PDA

Prikaži potpunu verziju : mp3 player vs. Windows


harmon
27.1.2006, 2:05
Ne znam koliko je naredna recenica bitna za moj problem, ali… Posle prckanja po registry bazi prestao je da radi zvuk na mom kompu, tako da sam morao da uradim repair Windowsa i ponovo instaliram drajvere za zvuk. A, evo i problema. Imam MSI mp3 player koji se prijavljuje na sistem kao prenosni disk (nisu mu potrebni MSI drajveri). Kada sam ga ubacio u USB, Windows ga je lepo prepoznao, instalirao drajvere i prijavio da je spreman za upotrebu. Medjutim, u Windows Exploreru (My Computer) mp3 player se nije video (treba da dobije svoje slovo). Total Commander ga takodje nije video. Usao sam u Disk Management i video da tamo postoji drajv pod imenom MSI ali da mu nije dodeljeno slovo. Posto sam to ja rucno ucinio (dodelio sam mu prvo sledece slovo - J), mogao sam da mu pristupim samo ako u disk managementu kliknem desni klik na njega i open ili iz Total Commandera, Win Explorer ga i dalje nije video. Ako izvadim player iz USB-a i ponovo ga ubacim javlja se isti problem sa tim sto sad ne mogu da mu dodelim J vec je prvo naredno slovo K. Ako restartujem komp problem krece iz pocetka. Uzeo sam od sestre njen fotoaparat Fuji A210 koji se takodje prijavljuje na sistem kao prenosni disk ali situacija je bila ista kao i sa mojim mp3 player-om. Ima li neko pametan da mi pomogne posto ja ne znam sta jos mogu da uradim. Hvala unapred.

DanijelP
11.2.2006, 18:59
U Windowsu XP, svaki USB uređaj MORA da bude prepoznat i da mu se dodeli slovo u Exploreru samo od sebe. Jedino sigurno rešenje ti je Format C: pa sve nanovo ;)

Anak1n
11.2.2006, 21:12
Ne znam sta da ti kazem poseti sajt proizvodjaca pa vidi da li ima nesto vezano za tvoj problme.

2 Dan*
Ne resava se svaki problem sa format c:

DanijelP
13.2.2006, 19:04
2 Dan*
Ne resava se svaki problem sa format c:

Ali je ipak najjednostavnije i najbezbolnije. Zar ne?

The Finest Serbian Since '82
13.2.2006, 19:43
Ali je ipak najjednostavnije i najbezbolnije. Zar ne?
jok... nit je najjednostavnije, a bogami ni najbezbolnije. Prvo treba prebaciti gomile podataka, onda su tu programi koje trebas opet instalirati, pa podesavanja (kako programa, tako i svega ostalog) ....bla bla bla...

harmon
14.2.2006, 16:28
Format C: mi je zaista poslednja opcija. Ima li neko kreativniju ideju od reinstalacije sistema?:)

DanijelP
14.2.2006, 19:07
Eee, zato je čika Billie izmislio Backup. :D
Šalim se naravno, ali jedino mi pada na pamet da nešto u samoj instalaciji nije prošlo kako treba. Meni se to dešavalo sa modemom, prvi put nikako neće da "prizna" da je modem prikačen, onda formatiram disk i reinstaliram i sve radi kao sat. U svakom slučaju možeš da probaš sa SP2,ako ga već nemaš ili sa najnovijim zakrpama, a kao krajnje rešenje ti ipak ostaje...