PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji codec pack?

zemljanin
15.5.2007, 11:13
Naslov sve kaze. Imam nov komp, monitor 22", sky star2, volim filmove.
Koji je codec pack najbolji...?

Lord Elendil
15.5.2007, 11:38
www.free-codecs.com pa izvoli izaberi neki. Ja koristim K-lite codec pack i ok su... bar za sada :) Pozdrav

voodoo_
15.5.2007, 11:58
ffdshow + quick time alternative + real alternative

NenadN
15.5.2007, 13:10
+Haali Media Splitter

@zemljanin, i ako ce ti ovde mnogi ljudi reci da im codec packovi rade normalno, ja ih s ipak drzim podalje. ffdshow je vec jedan codec pack sam po sebi, ali ipak mu treba mala potpora, koju je gore voodo naveo.

Najveci problem codec packova je to sto za jednu stvar instalira tri razlicita resenja, a to u sistemu moze da napravi veoma velik problem.

zemljanin
15.5.2007, 14:29
Pa sta je sa ovim K lite packom?

nesonjacc
15.5.2007, 15:06
Pa nista ja ga apsolutno preporuchujem,,,

Samo K-lite( najnovija verzija) i nista ti vishe nije potrebno. Sve radi i sve mozes da gledash( ovaj pack sadrzhi ama bash sve sto treba)

Čika Kure
15.5.2007, 16:21
I ja se slažem sa nesonjacc-om pošto koristim K-lite(mega)codec pack i nisam imao nikakve pritužbe na njega što se tiče puštanja muzike i filmova kao i konverzije istih.
On ima sve što prosečom korisniku treba(i više)i kao što sam rekao nisam imao sa njim problema,mada sam i ja čuo da negde može doći do problema ali verujem kao i sa svim drugim što se instalira na Windows.

Shang Tsung
15.5.2007, 18:11
Pa nije bas tacno da k-lite pusta sve.
Nece da pusti .mpq fajlove :p
Btw, ima dosta stvari koje fale...

zemljanin
15.5.2007, 20:36
Ja ga ne mogu ni instalirati.
A sta misliste o gordian knot codec pack?

NenadN
15.5.2007, 21:40
GK pack je veoma star, mozda je koristan, ali danas vise opasan po sistem.

Veruj mi, poslusaj voodoo_nbgd a i moj savet ;)

DarkNemos
16.5.2007, 1:00
Pa sta je sa ovim K lite packom?

Ja koristim već 6 godina k-lite i neznam nizajedan drugi i neželim da znam. K-lite rulez. Kome sam god instalirao nije se pokajao.

Trenutno koristim K-lite Mega Codec Pack 1.03 i neću ga menjati narednih par godina:)

Mr.Eco
16.5.2007, 11:10
Posto vidim da koristis SkyStar 2 tebi treba Nvidia Pure Video decoder po meni je najbolji,a isto preporucijem i CyberLink Decoder ja imam originalnu 6 verziju radi posao nije bolji od Nvidie al bolji je od Elecarda...Elecard najvise opterecuje procesor od svih ovih...

a za HD 264 kanale ti preporucujem Core AVC

za zvuk ti preporucujem najnoviji AC3 link (http://ac3filter.net/)

Inuyasha
16.5.2007, 11:24
Ja koristim već 6 godina k-lite i neznam nizajedan drugi i neželim da znam. K-lite rulez. Kome sam god instalirao nije se pokajao.

Trenutno koristim K-lite Mega Codec Pack 1.03 i neću ga menjati narednih par godina:)
K-Lite je najbolja stvar, i nece ti praviti probleme u nekim igrama kao konkurencija...i ja ga koristim vec jedno 2 god i ne planiram da prelazim na drugi...hehe

Predrag Stankovic
16.5.2007, 16:08
Jos jedan glas za K-Lite

Mr.Eco
16.5.2007, 16:34
u K-lite nema nijedan decoder pa nemoze se gledat SS2,K-Lite je dobar za obicne stvari...

onyx051
16.5.2007, 16:42
Instalirao sam K-lite mega codec pac. Ali i dalje ne podrzava WMV, AVI ... formate. Sta da radim ???

illidan
16.5.2007, 17:06
preporuka za k-lite mega pack

dobra stvar je sto pre svake instalacije obrise sve codece sa sistema pa ih ponovo instalira, kako ne bi doslo do nekih konfilkata.

NenadN
16.5.2007, 18:00
a za HD 264 kanale ti preporucujem Core AVCJes li probao CyberLink decoder 7 sto dolazi uz PowerDVD 7.3, odlican je jer ima i HW acceleraciju za H264

Marko_L
16.5.2007, 19:17
Apsolutna preporuka. Plus nabaciš Media Player Classic i nema šta ne možeš da gledaš ;)

Nicolas
16.5.2007, 20:49
Ja koristim K-Lite, nisam imao problema s njim jos sto znaci da valja, pa kad naidjem na iste menjacu ga, a mozes pored da probas Codec 8.1 Build 7, dobar je ali ne podrzava bas sve, dopunjen pre koji dan:
DivX Pro™ 6.6.0 Codec Full
· XviD 1.1.2 (01.11.2006)
· Cinepak Codec 1.10.0.26
· Ligos Indeo® XP Codec 5.2820.15.58
· CoreAVC® Video Codec 1.2.0.0
· CoreAAC Audio Decoder 1.2.0.575 rev.3
· AC3Filter 1.30b
· Fraunhoffer IIS Mpeg Layer-3 ACM Codec 3.4.0.0
· MPEG Layer-3 Audio Decoder 1.9.0.311
· Ogg Vorbis 1.1
· Ogg Vorbis DirectShow Filter Decoder 1.1.7.9
· Ogg Vorbis DirectShow Filter 0.9.9.6
· Ogg Vorbis Audio ACM Codec 0.0.3.6

ps Vidis i ovaj Real alternative je dobar, ne mora da se instalira Real player.

Mr.Eco
16.5.2007, 21:51
Jes li probao CyberLink decoder 7 sto dolazi uz PowerDVD 7.3, odlican je jer ima i HW acceleraciju za H264

nisam probao jos...al probacu sada je bitno da dekoder sto manje opterecuje procesor meni Core AVC optereti na 90% a ovi Elecard i jos neki nemogu se setit pokazuju mi sliku po sliku...probacu pa javim kako ide

NenadN
17.5.2007, 0:26
Mozes u CoreAVC-u da iskljucis deblocking sto malo smanjuje opterecenost, ali pogorsava kvalitet. Za sada je CoreAVC najbrzi, cini mi se da je cak i brzi od CyberLink-ovg kada koristi HW, ali se zato procesor usija. Skoro je kruzila prica kako Mainconcept sprema neki ultra H264 decoder, ali za sada je sve na papiru.

btw, ffdshow za razliku od drugih komercijalnih, dobro drzi poziciju, i veoma je blizu CoreAVC-u po brzini, a kvalitet slike je takodje trenutno bolji, jer CoreAVC ima nekih bugova.

SV 84
17.5.2007, 0:39
Koji je codec pack najbolji...?

Ја већ дуже време користим K-Lite, чини ми се да имам инсталирану верзију 2.36, и до сада нисам имао никаквих проблема...

С тога топла препорука:dedica:

onyx051
17.5.2007, 10:08
Po preporuci sa foruma skinuo sam K- lite mega codec pac ali i dalje ne podrzava formate WMV, AVI ... Sta predlazete?

optimus_prime
17.5.2007, 10:52
Skini Divx codec pack, dobijes i player i converter(mada convertr nije besplatan) ja imam samo njega i fantastican je.

Mr.Eco
17.5.2007, 14:13
da nisam mogao da se setim na brzinu probao sam i Mainconcept on mi je liku po sliku prikazivao... ako spremaju neki dobar decoder to je onda dobra vest...ja imam probleme sa H 264 kanalima kada upalim ide on koliko toliko ''tecno'' ali meni zvuk kasni jel zna neko kako to da se resi...i jos nesto dal je moguce neko softversko resenje da se napravi bar da prepolovi opterecenje procesora pri pustanju HD 264 kanala ili mi treba neki quad procesor da to lepo odradi...

NenadN
17.5.2007, 18:17
da nisam mogao da se setim na brzinu probao sam i Mainconcept on mi je liku po sliku prikazivao... ako spremaju neki dobar decoder to je onda dobra vest...Da vec odavno :) http://www.mainconcept.com/site/index.php?id=17722, ali nazalost koliko ja znam sve je ostalo na ovom papiru i ako na njemu pise da postoji demo verzija za download. Ako je njihov najbrzi decoder ovaj koji dolazi uz njihove aplikacije morace vise da se potrude, jer je decoder toliko spor, da sporiji nije mogao biti. Do skora su Elecard i Mainconcept radili H264 tehnologiju zdruzenim snagama, pa su se razlisli, pa sada trenutno Elecard i Mainconcept dele iste H264 encodere i decodere, s time sto Elecard ima nesto novije verzije.

ja imam probleme sa H 264 kanalima kada upalim ide on koliko toliko ''tecno'' ali meni zvuk kasni jel zna neko kako to da se resi...i jos nesto dal je moguce neko softversko resenje da se napravi Ako CoreAVC ne pomaze bez iskljucenja skipovanja deblockinga na b-frejmovima, ili posle totalnog skipovanja, mislim da ti nema spasa. Ja sam licno gledao veoma normalno i tecno H264 HD filmove 1080p na 2.5Ghz koji su encodovani sa 12mbit-a, sa CoreAVC-om i to bez skipovanja deblockinga. Za Player sam koristio BSPlayer, a kao MP4/MKV/TS splitter koristim Matroska Haali Media Splitter jer vuce najmanje resorsa, takodje bitna stvar.

Jedino da probas CyberLink 7 decoder kada vec imas mogucnost za HW acceleraciju. Quad Core ti nece mnogo pomoci u ovom trenutku, jer nijedan decoder ne ume da se snadje. Iskreno jedino bi se ffdshow snasao sa Dual Core procesorima, sto i jeste njegova prednost u odnosu na druge decodere. CoreAVC ima u najvavi GPU acceleraciju, ali vec je proslo dosta vremena od kada je najavljena tako da ne verujem da cemo to videti skoro. A CoreAVC quad core verzija postoji samo za developere.

Iskreno po mom misljenju ffdshow ispada najbolji H264 decoder, par frejmova je sporiji (ali opet sve ide tecno) od CoreAVC-a, ali zato ne kvari kvalitet slike. Ja koristim ffdshow vec duze vreme i nemam nikakvih problema.

btw koji procesor imas?

Mr.Eco
17.5.2007, 18:35
imam AMD Athlon 2600+ koji radi na 1900 MHz imam graficku koja podrzava HW acceleraciju , al stvar je u tome sto FFdshow ja nemogu da koristim jer H264 HD dobijam u .TS (transport stream) formatu preko Satelita i koristim ALT-DVB koji najmanje iskoristava procesor al dzabe...mozes mi poslat taj tvoj FFdshow mozda ja imam neku stariju verziju pa neide sa njim...

NenadN
17.5.2007, 20:54
Skini najnoviji moguci ffdshow sa www.ffdshow.info, to bi danas bio clsid build koji je kompajliran danas, takodje vidi ima buldova koji su bolje optimizovani za neki tip procesora, odnosno AMD build. Ja imam Bartona 2500+ radi na 1.8 i graficku koja nema Acceleraciju odnosno ni jedan decoder ne moze da je koristi (: (Radeon X800XT), pa nemam toliko problema sa H264 1080p videom. Koji TS splitter koristis jer je to jos jedna od bitnijih stavki kao sto sam ranije rekao.

Ja za sve vrste kontejnera sem AVI-a, koristim Haali Media Splitter, jer jednostavno najbrzi. Odavde ga mozes skinuti http://haali.cs.msu.ru/mkv/, pa ako mozes da ga namestis da ti radi sa tim softwareom ne bi bilo lose.

Edit: evo sada sam proverio, iskljucivanjem deblockinga u CoreAVC-u tj skipovanjem moze da se dobije 30-50% manjeg opterecenja procesora, sto nije malo

Nadam se da si koristio CoreAVC 1.2 ili 1.3 ;), ako nisi cimni me na PM.

baclawa
21.5.2007, 14:53
u K-lite nema nijedan decoder pa nemoze se gledat SS2,K-Lite je dobar za obicne stvari...

Nije tačno:eek: . K-Lite Mega Codec Pack 1.57 koji ja koristim ima nekoliko decodera. Btw, zna li neko za noviju verziju K-Lite Mega Codec Pack?

baclawa
21.5.2007, 14:54
Jos jedan glas za K-Lite

I još jedan, uz postavljeno pitanje, postoji li novija verzija od ove koju ja koristim (K-Lite Mega Codec Pack 1.57)?

polarnimeda
21.5.2007, 15:05
I još jedan, uz postavljeno pitanje, postoji li novija verzija od ove koju ja koristim (K-Lite Mega Codec Pack 1.57)?
Postoji. Inace k-lite postoji u vise varijanti- standard, basic, mega! Tako da ako hocete sve, dobicete SVE u mega. Ali standard i basic su sasvim dovoljni. Najnovija verzija je 3.01 cini mi se!

aleksandar macedonian II
22.5.2007, 11:51
Postoji. Inace k-lite postoji u vise varijanti- standard, basic, mega! Tako da ako hocete sve, dobicete SVE u mega. Ali standard i basic su sasvim dovoljni. Najnovija verzija je 3.01 cini mi se!

Yes,yes stavarno je best of!:aplauz:

Alobre
22.5.2007, 19:44
K-lite je dobar, ako se zna sta treba stiklirati pri instalaciji!

baclawa
23.5.2007, 9:05
K-lite je dobar, ako se zna sta treba stiklirati pri instalaciji!

