PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa codecima.

Moca
4.11.2005, 23:52
Imam problem sa codecima.Bio mi je instaliran neki Elisoft codec pack i radio je ok.Medjutim neki filmovi su bili desihronizovani odnosno isao je ton brze od slike.Ja sam deinstalirao codece i ponovo instalirao medjutim sada kada pustim bilo koji film pojavi se crn ekran sa 3-4 bele linije i nista od slike. Pitao sam neke ortake sta da radim i oni mi rekose da skinem K-lite pack i da sa njim necu imati problema.Skinem ja taj pack i instaliram,pokrenem mv2 player i ono radi.Ajde ja da ppustim neki drugi film medjutim komp krene da ga ucitava i blokira.Ajd ja opet jovo-nanovo deinstaliram k-lite pa ga instaliram opet se BS Playerom koji ima da vidim da li ce raditi kad ne lezi vraze opet crn ekran i neke linije. Rekose mi da skinem neki G_spot koji pokazuje koji ti kodek fali.Ja skinem taj program on kaze da mi ne fali nista.Sta da radim? pomozite!

Reloader
4.11.2005, 23:56
I ja sam imao gomilu problema sa codecima. Resenje - ACE Mega Codecs pack i instaliras lepo samo ono sto ti treba. Ima i opcije sa profilima (automatski selektuje koje codece da instalira) - od profila samo za gledanje filmova do profesionalnih.
Samo prvo budi siguran da su ti stari codeci uredno obrisani...

ZoNi
5.11.2005, 1:09
sve sto ti je potrebno jeste ffdshow + MPC... svi filmovi savrseno funkcionisu sa tom kombinacijom!

nikako ne bih preporucio bilo koji kodek pak, jer su oni potencijalni izvor svih mogucih problema...

dakle: ffdshow + MPC >>> http://www.free-codecs.com

fazza
5.11.2005, 1:10
Problem je shto instalirate sve zive codece, a zna se da oni prave najvece
probleme izmedju sebe. Ako ne potrefish pravu kombinaciju ili ako instalirash
vishe codec pack-ova naravno da ce da dodje do konflikta, odnosno neshto
ce ti raditi, a neshto nece.

Kod mene je instaliran samo DivX codec i MPEG2 codec, ostalo mi nije potrebno,
bash kao ni bilo kom drugom prosechnom korisniku. Shta ce ti codec packovi?
Chemu to sluzi sem za izazivanje ovakvih problema kao kod tebe?

Fino reinstaliraj sistem, instaliraj codece koji su ti stvarno potrebni i vishe necesh
imati problema. :)

Mister_rap
6.11.2005, 15:51
Definitivno treba izbjegavati kodek pakove. Da bi vecina stvari radila treba ti:
Wm, Divx 5.neki (moze 5.2 dosta je stabilna), xvid, ac3 filter, pa moze i ffdshow. Od plejera bi dovoljan bio mv2.
Pozdrav.

ZoNi
6.11.2005, 17:50
Wm, Divx 5.neki (moze 5.2 dosta je stabilna), xvid, ac3 filter, pa moze i ffdshow.
ffdshow = divx + xvid ;)

a sta ti je wm? mislis na Windows Media Video???

Reloader
8.11.2005, 21:30
Ja samo mogu da kazem da meni pola filmova nije htelo da radi dok nisam instalirao ACE codec pack. Sve savrseno radi nakon toga. Pa nije niko lud da napravi codec pack u kome ce se codeci klati + postoji izbor koje codece zelis da instaliras pa sta ti mislis da je suvisno ne instaliras...

fazza
8.11.2005, 21:57
Ja samo mogu da kazem da meni pola filmova nije htelo da radi dok nisam instalirao ACE codec pack. Sve savrseno radi nakon toga. Pa nije niko lud da napravi codec pack u kome ce se codeci klati + postoji izbor koje codece zelis da instaliras pa sta ti mislis da je suvisno ne instaliras...

