PDA

Prikaži potpunu verziju : Wii - pitanja

Strane : [1] 2

kenobiben
9.11.2007, 7:56
Zdravo

Imam jedu veliku dilemu. Zelim kupiti Wii konzolu, al mi se nekako ne odvaja 350 eu iz dzepa, tek tako. Ne modirani Wii je nekoliko hiljada denara manje, za razlike od modiranog, koji koristi WiiKEY chip. Doznao sam o wiichipu najosnovne informacije, nasho sam isto negativne i pozitivne kritike o Wii-u, najvece kritike su bile zbog igara.

Koja je razlika modiranog i ne modiranog Wii-ja ? (osven naravno piratskih diskova)
Dali modirani wii, smeta ako ga ukljucite preko neta, t.e. ima neke smetnje ili sve normalno fukncionise ?
Moze li se desiti "brikovanje" u online modu, kao Nintendova zashtita ili baniranje modiranih konzola kao shto je bio slucaj sa xboxu ?
Shta su to wii poeni i dali modirani Wii smeta tome ?
dali se moze igrati multiplejer preko neta ? i dali to smeta sa modiranoj konzoli?
shta je potrebno uraditi da wii spojim racunarem i koliko je to isplatljivo ? shta dobijam sa tim ?

Koristim adsl, kako da spojim to Wii konzolom, jer nemam iskustva sa wi fi uredima.
Garancija konzole je 1 mesec :(
Koje firme u Srbiji prodaju Wii urede, i dali mogu dobiti njihove sajtove, moze i na pm.
Koja e cena Wii ureda i dodatnih kontrolera u Srbiji ?

Mozda vam je text smeshan, al shta da radim laik sam na wii temi i wifi uredima. I nije da sam neki cincar, al nisam zlatni papagaj. Svidela mi se konzola preko comercijalnih videa , al nemogu tek tako odvojiti 350 pa cak i vishe zbog cene kontrolera (60 eu) a i nunchaka u Skoplju nema. A tu su i igre naravno, i shta ostalo trebam kupiti, tako da cena cje biti malo vecja. Nego dodatne baterije na punjenje, kom delu sluze ?

UBEDITE ME DA KUPIM OVU KONZOLU !!! plss

p.s. predlozite nekoliko dobrih igara, i dali fallout 3 izlazi na WII konzoli ?

SirDuck
10.11.2007, 4:00
Kolko sam ja čuo, modchip ne smeta online igranju.
Wiimote je oko 5000 din. ali nemoj da me hvataš za reč.
Povezuje se preko wifija sa kompjuterom, tj. to se preporučuje, a zaboravio sam drugi način.

Samo na to mogu da ti odgovorim, ostalo, nažalost, ne znam :(

wolfologin
10.11.2007, 12:55
35O E Nije mnogo love za WII.
WII poenima kupujesh preko neta Virtual Console igre i verovatno josh neshto.
Razlika izmedju modovane i nemodovane konzole je da na ne modovanoj mozesh igrati WII,Gamecube ( obe samo originali ),Virtual Console igre ( to su
portovane igre od starijih konzola tipa Nes,Snes,Smd,Ngp tj one koje mozesh kupiti onim WII poenima ) a dok na modovanoj ( konzoli sa chipom ) mozesh
igrati WII ( originali i kopije ), Gamecube ( originali i dosta kopija ) i plus Sve igre koje mozesh igrati od Virtual Console ovde su ukljuchene preko emulacije a WII emulira odlichno ili dobro sledece <
Sema mega drive,Nintendo,Super Nintendo,Neo Geo Pocket,Gameboy,Gameboy Color,... i naravno spisak sve vreme raste shto se potencijalne emulacije tiche. :dedica:
Od igara za WII preporuchio bih ti <
The Godfather Blackhand Edition,Resident Evil 4. WII Edition,Mercury Meltdown Revolution,The Legend Of Zelda Twilight Princess,...
A od Gamecube igara Resident Evil Zero,Final Fantasy Cristal Chronicles,Barnyard,The Legend Of Zelda The Wind Waker,Starfox Adventures,... i mnoge,mnoge druge.
Ma kupi WII :ciao:

Master Neo
10.11.2007, 13:39
Da imam para i ja bih uzeo wii, i to najvishe zbog Wiimote-a... Zamisli tabachinu sa wiimote-om.. Pa dokupis jo jedan-dva i nakachis i na noge... lele lele :kreza:

Bole909
10.11.2007, 15:21
Razlike izmedju modovanog i nemodovanog wii-a nema.Osim sto onaj modovani ima chip koji zna se cemu sluzi.Wiikey je ok chip.Takodje kupovao sam online one wii points i to radi bez problema.Wii kacis na net tako sto kupis nintendo wi-fi adapter 4000din i ukacis na usb port kompjutera koji ima internet konekciju i sve se automatski namesta i wii ide na internet bezicno(potrebno je par klikova u meniju konzole da prepozna taj adapter)..
Od igara pocele su da izlaze jako dobro i bice ih sve vise jer je wii postigao nevidjen uspeh i proizvodjaci igara ga podrzavaju..Od igara : Fifa 2008 (radi i online super,naravno kopija na modovanom wiiu), Metroid Prime 3, Super Paper Mario,Sims 2 castaway...i tako..Lista je dugacka i svakim danom izlaze hitovi (pogotovo sada pred novu godinu)...Tako da to je to..U Srbiji ima mesta gde se moze nabaviti modovan wii sa garancijom od godinu dana a kontrolera ima na svakom koraku u svakoj radnji.. ;) Tako da ako ti nije cim , skokni kod nas i pazari si konzolu.. ;)

hacker_aca
10.11.2007, 15:38
U Americi Nintendo Wii je 250 dolara (170 evra). Znači, smešno. Nažalost nisam mogao da ga nađem dok sam bio tamo. :(

Probao sam ga u jednoj prodavnici i mogu reći da je super. Bila je neka igra po imenu Metroid Prime. Pucačina iz prvog lica.

Ja bih ti preporučio da kupiš jer sam dosta zanimljivih igara na netu gledao za ovu konzolu samo mislim da je malo skup za naše područje... :(

chris
10.11.2007, 16:30
Takodje kupovao sam online one wii points i to radi bez problema.Wii kacis na net tako sto kupis nintendo wi-fi adapter 4000din i ukacis na usb port kompjutera koji ima internet konekciju i sve se automatski namesta i wii ide na internet bezicno(potrebno je par klikova u meniju konzole da prepozna taj adapter)..

Sto bi bacao 4000 dinara za Nintendov WiFi, kad za 1400dinara moze da se kupi ASUS WiFi PCI kartica koja normalno radi sa Wiijem(ili 2300 dinara za USB WiFi adapter), a i vecina ljudi(kod nas) se odluci za ovu opciju(ili preko standardne LAN konekcije) a manji broj ljudi uzme taj od 4000 dinara(jest da je Nintendov, al ga preterase)...

renegade_of_funk
11.11.2007, 19:15
Ja koristim Planteov AP i sasvim solidno radi sa Wii konzolom, kosta ja mislim oko 3500 - 4000 din. Sto se tice igrica mogu da ti preporucim Excite Truck, Legend of Zelda , RE4, Zack & Wiki, Super Paper Mario , Strikers Charged (online), Wario Ware, Rayman RR 1 i 2 , Fire Emblem, Kororinpa, Trauma Center, Eledees, Ghost Squad, Fifa 08, Endless Ocean i naravno Super Mario Galaxy.

wolfologin
11.11.2007, 21:57
Ja koristim Planteov AP i sasvim solidno radi sa Wii konzolom, kosta ja mislim oko 3500 - 4000 din. Sto se tice igrica mogu da ti preporucim Excite Truck, Legend of Zelda , RE4, Zack & Wiki, Super Paper Mario , Strikers Charged (online), Wario Ware, Rayman RR 1 i 2 , Fire Emblem, Kororinpa, Trauma Center, Eledees, Ghost Squad, Fifa 08, Endless Ocean i naravno Super Mario Galaxy.

Endless Ocean SI igrao i kako izgleda poshto je preporuchujesh a ona se pojavila pre neki dan :dedica:
i jeli je Ghost Squad koju igrash evropska kopija ?

simakosmos
12.11.2007, 14:15
Ghost Squad nije josh izashao za evropsko trziste , ali nije problem pokrenuti ga.

renegade_of_funk
12.11.2007, 21:08
Endless Ocean SI igrao i kako izgleda poshto je preporuchujesh a ona se pojavila pre neki dan :dedica:
i jeli je Ghost Squad koju igrash evropska kopija ?

Sutra igram Endless Ocean , ali sam vec toliko videa odgledao na YT pa sam je zato preporucio, a sto se tice Ghost Squad igrao sam JAP verziju i super je (sve je na engleskom).
Zaboravio sam da pomenem da je Endless Ocean moguce igrati i online , znaci ronite zajedno i trazite ribe. :)

http://www.youtube.com/watch?v=pLkB2tOvqnY

Apostrof
3.12.2007, 16:17
A gde se kod nas mogu naci igrice na "popustu":) Koliko je Wii scena razvijena kod nas i da li se to opste isplati, ne bi davao 350e ako mogu da nabavim samo 3-4 igre ovde u Srbiji.

Sol-Badguy
26.12.2007, 21:22
Ok, planirao sam da prodam PSP i da uzmem Wii kad skupim još malo para (pošto ide nova godina, to je nedelju dana max.) pa me zanima samo da li postoje neki određeni prohtevi oko TVa na koji se kači, i da li ga mogu nakačiti direktno na monitor preko DVI ulaza? Mislim da nije bitno, ali monitor je ASUS VW192S.

potatoe
27.12.2007, 2:17
Ok, planirao sam da prodam PSP i da uzmem Wii kad skupim još malo para (pošto ide nova godina, to je nedelju dana max.) pa me zanima samo da li postoje neki određeni prohtevi oko TVa na koji se kači, i da li ga mogu nakačiti direktno na monitor preko DVI ulaza? Mislim da nije bitno, ali monitor je ASUS VW192S.

Ti se i ovde raspituješ za Wii a? :a_bleh:

Wii nema DVI izlaz, koristi Component Video kablove za HD, ali ima nekih konvertora za to koji verovatno nisu jeftini, ipak ti treba TV ili neki TV tjuner u kompu. Ne znam da li ovde ima da se kupi konvertor za Component u VGA/DVI

Sol-Badguy
27.12.2007, 19:24
Još kad bi znao ko si ti, ali da, raspitujem se ja svuda. Od viška ne boli glava :dedica:

wolfologin
30.12.2007, 18:08
Ako koga zanima koje su Gamecube igre kompatibilne sa WII ( tj. rade na WIIju ) ja sam spreman da pomognem za nekih 250 igara koje sam lichno testirao :dedica:

renegade_of_funk
30.12.2007, 18:23
jesi uspeo nekako da pokrenes WaveRace i Starfox Adv. i da im radi zvuk? :)

wolfologin
30.12.2007, 18:31
jesi uspeo nekako da pokrenes WaveRace i Starfox Adv. i da im radi zvuk? :)
Starfox Adventures da preko multiboota.
Ali Wave Race nemam.

jocko
15.1.2008, 9:40
Imam Wii konzolu kupljenu u inostranstvu. U jednoj ovdašnjoj firmi mi je ugrađen mode čip, ali ne znam koji tačno tip. Preko ed2k klijenta sam skidao neke igre rezao na DVD i to mi je do sad uspevalo da radi (npr FIFA 08 ili EXCITE TRUCK). Pre neki dan sam skinuo Super Mario Galaxy, i kada sam ubacio DVD u konzolu tražio je da mu pokrenem "system update". Sad kako sam na nekim forumima čitao kako postoji problem u takvim situacijama i da može da dođe do BRICK-ovanja konzole zanima me da li mogu bez bojazni da mu dozvolim da odradi system update i da li će igrica da proradi ili stvarno mogu da brickujem konzolu. Da li je neko do sada imao takve probleme.
Unapred hvala.

fingerprint
15.1.2008, 11:17
Evo neceg i za nas koji nemamo za Wii :D : http://www.wiisave.com/news/

wolfologin
15.1.2008, 16:52
Imam Wii konzolu kupljenu u inostranstvu. U jednoj ovdašnjoj firmi mi je ugrađen mode čip, ali ne znam koji tačno tip. Preko ed2k klijenta sam skidao neke igre rezao na DVD i to mi je do sad uspevalo da radi (npr FIFA 08 ili EXCITE TRUCK). Pre neki dan sam skinuo Super Mario Galaxy, i kada sam ubacio DVD u konzolu tražio je da mu pokrenem "system update". Sad kako sam na nekim forumima čitao kako postoji problem u takvim situacijama i da može da dođe do BRICK-ovanja konzole zanima me da li mogu bez bojazni da mu dozvolim da odradi system update i da li će igrica da proradi ili stvarno mogu da brickujem konzolu. Da li je neko do sada imao takve probleme.
Unapred hvala.
Ovako :dedica:
WII ne mozesh da brijujesh ako ti je igra odgovara sistemu NPR WII Pal moze bez bojazni od brikovanja da proguta update ali ako to uradish sa NTSC igrom Kraaaaaaj.
Ipak chini mi se da Super Mario Galaxy zahteva,da bi se pokrenuo,josh i chip update,ali nisam siguran. Ne josh poshto mi ta igra neshto gnjavi na magarcu. :dedica:

jocko
16.1.2008, 10:48
To wolfologin:
Po onom kako je bio nazvan file na forumu za razmenu trebalo bi da je verzija za PAL. Takođe i riper koji je postavio link do sada je bio pouzdan i njegove igrice rade kod mene na konzoli. Da li osim toga postoji pouzdaniji način da se utvrdi da li je PAL ili NTSC verzija igre. U svakom slučaju hvala na savetu i kada probaš igru kod sebe javi da li radi.

renegade_of_funk
16.1.2008, 11:27
Mozes da proveris koja je verzija igre sa programom RegionFrii , a sto se tice SMG-a potreban je update chipa sigurno.Ako imate Wiikey onda mozete sami preko dvd da odradite update ali ako je neki "domaci" chip onda je najbolje da potrazite pomoc u nekom servisu, ili da mi se javite na PM. :)

hitmanneverdead
20.1.2008, 21:48
Hocu da kupim wii e sad da li je potreban neki noviji tv posto imam neki krs star 11 godina FENIX :kreza: . Gde da ga kupim i da li da mu ugradim cip. Koliko wii remotea mi dolazi u paketu i da li nunchuk kontroler dolazi uz konzolu.Hteo bih da mi djojstici izgledaju ovako 4 wii remote i 2 nunchuk .Da li je neophodno kupiti neko ***** da bih mogao da povezem wii na net (imam thompsonov modem IKOM line internet ima usb naravno :D )wii ima usb port pa da li direktno mogu da drknem modem u konzolu (odnosno samo usb od modema :D ) ili moram da kupim jos nesto . I naravno 2 igre hteo bih super mario strikers charged football i the godfather the blackhand edition a da li se on razlikuje od onog za komp (veliki sam fan te igre preso sam je 5 puta) ili je ista s istim misijama,a da li je super mario galaxy dobra igra ,da je zamenim ( da izvedem rokadu :dedica:).
Koliko ce to sve da izadje u din/evrima.
Plasim se bricka ali ja bih uglavnom uzimao samo oridjinal igre ali nikad se ne zna :to_care: .
:ciao:

donator99
20.1.2008, 21:57
Konzola je 26,500 sa cipom i dolaze jedan Wiimote i jedan Nunchack.A za net najjeftinije ti je da ga povezes na komp ethernet kablom i da sharujes konekciju.

renegade_of_funk
21.1.2008, 11:05
Najbolje ti je da uzmes konzolu sa cipom , jer postoji mogucnost da naletis na novu "d2c" konzolu za koju kod nas trenutno nema chipova ili ima ali su veoma skupi.

wolfologin
21.1.2008, 18:25
Hocu da kupim wii e sad da li je potreban neki noviji tv posto imam neki krs star 11 godina FENIX :kreza: . Gde da ga kupim i da li da mu ugradim cip. Koliko wii remotea mi dolazi u paketu i da li nunchuk kontroler dolazi uz konzolu.Hteo bih da mi djojstici izgledaju ovako 4 wii remote i 2 nunchuk .Da li je neophodno kupiti neko ***** da bih mogao da povezem wii na net (imam thompsonov modem IKOM line internet ima usb naravno :D )wii ima usb port pa da li direktno mogu da drknem modem u konzolu (odnosno samo usb od modema :D ) ili moram da kupim jos nesto . I naravno 2 igre hteo bih super mario strikers charged football i the godfather the blackhand edition a da li se on razlikuje od onog za komp (veliki sam fan te igre preso sam je 5 puta) ili je ista s istim misijama,a da li je super mario galaxy dobra igra ,da je zamenim ( da izvedem rokadu :dedica:).
Koliko ce to sve da izadje u din/evrima.
Plasim se bricka ali ja bih uglavnom uzimao samo oridjinal igre ali nikad se ne zna :to_care: .
Mario Fudbal je mnoooogo bolja Gamecube verzija a Godfather na WII-ju je divota za igranje :dedica:

kenobiben
21.3.2008, 23:52
E ljudi opet ja :)

Skupio sam kesha, i kad ono vidim krenuta cena modificiranog Wii-ja.
Umesto Wiikeya sada tip insalira Argon Wii D2C Chip - dal znate nesho o ovom chipu ? Probao sam google al nishta ne kapiram, sve mi je konfuzno.
Hteo bih da znam dal bi bio problem da se konektuje na wifi mrezi, i da se odradi update po potrebi ? Dal se na ovom chipu mogu igrati i NTS. Igre ? Ili striktno pal ?

e da i hvala :alealeee:

renegade_of_funk
22.3.2008, 14:43
Nema vise Wiikey jer ne moze da se instalira na novije Wii konzole koje imaju D2C chipset u sebi i zato mora taj Argon ili D2Ckey ili Wasabi. Inace neces imati problema sa online igranjem ni sa jednim chipom.NTSC igre sada mozes da igras sa skoro svakim chipom , u osnovi to i ne zavisi toliko od chipa koliko od same igre, ako neka igra ne radi na PAL ona ne radi nezavisno od chipa.Mada se sada pojavio program Trucha Signer koji moze da promeni iso fajl i da igra proradi na PAL kao npr. No More Heroes. (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=27895)

genius
22.3.2008, 18:40
A cuo sam da ima i free loader program koji isto moze da se ucita pre igre i onda igra radi bez problema bez obzira dal je ntsc ili pal...

