PDA

Prikaži potpunu verziju : C-media 3D audio canfiguration i system tray problem?


Dj_Losmi
3.1.2006, 22:49
Molim moderatore da premeste ovaj thred ako sam promasio mesto.

Kada instaliram drivere za zvuk za moju plocu(8rda3+), u system tray mi se pojavi ikonica 3D audio configuration.Pokusavao sam da nadjem po opcijama u tom programu da li postoji mogucnost da se skloni kada se pokrece windows,ali neuspesno.
Takodje sam gledao u startupu(start>run>msconfig>startup), i nema tog programa na listi,tj ni jedan program mi ne lici na taj.
Da li postoji neki nacin da sklonim ovaj program kada se podize windows?
OS je Win XP.
Help me!

hacker_aca
4.1.2006, 4:44
I ja sam imao sličnih problema, pa sam pokrećao msconfig i sa njim rešavao stvari, samo što je čudno kako ti nema tog programa na listi. Vidi ako ti je neko sumnjivo ime na startup listi, pa proveri da nije to taj. Ili ako hoćeš idi na www.winpatrol.com i tamo skini WinPatrol, dobar program za uklanjanje stratup programa, procesa koji se trenutno odvijaju i ostalo. Ako ne može ni ovo, onda izgleda da ne može da se skloni. Ali i ne moraš da brineš ako ti ne oduzima što RAM-a i CPU-a kao ja što moram svaki proces da uklanjam jer mi je 256MB RAM i AMD Athlon 2000+ (1.66 Gz).

Dj_Losmi
4.1.2006, 12:52
Ok, hvala, nesto od toga cu probati pa cu javiti.

Pozrdav!

Goran
4.1.2006, 12:55
Da ipak nemas slucajno u mscongig startup listi program mixer.exe, ako imas probaj njega da iskljucis, nisam siguran.

The mixer.exe process is a replacement for the standard windows audio volume program. It provides a system tray icon that when double-clicked lets you configure volume levels for audio input/outpus on your soundcard (e.g. output volume, Mic Volume etc). If you prefer to use the CMedia volume controls over the standard windows ones, leave this process running. Otherwise this process can be terminated.

diablo_
4.1.2006, 13:04
Ma ima ga na listi samo se drugacije zove...

Reloader
4.1.2006, 13:21
Takodje sam gledao u startupu(start>run>msconfig>startup), i nema tog programa na listi,tj ni jedan program mi ne lici na taj.

Ima ga, ali ga ne vidis.

Dj_Losmi
4.1.2006, 23:24
Ipak ga ima na listi.
Samo se zvalo nesto rdl32, licilo mi je na neki dll file, ali ipak je to.
Skinuo sam programče WinPatrol, i on je iz tog naziva iščupao naziv C-media.
Uglavnom, uspeo sam da ga sklonim iz sys tray-a.
Hvala na pomoci! :)