PDA

Prikaži potpunu verziju : problem sa DScaler-om


andrija-king
28.1.2006, 1:29
Nakon recenzije ovog programa u decembarskom SK,downloadovao sam isti,i sve je extra,osim jednog problema koji ja sam nemogu da resim,pa molim za pomoc:
-kako da promenim video format za snimanje,jer ja nigde nisam nasao opciju da format (724x288)mogu da promenim,a ovaj ponudjeni mi bas i ne "lezi". HELP!!!
:mad:

djolepiv
28.1.2006, 21:42
i mene zanima... i jos bude asinhrono :(

edit: andrija, da nisi mislio na 720x288 a ne 724x288?

djolepiv
30.1.2006, 16:16
kako podesiti dscaler da ne opterecuje cpu 100%?
koliko je vama opterecen procesor kada gledate tv u dscaleru?
(mozda je samo kod mene tako jer koristim neke cudne drivere za tv karticu pv-bt878p+ ali ne verujem da je zbog toga)

Gerovit
5.2.2006, 18:49
Mene zanima zasto DScaler snima u nekom nenormalnom formatu? Svaki snimak sabija horizintalno, sto ce reci daono sto snima po X osi odradi korektno, ali po Y osi snimak je sabijen, pa su primera radi ljudi dva puta nizi i izgledaju kao patuljci.

andrija-king
6.2.2006, 0:38
ja za gledanje video fajlova koristim BS player,pa u opciji pan-scan podesim snimak na 4:3 fomat slike,tako da mi nijew neki problem sto cxaler snima u formatu 720x288,ali me kopka zasto nemogu nigde da nadjem opciju za podesavanje fomata u samom programu,a ne u kodeku(ffdshow na primer):nov_mad2:

Night Hawk
6.2.2006, 2:09
Zasto nemam ton na video snimku snimljenog pomocu ovog programa?
Sve zivo sam pokusao ali tona nema.

JANKEC
6.2.2006, 12:42
Probao sam DScaler u nekoj od prethodnih verzija pre 6-7 meseci i na svojoj WinFast TV 2000 Expert nisam ni uspeo da naštelujem kanale. Da li je neko imao slična iskustva ili se ja samo nisam snašao u moru opcija? Da nije možda i problem sa nekompatibilnošću? Downloadovao sam verziju iz SK-a ali još nisam stigao da je isprobam.:confused:

djolepiv
6.2.2006, 17:44
:n-cc2:
sve u svemu dscaler nije bas dobar onoliko koliko ga neki hvale.
eto sa njim samo problemi:te nema tona kod capture-a, te asinhrono, meni se nekada zapuca dok gledam tv (i moram na dugme da restartujem komp i onda skenira c:/ i nadje gresku u fajlu koji pamti kanale), rezolucija ne moze da se podesi (moze samo 720x288) ali dobro to se moze resiti resizeom, meni sauzima procesor 100% kada gledam tv (1 i po GHz i kila rama). :boodala:

istina je da je slika ok - mada je ovo malo subjektivno jer koristim neki levi driver za pv-bt878p+ karticu

sacekacemo novu verziju i nadam se da necemo imati problema.