PDA

Prikaži potpunu verziju : preporuka (kompresija HD mpg-a)?


tomas
16.3.2008, 15:19
Jutros sam smimio (sky star 2 HD:dzavo:) sa premer sport 1 formulu gp australia i interesuje me koji je najbolji nacin da kompresujem video i u koji format. Program za gledanje i snimanje sam koristio progdvb,fajl je tezak skoro 4gb i u mpeg formatu je.

oluja
16.3.2008, 20:53
Jutros sam smimio (sky star 2 HD :dzavo:) sa premer sport 1 formulu gp australia i interesuje me koji je najbolji nacin da kompresujem video i u koji format. Program za gledanje i snimanje sam koristio progdvb,fajl je tezak skoro 4gb i u mpeg formatu je.

Kompresujes, u koji format...? Zavisi sta zelis na kraju sa njim... Smanjis i snimis na DVD, smanjis u 720p, smanjis u divx... ili jednostavno smanjis velicinu fajla (sa minimalnim gubitkom kvaliteta, npr)...?

tomas
16.3.2008, 23:02
ee to da smanjim velicinu fajla sa minimalnim gubitkom kvaliteta...

NenadN
17.3.2008, 0:37
ee to da smanjim velicinu fajla sa minimalnim gubitkom kvaliteta...
Onda je H264 tvoj drug. Uzmi recimo Rip264Bot ili MeGUI

ilidan
17.3.2008, 16:33
Ili H264/x264 ili Divx/Xvid. S tim što je H264 i do 4x sporiji od Divx/Xvid prilikom kompresije a, za isti kvalitet, ne daje 4x manji fajl.

tomas
17.3.2008, 18:18
ljudi nIje bre nije hd rekao sam da je mpeg a kad snimim sa hd kanala onda je neki ts format koji ne mogu da otvotim ni u jednom enkoderu za kompresiju. ovde pricam o obicnoj digitalnoj sat tv. ali ajde sad kad ste promenili naslov,cime da otvorim taj ts format. Mogu da ga pustim preko km playera ili mp clasic ali kad ocu da ga kompresujem u h264/x264 onda neće.

ilidan
17.3.2008, 22:32
Najbolje ti napiši nama koje su karakteristike tog videa. Znači, rezolucija, kodek, kontejner, fps i tako to. I, čime si pokušao da kompresuješ.
Usput, ako već nisi, probaj sa: Dr Divx, AutoGK, Winavi, Avidemux i sl.
Ipak, informacija o izvornom materijalu bi nam dobro došla da ti preporučimo program. Ako ne znaš tačne informacije, upotrebi GSpot ili MediaInfo.

tomas
18.3.2008, 23:07
ovo je sve sto sam nasao...
http://img88.imageshack.us/img88/7488/75132354hf1.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=75132354hf1.jpg)

ilidan
19.3.2008, 3:37
Gde nadje ovaj podatak? Ispada da je h264 kodek u pitanju. Probaj sa Dr Divx ili Avidemux. Imaš i Xilisoft video converter i SUPER, ali probaj prvo sa Dr Divx íli Avidenux.

tomas
19.3.2008, 9:21
ovo sam nasao u EPG opcijama...

ilidan
19.3.2008, 10:37
Procitah opet tvoje poruke i, koliko vidim, problem pravi MPEG-TS. Zeznut format ali ga Avidemux čita.

tomas
19.3.2008, 12:01
Ahaaa.. hvala probacu,a ujedno cu da probam da snimim ceo film da vidim koliko ce da zauzima prostora. Ako ne uzme vise od 8gb onda necu nista ni raditi samo splitujem i snimim na dva dvd-a:D,skinem prevod i njega splitujem (snihronizacija i ostalo). Ja mislim da je tako najbolje jer ako budem kompresovao malo ce se izgubti na kvalitetu,bolje nek ostane source? Jos samo ako subtitle workshop moze da otvori taj ts format ako ne onda moram u mkv ili nesto slicno :icon_scra

ilidan
19.3.2008, 13:57
Veličina snimnjenog materijala zavisi od trajanja onoga što snimaš i bitrate koji si postavio. Recimo, 8000kbs + MP2 audio bi ti za 1 sat snimanja dali oko 3,6GB materijala. U ovom slučaju maksimalna rezolucija ne bi trebalo da ti bude veća od 720x576. Ovo je, naravno, rezolucija snimnjenog, izlaznog materijala, a ne izvora.
Ne bih znao da li Subtitle Workshop podrzava MPEG-TS ali ga samostalni DVD plejeri ne podržavaju, ako ti je bitno.

tomas
19.3.2008, 16:08
za otvaranje hd kanala mi radi samo dvbviewer (nema podesavanja za bitrate kad se snima),kad pustim discovery hd slika je preko celog ekrana i kristalno cista na monitoru 2032bw 1680x1050 dok premiere hd je 16:9 posto su filmovi...

tomas
19.3.2008, 21:15
opet problem avidemux moze da ocita samo video a zvuka nema... sta ciniti

ilidan
19.3.2008, 21:40
Skini GSpot sa neta i učitaj problematični fajl da bi znali o kakvom A/V fajlu se radi. Zatim ovde postavi screenshot ili navedi ono što ti je pokazao GSpot.

tomas
19.3.2008, 22:08
evo resio sam problem sa projectx,izvukao sam ac3 zvuk iz ts-a i ubacio kao external ac3 soure i tek onda spojio sa avidemux-om inace rezolucija je 1920x1088,tako kaze avidemux...