Uf... ako uspem u USA da nadjem jos neki Wii, moram da kupim. Tamo je smesno jeftin a i TV mi podrzava NTSC tako da ne moram da brinem...

wolfologin
22.3.2008, 18:56
A cuo sam da ima i free loader program koji isto moze da se ucita pre igre i onda igra radi bez problema bez obzira dal je ntsc ili pal...

Uf... ako uspem u USA da nadjem jos neki Wii, moram da kupim. Tamo je smesno jeftin a i TV mi podrzava NTSC tako da ne moram da brinem...
Ima al ja ga josh nisam probao pa neznam. Trebalo bi da je tako a na kakve probleme si mislio ?

genius
22.3.2008, 21:40
Pa mislio sam posto planiram da uzmem Wii u USA a tamo je NTSC pa sam video da moj TV ima podrsku za neki NTSC pa cu da probam da ga zakacim preko S-Video i da se nadam da radi. Za struju mi nije problem posto imam paralelno u kuci i 110V struju jer imam dosta uredjaja iz USA. E sad, prakticno posto nije cipovan mocicu da igram samo originale i to iz USA ili ako imam taj free loader onda bi mogao i originale iz Evrope... a za pirate verovatno nema sanse da namestim da radi..

wolfologin
22.3.2008, 21:49
Pa mislio sam posto planiram da uzmem Wii u USA a tamo je NTSC pa sam video da moj TV ima podrsku za neki NTSC pa cu da probam da ga zakacim preko S-Video i da se nadam da radi. Za struju mi nije problem posto imam paralelno u kuci i 110V struju jer imam dosta uredjaja iz USA. E sad, prakticno posto nije cipovan mocicu da igram samo originale i to iz USA ili ako imam taj free loader onda bi mogao i originale iz Evrope... a za pirate verovatno nema sanse da namestim da radi..
Pa chipuj ga i nece biti problema. Neznam kako je preko S-Videa,ja imam komponentni i skart i naravno bolje je na komponentni kabal.
Ja trazim S-Video kabal za PS2 pa ako neko zna gde se moze naci kod nas nek mi javi :dedica:

genius
22.3.2008, 21:52
Nasao sam tamo za Wii kabl koji ima i s-video i komponenti (tri cinca - to je valjda to) na jednom kraju i onaj pljosnati konektor za Wii na drugom kraju pa cu da uzmem to... nego ima problem sto je tamo Wii rasprodat odavno i tesko se nalazi da se naruci a i u radnjama ga slabo ima... A jel moze i taj americki da se cipuje kod nas bez problema ?

vetar.
23.5.2008, 13:29
Ako koga zanima koje su Gamecube igre kompatibilne sa WII ( tj. rade na WIIju ) ja sam spreman da pomognem za nekih 250 igara koje sam lichno testirao :dedica:

Dali je istina da bi igrao GC igrice na Wiiu moras imati GC kontroler i GC memorisku kartic??

renegade_of_funk
23.5.2008, 13:43
Nije, treba ti samo GC kontroler a kartica nije obavezna ali neces moci da snimis save game bez nje.

vetar.
23.5.2008, 13:47
Nije, treba ti samo GC kontroler a kartica nije obavezna ali neces moci da snimis save game bez nje.

A znas li gde mogu naci dzojstik i memorisku karticu za GC u Beogradu??

wolfologin
23.5.2008, 16:14
Nije shija nego vrat :D

renegade_of_funk
23.5.2008, 17:21
Ali mozes da igras.Ako si "hardcore gamer" ne treba ti save game. :D

vetar.
23.5.2008, 18:57
Hvala na pomoci.
Sad me jos zanima gde mogu naci wii sa cipom(naravno poslednja ploca i cip)?

Ocelot
23.5.2008, 19:01
Reklamiranje je zabranjeno. Koristite pm.

AcA94
15.6.2008, 10:47
Kupio Sam Wii Sa Ugradjenim Cipom Juce.i Odjednom U Sred Igre(wii Sports Original) Mi Se Ubaguje,svaki Put,da Li Je Neko Imao Slicnih Problema??

nikola987
15.6.2008, 23:44
Kupio Sam Wii Sa Ugradjenim Cipom Juce.i Odjednom U Sred Igre(wii Sports Original) Mi Se Ubaguje,svaki Put,da Li Je Neko Imao Slicnih Problema??

Nemoj uopste da razmisljas sta je u pitanju,nego nosi konzolu tamo gde si je kupio pa neka oni lupaju glavom...i meni se slicna stvar desava sa wiifit-om ali sam skinuo kopiju sa neta i sad sve radi prefektno :))

AcA94
24.8.2008, 18:48
Kako da konektuje wii na net??molim vas odg?

SirDuck
24.8.2008, 19:29
Imaš USB na Ethernet adapter ili preko wirelessa :)

Za prvu opciju kupiš taj adapter pa u ruter (valjda može), a za drugu opciju imaš Wless adapter za komp pa se tako kačiš, ili na neki AP ili ruter.

Ja sam na bežičnoj varijanti :)

simakosmos
25.8.2008, 11:28
a jesi reshio problem sa wii sports-om?

našao sam povoljnije LAN adapter za Wii (http://www.amazon.com/Wii-Lan-Adapter-Nintendo/dp/B000MXDT80). Cena je 2400 dinara. Ako treba, info na PM.

draganta
9.9.2008, 21:49
kupio sam wii u Americi, kupio sam napajenje ovde i to mi nije problem...problem je kad privezem sa av kablom na tv, on daje crnu sliku i nista se ne desava...wii radi, al kao da tv ne konta...vidim da pominjete neki NTSC I PAL, verovano je tu problem...ima li spasa,gde da se obratim, da li da uzimam nas av kabl(da li to znaci uopste?)?!...dajte bilo kakve predloge, jer ja ne znam sta vise

genius
9.9.2008, 22:50
Ljudi jel moze Wii na monitor. Ako mu TV ne podrzava NTSC mislim da nema konvertor za NTSC-PAL pa da to tako resi...

simakosmos
10.9.2008, 9:45
Nisam video nigde konvertor PAL-NTSC za wii.

A jel ti slika crna (skroz) ili crno-bela? Ima razlike :D

Ako ti je skroz crna onda :
- wii ne radi
- kabl u prekidu
- ne radi ti ulaz na TV-u (ili imaš više ulaza a nisi prebacio na odgovarajući kanal)

Ako ti je crno bela :
- prodaj ovaj, kupi drugi TV
- probaj preko kompa i TV kartice (kao privremeno rešenje)

Wii može na monitor, ima dve varijante
- preko TV kartice i kompa (interna, externa , nebitno)
- preko TVBox-a za monitore (40e pa naviše). To su kao externe TV kartice samo ne zahtevaju instaliranje softvera (ni PC), i komande su na uređaju ili daljinskom

genius
10.9.2008, 11:41
Odlicno resenje... TV kartice podrzavaju NTSC i onda moze da ima boju... super stvar..

Boris Lozac
10.9.2008, 12:04
Odlicno resenje... TV kartice podrzavaju NTSC i onda moze da ima boju... super stvar..

Ako je slucaj kao i sa PS2, onda neces biti zadovoljan kvalitetom slike. Ja sam povezao PS2 preko TV kartice i slika je ocaj bila..

draganta
10.9.2008, 12:56
wii uvuce disk i pocne da ga cita, al slika je crna...u Americi sam probao i sve je radilo... je l ima neki servis u Srbiji koji bi mogao to da popravi,ako je nesto do same konzole crklo

Boris Lozac
10.9.2008, 13:03
wii uvuce disk i pocne da ga cita, al slika je crna...u Americi sam probao i sve je radilo... je l ima neki servis u Srbiji koji bi mogao to da popravi,ako je nesto do same konzole crklo

Probaj kod nekog sa TV karticom, da znas da li je neki kvar, ili ti TV ne podrzava NTSC...

simakosmos
10.9.2008, 13:32

Jel vidiš Wii Menu uopšte? Ili nema nikakve slike?

Ako vidiš wii glavni meni, onda :
Klikni na Wii ikonu , okruglu, u levom ćošku, pa idi na Wii Settings, pa nadji Screen Options. Tu pročačkaj opcije ,razlikuje se PAL i NTSC konzola baš u ovim opcijama, pa ne znam šta imaš ponuđeno da ti predložim.

Ako nema ni glavnog Meni-ja, onda proveri kabl još jednom (možda si žuti činč stavio na mesto belog, ili slično).

SirDuck
10.9.2008, 13:38
Treba da promeniš frekvenciju u Wii settings i radiće bez problema.

draganta
10.9.2008, 13:44
ne vidim nista, sve crno...ja se nesto tripujem da je crklo nesto u njemu i da mu nema pomoci...al nadam se da nisam u pravu

simakosmos
10.9.2008, 13:54
Probaj na drugom TV-u, odnesi Wii kod drugara, nije tezak ;)
Možda ti samo ne radi taj ulaz na TV-u.

draganta
10.9.2008, 19:32
probao na 3 razlicita tv-a, isto se desava

SirDuck
10.9.2008, 23:45
Ček, ni Wii meni ne vidiš?

Kad ga uključiš na dugme ništa se ne pojavljuje?

draganta
11.9.2008, 0:00
ekran mi je plav, kad ukljucim wii on postane crn...***** li mu mamu...

genius
11.9.2008, 0:40
Probaj jos i kod nekog na TV karticu. Ako nije ni to... onda nosi u servis da oni trljaju glavu...

marko_garfield
22.9.2008, 23:29
Takodje kupovao sam online one wii points i to radi bez problema.

GDE si kupovao, kako i koliko si platio :D

simakosmos
23.9.2008, 9:01
Pa na wii shopu je kupovao, tu odmah dobiješ poene na svoj account,
nema potrebe nigde drugde da ideš/kupuješ.
Samo ti treba neka kartica koju priznaju , VISA ili Master ;).

marko_garfield
23.9.2008, 13:44
axa.. znaci to radi kako treba.. jer sam namestio da zivim u UK zbog neta, pa gledam, ako mi daju odma' onaj broj koji mi treba onda ok, al posto negde salju one kartice onda je zaebano....

:D

strah
2.10.2008, 0:27
Nisam video nigde konvertor PAL-NTSC za wii.

A jel ti slika crna (skroz) ili crno-bela? Ima razlike :D

Ako ti je skroz crna onda :
- wii ne radi
- kabl u prekidu
- ne radi ti ulaz na TV-u (ili imaš više ulaza a nisi prebacio na odgovarajući kanal)

Ako ti je crno bela :
- prodaj ovaj, kupi drugi TV
- probaj preko kompa i TV kartice (kao privremeno rešenje)

Wii može na monitor, ima dve varijante
- preko TV kartice i kompa (interna, externa , nebitno)
- preko TVBox-a za monitore (40e pa naviše). To su kao externe TV kartice samo ne zahtevaju instaliranje softvera (ni PC), i komande su na uređaju ili daljinskom
I meni se isto desava kupio sam Wii u ljubljani ikada sam ga ukljucio slika je crna nema ni menija - jednostavno nicega . Probao sam na nekoliko tv ali nista .Da
li neko zna gde da trazim problem

kissellii
10.10.2008, 16:06
ja sam moj kupio nedavno u UK i zakacio ga preko kabla koji ide uz njega na lcd tv.....
nisam imao nikakvih problema tj tv je prvo pokazao crno belu sliku....onda sam prosaltao kroz av ulaze i od tad je sve ok...
nisam nikad imao full crn ekran...

ima li neko component kabl ... vredi li da se zezam sa tim zbog 480p

wolfologin
10.10.2008, 18:21
ja sam moj kupio nedavno u UK i zakacio ga preko kabla koji ide uz njega na lcd tv.....
nisam imao nikakvih problema tj tv je prvo pokazao crno belu sliku....onda sam prosaltao kroz av ulaze i od tad je sve ok...
nisam nikad imao full crn ekran...

ima li neko component kabl ... vredi li da se zezam sa tim zbog 480p

Vredi komponentni kabal. A u sluchaju da imash tupav tv ko ja ( moj ne moze na 60 hz ) i ne vredi bash neshto posebno. Ja kachim WII preko skarta jer ionako je mogu na 60hz da vidim Super Mario Galaxy ili Mario Kart koji me obaveshtavaju da igre mogu bolje da se vide a mnoge druge igre po pokretanju " cute " pa verovatno i ne mogu bolje da izgledaju ili su u pitanju nijanse :ciao:

kissellii
13.10.2008, 9:42
moj gura 60hz,,,,,,bar preko vga ulaza....
inace, kum dobio upalu od boxovanja, ja se preznojio posteno (a nije da sam out of shape....) sve u svemu....zabavno...
jos da probam neku igru za nas "malooooo" starije tipa no more heroes ili metroid 3 pa i da opravdam sam sebi sto sam pazario ovu skalameriju ;)

simakosmos
19.1.2009, 15:51
OŠ Žarko Zrenjanin u Novom Sadu je prva škola u Srbiji koja koristi Nintendo Wii. Za vreme raspusta su se deca oprobala u tenisu.Za vreme ovih hladnih dana je učenicima organizovan turnir u fiskulturnoj sali.

link (http://nintendons.blogspot.com/2009/01/wii-u-koli-2deo-ovoga-puta-u-novom-sadu.html)

wolfologin
2.3.2009, 12:29
Gamecube Multiboot na WII-ju je opshte poznat a od skoro i WII Multiboot sistem funkcionishe ( sa po chak desetak igara ) medjutim ja tako neshto josh nisam testirao pa me zanima ako neko jeste da nam da do znanja kako i koliko efikasno to funkcionishe. Hvala unapred :ciao:

wolfologin
24.3.2009, 17:24
U Americi se vec igra:dedica:

Final Fantasy Crystal Chronicles Echoes Of Time :dzavo:

Meho Krljic
26.3.2009, 14:36
Pa... igra se i kod nas ako imaš hakovan Wii... Prilično sam se iznenadio videvši da se igra događa u prozoru promenljive veličine... Bizarno...

Schnak3
28.3.2009, 1:18
Pronasao sam Nintendo Wii + WiiKey 2 čip + Wii Sports Igra za 28000 dinara.
PAKOVANJE SADRŽI:
1 x Wii konzola sa postoljem i Wiikey 2 modchip instaliran
1 x Wii remote
1 x Nunchuck i vezica - osnovni komplet upravljača
1 x Senzorska šipka - potrebna za gorespomenutu detekciju pokreta sa Wii remote (ima 800din odvojeno)
1 x Wii Sports - Kolekcija sportskih igara (tenis, bejzbol, kuglanje, golf i boks)

E sad me zanima (firma se nalazi u Vrscu) koliko ce kostati postarina do Nisa. Da li je neko imao iskustva sa doticnom firmom (da ne reklamiram) iz Vrsca koja se bavi prodajom piratskih Wii-eva i kakva su iskusta. Posaljite privatnu poruku za odgovor.

