PDA

Prikaži potpunu verziju : TV kartica


sasano1
11.2.2008, 18:20
Kupio bih neku TV karticu da bih mogao da snimam TV program sa kablovske televizije.Cena mi nije jako bitna dao bih i do 70-80 evra ali da dobijem nesto dobro. Sta proporucujete.

Skols
11.2.2008, 18:35
I za duplo manje pare imas solidne TV kartice,kao npr KWorld/terminator,Gigabyte-ove ili ASUS-ove...Ja imam neku pixelview i extra sam zadovoljan sa njom,lepo snima,snimam malo zauzima (zavisi od kvaliteta)...

KOLOS
11.2.2008, 20:12
Ipak je Leadtek (http://www.itsvet.com/proizvodi/leadtek/comp_comp_tuner/producer/87) prvi na listi što se tiče TV karti, bar na našem tržištu! Imaš i jeftinije i skuplje modele u ponudi, pa ti izaberi!

Borowatz
11.2.2008, 21:21
Ja imam kworld terminator, i nju zaobiđi u širokom luku. Mislim za te pare je extra, ali kad već oćeš nešto kvalitetno... You get the picture.
Pogledaj leadtek kartice. ili neku hauppage ili ati (npr. ati Theater 550 pro ili hauppage pvr150).
I bolji hardver, i mnoooooogoo bolji softver nego kod mog terminatora.
Mada za ovaj ati znam da isto ima neki bagovit softver, ali ako može da radi sa nekim drugim softverom, ja bih njega uzeo. I ovaj hauppage je bez softvera oko 60e.
postoji i ati theater 650pro, ali ne znam koliko košta.

genius
11.2.2008, 22:26
I ja imam terminatora i ako mozes zaobidji ga. Mislim, meni radi ok, cak i pod Vistom, ali sam se cesto mucio dok namestim sve kako meni odgovara. I to tek od kada sam poceo da koristim ChrisTV softver jer onaj sto dolazi uz njega je jedno veliko njesra...

Mario Pavićević
12.2.2008, 9:42
Ako mozes da nadjes neku kartu sa Ati 550 cipom onda je to najbolji izbor.Uz power cinema 4 radi sasvim ok.Bolju sliku za te pare neces dobiti.Ako hoces mogu ti poslati par screenshot-ova da vidis kako izgleda u praksi.Ono sto moze da ti bude problem je sto ova karta snima direktno u MPEG2(DVD) kvalitet zbog hardverskog dekodera tako da bi morao naknadno da ga pomocu nekog programa kompresujes u divx.
Leadtek tv2000 expert takodje ima prilicno dobru sliku ali je winfast pvr2 software po meni blagi uzas.Naravno mozes koristiti neku alternativu ali je problem sto za razliku od atija nema WMCE kompatibilan daljinski vec on ide direktno u tv karticu pa ti je potreban neki softver poput grider-a da bi taj daljinski mogao da korisitis u nekom drugom programu.Uz Sapphire Theatrix karticu se isporucuje cyberlink-ov daljinski tako da ga mozes koristiti i uz power dvd.Mislim da je ista situacija sa Power color-ovim modelom ove kartice.

nikola87
12.2.2008, 12:06
e Mario ajd posalji meni nekoliko slika, znas da sam ja imao ati 550 i da sam bio extra razocaran.
A ta spada u najbolje modele. Meni iskreno nije nista bila bolje od najobicnijeg leadteck-a.

Mario Pavićević
12.2.2008, 20:19
Da se ne zamajavam sa e-mailovima evo imate ovde screenshotove:
http://rapidshare.com/files/91251473/TV_Snapshot.rar

nikola87
12.2.2008, 22:07
evo Mario bas sam sad pogledao, iskreno slika je mozda cak i malo losija nego kod mene, a ja moju nisam hteo da zadrzim, jednostavno po meni je ovo katastrofa.
Ako lepo pogledas videces zamucenje svuda, mrtve boje, neke sitne kockive na bocnom stranama objekta.
Po meni nema nikakve razlike u odnosu na obicne leadteck kartice, mada opet mozda je kvalitet signala kriv.
U svakom slucaju ja se sa ovim ne bih *****avao. Jednostavno TV je TV. Voleo bih da imam priliku da probam neki bolji model. Neki od 100E cisto da vidim kakve su te kartice.

EDIT: e da da li neko ima drivere za pinaccle PCTV pro (Onu iz 2003 godine, posto ima i neki novi model)...hitno mi trebaju.

Borowatz
13.2.2008, 7:53
Ja imam na kompu neke drajvere, ali ih nisam koristio. Piše u readme fajlu
This is the drives of (PCTV / PCTV Pro / PCTV Rave) version 5.5.
Ako ti odgovara, reci mail pa da šaljem.:ciao:

Mario Pavićević
13.2.2008, 9:24
Signal kod mene nije najbolji (-6dB) i do kompa dolazi preko dva splitera tako da to utice na kvalitet signala ali opet sumnjam da ces sa bilo kojom tv kartom dobiti bolju sliku.12 bit-a i protok obicne PCI magistrale jednostavno nisu dovoljni da zamene klasican tv.Naravno na normalnoj udaljenosti od monitora i uz malu softversku korekciju boja moze se dobiti sasvim zadovoljavajuca slika.

nikola87
13.2.2008, 11:29
Ja imam na kompu neke drajvere, ali ih nisam koristio. Piše u readme fajlu
This is the drives of (PCTV / PCTV Pro / PCTV Rave) version 5.5.
Ako ti odgovara, reci mail pa da šaljem.:ciao:

nasao sam kuci drajvere, vec sam ih jednom skinuo, u svakom slucaju hvala.