PDA

Prikaži potpunu verziju : problemi sa antivirusom


milstan
29.12.2005, 12:44
Da li je normalno da Kaspersky pre svakog podizanja sistema 2-3 minuta drlja po hardu. Umesto da se sistem podigne za minut, kod mene je potrebno da nakon normalnog podizanja sistema sacekam jos 2-3 minuta dok KAV ne zavrsi sa drljanjem. Za to vreme je moguc rad ali je presporo.

Takodje se nekad u sred rada zablesavi i drlja po hardu 5-6 minuta i rad je skoro nemoguc sve dok se ne cuje zvuk "plop" :icon_lol: kao znak da je KAV nesto zavrsio.

Imam Kav5.0.390 personal pro.

Ogi
29.12.2005, 12:55
Kao prvo objasni mi sta ce ti aman anti virus ako nisi na internet-u? To svima pricam. Ljudi koji ne znaju bas mnogo o kompjuterima nemaju ni neke jake masine i uglavnom voze na 256MB ram-a i jos im se anti virus i firewall ucitavaju zajedno sa Win-om. Ja imam 1 GB rama pa mi se ne ucitavaju sa Win-om nego jednostavno ih ucitam samo kada idem na internet a kada se skinem iskljucim ih.

Inace, Kaspersky definitivno radi neko vreme po podizanju, proverava boot sektor, memoriju i jos po nesto a to sto ti u toku rada drlja i to je normalno jer ti je ukljucen REAL TIME SCANING tako da on bukvalno proverava maltene svaki fajl kojim ti manipulises sto je jos jedan razlog da on ne radi dok nisi na internet-u.

milstan
29.12.2005, 13:05
"Problem" je u tome sto ja jesam non-stop na Internetu :) i na hardu imam vrlo vazne podatke sa kojima non-stop radim, a iskreno mrzi me da svaki dan po pola sata (i vise) radim backup. Takodje se bakcem u slobodno vreme sa p2p tako da je rezidentna zastita (av i firewall) obavezna. Ali ovo kav-ovo povremeno drljanje po hardu me ponekad izludjuje.

Ogi
29.12.2005, 13:13
E pa onda ne znam sta da ti kazem, nisam znao da je takva situacija? :) Ja imam KAV PRO i 1GB ram-a i uopste mi se dugo niti ucitava niti mi nesto preterano drlja, iako ima svojih momenata. Ali ja ga ne drzim ukljucenog kada nisam na internet-u...

Koliko imas memorije? Da li ti se taj problem pojavio skoro ili je oduvek prisutan. Ne znam koliko to ima veze sa generalnim stanjem OS-a ali ja svoj maksimalno odrzavam.

Mozda da probas NOD32 ?

milstan
29.12.2005, 13:24
I ja isto imam 1GB rama zato me ovo i nervira. Mislim da bi masina trebala da radi brze da nije ovog kav-ovog drljanja. Ja bih probao nod32 ali cuo sam da "narodne" :icon_roll verzije ne mogu da se korektno update-uju kao sto to moze kav. Jel' to tacno?

Ogi
29.12.2005, 13:28
Ostavi mi email i dokazacu ti da nije tacno. ;)


P.S. Sto se KAV-a tice, meni radi super, ne drlja mnogo i ne usporava sistem (a imam star i "istrosen" hard disk) , tako da uzrok tom drljanju kod tebe mozda treba traziti u haosu operativnog sistema (losa registry baza, puno repova) i hard diska (fragmentisan).

milstan
29.12.2005, 13:44
Bio bih ti veoma zahvalan:
milos.stankovic@gmail.com

Takodje sam cuo da nod32 ume da se kobajagi updateuje u "narodnim" verzijama, a ustvari ne updateuje bazu.

GakunGak
29.12.2005, 18:03
Bratac, mozda si stavio Maximum protection. Smanji na recomended ili high speed.

milstan
29.12.2005, 21:11
Stoji na Recommended od kad je instaliran KAV.

Reloader
29.12.2005, 21:42
Definitivno menjaj AV...

milstan
31.12.2005, 1:22
Promenio sam. Instalirao sam NOD32 i sistem se preporodio. Ne znam da li je sada bezbedno kao ranije ali sistem sada "leti", tj. ponasa se onako kako treba da se ponasa masina sa 1GB rama.

Sve preporuke za NOD32! :worshippy