Ajde probaj da instalirash dva razlichita codec pack-a... :D

Ja isto tako nikad nisam imao problema sa filmovima a imam samo DivX codec. :D

vladale
8.11.2005, 21:59
Ja nemam nijedan kodek(osim MPEG 2 kodeka), ali mi svi filmovi rade. Kako? Uzmite BS Player, player koji sve zivo cita!

Reloader
8.11.2005, 23:14
Ja nemam nijedan kodek(osim MPEG 2 kodeka), ali mi svi filmovi rade. Kako? Uzmite BS Player, player koji sve zivo cita!

:o :o :o

Nadam se da je ovo bila za*****cija...

svaki player vuche kodeke iz sistema...

vladale
9.11.2005, 0:25
Pa dobro, imam divx kodek(6.0) :D

jozvan_Kg
9.11.2005, 0:37
AngelPotion+AntiFreeze+FFDShow radi 'ubica' kod mene (jos u kompletu sa BSPlay, nema sanse da nesto stane na put uzivanju)....:cool:

Uz to, jel' zna neko neki dobar program ,15MB<<, za spajanje avi fajlova? savet dobrodosao!!

Brains
9.11.2005, 12:23
Uz to, jel' zna neko neki dobar program ,15MB<<, za spajanje avi fajlova? savet dobrodosao!!

VirtualDub. 800KB Spaja AVI fajlove dokle god su istog bitrate-a bez rekompresije. Ako su razlicitih bitrate-a, prvo rekompresujes pa onda spojis.

ZoNi
9.11.2005, 12:30
u stvari, mislim da postoji bar jedan plejer kome nisu potrebni kodeci ;)

VLC media palyer >>> http://www.videolan.org/vlc/

@ jozvan: Easy Video Joiner >>> http://doeasier.org/joiner/

Easy Video Joiner can help you join multiple AVI, MPEG (MPG), RM (Real Media) or WMV/ASF (Window Media) files into one large movie file.

Key Features
* Can join AVI files(*.avi, *.wav), MPEG-4 and DivX are supported;
* Can join MPEG files(*.mpeg, *.mpg, *.m2p, *.m1v, *.m2v, *.mp3, *.mpga), MPEG-1 and MPEG-2 are supported;
* Can join Real Media files(*.rm, *.ram);
* Can join Windows Media files(*.wmv, *.asf, *.wma);
* Not only join video files, but also join most audio files with popular format(*.mp3, *.mpga, *.rm, *.wma, *.wav);
* Very easy to use and very fast to work.

Cvrcak
12.11.2005, 17:09
ACE mega... definitivno radi stvar. Mada moze i samo neki divx i xvid i da sve radi.

Bart Starr
13.11.2005, 2:59
Ja koristim samo divx (5.xx ili 6.xx, svejedno) + bsplayer. Cita 99% raznih filmova a ako nesto nece da procita... pa ne moram bas SVE da vidim.:)

Shang Tsung
13.11.2005, 12:47
K-Lite Codec pack... radi sve bez problema... i naravno MV2,,,:)

Mister_rap
13.11.2005, 21:56
Zoni ffdshow sadrzi jos dodataka na to sam mislio...
Pozdrav.

fazza
14.11.2005, 2:09
Samo se vi, deco, igrajte... :D

The Dark Gamer
14.11.2005, 16:37
Instaliraj K-Lite Mega Codecs pack All-in one (nadam se da sam dobro napisao...).A od plejera:...DEFINITVNO MV2...a,moze i BS(Odlicna alternativa).

Ogi
14.11.2005, 16:59
FFDSHOW imam instaliran od kada znam za kompjuter i nikada nisam imao nikakvih problema. Ali mi je ostalo u secanju da ga je Kuzma jednom prilikom napljuvao. Nije rekao zasto.

KIBLA`s
15.11.2005, 0:52
e a jel ima neki giga megu ultra extra pro uninstaler svih
kodeka koji se mogu naci u sistemu
pa da se krene od nule
a ne od -1 tj. format c: :)

911s [SK]
20.11.2005, 0:37
Resenje za sve probleme sa kodecima (911% radi):
deinstalirati sve kodeke,
pokrenuti TuneUp Utillities 2006 - Registry Cleaner,
instalirati kodeke sa sajta http://vertex.tollfreepage.com/download/audioiv.htm
Done.