Thx

irreal
28.3.2009, 1:23
1 x Wii konzola sa postoljem

kakav pistolj ? ako se misli na wii zapper, zasto to stoji uz konzolu a ne uz wii remote ?

u svakom slucaju, to je jedina stavka koja ne ide u standardnom pakovanju a cena je sasvim korektna.

o firmi iz vrsca (koja god bila) ne mogu nista da ti kazem, ono sto mogu da ti kazem je da mi je bilo trenutno znanje o wii hacking i modding sceni kad sam kupovao wii, ne bi kupio wii sa mod chipom, kupio bi cist original i softverski ga "modovao" da pusta moje backup igre, homebrew i sve ostalo sto mi je potrebno ;)

Schnak3
28.3.2009, 1:26
Nemam pojma. Tako pise. Da li stize neka garancija na konzolu ako je kupim (ili bar ako se cip pokvari)? Ajde objasni mi to modovanje i te tvoje igre na PP

irreal
28.3.2009, 1:38
pa ne znam za tu konkretnu ponudu, ja sam dobio godinu dana garancije

doduse, covek u prodavnici je bio VEOMA lose informisan, te me je ubedjivao kako niti moze da se updateuje firmware niti mogu da se igraju NTSC igre na mojoj PAL konzoli.

obe tvrdnje su daleko, daleko od tacnih

moj wii trenutno fercera na 4.0E firmware-u koji je pre 2 dana izasao u celom svetu. sa njime mogu svoje Virtual Console i WiiWare igre da pokrecem sa SD kartice.

Takodje, imam dobar broj NTSC (USA i JAPAN) igara, sve rade bez problema ;)

ovu celu pricu spominjem jer mi je covek rekao ako updateujem firmware ili igram ntsc igre da mi nece uvaziti garanciju, odnosno, njegovim recima "mi nismo krivi ako pocne da baguje"

debil -_-

a sto se tice objasnjavanja detalja, aj ti meni baci PM i opisi koliko se vec razumes u Wii, da znam gde da pocnem

recimo reci mi koliko znas o Homebrew aplikacijama, Zelda hack-u, IOS-ima, Backup loaderima itd.

-EDIT-
ako ljude zanima, i ako nije protiv pravila (jer bi se uglavnom osvrtalo na koriscenje homebrew aplikacija i koriscenje backup kopija igara koje posedujete, sto je sve legalno) mogu da napisem neki veci clanak na temu Wii-ja, nove verzije sistema, hakovanja itd.

renegade_of_funk
28.3.2009, 13:26
nije bas preporucljivo da odradis 4.0 update jer ce onda prestati da radi HBC kanal , ako kod tebe radi super ali ljudi uglavnom javljaju da im HBC ne radi ili da im se neke homebrew aplikacije ne pokrecu, tako da je za sada je bolje da se saceka sa 4.0 fw

hitmanneverdead
28.3.2009, 14:03
evo ja upujem wii sa 3.3 na 4.0Link (http://www.youtube.com/watch?v=m34-rOqZQ_4)
Samo pazite prvo instalirajte homebrew...
sve u svemu novi update je dobar(nista specijalno osim podrske za SDHC itd..)
Ali nije ni obavezan..
Trajao je oko 7 minuta na 1mb konekciji...

E sad da li neko ima pojma sta da radim: ubacim ja nmh (nisam dugo igrao) i wii kaze error has occured.Dobro to mi se i ranije desavalo.. Resetujem wii kad on kaze system files are corrupted!
Ubacim neku drugu igru sve radi ok.
Da li disk 'zeza' ili ???

renegade_of_funk
28.3.2009, 23:03
Updating is not recommended at this point!

http://wiinewz.com/forums/nintendo-news/94753-wii-system-menu-4-0-a.html

irreal
30.3.2009, 13:32
http://wiinewz.com/forums/nintendo-news/94753-wii-system-menu-4-0-a.html

kao sto vidis taj post je napisan odmah na dan kad je izasao novi firmware, jos se nisu znali svi detalji, pa je updateovan post sto puta.

ali da, svi veci sajtovi koji imaju gomilu i manje obavestenih korisnika cim izadje novi firmware stave da update nije preporucen i tako drze duugo duuugoo, dok ne pregledaju svaki modifikovani fajl do poslednjeg bajta i dok se ne isprobaju sve moguce i nemoguce kombinacije.

nakon toga daju izvestaj ko moze a ko ne bi smeo da updateuje (znas vec i sam koliko razlicito podesenih konzola ima, postoji barem 10 razlicitih grupa)

dobar sajt za homebrew vesti i kako updateovi uticu na isti je www.hackmii.com

sve u svemu, HBC i SVE homebrew aplikacije rade ako ste unapred, pre update-a, instalirali HBC, ios i cios fajlove.

takodje, da bi se koristio novi SD kanal sa backup kopijama potreban je i IOS60. on se, medjutim, moze instalirati i nakon update-a na 4.0

sve u svemu, ako niste apsolutno sigurni sta radite, nemojte updateovati.

ali da je bezbedno za one koji znaju sta rade - jeste.

Atanasije
31.3.2009, 14:13
irreal

imam 3.2E i modcip. Pre par meseci se pojavio problem sa igrom "Need For Speed Undercover". Prilikom starta ekran pocrni i izgubi se komunikacija sa wiimote-om. Nisam tome pridavao posebnu paznju. U poslednjih par nedelja to isto se desilo sa sledecim igrama:

Job Island
Broken Sword Shadow of the Templars
Sonic and the Black Knight
MadWorld
Pro Evolution Soccer 2009
Ready 2 Rumble Revolution
Dance Dance Revolution Winx Club
Final Fantasy Crystal Chronicles Echoes Of Time

E to je vec problem koji zahteva paznju.

Sve ostalo (HBC, wiiwares, 350 igara) radi ok. Cenim da je potrebna neka intervencija sa IOS ili COS-ima.
Mozes li malo da pojasnis molim te?

simakosmos
31.3.2009, 15:18
fale ti IOS38, IOS53 i IOS55. proguglaj kako da ih instaliraš i da ih nađeš.

Atanasije
31.3.2009, 15:23
Ok, hvala. Treba li da obratim paznju na regione ili ne?

Meho Krljic
31.3.2009, 21:41
Generalno, ako imaš modčip i/ ili koristiš neki homebrew disc booter (poput Gamma Loadera), onda bi trebalo da si u stanju da pokreneš disk iz bilo kog regiona. Ja generalno sve imidže prvo proteram kroz Wiu 1.1, promenim im region u PAL i većina hoće da rade bez propblema. Onih par koji neće daju se pokrenuti menjanjem setinga u Gamma Loaderu. No, uvek imaj na umu, NIKAD ne pristaj na apdejt sa samog diska. Većina bootera automatski blokira apdejte, ali ako ikad zaboraviš na to, seti se da NIKADA ne apdejtuješ sa samog diska. Koristi samo apdejtere koje nude provereni hakeri i pažljivo prati tutoriale.

Za sada nemaš skoro nikakvog razloga da prelaziš sa 3.2 na 4.0 sem ako nisi baš LUD za instaliranjem igara na SD karticu.

Edit: evo dosta razumnog tutoriala za upgrade/ downgrade koji ti, ako pratiš stvari korak po korak neće napraviti probleme i bezbedno će ti promeniti firmware, instalirajući samo bezbedne IOS fajlove: Link (http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/7199-3-1-3-4-twilight-downgrade-starfall-gammatutorial.html)

Meho Krljic
31.3.2009, 21:47
Nego da unapred dam upozorenje:

Verovatno ste videli da se noćas pojavio USB Loader 1.0 koga je napravio Waninkoko. Instalacija je laka, potreban je cIOS36_rev9 i sam .dol fajl za loader.

Loader radi tako što USB drajv koji priključite na Wii formatira u poseban WBFS format (radi i sa particijama) koji Windows i Mac OS ne vide i zatim ripuje igru sa Wii DVD-a na USB drajv. Posle toga igre možete igrati direktno sa USB drajva, ne trošeći optički drajv na Wiiju. Stvar radi i sa bekapima kao i sa originalima, scrubbuje ripove tako da nema opasnosti od brikovanja i smanjuje imidže na potrebnu veličinu.

No, oprez: za sada loader NE prepoznaje sve USB drajvove. Probao sam ga sa četiri USB stika i samo je jedan od njih prepoznao, tako da se ja ne bih baš zaletao da kupim eksterni hard od 500 GB samo za ovo, samo da bih otkrio da ga Wii ne vidi. SD kartice izgleda prepoznaje sve po redu. Upravo ripujem Dead Rising Chop till you drop.

Apdejt: Ripovao DRCTYD, trajalo oko 17 minuta, igra radi sjajno, mnogo bolji load times nego sa DVD-ja. Kasnije ću probati i druge igre, vidim da ljudi na GBAtemp kažu da recimo HotD Overkill radi bez seckanja (meni sa DVDja dosta secka) ali da ima određene bagove sa kasnijim ponašanjem zombija... Dakle USB Loader 1.0 nije savršen, ali siguran sam da će kasnije verzije biti poboljšane. Još kad neko napravi verziju koja radi pod Windowsom, piraterija za Wii će dostići potpuno novi nivo...

simakosmos
31.3.2009, 22:59
Ok, hvala. Treba li da obratim paznju na regione ili ne?

Nije bitno, svi su IOS-i su isti.

irreal
31.3.2009, 23:06
Atanasije, kao sto ti je vec receno potrebni su ti novi iosi koje te igre koriste.
nadji neki dobar tutorial i ne bi trebalo da bude problema.
a nemas ni neki preterano jak razlog da ne updateujes firmware na 4.0, al ok, mozes i sa iosima.

Nego da unapred dam upozorenje:

Verovatno ste videli da se noćas pojavio USB Loader 1.0 koga je napravio Waninkoko.

Waninkoko nije napravio USB Loader
Waninkoko je jedan obican plagijator koji uzme kod koji su posteni ljudi jako dugo pisali, zbudzi ga kako stigne, dopise sam par linija i kasnije to proda kao svoje remek delo (bukvalno proda, jer da bi ste skinuli zvanicno od njega, morate da isklikcete neke reklame i slicno)

e sad, to sto uglavnom nemamo alternativu njegovim alatima znaci da ih svejedno koristimo, ali to ne znaci da mu treba dati zasluge kad iste ne zasluzuje

Meho Krljic
31.3.2009, 23:20
Heh, sreća pa sam ja sve to skinuo putem demonoida... U svakom slučaju, nisam još probao da ripujem scrubbovane bekape, ali koliko shvatam, postoji mogućnost da ih USB loader ne prepoznaje kao Wii diskove. Pojavio se i alat za dampovanje ISO-a iz Windowsa...

Apdejt: ripovao scrubbovani House of the Dead Overkill i MadWorld, oba rade odlično sa SD kartice.

Atanasije
1.4.2009, 19:26
Aj da se preslisam:

-Skinuo arhivu:
"IOS38-53-55.rar"

-Unutra sam zatekao:
IOS38-64-v3609.wad (1.937.152 )
IOS53-64-v4113.wad (1.750.656 )
IOS55-64-v4633.wad (1.922.752 )

-Sad treba da smestim ove wad-ove na SD i da startujem WADMANAGER iz HBC-a

-Instaliram i to je to.

Isput sam izguglao da bi valjalo instalirati na pocetku i "Starfall" za slucaj da nesto podje naopako.

Meho Krljic
1.4.2009, 19:52
Da, tako nekako.

Uzgred, meni MadWorld nije hteo da radi ni posle instalacije svih živih IOS fajlova pa sam na kraju morao da ga pokrećem korišćenjem Backup Launchera v3. Gugluj ako ti to bude trebalo ili javi da ti okačim negde. Bizarno, ali nakon ripovanja na USB SD karticu, diže se bez problema...

simakosmos
1.4.2009, 20:13
USB loader se oslanja na isti IOS kao i backuplauncher, valjda.
A mnogima ne rade novije igre i zbog nove zaštite (err002).

Meho Krljic
1.4.2009, 20:35
Pa o error 002 i pričam. Zbog toga što sam je imao u MadWorld sam se apgrejdovao na 3.2 i instalirao sve preporučene IOS fajlove i igra i dalje nije htela da se butuje. Ni Gamma Loader mi nije pomagao, ali je najnoviji apdejt backup launchera pomogao. Morao bih jednom da sednem i popišem koje sve cIOS/ IOS fajlove imam instalirane i da vidim šta mi fali... Ili da se apgrejdujem na firmware 4.0, mada se nekako ustežem...

wolfologin
2.4.2009, 4:39
USB loader se oslanja na isti IOS kao i backuplauncher, valjda.
A mnogima ne rade novije igre i zbog nove zaštite (err002).
Meni shljaka sve,mada ponekad usled ponekih intervencija. :to_care:

knezevicaca
30.4.2009, 14:17
Imam Wii vec vise od godinu dana ali nije chipovan.Sad da ja vas pitam da li da ugradim chip (koliko on kosta?) ili da kupim original Zelda:Twilight Princess i instaliram Wii Homebrew Channel???

irreal
4.5.2009, 2:54
Imam Wii vec vise od godinu dana ali nije chipovan.Sad da ja vas pitam da li da ugradim chip (koliko on kosta?) ili da kupim original Zelda:Twilight Princess i instaliram Wii Homebrew Channel???

definitivno kupi original zeldu i instaliraj homebrew.

ovo vazi samo ako ti je firmware 3.4E ili manje.
preko 3.4E, za sada mora chip i ne postoji nacin da se instalira homebrew (koji je dobar iz milion razloga, najmanje od svega za igranje bekap kopija igara)

valjda ce ubrzo smisliti nacin da se HBC instalira na 4.0...

knezevicaca
4.5.2009, 14:41
Hvala sto si mi reko taman sam hteo da ga updejtujem na 4.0:boodala:.Imam 3.4E znaci na njega ce moci uhhh dobro je......

irreal
5.5.2009, 3:30
Hvala sto si mi reko taman sam hteo da ga updejtujem na 4.0:boodala:.Imam 3.4E znaci na njega ce moci uhhh dobro je......

kada sve instaliras i doteras u red, nakon toga ces moci opusteno da upgradeujes na 4.0E i dobijes ucitavanje wiiware i virtual console igara sa SD kartice itd. do tada, ako ces da hakujes softverski - niposto update !

e sad ovako, mislim da bi bilo pametno objasniti razlike izmedju chipa i softverskog hakovanja, da jednom za sva vremena svima budu jasne prednosti i mane oba pristupa.

Chip :

chipovanje konzole je lemljenje dodatnog cipa na wii koji gasi protekciju u chipu za citanje diskova i dozvoljava da DVD citac cita i obicne DVD diskove, a ne samo Nintendov DVD format (koji je jako slican, ali ne i isti kao i obican DVD)

chipova ima hiljadu vrsta, bolji, losiji, vise funkcija ili manje, sve u svemu ako cete chipovati konzolu kod nas, najbolje je da nadjete nekoga ko ce znati sta radi, koji chip moze da stavi na doticnu konzolu, i sto je najbitnije ko ce vam dati garanciju na taj chip i ceo sistem generalno.

prednost chipa je sto ne morate da razmisljate, sve vase bekap kopije (legalno kupljenih igara, naravno) samo ubacite u Wii i igrate najnormalnije.

mana chipa se ogleda u gubitku bilokakve garancije od strane samog nintenda, ranjivost na eventualne buduce updateove (doduse, malo verovatno) i moguc slucaj da necete moci da instalirate BootMii na doticni Wii (vise o BootMii-ju kasnije)

Softversko hakovanje :

Softversko hakovanje podrazumeva eksploataciju baga u softveru i slobodno pokretanje koda koji nije potpisan od strane nintenda.

