PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji konvertor za prebacivanje VHS i ostalih formata na komp


Serbianboss
30.1.2006, 14:35
Nadam se da nisam pogresio sobu, ako jesam premestite temu.

Ovako:

Bavio bi se ozbiljnije prebacivanjem vhs, vhsc,beta i ostalih anolognih formata na komp. Za to koristio bi i ozbiljniji hardver. Pa me zanima vase misljenje koje parce hardvera bi koristilo. Cenovni rang do 250E

1. Prvo sam razmisljao o Pinnacle Moviebox DV, koji ima konekciju sa kompjuterom preko firewire. Sta mislite o ovome, ima li neko iskustva sa ovim.

2. Nasao sam u jednoj firmi PYRO A/V Link konvertor koji takodje ima konekciju preko firewire. Uz njega se isporucuje Premiere Elements. Evo linka:
http://www.adstech.com/products/API...asp?pid=API-555

Ili mozda neko drugo resenje. Najbitnije je da se snimci skidaju u Dv ili neki nekomopresovani materijal i ono sto je najbitnije da zauzece racunara bude sto manje(mada kad je firewire u pitanju manji je zauzece).

pozdrav

Jack In The Box
2.2.2006, 0:43
Upotrebi bilo koji hardver koji ima video in i uradi capture u DVAvi. VHS je toliko loš format da ga skoro ništa ne može dodatno degradirati....

djolepiv
2.2.2006, 3:39
bas tako.
jeftine tv kartice to rade, ali ne preko fire wire vec analogno preko chincha ili s-a. podesis u virtual dubu da se grebuje u neki dv codec (recimo panasonic) i uzivaj ;)
bolje nemoj nekompresovano da grebujes, fajlovi ce ti biti jako veliki a za dv ce biti 13gb/sat.