VojaM
20.11.2005, 22:17
FFDSHOW imam instaliran od kada znam za kompjuter i nikada nisam imao nikakvih problema. Ali mi je ostalo u secanju da ga je Kuzma jednom prilikom napljuvao. Nije rekao zasto.
Na nekim kompjuterima pravi probleme.

S druge strane, opet na nekim kompjuterima, jedino iz njega mogu da se gledaju neki XviD filmovi - sa originalnim XviD kodekom, pa i najnovijim, naprosto neće.

NenadN
2.12.2005, 17:05
najbolje da sve uninstalirate tipa ffdshow, ace codec pack i ostalo i lepo instalirate AC3 0.7 ili 1.0, DivX 5.2.1 ili DivX Play 6 i XviD 1.0.3 ili 1.1 beta2 i sve ce da radi OK

NenadN
2.12.2005, 19:43
sve je bez veze gore napisano jedino sto ti treba za normalno gledanje filmova tj DivX and XviD jeste DivX 5.2.1 ili DivX 6 i XviD 1.0.3 ili XviD 1.1 beta 1 ili 2 normalno u opcijama DivX iskljucis Generic Mpg4 playback i eventualno instaliras AC3 0.70

Night Hawk
7.12.2005, 2:07
1. DIVX CODEC 5.2.1
2. XVID VIDEO CODEC

Ja koristim oko godinu dana ova 2 kodeka i nikada ni jedan problem. Pustao sam do sada 600-800 filmova.
NenadN je potpuno u pravu.

Pozdrav

KIBLA`s
7.12.2005, 2:51
nasao sam resenje
od kako sam uzeo kablovski net
samo pustim WIN.MED.PLAY. da odradi download cocdec, posle pustim film
u ViPlay, i moji problemi su nestali:D :D :D :D

Aleksandar
8.12.2005, 0:46
[QUOTE=Night Hawk]1. DIVX CODEC 5.2.1
2. XVID VIDEO CODEC

Nista vise ti nije potrebno.Codec pack-ovi ti samo "prljaju" racunar i prave probleme.

P.S. Izasao je i DivX codec 6.0.3 pa ako ti se svidja ...

andrija-king
12.12.2005, 1:41
ja sam svoje probleme resio sa instaliranjem k-lite codec pack-a,onda dodam divx 5.2,ffd show i AC3,i to je tooooooooo:D

holodoc
12.12.2005, 2:34
Lepo odeš na www.free-codecs.com i pronađeš sve što ti treba: informacije + prave alatke.

Sve je besplatno a tu sam jedino uspeo da pronađem alatke pomoću kojih sam mogao da prečistim neispravne codece i menjam njihov merit nivo.

Lično koristim K-Lite codec pack i instaliram samo kodeke po potrebi.

SQuID
12.12.2005, 11:02
Instaliraj K-Lite Mega Codecs pack All-in one (nadam se da sam dobro napisao...).

absolutno podrzavam ovo misljenje. BS player je sasvim dovoljan uz ovaj codec pack ( a i dobijas ga u samom packu)

pustace ti SVE

Real Media
Matroska
Divx/Xvid/Sav mpg4 koji postoji
Quicktime
razne (VP60, ligos, indeo, itd itd)

Oliver
17.1.2006, 3:13
e a jel ima neki giga megu ultra extra pro uninstaler svih
kodeka koji se mogu naci u sistemu
pa da se krene od nule
a ne od -1 tj. format c: :)

Uninstall

Wizard
18.1.2006, 22:36
Na nekim kompjuterima pravi probleme.
Oficijelni build-ovi, čak i alpha verzije, veoma retko prave probleme. Problem je to što kola milijardu neofocijelnih "unapređenih" verzija, od kojih su se kod mene sve pokazale loše. Recimo, na free-codecs.com nema sada linka ni za jednu oficijelnu ffdshow verziju, samo za te nove, nabudžene. Ja apsolutno nigde nisam imao problem sa poslednjom oficijelnom alfa verzijom od decembra 2004.

choopa
5.2.2006, 17:30
imam ja jedno pitanje, kada pustim bilo koji film, DVD ili DVX meni je slika uglavnom zelena tj. face ljudi su zelene npr. Sta to moze da bude je li to do codeca nekog ili do neceg drugog?