U velikoj vecini slucajeva pod softverskim hakovanjem ili Soft modovanjem, ljudi podrazumevaju koriscenje tog bug-a za instalaciju dodatnog kanala na vas Wii, kanal po imenu "HomeBrew Channel"

naglasavam da, za sada, nije poznat nacin za instalaciju HBC-a na firmwareu 4.0, dakle samo 3.4 i raniji.

ideja homebrew channela je da ne morate svaki put da eksploatisete pomenuti bug, vec samo jednom, radi instalacije samog HBC-a, a kasnije preko njega pokrecete bilo koji custom kod sa SD kartice.

u praksi za nas, koji volimo da pravimo bekap kopije (legalno kupljenih igara) to znaci instalaciju nekog od game loading software-a na homebrew channel.

od tada na dalje vase bekap kopije porkecete tako sto ubacite dvd u drajv, pokrenete HomeBrew Channel, pokrenete neki game loader po izboru (licno preferiram Gecko OS) koji zatim pokrece igru za DVD-a

kada udjete u rutinu, ovaj proces nije narocito komplikovan, niti dugacak, ali je svakako komplikovaniji i duzi od "normalnog" pokretanja kod chipovane konzole.

losa strana softverskog hakovanja je sto morate posedovati original igru Zelda Twilight Princess.
ukoliko se odlucite da doticnu igru kupite, ona ce sama biti nesto skuplja nego ugradnja chipa, ako imate opciju da igru pozajmite ili iznajmite, to vec moze biti isplativo.

jos jedna od mana pokretanja igara preko softverskog moda je i pogresno pracenje statistike igranja (sto se moze srediti, u nekoj meri, ali ne tako lako)

drugim recima, u onoj poruci koja vas obavestava koliko ste koju igru igrali, svaki unos ce biti "homebrew channel"

prednosti ovog pristupa su da uz formatiranje Wii-ja mozete obrisati svaki trag da je HBC ikada postojao na vasoj konzoli, sto je korisno kod garancije direktno od strane nintenda.

takodje, ukoliko (ne daj boze) na neki ozbiljniji nacin pokvarite vasu konzolu, da ne mozete ni da je bootujete, veoma su dobre sanse da ni nintendove radionice nece da se bakcu proverom da li imate HBC ili ne, te ce vam najnormalnije uvaziti garanciju.

jedna od vecih prednosti je svakako i mogucnost instalacije BootMii-ja, koji ce upravo biti objasnjen :

konacno, sta je taj BootMii ?
BootMii je softver za Wii koji kada se instalira preuzima "kontrolu" nad Wiijem veoma veoma rano prilikom paljenja konzole.
ovo je znacajno iz vise razloga.

kao prvo, BootMii je ultimativna zastita od ozbiljnijih softverskih kvarova na vasem Wii-ju jer moze da vrati celu sistemsku memoriju na prethodno stanje, i ispravi cuveno brickovanje.

tu je mogucnost da se bootuje HBC direktno sa SD kartice, sto znaci da ako SD kartica sa HBC-om nije prisutna, nemoguce je provaliti da je konzola modifikovana.

BootMii jos uvek nije pusten u javnost, ali u planu je prva public beta verzija za nedelju ili dve.

Tako.. nadam se da nisam nista propustio ili pogresio, ako jesam, nemojte zameriti, ipak je 3:30 AM
Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno pitajte i srecno hakovanje ! :)

ogabric
6.5.2009, 19:47
Imam Wii konzolu vec skoro godinu dana. Jednom sam uradio update tako da je sada firmware 3.3. Od kada sam je uzeo pa do dan danas skupljam hrabrost da instaliram wii backup loader ali to jos nisam uradio jer ne znam koji od silnih uputstava sa net-a da primenim. Da li neko moze da postavi kompletan step by step postupak pocevsi sa homebrew kanalom pa do backup loadera ili da postavi neki link gde je ta procedura opisana.
Pozdrav.

knezevicaca
7.5.2009, 21:53
1.Koliko kosta chip za Wii i koji je najbolji?
2.Kada imam chip da li mi je potrebna original Zelda:Twilight Princess da bi instalirao Homebrew Channel ili onda moze da se instalira sa narodnom verzijom?
3.Koje Wii igre svrstavate pod obavezno probati?
4.Kojim kablom se dobija najbolji kvalitet slike?

irreal
8.5.2009, 20:49
1.Koliko kosta chip za Wii i koji je najbolji?
2.Kada imam chip da li mi je potrebna original Zelda:Twilight Princess da bi instalirao Homebrew Channel ili onda moze da se instalira sa narodnom verzijom?
3.Koje Wii igre svrstavate pod obavezno probati?
4.Kojim kablom se dobija najbolji kvalitet slike?

1. racunaj oko 5000-5500, koji je najbolji je diskutabilno, a i nasi "servisi" ti nece dati da biras, vec stavljas onaj na koji su voljni da ti daju garanciju ;)

2.kada imas chip ne treba ti niti jedan orginal, ikada. ali ce ti trebati Zelda:Twilight Princess (kopija) jer imas 3.3. 3.2 i raniji mogu da isntaliraju homebrew direktno sa homebrew dvd-a

3.Pisano vise puta, suvise opsirna tema, guglaj

4. komponentnim, ako tvoj televizor to podrzava, ovaj kabl kosta oko 1300 dinara ako me pamcenje sluzi, mozda gresim

knezevicaca
8.5.2009, 22:39
Da li RGB Scart kabal daje bolju sliku od kablova koji dolaze uz konzolu?
Da li se isplati dati 1500 dinara za RGB kabl i koliko je bolji kvalitet slike?

milstan
18.5.2009, 12:08
Bio sam u jednoj radnji koja prodaje Nintendo Wii i na moje pitanje da li je moguce prikljuciti je na obican TV (sa katodnom cevi) odgovor prodavacice je bio NE.

Sam ne verujem da je to tacno, ali molim nekog da mi potvrdi. Imam TV Samsung 72cm, ne znam tacno model ali znam da ima PiP (sliku u slici) i ostale naprednije opcije (format prikaza, zoom, itd.). TV ima scart ulaz kao i cinceve.

Ako je moguce nakaciti Wii na njega, interesuje me kakav ce biti kvalitet slike u poredjenju sa nekim LCD TV-om srednje klase (HD ready)?

renegade_of_funk
18.5.2009, 14:53
Bio sam u jednoj radnji koja prodaje Nintendo Wii i na moje pitanje da li je moguce prikljuciti je na obican TV (sa katodnom cevi) odgovor prodavacice je bio NE.

Sam ne verujem da je to tacno, ali molim nekog da mi potvrdi. Imam TV Samsung 72cm, ne znam tacno model ali znam da ima PiP (sliku u slici) i ostale naprednije opcije (format prikaza, zoom, itd.). TV ima scart ulaz kao i cinceve.

Ako je moguce nakaciti Wii na njega, interesuje me kakav ce biti kvalitet slike u poredjenju sa nekim LCD TV-om srednje klase (HD ready)?

Moze na obican TV, cak igre izgledaju mnogo lepse na CRT nego na LCD ekranu jer Wii podrzava samo 420p. Ja sam do juce imao prikacen Wii na Samsung CRT TV 72cm i sasvim ok radi.

Ako uzimas neki HD tv onda je za Wii bollja Plasma u odnosu na LCD jer se na njoj lepse vidi SDTV signal samo nemoj da ludujes sa velicinom tu do 42" ne veca. :D

irreal
19.5.2009, 3:56
prodavacica nema pojma.

a kad ne zna odgovor bolje da ti kaze ne, jer ako ti kaze da, i ti kupis a ono ne podrzava, onda je napravila s***e, ovako je bas briga...

katastrofa...

knezevicaca
19.5.2009, 21:26
Ima li neko da je narucio ovo?
http://wii.nintendo-europe.com/22686.html
Ima li da se kupi u slobodnoj prodaji bez narucivanja i koliko kosta?

irreal
22.5.2009, 3:09
...

da si samo izdvojio 2 minuta i procitao stranicu koju linkujes sve bi ti bilo jasno :boodala:

Taj silikonski "jacket", da ne kazem "jakna" dolazi uz svaki wii mote (dal onaj sto ide uz samu konzolu ili odvojeno kupljen - nije bitno) vec par godina.

a oni koji su konzolu / dodatni wii mote kupili dok "jacket" nije postojao mogu besplatno da naruce, nintendo ce cak platiti i samo slanje paketa sa doticnim silikonskim uloscima.

odlomci stranice na koju si linkovao :
Nintendo will include the Wii Remote Jacket with all Wii hardware systems and with all Wii Remotes sold separately or packaged with Wii Play. Hardware featuring the Wii Remote Jacket will begin shipping to retailers from October 2, 2007 and is expected to be on retail shelves from mid-October, 2007.

Current Wii owners who want to equip their Wii Remotes with the new Wii Remote Jacket free of charge can click here (http://wii.nintendo-europe.com/22690.html) to fill out the request form.

renegade_of_funk
22.5.2009, 11:51
poslace mu "kondom" za wiimote samo ako zivi u UK ili Ireland :D

knezevicaca
22.5.2009, 13:09
Znaci nista od toga...

simakosmos
22.5.2009, 20:44
Ima li neko da je narucio ovo?
http://wii.nintendo-europe.com/22686.html
Ima li da se kupi u slobodnoj prodaji bez narucivanja i koliko kosta?

imas i kod nas da pazaris. u svim bolje opremljenijim "shop"-ovima.
kostaju oko 800 din, i dolaze u par boja : providna, roze, plava...

knezevicaca
22.5.2009, 21:32
Koliko je dobro ovo da li vredi dati 800 din.?

knezevicaca
30.6.2009, 16:48
Cemu sluzi Wii Motion Plus???
http://lh5.ggpht.com/_dYbBeK8yjFY/Sjl175xcLvI/AAAAAAAAFMU/A0UYM0V0c50/s800/IMG_4424%20copy.jpg

irreal
30.6.2009, 16:56
mislim da objasnjenje imas na bar 2 mesta na ovom forumu i na bar 50 od prvih 60 linkova na guglu kada otkucas "Wii Motion Plus" al hajde, idemo jos jednom :)

wii motion plus je dodatni ziroskop koji se ukljucuje u wii remote i znatno poboljsava detekciju pokreta i polozaja.

uz wii motion plus wii remote u svakom trenutku zna svoj polozaj u prostoru i moze da detektuje izuzetno male i suptilne pokrete ruke.

nazalost, ovo ce moci da iskoriste samo igre koje su specificno radjenje da koriste ovaj dodatak. tako da wii motion plus nikako nece poboljsati stare igre.
sa druge strane, mnogi proizvodjaci su najavili igre sa motion plus podrskom.

vec postoji par igara koje ga podrzavaju i prvi utisci su vise nego pozitivni.

wii motion plus se kupuje odvojeno ili u paketu sa nekom original igrom.
za sada nema planova da u buducnosti dolazi uz sam wii remote kao sto je to bio slucaj sa silikonskom "jaknicom".

cenu ne znam, ma da bi vec trebalo da je poznata al me mrzi da trazim / zovem / pitam.
pretpostavljam od 1500 din do 2500 din.

_MISA_
4.7.2009, 14:19
Zeleo bih da mi neko objasni kako se rezu wii igrice?Moj wii nije modovan.Pokusavao sam da igrice sa neta narezem i uspeo sam,ali kad ubacim u wii on ih ne prepoznaje.Sta da radim?Dal nintendo mora biti modovan?Ako mora ko to radi u srbiji?Dal bi mozda wii prepoznao igre ako bi stavio na memorisku karticu?

irreal
4.7.2009, 14:30
Ako ti konzola nije modovana jedini nacin da igras "bekap kopije" igara je softverskim modovanjem iste.

skorije je izasao novi softverski hack sa kojim je neverovatno lako hakovati Wii. nema vise nalazenja original Zelde, nema vise nikakvog smaranja.

skines hack sa interneta, stavis ga na SD karticu, ubacis karticu u wii, udjes u channel management i to je to, instalira se HomeBrew Channel i BootMii.
da ne pricam sada suvise, proguglaj malo, ili me kontaktiraj na PM da ti dam neki step-by-step guide. al prilicno je jednostavno (i bezbedno)

nakon toga snimis na SD karticu jedan homebrew software koji se zove "Gecko OS" i uz pomoc njega igras igre.

jedina mana ovog pristupa je sto igru ne mozes pokretati direktno, kao recimo Wii Sports koji imas original. vec moras da udjes u HomeBrew Channel, pa u Gecko OS, pa onda tek pokrece igru.

ako bi da ustedis pare koje bi dao za chip ili jednostavno volis da koristis Wii sa daleko vise mogucnosti nego inace - odlicno resenje.

ako neces da pokreces igru minut duze, ili jednostavno neces da se zezas sa homebrew-om ti ugradi chip :)

alternativeleka
6.7.2009, 9:20
Ovako,trenutno se nalazim u Kanadi i planiram da kupim Nintendo Wii i da ga donesem u Srbiju,ali naisao sam na par komplikacija i ne znam da li mi se ispalati da kupujem ovde.Ovde je konzola dosta jeftinija i kosta 280 kanadskih dolara (170 evra) + neka taxa,ispalo bi oko 190,200 evra za standaradan pakaet ove konzole.

1.Posto je ova konzola NTSC standard da li bi na mom PAL Samsung televizoru starom 5,6 godina sve normalno sljakalo?Mislim da na TV-u imam opciju za NTSC/PAL ali nisam siguran.

2.Da li mi je za struju potreban samo onaj obican power converter ili mi treba jos nesto,ili mogu u Srbiji samo da kupim drugi kabal za konzolu i to je to?Posto je struja ovde 110 v,a kod nas 220v.Za playstation konzole sam cuo da idu od 100-220v ali za nintendo wii nisam siguran.Da li je neko imao iskustva sa ovim i da li mi neko moze pomoci oko ovoga?

3.Da li cu na carini imati problema sa konzolom?Ako treba da placam carinjenje 50 evra onda mi se ovo nikako ne isplati.

4.Kad bi u NTSC konzolu ugradio chip da li bi mi vecina igara radila?

5.Kako se kod nas krece cena ove konzole nove/polovne sa chip-om/bez chipa?Kontam da nova konzola sa standardnom opremom i bez chipa ne bi trebala da bude skuplja od 250 evra.Ako znate neke linkove posaljite mi ih.

garcha
16.7.2009, 13:18
Trenutno preko oglasa neki tip iz Novog Sada prodaje kompletne nove konzole sa ugrađenim čipom za 230 EUR a za doplatu od samo 20EUR dobijaš još jedan set kontrolera tako da mislim da se ne isplati da se maltretiraš i donosiš iz Kanade. Za informacije pogledaj sajt www.halooglasi.com.

garcha
16.7.2009, 13:22
Još jedna napomena.
Za hakovanje wiija na staromodan način sa Zeldom provereno nije potrebna originalna verzija već je dovoljna kopija (naravno za one koji imaju mod čip). Naravno, ovo sada nema smisla pošto se pojavio mnogo zgodniji način za hakovanje direktno sa SD kartice.

knezevicaca
26.7.2009, 21:30
Kako se rezu Wii igre moze li pomoc?Hvala

Thunderman
26.7.2009, 21:53
Jel ima negde polovan wii za 150 eura (Jel uopste moguce naci po toj ceni :D)?

nikola987
15.8.2009, 11:59
jel izasao m+ kod nas i koliko kosta?

irreal
15.8.2009, 18:43
nemam jos uvek proverenu informaciju da li se prodaje kod nas, ali bi cena trebalo da bude oko 1800 din po nekim procenama i proracunima.
opet, nista to nije konkretno. ako se setim, kolko sutra cu proveriti da li je pocela prodaja.

nikola987
17.8.2009, 9:30
nemam jos uvek proverenu informaciju da li se prodaje kod nas, ali bi cena trebalo da bude oko 1800 din po nekim procenama i proracunima.
opet, nista to nije konkretno. ako se setim, kolko sutra cu proveriti da li je pocela prodaja.hvala :) mada cuo sam da se prodaje za 3800din :rofl: nazvacu malo kasnije da proverim,mada mi ta cena bezobrazna..
UPDATE:3799din samo m+ dodatak,za wii sport resort nisam ni smeo da pitam :)

hitmanneverdead
17.8.2009, 15:48
hvala :) mada cuo sam da se prodaje za 3800din :rofl: nazvacu malo kasnije da proverim,mada mi ta cena bezobrazna..
UPDATE:3799din samo m+ dodatak,za wii sport resort nisam ni smeo da pitam :)

Cekaj , ja sam pre mesec dana video m+ za 4 i kusur hiljade dinara sa grand slam tennis igrom, ali kad sam pitao prodavca on je rekao da ce za koju nedelju biti i bez igre za nesto vise od 1600 din...

vrobec
24.9.2009, 23:36
Zna li neko gde mogu kupiti s-video, kompozit kabl za Wii? Koja je cena?

renegade_of_funk
25.9.2009, 16:18
Nintendo smanjio cenu Wii konzole sa 250 na 200 evra, ali to verovatno nece mnogo uticati na cenu kod nasih domacih prodavaca. :n-cc2:

Mela
30.9.2009, 18:32
Koliko korisnih informacija...
Za nekoga ko je pre 3 dana kupio Wii...ali imam jos nekoliko nedoumica pa bih vas molila da mi razjasnite ukoliko mozete...
Prva dilema chip ili modovanje...ja bih modovala...samo neka pitanja...
1.imam verziju 3.3...da li je potrebno da uradim update na 4.0 ili 4.1. jer sam otprilike videla da za to potoje fajlovi za modifikaciju na netu...ukoliko ne moram ja ne bih ali nisam nigde nasla linkove za modif. za 3.3, a zelda mi se ne juri...
2.mozda je trebalo da bude i prvo pitanje...internet za wii...na pc-ju imam usb internet...sad da li ce to raditi ako kupim usb lan adabter za wii pa povezem sa kompom ili ako ne ne baca mi se 50 eur na onaj nitento usb wireless tako nesto...
3. Da li mi je za modifikaciju neophodan internet...koliko sam videla na you tube mislim da jeste...ili su dovoljni samo fajlovi koje mogu da smestim na SD karticu
4. cini mi se da nigde nema step by step manual ovde...ako ga neko ima dobro bi mi dosao...ne bih nesto da zeznem...