To se podrazumeva:dedica: .

baclawa
23.5.2007, 9:06

k-lite mega codec pack 3.01? Well, dje se ta lepota može skinuti:icon_scra .

aleksandar macedonian II
23.5.2007, 10:28
k-lite mega codec pack 3.01? Well, dje se ta lepota može skinuti:icon_scra .

Evo linkovi
http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm:D (http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm)
http://www.codecguide.com/:D

shin-bojan
23.5.2007, 13:46

:tapsh:

Čika Kure
25.5.2007, 0:02
Hvala
Nadam se da si uz ovo hvala naučio još nešto a to je da kad imaš ime programa(+verziju)isto to ukucaš u Googlu(pa search) pa će ti se pokazati neverovatno mnogo stranica sa linkovima za download istog programa gde ćeš i sam videti koje su verzije najnovije tako da ubuduće ne zavisiš od
drugih članova za tako jednostavna pitanja.
Pozdrav.

dexlab
25.5.2007, 1:20
Ili K-lite ili
Combined Community Codec Pack www.cccp-project.net/

baclawa
28.5.2007, 7:53
Nadam se da si uz ovo hvala naučio još nešto a to je da kad imaš ime programa(+verziju)isto to ukucaš u Googlu(pa search) pa će ti se pokazati neverovatno mnogo stranica sa linkovima za download istog programa gde ćeš i sam videti koje su verzije najnovije tako da ubuduće ne zavisiš od drugih članova za tako jednostavna pitanja.Pozdrav.

Google prečesto zna da ubaci previše nadjenih stringova. Ovako je lakše. Računam prijatelji smo:aplauz:

Čika Kure
28.5.2007, 20:24
@baclawa:
Naravno da jesmo.Izvini ako sam ti delovao malo kritizerski.
Pozdrav

baclawa
29.5.2007, 7:42
@baclawa:
Naravno da jesmo.Izvini ako sam ti delovao malo kritizerski.
Pozdrav

Ma nema problema Čika Kure:aplauz: . No hard feelings...;)

red29aa
2.9.2007, 12:05
ACE MGA CODEK PACK PROFESIONAL radi za 10
:rofl:

Skols
7.9.2007, 18:45
KLite Codeck Pack full varijanta ... samo to i nista vise...

polarnimeda
7.9.2007, 20:12
KLite Codeck Pack full varijanta ... samo to i nista vise...
ne moras ni full. dovoljan je i standard. cak i basic.

A M G
7.9.2007, 20:16
Da li neko mozda zna sta bi bilo pametno iskljuciti iz instalacije kod K-Lite Mega Codec pack-a? :confused: Po raznim forumima na netu sam nailazio na ljude koji se zale da imaju problema sa K-Lite-om i da ne znaju sta se sve moze iskljuciti iz instalacije.

zemljanin
8.9.2007, 15:27
Ljudi koristim FFd show codec, real alternative i quick time alternative po jednoj od preporuka sa pocetka. Imam instaliran i nvidia codec. Koristim Media Player Classic, MV2Player i imam jedan, meni cudan, problem sa subtitlovima.
Kad pustim video fajl pojave mi se dva subtitla. Jedan normalni i jedan koji je nalijepljen na sliku i sa njim se pomjera (opcije smanjnja i povecavanja slike). Dok ovaj normalni ostaje na mjestu. Nije u pitanju sekundarni subtitle i ne znam kako da ga iskljucim. Da li je to mozda problem do nekog codeca, jer mi se ovo desava u oba playera. Evo i slika, mozda pomogne..

Pomozite.
Pozdrav.

http://i19.servimg.com/u/f19/11/49/31/00/aa10.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=21&u=11493100)

Bolton
9.9.2007, 11:51
Nije u pitanju nikakav problem. Vidiš zelenu strelicu u systrayu (u desnom donjem uglu), klikni na nju desnim tasterom miša i čekiraj opciju "Hide Subtitles". Inače, to je VobSub koji ti automatski pusti prevod kada pokreneš film u nekom playeru.

zemljanin
9.9.2007, 15:06
Hvala puno. A da li postoji nacin da se manipulise sa prevodom? Ako npr. on kasni ili zuri u odnosu na sliku?

ssSss
9.9.2007, 17:22
Hvala puno. A da li postoji nacin da se manipulise sa prevodom? Ako npr. on kasni ili zuri u odnosu na sliku?

Skini sa neta TimeAdjuster.

nickey
9.9.2007, 20:00
Storm kodek jako dobar, barem meni.

Skols
10.9.2007, 10:30
ne moras ni full. dovoljan je i standard. cak i basic.

AKo si video temiu koju je postavio AMG,on ima lite verziju koja ne moze da pusta *.mov fajlove,dok ja sa full mogu...
moze da bude da je i starija verzija kodeka ali ne verujem.

andrija-king
7.10.2007, 0:43
ja sam skoro preko K Lite morao da instaliram i Matroska Codec Pack,zbog filma,koji je ripovan u .mkv formatu,trajanje filma je skoro 2 sata,kvalitet slike extra,a velicina fajla je bila 455 MB! Neverovatno,zar ne?

ssSss
7.10.2007, 2:20
ja sam skoro preko K Lite morao da instaliram i Matroska Codec Pack,zbog filma,koji je ripovan u .mkv formatu,trajanje filma je skoro 2 sata,kvalitet slike extra,a velicina fajla je bila 455 MB! Neverovatno,zar ne?

A koja je rezolucija? Meni je najmanji film u .mkv formatu 4 GB.

dragon.serbia
7.11.2007, 1:23
Ja koristim k lite codec pack verzija 340f, ali u poslednje vreme imam problem sa .mkv fajlovima. Problem je što većinu skinutih fajlova(.mkv) u poslednje vreme ne mogu da pustim preko wmp ili bsplayer-a (fajlovi su skinuti preko vuze torrent klijenta). Jedini player sa kojim sam uspeo da ih pokrenem je total video player, ali preko njega mi se ne puštaju filmovi zbog drugih nedostataka. Da li treba da skinem još neki codec da bi mogao da ih puštam normalno ili je nešto drugo u pitanju?

VojaM
7.11.2007, 17:00
Pa, za Matroska fajlove uglavnom je potreban samo Matroska Splitter

voodoo_
7.11.2007, 17:50
Koristim ffdshow + Quick Time Alternative + Real Alternative + Haali (Matroska) splitter + Media Player Classic, i sve mi radi. Kodek pekove zaobilazim u širokom luku.

Gorankx
9.11.2007, 22:51
Koristim K-lite i sasvim mi je dovoljan.

JANKEC
12.11.2007, 20:28

Može da posluži i URUSoft-ov Subtitle Workshop.
Koristim verziju 2.51 za podešavanje tajminga, spajanje/deljenje (npr. titl za 2 cd-a film na jednom, i obratno), menjanje formata, framerate-a...

Što se tiče kodeka sve reči hvale za K-Lite Mega Codec Pack :D.

jagodanbg
13.11.2007, 12:42
Koristim ffdshow + Quick Time Alternative + Real Alternative + Haali (Matroska) splitter + Media Player Classic, i sve mi radi. Kodek pekove zaobilazim u širokom luku.

cak ne treba ni to! kmplayer i ni jedan jedini kodek! ali ako vec mora onda ova voodoo-ova kombinacija!

Pjanovic
13.11.2007, 13:13
Koristim K-lite i sasvim mi je dovoljan.

Bas tako. Klite codec pack sadrzi u sebi i divx, xvid, ffdshow... codece, pa nema potreba muciti se i instalirati sve pojedinacno...

NenadN
13.11.2007, 14:13
Bas tako. Klite codec pack sadrzi u sebi i divx, xvid, ffdshow... codece, pa nema potreba muciti se i instalirati sve pojedinacno...
Naravno da se ne treba muciti, jer te stvari ne treba ni instalirati kao sto codec pakovi rade. Jer ako instaliras ffdshow, nema potrebe da instaliras DivX i XviD jer su oni vec sadrzani u ffdshow-u. U tome i jeste poenta codec packova sto oni instaliraju dve stvari za jednu stavku i tako naprave pometnju u sistemu i DX filter prioritetima.

ffdshow je sam po sebi "codec pack", ali ne kao k-lite, vec jedan filter za sve.

znaci samo ovo treba instalirati i sve ce bez problema teci

Evo da pojasnim malo zasto voodoo_ instalira sve ovo:

ffdshow decoder - Decodira sve MPEG4 formate (DivX, XviD, 3ivX, H263, H264, AVC), MPEG2, DVD, WMV, VC1, DV, RV10 etc.
Quick Time Alternative - splitter+decoder - sluzi za prepoznavanje quicktime .MOV fajlova i dekodiranje nekih cudnih quicktime formata
Real Alternative - isto kao quicktime samo za RealMedia fajlove.
Haali (Matroska) splitter - splitter, sluzi za prepoznavanje poznatog MKV formata kao i MP4, najbolji za tu funkciju
Media Player Classic - Directshow Player

Pjanovic
13.11.2007, 15:02
Quick Time Alternative - splitter+decoder - sluzi za prepoznavanje quicktime .MOV fajlova i dekodiranje nekih cudnih quicktime formata
Haali (Matroska) splitter - splitter, sluzi za prepoznavanje poznatog MKV formata kao i MP4, najbolji za tu funkciju

Pa ovo gore navedeno Klite codec pack ima u sebi ;).
Nema ovaj Haali, a i nisam cuo za format mkv, tako da mi ni ne treba :D.
Dakle, Klite, is all i (you) need...:dedica:.

jagodanbg
13.11.2007, 15:06
neki ljudi su stvarno nedokazani :n-cc2:

Mr.Eco
13.11.2007, 17:43
sta ce vam kodec pakovi pa jednostavno instalirate Gom player ili Smplayer i vozite al svakako za win Gom a za Lin Smplayer :ciao:

jagodanbg
13.11.2007, 17:48
sta ce vam kodec pakovi pa jednostavno instalirate Gom player ili Smplayer i vozite al svakako za win Gom a za Lin Smplayer :ciao:

ja bih ipak preporucio KMPlayer za win!

Pjanovic
13.11.2007, 20:55
neki ljudi su stvarno nedokazani :n-cc2:

Drago mi je da si samokritican :p.
Izvini sta fali ovome dole sto sam rekao...
Klite codec pack je sasvim dovoljan...

jagodanbg
13.11.2007, 21:36
@Pjanovic
nenad je sve vec lepo objasnio ne bih da ponavljam, ali ako tebi radi sve kako treba nemas razloga da menjas bilo sta! poz

e sad meni treba pomoc: sta mi fali? gspot prikazuje sledece:
PS imam instaliran AC3Filter

dechkotzar
13.11.2007, 22:26
Jos jedan glas za K-Lite.

Borowatz
14.11.2007, 4:33

Mislim da ima i haali spliter. Nisam siguran da li je je haali, ali sigurno ima neki spliter za .mkv. Znam jer su mi anime u tom formatu.
Ja sam na GOM-u trenutno, ali planiram da instaliram q i RT alternative, zbog nekih sajtova koji mi to traže.
poz

Apostol
14.11.2007, 5:09
Stavis K-Lite i ne mislis...

Belgrado
2.12.2007, 18:13
:tapsh: K-Lite :tapsh:
Sipas i ne mislis

igor01
16.1.2008, 22:30
verovatno ce mnogima glupo zvucati ali godinama gledam regularno filmove medjutim od kada sam promenio ekran desilo mi se imam problem da gledam div-x format na bilo kom plejeru pri tome imam instaliran k-lite i nisam siguran vise u cemu je problem sve sam probao , radi mi dvd i nokia za klipove npr sa mobilnih ali jednostavno div-x nikako sto mi se nikada ranije nije desavalo , pa ako iko ima neki savet. HELP

dechkotzar
16.1.2008, 23:23
verovatno ce mnogima glupo zvucati ali godinama gledam regularno filmove medjutim od kada sam promenio ekran desilo mi se imam problem da gledam div-x format na bilo kom plejeru pri tome imam instaliran k-lite i nisam siguran vise u cemu je problem sve sam probao , radi mi dvd i nokia za klipove npr sa mobilnih ali jednostavno div-x nikako sto mi se nikada ranije nije desavalo , pa ako iko ima neki savet. HELP

Je l' monitor Wide?
verovatno si namestio bagoviti ffdshow da ti radi rendering videa, reinstaliraj K-Lite pa namesti da ti DivX renda DivX a XviD-XviD. Meni recimo, ne radi daljinski upravljac TV karte kad ostavim ffdshow.

dechkotzar
16.1.2008, 23:25
@Pjanovic
nenad je sve vec lepo objasnio ne bih da ponavljam, ali ako tebi radi sve kako treba nemas razloga da menjas bilo sta! poz

e sad meni treba pomoc: sta mi fali? gspot prikazuje sledece:
PS imam instaliran AC3Filter

Reinstaliraj AC3 filter. Imash ga u K-Lite paketu.

tomas
17.1.2008, 1:41
The CCCP : Combined Community Codec Pack,koristim ga duze od godinu dana i zadovoljan sam. Najvise se preporucuje za anime ali radi sa svim najcesce koriscenim formatima.

Skols
17.1.2008, 2:32
K`o sto vec neki rekose - sipas i ne mislis (klite) sve zivo pusta...jos da kuva kafu...

igor01
17.1.2008, 22:27
Je l' monitor Wide?
verovatno si namestio bagoviti ffdshow da ti radi rendering videa, reinstaliraj K-Lite pa namesti da ti DivX renda DivX a XviD-XviD. Meni recimo, ne radi daljinski upravljac TV karte kad ostavim ffdshow.

