Prikaži potpunu verziju : TV reklame i koliko vas nerviraju
Zdravo, ja sam Zoran Petrović, želim da ti kažem da
se ne nerviraš, OUST eliminiše sve tvoje brige!
Ne samo što lepo miriše, nego je mikroskopski
snimak pokazao da on cepa atome smrada i pretvara ih u nuklearnu energiju
koja uveseljava žene svojom radijacijom.
Od OUSTA žene postaju ekstatične, skoro kao kada u reklamama dobiju menstruaciju i u ta 3-4 dana počnu naprasno da se veru po planinama, rone, divljaju po žurkama i rade skok s motkom.
:D :D :D to care
znaci reklame su cudo... ali nazalost ima puno ljudi koji se na to pale ko hepo kocka :P
Cinjenica je da nase kompanije idu ne na marketing koncepciju, vec na prodajnu koncepciju i agresivnu strategiju, dakle prodati proizvod po svaku cenu.
Wrong, decu, sigurno necu da pijem neko pivo zato sto mi Vi u sred akcije mog tima kazete da je to planina, nego necu da ga pijem zato sto nisam video gol ili sam ponovljeni snimak gledao u kvadraticu 2.5x2.5 cm, dok je ostatak Vasa reklama
Ne znam sta je gore, te debilne reklame sa rogonjom,
ili one nebulozne,
npr. Gde Petar Kralj umre, a njegovi unuci
sede i gledaju ga na TV kako dolazi pred Svetog Petra,
i pokazuje mu polisu osiguranja da bi ga pustili u raj.
I još unuci viču "TO DEDA!"
WTF?!
:dedica:"Ves masina crkne brze uz calgon "cing'',"cing"", Mrzim reklame iz dna duse pogotovo ako gledam neki film, nato oni puste reklame od 15min......dodje mi da zapalim celu televiziju:nov_mad2:
A ona što počinje sa:
" O bože!" a nastavlja se sa:
" Vaso, nemoj ništa da brineš..." :D :D (Izbeljivaš za veš)...:rolleyes:
A ona što počinje sa:
" O bože!" a nastavlja se sa:
Ali, ona kaže "kao USISIVAČ za veš" !!!
Ejjj!!!
E jeste li primetili kako ovi na Pinku pustaju reklame (dok traju filmovi) na svakih 21 min. I reklame traju po 10 min. Uhhhh, kad čujem ono Zorana Petrovića dodje mi da... 641
zar ne beshe u skorije vreme donesen neki zakon koji brani takvo agresivno reklamiranje? ili sam ja to sanjao :)
zar ne beshe u skorije vreme donesen neki zakon koji brani takvo agresivno reklamiranje? ili sam ja to sanjao :)
:D :D :D :D Aha... I onda je mrmot zavio čokoladu u foliju...:D :D :D :D :D
Definitivno su mi najodvratnije naše a i strane govorne, sugestivne reklame gde trtljaju kao ludo navijeni roboti ili dave kako je neverovatno ali njih više ništa ne boli, jedna od njih je i ona glupa reklama o nekom drvenom sra*ju za kičmu... sve te likove koji to prave bih ladno bez griže savesti naterao da te proizvode za kaznu koriste dok su živi.
Vrhunac bezobrazluka i naše nebrige je prikazivanje reklama u emisijama za najmlađe, kao što je emisija za decu u kojoj je sponzor Vit*l i njegov sra*jovita proizvod... pa gde to ima, to su deca... naježim se na slične bezobraštine a ima ih oho-ho... kao glasanje za hitić na 041 u dečjoj emisiji i sl.
trebalo bi nešto preduzeti i kažnjavati TV stanice koje to prikazuju i učestvuju u kreiranju takvih sadržaja...
i ona glupa reklama o nekom drvenom sra*ju za kičmu...
To je bio film o Isusu Hristu! :mad:
;)
DorianGrey
5.2.2006, 23:57
Sve su to uglavnom nemačke reklame, al' kad Srbi sinhronizuju....
Najgora mi je bila ona sa onim Properom ili Ferijem, zaboravih, kad one žene viču Duuuuleeee, Neeeeešooooo...:n-cc2:
To je bio film o Isusu Hristu! :mad: ;)
Svakako :)
ako je on nosio kosmodisk kako se već to sra*je zove...
Sve su to uglavnom nemačke reklame, al' kad Srbi sinhronizuju....
Najgora mi je bila ona sa onim Properom ili Ferijem, zaboravih, kad one žene viču Duuuuleeee, Neeeeešooooo...:n-cc2:
Tačno!!!
e, vala ubo si ga 100%
nisam mogao da se setim, pazi samo koji je to kretenizam: Duuuuleeee, Neeeeešooooo
na koji se pale srpske, balkanske domaćice...
a pričale su svašta i one ribe sa krilcima i kojekakvim hemijski špecijama koje upijaju ko lude...
imao sam sjajnu karikaturu na tu temu, pa sad ako je nađem postavljam je odmah...
Svakako :)
ako je on nosio kosmodisk kako se već to sra*je zove...
:rofl:
p.s. Bože, oprosti!
OUST eliminiše sve tvoje brige!
Ne samo što lepo miriše, nego je mikroskopski
snimak pokazao da on cepa atome smrada i pretvara ih u nuklearnu energiju
koja uveseljava žene svojom radijacijom.
Od OUSTA žene postaju ekstatične, skoro kao kada u reklamama dobiju menstruaciju i u ta 3-4 dana počnu naprasno da se veru po planinama, rone, divljaju po žurkama i rade skok s motkom.
Stvarno?!
A gde moze da se kupi? :)
Vasa koji živi podno Alpa sa svojom ženom Helgom :D
A onaj Zoran Petrović cenim da se u stvarnosti zove Huan Fernandez :)
Našao sam, jedva...
ako je proizvod sa krilcima onda su mnogo, mnogo mala...
I ono za Turbošlank. Zašto ona Božen, "malo" punija žena reklamira tablete za mrševljenje, ako ona sama ne smrša? Ili gledam na ovoj TV Budvi reklamu:
"NOVO! Novi Pentium 4 kompjuteri! Velika akcija! Podgorica, broj......"
Zaboravio sam koliku su cenu stavili, ali stvarno kida živce...
Evo, društvo mi reklo da su videli reklamu kod jednog servisera (u BD, normalno):
"Akcija! Pentium 5 za 339 eura...."
O čemu to? Ako je tako, sutra ću da odem do toga da se malo raspitam za tu "peticu".
Covece to za Bozen cosmetics mi je dugo bila najgora reklama u do sada poznatom univerzumu!
Kad ono dete zaskici: "Hvala teta Bozen!", pa ****te ubio bih se!!!
To je pravi satanizam!:nov_mad2:
A sta kazete na ono kad se oprastaju od zubara? Ono samo bolestan um moze da smisli.
Nego, zar nije evidentno da su sve ove reklame za TV Pink-a?
A kao PINK je shit televizija, te ovo ono...
Nesto ovde meni zestoko smrdi.:dzavo:
:kreza:
Shang Tsung
6.2.2006, 3:45
Nesto ovde meni zestoko smrdi.
Pa kad ne koristis OUST :D
Pa to jeste.:D
Poz!:ciao:
Zamislite ides trznim centrom u duksu od 100eura i neko te zalepi sa nekom smesom.Ej sad ces da vidis kako skida fleke.skidaj to obuci ovu majcu sa nasim logom,dok ti ne skinemo fleku,sacekaj malo.
Poludim kad gledam neki film i kad ga preseku sa reklama,bezobrazluk koji nema granica.:boxing:
Zamislite, ides trznim centrom u duksu od 100 eura i neko te zalepi nekom smesom. Ej, sad ces da vidis kako skida fleke. Skidaj to, obuci ovu majicu sa nasim logom dok ti ne skinemo fleku, sacekaj malo.
Bolje to, nego da odeš na kampovanje, legneš u šator da spavaš i probudi te zubar, sedne te na zubarsku stolicu usred šume da ti proveri stanje desni.
Tačno bih ga obesio o prvu granu, i okačio mu zubarsku stolicu o testis.:nov_mad2:
Zamislite ides trznim centrom u duksu od 100eura i neko te zalepi sa nekom smesom.Ej sad ces da vidis kako skida fleke.skidaj to obuci ovu majcu sa nasim logom,dok ti ne skinemo fleku,sacekaj malo.
Poludim kad gledam neki film i kad ga preseku sa reklama,bezobrazluk koji nema granica.:boxing:
Aha,skinuo bi mu glavu...ili oni igraju soni/idu na tekmu ali moraju da se peru zubi:mad:
Onda ona odvratna reklama za neko sredstvo za vc sa onom glistom,pih
Pa pjevajuca reklama za banku intesu,buhahahahaa,a da ne pominjem viljaribo i viljabaho:boodala:
A debela svinja sto prodaje turbo slank i puna je ko brod,pa jos da gledamo kako se vozi skuterom
Kupite NAJnoviji osveživač za rublje L**** u NAJnovijem ekonomičnom pakovanju od 15 litara. A efekat? Ni prineti vutri, kokaniđi i LSD-ju. Priviđaće vam se razne nebulozne situacije sa valjanjem u travi/snegu, ljuljaškanjem pod divovskim mesecom... Trip, kad vam kažem.
Beše diskusija na [es]-u da se te "strane" reklame namerno onako traljavo sinhronizuju da bi average Gedža rekao: "Vidi, Bog te mazo, pa to koriste i stranci".
Jedini način borbe protiv tih i takvih reklama je zaobilaženje proizvoda u širokom luku.
A debela svinja sto prodaje turbo slank i puna je ko brod,pa jos da gledamo kako se vozi skuterom
Zamisli muke coveka koji je morao da je pegla u photoshopu i pri tome jos ne sme da kaze kolike je muke imao.
A onaj tip sto se kod nas predstavlja kao (recimo) Dusan Petrovic (naravno sinhronizovan) i reklamira neki deterdzent.
E, pre neki dan gledam ja hrt, kad opet on kaze: "Zdravo ja sam Hrvoje Zagorac..." (opet recimo da se tako predstavlja).
Dakle, za kakvim likovima nas oni smatraju?
A na OBN kaže nešto tipa: Bok, ja sam Mirko Laban !!! :D
PhAnToM_LoRd
6.2.2006, 20:56
Gospodo, vi kako 'ocete, ali mene je sramota sto moram da priznam da i ja sljakam na TV-u, i da moram, kao i BOBI sva ta sr***a da peglam i doterujem raznim softverom... Ali, ubedljivo najgore mi je kada odem na teren da snimim materijal za reklamu, a tamo se nadje kreten (tj. klijent) kome mora da se uslika svaka serpa, jer "zaboga, jeste to isti model, ali nije boja, vidis, ova je zelena, a ona tamo plava". :boodala:
Ili, kada nekome od tih bolida padne na pamet da se slika ispred svog objekta i sa celom vamilijom, 'nako coporativno, razdragano masu... :rofl: Pa jos, moras i kaj kadar da mu turis u reklamu... :boodala:
Dakle... pre neki dan upalim televizor i cujem gnusne reci: " Nista ne brinite, Vanish ne unistava ves kao ostali izbeljivaci".
Doslo mi je da pucam u televizor.
:aplauz:
Samo prvo izvadi oruzani list. A zar nije sladja cigla??
U poslednje vreme je pocelo opasno da me nervira ono "kad ce plata, kad ce plata...":nov_mad2:
Kupite ...
Da li si čuo za reklamu koju je smislio, još davno, Bora Đorđević za Prvi Maj, Pirot...
Pirosi, ma nek se nosi!
ps
Normalno da ovo
nema nikakve veze sa tobom
samo me je sličnost tvoga nadimka podsetila
naglašavam
da neki pametnjaković
ne pomisli da te vređam
Spomenuo sam već kako su najodvratnije bezobrazne reklame kojima se gađa najmlađa populacija, deca...
ta svesna manipulacija klincima i napadi kroz dečje emisije...
zar to nije najgore, čak i kad je sama reklama korektno snimljena i slatko urađena...
vidim da niko od vas nije odreagovao na to...
ove gluposti što se serviraju nama starijima više mi govore o tome šta kreatori misle o ukupnoj populaciji... čak mislim da su u pravu i da znaju posao prilično dobro... takvi smo kakvi smo, nema tu previše lepih boja... kupuje se i turbošlank i ostala sra*ja... ali mi koji znamo, znamo o čemu se radi...
ove reklame mogu se uporediti sa ovim novim narodnjacima, ispade da niko ne sluša s kim god pričate o tome,
a oni puni ko brod, pa kome oni to prodaju ako ne nama (gledano u celini)
Mene nerviraju oni što manipulišu klincima jer ako se ovaj nivo reklama odomaći sledi drugi talas, mnogo ružniji, agresivniji... i opasniji.
Gospodo, vi kako 'ocete, ali mene je sramota sto moram da priznam da i ja sljakam na TV-u, i da moram, kao i BOBI sva ta sr***a da peglam i doterujem raznim softverom... Ali, ubedljivo najgore mi je kada odem na teren da snimim materijal za reklamu, a tamo se nadje kreten (tj. klijent) kome mora da se uslika svaka serpa, jer "zaboga, jeste to isti model, ali nije boja, vidis, ova je zelena, a ona tamo plava". :boodala:
Ili, kada nekome od tih bolida padne na pamet da se slika ispred svog objekta i sa celom vamilijom, 'nako coporativno, razdragano masu... :rofl: Pa jos, moras i kaj kadar da mu turis u reklamu... :boodala:
Potpuno tacno!
Hoce reklamu od, recimo 20sek. i u njoj 150 kadrova, pa im se ne svidja off, pa im se ne svidja neki kadar, pa hoce da skrate sliku (a da si je ti skratio, pitaju te sto si to uradio), pa hoce da biraju muziku (uglavnom izaberu klasiku da bi ispali prosveceniji, tako da reklama dobije neki horor felling), i td.
uhhh...:n-cc2:
Zato moj kolega pre nego sto pocne da bilo sta radi, kaze klijentu da ima dva nacina da se to odradi.
Jedan je, kako klijent kaze, a drugi je, kako treba.
DorianGrey
7.2.2006, 15:52
Kad pogledam reklamu za Coca Colu ili recimo Nike, vidim koliko mi u stvari zaostajemo za svetom, a bogami i Nemci, ipak su sve one reklame za praskove i deterdzente njihove:D
secate ce one reklame, za black perl magic, ili kako se vec zove...Kao, riba ide u bioskop sa proizodom za pranje....i jos naleti na nekog retartda...E tada mi dodje da upotrebim faktor cigle na tv-u Ako neko misli da se proizvodi tako prodaju, grdo se varaja, ja recimo za inat ne bih kupio tako neki proizvod, jer, ako im je reklama krs, kakav im je tek proizvod....:mad:
PhAnToM_LoRd
7.2.2006, 16:01
Nego Bobi, imao sam skoro jedan slucaj zbog kojeg sam klijenta hteo da ubijem kao kera...
Trazi tip da reklamira brand firme, cije ime necu navesti, ali se bavi trgovinom muzickih instrumenata. Date mi odresene ruke da ja to odradim po svojoj zamisli. Ja lepo poteram 3D Studio MAX 7, napravim ekstra animirani spot, na kome sam radio nekih 3 dana ja, a masina je morala da zvace scenu jos 33 sata sama, i kada je sve bilo gotovo, klijentu se ne svidi... Hoce covek po cenu zivota sa se vidi saksofon i elektricnji set bubnjeva... Ajde, batalim taj moj rad, ispunim njegovu zelju, on se slozi i prebacim to na emisionu masinu. Sledeci dan, idiot iz suprotne smene uhvati pa mi razj***e moju masinu, i zatim se napravi pametan, sve formatira i odradi reinstall svega. OK, 'ajde, izvuk'o se... Tri dana kasnije, klijent zove i trazi da se odmah pusti ona prva verzija, jer mu se ipak cini kako je bila bolja od ove njegove... DA SAM IMAO PISTOLJ PRI SEBI, KOKNUO BIH I KOLEGU, I KLIJENTA... :nov_explo :nov_mad2: :nov_explo :nov_mad2: :nov_explo :nov_mad2: :nov_explo :nov_mad2:
Highlander
7.2.2006, 16:11
@kinteC: Svrha takvih reklama nije da ih mi volimo, i da kupimo neki proizvod zato što nam se svidja, već da stave potrošaču do znanja da takav jedan proizvod postoji, i da može da očuva boju:D :D .
Stvarno su sve odvratne i besmislene, jednom rečju nikakve! Zahvaljujem se pokretaču ove teme, sad vidim da nisam jedini koji mrzi reklame!
Ah, da, zaboravih, na radiju su još gluplje. :dedica:
DA SAM IMAO PISTOLJ PRI SEBI, KOKNUO BIH I KOLEGU, I KLIJENTA... :nov_explo :nov_mad2: :nov_explo :nov_mad2: :nov_explo :nov_mad2: :nov_explo :nov_mad2:
Ja da sam jednom imao pistolj, koknuo bih samog sebe.
Trebala je da se uradi video prezentacija knjige (oko 1500 strana), koju bi klijent objasnjavao dok se stranice okrecu, zumiraju i svenkuju (sve po pravilima montaze). Takodje je trebalo da budem nagradjen za to.
Dakle, dobijem ja na cd-u PDF dokumenat same knjige, pa ucitavanje u PS-u svake stranice, pa pravljenje akcije, kako bi svaku stranicu stavio u format 4x3 ogromne rezolucije, zbog kasnijih zoom-ova, pa pravljenje pozadine u slicnom dizajnu korica na koju bi bila lepljena svaka slika, pa 1500 puta F12...
Pa paljenje max-a, izrada spice, pa paljenje premijera, pa image pan i motion, pa racunanje da slika kada ode u zoom bude 720x576, pa animiranje, raznih zoom-ova, svenkova, odzoom-ova, okretanja stranice (za sta nisam ni koristio tranzicije, jer je vec tada pocelo moje gadjenje prema istima), pa gledaj da sve to stane u 20-22 min. a da ne bude prebrzo...
Ovo sam radio oko 2 nedelje, svakog dana po najmanje 8 sati.
Dosli ljudi, pogledali, kao odusevili se... i nista.
Nit je lik platio firmi nesto, niti sam ja dobio nesto, eno ga disk zvrji u fioci i skuplja prasinu.
Ali neka mi za nauk.
@Simke:
Zašto bih se ljutio. Šalim se ja i mnogo gore na svoj račun.
@bobi:
Tako ti i treba kad puno švenkuješ :) Avans, druže, avans je keva.
Samo da mi je [izbezumljeni medved]Tortica![/izbezumljeni medved]
...
Samo Da mi je [izbezumljeni medved]Torticaaa[/izbezumljeni medved]
Kum Ruzvelt
8.2.2006, 2:14
Zato moj kolega pre nego sto pocne da bilo sta radi, kaze klijentu da ima dva nacina da se to odradi.
Cim se pomenu paci(kli)jenti, ne mogu a da se ne setim mog bivseg urednika
sa bivse televizije. Dodje sa klijentom i kaze mi: Mali, imam strasnu ideju za
reklamu. Pazi sad: NESTO NOVO U NASEM GRADU.......DODJITE I UVERITE SE!
Mislim da me on permanentno oterao od kreativnog rada vezanog za marketing.
101st Airborne
8.2.2006, 12:50
@Simke:
Zašto bih se ljutio. Šalim se ja i mnogo gore na svoj račun.
@bobi:
Tako ti i treba kad puno švenkuješ :) Avans, druže, avans je keva.
Samo da mi je [izbezumljeni medved]Tortica![/izbezumljeni medved]
...
Samo Da mi je [izbezumljeni medved]Torticaaa[/izbezumljeni medved]
Lesnik tortica je najlegendarnija reklama ikada! Rame uz rame sa "Mi volimo Miru Skoric!!!!!!":D
Mene nerviraju one sablentavom decom koje su roditelji progurali jer kao znaju da glume...a ne mogu dve reci da izgovore uverljivo...
PhAnToM_LoRd
8.2.2006, 13:08
A sta mislite o ciklusu reklama "Perfex" sa onom maleckom i njenim cuvenim patkicama?
Hoce reklamu od, recimo 20sek. i u njoj 150 kadrova, pa im se ne svidja off, pa im se ne svidja neki kadar, pa hoce da skrate sliku (a da si je ti skratio, pitaju te sto si to uradio), pa hoce da biraju muziku (uglavnom izaberu klasiku da bi ispali prosveceniji, tako da reklama dobije neki horor felling) itd. uhhh... Kad tako pričate, prosto mi je drago što sam pobegao sa RTS-a... kroz sve te faze sam prošao, doduše tada nije bilo kompujtera da radi sve te kerefeke s jednim operaterom, nego beše montažer, čovek za digitalne efekte (ja, je li), po potrebi tonac da snimi spikerov glas i "podvuče muziku" pa i "kajronista" tj. grafičar.
I tako se mi, recimo, svojski potrudimo da napravimo nešto ljudski od gov**vog scenarija koji je dao klijent, klijentovom "izaslaniku" se svidi, samo da aminuje generalni diša, a onda se stvar sutra vrati na doradu jer "muzika podseća na slovenačku polku, a direktor to ne voli".
A još bolja je varijanta kad smo radili spot za menjačnicu (to je tada bio novitet) nekog Arkanovog saborca. Pa dođu trojica tipova dimenzija 2 sa ti, svi sa crnim štrikanim kapicama i rejbankama ležerno zabačenim i zadenutim ispod ruba kape... i četvrti Proliver Mandić kao "art direktor" koji neprestano nešto k6nja. Onda sam se ja iznervirao i svašta rekao dotičnom Mandiću, koji je onda pripretio svojim vezama, a svi ostali u sobi su momentalno prebledeli. Kasnije su reakcije bile "da, ti si u pravu, ali jesi li ti normalan...". Srećom, ništa nije bilo.
A najgore mi je bilo kada dođe neka nabeđena rediteljka (a to su sve bivše organizatorke, sekretarice i kojekakve mrsomude) pa kreira nešto ni iz čega, na šta potrošimo ceo dan. Za razumevanje stvari, zamislite da imate After Effects sa samo jednim kanalom i jedinom mogućnošću da se sve snimi direktno na traku - tako su tada radile "mašine za efekte" tipa Ampex ADO ili Abekas. Dakle, uzimaš jedan po jedan grafički element, nešto ga provrtiš-prošetaš i staviš na pravo mesto na slici, to snimiš na traku, onda puštaš taj snimak i dodaješ sledeći element... naravno, u svakom presnimavanju ("generaciji") slika se kvari, boje postaju isprane, pojavljuje se šum... Posle nekoliko sati rada, kad je već sve gotovo, pojavi se direktor marketinga i popizdi - naime, klijent je platio samo za statičnu sliku u trajanju od 20 sekundi, a sve ono je6avanje je "rediteljkin" lični doprinos...
E, zato sam otišao u tehniku... mada i tu ima bisera, ali srećom manje.
Prema novom zakonu o radio difuziji vreme predvidjeno za reklame je 20% od ukupnog programa, što mu dodje na 12 minuta na sat ( ovo važi samo za komercijalne kanale, dok bi rts imao oko 6 min.). Poslanici su nešto lelemudali i to je samo slovo na papiru jer je i ono za dodele nacionalnih frekvencija puklo kad su sive eminencije počele da vuku konce.
Iskreno u mojoj kući je zabranjeno gledanje reklama, za šta nam je srećom Bog podario daljinski upravljač, ali mi je najveća blamaža kada ono ljubičasto ***** ( oprostite moderatori ne želim ni da kucam naziv), prenosi neku važnu tekmu pa kao hoće da naprave emisiju i pozovu gosta, a lik ne stigne ni da se nasmeje , a početni udarac se nikad ne vidi valjda zbog nas sa jeftinijim ulaznicama.....
A sta mislite o ciklusu reklama "Perfex" sa onom maleckom i njenim cuvenim patkicama?
A ono Japanče "uh, kako smrrrdi" ;)
Sine ne smrdi, to je PROBAVITA :)
Carl Jonson CJ
8.2.2006, 18:55
Sigurno ono sa reklamom za pastu za zube gde ljude prepadaju u šumi,železničkoj,WC-u...
Ili ono:"Sta to radite,unisticete mi kosulju?".A vec ju je obogaljila flekom od kafe po celo prednjoj strani i onda kuka kako ce da je upropasti Venis.Sta ima da se upropasto?Vec je gotova.Ili reklame z auloske.Te ovi te oni.Katastrofa.
MB čep. Grrr. Kako bi uzeo onaj čep i zabio im ga tamo gde sunce ne dopire. Nacija pijanaca.
101st Airborne
9.2.2006, 0:45
Sigurno ono sa reklamom za pastu za zube gde ljude prepadaju u šumi,železničkoj,WC-u...
Ili oni sto su spikali sa dabrom o tome kako ima zdrave zube...dobro ne nadjose slona da ga priupitaju za kljove...
Nisu reklame toliko strasno, meni je najstrasnije sto moram da PLACAM da bi ih gledao ! Smrdljivi RTS ! Sta mislite u kojoj jos zemlji ljudi placaju da ih neko nervira i laze ? Svaki mesec uz racun za struju sruju stize PDV+taksa za drzavnu televiziju koja me svaki dan bombarduje sa epp-om i blago telecim pogledom zaposlenih novinara i slicno. A o ovoj gluposti o virusu koji ostecije HARD da i ne govorim, to im je zesca ispala.
lepo rečeno
a ti si u stvari jedan balansero... jer ipak treba da im uzmeš sitne novce...
sam dopuni sledeću rečenicu:
jer zašto inače služe o...
mrsomude
tako su te neke paćenice i napredovale, to je bio siguran i uspešan put ka boljem položaju... odatle negde, otprilike...
Nije TV reklama ali nije isključeno da se neće pojaviti uskoro...
Video sam i nisam mogao da verujem...
odštampan kartončić sa trakicom za lepljenje da lebdi u prostoru na kome se reklamira neki lek, koji pazite ovo: povećava muški polni organ 30% u širinu i 33% u dužinu...
Prvo mi je palo na pamet šta sa tim kad se postigne metar dužine?
Drugo da li to ko kupuje i koliko košta?
Odgovor na drugo pitanje je DA kupuje se i košta oko 5-6 hiljada dinara...
Da ne poveruješ, inače kartončić je potpisala neka svetska farmaceutska kuća,
plus otisak je kvalitetan i skup,
ako još imaju tu reklamicu u apoteci, skeniraću je i poslati da vidite...
Jedno od osnovnih pravila marketinga jeste da nije bitno koliko je reklama dobra ili loša, odnosno da li će je ljudi voleti ili će ih iritirati...bitno je da izazove reakciju. Ono što ne valja za jednu reklamu, jeste kada je čovek posmatra ravnodušno i kada ne izazove nikakvu reakciju i tako nešto se smatra apsolutnim marketinškim promašajem. Mislim, nije marketing tako jednostavna nauka kako se čini i tu mnogo veliku ulogu igra pre svega poznavaljanje ljudske psihe. Prema tome, kada vidite neku reklamu koja vas iritira, znajte da je 95% ista i napravljena da iziritira gledaoca. Znam da zvuči glupavo, ali tako je.
Uzmimo za primer bilo koju reklamu, recimo za Mr. Propper...ono je iritirajuće da iritirajuće ne može biti (kada retardirani kuvar kaže retardiranom šegrtu "Dečko, ovo je neka magija..." :Freddy: ), međutim ta reklama izaziva reakciju i ljudi je pamte što se smatra izuzetno uspešnim markentiškim poduhvatom. Uostalom, u prilog tome govori i činjenica da sve češće po domovima viđam da se isti koristi, iako mnogi od tih ljudi mrze tu reklamu. Suprotan primer su "To ! Lave !" reklame, koje većina ljudi voli da gleda jer su duhovite, i lepo odrađene i to je reklama koja je pobrala brojne nagrade. Međutim, čisto marketinški gledano, koliko god to neverovatno zvučalo, obe reklame se smatraju uspešnim i nema tu neke preterane mudrosti.
Inače, nisu debilne reklame vezane samo za naše podneblje. Recimo sećam se jedne nemačke reklame od pre par godina, u fazonu neki tip prati neki kompjuterski generisani lik koji pokazuje razne proizvode, i kako mu ovaj pokaže neki proizvod, ovaj se okrene ka kameri, napravi neku totalno debilnu facu sa iskolačenim očima i viče "Das ist suuuuuper !". To je toliko iritirajuće da ti tačno dođe da ga opizdiš sa nečim teškim čim to izgovori, međutim reklama se smatra uspešnom, a i kako drugačije da je smatraš kada je se ja sećam, evo posle 2 godine :)
Ma ne znam kako da je dobra reklama i da je svi uzmu kao poštapalicu u običnom govoru (što me inače posebno iritira), ja neću promeniti marku piva, paste za zube,... ono na šta markentiški "magovi " računaju je da su ljudi zatucani i da primaju spoljne audio i vizuelne uticaje kao tampon onu plavu smešu:boodala:
Jedno od osnovnih pravila marketinga jeste da nije bitno koliko je reklama dobra ili loša
Ili ti i losa reklama je reklama.
Ne slazem se sa tim. Ja, recimo u inat nikad necu kupiti mr. Propera, toliko, ali toliko mi se smucio. Ljudi iako tako izgledaju, nisu bas tolike ovce, pa da na njihovu podsvest mozes tako lako da utices. Pre ili kasnije dobar proizvod uvek ispliva na povrsinu, a ako ima iritirajucu reklamu, samo ce smanjiti broj kupaca.
PhAnToM_LoRd
9.2.2006, 19:52
Nemojte samo da mi dirate reklame za LAV PIVO, glavni lik mi je komsija...
Znam, znam, preterano se**m... :D
Jedno od osnovnih pravila marketinga jeste da nije bitno koliko je reklama dobra ili loša, odnosno da li će je ljudi voleti ili će ih iritirati...bitno je da izazove reakciju. Ono što ne valja za jednu reklamu, jeste kada je čovek posmatra ravnodušno i kada ne izazove nikakvu reakciju i tako nešto se smatra apsolutnim marketinškim promašajem. Mislim, nije marketing tako jednostavna nauka kako se čini i tu mnogo veliku ulogu igra pre svega poznavaljanje ljudske psihe. Prema tome, kada vidite neku reklamu koja vas iritira, znajte da je 95% ista i napravljena da iziritira gledaoca. Znam da zvuči glupavo, ali tako je.
Upravo tako.
Pošto skoro završavam menadžment, smer na kome sam se poprilično bavila marketingom, ovo mogu samo da potvrdim. Marko L je u pravu kad kaže da marketing nije tako jednostavna nauka (mada se svima tako čini), ima tu dosta podela, psihologije, aktivnosti... itd., da ne davim puno sa definicijama, rećiću samo kako sistem funkcioniše i šta se tu zapravo radi i kako.
Okuplja se tim ljudi koji radi na marketing informacionom sistemu preduzeća (firme, kompanije). Prikupljaju se podaci (raznim tehnikama) o željama kupaca, a zatim se planira vrsta propagande za određeni proizvod. E sad, onako po definiciji,svrha propagande može biti:
informisanje,
ubeđivanje i
podsećanje.
Propagandna poruka mora biti kratka, jasna, precizna i pamtljiva. Propagandna poruka se prožima apelima koji mogu biti emocionalni i racionalni. E sad, koliko god se to vama činilo neverovatno, sve ove reklame koje ste izneli ovde u svojim postovima (na negativan način), ispunili ste želju kompanije. Ne mislite valjda da u jednoj kompaniji kao što je " Colgate" ili " Fanta" rade debili koji ne znaju za humor??! Fantine "Bambuća" reklame su više debilne sa ona dva tipa nego što su interesantne. Ali, cilj jakih kompanija nije (bar ne u tolikoj meri) da izazovu smeh i time svore simpatiju (jer je pokazano da nemaju dovoljno efekta), već naprotiv, da iziritiraju samo toliko da upamtite proizvod.
Hteli mi to ili ne, kupićemo taj proizvod. Jer već je negde u malom mozgu, a da toga nismo ni svesni. Tu radi psihologija i ništa više. Ljudi će upamtiti strah, neprijatnost, glupost... agresivnu propagandu.
Kompanija će ostvariti cilj. :)
To je cela filozofija.;)
p.s. verujem da, kada bi neko iz tima za marketing neke kompanije pročitao ove postove, zabeležio bi pozitivan efekat svojih reklama (baš zato što je reklama već upamćena).
Highlander
9.2.2006, 21:25
informisanje,
ubeđivanje i
podsećanje.
Upravo tako, samo ne mogu da se složim da iritirajuće reklame privlače kupce, već samo ljudima SKREĆU PAŽNJU NA POSTOJANJE PROIZVODA! Kad si već pomenula Fantu, ja je ne kupujem, ne svidja mi se i nijedan BATICA me ne može ubediti da je uzmem. Ali zahvaljujući njima ja znam da se može kupiti! Razumete?
Ili ti i losa reklama je reklama.
Ne slazem se sa tim. Ja, recimo u inat nikad necu kupiti mr. Propera, toliko, ali toliko mi se smucio. Ljudi iako tako izgledaju, nisu bas tolike ovce, pa da na njihovu podsvest mozes tako lako da utices. Pre ili kasnije dobar proizvod uvek ispliva na povrsinu, a ako ima iritirajucu reklamu, samo ce smanjiti broj kupaca.
Kupićeš ako ti treba, zato ga i drugi kupuju! Misliš da je jedna prosečna domaćica kupuje Propera zbog nabildovanog ćelavog crtanog lika, ili debilnog šegrta? Neeee, to radi zato što postoji nešto što se zove Photoshop, koji uklanja onoliku prljavštinu, naslage masti i ko zna šta još!
Za Imzadi: Slucajno ne zavrsavam menadžment nego sam završio ekonomski fakultet, i smer marketing koji sigurno ima malo više veze sa marketingom od tvog smera i mogu da ti poručim da imaš još puno toga da naučiš o regionalnim navikama i ponašanju potrošača, a da ne prepisuješ na ispitima....a tim stručnjacima koji čitaju postove da nas više ne dave
najiskrenije ona dva kretena iz "bambooche" su mi mnogo dobri, pogotovo kada onaj prihvati cupi za guzu, ali fantu u zivotu ne bih kupio
Za Imzadi: Slucajno ne zavrsavam menadžment nego sam završio ekonomski fakultet, i smer marketing koji sigurno ima malo više veze sa marketingom od tvog smera i mogu da ti poručim da imaš još puno toga da naučiš o regionalnim navikama i ponašanju potrošača, a da ne prepisuješ na ispitima....
Pa onda i sam znaš koliko je marketing širok pojam. Sad mi, molim te, kao čovek koji je to učio, kaži: da li misliš da u jednom skromnom postu može da se objasni u kratkim crtama marketing, značaj marketinga i propagande?
Pisala sam najbanalnije što sam mogla i u najkraćim crtama, da bih objasnila ljudima koje to ne interesuje i koji se time ne bave šta su ustvari reklame i kako utiču na ljude... A sad kada bih zalazila u regionalne navike, ponašanje potrošača i sl., skrenula bih (malo više) off topic i smarala bih nekoga koca to ne zanima.
Ok?;)
Kupićeš ako ti treba, zato ga i drugi kupuju!
Ne bih ga kupio ni kad mi treba!
Potrazio bih isti proizvod drugog proizvodjaca,i mislim da nisam jedini koji tako razmislja.
Pa onda i sam znaš koliko je marketing širok pojam. Sad mi, molim te, kao čovek koji je to učio, kaži: da li misliš da u jednom skromnom postu može da se objasni u kratkim crtama marketing, značaj marketinga i propagande?
Pisala sam najbanalnije što sam mogla i u najkraćim crtama, da bih objasnila ljudima koje to ne interesuje i koji se time ne bave šta su ustvari reklame i kako utiču na ljude... A sad kada bih zalazila u regionalne navike, ponašanje potrošača i sl., skrenula bih (malo više) off topic i smarala bih nekoga koga to ne zanima.
Ok?;)
A slučajno su se najveća koplja lomila oko toga za kakve debile nas smatraju kada samo sihronizuju reklame, ..da ne citiram.., pregledaj postove,
Kum Ruzvelt
9.2.2006, 22:53
Nije TV reklama ali nije isključeno da se neće pojaviti uskoro...
Video sam i nisam mogao da verujem...
odštampan kartončić sa trakicom za lepljenje da lebdi u prostoru na kome se reklamira neki lek, koji pazite ovo: povećava muški polni organ 30% u širinu i 33% u dužinu...
Prvo mi je palo na pamet šta sa tim kad se postigne metar dužine?
Drugo da li to ko kupuje i koliko košta?
Odgovor na drugo pitanje je DA kupuje se i košta oko 5-6 hiljada dinara...
Da ne poveruješ, inače kartončić je potpisala neka svetska farmaceutska kuća,
plus otisak je kvalitetan i skup,
ako još imaju tu reklamicu u apoteci, skeniraću je i poslati da vidite...
Pitaj zeku sta se s' tim postize... Nema bezanja lijo...
Meni su najbolje reklame od the books of knjige,i radio i tv(to se u CG pustalo)
offtopic
Ima li dje da se skinu mp3 njihovih radio reklama?Najvise me interesuje ona za Ribopromet
101st Airborne
9.2.2006, 23:28
Ona Intesina fora sa pesmama nije losa...originalna je...
Nemojte da se tripujete, nisu ove reklame napravljene namerno da
nas iritiraju, već je to posledica totalno drugačijeg podneblja.
Većina reklama koje se vrte kod nas su stvorene za Nemačko, Poljsko, Italijansko, Rumunsko i druga veća tržišta, a kada ih prebace kod nas, naš mentalitet ne može da ih svari tako lako.
Ima reklama koje su namenski napravljene da iritiraju, ali ove za Mr.Proper, Bonux itd. nisu te.
Druga situacija je sa domaćim reklamama od kojih ponovo, retko koja ima namenu da vas iritira. Uglavnom su stvorene da evociraju neka lepa sećanja i atmosferu, ali tu je problem nevešte režije i scenarija ( copywritinga ) koje dovode do toga da neke reklame budu totalno retardirane.
Iz tog razloga ćete često videti domaće reklame koje pokušavaju nevešto da ispričaju neku "duhovitu" pričicu, neke će pokušati da vam uvale neku poznatu ličnost, ali sve će biti užasno odradjene, te možete da primetite i kako ih često ponovo montiraju, skraćuju, izbacuju delove itd.
U pravu si , ali za raliku od drugih tržišta ovde ne postoji feedback, već gomila uvoznika i distibutera (banaka) koje ti kao potrošač ne interesuješ, već prosta jednačina bez i jedne nepoznate (a mislili smo da smo im velika nepoznanica), ..reći ću ti samo primer jedne reklame za hajneken koja je prikazivala zezanje u nekom underground okruženju mladih negde u beneluxu, i koja je puštena u Grčkoj..posle nekoliko dana je povučena jer su grčki snobovi počeli da troše drugo vopi, to se kod nas nikada ne bi desilo...
Da, upravo tako... strane reklame promašuju mentalitet,
a visokobudžetne domaće reklame kopiraju inostrane fazone.
Za naš mentalitet ne odgovara taj mlaki Nemački nehumor,
ne pale kod nas feminizirani tridesetogodišnjaci koji idu u lov na jelena ( za koga kažu da ne znaju kako izgleda ) bez oružja.
Kod nas su malo veći ekstremi, balkanski mačizam,
direktniji humor. Umesto što kopiraju Švapske reklame, naši kreatori reklama bi trebali malo da odgledaju epizode Mućki.
Nemoj molim te, ako čitaju postove još da im damo recept...bolje da im poručimo : Dok ima baterija nema ni reklama
:)
Mogli bi malo da pogledaju neku Noć Reklamoždera,
mada, nisu ni te reklame za naš narod.
Ali tu kao i svi možeš ako ništa drugo da pružiš nešto svojstveno sopstvenom mentalitetu, totalno nerazumljivo za druge...odosmo off topic, nešto razmišljam da li me više nervira spam koji ne mogu da kontrolišem kao program na tv, ali opet kontam bar mogu da guglam i nadjem pravi informaciju...:alealeee:
Upravo tako, samo ne mogu da se složim da iritirajuće reklame privlače kupce, već samo ljudima SKREĆU PAŽNJU...
KAD CE PLATA, KAD CE PLATA?
NIJE LEGLA, NIJE LEGLA!
Odo sutra u meridijan banku.... psihologija je cudo... Inace da i ja potvrdim da je tacno sto Imzadi kaze, vazno je da proizvod ostane u malom mozgu. Pa kad dodjes u kafanu, konobar u guzvi dolazi do vas i brzo moras da narucis, narucis prvo sto ti padne na pamet, pa posle shvatis da uopste to neces. To se meni desilo par puta. Sedamo za sto, konobar dolazi: "momci sta cete?"
"lav", "lav", "lav", "lav", "milane sta ces?" "pa lav"... i kad konobar ode, shvatim da ja i ne volim pivo! :boodala:
To se meni desilo par puta. Sedamo za sto, konobar dolazi: "momci sta cete?"
"lav", "lav", "lav", "lav", "milane sta ces?" "pa lav"... i kad konobar ode, shvatim da ja i ne volim pivo! :boodala:
Bez uvrede si amater i za pivo i za ove pojmove, tebi netreba autosugestija tebi su dovoljni pijani drugari i konobar vaćaroš
@ taximetar
sto jes, jes
amater jesam, ali ako ne zivis od tih pojmova i ne zaradjus na njima, i ti si.... a studiram mendadzment (za sad), a psihologiju volim i zanimam se yime slobodno vreme, tako da ipak znam nesto.
autosugestija je druga stvar, kad sam sebe ubedjujes u nesto (da tako kazem) a kad te neko drugi u to ubedjuje to onda ne moze tako da se nazove, zar ne?
a primer koji sam naveo je dobar, malo karikiran, ali na mestu... to je kao kad se kola narucuje skoro automatski kad konobar dodje, osim ako nisi bas razmislio i smoslio sta ces piti...
Pre nekoliko dana, bio sam sa društvom u kafiću. Nas desetak je naručilo piće,
i kad smo uzeli da nazdravimo, jedan od nas je rekao:
"Rogonja za sve"
Na šta su se svi nasmejali.
Niko od nas nije pio Jelen pivo.
Mislim da je ta reklama uspela samo
da proda glupu izvalu, a ne i pivo.
hacker_aca
11.2.2006, 3:30
Evo proverio sam ono za Pentium 5, ali me onaj lik što tamo radi malo zbunio. Da li ovi novi procesori i matične ploče nose tu oznaku "P5" kao najnovija tehnologija i bla....bla...bla....
Jeste da je tema "Tv reklame i koliko vas nerviraju", ali ona jedna je meni skroz super sa onim likom što prvo kao šetka se, coolira, a onda se zalepi facom za staklo! :D (reklama je za one sokove u staklenoj ambalaži).
Kako mi je samo slatko kad ga vidim kako lupi glavom i složi onako glupavu facu... :D
Pre nekoliko dana, bio sam sa društvom u kafiću. Nas desetak je naručilo piće,
i kad smo uzeli da nazdravimo, jedan od nas je rekao:
"Rogonja za sve"
Na šta su se svi nasmejali.
Niko od nas nije pio Jelen pivo.
Mislim da je ta reklama uspela samo
da proda glupu izvalu, a ne i pivo.
e ne diraj mi jelenka...mozda je reklama shit, ali je vopi extra...pored vajferta jel...:to_care:
e ne diraj mi jelenka...mozda je reklama shit, ali je vopi extra...pored vajferta jel...:to_care:
Vajfert mrzim od kako mi je upropastio sastanak sa ribom :D
( oboje smo se proxrali ) :D
Jelenka nisam ni probao da pijem. Najbolja piva za mene su Nikšićko tamno,
za koje nikad nisam video reklamu i Turski Efes Extra sa 9% alkohola :n_klanja:
Lav je onaj koji uspe Rogonji da posalje cep tamo gde sunce ne sija:eek:
Lav je onaj koji uspe Rogonji da posalje cep tamo gde sunce ne sija:eek:
Ne znam... sudeći po onim likovima iz reklame za rogonju,
deluju mi kao da bi im se to svidelo. :dzavo:
Znači kad likovi u reklami za jelen čuju rogonju, jedan lik gleda u nebo, sigurno ga je video na drvetu.
PS: Jeleni hodaju i trče po zemlji!!!:boodala:
101st Airborne
26.2.2006, 12:29
Znači kad likovi u reklami za jelen čuju rogonju, jedan lik gleda u nebo, sigurno ga je video na drvetu.
PS: Jeleni hodaju i trče po zemlji!!!:boodala:
Mozda ih je pobrkao sa Deda-Mrazovim irvasima...
6am3 Fana71c
26.2.2006, 13:19
ma ima cak i vic u vezi onog COLGATE dabra:
DABRE, DABRE, STA RADIS DA IMAS TAKO BLISTAVO BELE ZUBE??
JEDEM *O\/NA....
a obozavam da smisljam u svojoj glavi alternativni zavrsetak reklame. npr kada one budale poliju venishom kosulju onoj zeni ona mesto da ceka da vidi "zadivljujuci efekat" odma poludi i sipa venish onoj seljanki u oci...muahhaha:Freddy:
FiresnakE
27.2.2006, 12:16
Trenutno je jedna jedina reklama koja mi se manje-vise svidja naspram ostalih a to je ona za Domestos, kada se ona bakterija jada u WC klonji.Vrh kako su ga odradili.
A sto se tice ostalih jedno jedino resenje - LOMACA:nov_mad2: :nov_mad2: :nov_mad2:
Utakmice na roze i ne gledam samo zbog reklama, ali zato bogu hvala sto je FIFA uvela pravila da nema reklama za vreme prenosa:n_klanja: :n_klanja: :n_klanja: .
FiresnakE
27.2.2006, 13:02
Imzadi je upravu sto se tice psihe, reklame se i prave zbog toga, da ljudima udje u glavu, u mozak, u svest jbte....
Mada ima tu jako dobrih reklama za kafu recimo ona sa manekenkom za Grand kafu mislim, pa onda za Knjaz, meni licno je ta reklama odlicna.
Recimo ona reklama za Oust, mislim toliko je debilna da je to neverovatno ali evo mi komentarisemo o njoj - cilj firme je dakle ostvaren:boodala: :boodala:
Ili za onaj osvezivac WC-a kad onaj mali japanac ke*a pa kaze "u kako smrdi ali mama ima novi fucking osvezivac" i tako dalje....:boodala:
Carl Jonson CJ
27.2.2006, 13:17
Reklama za knjaz je odlična,a najgora je ona sa zubarom u sred šume...
FiresnakE
27.2.2006, 15:33
Reklama za knjaz je odlična,a najgora je ona sa zubarom u sred šume...
Ma, da kao da ce zubar da me startuje dok sam na kampovanju:boodala: , mislim voleo bih da vidim tog genija koji je smislio reklamu.:dzavo:
Reklama za Snickers je takodje mnogo dobra.
Zoran Petrovic rules!:rofl:
Inace lik se zove Barry Scott, poznati reklamni glumac u GB.
Ubedljivo me najviše nervira ona reklama za LENOR omekšivač, sa onom klinkom i njenom kevom, a keva je kao sprema za prvi sastanak za dečkom. Ona je kao u nekom tripu i ken*a nešto na foru izgledaću divno u noći punog meseca, bla, bla :nov_mad2: :nov_mad2: :nov_mad2: , a još ima tako iritirajući glas uhhhh:n-cc2:. Rame uz rame sa njom, je bamboocha reklama za fantu. Mislim šta, jel ono treba da bude nekom smešno:confused: , jel nekom od vas ono smešno, ne razumem:paranoia: . Naravno, kad su videli šta su uradili, odmah su snimili dva nastavka, da malo povade stvar.
Što se tiče bambuče, na nešto je još i ličilo dok je bilo na engleskom.
Ova sinhronizacija na srpski je debilna.
Nit' je ciganski naglasak, nit' 6iptarski naglasak i izgovor, totalno neprirodno i neiskreno izgovoreno. Fuj!
Što se tiče bambuče, na nešto je još i ličilo dok je bilo na engleskom.
Ova sinhronizacija na srpski je debilna.
Nit' je ciganski naglasak, nit' 6iptarski naglasak i izgovor, totalno neprirodno i neiskreno izgovoreno. Fuj!
Definitivno. Čuo sam da je lik koji je sinhronizovao tu reklamu onaj JUICE ( beogradski reper ). Mora biti da je Aškalija :kreza:
hacker_aca
28.2.2006, 22:41
Ili ona reklama kada onaj crnac pere zube, Colgate ili Blendamed, koji je već, kada viče: Strava si! Baš si slatka! E meni nije jasno kako oni mogu da reklamiraju pastu za zube, a da je ovaj lik ne koristi?! Jeste li primetili da nema pjene oko usta? :confused: Kao sada, ja reklamiram crnogorski pršut, a jedem prazan sendvič. :boodala:
Ubedljivo me najviše nervira ona reklama za LENOR omekšivač, sa onom klinkom i njenom kevom, a keva je kao sprema za prvi sastanak za dečkom. Ona je kao u nekom tripu i ken*a nešto na foru izgledaću divno u noći punog meseca, bla, bla :nov_mad2: :nov_mad2: :nov_mad2: , a još ima tako iritirajući glas uhhhh:n-cc2:.
Oooo, da! ova reklama je i meni definivno medju top 10 najglupljih ghrrr
- ona sa malim japancem, korejancem ili... (wc osvezivac) je malo rasisticka >> bela deca malo kad sede i kake a uz to njegova mama je belkinja i njoj je super!
-lenor forsiraju mirise (ne znam sad tacno koja je reklama,)ali ljudi koji toliko zavise od mirisa i primecuju ih (i prividjaju im se stvari od mirisa) - to je jedan od simptoma sizofrenije... :paranoia:
-patkice su dobre :D uskladjena je mjuza i izgled reklame, i mislim da je iako nezakonito u vecini zemalja (koristiti decu, tj ljude mladje od 18 god u reklamama) pametno uticati na decu i tako dolaziti do potrosaca.
- to da je i negativna paznja jos uvek paznja, stoji ali ima jedan mali deo mozga koji apmti negativne emocije i odbija nas od situacije ili predmeta za koji nas to vezuje. pa sa ovog gledista i nije tako pametno ici na bilo koju paznju gledalaca /mogucih korisnika (potrosaca)
Eheh... a Silan s mirisom Lenora ( ili tako nešto ) ?
To mi je kao da ste rekli: "Novi Yugo, sada sa mirisom Dacie Logan".
-patkice su dobre :D uskladjena je mjuza i izgled reklame, i mislim da je iako nezakonito u vecini zemalja (koristiti decu, tj ljude mladje od 18 god u reklamama) pametno uticati na decu i tako dolaziti do potrosaca.
Meni se ne sviđa, nisu dobro uradili kada sprema patkicu da spava, baš se vidi da je kompjuterski pravljena....
Izvukao sam ovaj deo iz tvoje poruke upravo zato što sam jako protiv bilo kakvih manipulacija sa decom (već sam pisao o tome da se ne ponavljam)
naročito gde se otvoreno i bezobrazno zloupotrebljavaju u ime veće i bolje prodaje bilo kakvog proizvoda...
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=38814&postcount=12
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=39279&postcount=35
možda bih jedino dozvolio reklame koje su direktno kreirane da pomažu malim bićima ( kao što su oni biljni sirupi ... žak - žirafa za grlo i sl. ) i to samo uz dozvolu nadležnog ministarstva.
ps
da ne pomisliš kako sam te najstrašnije napao,
pitam se samo,
da li se ovo ti slažeš sa tim da je:
da je pametno uticati na decu i tako dolaziti do potrosaca.
ili si se samo nespretno izrazila?
A "Pozdrav iz Rovinja"? wtf?! sta to treba da znaci?
ili "mislite o tome"!
srecom cigare se vise ne reklamiraju...
a obozavam da smisljam u svojoj glavi alternativni zavrsetak reklame...:
i ja, a moji ukućani samo to čekaju i prebacuju na reklame..:a_bleh:
Svidjaju mi se reklame za Coca-colu (u autu pod snegom) i Snickers, a ipak prvenstveno kupujem domace proizvode(zbog podrske nasoj ekonomiji) pod uslovom da su kvalitetni sto uglavnom i jesu.
Ne volim reklame farbi za kosu, raznih sampona i hig.ulozaka.
Ne volim reklame farbi za kosu, raznih sampona i hig.ulozaka.
šta kažeš onda na ovu: http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=38845&postcount=20
ps
Stvarno su bili preterali sa raznim krilcima i upijanjem, ma do besvesti bolesno...
Stvarno me interesuje šta će biti sa ovim svetom, pa keve su bile sretne što imaju vatu a babe ako ih ne zadesi negde u sred njive, ok , shvaćam napredak i to ,meni je drago, ali izgleda je to krilatica kao i kod Topalovića da je to najsigurniji pos'o, ali mi ipak nije jasno zašto je ona krenula baš taj dan na jahanje, ili na climbing...ja ispod nje ne bih bio:Freddy:
nespretno izrazila?
pa... da, otprilike.
stoji to da se ja uopste ne slazem sa takvom manipulacijom. ali pametno sam napislala iz tog razloga, jer mislim da tim firmama koje prave reklame uspeva to sto su hteli da postignu... :Freddy:
nadam se da je ovaj odgovor korektniji :)
The Finest Serbian Since '82
3.3.2006, 3:55
Uh... zaista tezak topic... ne zbog toga sto nemam koju da napisem, vec zbog toga sto ih ima premnogo.
Ali ajde ovako, racimo da se izdvajaju:
Ona sa onim klincem na WC solji. "mmmm ala mirise". Imbecilna reklama
Onda sve reklame sa: uloscima, praskovima, izbeljivacima, deterdzentima, a da... u malo da zaboravim.... najvise ona sa Feriem (Viljabako i Vilja... nesto tamo), to mi je vrhunac kretenizma!
Milka ima dobre i originalne reklame.... "Onda je mrmot uvio cokoladu u foliju!" jos uvek se upotrebljava ta recenica u svakodnevnom razgovoru :)
I ova nova reklama za "nike" je dobra. sa onom ribom sto igra brake-dance. A setite se one reklame sa davidsom, carlosom, figom, raulom itd. kad upadaju u neku zgradu i traze ne ku loptu. mnogo dobra reklama....
deus[awesome]
8.3.2006, 14:38
Ne znam sta je gore, te debilne reklame sa rogonjom,
ili one nebulozne,
npr. Gde Petar Kralj umre, a njegovi unuci
sede i gledaju ga na TV kako dolazi pred Svetog Petra,
i pokazuje mu polisu osiguranja da bi ga pustili u raj.
I još unuci viču "TO DEDA!"
WTF?!
HAHAHA vracam se kuci s posla bus-om i chujem lika koji pricha nekoj curi kako je gledao vrh reklamu na tv-u i govori o toj reklami s Petrom Kraljem!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... Katastrofa! Ne mogu da vjerujem kako je glupa reklama a ljudi se lozhe na to!!!
']Katastrofa! Ne mogu da vjerujem kako je glupa reklama a ljudi se lozhe na to!!!
Pa sad, i Blade serijal je glupost , Underworld je glupost , južno-američke serije su glupost, a toliko je mnogo ljudi koji se lože na to ili nešto slično.
Izgleda kao rezonovanje "Hej, to je popularno, svi to vole, pa hajde i ja to da volim, iako možda čak i ne razumem predmet moga obožavanja..." . Regularna pojava, navikni se na to.
BTW, osoba koja me je pitala volim li Zdravka Čolića me je zabezeknuto gledala kada sam odgovorio sa ne. Bilo je ono, pa njega svi vole.
Meni je lično problem što većina ovih reklama vređaju inteligenciju potrošača. Čoveče, kao da se obraćaju gomili dronova bez mozga, sa naredbom kupuj,kupuj,kupuj!!!
Retke su one dobre.
Mene samo zanima zašto mnoge toliko nervira nešto što se može promeniti pritiskom na jedno dugme, i to još sa lepim izborom jer problem rešavaju i On/Off, i Channel Up i Channel Down :) Kamo sreće da sve što me nervira može da se reši pritiskom na dugme :)
Mene samo zanima zašto mnoge toliko nervira nešto što se može promeniti pritiskom na jedno dugme, i to još sa lepim izborom jer problem rešavaju i On/Off, i Channel Up i Channel Down :) Kamo sreće da sve što me nervira može da se reši pritiskom na dugme :)
Mozda si u pravu ali za sve postoji granica ali nase televizije ga bas preterse sa reklmama. Pa koliko mi se puta desilo da na pinku pocnem da gledam neki film i jednostavno zaboravim sta sam gledao ili zaspim, dok ljudi na HRT1/2 OBN jedna do dve reklame. Sad im treba pretplata za televizor malo zaradjuju od tih reklama. Ima da placam program samo onda kad bude bilo kao na HRT1/2 OBN i bolje. Neka dodju i neka mi ukinu televizor. Tako se i SBB zezao sa mnom. Prvo ti ponude preko 60 kanala a onda se sve to svede na 30 ma idi a cena jos skuplja. Lepo dosli iskljucili mi kablovsku ja uzeo i povezao je sam i sad imam kablovsku vec godinu dana a ne placam nista.
Pa koliko mi se puta desilo da na pinku pocnem da gledam neki film i jednostavno zaboravim sta sam gledao ili zaspim, dok ljudi na HRT1/2 OBN jedna do dve reklame.
To za Pink je tačno, i meni se nekada dešavalo da počnu reklame u sred filma, pa pošto znam da će trajati pola sata, odem i sednem za komp da ubijem vreme, pa zaboravim da sam uopšte gledao film... setim se da bacim pogled posle sat vremena :) Međutim, ne možeš porediti Pink kao privatnu televiziju i državnu TV jedne relativno razvijenije zemlje. Ako pogledaš RTS ni oni baš ne divljaju sa reklamama koliko privatne televizije. Međutim, od kada je Robert Nemeček otišao sa Pink-a, ni nemam ga memorisanog, jer sam ga jedino i držao zbog serija i filmova, međutim njihov izbor je sada očajan da očajniji ne može biti. Uostalom, u eri DIVX-a i DVD-a, postalo je deplasirano gledati filmove i serije na TV-u. Mislim, šta se to daje na televizijama, a da se ne može nabaviti u nekom od pomenutih formata :) i to još biraš vreme emitovanja, a gledaš bez reklama.
Tako se i SBB zezao sa mnom. Prvo ti ponude preko 60 kanala a onda se sve to svede na 30 ma idi a cena jos skuplja.
Isti slučaj, s tim što nije bilo ponuđeno 60, nego 52, a redovno je moglo da se gleda svega 30-tak (ostali su se gubili s vremena na vreme ili im je slika bila loša, tako da se uopšte nisu mogli gledati), na stranu što u par navrata uopšte nije bilo signala i po nekoliko sati. Međutim, kako sam video kod nekih ljudi iz moje okoline, popravili su se, pa sam obnovio ugovor i čekam uvođenje, videćemo šta će biti. Znam samo da ću valjda imati veći izbor kada počnu reklame :)
Nerviraju me reklame za:
- ove glupave kredite :n-cc2:
- sve one silne praskove i ostale stvari za pranje svega i svacega :n-cc2:
- za razne vrste kafe
- za razna piva :n-cc2: , a volim pivo mmmmmmmm:to_care:
Volim kada gledam film na onoj ruzicastoj televiziji i kada pocnu reklame,i traju,i traju,i traju,i ...ja zaboravim sta sam gledao i prebacim na neki drugi kanal.Zeljko,Zeljko koliko ti je para potrebno da kazes dosta?!:confused:
Međutim, od kada je Robert Nemeček otišao sa Pink-aKoliko znam on sad radi na RTS. Uopste mi nije jasno sto sad na pinku nema neko drugi da pusti neki dobri film. Nerazumem sta to treba da Nemecek uradi da bi pustio dobar film.
Moze da prica ko sta oce u vezi DivX ali lepo dobijes premijerni film dan posle preiejere i odgledas. Cak se stanje kod nas sad popravilo sa DVD ali nije to to. Tj lepa cena recimo ScaryMovie 1/2/3 za 300 ali sta ce meni to kad sam ja te filmove gledao na veme a sad cu kroz mesec dana da gledam Scary Movie 4 na DivX. A dok izadje DVD verzija kod nas ima da prodje bar 6 meseci
Koliko znam on sad radi na RTS. Uopste mi nije jasno sto sad na pinku nema neko drugi da pusti neki dobri film. Nerazumem sta to treba da Nemecek uradi da bi pustio dobar film.
Pa ne pušta Nemeček filmove, on uređuje filmski i serijski program :) Ali dobro, znam na šta si mislio. U principu, ne znam tačan odgovor, ali predpostavljam da je u pitanju to što Nemeček ume da odabere dobar, popularan i kvalitetan film ili seriju za emitovanje, čija autorska prava mogu dosta da koštaju, tako da je to veoma moguć razlog njegovog odlaska sa Pinka. Ako pogledamo sada Pink, čini se da je kriterijum za odabir, "da bude što jeftinije", ili puštaju ono za šta već imaju pravo na emitovanje (jednogodišnje recimo), pa ponavljaju jedan film 10 puta godišnje. Kao što rekoh, zbog toga i nemam Pink memorisan više.
Meni je lično problem što većina ovih reklama vređaju inteligenciju potrošača. Čoveče, kao da se obraćaju gomili dronova bez mozga, sa naredbom kupuj,kupuj,kupuj!!!
Da... To je sustina.
Onako debilne reklame sa jos debilnijom sinhronizacijom, sve vise i vise lice na bolesne Teletabise. Ko da smo degenirasana deca od nekoliko ljeta (uz svu cast istoj).
Oni u onom selu su prali sa obicnim deterdzentom a oni drugi u drugom sa ferijem...:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2:
Moj omiljeni negativac od reklama je bio i ostace "Volimo Ramu..." Imam ortaka koji je gadjao TV papucom zbog te reklame!
Moj omiljeni negativac od reklama je bio i ostace "Volimo Ramu..." Imam ortaka koji je gadjao TV papucom zbog te reklame!
:nov_mad2: To je ubedljivo najgora reklama na ovoj planeti...!Ne znam koliko verzija je ima ,ali ona sa onom babom kada nailazi na vrata pa svi igraju...uf:boxing:
6am3 Fana71c
9.4.2006, 4:18
prilicno me nerviraju i reklame za zenske uloske... mislim svaka njima cast ali ispade kao da SVAKA zena SVAKI dan dobija mecu pa su jel'te, zaboga, ti ulosci najprecha stvar na svetu... a neke druge stvari sto se svaki dan trose se ne reklamiraju... na primer hleb! jes' glup primer ali ima vise vrsta hleba od vise proizvodjaca, pa znaci to je proizvod ko i svaki drugi... ali izgleda danas da bi se neki proizvod reklamirao on MORA da ima krilca i super-upijajuce jezgro! :n-cc2: hehe shala
Stefan Maravic
9.4.2006, 11:59
ubedljivo mi je najgora reklama za onaj kalgon; kao onaj serviser dođe i tužnim, gotovo plačnim glasom kaže: "Moram da odnesem mašinu...":nov_mad2: . Tad mi dođe da udarim nekog ili nešto....:boxing:
Dobar proizvod sta je to???
Ja sam blisko povezan sa trzistem potrosnih dobara, food ili non-food veruj mi nema dobrih proizvoda. Novac nije garancija kvaliteta! Zastita potrosaca u ovoj zemlji ne postoji. Zastita privrede u zemlji ne postoji 60% domace proizvodnje propadne da bi u narednom kvartalu uvozili bas isto to iz druge drzave! Udisemo, jedemo, nosimo, izbacujemo otrove!
Evo jedne dobre sale: Q: Aditiv koji se dodaje proizvodu da bi se poboljsao njegov kvalitet? A: Reklama!
War, Hunger, Pestilence and Death!
Volimo rama ,rama margarin,rama margarin.
E ali najaca je ona baba koja ulazi na vrata i peva onu psihodelicnu pesmu.Zasto su strane reklame mnogo zanimljivije.Jeste da su i ove strane ali ne verujem da ovo pustaju u inostranstvu.Npr zasto moje belo nije kao tvoje belo?????
priest (of_the_moon)
9.4.2006, 16:09
Masovna proizvodnja, globalozacija, slobono tžište, konkurencija, pojava široko dostupnih sredstava informisanja ...
Sve ovo su jako korisne stvari, ali imaju i negativne posledice, između ostalog i reklame (negativne za pojedinca).
Slažem se da reklama uspela ako izazove ili pozitivnu ili negativnu reakciju.
Znači, ako mrzite reklame, mnogo više ćete im "nauditi" ako ostanete ravnodušni i zaboravite je što pre, nego da gađate tv priručnim sredstvima.
Ima reklama na koje sam i ja puk'o (šampon za kosu):
"Jel' to nova mlada? Nije, ali će uskoro biti..."
Skala za bloodrage odma' skače na max i sledi želja za (samo)destrukcijom ...
BTW, jeste li primetili kako na određenim (radio, tv) stanicama dok traje nešto (prenos, film itd.), zvuk je malo utišan, a kada traju reklame je na normal-u?
BTW, jeste li primetili kako na određenim (radio, tv) stanicama dok traje nešto (prenos, film itd.), zvuk je malo utišan, a kada traju reklame je na normal-u?
To je zato sto neke mrzi da normalizuju zvuk u reklamama. A moze i da se primeti razlika u zavisnosti od toga koliko je tonac podigao regler za reklame u odnosu na regler spikera.
Da, dešava se i šta nam to govori ? Pa da za miks pultom sedi tonac koji nije baš izverziran da podesi zvuk kako treba :)
priest (of_the_moon)
9.4.2006, 17:51
Ja sam prvo pomislio da oni to "dis-toniranje" rade namerno, da bi se njihove reklame čule i kad se gledaoci udalje od tv-a, ili ne daj bože, smanje ton.
Ili su previše glupi (nekvalifikovani da se lepše izrazim, izvin'te uvređeni) ili su previše pametni.
priest (of_the_moon)
9.4.2006, 17:59
Evo jedne psihološke začkoljice koja je jako važna za marketing i obilato se koristi:
Reklamirani proizvodi se povezuju sa nekim lepim stvarima, tj. stvarima/događajima koje izazivaju prijatnost kod većine ljudi (kupaca). Tako da kada dođe vreme za kupovinu, čovek misleći o proizvodu, nesvesno pomisli i na prijatnost, što utiče i na donošenje krajnje odluke.
Primetio sam da sve više reklama aludira na sex.
Na primer reklama za majonez (nisam je video skoro, možda su je ukinuli). Majonez i sex, ma prava uživancija ...
Pa to je staro koliko i marketing :) Ceo marketing se i zasniva na ideji korišćenja psiholoških "trikova", naravno zavisno od proizvoda koji se reklamira, tačnije ciljne grupe potrošača za određeni proizvod... podjednako se koriste i dobre (stvari koje izazivaju prijatan osećaj, zadovoljstvo, nekakvo blagostanje...), kao i loše (one koje izazivaju neprijatan osećaj, nezadovoljstvo, nesreću...), samo što se koriste u drugačijem kontekstu. Recimo, dobre stvari se vezuju za korišćenje proizvoda, a loše za nekorišćenje istog. Primer za korišćenje dobrih stvari su hrana i sokovi koji se obično vezuju za neke porodične vrednosti i bliske odnose, kako prijateljske, tako i neke druge, a nema baš mnogo veze sa sexom (čak i ono dvoje koje si pomenuo, pre svega pokazuje topao odnos između dvoje ljudi, i pokušava da kod čoveka izazove osećaj lepote zajedničkog života sa voljenom osobom...), što se i primećuje, eto i ta Rama margarin je baš takva... na stranu što nekog iritira, ali ipak pokazuje neke tople porodične odnose... Primer korišćenja loših stvari mogu biti ove za kojekakve preparate za čišćenje... gde su bakterije predstavljene kao čudovišta... sa ciljem da zaplaše čoveka... Još jedan od najčešće korišćenih "trikova" je i humor... pa zato imamo dosta simpatičnih reklama koje nas redovno nasmeju... kao što su one tipa "Pao sam sa građevine..." ili one koje koriste dobro poznate viceve ("Ko bre ovde crta nektar marmelade ?")... ili pak reklame za Lav pivo... a kako je smeh svakako prijatan i koristan... takve reklame izazivaju pozitivan osećaj u čoveku koji ih gleda... Naravno, svaki od ovih "psiholoških trikova", može i da iziritira čoveka, ali u većini slučajeva taj čovek i nije ciljna grupa takvih reklama... E sad, o marketingu se svakako ne može pričati ovako u nekoliko reči, jer to je cela jedna nauka i postoji mnogo, mnogo elemenata koje je potrebno znati da bi se uopšte moglo diskutovati o tome.
priest (of_the_moon)
9.4.2006, 21:03
@Marko_L
Jooj j ... nisam ja otkrio Ameriku, nego sam primetio da su ljudi, koji su raspravljali o uticajuima reklama, to izostavili. Da budem jasan ako si hteo da me kritikuješ zbog toga.
Na šta će čovek pomisliti kad ugleda neku reklamu (asocijaciju, uopšte gledano) zavisi od mnogo faktora (osobina čoveka), recimo od godina starosti.
Primer druge reklame:
Na šta vi pomislite kada vidite dvoje ljudi od oko 20 god, muškarca i devojku, bez odela, kako otvaraju vrata na kolima koja su zatrpana snegom?
Da budem jasan ako si hteo da me kritikuješ zbog toga.
Ma ne bre, složio sam se sa tobom, samo sam malo dopunio.
Na šta vi pomislite kada vidite dvoje ljudi od oko 20 god, muškarca i devojku, bez odela, kako otvaraju vrata na kolima koja su zatrpana snegom?
Čitali su neku izuzetno dobru knjigu (Orvelovu "1984." najverovatnije), a kasnije diskutovali o njoj i dok su oni to radili sneg je toliko napadao da je prekrio kompletan automobil, a onda kada su im se osušila usta od silne priče, setili su se da su ostavili koka kolu napolju da se 'ladi. Znam, pitaćeš zašto su onda bez odela... vrlo jednostavno... dok su išli ka autu upali su u dubok sneg i skroz se iskvasili, pa su skinuli odeću da se osuši... Ha, beat that :)
Čitali su neku izuzetno dobru knjigu (Orvelovu "1984." najverovatnije), a kasnije diskutovali o njoj i dok su oni to radili sneg je toliko napadao da je prekrio kompletan automobil, a onda kada su im se osušila usta od silne priče, setili su se da su ostavili koka kolu napolju da se 'ladi. Znam, pitaćeš zašto su onda bez odela... vrlo jednostavno... dok su išli ka autu upali su u dubok sneg i skroz se iskvasili, pa su skinuli odeću da se osuši... Ha, beat that :)
A ja sam mislio da su meditirali i toliko izgubili osecaj o vremenu, da je doslo novo godisnje doba. Nazalost, zaboravili su da iskljuce grejanje, zato su se toliko oznojili.
A onaj covek sa psom nije ni bio planiran. Verovatno ga u'fatila kamera dok je prolazio kroz kadar.
Jel' smo blizu? :)
DorianGrey
9.4.2006, 21:40
Pocela je polako ali sigurno da me nervira reklama, gde one lutke slusaju prenos utakmice, i onda onaj preko radija vice goooooooooooooooooooooooooooooool jedno dva minuta, u pocetku mi bilo zanimljivo, ali sad me vec iritira :mad:
A ja sam mislio da su meditirali i toliko izgubili osecaj o vremenu, da je doslo novo godisnje doba. Nazalost, zaboravili su da iskljuce grejanje, zato su se toliko oznojili.
A onaj covek sa psom nije ni bio planiran. Verovatno ga u'fatila kamera dok je prolazio kroz kadar.
Jel' smo blizu? :)
ma mislim da gresite u stvari oni su samo pokusali da dokazu kako dvoje odraslih ljudi razlicitog pola mogu da budu samo prijatelji a da bi ubrzali proces dokazivanja resili su da skinu svu odecu, a potom zadovoljni uspesnoscu svog eksperimenta resili su da to zaliju coca-colom. Lik sa psom je ustvari neutralni sudija koji je malopre izasao da proseta psa kojeg nije mogao da ostavi samog u stanu a njegova zblanuta faca je zbog toga sto ne moze da poveruje da mu nece dati nimalo kole. uffff sad me vec boli glava... :D
Najiritirajuce reklame do sada su: "Rama","Neko osiguranje(dunav valjda)","Fairy","Merix"...Ma sve reklame uzasno nerviraju.Pogotovo na pinku usred filma reklame 10-15 min pa ih covek(tj. njegov rage)ubije.Pa vise reklame usred "Ljubav,panika,navika" traju vise od serije.:nov_mad2:
10-15 min traju, bilo bi lepo da je tako nego pola sata, merio sam!**bem ti marketing, ako ovako nastavimo mislim da ce filmovi postati ono sto su nekad bile reklame Revolucija bato!
A najgore reklame su rama,reklame za ove deterdzente i praskove za ves...
Mada ne gresim dusu ima par dobrih i smesnih reklama npr ona za lav pivo to kume ili sa divcem.....
priest (of_the_moon)
10.4.2006, 12:55
ma mislim da gresite u stvari oni su samo pokusali da dokazu kako dvoje odraslih ljudi razlicitog pola mogu da budu samo prijatelji a da bi ubrzali proces dokazivanja resili su da skinu svu odecu, a potom zadovoljni uspesnoscu svog eksperimenta resili su da to zaliju coca-colom. Lik sa psom je ustvari neutralni sudija koji je malopre izasao da proseta psa kojeg nije mogao da ostavi samog u stanu a njegova zblanuta faca je zbog toga sto ne moze da poveruje da mu nece dati nimalo kole. uffff sad me vec boli glava... :D
Ja sam istina, u prvi mah pomislio da su to dvoje u stvari putnici kroz vreme iz 27. veka. Ljudi tog doba su napredovali i ne stide se bez odeće, a slučajno se potrefilo da vremenska mašina ima isti dizajn kao današnji automobili. Prilikom vremensko-prostorne translaceije došlo je do greške u računu koordinata odredišta i stvorili su se u dubokom snegu. Kako putovanje kroz vreme mnogo iscrpljuje čoveka, a na radaru su detektovali flašu nepoznate tečnosti, rešili su malo da rizikuju i utole žeđ tom primitivnom supstancom iz 20. veka. I tako su, otvorivši vrata, videli poplašenog lokalnog stanovnika koji je brzo zrabio svog psa i pobegao zbog straha od nepoznatog.
Kada sam malo bolje osmotrio iz sledećeg gledanja, sneg je prilično veštački, kao da je nalepljen na auto. I tako je moja teorija paladala u vodu :), a reklame me je asocirala na nešto drugo.
Kada bi trajale 5 min sve bi bilo ok,ali...Ubise ga!Posebno je iritirajuca ona za veterinarski zavod sa onom idiotskom kravom koja se davi u mleku!:nov_mad2:
Je***i se ?
Da, na prvi pogled bi se to moglo pomisliti, ali kada se malo bolje pogleda oblik zenica, pa zatim oblik i rapored vena na mladićevim rukama u tom trenutku, zaključuje se da definitivno nije imao sex barem 2 dana. Ozbiljan sam.
priest (of_the_moon)
10.4.2006, 14:48
Da, na prvi pogled bi se to moglo pomisliti, ali kada se malo bolje pogleda oblik zenica, pa zatim oblik i rapored vena na mladićevim rukama u tom trenutku, zaključuje se da definitivno nije imao sex barem 2 dana. Ozbiljan sam.
Pa to onda dođe kao filmska greška :D. A bau-bau je nije prikazao.
Šta treba reći o reklamama koje se "vrte" na našim TV stanicama, a da se već nije apsolviralo na ovih 8 strana?
Svojevrsan retardirano-zaglupljujući sadržaj, kratkog vremenskog perioda, ili, svesno ispiranje mozga na bezobraznom nivou.
Definicija za 95% propagandnog materijala, a što je najtužnije - biće ga još.
Najjača je ona kad iz hidrantne kreme izraste ruža...:rofl: Koja je poruka: kupujte ovu kremu da bi ste imali lepo cveće??:rofl: :confused:
DorianGrey
10.4.2006, 15:08
Najjača je ona kad iz hidrantne kreme izraste ruža...:rofl: Koja je poruka: kupujte ovu kremu da bi ste imali lepo cveće??:rofl: :confused:
:rofl: :rofl: :rofl:
Ili ona kad testiraju Blenda-med pastu za zube na jajetu, pa necu jaja da ribam zubnom pastom nego zube :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
hacker_aca
10.4.2006, 21:46
Meni je glupo kad se reklamira neki proizvod za mršavljanje ili protiv bubuljica i slično. Ovamo na slici lik ima 287 kg sav snužden, nikakav, a na drugi posle nego što je počeo da koristi "MAX Turbo Mršaving 4000" Ima 78 kg i sav je hepy. Kad smo kod zaključaka.... Sa svim ovim proizvodima možeš da se smiješ. Kao da nema debelih ljudi a da su srećni.
Kad smo kod zaključaka.... Sa svim ovim proizvodima možeš da se smiješ. Kao da nema debelih ljudi a da su srećni.
Da u pravu si 100%, to najvise i izludjuje, taj blazeni osmeh...
Samo sto meni ne deluje da su mrsaviji, nego mi se cini kao da su ih u PS-u, transform alatkom malo scale-ovali po x osi, malo im skinuli bubuljice healing wand-om, i ulepsali kontrastom i levels-ima... :)
Highlander
10.4.2006, 22:29
Ili ona kad testiraju Blenda-med pastu za zube na jajetu, pa necu jaja da ribam zubnom pastom nego zube :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
U stvari, ta reklama je vrlo smislena, jer čvrstoću ljusci jajeta daje kalcijum, kao i zubima.;)
Najjača je ona kad iz hidrantne kreme izraste ruža... Koja je poruka: kupujte ovu kremu da bi ste imali lepo cveće??