Sad da ne bi bila konfuzna, sta mi je ciniti...update pa modifikacija...ili ne moram update...i najvaznije internet na wii..

Hvala puno

Mela
30.9.2009, 20:49
Ok opet ja...samo da kazem moj progres...
Instalirala sam uspesno HB chanel i dvdx...pratila sam instrukcije sa you tube...
Sada u HB chanel-u nisam pokretala wad manager...jer nisam bas sigurna kako ce to ici i da li mi je tu neophodan internet i da li mi to treba...
Sada bih instalirala po vasoj preporuci Gecko Os...ima li neko instrukcije...
Please hvala

irreal
30.9.2009, 21:24
gecko OS se instalira jednostavnim kopiranjem njegovog foldera na sd karticu

ako zelis da updateujes firmware konzole potreban ti je ili internet ili dvd sa nekom novijom igrom koji na sebi ima update firmware-a.

firmware ne moras da upgradujes ako ne zelis. ako ne upgradujes firmware za neke novije igre ces morati da instaliracs iose preko wad managera, ali to nije preterani problem.
ukoliko zelis podrsku za vece sd kartice, i mogucnost da wiiware, virtual console i virtual arcade igre drzis na kartici, moraces da updateujes.

za manje od 50 evra ces naci neki wireless ruter, te povezati i wii i pc na net, zaboravi na taj usb adapter.

Mela
30.9.2009, 21:50
Hvala za odgovor,
sada cu probati da instaliram gecko os
meni nije toliko bitno da updatujem wii...mislila sam da je to neophodno zbog 1000 instrukcija na netu...
inace me bilo strah da pokrenem wad manager zato sto sam mislila da on zahteva internet konekciju...jesam li u pravu? ukoliko ne onda cu ga pokrenuti...
ok ako kazes da ne koristim adapter...meni je bilo sumnjivo da li ce to funkcionisati zato sto imam usb interntet...
Odgovori mi ako imas vremena
Hvala

irreal
1.10.2009, 5:05
ako nesto zahteva net a ti net nemas, to nije razlog za strah od pokretanja.
pa prijavice ti da ne moze da radi jer nema net i to je to, zasto bi se plasila da pokrenes ? :)

inace, ne, za wad manager nije potreban internet.

pripazi da se ne pogubis u bezbroj tutoriala i uputstava na internetu, budi sigurna da se uputstvo koje citas odnosi na tvoju verziju firmware-a i da sluzi za to sto pokusavas da uradis (pokrenes kopiju igre, ili sta vec)

Mela
1.10.2009, 13:19
Hvala puno :)

Instalirala sam Gecko Os uzela sam verziju 1.7b...i naravno code manager...nasla sam site sa codecima i ok mislim da sam uspesno napravila txt code file...E sad isto sam i narezala igaricu u pitanju je Zelda...E sada dobijam poruku no dvd...
Sta li bi mogao biti razlog...
Codec je na Sd cartici proverila sam...
Da jedino sam rezala na DBD+r disku...to nazalost sada jedino imam kuci na tone...
Danas cu otici po Verbatim -r ...
Isto sam rezala disk po upustvima Pal verzija, pa Wii Brick Blocker pa Img burn..
Imam jos Resident Evil 4 igricu i codek...pa bih i to da probam...
Za wad ne bih instalirala ako mi trenutno nije potrebno za igranje...Mislim ja bih sto manje tu petljala dok sve dobro ne proverima samo bih da uspesno pustim backup igrice...
Hvala za odgovor unapred:)

irreal
1.10.2009, 15:28
iskreno, malo sam izgubljen, ne znam o cemu pricas.

ako imas potrebne ios-e + imas Gecko OS 1.7b, ne treba ti nista vise za igranje igara.
samo proveri negde koji iosi i ciosi su neophodni za tvoj firmware i po potrebi instaliraj

Mela
1.10.2009, 18:04
Definitivno sam konfuzna od svih informacija koje sam pokupila s brda s dola...
Glavni problem je sto kad pokrenem igricu preko Gecko os dobijam poruku "no dvd"
Verovatno i problem mozda jeste do iosa i ciosa...ali izvini potpuno sam nova gde bih mogla da vidim koji mi nedostaju imam verziju 3.3E...to bi mi bas pomoglo...
Hvala puno:)

irreal
1.10.2009, 19:22
dugo se nisam ovime zanimao, ali na osnovu brze pretrage, rekao bi: cIOS36rev9, IOS249.

gbatemp.com ima mnogo dobrih uputstava i tutoriala, tu ces naci sve sto ti je potrebno oko instalacije ovih zezancija.

knezevicaca
1.10.2009, 21:30
Definitivno sam konfuzna od svih informacija koje sam pokupila s brda s dola...
Glavni problem je sto kad pokrenem igricu preko Gecko os dobijam poruku "no dvd"
Verovatno i problem mozda jeste do iosa i ciosa...ali izvini potpuno sam nova gde bih mogla da vidim koji mi nedostaju imam verziju 3.3E...to bi mi bas pomoglo...
Hvala puno:)

I ja imam isti problem.......:n-cc2:

Mela
4.10.2009, 11:38
Samo da javim da sam resila probrem i da napisem kako, jer ce verovatno mnogima koristiti...
Hvala irreal definitivno je bio problem do instalacije potrebnih iosa i ciosa, a s obzirom da mi wii nije povezan na iternet to je bio definitivno izazov...
Nasla sam link sa instrukcijama i za online i meni najvaznije offline update preko wad managera...Tako da sam sada sa verzije 3.3E updatovala na verziju 4.0 E uz instalaciju svih potrebnih iosa...dodatno je bio prilozen i cios v10 tako da sam i to instalirala isto preko wad managera...
http://gbatemp.net/index.php?showtopic=144835

Ovo je link, samo dobro procitajte da vidite sta imate sta nemate i sta vam treba meni je pomoglo...
Plus ono sto mislim da je bio probjem je da sam igricu provukla kroz WiiBrickBlocker koji joj je onemogucio da uzme potrebne iose...Zato mi se pojavio crni ekran kada sam pokrenula igricu...Druga koju sam downlodovala i samo narezala uz pomoc img burna, nisam ni kodeke dodala radi super...
Gledam da imam igrice koje imaju PAL oznaku, neki govore da mogu i NTFC ali ja ne rizikujem...
Koristim Backup Launcer v 0.3beta...Takodje sam intaliral USB loader v 1.1 pa cu i tu da se okusam:)

irreal
5.10.2009, 21:50
nema na cemu, nazalost nisam imao vremena da ti nadjem tacan direktan link ili opisem do detalja (jer bi morao i sam prvo da pronadjem) ali mislim da sam te uputio u dobrom pravcu.

sada kada ti je sve podeseno, samo pustaj NTSC igre kroz brick blocker i nemas nikakvih strahova ili sumnji.

ubedljivo najgore sto moze da se desi je da igra jednostavno ne radi, jedan bacen dvd, al vecina ce raditi opusteno.

Mela
8.10.2009, 20:49
U svakom slucaju hvala irreal, pokazao si mi gde treba da trazim info :)
Danas sam instalirala neo gamma r7 i cios v14...tako da je proradila i zelda koja je davala samo crni ekran...:)
Pisacu ja jos moj progres ovde...a ako imate jos neki predlog sta je super da dodam, hvala otvorena sam za savete:)

toology
19.10.2009, 22:54
Počešljao sam na brzaka temu i molio bih vas da mi odgovorite na par pitanja.

Koliko u principu košta kod nas Wii? Ja sam video u nekim radnjama da je oko 30.000, da li može da se nađe jeftinije?

Da li ima u Beogradu neka radnja sa dobrim izborom igara i dodatne opreme? Viđao sam ponešto u raznim radnjama, ali nigde baš na gomili. Pogotovu me zanima ako neko ima linkove ka cenovnicima sa raznim kontrolerima, bokserskim rukavicama, gitarama i Wii Fit aksesoarima.

Naravno pošto je potencijalna reklama u pitanju, ako ste u mogućnosti pišite mi na pm.

Hvala unapred!

simakosmos
20.10.2009, 15:24
Najpovoljnije sto sam nasao, a da nije preko oglasa, vec u radnji je 25000.
Uglavnom cene idu oko 30000.
Nema ni na jednom mestu sve sto ti treba, moras da pogledas na raznim mestima, bar sto se tice dodatne opreme. (a najvise zbog cene)

renegade_of_funk
24.10.2009, 2:42
Crni Wii + WiiSports+WiiSportsResort+crni wiimote,nunchaka i motionplus.
209,95 evra http://www.amazon.fr/Nintendo-Console-Wii-noire/dp/B002TLTBM6/ref=sr_tr_1?ie=UTF8&s=aps&qid=1256343303&sr=8-1

jeftinije nema, samo nadji nekog u FR da ti donese ;)

Schnak3
24.10.2009, 13:06
OMG o.O
Koliko kosta cipovanje?

hitmanneverdead
25.10.2009, 20:23
au al su cene pale od kad sam ja kupio... -_-
sta bi ste mi generalno preporucili da odigram na foru mad world odnosno no more heroes...

renegade_of_funk
26.10.2009, 21:42
OMG o.O
Koliko kosta cipovanje?
ne treba ti chip sada se sve moze pomocu softvera

au al su cene pale od kad sam ja kupio... -_-
sta bi ste mi generalno preporucili da odigram na foru mad world odnosno no more heroes...
Nema bas puno takvih za Wii , jedino sto mi sada pada na pamet je Dead Rising CTYD, mada se meni igra nije nesto dopala.

PS - RE4 si valjda igrao. :D

hitmanneverdead
27.10.2009, 11:37
jesam ofc
ajde da vidim i to cudo ...

Schnak3
28.10.2009, 20:24
Isplati li se chipovan Wii za 29k dinara (standardni dodaci)? U cemu je razlika izmedju WiiKey 2 i Argon 2 chipa?

toology
29.10.2009, 0:29
Za argon 2 ne znam, ali wiikey je najpoznatiji. Sada je izašla i nova verzija koja dozvoljava pokretanje igara koje su bekapovane na sd kartu. Inače moj Wii je sada na servisu usled brikovanja nastalog softverskim otključavanjem. Srdačno preporučujem svima da iskeširaju za čip i da ih posle ne boli glava. Čak i ako uspe softversko hakovanje, morate da gasite internet i blokirate sve updatove koji idu uz igre, kako se ne bi slučajno instalirala novija verzija firmvera. Nintendo naravno pri svakom apdejtu blokira rupe koje se koriste za bekapovane igre.

irreal
30.10.2009, 19:25
Za argon 2 ne znam, ali wiikey je najpoznatiji. Sada je izašla i nova verzija koja dozvoljava pokretanje igara koje su bekapovane na sd kartu. Inače moj Wii je sada na servisu usled brikovanja nastalog softverskim otključavanjem. Srdačno preporučujem svima da iskeširaju za čip i da ih posle ne boli glava. Čak i ako uspe softversko hakovanje, morate da gasite internet i blokirate sve updatove koji idu uz igre, kako se ne bi slučajno instalirala novija verzija firmvera. Nintendo naravno pri svakom apdejtu blokira rupe koje se koriste za bekapovane igre.

preko pola tvojih izjava apsolutno nije tacno.

ne mora da se gasi internet, nisam ga ugasio ni na trenutak od kako sam kupio wii.

update-ove ne moras da blokiras jer te konzola pita da li zelis da ih instaliras, i ti samo treba da odaberes odgovor "ne", to je sve.

Nintendo pri svakom 5-om update-u zakrpi jednu rupu, a zajednica otkrije 4 nove.

ako se drzis proverenih uputstava i tutoriala, nema teorije da brickujes wii, to sto si ti bio ne maran ces sada i platiti, al to ne znaci da je chip "jedino" resenje.

naprotiv, sve vise postaje dosta losije resenje.

simakosmos
2.11.2009, 23:12
Inače moj Wii je sada na servisu usled brikovanja nastalog softverskim otključavanjem.

Ako ne uspeju u servisu, ili bude jako skupo, javi se pa da probamo da ti sredimo Wii.

toology
7.11.2009, 14:14
irreal: našao sam uputsva sa više mod sajtova i pročitao ih u više navrata... iako je bila moja greška što nisam imao classic kontroler da vratim nand backup preko preloadera, to što sam uopšte došao do te tačke je greška autora tih uputstava. Stavio sam priložene fajlove na sd karticu i menjao iose prema uputstvu. Moguće je da je moj Wii imao drugačiji firmware pošto je ganc nov. Dakle ne kažem da ne može softverski, samo zahteva predustrožnosti. Da, ispao sam idiot što nisam kupio klasik kontroler ili odmah odneo na servis... I nema potrebe da koristiš tako agresivan ton pisanja, samo delim svoja iskustva... Ne pokušavam da reklamiram čipove pošto ih ne prodajem. Ja sam samo genije koji je mislio da to što se dobro snalazi sa računarima automatski znači da ni Wii nije težak i da, pobogu, valjda ne možeš softverom brikovati Wii. Boy was I wrong...

Dakle napomena svima koji prvi put probaju softmod: OBAVEZNO pazite u kom koraku dodajete preloader, može potencijalno da korumpira wii meni. Odatle možete sami da se vadite ako napravite NAND backup, ali da bi ste vratili taj backup morate da imate onaj Gamecube kontroler, pošto morate da pritisnete kombinaciju tastera koji ne postoje na Wiimote.

simakosmos: Hvala na ponudi, ali već je popravljen. Kasno sam ponovo pogledao temu :) Navodno su mi menjali elektroniku, mada je meni suludo da nemaju neki način da ubace softver u postojeći čip. Nisam ništa spalio, samo se pretpostavljam korumpirao neki ios fajl ili sam wii meni.

E sada imam jedno pitanje za korisnike mod čipova: da li za neke igre mora obavezno da se updateuje firmware i kako se ponašaju čipovi sa firmwareom 4.2?

irreal
9.11.2009, 0:46
...

ne, naravno da nisi kriv sto nisi imao kontroler, kriv si sto si pratio svako uputstvo na koje naletis.

svaka budala moze da uzme i napise uputstvo, a na tebi je da proveris na osnovu sajta na kojem uputstvo citas, i rekacija i komentara na clanak da li tom uputstvu mozes verovati ili ne.

u principu, na tebi je da koristis zdrav razum, i ako to postujes tesko ces soft modovanjem da brickujes wii.

a agresivan ton sam imao zato sto si izneo neke ciste lazi. kao npr da mora da se gasi internet ili da se "blokiraju" update-ovi.

pretpostavljam da nisi bio dovoljno informisan, ne zelim da verujem da je razlog namerna obmana.

sto se tice cipova, svi iole moderniji bez problema rade sa svim novim verzijama firmware-a.

a sto se tice nekih igara, da, neke zahtevaju update. a ti tada to mozes da uradis sa DVD-a (ukoliko je isti region kao i konzola) ili preko neta, ili da instaliras samo neke novije verzije iosa koje ta igra zahteva da bi radila.

marko_garfield
15.11.2009, 3:45
ee ljudi meni treba mala pomoc... Ja nekako softmodovao ovaj moj jadni Wii i probao sa par igrica, al neuspesno (skinuo sam new Super mario bros, za koji mi kazu da ne moze da se loaduje preko DVD, za sad samo USB, ok.. onda skinem neke 2 igre (super paper mario i EA playground) i obe mi nesto prave buku u Wiiju i prijavi gresku)

Aj nek mi neko preporuci brz download bilo koje igre, samo da provereno radi.. Koristim neoGamma 7, btw....

pbogdanovic
20.11.2009, 12:04
Momci, da li neko moze da preporuci tutorial za softmod Wii-ja? Uzeo sam u UK crni Wii sa dodacima za 185 eur (neke rasprodaje pred Bozic), pa mi treba jos samo softmod.