NenadN
5.2.2006, 17:47
imam ja jedno pitanje, kada pustim bilo koji film, DVD ili DVX meni je slika uglavnom zelena tj. face ljudi su zelene npr. Sta to moze da bude je li to do codeca nekog ili do neceg drugog?
Probaj sledece. Otvori Run i kucaj Regsvr32 quartz.dll dobices poruku Registred bla bla samo stisni OK. Ako ovo ne upali vidi sta si instalirao od codeca u sistemu sve ih obrisi i instaliraj samo ffdshow

zvucnjak
5.2.2006, 21:04
Definitivno treba izbjegavati kodek pakove.

Zašto?

Evo ja sam isprobavao raznorazne kombinacije kodeka, dok nisam intalirao Nimo codecs pack i ffdshow. Od tad pušta sve živo i nema nikakvih problema (na XP SP1)...

Alex
5.2.2006, 23:39
ACE mega codecs pack je zakon!!!!
Nema sta ne pusta! Koristim ga godinama i nikad nisam imao nikakve probleme.

Alex
5.2.2006, 23:44

Svaka cast Kuzmi, al' to ne znaci da je on uvek u pravu. Moze on da ima pravo na sopstveno misljenje, ali ljudi...
Po toj logici, ako on kaze da treba svi da skacemo u bunar jer je to po njemu super, da li to treba i da uradimo? :nov_mad2:

hacker_aca
6.2.2006, 0:01
Svaka cast Kuzmi, al' to ne znaci da je on uvek u pravu. Moze on da ima pravo na sopstveno misljenje, ali ljudi...
Po toj logici, ako on kaze da treba svi da skacemo u bunar jer je to po njemu super, da li to treba i da uradimo? :nov_mad2:

Možda i treba. :D

Ja sam imao ovaj ffdshow neko vrijeme, i fino je radio, dok nije počelo da zeza, neće da pusti klipove sa media player, nego sam morao iz DivX Playera da otvaram. Kad mi je to presmrdjelo, otišao sam na DivX sajt, skinuo najnoviji kodek, i završio priču. Sada radi besprekorno! Moja će deca da idu pre tvoje u grad, kučko..... :D

voodoo_
6.2.2006, 0:20
Svaki ffdshow skinut sa sf.net/projects/ffdshow radi besprekorno. Sve ostale budževine koristite na sopstvenu odgovornost.
A ffdshow dekompresuje pride i neke kodeke koje niko drugi neće... recimo ultra-stare verzije Real Media kodeka (sa oznakom RV10 i RV20) ne puštaju noviji Real Playeri... ovo je recimo bitno pošto prvih četiri-pet sezona South Parka cirkulišu upravo u ovom formatu :D
Tako da je ffdshow zakon, makar na Intel+Intel mašinama ;)

NenadN
6.2.2006, 0:52
Zašto?

Evo ja sam isprobavao raznorazne kombinacije kodeka, dok nisam intalirao Nimo codecs pack i ffdshow. Od tad pušta sve živo i nema nikakvih problema (na XP SP1)...
Mislim sve sto treba jeste FFDshow oficijalna verzija nimo i ostali nemaju svrhe ako ne zelite da encodujete u te formate sto instalirate. Recimo vi instalirate tamo DivX codec iz nimoa a ako ocete da gledate filmove to vam ne treba samo ffdshow.

zvucnjak
6.2.2006, 3:35
Zasto mi onda neki filmovi nisu radili dok nisam instalirao Nima?:icon_scra

NenadN
7.2.2006, 16:37
Pa sad jedino ako nisu radjeni sa indeo ili nekim wmv codecima.

zvucnjak
7.2.2006, 16:50
Nije ni bitno....

