PDA

Prikaži potpunu verziju : DW tabele - kako ih najbolje uraditi


dm@ricn
14.1.2006, 16:59
imam jedan problem ako moze pomoc pocetnik sam u web dizajnu ali pokusavam da uadim neku prezentaciju

interesuje me da mogu dw da u tabeli recimo 600x500 px da ubacim sliku(najobicniju uradjenu u Fireworksu samo kvadrat ovivicen crnim ivicama a unutra prazna tj bela pozadina da bih mogao da ispisem tekst) da bude kao pozadina

pokusao u FW sliku odredm joj dimenzije 600x500px ubacim u tabelu kao pozadinu ali mi sirina ne odgovara u dw dok radim izgleda super ali kada je prikaze recimo opera slika je osecena tj nema levih ivica.
pokusavao sa svim isvacim ali nikao da uspem da pravilno rasporedjujem sirinu tabela i duzinu uvekl mi nesto ne ispada kako treba

sta bi trebalo da uradim tj kako da pravim tabela u dw da bih prave njihove velicine ogdovarale "istini"

ja se izvinjavam na uznemiravanju ako moze da mi pomognete

pozdrav

djolepiv
14.1.2006, 17:28
evo brze mi je da uradim nego da objasnim:
u isti folder gde stavis ovaj html, stavi i sliku koja se zove slika_650x500.jpg ali u code-u promeni slika_650x500.jpg u ime_tvoje_slike.ext.
javi jesi skont'o?
evo code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<table width="100%" height="100%" border="0">
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td width="650" height="500"><img src="slika_650x500.jpg" width="650" height="500" /></td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

dm@ricn
15.1.2006, 15:43
ok je ja nism bio sasvim najjasniji to je ok i ja tako uradim ali silka pocenje za koji px da se ponavlja iako sve lepo pise tj recimo 600x500 i slika i tabeka pa sam zato i pitao mozda vi prfesionalci imate neku drugu foru za te stvari

hvala u svakom slucaju

djolepiv
15.1.2006, 21:22
kako je ok ako ti ne ispadne kako treba?
jesi probao moj code?
ja sam radio 650x500 (moja greska), to je fora koja te zeza, znaci samo u code-u (ili u properties-u od celije) promeni sa 650 na 600.

znaci umesto:
<td width="650" height="500"><img src="slika_650x500.jpg" width="650" height="500" /></td>
stavi:
<td width="600" height="500"><img src="tvoja_slika.jpg" width="600" height="500" /></td>

dm@ricn
16.1.2006, 16:19
evo ti fajl pa vidi o cemu se radi
i da imam jos jedan problem ja centrirao ovu tabelu a ona u browseru izgleda kao da je sa desne starne poravnjanje

pozdrav

djolepiv
17.1.2006, 4:37
jao, pa stavio si apsolutne putanje do fajlova! moraju biti relativne putanje slika, a usput si, cini mi se, promasio i te apsolutne putanje...
joj!
ajde sacu srediti...

jel ovako ok?

dm@ricn
17.1.2006, 16:39
e izvini dok ja ovo proveravam mozes mi objasniti sta su to relativne a sta aplolutne putanje da bih znao
i da reci sta si uradio pa je sad centrirana yabela zasto kod mene nije htelo
hvala puno