PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa MSI TV Karticom


EbonKnight
15.12.2007, 2:18
Cao ljudi,

Skoro sam pazario MSI-ov TV@Anywhere iz Pakoma i imam jedan (ozbiljan) problem. Imam kablovsku preko AVcom-a i sem sto nema History Channel na TV-u mi radi super. Medjutim preko kartice ne moze nikako da nadje vise od 20 kanala, kapiram verovatno samo UHF (arte, tve, eurosport, rtr i tako). Sve sam pokusao ali ne mogu ovo da provalim.. on nema opciju kao tv da se podesava rucno vec sam automatski 'provali' koje kanale moze a koje ne moze da emituje (ili ja samo nisam provalio?)

Pomagajte ljudi :)

VojaM
15.12.2007, 2:52
O tome se pričalo više puta na forumu. Trebalo je da pretražiš.

Kartice imaju više režima rada s kanalima. Obično je to više modova za TV (razlika je u izabranoj zemlji, jer kanali i opsezi nisu isti u svim zemljama), a obično ima jedan ili više Cable mod. U kablovskom modu postoji više frekventnih opsega, što za tebe praktično znači da pored UHF i VHF opsega koji se koriste u emisionoj televiziji, postoje još dva opsega (hyper i super band) koji zajedno omogućavaju korišćenje takozvanih S kanala (na talavizorima se oni "klasični" kanali zovu C kanali).

Dakle, pre nego što zadaš softveru da pretražuje kanale, izaberi način rada Cable i trebalo bi da dobiješ više kanala. Ako i dalje budeš imao problema, moraćeš da eksperimentišeš sa zemljama - izaberi nešto iz Evrope, Nemačku i sl.

Nietzsche
15.12.2007, 11:57
Trebalo bi da u Setup-u (kada ukljucis WinDVR desni klik, pa Setup) mozes da izaberes drzavu Serbia&Montenegro, a pored toga mozes da izaberes i izmedju Cable i Antenna. Oba ova su tvoja kablovska televizija. Samo na oba pretrazi kanale i uhvatices skoro sve...

Pozdrav...

EbonKnight
16.12.2007, 6:37
E hvala. Uspeo sam da sredim ljudi, ali me sad muci jedna druga stvar. On ima auto search ali ne mogu da provalim kako da odredjene frekvencije dodam odredjenom kanalu tj da recimo studio B koji nadjem na 80-om kanalu stavim na peti. Ima opciju imenovanja kanala ali ne i davanja odredjenih frekvencija .. :boodala:

milosh1984
4.2.2008, 1:45
E hvala. Uspeo sam da sredim ljudi, ali me sad muci jedna druga stvar. On ima auto search ali ne mogu da provalim kako da odredjene frekvencije dodam odredjenom kanalu tj da recimo studio B koji nadjem na 80-om kanalu stavim na peti. Ima opciju imenovanja kanala ali ne i davanja odredjenih frekvencija .. :boodala:

I ja imam tu v kartu, i evo sta ti mogu reci povodom tvog pitanja...

To da ti odredjujes na kom kanalu ce ti biti neki program, nije izvodljivo.
Posto ima auto-search on sam memorise kanale, tako da ti nemas nikakvog uticaja gde ce on staviti odredjeni kanal. Jednostavno zapamti na kom ti je kanalu odredjeni program

pozz