prvi po parama, mnogo je zanimljivije jaditi sve oko sebe vojnom superiornoscu (tako bar ja radim, za poene me bas briga a zlata imam taman dovoljno za napade na udaljena ostrva).
Pa, ja cu pitati drugare da li je neko zainteresovan. Inace, ne mozes ni ocekivati na poklon nesto sto ipak zaista vredi ;)
@Overchaos
Ista kao u bilo cemu jer ne shvatam poentu. Mozda jeste to sto kazes zanimljivije, ali nemam vremena za to, jednostavno. A na ovaj nacin najvise napredujem, i budzim nalog :D Pa ko ponudi iPad, mozda... :P
Pa, ja cu pitati drugare da li je neko zainteresovan. Inace, ne mozes ni ocekivati na poklon nesto sto ipak zaista vredi ;)
Ne pada mi na pamet da kupujem, samo pitam generalno za cenu. Hehe, to nista ne vredi, to su ti samo virtuelne brojke koje admin moze da par sekundi da izmeni ;) Te stoga da virtuelna vrednost u stvari nista i ne vredi.
Znam sta hoces da kazes, ali cuo sam da ljudi stvarno kupuju, nisu mi jasni, ali ima ih. Naravno, nije po pravilima pa zato necu davati ovakav oglas :)
Jeste, to su brojke, ali ipak zahtevaju odredjeni trud da dodjes do njih (ili pare da ih kupis, ne zaboravi i to!). Isto kao i za texas holdem na fb, gde se sve lepo prodaju cipovi, ima likova koji imaju mnogo naloga, uzimaju dnevno koliko dobiju i slivaju na jedan. Tu znam za dosta slucajeva prodaje, ali je i ta igra daleko popularnija.
Znam sta hoces da kazes, ali cuo sam da ljudi stvarno kupuju, nisu mi jasni, ali ima ih. Naravno, nije po pravilima pa zato necu davati ovakav oglas :)
Jeste, to su brojke, ali ipak zahtevaju odredjeni trud da dodjes do njih (ili pare da ih kupis, ne zaboravi i to!). Isto kao i za texas holdem na fb, gde se sve lepo prodaju cipovi, ima likova koji imaju mnogo naloga, uzimaju dnevno koliko dobiju i slivaju na jedan. Tu znam za dosta slucajeva prodaje, ali je i ta igra daleko popularnija.
A koliko bi mogao da kosta jedan nalog od 300 000 poena (cini mi se da sam toliko imao nakon 2 meseca igranja)?
Rekao bih da cene idu progresivno, tako da ne verujem da bi to moglo da se utopi, ili bar ne vise od desetak evra, moje misljenje ;)
Jel ima neko da daje ikariam acc free ili eventualno da mu se uplati kredit ? xD
Inace treba mi acc od 30 000 pa navise...inace probao sam da krenem otpocetka ali suvise mi je dosadno da ne ratujem:kreza:
EDIT: Na bilo kojem serverdu da je samo ne na alfi
miša topola
29.6.2011, 10:50
Ukucaš u Google -> Prodajem Ikariam nalog, i izaćiće ti gomila linkova ka oglasima gde se prodaju Ikariam nalozi.
Hoce neko profil na Beti od 390k za 600k cipa na pokeru(facebook).
Jos 10 dana onda istrazujem buducnost pomorstva 2 i tu cu dobiti 15k poena za to istrazivanje.Nisam u nijednom savezu mada me zovu ovi iz kln ali ja ne igram nesto ikariam.Ako je neko zainteresovan nek ostavi komentar da se dogovorimo:)
DJ MIXYYY
8.10.2011, 15:21
Pozdrav ljudi! :D
Mup sam u jednom savezu i zadatak mi je da napravim unutrasnju i eksternu stranicu.
Ako moze neka pomoc kako da da uradim... Jel mi treba neki program, i u kom da uradim sliku koja ce biti na tim stranama?
miša topola
8.10.2011, 15:23
Eksternu stranicu - sajt?
Kakva je slika u pitanju?
DJ MIXYYY
8.10.2011, 15:29
Sajt cu ja uraditi nije to problem vec je problem ona slika gde stoje infomacije o savezu. Npr. ko je vodja, general, mup, koja su pravila saveza.
U savezu u kom sam bio pre ovoga sve je to bilo na jednoj slici radjenoj najverovatnije u photoshopu.
E sad je problem sto ja pojma nemam da radim u photoshopu pa ako ima neki laksi nacin za pravljene te strane bio bih zahvalan na informaciji. :D
miša topola
8.10.2011, 16:31
Možeš da radiš u Paint ali znaš i sam kakav će biti rezultat. Tako da je najbolje da se malo pomučiš u Photoshop. Nađi tutorijale na YouTube za radnje koje treba da radiš u njemu i posao će biti lakši.
Luka Filipovic
26.4.2012, 17:07
Nova verzija ikariama izlazi krajem maja na svim serverima
Evo detaljan video sa test servera na kojem i ja imam acc..
Vxvn_0hTj5g&feature=youtu.be
I ako neko hoce da igra na engleskoj alphi, neka mi posalje PM.
Tamo imamo nas savez gde su svi igraci sa ovih prostora :D
ja i dalje pod ovim nadimkom igram Iota server na ikariam.org
nekih skoro 4 miliona bodova :o
a i dalje nisam medju prvih stotinu :D
Luka Filipovic
26.4.2012, 19:18
Ja imam 700k total score ali mi pozicija i nije toliko bitna, vazno mi je da imam jake gradove i da brzo mogu da obnovim vojsku.
Naravno i da imam hefesta i posejdona
Igra li jos neko ovo? Ima li vas na Ikariam.rs , da je neko mozda na svetu Epsilon? :)
igram ja ali sam na gami.
Ehh, ja sam poceo na Epsilonu pre par nedelja pa cisto da vidim ima li neko tamo da igra :)
imam jedan problem. Igram na delta serveru imam jedan grad (glavni grad). Zasto u tom gradu ne dobijam bonus srece za glavani grad ??
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.