Nije monitor wide imam LG19 , medjutim sta se desava instalirao sam i novi direct x i gomilu plejera i jedino preko div-x pro pustam div x filmove i AVI falove , npr jedino preko nokie mogu klipove sa moba ,a zato nema sanse ni na jedu foru da pustim WMV i MPEG fajlove , znaci bukvalno sam sve pokusavao i ne vredi . Jel ima neko podesavanje u k-lite koje ima ikakve veze sa tim???

dusan v
18.1.2008, 1:11
ljudi,imam jedan problem!

kupio sam novi komp,i nisam imao kodeke,pa mi je svim filmovima prikazivao zelenu sliku.Istaliram najnoviji k lite kodek,neće da radi.Instaliram najnoviji ace mega codec pack(naravno,pre toga obrišem k-lite),opet neće.Isto sam kasnije ubacivao i brisao ffdshow i divx,sve najnovije verzije.Sad opet imam k lite i neće.Pretražio sam forum,nigde nije pisalo rešenje za moj problem

Jel ima neko neki savet?Hvala vam puno:)

dechkotzar
18.1.2008, 1:31
Nije monitor wide imam LG19 , medjutim sta se desava instalirao sam i novi direct x i gomilu plejera i jedino preko div-x pro pustam div x filmove i AVI falove , npr jedino preko nokie mogu klipove sa moba ,a zato nema sanse ni na jedu foru da pustim WMV i MPEG fajlove , znaci bukvalno sam sve pokusavao i ne vredi . Jel ima neko podesavanje u k-lite koje ima ikakve veze sa tim???

ne ali ako reinstaliras k-lite on che ti verovatno prijaviti da je divx "broken". probaj sa njegovim predefinisanim podesavanjima, recimo Default ili PlayBack only

dechkotzar
18.1.2008, 1:37
ljudi,imam jedan problem!

kupio sam novi komp,i nisam imao kodeke,pa mi je svim filmovima prikazivao zelenu sliku.Istaliram najnoviji k lite kodek,neće da radi.Instaliram najnoviji ace mega codec pack(naravno,pre toga obrišem k-lite),opet neće.Isto sam kasnije ubacivao i brisao ffdshow i divx,sve najnovije verzije.Sad opet imam k lite i neće.Pretražio sam forum,nigde nije pisalo rešenje za moj problem

Jel ima neko neki savet?Hvala vam puno:)

reinstaliraj drajvere graficke karte, reinstaliraj DirectX, pa probaj ponovo.
za svaki sluchaj skeniraj hard od virusa

noisy
18.1.2008, 12:08
ja imam klite, sve uredno
i odjednom neće više da pušta xvid, kaže nema elecard kodek.
a instaliran je i xvid i elecard u klite paketu

eX.rtc
18.1.2008, 12:16
ja koristim vista codec pack , naravno na XP-u, nemam primedbi :D

http://www.free-codecs.com/download/Vista_Codec_Package.htm

Monk Psycho
18.1.2008, 15:07
klite (pusta cak i blu ray)

Gordon Freeman
18.1.2008, 15:36
klite (pusta cak i blu ray)

Ja sam samo jednom instalirao Klite unistio mi je comp nije bilo nade da sredim kodeke ni deinstalacijom, manuelnim ciscenjem registra , jedino formatiranjem harda.:mad:

A i nije se samo meni ovo desilo vec imam par drugova koji su obarali sistem zbog Klite.:n-cc2:

Moguce da je bio neki piratski sa virusom, pa da je to bio uzrok ,al klite nikom ne bih preporucio:opanachke

Monk Psycho
18.1.2008, 20:20
imao sam i ja problema sa ranijim verzijama ali koliko vidim, klite daje najbolje rezultate kada se instalira prvi (dakle prilikom "fresh instalacije") i bez ikakvih dodatnih instalacija drugih codec-a

nebojsa986
18.1.2008, 20:45
Ova tema pocinje da lici na one "koji vam je omiljeni audio/video player".

dusan v
19.1.2008, 2:58
ja sam ubacio k-lite na fresh novi komp,i ništa mi ne uradi,i dalje je slika zelena.Grafičku sam reinstalirao,virusa nemam,najnovija dopuna imam ADSL...

Jel može neko da mi pomogne?

dechkotzar
19.1.2008, 5:34
ja sam ubacio k-lite na fresh novi komp,i ništa mi ne uradi,i dalje je slika zelena.Grafičku sam reinstalirao,virusa nemam,najnovija dopuna imam ADSL...

aj ovako: pokreni gspot, koji si dobio uz klite i u njemu otvori datoteku koja pravi problem, (jednu od njih), pa slikaj gspot (Win taster + Print screen, preko tastature, a onda otvori Paint, nalepi i sacuvaj kao jpeg) i ostavi sliku na forumu.

Gordon Freeman
19.1.2008, 10:02

E otome ja pricem k-lite nista ne valja. Ja sam 4 meseca pokusavao nekako da sredim to ,pa sam zvao neke prijatelje programere ,hakere itd. zadnje sto smo uradili : oborili smo sistem...
Niko od nas nije imao ni najmanju ideju sta da radimo a da ja vec nisam pokusao...

nebojsa986
19.1.2008, 12:34
programere ,hakere itd. zadnje sto smo uradili : oborili smo sistem...
Nemoj se ljutis, ali ti prijatelji su ti teske vezare ako ti obore sistem zbog problema sa kodecima.

Gordon Freeman
19.1.2008, 12:46
Nemoj se ljutis, ali ti prijatelji su ti teske vezare ako ti obore sistem zbog problema sa kodecima.

Pa sve smo pokusali cak smo i manuelno cistili registar,a to nimalo nije lako, a tad nisam imao DVD pa sam na kompu gledao filmove a nisam mogao...

Bond_007
19.1.2008, 18:56

Jako ogranicen i nepravilan stav :n-cc2:

Ja sam bio par godina na ACE mega kodeku onda mi se s prelaskom sa SP1 na SP2 pojavila izvesna koalizija te sam presao na k-lite pri kojem sve radi super, doduse ortak ima ACE i SP2 i nema tih problema kojih sam ja imao ali moze to biti zbog milion stvari... u svakom slucaju oba kodeka su kompletna i pustaju sve zivo nikad ni sa jednim od njih nisam imao problema.

Gordon Freeman & nebojsa986: recicu vam magicne reci => HIREN'S BOOT CD & NORTON GHOST :n_klanja:

Truditi se popraviti windows i gubiti vreme pored postojenja gore navedenih alatki je ravno radjenju 3 generalke na Fici 750L '78. godiste :boodala:

Gordon Freeman
19.1.2008, 19:34
Truditi se popraviti windows i gubiti vreme pored postojenja gore navedenih alatki je ravno radjenju 3 generalke na Fici 750L '78. godiste :boodala:

Jesi li upoznao nekog boljeg majstora koji nikad nije radio generalku na fici,kecu ili yugu,...:a_bleh:

Monk Psycho
31.1.2008, 23:58
ako klite ne uradi iz prve onda lepo skinite Revo Uninstaller (free) ili your uninstaller (not free :( ) i deinstalirajte kodek koji pravi problem
posle opet instalirajte klite (ili neki drugi). Problem sa zelenom slikom moze da bude do drv do graf i samog podesavanja kodeka
Ako nista ne upali onda je najbolje ici na divx+xvid codec posebne instalacije i dodavanje svih ostalih kodeka

MISA*
6.2.2008, 20:50
Il moze neko da mi preporucu neku kodek ali dobar jer imam problema i stvarno neznam sta je u pitanju.Kad god pokrenem film slika treberi il se gubi pa pokretom u u filmu skika se vraca u obliku kockica.Ako je neko imao slican problem ili a ako neko zna u cemu je problem neka ostavi poruku da neki savet itd.
UNAPRED HVALA:ciao:

nebojsa986
6.2.2008, 21:08
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=388513&postcount=63

dusan v
6.3.2008, 21:39
ja imam jedan problem...kada pustam dvd preko ral playera,onda mi je slika zelena,a preko divx playera je slika skorz ok...imam xvid i divx codec...sta da radim pa da sve bude normalno,jer hocu da koristim real player?

Mare911
11.3.2008, 20:54
ffdshow decoder - Decodira sve MPEG4 formate (DivX, XviD, 3ivX, H263, H264, AVC), MPEG2, DVD, WMV, VC1, DV, RV10 etc.

I ja mislim ovako, uz jednu manju ispravku:

Quick Time Alternative je valjda samo decoder a splitter se koristi Haali (MP4) ili MPC ugradjeni.

Takodje, mozda je dobra ideja za H264 staviti CoreAVC jer bi trebalo da je optimizovaniji/brzi od ffdshow-a

Glavna stvar je da ne stavljate nesto sto ne znate za sta sluzi,gde kopira/registruje fajlove i kako da ga uklonite u slucaju problema

poz

Marko069
29.4.2008, 14:17
Trba mi pomoc oko setovanja AC3 filtera,ili preporuka da skinem neki drugi codec.Koristim najnoviju verziju K-lite codec pack-a,ali imam problem sa divx filmovima koji imaju AC3 zvuk,radi se o tome da se kod takvih filmova jedva cuje zvuk,pa moram maksimalno da pojacam zvucnike,a stvar se isto popravlja kad pojacam zvuk u windows-u(na polovinu pojacan zvuk u windows-u).Ali recimo kad na ovakvu jacinu zvuka u windows-u pustim drugi divx film koji nema Ac3,zvuk je preglasan.Pa se pitam zar nebi trebalo da je obratno,s obzirom da je AC3 kvalitetniji?

beky_boy
31.5.2008, 14:01
Imam jedan mali problem, ali nisam hteo da otvaram novu temu, radi se o tome da sta god da snimim sa Frapsom ne mogu da pustim ni na jednom Pleyeru, kodeci su sve najjsveziji, u cemu je problem?

Boki78
23.7.2008, 21:56
Da li neko zna koji su kodeci,ili mozda neki player,najbolji za gledanje .rmvb fajlova.I GOM i KMPlayer mi prikazuju zelenu sliku,dok ostali,kao npr. BS nece ni da otvore ovaj fajl.Hvala unapred.

Partybreaker
23.7.2008, 22:04
@ Boki

Jel' si probao preko RealPlayer-a? I iscitaj ovo (http://www.moviecodec.com/topics/805p1.html), vezano je za pustanje .rmvb fajlova.

dzonihsv
23.7.2008, 22:24
Ili Real Alternative. Da ne skidas bzveze ceo Real Player. RealAlt je manji...

Boki78
23.7.2008, 22:51
@ Boki

Jel' si probao preko RealPlayer-a? I iscitaj ovo (http://www.moviecodec.com/topics/805p1.html), vezano je za pustanje .rmvb fajlova.

Probao sam i slika je isto zelena.Procitacu stvari sa ovog linka koji si ostavio.Hvala ti na pomoci.

dzonihsv
23.7.2008, 22:57
Jel si probao Klite Codec Pack? Ako nisi, probaj podhitno...

Rajic83
24.7.2008, 15:54
ja koristim
AngelPotion+divX antifriz+divx6.5+ffdshow+NVIDIA PureVideo
imam ss2 i sve radi cool

paulvandyk68
24.7.2008, 16:02
ja koristim
AngelPotion+divX antifriz+divx6.5+ffdshow+NVIDIA PureVideo
imam ss2 i sve radi cool
Probaj K-lite codec i ac3 filtere obavezno.

ilidan
24.7.2008, 16:59
Mislim da su veliki Codec Pack-ovi precenjeni. Većina plejera dolazi sa internim dekoderima (GOM, MPC, svi na bazi MPlayer-a), pa nisu potrebni eksterni. Za Direct Show plejere tipa WMP, BSPlayer, MV2Player, najčešće su dovoljni FFDShow, Divx 6 (zbog Divx titlova), Haai media spliter (K-Lite Basic, najviše Standard). Eventualno QT i RT Alternative koji najčešće ne dolaze sa kodek pakovima. Mada, meni nisu trebali do sada.

Guitar_thrill
24.7.2008, 18:28
Imam problema sa zvukom kada pustam filmove, non-stop se cuje neko pucketanje, probao sam sa ACE mega codec, K-lite mega codec, sad sam instalirao ffdshow, media splitter i real i quicktime alternative,ali i dalje ostaje problem....ima li neko savet?

dzonihsv
24.7.2008, 18:31
Aj ne zove se dzabe Codec pack All in-one. Ko ce da se cima da skida ovo, pa ono ... Nego je sve to lepo zapakovano. Samo instaliras i furas.

polarnimeda
24.7.2008, 18:58
ponekada imam problema sa 5.1 zvukom u filmovima (npr. ne radi mi bass) posto instaliram k-lite... nikada nisam cackao dovoljno da bih skontao trajno resenje (cesto skidam k-lite samo da bih odlgedao film, tj. vracam ga po potrebi)... znam da nakon njegove instalacije mogu bitrati zvucnu konfiguraciju, tako da biranje 5.1 sistema ovde ne pomaze... takodje- povremeno mi se podesavanja soundmax integrusi poniste tj. vrate se na 2.0.... to je u najkracem moj prob, da ga ne razlazem- to bi bas potrajalo...

Aleksandar
24.7.2008, 19:06
Aj ne zove se dzabe Codec pack All in-one. Ko ce da se cima da skida ovo, pa ono ... Nego je sve to lepo zapakovano. Samo instaliras i furas.

U pravu si ako je rijec o pocetnicima ili ljudima kojima je mrsko da "cackaju" po sistemu ili da nesto podesavaju.
Ali bolje je instalirati kodek koji je neophodan za reprodukciju odredjenog fajla nego nabacati hrpu necega sto mozda nikad nece zatrebati.
To posebno vazi za Windows kod koga svaka instalacija/deinstalacija "zagadjuje" sistem i dovodi do usporavanja sistema,raznih konflikata,send-don't send error-a :),...
A i pojava player-a "svastojeda" kao sto su Gom,Media Player Classic,VLC,... umanjuje potrebu za instalacijom kodeka (a posebno kodek pack-ova).

ilidan
24.7.2008, 20:29
@Guitar_thrill Mnogo kodeka lako stvori probleme. Obriší sve kodeke koristeći neki dobar uninstaller (Revo, npr.), očisti registry bazu i probaj GOM, MPC, VLC sa internim dekoderima. Pretpostavljam da kablovi i zvučnici nisu problem ako je sa muzikom sve u redu.
@polarnimeda Ako ti K-Lite pravi probleme, batali ga. Meni ne radi XMPEG kad instaliram K-Lite.
Što reče Aleksandar, drži samo neophodne dekodere. Ili plejer sa internim dekoderima.