Ako je previse komplikovano mozda da mi preporucite na PP nekoga ko to uspesno radi u BGD?

toology
25.11.2009, 12:57
Ja sam koristio tutorijal sa Wii hacks kada sam napravio kiks, ne znam koji je dobar... Inače je bitno da pogledaš koja ti je trenutno verzija Wii Firmware, pošto su neka uputsva za verzije 3.x a neka za 4.x.

A inače ono oko updateovanja nije laž, ako imaš hakovan Wii 4.1 i instaliraš 4.2 update, moraš da instaliraš novi bannerbomb da bi ponovo dodao homebrew channel. Sa verzije 4.0 ima bezbedan update na 4.1 preko homebrew chanell.

A da ne bude da izmišljam evo direktnog citata iz homebrew wiki strane koji pokazuje da Nintendo gasi softverske rupe, pogtovo na konzolama novije proizvodnje (koje uglavnom imaju unapred instaliran firmware 4.0):

HackMii Installer will now work on all Wiis, but on some newer Wiis, downgrading an IOS will cause the IOS to become useless. IOS downgrading was a method popularly used by pirates prior to LU64+ unsoftmoddable Wiis, and is VERY dangerous. Do NOT follow a guide involving IOS downgrades. - http://wiibrew.org/wiki/Wii_System_Updates

Naravno da hakeri stalno nađu novu rupu i velika im hvala, ali pre sistemskih updateova itekako mora da se pogleda da li je nova verzija trenutno hakovana i da li je moguće staviti ciose za bekapovane igre.

Dakle nađi nekog ko ima iskustva sa soft modovanjem i ko je u stanju da ti uradi (i naravno povrati) nand backup sistemskog softvera u slučaju kiksa.

toology
25.11.2009, 13:26
A sada jedno pitanje za Wii hakere i modere ako su voljni da daju mišljenje.

Posle odlaska moje konzole u servis, meni je rečeno da je zamenjena elektronika konzole usled brikovanja i da je sada faktički kao nova. Usput je instaliran i wiikey2. Kada sam probao da igram igre, starije proizvodnje su radile bez problema, dok nove nisu bile ni prepoznate. Konsultovao sam se sa servisom da li mi treba možda noviji firmware za novije naslove i oni su mi rekli da slobodno apdejtujem najnormalnije preko interneta. Kada je Wii završio instalaciju firmwarea 4.2 prijavio je neki error, radio je jedno 2 minuta i opet se zabrikovao. Na svu sreću imao sam garanciju na popravku i onda su ljudi iz servisa (nakon ponovnog servisiranja) promenili priču.

Sada ispada da moram da se držim firmwarea 3.4, pošto sam ja instalirao hombrew channel još pri prvom hakovanju, a 4.2 ga ne voli...

Meni ovo liči malo na foliranje, pošto ako su zamenili komplet elektroniku kako može da ostane homebrew chanell? Posebno što nema ni traga od preloadera koji je isto bio instaliran. Da ne pričam da po svemu što sam čitao na homebrew wiki piše da 4.2 samo obriše homebrew, a ne da brikuje wii ako ga nađe.

Trenutno mi firmware 3.4 radi za sve živo i sve igrice sa updateovima propuštam kroz BrickBlocker pre rezanja. Problem je što planiram da uzimam Guitar Hero sa bubnjevima, a čitao sam da neke verzije (pre svega petica) instaliraju svoje IOS fajlove, pa me brine šta bi se desilo u tom slučaju. Posle toliko servisiranja bukvalno se ne usuđujem ni da priđem apdejtu, pošto mi je Wii više vremena proveo na servisu nego kod mene kući.

Da li je neko imao slično iskustvo i ima li tu leka za update?

simakosmos
27.11.2009, 10:27
Tebi je najverovatnije preloader kriv za taj kvar pri updateovanju.
A sam si napisao u par koraka ranije da preloader može da korumpira wii meni. Imao si neki stariji preloader i sa updateovanjem dobio nov Wii meni i KRC.

Preloader koristi sa oprezom, iako je odličan alat da povratiš konzolu od brikovanja, isto tako NE ČITAJUĆI uputstvo možeš da napraviš upravo to - da brikuješ. Po meni, ako ne instaliraš sumnjive stvari ili ne testiraš, taj preloader je nepotreban.

Sad uzmi updateuj konzolu, i tek onda instaliraj HBC.

Kad budeš pazario GH, slobodno updateuj (bez obzira čak i ako imaš 4.2 trebao bi da ti ponudi update), ti IOS-i će ti biti potrebni za gitare i bubnjeve.

speedy323
27.11.2009, 11:25
Da li ja kuci mogu da namestim na wii da prima igrice skinute sa neta(na cd-u :D)?

cvolan
28.11.2009, 21:42
Da li postoji ntsc2pal konvertor za Wii?
trebao bih da dobijem konzolu iz amerike a koliko se secam tamo je ntsc,a kod nas pal ako se ne varam?

speedy323
29.11.2009, 14:41
Ja sam dobio Wii iz amerike dao sam bratu nzm sta je uradio ali radi :P

toology
30.11.2009, 0:38
Svi televizori od poslednjih desetak godina (koje sam ja video) podržavaju NTSC i PAL. Samo pazi da igre koje nabavljaš budu ntsc i nemoj slučajno da updateuješ firmware sa PAL diska.

platan
16.12.2009, 18:17
Nadam se da oni koji poznaju tajne wii-a nisu napustili ovu temu.
Imam problem - nemam rešenje!!! Irreal, da li si tu?

Pre par dana kupio sam Nintendo Wii + Wii Sports + Wii Sports Resort + Motionplus sa firmwareom 3.1

Izvršio sam Upgrade na 4.2E, i napravio sebi veliki problem, jer ne umijem da modujem konzolu zbog komplikovanih tutorijala na engleskom, koji mi nije jača strana. Šta da radim, savet molim, a pitanja imam prilično ako je neko raspoložen daodgovori.

platan
16.12.2009, 23:52
Instalirao sam Homebrew Channel, DVDX i Bootmii. Bootmii ne radi i zakucava mi Wii. Moram restartovati da bi proradio.

platan
17.12.2009, 1:05
Reinstalirao Bootmii i ne updatujem ništa, radi sve.

simakosmos
17.12.2009, 22:40
To što si instalirao ne znači da si siguran. Treba da napraviš backup nand-a i "key"-sa.
Navigacija u bootmii se radi sa GC kontrolerom, ako ga nemaš onda sa reset i power dugmićima na konzoli.

platan
18.12.2009, 0:14
Ipak nisam uspio. Danas sam probao Homebrew Channel i ništa se ne pojavljuje. On je u meniju ali kada kliknem na prozor Homebrow pa start ne dešava se ništa osim što idu neki mehurići. Kada kliknem home (dugme između + i - ) izađe neki meni na kome nema ništa osim povratak na wii meni.
Koristio sam softmod sa sajta WiiHacks.com i izgleda ovako
apps
private
wad
IOS38-64-v3610.wad
IOS70-64-v6687 [Patched][FreeTheBug].wad
boot.elf
Hacks.ini

Kada ponovo instaliram Homebrow pojave se one potrebne aplikacije ali po ponovnom uključivanju Wii-a nestanu. A jednom su nestale posle updatea za koji me je pitao Homebrow. Ovaj firmware 4.2E izgleda pravi problem ili ja negde grešim.

platan
18.12.2009, 15:07
Uh SD kartica se ne vadi iz Wii-a, to nisam znao, da li sam u pravu. Dakle kada je u Wii-u radi sve, a kada je izvadim nemam one aplikacije za hacking.
E sad nastaju problemi sa unosom nedostajućih IOS-a.

irreal
19.12.2009, 2:54
Nije bitno, neće niko da pomogne.

Da li se neko ovde pojavio i izjasnio da ne zeli da ti pomogne ?

mozda niko jos nije video, ili nije naisao niko ko ume da ti odgovori, ili hiljadu drugih razloga.

zasto odmah "niko nece da mi pomogne" ?

homebrew kanal se kopira na memoriju tvog wii-ja prilikom instalacije, ali sve aplikacije koje homebrew pokrece trajno stoje na SD kartici, naravno da kartica mora biti prisutna kada pokreces homebrew softver!

platan
19.12.2009, 4:16
Hvala na odgovoru i na obrazloženjima. Ti jedini izgleda nešto i pomažeš, pa imaš pravo da budeš i malo strog.
Instaliranje homebrewa je jednostavno. Da li je preporučljivo odraditi gornji tutorial? Da li time dobijam mogućnost da igram igrice skinute sa neta? Da li se igrice moraju narezati na Verbatim r-, sa 4x, ili može i na druge diskove.

irreal
19.12.2009, 12:30
Tutorial bi trebao da radi, da.
Cini mi se da je malo komplikovaniji nego sto mora da bude, al ne bi bilo lose da ga odradis celog.

Mocices da igras igrice sa neta uz odgovarajuci backup loader.
i ne, ne moras na neki specifican disk.

rezao sam na raznoraznim diskovima raznim brzinama.
uvek postoji sansa da jednostavno nece raditi, al na svima vise puta radi normalno nego sto ne radi, bar kod mene, svako ima svoje drugacije iskustvo.

Ocelot
19.12.2009, 12:36
Tutorijali uz pomoć kojih možete da pokrećete igre koje su nabavljene na sumnjiv način, nisu poželjni. ;)

platan
19.12.2009, 14:22
Nisam znao, oprostite. Vidio sam par linkova pa pomislih da može. OK.
Još jedno pitanje za Irreala.
Da li je moguće da izbrišem sve što sam do sada radio pa da krenem iz početka, jer mislim da sam sada navežbao?
A onaj tutorial sam prošao ali ne mogu da pokrenem ni jednu igricu. Piše No disc.

irreal
19.12.2009, 17:02
pa mozes sve ispocetka, al veci ti je posao da obrises sve sto si do sada uradio nego da zavrsis do kraja.

platan
19.12.2009, 22:05
Ali ništa mi ne radi, možda sam negde pogrešio. Sve igrice koje sam probao daju poruku no disc faund

zoranb
19.12.2009, 22:21
Tutorijali uz pomoć kojih možete da pokrećete igre koje su nabavljene na sumnjiv način, nisu poželjni. ;)

Najpre, pozdrav svima od novog clana, tj. mene.:ciao:
Od pre mesec dana imam Wii i uspesno sam ga softmod-ovao. Sva uputstva koja sam koristio su bila na engleskom, sa stranih sajtova. Onda rekoh da vidim sta nasi hakeri rade po tom pitanju, i izguglam ovaj forum. Rekoh sebi: "Super!"! I stvarno, vidim da ima korisnih saveta. Jedino nisam ocekivao ovakav stav kao u citiranom komentaru.
U stvari, registrovao sam se samo da bih postavio sledeca pitanja povodom citiranog teksta (jer zasto smo mi ovde ako ne da pomognemo jedni drugima):
1. Sta mislite da ce se desiti ako neko od clanova napise da "propusta" bekap kroz BrickBlocker, ili koristi WiiScrubber (vec je neko pominjao blocker)? Desice se nesto jako strasno? Znam, recicete legalnost itd...
2. O kakvoj legalnosti i postovanju autorskih prava uopste moze biti reci, kad govorimo o cipovanim konzolama (pominje se u postovima)? Distributeri ih prodaju cipovane. Ako je poenta u tome da se kupi igra od 50eur i kad se nesto pokvari ide u servis, onda ova tema (pogotovo onaj deo "softver za njih"), nema svrhu.
3. U NS ugradnja chipa kosta 70eur, a moze se i bez tog troska. Mozda je to poenta?
4. Uostalom sta znaci "igre nabavljene na sumnjiv nacin"? Nisu iznajmljene za 5eur?
Svaki bekap igre je legalan, jer je to proizvodjac omogucio. To onda uopste ne bi trebalo da je sporno, jer te bekape treba nekako i koristiti.
Izvinjavam se na gnjavazi onima koje ovo nije interesovalo, ali morao sam da napisem neki komentar ili bi puk'o. Pa ljudi ovo je zemlja Srbija! (Ili smo usli u EU i postali legalisti a ja nisam jos obavesten ;) )
Pozdrav svima!
Zoran

Ocelot
20.12.2009, 14:42
Iskreno, boli me uvo i da smo ušli i u Intergalaktički savez. Pravila na forumu kažu da je piraterija zabranjena i završena priča. I, nemoj da pričaš o bekapovima igara, jer kao što si i sam rekao, ovo je Srbija. ;)

platan
21.12.2009, 3:37
Konačno sam našao http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/24630-full-hacking-guide-4-2-system-menus.html potrebno je par minuta i ENDE. Morate se registrovati.
Zbogom!

Schnak3
24.12.2009, 13:57
Possible Wii 2 specs leaked? 1080p, Blu-ray, 2010, oh my! (http://www.crunchgear.com/2009/10/29/possible-wii-2-specs-leaked-1080p-blu-ray-2010-oh-my/)

knezevicaca
30.12.2009, 1:13
Konacno sam uspeo nesto da uradim kako treba sad mogu da pokrecem igre sa eksternog hdd sve radi super.E sad izgleda da taj eksterni hdd ne mogu da da koristim kao hdd na kompu kad ga ukljucim u komp mogu da dodajem igrice za wii na njega ali ne mogu da ga koristim za neke druge stvari,kada hocu da udjem u njega pise da treba da se formatira.
1.Da li je to samo kod mene ili je to tako?
2.Kako da se krecem po BootMii meniju?
3.Da li ce biti problema ako igram igre preko USB Flasha (mislim zbog brzine)?

irreal
30.12.2009, 9:27
da si razumeo korake koje si radio da bi uopste pripremio hard za upotrebu sa wiijem, umesto sto si ih samo automatski odradio, znao bi da se wii igre ne citaju sa NTFS sistema, vec sa specijalnog file sistema koji samo sluzi za backupove wii igara.

dakle, ona particija koja je formatirana da drzi wii igre, nikada nece biti vidljiva i upotrebljiva iz windowsa.

ono sto mozes da uradis je da particionises disk, odvojis x gigabajta za igre, i to formatiras u wii backup file system (wbfs)
a ostatak formatiras u NTFS i koristis normalno.

sto se tice flesa, treba da je identicna brzina.
ja drzim na flesu od 8 giga 3-4 igre (budu scrubbovane, tako da ne zauzima svaka 4.5 giga, nego onolko kolko je realno velika) i ucitava se istom brzinom kao sa eksternog harda.

simakosmos
30.12.2009, 10:07
2.Kako da se krecem po BootMii meniju?

Sa reset i power dugmicima na konzoli ili gamecube kontrolerom.

Da ti se ne bi pojavljivao bootmii kada ukljuchujes wii izbrisi (prebaci na komp, preimenuj) bootmii folder sa SD kartice.

DarkoPatic
3.1.2010, 10:15
Jedno pitanje u vezi Wii konzole, Da li se igre rezu isto kao i za Sonyplaystation 2 (Mislim, kada dobijem onaj WinRaR fajl stavim ga u Alcoshol 120% i rezem ga kao Image) ili mora na drugaciji nacin?

andrejicd
5.1.2010, 19:54
sto se tice flesa, treba da je identicna brzina.
ja drzim na flesu od 8 giga 3-4 igre (budu scrubbovane, tako da ne zauzima svaka 4.5 giga, nego onolko kolko je realno velika) i ucitava se istom brzinom kao sa eksternog harda.[/QUOTE]

kako na flesh memoriju snimiti igru sa pc koja je skinuta u .iso

irreal
5.1.2010, 23:55
fles moras da formatiras (ili ceo, ili particiju, ako mozes da ga izdelis na particije) u WBFS format (Wii Backup File System)

nakon toga koristis WBFSManager, program koji ces jako lako naci na guglu.
u njemu izaberes .ISO fajl i kliknes "Add to drive" iskopirace ga na fles.

druga opcija, koja primarno sluzi za igre koje vec imas na DVD-u je da ubacis DVD u Wii, i iz nekog od loadera koji to podrzava odaberes opciju da kopira dvd na fles. u tvom slucaju ovo je glupo resenje jer igru imas kao .iso fajl, a ne na DVD-u, tako da koristi prvo :)

andrejicd
6.1.2010, 21:53
fles moras da formatiras (ili ceo, ili particiju, ako mozes da ga izdelis na particije) u WBFS format (Wii Backup File System)

nakon toga koristis WBFSManager, program koji ces jako lako naci na guglu.
u njemu izaberes .ISO fajl i kliknes "Add to drive" iskopirace ga na fles.

druga opcija, koja primarno sluzi za igre koje vec imas na DVD-u je da ubacis DVD u Wii, i iz nekog od loadera koji to podrzava odaberes opciju da kopira dvd na fles. u tvom slucaju ovo je glupo resenje jer igru imas kao .iso fajl, a ne na DVD-u, tako da koristi prvo :)

Instalirao sam sve kako treba i igre mi rade sa usb flash memorije ali kad snimam disk dobijem poruku DVD READ ERROR (1048) ima li neka caka pri snimanju diska.

