PDA

Prikaži potpunu verziju : Live Linux


Zoran_KS
8.1.2006, 13:05
Imam par pitanja za bolje poznavaoce Linuxa,posto ja nemam pojma.
Pre par meseci probao sam live insalaciju Knoppixa 3.7.mislio sam da ga koristim za internet(za pocetak)Ali nisam nikako mogao da nateram modem da proradi (Agere Systems pci soft modem).Vidim po forumima da linux se izgleda bolje snalazi sa externim modemima nego ovim(mojim konkretno).Ima li tu pomoci ili da odustanem?

diablo_
8.1.2006, 13:27
Sa linuxom nemoj da odustanes nego odustani od tog modema...Nadji hardverski modem.

urke
8.1.2006, 14:07
Evo ti predlog. Nemoj da izlaziš par večeri u grad i par smanji količinu popušenih cigareta, i tako ćeš uštedeti 30-ak eura. Za taj novac kupi normalan eksterni serijski modem i uživaj. Danas kad za običnog miša koji je potrošna roba ljudi daju i po 100 eura, ne vidim razlog patiti se sa softverskim modemom.
Inače, eksterni serijski moem radi bez drajvera i dodatnih podešavanja. Što bi rekli „out of the box“, kao što radi monitor :)

Boza
8.1.2006, 15:26
Inače, eksterni serijski moem radi bez drajvera i dodatnih podešavanja. Što bi rekli „out of the box“, kao što radi monitor :)
Koji bi po tvom mišljenju bio najoptimalniji (mislim na hardverski) modem?

urke
8.1.2006, 17:19
Veruj mi, apsolutno je sve jedno. Uzmi najobičniji eksterni modem koji se kači na serijski priključak i to je to. Za novu 2004. godinu sam kupio Creative ModemBlaster eksterni serijski modem i koristio ga do oktobra iste godine, kada sam prešao na kablovski net. I radio je odlično u saradnji sa veratom.