Guitar_thrill
25.7.2008, 12:26
@Guitar_thrill Mnogo kodeka lako stvori probleme. Obriší sve kodeke koristeći neki dobar uninstaller (Revo, npr.), očisti registry bazu i probaj GOM, MPC, VLC sa internim dekoderima. Pretpostavljam da kablovi i zvučnici nisu problem ako je sa muzikom sve u redu.
@polarnimeda Ako ti K-Lite pravi probleme, batali ga. Meni ne radi XMPEG kad instaliram K-Lite.
Što reče Aleksandar, drži samo neophodne dekodere. Ili plejer sa internim dekoderima.
hvala,ali ne verujem da je to problem,jer sam svaki put brisao windows kad sam instalirao nove kodeke....znaci ovi kodeci sada su prvi koji su instalirani....

Basa Mrkalj
25.7.2008, 12:43
Pa onda proveri drajver za zvucnu kartu. Koju plocu imas.

Guitar_thrill
26.7.2008, 10:00
Pa onda proveri drajver za zvucnu kartu. Koju plocu imas.
ploca je VIA...tako da mi je zvucna integrisana......a instalirao sam sve kako treba,i muzika mi radi,kao i igre(tj. zvuk u njima)....mozda da skinem s neta noviji driver?

ilidan
28.7.2008, 11:51
Mozda pomognu novi drajveri. Ako ne pomognu, a vidim da ti reinstalacija sistema nije problem, da probas sa GOM-om ili VLC a da pri tome ne instaliras nijedan eksterni kodek. Mozda tvoj sistem ne trpi neki eksterni dekoder/spliter. Pre par godina, FFDShow je znao da pravi probleme.
P.S. Ne rece kada su i kako poceli problemi.

DuxKg
22.8.2008, 19:37
Potrebna mi je mala pomoc,skinuo sam fil Mummy 3 i krenem da gledam ,sve super ,samo sto zvuk secka na svakih 20 secundi .Koji codec da instaliram da mi se to ne bi pojavljivalo,inache svi drugi filmovi mi rade super

Greko Darstiva
22.8.2008, 19:39
Potrebna mi je mala pomoc,skinuo sam fil Mummy 3 i krenem da gledam ,sve super ,samo sto zvuk secka na svakih 20 secundi .Koji codec da instaliram da mi se to ne bi pojavljivalo,inache svi drugi filmovi mi rade super

Instaliraj K-lite codec pack.

Lanikor
22.8.2008, 19:45
Instaliraj K-lite codec pack.

Najbolji paket. Skinite poslednju verziju i nema da boli glava :n-cc2::D.

DuxKg
22.8.2008, 19:52
Imam problem kad pusti film Mumija 3 secka mi zvuk na svakih 20 secundi,instalirao sam najnoviji ac3 i k-lite ,ali to se i dalje desava,dok ostali filmovi rade super .Koji kodek mi je potreban da se to ne bi desavalo?

Aleksandar
22.8.2008, 19:54

Zasto zbog jednog filma da cackas po codec-ima (sto je inace nezahvalan posao)?
Ako svi drugi filmovi rade normalno vjerovatno je problem u doticnom fajlu.

DuxKg
22.8.2008, 19:56
Skinuo sam ga sa Euc-a a tamo im radi

Aleksandar
22.8.2008, 20:01
Postoje programi koji analiziraju video fajl i ispisuju koji codec-i su potrebni za reprodukciju (nazive mozes da nadjes ovdje na forumu).
Izanaliziraj fajl,skini samo kodek koji ti je neophodan i instaliraj ga.
Ili, jos jednostavnije, pokusaj sa Gom Player-om ili VLC Media Player-om da pokrenes fajl (navedeni programi imaju u sebi integrisanu vecinu kodeka).

Ichigo222
23.8.2008, 23:21
Najbolji je K-Lite Codec posto svakog meseca izazli usavrsenija verzija meni na njemu sve radi tj sve sto sam probao da pustim je radilo.

Hard2geT
25.8.2008, 10:30
Imam problem kad pusti film Mumija 3 secka mi zvuk na svakih 20 secundi,instalirao sam najnoviji ac3 i k-lite ,ali to se i dalje desava,dok ostali filmovi rade super .Koji kodek mi je potreban da se to ne bi desavalo?

Probaj da obrises sve kodeke i onda instaliraj zadnju verziju "K-lite".

Gordon Freeman
25.8.2008, 13:07
Probaj da obrises sve kodeke i onda instaliraj zadnju verziju "K-lite".

od toga ence da ima vajde ,jednom instaliran k-lite ,nikad se ne brise iz registra(piso sam u ovoj temi vec o tome)

Duse terbalo bi da probas analizu i eventualnu kompresiju da dr dvx ,to bi moglo da sredi stvar ,ali ako je fajl s*eban ,onda mu nema spasa ,sem ako naravno nije open source! u sta cisto sumnjam...

<Rio_da>
25.8.2008, 13:40
Ffdshow...

Hard2geT
26.8.2008, 8:56
@Gordon Freeman
Meni je brljavio k-lite i jedino je reinstal pomogao.

ILEW
18.11.2008, 2:28
ljudi vec duze vremena imam ovaj problem: pri pokretanju fajla sa wmv ekstenzijom na bs plejeru pise:buffering,i moram cekat desetak sec.i onda normalno radi,kad ocu da premotam :) ,ista stvar,imam najnovije k-lite kodeke instalirane,stara je verzija bs plejera ali i sa novom je ostao isti problem,da napomenem da na lap-topu imam isto to instalirano ali ne i pomenuti problem.da nije nesto do podesavanja kod samih kodeka?odnosno da ne treba sto da se podesi u configuration ili tools?stvarno me iritira ovo,jer me mrzi da svaki put ili cekam ili prebacam u neki drugi format.pomagajte! :)

Mr.Deeds
18.11.2008, 16:22
Ja mislim da to mora...
Ali pusti ti lepo preko winampa i gotovo.
A sto se tice kodeka uzmi ffdshow;)

ILEW
18.11.2008, 17:12
Ja mislim da to mora...
Ali pusti ti lepo preko winampa i gotovo.
A sto se tice kodeka uzmi ffdshow;)
ali pazi na lap topu nemam taj problem.i imam instaliran ffdshow-VFW interface,audio i video dekoder.

Covenant
18.11.2008, 17:29
Instaliraj VLC npr-on pusta wmv bez problema,a i skoro sve ostale formate bez dodatnih kodeka ;)

ILEW
18.11.2008, 21:04
Instaliraj VLC npr-on pusta wmv bez problema,a i skoro sve ostale formate bez dodatnih kodeka ;)
znam za vlc ali hhvala svejedno,medjutim problem je sto sam je dugogodisnji korisnik bs playera,i nikad ga dosad nijesam mijenjao,a sa obzirom da mi na lap topu sve sljaka bez problema,vjerovatno postoji caka koji ce otklonit ovo buferovanje ;)

nikola1ns
16.12.2008, 21:05
Hteo bih se pridruziti ovoj temi sa manjim (ili mozda vecim) problemom koji imam sa skidanjem fajlova sa rapidshare...Dakle,kad skidam neke filmice (recimo) koji imaju oznaku rar na kraju sve je u redu sa skidanjem,ali nece da mi se otvori,odnosno da pusti taj film koji sam skinuo...Kada mi kaze prilikom downloada da skida u winamp po defaultu onda je sve u redu i lepo ga pusta (bez obzira da li pise wmp ili avi),a skinuo sam k-lite basic gde sam odbacio divx i dvd codec i audio codece jer vec to imam sa instalacijom windowsa koji sam dobio uz lap,a posto je tu i flv i 3gp ukljucena cak i u basic paketu mogu da gledam snimke sa mobilnog,odnosno skinute sa youtuba,npr...Ipak,kada mi prilikom skidanja se otvori prozor i pise rar po defaultu,fajl se skida bez problema kao i u prethodnom primeru,ali ode u arhivu gde se otvori se prozor da je tamo i to je to-nece da pusti snimak i kad kliknem na njega otvore se prozori u kojima se traze neke stvari da bi ga pustio ili mozda promenio(mozda ekstenziju,ako se tako kaze)...Uglavnom,kako da otvorim fajlove sa rar oznakom ili iz winrara-a?

Bolton
17.12.2008, 0:33
Fajlove sa ekstenzijom rar (odnosno arhive) otvaraš sa WinRAR-om dvoklikom na arhivu. Kada je u pitanju RapidShare arhive se najčešće dele na 100 MB (maksimalno dozvoljeno za korisnike bez premium naloga je 200 MB), pa kada preuzmeš sve potrebne arhive, otvoriš samo prvu sa sufiksom part01 (a može biti i drugačije) i odabereš gde hoćeš da ekstraktuješ. To što ne možeš da pokreneš neki video fajl preuzet sa pomenutog sajta, može biti da je fajl fake (lažan), koji se najčešće nalaze na torentima kada su u pitanju najnovija izdanja (na primer Dark Knight). U svakom slučaju, da bi se uverio da li je taj video fajl ispravan, možeš da instaliraš MediaInfo (http://www.videohelp.com/download/MediaInfo_GUI_0.7.8_Windows_i386.exe) i da otvoriš u njemu taj fajl i pogledaš koje ti informacije daje za njega. Ukoliko ne može da prikaže nikakve podatke onda je taj fajl neispravan.

nikola1ns
18.12.2008, 19:36
Uradio sam tako i skinuo ponovo sve fajlove,mada na jednom filmu koci posle minut,mozda neki bug,mozda neispravno-sad nije ni bitno videcu kako je na drugima...Sto se tice onog drugog sto si rekao,sacuvano u torentima nisam ni pokusavao da skidam jer kako je objasnjeno ovde na netu to je bas opasno zbog virusa,pa ako nemas superiorni antivirus program i da znas dobro da rukujes ovim,da se i ne pokusava sa tim...Inace,to sam procitao kad sam hteo da skinem program za otpakivanje torent fajlova ili za skidanje filmova koji su u torentu,ako sam se dobro izrazio....Ako znas kako se bezbedno rukuje sa tim,bilko bi lepo da das neki savet...Jos jedna stvar koju bih hteo napomenem je kako da skinem sve fajlove odjednom,ako je to moguce,odnosno kako da ih spojim...Skinuo sam Hjsplit program,a on moze da spaja fajlove-ali mi je otisao u winrar,pa sad,kako da ga izvucem ili iskoristim u slucaju da mi treba spajanje nekih fajlova koje imam...

ZooS
30.12.2008, 1:21
konfiguracija: e1200 oc 2.08, p5b-mx, 8800gt, 2gb, XPsp3, k-lite mega codec pack, a 1080p secka. Sta da radim? Hvala unapred.

N_i_k_o_l_a
30.12.2008, 2:01
@ ZooS
koji plejer koristis? imam isti taj kodek, i 1080p filmovi mi seckaju u gom plejeru, ali zato odlicno rade u windows media plejeru i u xbmc media centru... resenje - promeni plejer koji koristis za te filmove

ZooS
30.12.2008, 9:09
@ ZooS
koji plejer koristis? imam isti taj kodek, i 1080p filmovi mi seckaju u gom plejeru, ali zato odlicno rade u windows media plejeru i u xbmc media centru... resenje - promeni plejer koji koristis za te filmove

Probao sam VLC, Media player classic, Windows media i svi seckaju.

veseliburek
30.12.2008, 10:34
probaj da instaliraš ovo (http://www.free-codecs.com/download/Haali_Matroska_Splitter.htm)

ZooS
30.12.2008, 22:07
probaj da instaliraš ovo (http://www.free-codecs.com/download/Haali_Matroska_Splitter.htm)

na zalost ne pomaze.

ilidan
30.12.2008, 23:58
konfiguracija: e1200 oc 2.08, p5b-mx, 8800gt, 2gb, XPsp3, k-lite mega codec pack, a 1080p secka. Sta da radim? Hvala unapred.

Skini Media Player Classic Home Cinema i ukljuci hardversko dekodiranje ukoliko tvoja kartica to podrzava. Ukoliko ne podrzava, probaj CoreAVC.
Mozes da probas i FFDShow-MT (multithreaded) verziju sa sajta www.xvidvideo.ru . Mislim da je do procesora. Verovatno nije dovoljno brz.

ZooS
31.12.2008, 0:51
Skini Media Player Classic Home Cinema i ukljuci hardversko dekodiranje ukoliko tvoja kartica to podrzava. Ukoliko ne podrzava, probaj CoreAVC.
Mozes da probas i FFDShow-MT (multithreaded) verziju sa sajta www.xvidvideo.ru (http://www.xvidvideo.ru) . Mislim da je do procesora. Verovatno nije dovoljno brz.

izgleda da je e1200 slabasan za 1080p.

ilidan
31.12.2008, 2:09
A da ti iskljucis u CoreAVC deblocking. Mozda pomogne.

nesrulz
1.1.2009, 15:31
A na koliko GHz radi taj procesor, na 1.6?

