PDA

Prikaži potpunu verziju : Multicore Rendering


shandu83
28.1.2008, 12:08
Pozz!
Exportujem projekat iz Premiere Pro CS3 i uglavnom da zavrsi rendering mu treba par dana. Pogledam u task manager i vidim da je procesor opterecen sa 50%.

Moze li da radi na 100% oba jezgra??

Računar koji posedujem:
CPU: INTEL C2D E6600
Ploca: Foxconn 975X7AB-8EKRS2H
HDD: WD 320 GB 16MB
DVDRW: SonyNecOptiarc AD-7173A
RAM: PQI DDRII 2GB PC800 CL5
Grafika: VGA Biostar VR8603GT21
Kuciste: ANTEC SONATA III 500W
Monitor: Samsung 223BW
Zvucnici: Xoro HXS-531

glitch
28.1.2008, 20:00
Uh, mislio sam da CS3 podrzava multi core. Prvo vidi na Adobe-ovom sajtu da li postoji kakav patch (prosto mi zvuci neverovatno da jedan Adobe nema nista slicno). Ako ne uspes, nadji temu na forumu o Microsoft-ovoj zakrpi za vise jezgara...

srlle
28.1.2008, 21:36
Meni rade oba jezgra u CS-u.Mozda je problem u Windows-u.Servis pak ili sl.A u koji format rendas?

shandu83
28.1.2008, 22:24
Montaza uopste nije zahtevna. Materijal traje oko 1h. Fazon je u exportu, znaci PAL high quality WMV + Noise reduction (25) koji u stvari tu najvise koci. Znaci, brzina je oko 2 frejma/sekundi. Po mom nekom iskustvu, ali sa single core procesorima, trebalo bi da zakuca na 100% i da ne mrda. Malo sam i kloknuo procesor da bi islo malo brze al' dzaba kad je na 50% (sto je ustvari 100% single core). Treba da se optimizuje Premiere za dual core?

srlle
30.1.2008, 20:13
Mislim da je problem u WMV exporteru.On verovatno nije sposoban da optereti oba jezgra.Probaj da izvezes nesto u DV avi, pa ces videti dal' ti rade oba jezgra.

shandu83
30.1.2008, 20:37
Probao sam u DV AVI. Ista stvar. 50% jedno jezgro, 50% drugo jezgro.
Razlog zasto je onaj export isao sporo(2 f/s) je noise filtering.
Kako je kod tebe?

srlle
31.1.2008, 21:32
Bas cu detaljno da pogledam pacu ti reci.

shandu83
1.2.2008, 19:20
I Dr Divx ne optereti procesor 100%, vec "samo" 80%.
Mozda ovi multicore cpu rade drugacije??
Nebitno, samo sam primetio, pa...

srlle
1.2.2008, 19:43
Probao sam.Meni rade oba jezgra i na DV avi i na WMW eksportu.Do duse nije bas 100% opterecenje sem ako mu ne das neki filter ili alfa kanal, al to je to.Verovatno imas problem sa Windowsom.Drugo mi ne pada na pamet.

shandu83
1.2.2008, 23:19
Koliko ti pise u procesima za Adobe Premiere Pro.exe?
Kod mene ne prelazi 60...
Uskoro cu preci na Vistu, mozda to resi problem...
Bas sad renderujem nesto, evo kako izgleda:

srlle
3.2.2008, 17:57
Mislim da to nije jedini proces koji treba da se meri, a i tebi po grafikonu rade iz task menadzera rade oba jezgra, samo nejednako.Kad renda, tada su sigurno i neki drugi procesi aktivni.WMW renderer sigurno nije u sklopu procesa premiere.exe.Valjda.Pojma nemam. :)

srlle
3.2.2008, 19:39
Koji Servis pak koristis?Mozda je problem u windowsu, mozda ti je iskljucen neki od servisa ili tako nesto.Sto ne probas da preinstaliras win (sa SP2), pa na sveze instaliras Premiere CS3 pro?

shandu83
11.2.2008, 12:22
Koristim XP SP2. Prelazim na Vistu ultimate x64 ovih dana, pa cu videti kako onda radi. Javicu.

srlle
14.2.2008, 11:12
Uh.Bas me zanima kako to radi pod 64 bita.Mozda ce biti problema sa tim, jer ne znam dal je premiere CS3, 64 bitna aplikacija.Vista 64 ima da emulira 32 bitni mod.A i kazu da treba duplo vise rama za 64- bitne sisteme.Javi svoja iskustva svakako! :)

Devet1
14.2.2008, 22:33
Mozda lupam ali dali si u biosu podesio Multicore ili Dualcore ili Hyperthreding ???
Znam da moze da se aktivira ova opcija ;)

Ako ti vec nije aktivirano,kada si zadnji put gledao BIOS,i dali si gledao ?

shandu83
15.2.2008, 7:10
Sad radi mnogo bolje! Kad pogledam u task manageru, performance ono je 100% ili blizu toga. Zadovoljan sam. A i Vista mi se svidja.
Sto se tice biosa, nisam nesto posebno gledao oko hypera, ali mislim da je ukljucen. Pogledacu...