Nego, da li na rad i izbor kodeka (i plejera) utice i SP koji imamo? Recimo meni na SP1 sve radi kako treba dok sa SP2 imam problema i sa DivXom, i sa DVDima, i sa Movie makerom (uglavnom nista ne radi)...

NenadN
8.2.2006, 19:42
Pa imao je DivX 5.2.0 codec problema sa SP2 ali je izbacena verzija DivX 5.2.1 i sve je radilo ok. XviD i ostali nisu imali problema, mozda neke ranije verzije ffdshowa. Kosristim SP2 od kako je izasao nisam imao nikakvih problema.

Teva
17.4.2006, 12:11
Imam problem sa codecima.Bio mi je instaliran neki Elisoft codec pack i radio je ok.Medjutim neki filmovi su bili desihronizovani odnosno isao je ton brze od slike.Ja sam deinstalirao codece i ponovo instalirao medjutim sada kada pustim bilo koji film pojavi se crn ekran sa 3-4 bele linije i nista od slike. Pitao sam neke ortake sta da radim i oni mi rekose da skinem K-lite pack i da sa njim necu imati problema.Skinem ja taj pack i instaliram,pokrenem mv2 player i ono radi.Ajde ja da ppustim neki drugi film medjutim komp krene da ga ucitava i blokira.Ajd ja opet jovo-nanovo deinstaliram k-lite pa ga instaliram opet se BS Playerom koji ima da vidim da li ce raditi kad ne lezi vraze opet crn ekran i neke linije. Rekose mi da skinem neki G_spot koji pokazuje koji ti kodek fali.Ja skinem taj program on kaze da mi ne fali nista.Sta da radim? pomozite!
Mozda tvoj problem nije uopste do codeca, jer pustanje filmova ne zavisi samo od codeca, vec i od grafickih kartica....Hocu reci mozda su ti drajveri odlepili ili nesto sl.

VojaM
18.4.2006, 11:41
Mozda tvoj problem nije uopste do codeca, jer pustanje filmova ne zavisi samo od codeca, vec i od grafickih kartica....Hocu reci mozda su ti drajveri odlepili ili nesto sl.
Dešava se i da se pobrljavi DirectX

VojaM
18.4.2006, 11:52
Neke grafičke kartice imaju problema sa jednim od načina prikazivanja slike koji se zove YV12 i javlja se takvo neko farbanje sliek u zeleno i ljubičasto. Opet, u nekim plejerima postoji opcija da se taj način ne koristi. Recimo, u BSPlayeru imaš opciju "Disable YV12". Možda to postoji i u nekim kodecima, recimo FFDShowu.

Probaj da to uključiš, možda će ti pomoći.

VojaM
18.4.2006, 12:18
Noviji kodek-pakovi sadrže DivX 6 koji nije registrovan. Meni se to jednom dogodilo. Recimo, Cole codec pack ima, navodno, probnu verziju tog kodeka koja važi 180 dana, ali se ispostavi da je to isteklo, a to ti nigde ne piše niti ti kompjuter javlja. Kad se pogleda u Start meniju šta je sve instalirano u okviru kodek packa, obično postoji opcija "DivX Registration" gde treba uneti serijski broj i sve će proraditi.

Zanimljivo, imao sam problem i sa nekim MPEG fajlovima - takođe nisam dobijao nikakvu sliku, samo neko treperenje ili crn ekran. Kada sam istu stvar pustio iz Windows Media Playera 10 sve je radilo, a posle toga je radilo i iz drugih plejera ;)

Teva
18.4.2006, 12:25
.
Zanimljivo, imao sam problem i sa nekim MPEG fajlovima - takođe nisam dobijao nikakvu sliku, samo neko treperenje ili crn ekran. Kada sam istu stvar pustio iz Windows Media Playera 10 sve je radilo, a posle toga je radilo i iz drugih plejera ;)
Desava se da uz playere dobijas odgovarajuce kodeke, uzmimo na primer kodeke za dvd,bolje kodeke za pustanje dvd-ova neces naci nigde osim uz neki dvd player!
Zanimljivo je i to sto se meni desilo da mi filmove pusta naopacke, onako iz cista mira.Zamenim drajvere i sve se vrati u normalu.....