ZooS
1.1.2009, 17:14
A na koliko GHz radi taj procesor, na 1.6?

oc na 2.08

nesrulz
1.1.2009, 17:19
Aha, ipak je slabo to za 1080p. Ja mislim...

ilidan
1.1.2009, 18:27
Na 2.08 GHz ne bi trebalo da pravi probleme. Moj Athlon X2 4000+ na 2,1 GHz pusta 1080p. Gledao sam neki test na www.hardware.info i e1200, neklokovan, je nesto malo sporiji od mog. Klokovan bi trebalo da je malo brzi.
Jesi li probao sa CoreAVC i iskljucenim deblocking-om? Ili sa FFDShow Multithread verzijom? I tamo mozes da iskljucis deblocking.
Najbolje postavi MediaInfo ili Avinaptic izvestaj o fajlu.

ZooS
2.1.2009, 1:32
Na 2.08 GHz ne bi trebalo da pravi probleme. Moj Athlon X2 4000+ na 2,1 GHz pusta 1080p. Gledao sam neki test na www.hardware.info (http://www.hardware.info) i e1200, neklokovan, je nesto malo sporiji od mog. Klokovan bi trebalo da je malo brzi.
Jesi li probao sa CoreAVC i iskljucenim deblocking-om? Ili sa FFDShow Multithread verzijom? I tamo mozes da iskljucis deblocking.
Najbolje postavi MediaInfo ili Avinaptic izvestaj o fajlu.

[ About file ]

Name: Alexander_Trailer_1080p.wmv
Date: 11/10/2004 20:39:44
Size: 132,289,320 bytes (126.161 MB)

[ Generic infos ]

Play duration: 00:01:53 (113.491 s)
Container type: ASF/WMV
Creation time: 12/10/2004 02:35:52 UTC
Encrypted: No
Number of streams: 2
Type of stream nr. 1: Audio Media (0x162 (Windows Media Audio 9 Professional))
Type of stream nr. 2: Video Media (WMV3)
Audio streams: 1
<iconv() failed>: <iconv() failed>
<iconv() failed>: <iconv() failed>
<iconv() failed>: no

[ Relevant data ]

Resolution: 1920 x 1080
Width: multiple of 32
Height: multiple of 8

[ Video track ]

FourCC: WMV3
Resolution: 1920 x 1080
Framerate: 23.976043 fps
Bitrate: 9652.226 kbps

[ Audio track ]

Audio tag: 0x162 (Windows Media Audio 9 Professional)
Bitrate: 453.62 kbps
Channels: 6
Sample rate: 48000 Hz

[ Profile compliancy ]

Profile to check: MTK PAL 6000
Resolution: 1920 x 1080 > 720 x 576
Framerate: 23.976043 <> 25

This report was created by AVInaptic (18-11-2007) on 2 gen 2009, h 00:30:15

ilidan
2.1.2009, 2:31
Znaci, video nije x264 vec VC-1. Probaj WMP11 sa njegovim internim dekoderom. Ako to ne pomogne, probaj FFDShow MT i ukljuci dekodiranje VC-1 fajlova.

ZooS
2.1.2009, 17:31
Znaci, video nije x264 vec VC-1. Probaj WMP11 sa njegovim internim dekoderom. Ako to ne pomogne, probaj FFDShow MT i ukljuci dekodiranje VC-1 fajlova.

wmp11 zestoko stuca (cak je i zvuk problem), dok Media Player Classic sa pomenutim podesavanjima takodje nije sjajan, ali je bolji od wmp11. Cini se da je ipak procesor usko grlo.

ZooS
15.1.2009, 21:39

Ponovo se javljam, jer sam film pustio na poslu na slicnoj konfiguraciji (integrisana grafika) i radio je bez problema.
Ako nesto znaci, dok radi video na mom racunaru, opterecenje procesora je smesno (15-20%), pa sam misljenja da kod mene nesto drugo ne stima. Evo podataka o videu:
[ About file ]

Name: LOTR- The Return of the King (ExtEd) HD 1080P Xvid AC3.avi
Date: 15/01/2009 18:55:42
Size: 8,432,652,288 bytes (8042.004 MB)

[ Generic infos ]

Play duration: 04:12:27 (15146.506375 s)
Container type: AVI OpenDML indexes multi-chunks (*)
Number of streams: 2
Type of stream nr. 0: video
Type of stream nr. 1: audio
Audio streams: 1
ISFT: VirtualDubMod 1.5.4.1 (build 2178/release)
JUNK: VirtualDubMod build 2178/release

[ Relevant data ]

Resolution: 1920 x 800
Width: multiple of 32
Height: multiple of 32

[ Video track ]

FourCC: xvid/XVID
Resolution: 1920 x 800
Frame aspect ratio: 12:5 = 2.4
Pixel aspect ratio: 1:1 = 1
Display aspect ratio: 12:5 = 2.4
Framerate: 23.976023 fps
Number of frames: 363153 (102843)
Stream size: 7,573,549,358 bytes
Bitrate: 4000.156429 kbps
Qf: 0.108619
Key frames: 5412 (0; 240; 480; 720; 960; ... 362937)
Null frames: 0
Min key int: 1
Max key int: 240
Avg key int: 67.101441
Delay: 0 ms

[ Audio track ]

Audio tag: 0x2000 (AC3)
Bitrate (container): 448 kbps CBR
Channels (container): 6
Sample rate (container): 48000 Hz
Chunks: 157776
Stream size: 848,204,357 bytes
Preload: 96 ms
Max A/V diff: 188 ms
Chunk-aligned: No
Mode: 3 front, 2 rear, 1 LFE
Delay: 0 ms

[ About MPEG4 encoding ]

User data: XviD0047
QPel: No
GMC: No
Interlaced: No
Aspect ratio: Square pixels
Quant type: MPEG custom (*)
Custom intra quant matrix:
8 9 10 11 12 14 16 18
9 11 12 13 15 16 18 20
10 12 14 16 17 19 21 22
11 13 16 18 20 22 24 26
12 15 17 20 23 25 28 30
14 16 19 22 25 29 34 38
16 18 21 24 28 34 46 52
18 20 22 26 30 38 52 72
Custom inter quant matrix:
16 16 17 17 18 19 21 23
16 17 17 18 19 20 22 24
17 17 19 20 21 23 24 27
17 18 20 22 24 25 28 32
18 19 21 24 26 29 36 40
19 20 23 25 29 40 48 52
21 22 24 28 36 48 60 64
23 24 27 32 40 52 64 106

[ Profile compliancy ]

Profile to check: MTK PAL 6000
Resolution: 1920 x 800 > 720 x 576
Framerate: 23.976023 <> 25
Warning: If you need a more complete report, then click on "DRF analysis"

This report was created by AVInaptic (18-11-2007) on 15 gen 2009, h 20:30:44

real022
3.3.2009, 13:44
Film je u .avi formatu i ne mogu da ga pustim.
Generalno koristim K-lite 4.7 i MV2 player.

Probao sam VLC, matroska spliter, matroska codec, mp classic,
WM player 11, bs player...nista ne pije.

> AUDiO......[ MP3 48000Hz 112 kb/s CBR (2 chnls)
> ViDEO......[ 851 kbps XviD 23.976 FPS
> Q. FRAME...[ 0.173 bits*pixel
> RESOLUTiON.[ 624 x 328
> DAR........[ 1.902 (19:10)
> SiZE.......[ 701 MB
> SOURCE.....[ DVD

toxic
3.3.2009, 14:23
Zadnja verzija MV2Player-a je iz 2004, tako da je poprilicno zastareo i nece da pusta sve ove nove konverzije. Skini neki noviji plejer, moja preporuka je KMPlayer (http://kmplayer.en.softonic.com/download), on ima i svoje kodeke i nisam naisao na nesto sto ne moze da pusti. Mozes da koristis oba. Takodje instaliraj, ako vec nisi, Full verziju K-Lite kodeka (http://ftp.freenet.de/pub/filepilot/windows/multimedia/video/k-lite_codec_pack/klcodec470f.exe).

real022
5.3.2009, 10:45
KMplayer je super, ali ni ovde ne radi..
Probao sam na dva kompa i nista.
Imam zadnji k-lite 4.70f..

Ostalo radi, ali jos dva filma mi nisu radila - Australija "slow seeking" i Madagascar 2 je sekao totalno, pa sam pomislio da nisu izasli neki novi specijalni kodeci...

Probacu jos na nekom kompu..Moguce da fajl ne valja..

taXicity
5.3.2009, 12:23
KMplayer je super, ali ni ovde ne radi..
Probao sam na dva kompa i nista.
Imam zadnji k-lite 4.70f..

Ostalo radi, ali jos dva filma mi nisu radila - Australija "slow seeking" i Madagascar 2 je sekao totalno, pa sam pomislio da nisu izasli neki novi specijalni kodeci...

Probacu jos na nekom kompu..Moguce da fajl ne valja..

E pa nisi trebao sve te silne kodeke da instaliras... Ja bih ti reko da sve to lepo izbrises i ubacis najnoviji VLC (bez kodeka, on ima interne, videces vec pri instalcaciji). Ako te VLC smara, onda mu nabaci KM Player (on takodje ima interne kodeke). Ja licno sa ta dva playera nikad nisam imao problema...

ilidan
5.3.2009, 22:06
Nisu izašli specijali kodeci već su ti, najverovatnije, oštećeni fajlovi.
Uvek možeš da instaliraš GOM i aktiviraš interne kodeke i splitere. Ako radi, fajl je dobar.

stevan10
19.4.2009, 15:10
Imao sam problema sa pustanjem flv. fajlova u BS player-u pa sam ga obrisao kao i K-lite kodek.E sad,instalirao sam VLC player i sve mi to lepo radi.Moje pitanje je da li je potrebno da instaliram ponovo K-lite posto mi i ovako sve radi ili nema potrebe (mislim zbog drugih nekih aplikacija da li je potreban K-lite)?

ilidan
24.4.2009, 21:20
Ako koristis VirtualDub, Avisynth, Windows Movie Maker ili neki drugi plejer koji nema interne dekodere i splitere, potrebno je da instaliras K-Lite. U suprotnom, ne.

ANGELDEAD
17.10.2009, 23:04
imam problem sa codec-om, 2 puta sam skinuo jedan fil sa neta i oba puta nisam sagledao film.
Kada film pustim na BS player pise mi "Codec error: Use Windows Media Player"
ovo prikazuje kao titl u nekom filmu i posle 10-ak sekundi to nestane i pojavi se (na istom mjestu) "Aborting video , Redirecting to Microsoft Codec Download page"
ja posle to ga odem u windows media player i pustim film, na 6 sekundi filma, film se stopira i browswer mi se otvara na nekoj microsoft-ovoj stranici gde pise da mogu skinuti taj codec, ja ga skinem dvoklik/run i nista mi vise ne pokaze od tog file-a (nece ni da pokrene instalaciju ili sta vec treba da pokrene) a kada bih posle toga otisao u WPM isto bi se desilo (opet bi otvorio tu stranicu) Da li je to do codec ili je do kompa ili je do grafe ili je do filma???
i napominjem da mi je komp veoma star (mozda i to nes znaci)
EDIT: evo sad sam probao i na KMPlayer ali ista stvar isto mi prikazuje.

Unaprijed HVALA na svakoj pomoci!!!

dzonihsv
17.10.2009, 23:39
Da li ti ostali filmovi rade normalno? Ako rade, onda taj fajl ne valja, gotovo sam siguran u to.

Eventualno možeš uninstalirati sve kodeke i instalirati KLite Codek Pack. Ako ti posle njegove instalacije ne bude radio film, onda je sigurno (100%) problem do samog filma.

ANGELDEAD
19.10.2009, 15:28
Da li ti ostali filmovi rade normalno? Ako rade, onda taj fajl ne valja, gotovo sam siguran u to.

Eventualno možeš uninstalirati sve kodeke i instalirati KLite Codek Pack. Ako ti posle njegove instalacije ne bude radio film, onda je sigurno (100%) problem do samog filma.

do filma je sad sam pogledao Ice age 3 sa sub-om, i prikazuje ga bez problema. Hvala ti

ilijavk
13.2.2010, 19:40
Да ли је неко користио CCCP кодек пак и каква су искуства, јер се на win7 64-bit к-лите чудно понаша.

ilidan
13.2.2010, 23:58
Features of K-Lite Codec Pack 5.7.0 BASIC version :

- ffdshow [revision 3158]
• DirectShow source filters:
- AVI splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- MP4 splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- MP4 splitter (Gabest) [version 1.3.1333.0]
- Matroska splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- Ogg splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- MPEG PS/TS splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- FLV splitter (Gabest) [version 1.3.1333.0]
• DirectShow subtitle filter:
- DirectVobSub (a.k.a. VSFilter) [version 2.39.5.3]
• Other filters:
- Haali Video Renderer [version 1.9.42.1]
• Tools:
- Codec Tweak Tool [version 4.1.2]

Combined Community Codec Pack ( CCCP ) includes :

- FFDShow 2008-09-17 r2133
- FLV Splitter r796
- Haali Media Splitter 2008-03-29
- MPV (Mpeg2) Decoder r796 CCCP
- VSFilter 2.39 r796
- CoreWavPack 1.1.1
- Media Player Classic Homecinema 1.1.796
- ZoomPlayer 5.5 beta 1

Kao sto vidis, slicnosti su velike jer se oba kodek paka oslanjaju na FFDShow, Haali Splitter i FLV Splitter. Iako K-Lite Basic nema MPC-HC, K-Lite Stadnard ima.
Kakav tacno problem imas sa K-Lite i koju verziju koristis? Imas li instalirane i druge kodeke ili kodek pakove, pored K-Lite?

ivan.a
14.2.2010, 9:00
Za puštanje/gledanje filmova/klipova ti apsolutno ne treba. Ja koristim KM Player (http://kmplayer.en.softonic.com/) i svaki format radi bez dodatnih kodeka. Jedino ako radiš obradu video materijala potrebni su ti pojedini kodeci.
Takođe, previše instaliranih kodeka mogu prouzrukovati međusobni konflikt i onda postoji mogućnost da ti ne rade neki formati.