Cemu sluzi PRELOADER.

Verzija 4.2E

irreal
6.1.2010, 22:32
ne znam zasto ti izbacuje tu konkretnu gresku, savetovao bi ti da koristis istu metodu da nadjes odgovor kao sto si trebao i za pitanje sta je preloader.

prvi rezultat na google-u : http://wiibrew.org/wiki/Preloader#What_is_Preloader_and_what_does_it_do.3F

dakle, googlaj, sigurno je jedan od tipicnih problema za koje ces naci brdo informacija i odgovora.

Ocelot
9.1.2010, 19:06
Ljudi bre, jeste li vi zaboravili da ovde nema piraterije? Sledeći put lete kazne.

irreal
9.1.2010, 19:51
apsolutno prihvatam kaznu, cim mi pokazete kojom sam porukom ukazao na pirateriju ili dao link za besplatno dobavljanje copyrightovanog materijala.

dao sam link ka torrent trackeru (nije piraterija)
dao sam link ka javnom forumu (nije piraterija)
dao sam savet da ne plati pare da bi dobio pristup privatnom sajtu (nije piraterija)

al ok, pretpostavljam da ovde ne vladaju striktna pravila nego procene ljudi ciji je posao da uteruju pravdu.

nema veze, prihvatam kaznu, ne mora da se ceka "sledeci put"

Thunderman
10.1.2010, 13:26
Elem,
Da li mogu gamecube igre na Wii?

irreal
10.1.2010, 15:13
da, Wii ce bez problema pokretati SVE gamecube igre.
ima i slotove za Gamecube memorijske kartice kao i portove za Gamecube kontrolere.

Schnak3
10.1.2010, 15:23
Da li bi neko mogao da mi da kvalitetne screenshooto-ve (BNP, PNG) i rezoluciji od 1024x768 ili vece kako bih video kakvu grafiku zapravo Wii ima? Jedino sto sam nasao je ovo (http://venturebeat.com/wp-content/uploads/2008/05/100_1014.jpg) i ovo (http://wiimedia.ign.com/wii/image/article/969/969461/mario-sonic-at-the-olympic-winter-games-20090403100340963.jpg). Da li je OVO (http://www.thehunter.com/pub/images/screenshots/screenshot_04_large.jpg) suma u Zeldi, ili je Google pogresno indexirao sliku?

irreal
10.1.2010, 16:05
hahah, ma da, 3 sume u zeldi :)

Wii je ZNACAJNO slabiji od bilo koje druge trenutne konzole.

zapravo, Wii jedva ima grafiku na nivou playstation 2.

najlepsa igra na Wii-ju je verovatno Super Mario Galaxy, tako da pogledaj to, sto se tice 3d grafike.
ima tu jos 10-ak zaista lepih igara, kod svih ostalih najbolje je da ne zagledas grafiku.

Ako ti je bitno kako izgledaju, preskoci wii. Ako ti je bitno da ti dodje drustvo i imate ludu zabavu (dal ce da ti dodje jedan drug ili 3, ili u nekim igrama i 10, sve jedno je - zabava je sigurna) onda nabavi Wii slobodno.

Schnak3
10.1.2010, 16:17
Wii kupujem zbog kontrola, a ne zbog grafike. PS3 i xbox nikada ne bih kupio jer vec imam PC za igranje, ali nemam Wiimote da masem rukama na PCu kada igram golf ili bilijar :)

Thunderman
11.1.2010, 19:42
Ja cu najverovatnije prodati X360 i kupiti Wii,preporucite neke dobre igre?
Takodje,ako neko moze da mi kaze gde mogu da kupim Wii za razumnu cenu.

Schnak3
11.1.2010, 20:07
Prodaje se za 30k, sa cipom ili bez.

Thunderman
11.1.2010, 20:10
Daj ime neke prodavnice ili nesto preko PMa,sa cipom.

renegade_of_funk
16.1.2010, 1:40
Ja cu najverovatnije prodati X360 i kupiti Wii,preporucite neke dobre igre?

Ovo se kod mene trenutno vrti

Little King's Story
No More Heroes (uskoro izlazi drugi)
REDC
FFCC The Crystal Bearers
Silent Hill Shatered Memories
i
New Super Mario Bros. Wii

Schnak3
16.1.2010, 13:24
Sta je u stvari Wii Motion plus? Jel to dodatna zastita za kontroler i plus dodatak koji vam omogucuje preciznije pokrete?

http://i.walmartimages.com/i/p/00/04/54/96/89/0004549689033_215X215.jpg

Jel onaj Vitality senzor meri otkucaje srca ili pusta struju kada se povredimo u igri xD?
http://www.youtube.com/watch?v=wYdmSXe6uCo

irreal
16.1.2010, 13:47
pored zdravog razuma, google je drugi najbolji izvor odgovora na tvoja pitanja.

jel ti previse tesko bilo da ukucas na google wii motion plus ?
prvi rezultat koji izadje je wikipedia clanak koji ti sve objasnjava, pocevsi od generalnog opisa pa do najsitnijih detalja.

inace, da ne bude da necu da ti odgovorim, Wii motion plus dodaje jos senzora tako da omogucava wii-ju da daleko preciznije prati polozaj wiimote-a i uvek zna kako je isti okrenut u 3d prostoru.

ne, nije nikakva zastita (ma da bi iskreno voleo da mi objasnis kako si dosao do tog zakljucka, da prostudiram taj tok misli)

sto se tice Vitality Senzora, poznato je samo da on za sada detektuje puls.
nije jos otkriveno da li radi jos nesto i nije najjasnije cemu ce on sluziti u igrama.

ono sto je sigurno jasno je da nece "pustati struju" (sto je, inace, pogresan izraz za ono na sta si ti mislio, pusticu tebe i cika googla da otkrijete pravi, ako te uopste zanima)

Schnak3
16.1.2010, 14:04
Jednostavno si mogla da kazes "da" na moje "dodatak koji vam omogucuje preciznije pokrete" a ne da mi drzis besedu o tome kako sam mogao da pronadjem odgovor na guglu. Zasto onda i postoji ovaj forum kada svako pitanje moze da se nadje na guglu?

Pretpostavljam da ona guma na vrhu sluzi kao zastita kada kontroler ispadne iz ruke.

irreal
16.1.2010, 18:37
na kom vrhu? pa ta guma nije wii motion plus, to je wii jacket, zastita u koju se i pre wii motion plusa stavljao ceo wiimote.

a sto se tice svrhe postojanja foruma, prelistaj malo ostale teme, pa vidi da li su sve pitanja koja izlaze kao prvi odgovor na guglu, ili su diskusije i razmene misljenja medju korisnicima, pomoc oko specificnih problema, korisne informacije koje se ne pronalaze lako, itd.

zamisli kada bi svako kome nesto nije jasno, umesto da ode na google.com ili wikipedia.com dosao pravac ovde i otvorio novu temu, i to bez provere da li ista vec postoji (kao sto postoji mnogo price o motion plus-u vec na ovom forumu)

pa ubrzo bi bilo toliko spam-a, da bi komotno mogli da se preselimo svi na neki instant messeging sistem, ne bi bilo poente da ostane forum.

vuksoc
20.1.2010, 13:20
Pozdrav svima, upravo sam se registrovao da bih se malo vise informisao o Wii , pre nego sto ga kupim, jer to planiram neko vreme...No, nasao sam ga na nekoliko mesta za 24.999 dinara-standardni paket sa Wii Sports igrom..e sad mene zanima da li su te konzole kod nas PAL ili NTSC? meni je monitor ( Tv tuner sa svim mogucim ulazima,cak i komponent ) PAL sistem, pa sam se raspitao da li su konzole kod nas PAL, ali nisam dobio konkretne informacije..vise sam ja prodavcima objasnjavao o samoj konzoli, sto me u poslednje vreme jako rastuzuje :) ...TAKODJE ME JAKO ZANIMA ovo instaliranje softwera na wii da bi se mogle pokretati piratske igre, dakle bez ugradnje chipa, da li je neko to uradio skoro i da li koristi igre sa HDD-a ili reze na DVD?

Hvala vam unapred! pozdrav :ciao:

irreal
20.1.2010, 14:55
naravno da su sve konzole kod nas PAL, nema sta da se raspitujes uopste :)

sto se tice instaliranja softvera, da, radio sam skoro kod druga.
moze i hdd moze i dvd, ja licno oba.

vuksoc
20.1.2010, 15:56
naravno da su sve konzole kod nas PAL, nema sta da se raspitujes uopste :)

moze i hdd moze i dvd, ja licno oba.

eee hvala prijatelju, ma gledao sam po nekih forumima jos, pa sam se uznemirio :) ali to su uglavnom ljudi kupovali wii po americi pa im nije radila konzola..
inace sam saznao za nekog lika koji instalira softwer za 2000 dinara, spreman sam da dam toliko, ako ce mi wii posle toga pouzdano raditi, i nece biti nekih vecih problema..rado bih ja i legalne igre koristio, al necemo preterivati sad..

anyway, hvala ti na pomoci..

a_pantovic
27.1.2010, 15:11
kako da priključim intenet na Wii,imam ruter,da li mi je potrebno još nešto

pozdrav

vuksoc
27.1.2010, 15:40
kako da priključim intenet na Wii,imam ruter,da li mi je potrebno još nešto

pozdrav

zavisi kako zelis da ga prikljucis, odnosno da li ti je ruter wireless

ako jeste, evo video tutorial za wireless

http://us.wii.com/connect/

a ako 'oces preko LAN-a, onda ti treba 'vako nesto:

http://vardagsprylar.se/images/wii%20lan%20adapter.jpg

ziv bio :ciao:

irreal
27.1.2010, 18:02
samo jos da dodam da taj budjavi adapter kosta bez malo 3-4 hiljade dinara.
kradja !

daleko ti je isplativije i ako nemas wireless ruter da kupis neki...
ako hoces jeftino da prodjes, ima sasvim solidnih TP-Link wireless rutera za ~ 1500 kinti.

a wireless ruter uvek moze daleko vise da ti posluzi od Wii lan adaptera

vuksoc
27.1.2010, 19:02
samo jos da dodam da taj budjavi adapter kosta bez malo 3-4 hiljade dinara.
kradja !

daleko ti je isplativije i ako nemas wireless ruter da kupis neki...
ako hoces jeftino da prodjes, ima sasvim solidnih TP-Link wireless rutera za ~ 1500 kinti.

a wireless ruter uvek moze daleko vise da ti posluzi od Wii lan adaptera

:eek: U jeee! nisam proveravao cenu, ali nije mi ni na kraj pameti bilo da je tako skup! svakako bolje onda ruter, njih bar ima svuda!

vuksoc
28.1.2010, 20:23
E ja imam pitanje... Da li neko zna gde mogu da kupim WII SPORTS RESORT igru za wii, uz nju se dobija Wii MOTION PLUS , pa me zanima i cena? gde mogu najjeftinije proci?

hvala

http://pulse2.com/wp-content/uploads/2009/08/wii_sports_resort.png

renegade_of_funk
28.1.2010, 23:58
kupi samo wiimotion plus koji na amazonu kosta ok 18evra dok kod nas je verovatno oko 3000din ili nesto ispod a igru "pozajmi" od druga ;)

http://www.amazon.fr/Nintendo-WRVLAGL1-Wii-Motion-Plus/dp/B001TOQ8NO/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1264715750&sr=8-4-spell

vuksoc
29.1.2010, 1:21
kupi samo wiimotion plus koji na amazonu kosta ok 18evra dok kod nas je verovatno oko 3000din ili nesto ispod a igru "pozajmi" od druga ;)

http://www.amazon.fr/Nintendo-WRVLAGL1-Wii-Motion-Plus/dp/B001TOQ8NO/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1264715750&sr=8-4-spell

Hvala na odgovoru, ali sad si me naterao da postavim jos jedno pitanje! :)
nazalost, nisam nista kupovao online pa ne znam kolika je carina,postarina i ostalo.. cini mi se da mogu preko deviznog racuna kupovati, preko VISE , al nisam bas ukapirao help na amazonu oko postarine,hitnosti paketa itd.. ako postoji neka tema o ovome pusti mi ili u PP da ne menjamo temu! :)

pozdrav

irreal
17.2.2010, 20:14
uf, poenta google-a je bila da ne moram ja sve to da ti pricam od pocetka, al izgleda da ne vredi.

aj ovako :
ovo je uputstvo za instaliranje homebrew softvera u svrhu sto boljeg iskoriscena konzole koju si legalno kupio i nema nikakve veze sa pokretanjem piratskih kopija igara

treba ti :
Wii
SD Kartica
Citac SD kartica za komp
Internet

Skines Banner Bomb i stavis ga u root SD kartice.
time si dobio mogucnost da izazoves bag u meniju wii-ja, tako da ce pokrenuti neki custom fajl.
Skines taj HackMii instaler, to ce biti jedan boot.dol fajl, stavis ga na karticu.
sada kada banner bomb izbaguje wii, pokrenuce taj boot.dol (pokrenuce HackMii instaler)

HackMii instaler ce ti instalirati Homebrew kanal, DVDX i, ukoliko je moguce, BootMii.

Homebrew kanal je najbitnija stvar u celoj prici, on ce ti sluziti za pokretanje homebrew aplikacija (a NE aplikacija koje pokrecu piratske igre.

da bi u potpunosti mogao da iskoristis homebrew softver, trebace ti i neki cIOS fajlovi, i patchovanje nekih postojecih IOS-a.
srecom, postoje detaljna uputstva, tako da ne moras ni da ucis sta su cIOS-i i IOS-i, a jos manje sam da ih patchujes i drndas.

sad se potrudi pa se dalje snadji sam.

Misone
11.4.2010, 21:54
da li neko zna kako mogu da napravim od laptopa access point tako da sharuje ethernet konekciju preko wifi tako da moj wii moze da je procita?

dragomix
30.5.2010, 11:04
naravno da su sve konzole kod nas pal, nema sta da se raspitujes uopste :)

Moze i hdd moze i dvd, ja licno oba.

