PDA

Prikaži potpunu verziju : DVD formati?


Quercusmaster
15.3.2008, 19:27
Imam Philips DVDR3570H rekorder. Kada sam pustao epizode neke serije koje su u avi. formatu, sve je bilo kako treba, ali kada sam preko kompa, u Windows Movie Makeru, napravio jedan video i sacuvao ga u DVD/avi. formatu, narezao i pustio na rekorderu, pisalo je: File not Supported, i nije hteo da ga pusti! To mi se desavalo i sa jos nekim epizodama serije Prison Break(npr. pusta do 21ep, a onda dalje nece sve do 37(izbacuje istu poruku), a posle 37, ponovo moze.

Moje pitanje je:

Kako da prepoznam ove avi. koje hoce da pusta od ovih koje nece, tj. koja je razlika? Napominjem - probao sam i na drugim rekorderima i playerima, i svi su izbacivali slicne poruke tipa: No Codec, file not supported...

ilidan
15.3.2008, 22:41
Izvini, možda sam loše razumeo, ali šta ti je DVD/avi format? Ako praviš DVD film, nemoj da koristiš Windows Movie Maker. Imaš mnogo bolje programe za to, TMPGEnc, DVDFlick, Nero Vision, Winavi... Ako pravis avi fajlove, opet batali WMM i upotrebi AutoGK ili Dr Divx jer oni (naročito Dr Divx) poštuju sertifikovane profile.

srlle
15.3.2008, 22:45
Mislim da nije u pitanju DVD avi vec DV avi, sto je totalno razlicita stvar.U muvimejkeru ima dv avi eksport, a ne dvd avi.Verovatno je u tome caka.DVD uredjaji ne citaju DV avi.

Quercusmaster
16.3.2008, 20:14
Hvala sto ste mi pomogli! Imam sad jos jedno pitanje, a to je

Koji program da koristim za uredjivanje videa koje sam snimio sa TV-a(najvise mi treba za secenje nepotrebnih delova)?

Unapred Hvala!!!:ciao:

ilidan
16.3.2008, 21:48
To zavisi od formata i kodeka koje si koristio (mpeg2, mpeg1, MJPEG, divx/xvid). Za MJPEG i avi (divx/xvid) tu je VirtualDub, za MPEG mozes Avidemux. Tu su i komercijalni kao Adobe Premier, Pinacle (ili kako se vec zove), itd. Postoje i neki mali programcici koji sluze samo za isecanje nepotrebnih delova.