PDA

Prikaži potpunu verziju : Korekcija video materijala?


Merjadok
10.2.2008, 13:56
Pretpostavljam da pitam gluposti, ali za ovu oblast sam totalni laik, tako da nemojte zameriti.

Problem je sledeći: Imam porodične snimke na kojima je najverovatnije tokom kompresije došlo do nekakve greške, pa je nekoliko redova piksela sa donje strane samo zelene boje. Nije nešto strašno, ali dovoljno da bode oči. Postoji li mogućnost da se ovaj deo preklopi prazninom ili ima neko drugo rešenje? Da napomenem da je u wide formatu, pa ne dolazi u obzir "zumiranje" po visini, kako bi ti redovi izašli iz opsega, jer dolazi do većeg izobličavanja.

oluja
10.2.2008, 14:20
Prvo resenje koje mi pada na pamet je da se napravi maska/ram (u photoshop-u) pa u premiere-u postaviti preko problematicnog dela i ponovo kompresovati za authoring/DVD.

Merjadok
10.2.2008, 14:39
Odlično, nadao sam se nečem takvom. Hvala.

Johnny
10.2.2008, 15:16
Prvo resenje koje mi pada na pamet je da se napravi maska/ram (u photoshop-u) pa u premiere-u postaviti preko problematicnog dela i ponovo kompresovati za authoring/DVD.

To se i meni cesto desava, ali mi se ne radi rekompresija. Jedino ako je original mpeg2, pa ga u Premieru ujedno i kompresuje? Da li je moguce prosto iseci taj deo ali bez rekompresije? (nesto mi se cini da sam mnogo lupio... :to_care: )

oluja
10.2.2008, 19:00
To se i meni cesto desava, ali mi se ne radi rekompresija. Jedino ako je original mpeg2, pa ga u Premieru ujedno i kompresuje? Da li je moguce prosto iseci taj deo ali bez rekompresije? (nesto mi se cini da sam mnogo lupio... :to_care: )

Crop? Pisalo se vec o tome u nekim slicnim temama u ovoj sobi, potrazi.

Slika: primer crop-a prilikom eksporta iz premier-a.

Johnny
10.2.2008, 19:08
Ma dobro, znam kako se crop-uje prilikom konverzije, nego sam mislio da se iz postojeceg mpeg4 uradi crop bez rekompresije.

srlle
13.2.2008, 12:45
Nemoguce bez rekompresije. :mad: