PDA

Prikaži potpunu verziju : Pise da jeste a nije (AVI)!?


d_drazic
28.12.2007, 0:33
Problem je sledeci:
Posle jako dugo trazenja, nabavio sam od drugara film Dobri momci iz 1990 godine. Ide na jedan CD.
Tu mi se javlja problem. Kod njega sam video da film radi, jedino sto nije imao prevod, ali to je OK. Narezao sam film, odneo ga kod sebe i kada sam pokusao da ga pustim u GOM player-u izabcio mi je ono prozorce da codec nedostaje i da hoce da ga potrazi. Noralno nije pronasao odgovarajuci codec, pa sam ja instalirao K-lite mega codec pack, poslednja verzija. E ni posle toga nece da radi. Extenzija fajla je .avi mada kada odem u Properties i pokusam da vidim osnovne informacije o filmu(duzina, kompresija itd.) tamo umesto svega pise "Summary properties are unavailable for the selected source(s)". Pokusao sam da menjam extenziju fajla, ali ne pomaze. Uvek isto. A drugaru radi kao .avi
Naziv fajla je
Goodfellas[1990][Special.Edition]DvDrip[Eng]-Zeus_Dias.avi pa ako neko zna resenje ili prepozna neka javi...

NenadN
28.12.2007, 0:54
Jesi probao da presnimis avi na hdd, ovo mi deluje kao ostecen fajl.

sasha vukelic
28.12.2007, 1:05
jesi probao media player classic? ili bilo koji drugi player?

Željko
28.12.2007, 1:10
Mogao bi i da pitaš drugara koje kodeke on koristi pa da i ti probaš iste...

dechkotzar
28.12.2007, 2:40
Kazhesh da si instalirao K-Lite? Onda iskoristi G-Spot, on che ti rechi koji kodek avi datoteka koristi. Ali mislim da ti je datoteka oshtechena...

zWest
28.12.2007, 4:00
ako ne pomogne Gspot, postoji sansa da ti je cd ostecen pa ti zato to radi, pokusaj da kopiras, ako ne, donesi originalni cd od drugara i probaj ponovo.

d_drazic
28.12.2007, 12:06
Pokusao sam vecinu navedenih fora, ali nista. Presnimio na HDD itd, a CD sigurno nije ostecen. Jos samo da probam taj G spot. Valjda ce da radi.
Hvala u svakom slucaju

A M G
28.12.2007, 15:57
Pokusao sam vecinu navedenih fora, ali nista. Presnimio na HDD itd, a CD sigurno nije ostecen. Jos samo da probam taj G spot. Valjda ce da radi.
Hvala u svakom slucaju

G spot nije plejer, vec program za analiziranje video fajlova. On ce ti dati sve karakteristike video fajla, izmedju ostalog i njegovu ekstenziju, odnosno u kom je formatu, kao i kodeke koji su neophodni za njegovo gledanje.
Prilicno sam siguran da nije do kodeka cim si instalirao K-Lite Mega, .avi fajl bi trebalo da radi i sa osnovnim kodecima a kamoli sa K-Lite-om. Najverovatnije je do samog fajla.