Dr.Bit
14.2.2010, 12:01
do filma je sad sam pogledao Ice age 3 sa sub-om, i prikazuje ga bez problema. Hvala ti

ja sam imao isti problem pre par dana ,neke filmove koje skinem nisam mogao da gledam i daje mi gresku da ne moze da ocita prevod ili film ,koristio sam Mv2 stalno do sad,kad pustim film iz Mv2 ceo komp mi blokira (usput pojavljuje se u procesima Mv2 fajl koji mi zauzme mnogo resursa i samom tim blokira racunar).......problem sam resio Instaliranjem Bs plejera ,samo je on mogao da ga pusti,e sad da li je zbog kodeksa kompatibilnih ili bilo cega ne znam ali tako sam resio problem . Znaci nije mi bilo do filma kako sam i ja mislio.

A M G
14.2.2010, 12:36
Да ли је неко користио CCCP кодек пак и каква су искуства, јер се на win7 64-bit к-лите чудно понаша.

Ja koristim K-Lite na 64-bitnom W7, i funkcionise kako valja. U cemu je kod tebe problem?

ilijavk
14.2.2010, 21:40
Ja koristim K-Lite na 64-bitnom W7, i funkcionise kako valja. U cemu je kod tebe problem?

Za pustanje filmova koristim VLC koji radi i bez kodeka.

Problem je Subtitle Workshop koji kada imam instaliran kodek pak K-lite, a isprobao sam i CCCP, javlja gresku ''program stopped working and needs to close'' za divx fajl koji je ranije, tj. bez kodeka, pustao.

JAZO
29.5.2010, 14:26
Posto sam se tek danas upustio u skidanje filmova,imam problem :ubacio sam titl i sad mi se sve pojavljuju na primjer ae ovako i e(sa kvacicom,kao ć)kako to da ispravim probao sam i u VLC i BS

ilidan
30.5.2010, 13:47
U opcijama plejera, u delu vezanom za podešavanje titlova, postavi da ti kodni raspored bude Central ili Easu Europian.

Bolton
30.5.2010, 13:56
U opcijama plejera, u delu vezanom za podešavanje titlova, postavi da ti kodni raspored bude Central ili Easu Europian...
...odnosno Eastern European. ;)

ilidan
30.5.2010, 18:34
Sorry. Pisem preko mobilnog pa malko gresim u kucanju.:-)

Wizard
1.6.2010, 11:59
Je l' neko probao ovo:

Windows Essentials Codec Pack 3.0 (http://www.mediacodec.org/specs/)

Pogledao sam specifikaciju i deluje kao varijanta slična CCCP-u, znači bez budženja svega i svačega pa da se napravi haos, nego samo ono što je nužno.

nikola1ns
21.8.2010, 21:20
Nadam se da pitanje postavljam u pravoj temi jer,iako se pominje oznaka za sta vec ima tema,mene zanima kako gledati takav film-sto verujem da spada u domen codeka...
Film ima oznaku DVDRip.MP4,tako da je pusta samo zvuk,a ne i sliku...Neznam kakav je ovo primerak jer jos nisam video ovakvu oznaku kad je film u pitanju (da li je uopste dobar),a imam K-lite (sad neznam tacno koja verzija jer sam ga skinuo odavno vec,mada mislim da to nije bitno sada)...
Pitao bih kako da ovaj film gledam,a ne slusam-da li je potrebno neki bolji codek (poseban ili nova verzija ili sl) ili je to samo do takvog primerka filma...

voodoo_
21.8.2010, 21:36
Pusti ga u Media Player Classic HomeCinema, pritisni Shift+F10, vidi šta piše za video kodek.

nikola1ns
21.8.2010, 22:21
Pusti ga u Media Player Classic HomeCinema, pritisni Shift+F10, vidi šta piše za video kodek.
Instalirao sam ovaj player koji si preporucio i ubacio fajl za pustanje,ovaj put je pustio i sliku-znaci normalno pustio film,a ono sto si mi rekao da vidim je verovatno ovo sto sam izvukao iz detalja-Video: MPEG4 Video 592x448 [Video Media Handler]
Audio: AAC 44100Hz stereo 80Kbps [Sound Media Handler] ,valjda je to sto si mislio,posto nema bas nekih drugih podataka sem naziva filma,velicine i sl...
Posto se nekad desi da nece da pusti neki film ili video klip u standardnim plejerima,da li da stalno koristim ovaj u tom slucaju?
Pitao bih jos da ne bude previse plejera,neznam da li ce se "sukobiti" medjusobno,da tako kazem-posto nisam bas najstrucniji u tom delu,a imam vec Windows Media player,Winamp,Quick time player za 3gp fajlove...

voodoo_
21.8.2010, 22:37
Neće se sukobiti sigurno. Ne znam odakle si skinuo, ali preporučujem da skineš najnoviju verziju ODAVDE (http://www.free-codecs.com/Media_Player_Classic_Home_Cinema_download.htm), jer je ona na zvaničnom sajtu poprilično matora.
Btw ako instaliraš QT Lite (http://www.free-codecs.com/download/QT_Lite.htm), možeš da puštas .3gp fajlove direktno iz MPC-a, ne treba ti ceo QuickTime.

nikola1ns
21.8.2010, 23:21
Sad sam opet pustio dva relativno kraca klipa koja nece u winampu i tamo na MPC radi sve kako treba... Jeste,skinuo sam ga sa sajta-nije bas mator jer ovo pise u dodatku linka:
Download the latest version free:
Click to download latest MPC-HC v1.3.1249 (http://mpc-hc.sourceforge.net/download-media-player-classic-hc.html)
(released on 28-Aug/2009)

Znaci noviji je,a i sad kad sam vec skinuo sve da ne skidam opet-kao sto vidim sve radi kako treba za,do sada,tri fajla koji nisu se mogli pustiti u winampu... Inace,probao sam i jedan 3.gp fajl i otvorio mi je,ali u posebnom prozoru-neznam da li ce kad skinem taj QT lite koji si pomenuo otvarati u istom,a posto kazes da je direktno otvaranje verovatno hoce. Inace,QT i ovako hoce da koci,a nekad da se zakucava,spor je-tako da mozda i nije lose da se 3.gp fajlovi otvaraju u MPC.

Mozda bih te pitao,a valjda ces znati na sta mislim-prilikom ubacivanja fajla klikom na open file.izbacuje mi prozorcic sa dva prazna reda,prvi je open,a drugi dub. Nisam nista tu dirao,samo sam nakon browse isao na ok,odnosno na pustanje fajla...Sta znaci to dub,koja je njegova funkcija?

Zaista dobar plejer jer,kako vidim,nemora se ni ici na browse da bi se otvorio fajl vec se moze i samo prevuci do MPC prozora i on ga odmah otvara...

voodoo_
22.8.2010, 1:21
Dub je ako imaš odvojen zvučni kanal koji hoćeš da koristiš sa nekim videom (npr imaš film sa engleskim zvukom, skinuo si odnekud i zvuk na drugom jeziku, pa da možeš da pustiš direktno bez prepakivanja filma). Ako ti smeta, otvaraj na File -> Quick Open.
Nego ta verzija od avgusta prošle godine jeste malo stara, ako naletiš na neki problem, onda skini najnoviju sa linka iz mog prethodnog posta, ona je osvežena najnovijim verzijama internih kodeka.

ZoNi
22.8.2010, 9:59
Puno plejera ima ugrađene skoro sve potrebne kodeke, tako da bih ja uvek preporučio te plejere (The KMPlayer, PotPlayer, VLC, GOM, SMPlayer).

Kod mene, KMPlayer pušta svaki video, sa svim titlovima...

Što se tiče pitanja "Koji codecpack?", moj odgovor bi bio "Ni jedan!". Bolje rešenje (za puštanje filmova) je ffdshow+Real Alternative+QT Lite.

zakzizu
5.9.2010, 23:48
jel može neko da mi kaže kako da namestim prevod u kmplayeru?ubacim prevod medjutim ne slaže mi se sa filmom?jel postoji ta opcija u kmplayeru?

ZoNi
6.9.2010, 11:54
jel može neko da mi kaže kako da namestim prevod u kmplayeru?ubacim prevod medjutim ne slaže mi se sa filmom?jel postoji ta opcija u kmplayeru?
Desni klik > Subtitles > Subtitle Resync

pera82zmaj
18.11.2010, 4:47
A kako da avchd video ne secka?Instalirao sam razne varijante kodeka i isto njesra:confused:.Inace konfa bi trebalo da gura hd.

AleksandarSRB
15.2.2011, 17:00
Skinuo sam Vuze kako bih koristio torrentz da bih gledao filmove. Skinuo sam jedan film medjutim nece da radi on izgleda ovako:Black Swan 2010 TS XviD - matt.avi i nece da mi pusti. O cemu se radi i kako mogu da fiksiram problem i da mi radi film? U sustini citao sam o koriscenju torrenta ali sam zaista laik po pitanju kompa i koriscenja istog. Ne znam koliko je banalno ovo sto te pitam ali ko pita ne skita. Mozda je u pitanju code pack ili sta vec. Hvala unapred na odgovoru. Aleksandar

Zoran_KS
15.2.2011, 18:20
Moja preporuka je uvek samo K-lite sa Media Player Classic-om.

Levčanin
15.2.2011, 20:42
Dodao bih, K.lite codec pack Standard ima sve što treba... ništa preko toga. Moj izbor ako već neko stavlja paket onda samo taj treba.

Zoran_KS
15.2.2011, 20:53
Doduse ja uvek stavljam full, al moze i standard.

ZoNi
15.2.2011, 23:34
Codec packovi su nepotrebno zlo!

Bolton
15.2.2011, 23:40
Bolje je koristiti interne dekodere plejera (Media Player Classic, The KMPlayer...), a po potrebi instalirati one koji zatrebaju. ;)

Levčanin
16.2.2011, 0:23
^ pa da upravo zato sam i naglasio da je dovoljan standard paket a ne neki veći. Dal ćeš da skineš paket ili da ih skidaš pojedinačno kodece , isto ti se hvata, rezultat je na kraju isti po pitanju toga šta je instalirano na sistemu.

ZoNi
16.2.2011, 0:34
Bolje je koristiti interne dekodere plejera (Media Player Classic, The KMPlayer...), a po potrebi instalirati one koji zatrebaju. ;)
Tačno. Ja koristim samo KMP - to pokriva sve moje potrebe ;)

toxic
16.2.2011, 3:17
A što bi stalno ubacivao codec koji mi treba? Meni K-Lite Mega (zbog pune podrške za Real) nikad nije pravio problema. Koristim KMP za puštanje, a njegovi interni kodeci često nisu dovoljni (bar meni). Volim i da gledam filmove u igrama bez problema, takođe.

Uvek ću da preporučim K-Lite + KMPlayer.

Laskaris
16.2.2011, 9:38
K lite je sasvim dovoljan - ja sam ranije koristio samo ffdshow ali eto sada instaliram naminimalniju verziju k-litea. Interni kodeci su OK resenje ali ponekad ipak zatreba da nesto bude "sistemski" reseno. K-lite je cist, ne sadrzi malware i moze da se deinstalira u potpunosti ako se ukaze potreba. Za torrente naravno utorrent (kakav bre Vuze - monstrum pisan u Javi jede resurse racunara) ili Deluge ili Tixati. Za pustanje filmova MPC je sasvim dovoljan a i vec pomenuti plejeri su super.

pera82zmaj
21.10.2011, 16:38
Negde sam cuo da KM player pusta i rar fajlove...
kad pustim zaledi se sve...lol
Jel ima neka fora?

DArthShone
28.10.2011, 16:14
Negde sam cuo da KM player pusta i rar fajlove...
kad pustim zaledi se sve...lol
Jel ima neka fora?

:eek:pa ima, prvo raspakuj te rar fajlove winrar-om....:odoK:

Iceman_37
6.3.2012, 18:23
Ne razumem sta fali k-lite i kakvo je to nepotrebno zlo :D Savrseno mi radi, tokom instalacije K-lite paketa asociram ono sto mi treba na player koji koristim, u mom slucaju BS-player i lepo ga prepozna. Pusta apsolutno sve fajlove i bs mi on the fly nadje prevod ako je film u pitanju, srpski naravno. Svidja mi se kod BS-a sem te funkcije za prevod takodje i to sto se sam video zapis nalazi zasebno od playera u lepoj aero kockici, tako ima vise mesta kad mi je potrebno da mi video bude negde sa strane ili slicno :)

A takodje ako instaliram x64 bit codec pack onda mi windows explorer.exe posto je to 64-bit aplikacija moze da pokaze thumbnailove za sve fajlove koje imam skinute, jer ne postoji default podrska za generisanje thumb-ova od .webM fajlova .flv, real player itd...

Odlican par, BS player Pro + K-lite :)

Levčanin
6.3.2012, 19:58
ja kad vidim BS player na nekom kompu ja se zgrozim... :paranoia:

SlobaL
6.3.2012, 21:10
Od kako su se pojavili video plejeri tipa KMPlayer, PotPlayer ili VLC, za nekog prosečnog korisnika instaliranje kodeka je obično mlaćenje prazne slame. Moram priznati da se i meni BSPlayer-a diže kosa na glavi.
Ja lično koristim PotPlayer + MadVR, Haali splitter, LAV filters, ffdshow i CoreAVC, nema kvalitetnijeg prikaza.

Iceman_37
7.3.2012, 1:41
Zbog cega ? Sa moje strane recimo ja nisam koristio bs player uopste, to su bili MCP i VLC neko vreme, najvise MCP, od skora koristim bs pro. Sta je problem sa bs-om ?

SlobaL
7.3.2012, 10:29
Još se sećam BSPlayera od pre 8-9 godina, koji nikad nije radio kako treba, probao sam ga iz čiste radoznalosti pre koji mesec, i dalje mi je ostavio isti utisak. Da ne pominjem činjenicu da hoće da naplate za proizvod (i to sa licencom za update od godinu dana) koji po meni ne može prići potpuno besplatnim video plejerima.