Да ли уместо ХДД-а може да се користи флешка?

irreal
30.5.2010, 12:37
može, naravno.

ja sam u početku držao 4 igre na flešu od 8 giga, dok nisam kupio eksterni.

kao što znaš, sve igre za wii su identične veličine, to je zbog formata kako idu na originalne diskove, i igre i ako su manje, uvek se pune nasumičnim đubretom pa na kraju opet završe na 4 i po giga.

kul stvar kod stavljanja na fleš ili hdd je što se upisuje samo sama igra, onaj koristan deo, a ne i beskorisne gluposti.
tako da sam na fleš od 8 giga stavio 4 igre i ostalo još malo prostora :)

renegade_of_funk
5.6.2010, 0:31
ZPt7_MDyHCU

dragomix
9.6.2010, 23:13
Primetio sam jednu stvar, gotovo da je nemoguce da se nadje originalni wii mote (ili wii remote) i nunchuk cak ni u inostranstvu, pa me zanima dal je neko od vas negde uspeo da nadje!? Sve su kopije, koje ne mogu da se uporede sa onim jednim parom koji se dobije uz wii, a i prave dosta problema, najgori je wii motion plus ako je kineska kopija!

irreal
10.6.2010, 1:16
kako nemoguce ?

gameS, virtual shop i drugi prodaju original wii mote / nuncaku.

licno sam kupio drugi wii mote i drugu nuncaku (jedno u jednoj prodavnici, drugo par meseci kasnije u drugoj) i identicnog su kvaliteta, naravno, jer su sve original nintendo.

da mi zivot zavisi od toga, ne bi mogao da znam koji je dosao uz wii a koji sam kupio naknadno

Cupavi Medved
10.6.2010, 2:30
ma u svakoj prodavnici oprema za konzole imas originalne kontrolere. a to sto su skuplji nego u inostranstvu, to je druga stvar :)

ja sam kupovao naknadno dodatni wii mote i nunchuk, i original su. kao i motion plus dodatak.

citizenx
1.7.2010, 7:45
pozdrav svima.
razmisljam se da kupim wii, pa me zanima da li ja sa homebrew channel-om mogu da pokrecem druge platforme tipa nintendo 64, gamecube i ako mogu, koje tacno platforme mogu, da li npr wii moze da se ponasa ko sega emulator, ili je striktno vezan za nintendove proizvode?

hitmanneverdead
1.7.2010, 22:32
imas prakticno emulator za sve, atari, dos, n64, samo nisam bas svaki testirao, ali znam da scumvm radi, n64 takodje itd...
nije ograniceno na -N-

Misone
2.7.2010, 10:49
pozdrav svima.
razmisljam se da kupim wii, pa me zanima da li ja sa homebrew channel-om mogu da pokrecem druge platforme tipa nintendo 64, gamecube i ako mogu, koje tacno platforme mogu, da li npr wii moze da se ponasa ko sega emulator, ili je striktno vezan za nintendove proizvode?

ja imam na wii emulator za gba i igrao sam pokemon fire red bez ikakvih bugova.

nikolasage
2.7.2010, 19:20
Jel zna neko da li je bolje kupiti za wii jos jedan motionplus ili ugraditi cip? Ja se dvoumim.Pa ako neko ima iskustva sa tim da me posavetuje. Hvala unapred.:confused:

hitmanneverdead
3.7.2010, 10:50
pa cekaj, sta ce ti cip sad kada vreme softmoda cveta, a i sta ce ti motion plus, kada je iovako skup, ja bih cekao da mu padne cena na nekih 1500-2000 dinara pa bih onda kupovao...

nikolasage
3.7.2010, 13:00
pa cekaj, sta ce ti cip sad kada vreme softmoda cveta, a i sta ce ti motion plus, kada je iovako skup, ja bih cekao da mu padne cena na nekih 1500-2000 dinara pa bih onda kupovao...

Ja sam cuo da wii brzo dosadi kad ga igras sam,a u drustvu je mnogo zanimljivije (u drustvu je sve naravno uvek zanimljivije). :)

npr boks :boxing: to moze da se igra u drustvu,a i tenis je dobar.

Zbog toga razmisljam da kupim jos jedan motionplus,a i sto bi cekao da pojeftini kad ce onda verovatno da izadje neki novi dodatak koji (naravno kao i svaki covek) zelis da kupis....i onda zasto si ceko???

irreal
4.7.2010, 0:41
npr boks :boxing: to moze da se igra u drustvu,a i tenis je dobar.
ako pricas o Wii Sports-u, cela igra je teski krs, u poredjenju sa mnostvom kvalitetnih naslova za Wii (sto ne znaci da ima i jos puta 3 shit naslova, treba paziti sta "kupujes").

Zbog toga razmisljam da kupim jos jedan motionplus,a i sto bi cekao da pojeftini kad ce onda verovatno da izadje neki novi dodatak koji (naravno kao i svaki covek) zelis da kupis....i onda zasto si ceko???

nece izlaziti za Wii nista revolucionarno, ako ti se igra neka igra koja podrzava motion plus, slobodno ga kupi. (dobro pogledaj koja igra i koliko podrzava motion plus, nadam se da si svestan da nema nikakve razlike u igrama koje nisu za motion plus predvidjene!)

nikolasage
4.7.2010, 14:18
ako pricas o Wii Sports-u, cela igra je teski krs, u poredjenju sa mnostvom kvalitetnih naslova za Wii (sto ne znaci da ima i jos puta 3 shit naslova, treba paziti sta "kupujes").

nece izlaziti za Wii nista revolucionarno, ako ti se igra neka igra koja podrzava motion plus, slobodno ga kupi. (dobro pogledaj koja igra i koliko podrzava motion plus, nadam se da si svestan da nema nikakve razlike u igrama koje nisu za motion plus predvidjene!)

nisam pricao o wii sports-u vec o vecim igricama kao na primer virtua tennis 2009 ili grand slam tennis,a motion plus mi treba jos jedan u kompletu sa remote controler-om da bi igrao sa prijateljima.(jer sam cuo da je wii brzo dosadi kad se igra protiv konzole)

irreal
4.7.2010, 18:55
aha, ako nije wii sports onda ok.

pazi, ako igras igre koje su predvidjene za igranje u vise igraca, a igras ih protiv konzole, naravno da ces se jako smoriti.

ali ima mnoooostvo igara predvidjenih za single player (ili veoma pogodnih za single player, i pored odlicnih multiplayer modova)

evo, izdvojicu super paper mario, koji je vrhunska igra u svakom pogledu (iskljucivo single player)

Wario Shake It (iskljucivo single player)

New Super Mario Bros (odlican single player, takodje mnogo dobar multiplayer u 2-4 igraca)

itd.

Tim Duncan
5.7.2010, 22:11
aha, ako nije wii sports onda ok.

pazi, ako igras igre koje su predvidjene za igranje u vise igraca, a igras ih protiv konzole, naravno da ces se jako smoriti.

ali ima mnoooostvo igara predvidjenih za single player (ili veoma pogodnih za single player, i pored odlicnih multiplayer modova)

evo, izdvojicu super paper mario, koji je vrhunska igra u svakom pogledu (iskljucivo single player)

Wario Shake It (iskljucivo single player)

New Super Mario Bros (odlican single player, takodje mnogo dobar multiplayer u 2-4 igraca)

itd.

Sve igre sto si naveo su stvarno vrhunske, svaka cast ;)

DylaN
9.7.2010, 16:20
Imam veeeeeeeeeeliki problem.Pre neki dan brat je igrao wii i kako mi je drug ispricao (bio je tu) wii kontroler mu je ispao (neznam kako kad sam rekao da stave narukvicu kad igraju)

Kad sam ja uzeo da igram sve je lepo radilo reaguje na wii sve na dugmice pomera onaj mis ali kada udjem u wii sport npr tenis nece ni da servira...Kada pritisnem (A) lopticu baci u vis ali nece da je udari ista je stvar i sa drugim sportovima (sem za kuglanje jer se on igra na dugmice)...
Najvece razocarenje mi je sto sam bas pre tog dogadjaja potrosio 50e na cipovanje :(

Sad ako neko zna kako to da resim bio bih mu vrlo zahvalan!

irreal
9.7.2010, 17:11
nazalost, ne mogu da ti nesto posebno pomognem, mogu samo da ti kazem da sam za ovih nekoliko godina dosta puta ispustao wiimote-ove, i nikada im nista nije bilo, do dan danas.

naravno, ti mozda nisi iste srece :/

dragomix
10.7.2010, 12:38
Imam jedan problem sa nunchuk-om! U nekim igricama ne reaguje na drmanje, u nekim radi perfektno, a pak u nekim (kao npr Mad World) lik mi stalno skace, zato sto kad se drmne nunchuk on bi trebao da skoci! Dakle kapira ga kao da se non-stop drma! Verovatno je neki kvar sa senzorom, mada nisam siguran, pa da pitam dal je neko imao slicne probleme, da li postoji nacin da ga napravim ili moram da ga nosim u servis? Mada nisam siguran ni da li ce servis da ga popravi, i da li ce da i prihvate garanciju na nunchuk!?

@DylaN: Verovatno je otisao senzor za pokret, taj njegov unutrasnji ziroskop, mozda se nesto slicno dogodilo i meni sa mojim nunchuk-om! Zato ti radi kursor na ekranu, jel je on infracrveno svetlo, a pokrete hvataju ziroskopi i brzinometri u njemu! Mozda se samo ziroskop zaglavio od udara ili nesto slicno, kontam da se mozda i meni tako zaglavio pa ne reaguje na sve pokrete i uvek! Ako si taj wiimote dobio uz wii nosi ga na servis ako je jos u garanciji, valjda ce da ti prihvate, ja se nadam da i meni hoce, a ako nije kupi nintendo srafciger, pa ga otvori, nemas sta da izgubis!

DylaN
10.7.2010, 13:05
Dacu ja ortaku da pogleda on...A garancija je verovatno istekla :Freddy:

DylaN
11.7.2010, 15:16
"Jedino što možeš da probaš je da "promućkaš remote". Isti problem sam imao, i pomoglo. Valjda se tako resetuje accelerometar.
Uhvati wiiremote u ruku, tako da mu vrh bude na gore, pa zamahni na dole sa njim i lupi ga o dlan druge ruke (slično kao kad se muče ameri sa kečapom)."

Uradio sam ovo i proradilo je!!!

dragomix
12.7.2010, 12:53
"Jedino što možeš da probaš je da "promućkaš remote". Isti problem sam imao, i pomoglo. Valjda se tako resetuje accelerometar.
Uhvati wiiremote u ruku, tako da mu vrh bude na gore, pa zamahni na dole sa njim i lupi ga o dlan druge ruke (slično kao kad se muče ameri sa kečapom)."

Uradio sam ovo i proradilo je!!!

E hvala ti puno, probao sam istu stvar sa mojim nunchukom i sve radi ko novo! :D

Bokile
15.7.2010, 21:56
Par veoma zanimljivih videa o Wii konzoli...

ETAKfSkec6A
cdJWlYzPYEc

dragomix
23.7.2010, 16:18
Ok, imam jedan problem, ovaj put veliki! Moj remote je prestao da radi, ni jedna dioda na dnu ne treperi, probao da zamenim baterije i nece, izgleda mi ko da je riknuo! Jel ima nade za njega ili mogu da ga bacim?

federer
23.7.2010, 16:35
Uzmi otvori ga i prespoji sve kablove i sve očisti.

dragomix
23.7.2010, 20:29
Otvorio, ocistio, ali opet isto, ni da pisne! Bez ikakvog razloga, odjedamput usred igre samo prestao da radi, ja pokusam da ga rekonektujem, on ni da cuje, led diode koje indukuju koji je kontroler i koliko je baterija puna ne rade! Nisu vidljiva nikakva ostecenja, nista pregorelo nije, barem vidiljivo, probao sam da promenim baterije i nece! Sad punim druge pa cu da pokusam sa njima! Dal je neko imao slican problem, ima li mu spasa?

citizenx
30.8.2010, 8:00
i ja takodje imam problem sa wii remote kontrolerom. pre neki dan dok sam igrao tenis, prestao je da radi senzor pokreta, tako da ne mogu da udjem ni u 1 kanal. dugmad ostala rade, mada sam primetio blago kasnjenje. kad upalim konzolu i trazi da pritisnem "A", tek posle ~2 sekunde odreaguje. inace kad sam u prozoru sa kanalima, dugme "Home" radi trenutno, nema kasnjenja. pokusavao sam sve, od blagog udaranja kontrolera pa do resync-a prateci uputstva sa zvanicnog nintendo sajta. garanciju nemam, jer sam uzeo polovnu konzolu u izuzetno dobrom stanju, pa me zanima da li da sam otvaram kontroler il da ga nosim u servis.

irreal
30.8.2010, 10:45
normalno je pri paljenju da ne prihvati odmah "A" kada ide upozorenje o health and safety.

meni zvuci daleko verovatnije da ti nije ukljucen ili ne radi Sensor Bar nego da ti je crkao wiimote.

ukljuci kameru na mobilnom telefonu i uperi je u Wii Sensor bar, trebao bi da vidis 4 bele tacke, to su 4 infra crvene diode u sensor baru koje nisu vidljive golim okom.

ako se ne vide - tu lezi tvoj problem.

ako se vide mozemo da krenemo dalje u trouble shooting

citizenx
30.8.2010, 17:36
imam 5 crvenih tacaka sa leve i 5 crvenih tacaka sa desne strane...

irreal
30.8.2010, 18:24
imam 5 crvenih tacaka sa leve i 5 crvenih tacaka sa desne strane...

e, tu ti je problem!

salim se :D pomesao sam ja, jeste, treba po 5 da ima.

ok, znaci to je uredu.

pretpostavljam da si probao da prebrises prednji deo wiimote-a?

bas nikakve reakcije nema ?

u tom slucaju je otisla kamera. kolko je star wii ? mozda je wiimote jos u garanciji ?

citizenx
1.9.2010, 7:31
otvorio wiimote, ocistio, vratio i radi. nikakav mehanicki kvar nije bio... :D

Sbgs
24.9.2010, 21:08
Mene interesuje dali je moguce igrati wii igrice online?

Na primer
Tenis
Golf
Bejzbol i tako te igice

Unapred Hvala

irreal
24.9.2010, 23:15
Mene interesuje dali je moguce igrati wii igrice online?

Na primer
Tenis
Golf
Bejzbol i tako te igice

Unapred Hvala

to sto si naveo su igre iz wii sports kolekcije sto dolazi uz Wii, i to nema online podrsku za igranje.

mnoge druge igre (vecina) imaju online podrsku, i moguce je bez ikakvih problema igrati (cak i sa "bekap" kopijama igara)

citizenx
1.10.2010, 7:41
Ukoliko se neko zeli da pokrece igre sa eksternog hdd-a umesto sa usb-a, nasao sam odlican sajt na kome mozete videti da li je hard koji planirate da kupite kompatibilan, odnosno da li ce ih loader uspesno ucitati:

http://wiki.gbatemp.net/wiki/Index.php/USB_Devices_Compatibility_List

Ja licno planiram da uzmem Transcend 500GB StoreJet, koje je, kako kazu otporno na udarce i padove, jer ima nekoliko slojeva zastita. Formatiram ga u nintendov format. posle kad mi dosadi wii, mogu da vratim u ntfs.

http://i53.tinypic.com/2cfrugw.jpg

irreal
1.10.2010, 10:54
Ukoliko se neko zeli da pokrece igre sa eksternog hdd-a umesto sa usb-a, nasao sam odlican sajt na kome mozete videti da li je hard koji planirate da kupite kompatibilan, odnosno da li ce ih loader uspesno ucitati:

http://wiki.gbatemp.net/wiki/Index.php/USB_Devices_Compatibility_List

Ja licno planiram da uzmem Transcend 500GB StoreJet, koje je, kako kazu otporno na udarce i padove, jer ima nekoliko slojeva zastita. Formatiram ga u nintendov format. posle kad mi dosadi wii, mogu da vratim u ntfs.

http://i53.tinypic.com/2cfrugw.jpg

koristio sam upravo taj transcendov model uz nintendo wii.

potvrdjujem da stvarno lepo radi.

takodje, slobodno formatiraj 250 giga za wii 250 giga odmah u ntfs.

i imas oba.

a znas kad ces da napunis preko 250 giga wii igara ? nikad :)
ako stavljas samo ono sto valja...

CTOJAH
3.10.2010, 19:23
...
Moze neki predlog za dobru igricu

VZcrTHFN9ew

toology
13.11.2010, 3:26
Ja bih samo da napomenem da sam nakačio neki prestigio usb disk bez eksternog napajanja na wii i da radi perfektno. Izgleda da je manje izbirljiv nego što sam mislio :D

Neshco
13.11.2010, 17:22
Pozdrav svima,
obzirom da je tema stara nekoliko godina i da su se pominjale mnoge stvari, verujem da se dosta toga i promenilo na temu cipovanja wii konzole.
Nasao sam preko oglasa verziju sport resort za 190E, novu, a covek mi kaze da je cipovana i da ne bi smela da se apdejtuje, sto ne bi trebalo da bude slucaj ili ja to ne razumem (a mozda ni on).
Konkretno, zasto ne bih cipovao konzolu i resio se problema softverskih modifikacija i eventualno upucavanja konzole? Novac nije problem, vise mi je problem maltretiranje svako malo.
Takodje mi je covek rekao da je u pitanju nova verzija i da moze samo preko harda da se ucitavaju a ne preko DVD-a. Da li je covek pomesao ove stvari i da li je konzola ustvari, softmodovana, a ne cipovana?
Da li mi neko moze reci u ovom trenutku, ako konzola nije cipovana (na osnovu ovoga sto sam izneo) da li je pametno cipovati je u ovom trenutku i gde, kao i kojim cipom, jer je neko vec izneo ovde misljenje da cipovanje i nije savrsena stvar u poslednje vreme, ali to nije objasnio.
Ukratko, za i protiv - cip vs softmod.

Hvala Vam unapred.