PDA

Prikaži potpunu verziju : Pravila postavljanja tema i poruka


Chivan
9.10.2007, 13:06
Kada postavljate svoje radove na forum izaberite one za koje smatrate da se na neki način izdvajaju kvalitetom od ostalih. Imajte obzira prema korisnicima koji su na dial-up pristupu, pa je poželjno da ne postavljate veliki broj radova iz jedne serije, već samo odabrane.

Ukoliko otvarate novu temu, temi treba dati odgovarajuće ime koje najbolje opisuje sadržaj rada. Uz svaki rad bi bilo poželjno da stavite komentar (program koji ste koristili, opis tehnike i slično).

Radove ne treba kačiti na forum, već ih treba uploadovati na neki od besplatnih fajl servisa, kao što su ImageShack (http://imageshack.us/), Photobucket (http://photobucket.com/), Rapidshare (http://rapidshare.com/) i slični.

Poruke koje ne ispunjavaju ove uslove biće obrisane.

VojaM
9.10.2007, 14:05
Kada postavljate na forum link ka slici koja je na nekom besplatnom serveru tipa ImageShack ili Photobucket, izbegavajte postavljanje direktnih linkova, već se trudite da pronađete i stavite umanjenu sličicu (thumbnail). U editoru na forumu treba staviti adresu thumbnail sličice iskopiranu sa sajta i NE TREBA je stavljati u IMG tag, jer je to već urađeno. Ako ima više ponuđenih formata thumbnail linkova, stavite onaj u formatu za forume. Ako postoje dva različita formata za forume (kao što je, recimo, na ImageShacku), koristite prvi, tj. onaj kod kog iza reči IMG dolazi uglasta zagrada, a ne znak jednakosti i adresa. Ako ste u nedoumici, pogledajte kako naš forum kodira takve linkove tako što ćete izabrati poruku sa jednom takvom sličicom, dati komandu Citiraj, u editoru isključiti WISIWIG mod klikom na ikonu s desne strane toolbara na kojoj piše nešto kao "A/A" i pogledati kako izgleda kôd koji naš forum podržava.

Mislim da praktično svi fajl-serveri specijalizovani za slike imaju thumbnail linkove. Međutim, možda su malko skriveni. Recimo, Photobucket daje inicijalno samo direktne linkove ka slici, ali na malko "zakučastijem" mestu postoji i veći izbor linkova između kojih je i link za forume.

VojaM
9.10.2007, 18:14
Kad smo kod Photobucketa...
Kako dobiti kôd za forume koji prikazuje thumbnail sličicu, a ne sliku pune veličine?

Od ponuđene tri varijante kôda nijedna nije "ona prava". Nešto se, ipak, može uraditi.

Treba izabrati prikaz albuma iz kojeg uzimamo sliku.
Iznad svake slike, pored komentara, stoji beli kvadratić.
Treba kliknuti na kvadratić, čime se selektuje dotična slika (slika će dobiti crveni okvir).
Zatim treba u dnu strane pronaći link "Generate HTML and IMG code" i kliknuti na njega.
Otvoriće se nova strana sa mnogo više varijanti kodova.
Ono što nama treba zove se "IMG clickable thumbnails for message boards - recommended"

Evo jednog primera:
http://i216.photobucket.com/albums/cc235/SvetKompjutera/Okupljanje_clanova_foruma-septembar/th_37.jpg (http://i216.photobucket.com/albums/cc235/SvetKompjutera/Okupljanje_clanova_foruma-septembar/37.jpg)