ZoNi
7.3.2012, 11:51
Od kako su se pojavili video plejeri tipa KMPlayer, PotPlayer ili VLC, za nekog prosečnog korisnika instaliranje kodeka je obično mlaćenje prazne slame. ...
Ja lično koristim PotPlayer + MadVR, Haali splitter, LAV filters, ffdshow i CoreAVC, nema kvalitetnijeg prikaza.
Heh, umesto plejera i kodeka, ti instaliraš plejer i još gomilu koječega :)

Već zamišljam "prosečnog korisnika" kako podešava sve te dekodere ili šta su već i kako pominje familiju (i sexualne odnose sa istima) dok iščitava neko online uputstvo na 20 strana o tome kako sve to lepo upakovati u skladnu celinu :)

Meni nikako nije jasno zašto ne naprave plejer koji ima sve to ugrađeno, da radi odmah nakon raspakivanja (ili instalacije, ako je problem portabl varijanta)?

U svakom slučaju, što se tiče teme, kodek pakovi su za gledanje filmova napotrebni.

ilidan
7.3.2012, 14:02
Od kako su se pojavili video plejeri tipa KMPlayer, PotPlayer ili VLC, za nekog prosečnog korisnika instaliranje kodeka je obično mlaćenje prazne slame. Moram priznati da se i meni BSPlayer-a diže kosa na glavi.

Contents of K-Lite Codec Pack (Basic)

Below you can find a list of all components that are included in the pack.

Contents of version 8.4.0:

DirectShow video decoding filters:

ffdshow [version 1.1.4324]
LAV Video [version 0.46 build 2012-02-15]

DirectShow audio decoding filters:

ffdshow [version 1.1.4324]
LAV Audio [version 0.46 build 2012-02-15]

DirectShow source filters:

Haali Media Splitter [version 1.11.288.0]
LAV Splitter [version 0.46 build 2012-02-15]

DirectShow subtitle filter:

DirectVobSub (a.k.a. VSFilter) [version 2.40.4074.0]

Other filters:

Haali Video Renderer [version 1.11.288.0]

Tools:

Codec Tweak Tool [version 5.1.5]
Win7DSFilterTweaker [version 4.8]

Podvukao sam ono što ti instaliraš jedno po jedno a što postoji objedinjeno u K-Lite Basic paketu. Ovo italic u Tools su dva programa za dodatno podešavanje instaliranih dekodera i onih ugrađenih u sam Windows i koji se i ne instaliraju na sam sistem već se samo smeštaju u K-Lite folder i mogu se bez problema ručno obrisati tako da ih ne računam u instalaciju. Tvoja jedina "ušteda" je DirectVobSub a ručnom instalacijom rizikuješ da ti se dva ili više dekodera/splitera instaliraju sa istim prioritetom i naprave ti problem.

Takođe, FFDShow i LAV Filters se baziraju na FFMpeg/Libav biblioteke koje koristi i Pot Player tako da ne vidim kakav je dobitak koristiti uz Pot.

Što se tiče kvaliteta prikaza, za to je zaslužan madVR jer svi dekoderi, ako nemaju neki bag ili su loše podešeni, daju identičan izlazni signal. A, kao što već rekoh, interni Pot dekoder, FFDShow i LAV koriste FFMpeg/Libav za dekodiranje i splitovanje.

Nisam siguran ni šta će ti CoreAVC. Ako je zbog hardverske akceleracije, Pot ima ugrađenu, FFDShow podržava DXVA a LAV Video dekoder podržava Quick Sync, CUDA i DXVA (Native i Copy-Back).

Heh, umesto plejera i kodeka, ti instaliraš plejer i još gomilu koječega :)

Već zamišljam "prosečnog korisnika" kako podešava sve te dekodere ili šta su već i kako pominje familiju (i sexualne odnose sa istima) dok iščitava neko online uputstvo na 20 strana o tome kako sve to lepo upakovati u skladnu celinu :)

Tačno tako.

Meni nikako nije jasno zašto ne naprave plejer koji ima sve to ugrađeno, da radi odmah nakon raspakivanja (ili instalacije, ako je problem portabl varijanta)?

U svakom slučaju, što se tiče teme, kodek pakovi su za gledanje filmova napotrebni.

Kako ne prave?! Pa, KMP, Pot, SMP, VLC, MPC-HC, GOM i većina drugih plejera već dolazi sa svim potrebnim spliterima i dekoderima za prikazivanje svih popularnih formata koji se mogu naći i rade out-of-box.

Ono što ne dolazi sa njima je render. Ali to je zato što Windows već ima rendere u sebi, Overlay, VMR, EVR (CP) koji za 90% ljudi odrađuju posao bez problema.

Za sada, jedini samostalni render koji se može naći je madVR i daje manje-više bolju sliku od VMR/EVR (zavisi šta se gleda i na čemu). Samostalan je program i ne dolazi sa plejerima ali par Windows orijentisanih plejera ima podršku za njega (KMP, Pot, MPC-HC, Zoom). Ah, da. I madVR sadrži dekodere za MPEG2, VC-1 i H.264 video koji se baziraju na FFMpeg/Libav.

Iceman_37
7.3.2012, 16:10
Pa dobro kako god, probao sam ja i ostale pa mi nista ne fali bs-u sada. A to sa placanjem mi ne interesuje :D S' obzirom da radi posao, nemam problem.

Imam i da izaberem madVR renderer a od codeca i koristim basic verziju + x64 pack koji isto ko basic otprilike sadrzi i zbog toga cisto da imam thumbs....

Iceman_37
12.3.2012, 0:49
Mogu li da namestim da mi sa skorlom-tockicem gore/dole se povecava i smanjuje prozor u PotPlayer ? Vidim da ima u F5, general stavka pa mouse da se podesava sta radi nesto na misu, ali nisam nekako uspeo da namestim. Sto se tice window size ima samo predefinsano da se izabere. Moze li da se namesti da kako radi skrol tako se 'dinamicki' povecava i smanjuje video prozor. Ko kad bi stavio mis u cosak pa odradio resize. :D

EDIT: Nasao...opcija pan&scan pa window + i window -. Mada...problem sto ok sad hoce skrol ali radi to u jako sitnim intervalima tj sporo resize-ujem. Kad bi jos mogao da odredim te intervale izmedju skrolovanja...da window + odradi malo jace isto kao i window -...nije valjda da mnogo trazim od svemocnog PotPlayer-a :D Mada ako ne moze aj nema veze... xD

Takodje, imam instaliran pot player 32 bit + MadVR i nista od zasebnih kodeca, nema vise ni K-lite. Imam ustvari samo x64 bitnu verziju k-lite kodeka zbog thumbs-a kolko vec puta pricam to :D Jel to ok nece postojati konflikti neki ? pretpostavljam da nece jer je jedno 32 drugo 64.

ilidan
12.3.2012, 12:02
...
Takodje, imam instaliran pot player 32 bit + MadVR i nista od zasebnih kodeca, nema vise ni K-lite. Imam ustvari samo x64 bitnu verziju k-lite kodeka zbog thumbs-a kolko vec puta pricam to :D Jel to ok nece postojati konflikti neki ? pretpostavljam da nece jer je jedno 32 drugo 64.

Neće biti konflikta jer 32-bitni plejeri uopšte ne registruju instalirane 64-bitne kodeke. Sa druge strane, ni sistem ne "vidi" interne kodeke Pot plejera pa nema konflikta ni sa te strane.

Filip89x
7.11.2012, 12:23
Da li se pojavio neki dobar codecs pack za Windows 8? Probao sam K-lite 9.4.0 ok radi ali mi ali se cuje neverovatna skripa na .3gp,a .AMR kao pusta al se nista ne cuje na windows 7 sam samo njih instalirao i radi mi sve lepo!?

ZoNi
7.11.2012, 12:44
Da li se pojavio neki dobar codecs pack za Windows 8?
Šta će ti kodeci? Lepo isprobaj neki plejer koji ima ugrađene kodeke (PotPlayer, MPC-BE/HC, VLC...).

Filip89x
7.11.2012, 13:34
VLC ranije nije hteo da mi pusta .MOV, MPC ide uz K-lite pack i sve pusta, al na Windows 8 skripe .3gp i ne cuju se .AMR (barem moji formati, koje sam ja snimao), a na win7 sve radi lepo!:(
Al, instalirao sam BS.player 2.63 i pusta sve formate ukljucujuci .MOV .3gp .AMR (koje sam ja snimao) tako da je resen problem!
Hvala, potpuno sam zaboravio na programcice jer mi je duze vreme sve radilo i sa K-lite paketom preko WMP i MPC (i dalje radi na win7):ciao:

ZoNi
7.11.2012, 14:58
Ni na Win7 nema potrebe instalirati nikakve kodeke, već samo neki od boljih (gore navedenih) plejera, jer oni u sebi imaju skoro sve potrebne kodeke.

ilidan
7.11.2012, 15:00
Dobro sto si resio problem. Ipak da napomenem da MPC-HC ide i bez K-Lite paketa i da, za razliku od verzije koja dolazi sa K-Lite, samostalna verzija interno sadrzi sve potrebne kodeke.

orange47
7.11.2012, 19:56
mplayer moze isto da pusta razne kodeke, a ima verzija za windows. jedina mana je los GUI.

Typhoon
8.11.2012, 1:12
Na Windows 7 nema potrebe instalirati kodeke, ako se instaliraju moze samo nesto da se pokvari.

Aleksandar1987
9.11.2012, 4:32
Na Windows 7 nema potrebe instalirati kodeke, ako se instaliraju moze samo nesto da se pokvari.

Lupio i ostao ziv!

ZoNi
9.11.2012, 10:21
Na Windows 7 nema potrebe instalirati kodeke
Ovo manje-više važi za bilo koji Win, pa čak i za bilo koji aktuelni OS (npr. VLC postoji za skoro sve operativne sisteme) :)

orange47
9.11.2012, 19:57
ne znam za ostale, ali na windows-u ti trebaju (bar neki) codeci ako oces npr. u virtualdub-u da kompresujes.

100%
12.3.2013, 23:02
mplayer moze isto da pusta razne kodeke, a ima verzija za windows. jedina mana je los GUI.

MPlayer je izuzetno moćan, a SMPlayer (http://smplayer.sourceforge.net/) (GUI za MPlayer) čak i pomenutu manu sasvim dobro rešava. Ipak, mislim da je najbolje koristiti MPlayer for Windows (http://mulder.brhack.net/#mplayer) (by Mulder), jer je tu MPlayer upakovan sa svime što korisniku može trebati (najnoviji MPlayer build, SMPlayer, dodatni kodeci koje koristi isključivo MPlayer i ne mešaju se sa sistemskim, dodatne optimizacije, podešavanja...). Izvorno, MPlayer podržava više od 190 video i 85 audio kodeka, a ako se instaliraju i dodatni koji idu uz ovaj paket (za egzotičnije formate) tada čak više.

ne znam za ostale, ali na windows-u ti trebaju (bar neki) codeci ako oces npr. u virtualdub-u da kompresujes.

Pa dobro, sve od potreba zavisi, naravno. Za prosečnog korisnika, a takvih je velika većina, za nekoga ko bi samo da gleda filmove i sluša muziku, instaliranje dodatnih kodeka je apsolutno nepotrebno - sve to rešava kvalitetan video i audio player.

Laskaris
16.9.2013, 9:09
Hajde da dodam i ja koju ovoj diskusiji koja je ponesto zamrla pre nekog vremena:
Svakako da je dobro resenje instalirati video / media plejer koji ima sve potrebne kodeke. U tu kategoriju bih ubrojao PotPlayer, KMPlayer (prilican bloat rekao bih), VLC, MPC-HC, MPC-BE (bolji od MPC-HC - moj utisak), SMplayer.
U nekim slucajevima je ipak potrebno dodati i poneki kodek tj filter.
1. Potplayer je odlican ali DXVA ne radi sa svakim renderingom - ni pod XP-om ni pod Sedmicom. Ima nekoliko bagova jos uvek a mene licno nervira sto se slika "lomi" (tearing) kada skrolujem misem da smanjim tj pojacam zvuk. Ne uvek, skoro iskljucivo pri pustanju HD videa. Nije strasno ali ipak smeta. Instaliranje ffdshow pod xp-om i LAV filtera pod Sedmicom resava ovaj problem.
2. VLC sa internim kodecima nema mogucnost DXVA pod win XP.
3. MPC-HC i MPC-BE sa starijim karticama koje ne podrzavaju DXVA jednostavno nisu u stanju da puste HD film. Sa eksternim filterom (ffdshow na XP, LAV ili ffdshow na Sedmici) sve klizi i na starijim masinama sa koriscenjem CPU od cca 50 odsto.
4. SMplayer je odlican ali za HD filmove i novije kompjutere nije jer ne podrzava DXVA pod windowsom. Odlican za starije kompjutere jer je optimizacija internih kodeka sjajna pa HD filmovi idu bez problema.
5. GOM Player-ovi interni kodeci ne podrzavaju DXVA. Za to su potrebni eksterni kodeci.
Zakljucak: eksterni kodeci-filteri su itekako potrebni jos uvek ako interni kodeci plejera ne zavrsavaju posao. Neki laganiji programi za TV kartice takodje zahtevaju prisutvo dekodera jer nemaju svoje vec se oslanjaju na sistemske. Pod Sedmicom to nije problem ali pod XP-om je neophodno u tom slucaju instalirati neki od pomenutih filtera tj codec packova.
Ipak, izbegavam da instaliram codec packove. Ako je vec neophodno nesto od kodeka instalirati, instaliram apsolutni minimum.
Za XP: ffdshow tryouts + Haali Splitter (eventualno LAV splitter). LAV filteri na XP ne podrzavaju DXVA i zato je pod XP-om ffdshow tryouts obavezan.
Za Sedmicu: LAV filteri i nista vise, moze i kombinacija kao za XP.
Od plejera koji nemaju interne kodeke ubedljivo najbolji su BSPlayer i Zoom Player i sa ffdshow tj LAV filterima daju odlicnu sliku uz veoma dobre performanse.