NenadN
18.4.2006, 14:24
Znaci poruka glasi klonite se dalje DivX-a pogotuvu seste serije. Inace ffdshow resava problem.

Teva
18.4.2006, 17:33
Znaci poruka glasi klonite se dalje DivX-a pogotuvu seste serije. Inace ffdshow resava problem.
Ne znam bas....Ja imam losa iskustva sa ffdshow-om.....Moj savet ti je reinstaliraj directx i(ili) drajvere za grafiku i instaliraj kodek pack i to je to.
E da nemoj da zaboravis bs player novi,ubedljivo najbolji divx player

NenadN
18.4.2006, 19:00
Paz ovako ja sam imao lose iskustvo sa ffdshowom negde 2002-2003, kao sto rece Voodoo_NBGD ovaj ffdshow iz sredine 2005 ne pravi ama bas nikakve probleme. za ffdshow iz 2006 ne mogu da garantujem jer nije oficijelni i ne koristim ga, inace trebalo bi da izadje novi ffdshow koji ce da ima sve optimizacije i da sljaka brze nego ikad, normalno oficijalni. Nadam se da ce Milan (glavni developer) sto pre da ga zavrsi

Eddie
18.4.2006, 19:42
najbolje da sve uninstalirate tipa ffdshow, ace codec pack i ostalo i lepo instalirate AC3 0.7 ili 1.0, DivX 5.2.1 ili DivX Play 6 i XviD 1.0.3 ili 1.1 beta2 i sve ce da radi OK
Ja koristim isto,+Antifreeze.Od onolikih kodek-pakova me bolela glava.Vise ne!

Teva
18.4.2006, 20:31
Ja od svih tih kodeka ima neki tamo kodek pack instaliran i to je to!Radi besprekorno......

dominator
18.4.2006, 23:26
Ja koristim K-Lite vec tri godine i radi odlichno (SP1 i SP2)! Shto se tiche obrnute slike pogledajte DirectVob Sub (on hoce da obrne sliku - flip vertical), a mozda i ffdshow (k-lite po defaultu koristi njega za dekodiranje svega i svachega)! Poz:opanachke

mmn2911
24.4.2006, 16:41
Ej, ljudi, da ne pocinjem nov topic, imam jedan problem. Imao sam K-Lite codec pack, a sad imam divx i xvid, ali i jedno i drugo su odbijali da puste neke klipove koji su trazili indeo codec. Da li je neko imao ovakav problem?

Teva
24.4.2006, 22:57
Pa nadji te indeo kodeke....Mozda im je specifican format koji moze samo taj indeo kodek da otvori.....

holodoc
24.4.2006, 23:45
Pitam se što li si skinuo K-Lite.

Lično se ne sećam da se iko žalio na njega. Indeo jeste potreban često za introe igara ili demoe. Već sam na jednom mestu napisao da se ipak ispostavlja da na kraju nije dobra trgovina instalirati samo divx i xvid.

Teva
25.4.2006, 9:41
Auu da pa to je onaj bic format ili tako nesto,znam samo da ima neki tornado kao logo.....

mmn2911
25.4.2006, 21:14
Pa nadji te indeo kodeke....Mozda im je specifican format koji moze samo taj indeo kodek da otvori.....
Ma glupi Indeo nije besplatan a cuo sam da ga K-lite poseduje,ali nece.

Teva
25.4.2006, 21:58
Potrazi na netu zamenu za njih....Siguran sam da postoji.....

mmn2911
26.4.2006, 0:57
Reseno ponovnom instalacijom Mega K-Lite codec pack-a i biranjem indeo codeca u instalaciji. Samo se pitam, da li treba jos nesto izabrati. Ja sam sve po defaultu i dodao indeo.

nighthawk
27.11.2006, 22:37
Da ne otvaram novu temu, neki real video fajlovi mi seckaju. Imam samo divx 5.21 i real alternative.

nikola87
7.2.2007, 23:33
jel postoji neki kodek na kome moze da radi vecina filmova a da nije mnogo veliki(max 5mb)