McNAIR
16.9.2013, 10:10
Hajde da dodam i ja koju ovoj diskusiji koja je ponesto zamrla pre nekog vremena:
Svakako da je dobro resenje instalirati video / media plejer koji ima sve potrebne kodeke. U tu kategoriju bih ubrojao PotPlayer, KMPlayer (prilican bloat rekao bih), VLC, MPC-HC, MPC-BE (bolji od MPC-HC - moj utisak), SMplayer.
U nekim slucajevima je ipak potrebno dodati i poneki kodek tj filter.
1. Potplayer je odlican ali DXVA ne radi sa svakim renderingom - ni pod XP-om ni pod Sedmicom. Ima nekoliko bagova jos uvek a mene licno nervira sto se slika "lomi" (tearing) kada skrolujem misem da smanjim tj pojacam zvuk. Ne uvek, skoro iskljucivo pri pustanju HD videa. Nije strasno ali ipak smeta. Instaliranje ffdshow pod xp-om i LAV filtera pod Sedmicom resava ovaj problem.
2. VLC sa internim kodecima nema mogucnost DXVA pod win XP.
3. MPC-HC i MPC-BE sa starijim karticama koje ne podrzavaju DXVA jednostavno nisu u stanju da puste HD film. Sa eksternim filterom (ffdshow na XP, LAV ili ffdshow na Sedmici) sve klizi i na starijim masinama sa koriscenjem CPU od cca 50 odsto.
4. SMplayer je odlican ali za HD filmove i novije kompjutere nije jer ne podrzava DXVA pod windowsom. Odlican za starije kompjutere jer je optimizacija internih kodeka sjajna pa HD filmovi idu bez problema.
5. GOM Player-ovi interni kodeci ne podrzavaju DXVA. Za to su potrebni eksterni kodeci.
Zakljucak: eksterni kodeci-filteri su itekako potrebni jos uvek ako interni kodeci plejera ne zavrsavaju posao. Neki laganiji programi za TV kartice takodje zahtevaju prisutvo dekodera jer nemaju svoje vec se oslanjaju na sistemske. Pod Sedmicom to nije problem ali pod XP-om je neophodno u tom slucaju instalirati neki od pomenutih filtera tj codec packova.
Ipak, izbegavam da instaliram codec packove. Ako je vec neophodno nesto od kodeka instalirati, instaliram apsolutni minimum.
Za XP: ffdshow tryouts + Haali Splitter (eventualno LAV splitter). LAV filteri na XP ne podrzavaju DXVA i zato je pod XP-om ffdshow tryouts obavezan.
Za Sedmicu: LAV filteri i nista vise, moze i kombinacija kao za XP.
Od plejera koji nemaju interne kodeke ubedljivo najbolji su BSPlayer i Zoom Player i sa ffdshow tj LAV filterima daju odlicnu sliku uz veoma dobre performanse.

Imam winXP starija masina u pitanju i VLC i Pot player od video plejera bez eksternih kodeka.Interesuje me da li bi dobio nesto u kvalitetu slike ako instaliram ffdshow tryouts i Haal splitter?Da li ce posle instalacije novi kodeka VLC i Pot player da nastave da koriste svoje interne kodeke ili ce da koriste ove novo istalirane tj. da li mi treba onda neki novi video player.:icon_stud

Laskaris
16.9.2013, 10:59
Nastavice da koriste stare interne dok im ne "kazes" da koriste eksterne. Svaki plejer se moze podesiti da koristi eksterne kodeke umesto svojih, internih. Kvalitet slike zavisi dosta i od podesavanja u samom programu, renderinga itd. Ako sve lepo radi nemoj da instaliras nista od eksternih kodeka vec se igraj sa podesavanjima plejera. Ako imas graficku koja je sposobna za DXVA VLC pod XP-om nije bas neko resenje. Ako graficka nije sposobna za DXVA probaj eksterne kodeke koje opisah uz MPC-HC tj MPC-BE ili uz ZoomPlayer tj BSPlayer. SMPlayer je odlicno resenje za stariju graficku takodje i sa njim ti ne trebaju eksterni kodeci.
PotPlayer i MPC-HC i MPC-BE su "podeseni" da dobro rade sa novijim karticama sposobnim za DXVA "out of the box", starije kartice nisu u fokusu njihovih razvojnih timova.

ilidan
16.9.2013, 12:38
Novije verzije MPC-HC plejera ne koriste više svoje strare interne kodeke već LAV filtere kao interne kodeke.
Inače, LAV Filters ne podržava DXVA pod Windows XP ali interni kodeci u MPC-BE bi trebalo da podržavaju.

Laskaris
16.9.2013, 13:46
Novije verzije MPC-HC plejera ne koriste više svoje strare interne kodeke već LAV filtere kao interne kodeke.
Inače, LAV Filters ne podržava DXVA pod Windows XP ali interni kodeci u MPC-BE bi trebalo da podržavaju.
Interni kodeci u MPC-BE, MPC-HC zaista podrzavaju DXVA pod XP ali kada koristis neku karticu koja nije sposobna za DXVA performanse su lose ako procesor nije dovoljno jak. Optimizacija jednostavno nije radjena za starije masine bez obzira sto se MPC-HC i MPC-BE bas reklamiraju kao idealna resenja za stariji hardver "out of the box". To jednostavno nije slucaj. Za starije kartice je mnogo bolja varijanta neki plejer sa ugradjenim filterom za titlove (MPC-HC, MPC-BE, BSPlayer) i eksterni filteri-kodeci.

LAV filteri i BSPlayer (njegov interni rendering koji se bazira na overlay mixeru) sa matorom karticom bez DXVA daju odlicnu sliku a zauzece procesora (jednojezgarni Sempron na 1,8 GHz iskoriscen cca 50-60 odsto). ZoomPlayer nema ugradjeni filter za titlove vec koristi ili XY-VSFilter (ili stari Vsfilter (directvobsub) ili ffdshow. xy-vsfilter ne radi sa ffdshow DXVA dekoderom (MP4 fajlovi) ali zato radi subtitle filter ffdshow-a. Kvaka je sto pri DXVA reprodukciji treba ukljuciti i postprocesing da bi se titlovi videli a to pojede nesto CPU resursa. Ako kartica ne podrzava DXVA svejedno je da li se koristi xy-vsfilter ili filter ffdshow-a. Veoma su slicni po svojim mogucnostima.

Dakle:

Win XP:

Ako kartica podrzava DXVA: preporucio bih PotPlayer, MPC-HC i MPC-BE bez dodatnih kodeka. Ako neko zeli da koristi eksterne kodeke preporucio bih MPC-HC, MPC-BE, BSplayer i ZoomPlayer uz ffdshow + haali splitter (moze i LAV spliter)

Ako kartica ne podrzava DXVA: MPC-HC, MPC-BE, BSPlayer, ZoomPlayer uz ffdshow ili LAV filtere (nebitno je sto ne podrzavaju DXVA pod XP jer kartica ionako nije sposobna za to). Od splitera Haali ili LAV splitter. SMPlayer u svakom slucaju preporuka, bez ikakvih dodatnih kodeka - optimizovan je fantasticno.

Windows 7:

Kartica podrzava DXVA: PotPlayer, MPC-HC, MPC-BE bez dodatnih kodeka ili BSPlayer, ZoomPlayer + LAV filteri.
Kartica ne podrzava DXVA: vidi istu stavku pod XP.

edit: GOM Player sa ffdshow filterima pod XP i LAV filterima pod Win 7 je takodje sjajno resenje. Prednost GOM Playera je sto se veoma lako podesava da koristi eksterne kodeke (Bukvalno jedan klik misem je dovoljan (ukljuciti quick play i gotovo) a ima odlican interfejs i verovatno najbolje "premotavanje" od svih plejera. Menadzment titlova je odlican i veoma slican onom kod PotPlayer-a.

McNAIR
16.9.2013, 14:55
Kartica je prilicno stara Ati AIW X800XT i mislim da ne podrzava DXVA.Primetio sam da su mi starije verzije Pot playera radile bolje nege ova nova(radio sam clean install nedavno).Cak je na ovoj "kanti" pustao 1080p bez seckanja.Probacu ovaj SMplayer pa javljam utiske.

klarez
9.12.2013, 19:48
Pozdrav... Imam MSI laptop 16 inča sa 9100 nvidia karticom(integrisana 256 mb) sa 3 gb rama i amd thurion 2*1,9 procesorom.Kad pustim neki MKV ( BR rip) od 6 do 10 Gb sa MP HC radi mi ok dok npr sa GOM playerom imam ili kasnjenje zvuka ili slike i seckanje... na drugoj masini vec imam problem sa pustanjem istih filmova. Karakteristike su sledeće: Pentium D dual core 2*2,8 2gb ddr 2 i n vidia 8400gs ( 512 ram 64 bit) e sad to pustam na full HD monitoru od 23 inča ... Rekao bih da je to problem pošto je rezolucija dosta veća pa zbog toga secka? Može li nekako da se izbegne to seckanje putem nekih filtera ili gore već navedenih stvari koje ste napisali... Trebalo bi da ubacim u tu masinu core duo 2*2,6 .Hoće li to da doprinese da film ne secka???

Laskaris
9.12.2013, 20:58
GOM Player nema podrsku za DXVA u svojim internim filterima pa ti verovatno zato mkv secka - procesor mora sve sam da odradi. Koristi MPC-HC ili MPC-BE mozes i PotPlayer. DXVA bi trebalo da radi sa tim karticama i da u izvesnoj meri rastereti procesor. Ne znam radi li DXVA na 8400gs u 1080p ili samo na 720p, to moras da probas sam. Sa GOMPlayerom mozes koristiti i neke eksterne kodeke (ffdshow ili LAV) ali jednostavnije ti je da pustis film koristeci neki od pomenutih plejera.

klarez
10.12.2013, 12:29
E sad samo da mi objasniš ukratko šta je to tačno DXVA i kako da znam radi li na grafičkoj koju ja imam ili bilo kojoj drugoj :). Probao sam sa MP home classic iz K-lite kodeka i secka ali opet kazem pretpostavljam da je to zbog velike rezolucije monitora.Ubacio sam sinoć core 2 duo procesor pa cu probati danas.Npr. neki film cak i GOM pusti a da ne seckaju. Svi su Br rip u mkv formatima.Videcu danas da instaliram MPC-BE.

Laskaris
10.12.2013, 13:35
Koristi search funkciju ovog foruma ili google. Vec zilion puta je pisano o tome cak i u ovoj temi koju ocigledno nisi citao. Imas gore preporuku programa i kodeka za slabije masine - jednojezgarni procesor i karticu koja ne podrzava DXVA. Obe tvoje kartice u odredjenoj meri podrzavaju DXVA tj CUDA ali da li ce to biti dovoljno da HD sadrzaj ide bez problema tesko je reci. Probaj pa nam ti ovde javi.

klarez
16.12.2013, 12:59
Ubacio u masinu intelov dual core E6300 2*2,8ghz i sad lepo radi bez seckanja

Moca
4.5.2015, 23:22
Secem nesto u Sony Vegas-u i sad mi javlja da mu je nepoznat sledeci format "Format: MPEG-4 Visual Format profile: Simple@L1" posto znam da program u sebi nema kodeke vec se moraju instalirati, koji kodek mi treba? Meni VLC plejer najnormalnije pusta ovaj fajl a to je predpostavljam zato jer u sebi sadrzi sve potrebne kodeke. Ja sam nesto guglao ali mi ne izbacuje nista konkretno jedino FFD Show ali instalirao sam ga a problem je ostao.

ZoNi
5.5.2015, 8:58
Probaj LAV, http://www.videohelp.com/software/LAV-Filters

Ne znam da li će Vegas moći da ga koristi, ali znam da je meni on omogućio da interni viewer (baziran na WMP) mog file managera (xplorer2) pušta svaki video.

ilidan
5.5.2015, 9:11
Sony Vepas je ranije koristio VFW kodeke. Ako imas neku od tih verzija treba ti FFDShow VFW komponenta. I u okviru iste aktiviraj sve vezano za MPEG4 I divx/xvid.

k750
17.3.2017, 17:58
Imam set top box Viva DVB T2 152, i postoji problem kod gledanja filmova preko usb-a. Ne znam zbog čega u sred filma ukoči se slika, par sekundi stoji ukočeno a onda prevod nastavi, zvuk se čuje ali slika ostane ukočena. I recimo kod jednog filma to uvek bude na tom istom frejmu tj u određenoj sekundi. Ne pomažu ni restarti ni premotavanja. To nije slučaj samo sa jednim filmom već sa svakim. Ne znam zbog čega se to dešava, da li možete da mi odgovorite?

Takođe, imam i DVD Xwave 5000 (http://www.itsvet.com/proizvod/xwave-5000/comp_tehn_dvddivx/103/129) , koji čita samo xdvid tj. avi format. Da li postoji za njega neki firmware, postoji li način da ga updateujem i da čita još fajlova?

Picard
17.3.2017, 20:29
Odgovor na drugo pitanje je ne jer taj plejer ne poseduje hardverski dekoder za H264/MKV.

Malik Tintilinic
6.9.2020, 11:03
Danas, prvi put, udjem u podesavanja za audio, jer sam skinuo snimak intervjua sa dva sagovornika, gde se jedan cuje normalno, a drugi nikako. Evo sta je pomoglo, a u pitanju je SMPlayer na Ubuntu: Audio -> Filters -> Extrastereo (selektovati).