Poruka je: Ruža je nežna kao i vaša koža...;)
Pa vi ga preteraste, ne pripadaju baš sve reklame kantama za smeće.:)
dominator
10.4.2006, 22:33
A jel' pomenuo neko Dushka? Znate ono: "Pa i moj Duško pere veš, izađi Duško, nije to sramota!" Da li znate da je reklama za Loto skinuta "otprilike" sa Nemačke televizije?! Ili recimo reklama za Bahus kada lik zap*** upaljach (reklama za neko pivo, ne znam tačno koje). Toliko o reklamama kod nas i nashim genijalcima...
DorianGrey
11.4.2006, 1:09
U stvari, ta reklama je vrlo smislena, jer čvrstoću ljusci jajeta daje kalcijum, kao i zubima.;)
E jbg sad, pokvari mi vic:boodala: :D
priest (of_the_moon)
11.4.2006, 3:09
Pa vi ga preteraste, ne pripadaju baš sve reklame kantama za smeće.:)
U pravu si. Sećam se da sam u SK-u čitao o jednoj reklami koju je uradio Google: Bilbord sa natpisom www. (neki matematički zadatak). com. Ljudi koje ovo ne zaintrigira će iskulirati i uopšte im neće smetati. Jednom rečiju, genijalno.
Kada bi bilo više ovakvih reklama, ne bi ih toliko mrzeli.
Highlander
11.4.2006, 13:38
U pravu si. Sećam se da sam u SK-u čitao o jednoj reklami koju je uradio Google: Bilbord sa natpisom www. (neki matematički zadatak). com. Ljudi koje ovo ne zaintrigira će iskulirati i uopšte im neće smetati. Jednom rečiju, genijalno.
Kada bi bilo više ovakvih reklama, ne bi ih toliko mrzeli.
Mislim da to nije bila reklama već oglas za posao. Oni koji su rešili i otišli na tu adresu, su ušli u izbor.... ili tako nešto...:)
Iluminator
18.4.2006, 1:19
jeste bitan kvalitet reklame, ali je bitna i njena ucestalost.
Dobar imidz sve prodaje, imajmo to u vidu, pa i reklama.
Postoji i losa reklama, nije samo stvar u tome da se stalno reklamira, ma bilo kako. Istina je da se malom broju ljudi nesto ogadi zbog lose reklame, ali je isto tako cinjenica da 10 emitovanja odlicne reklame imaju vise efekta od 50 emitovanja lose reklame.
Kad smo vec kog losih i iritantnih reklam, onda, za banku/kredite, sa onim likom sto govori :da, da, (daca da se zeni, daca da uzme kredit, daca nesto nsto ? - da, da,) Odvratno, a muzika u pozadini je jos gora.
Takodje i reklame za Bambucju-Fantu su imbecilne do krajnje granice....
kad ovo spomenuh, moram da pomenem sledece:
Subjektivne su razlike u nasem rezonovanju sta je dobra, a sta losa reklama. Tako, na primer, ja ne mogu da podnesem bambucu, neki mogu, i veoma im je simpaticna...ali postoje i reklame koje nikome nisu ni najmanje atraktivne, a velikom broju ljudi iritantne.
neznam za vas ali ipak "PRVOMAJCI" su vrh debila....
milsim onno "vreme je za izazaov" FTW!!!
to je za mene naj gluplja reklama trenutno
!!!!
Da li je neko gledao onu raklamu za pivo... (ne mogu se setim kako se zove) sa onom kornjačom...??? Ja sam pao sa stolice od smeha...:p
Kornjaca...:confused: ??Pivo??
hacker_aca
21.4.2006, 23:10
Subjektivne su razlike u nasem rezonovanju sta je dobra, a sta losa reklama. Tako, na primer, ja ne mogu da podnesem bambucu, neki mogu, i veoma im je simpaticna...ali postoje i reklame koje nikome nisu ni najmanje atraktivne, a velikom broju ljudi iritantne.
Meni se sviđala prva reklama za bambuchu, druga već nešto manje, ali ova sada što se vrti na TV je sramota! Očajnije nisu mogli da naprave!
Da li je neko gledao onu raklamu za pivo... (ne mogu se setim kako se zove) sa onom kornjačom...??? Ja sam pao sa stolice od smeha...
Ako mislimo na istu reklamu, gledao sam je! Nije loša. Imam dvije reklame od toga. Jedna je kad kornjača proševa onog momka, a druga je kad dođe momak pa počne da izigrava vratolomije sa konzervom i onda mu kornjača ukrade kamion. :)
aerochivija
24.4.2006, 1:07
:rofl: :rofl: :rofl:
To, Lave!:alealeee: Podseti me na ono kad pitaju naseg običnog građanina šta misli o kastraciji pasa lutalica. On ne zna šta je kastracija, pa kad su mu objasnili, on kaže: "Pa treba valjda zube da im izvade, a ne j.ja. Neće oni mene da j..u, nego da me ujedu".
Grimm_SBL
24.4.2006, 22:09
Da li je neko gledao onu raklamu za pivo... (ne mogu se setim kako se zove) sa onom kornjačom...??? Ja sam pao sa stolice od smeha...:p
Ne budite konzervativni... Reklamirali su neki sok u tetrapaku. Ima li negde ta reklama da se nadje na internetu? Mnogo je dobra!
Ne budite konzervativni... Reklamirali su neki sok u tetrapaku. Ima li negde ta reklama da se nadje na internetu? Mnogo je dobra!
Nemam pojma. Probaj. Zove se "bear Tortuga"...
Jeste li gledali reklamu protiv droge sto su crnogorci napravili."Ah meneee pardon sinee!"- "Zovite vatrogasce majka usisala Micka opet je bio drogiran"
Ne Dozvolite Da Vas Zivot Usisa!
A onda ulijecu vatrogasci i jakaju se sa usisivacem"CIMNI GA CIMNI GA"
Ma sto ja prepricavam strava je reklama najbolje nisam ispricao odgledajte kraj reklame!:n_klanja:
Nemam pojma. Probaj. Zove se "bear Tortuga"...
Ako je u pitanju ona kad se takmici sa japanskim kuvarom, javi mi mail pa cu ti je poslati imam je na kompu
Ma brate sve.Jedva pronadem dobar film i odmah reklame a traju najmanje pola sata:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2:
Highlander
11.5.2006, 17:37
Šta kažete da otvorimo Hall of Fame/Shame? Prvo ćemo da predlažemo najgore/najbolje reklame, pa onda da otvorimo glasanje. Tako nešto već postoji na Dizajn Zoni, pa zašto ne bi i ovde.:)
Očekujem odgovore!:Freddy:
Da li ste primetili trik (bar mislim da je trik) koji se koristi kada se recimo pojavi novi prozivod tipa sok(neko drugo pice) ili knjiga ili nesto vec, a kad kaze na kraju "samo u najboljim kaficima, bibliotekama" ili gde vec. Doduse ovo je vise za trgovce nego za krajnje potrosace ali opet me nervira. Znaci sad oni kontaju da cu ja posto imam npr. kafic obavezno nabavljati doticni sok/pice jer ne daj Boze da nemam, ispasce da mi nije "najbolji" kafic. Znaci tacno se vidi da udaraju na sujetu, samim tim verovatno i uspeva trik.
Bachi drogu, djavoli je popili...
Reklama protiv droge:
http://rapidshare.de/files/20170640/Reklama.avi.html
Mrka Kapa
26.6.2007, 22:06
Ovo nije TV reklama, ali je originalna :)
http://www.funnymos.com/funny-pictures/guerrillaads/mrclean.jpg
nighthawk
26.6.2007, 22:29
Ono mts, mts, mts je neverovatno dosadno, menjam kanal odmah.
Jako me nervira i kada se (kod svih domacih televizija) ton pojacava dok traju reklame, kao da nisu vec dovoljno dosadne.
SFRJ-Forever [CG]
26.6.2007, 22:30
Siguran sam da ste svi videli onu Coca-Cola ''GTA'' reklamu, TOTALNI SHIT, uzasna reklama, mislim da nisu mogli bolju da naprave.
Cak je lepse gledati reklame ovih smornih banaka nego ovo cudo.
Highlander
27.6.2007, 0:33
;285876']Siguran sam da ste svi videli onu Coca-Cola ''GTA'' reklamu, TOTALNI SHIT, uzasna reklama, mislim da nisu mogli bolju da naprave.
Da li se ti barem malo razumeš u reklame?:boodala:
Ne mogu da objašnjavam sad, žurim. Sutra ću pisati...
Nisu reklame toliko strasno, meni je najstrasnije sto moram da PLACAM da bi ih gledao ! Smrdljivi RTS ! Sta mislite u kojoj jos zemlji ljudi placaju da ih neko nervira i laze ? Svaki mesec uz racun za struju sruju stize PDV+taksa za drzavnu televiziju koja me svaki dan bombarduje sa epp-om i blago telecim pogledom zaposlenih novinara i slicno. A o ovoj gluposti o virusu koji ostecije HARD da i ne govorim, to im je zesca ispala.
Jedan lik je rekao:"Što ja da ih plaćam,za ona sr*nja,i za to što puštaju"domaće serije"stare 20 i više godina,i još nešto-oni meni nisu dali nikakav ugovor da potpišem da ću da ih plaćam".
jeste da reklame smaraju (pogotove one za razne deterdzente i paste za zube) ali ima i onih koji su prava umetnicka dela (npr ona za don kagu, kada slika kafom), a ima i veoma inovativnih, zanimljivih i filmova u malom...
neznam zasto ali ja volim reklame samo ih treba smanjiti, neznam tacko koliko je dozvoljeno vreme za reklame u 1h programa ali znam da nase televizije to ne postuju, samo treba smanjiti blokove i reklame ce biti pravo uzivanje! (slazem se da preturuju)!
jeste da reklame smaraju (pogotove one za razne deterdzente i paste za zube) ali ima i onih koji su prava umetnicka dela (npr ona za don kagu, kada slika kafom), a ima i veoma inovativnih, zanimljivih i filmova u malom...
neznam zasto ali ja volim reklame samo ih treba smanjiti, neznam tacko koliko je dozvoljeno vreme za reklame u 1h programa ali znam da nase televizije to ne postuju, samo treba smanjiti blokove i reklame ce biti pravo uzivanje! (slazem se da preturuju)!
Pa, vecina reklama na nasim kanalima je blagi uzas, onih dobrih skoro da nema (subjektivno misljenje). Inace, gledao sam ranije onaj izbor za najbolju reklamu i tu stvarno ima reklama za uzivanje.
Ali, cak i te dobre reklame su interesantne samo kad se gledaju prvi put, posle su dosadne...
Meni je najaca: LJUDI, LJDUI, VRATIA SE SHIME!!! :rofl::rofl:
Zesca glupost!
Inace, najiritantnije su reklame za praskove, deterdzente isl. Na primer: "Jao, kako je ves postao tako beo!?!?!" Nije mi jasno ko se prima na takve bolidne reklame.
I DONIA FRISHKU RIBU :to_care:
Elem, u poslednje vreme sam video onu, kao dodje riba da kupi haljinu, i onesvesti se kad vidi cenu, i ono kao: "Zovite zeleni tim" i onda oni predvodjeni onim likom koji izgleda kao da ima Daunov sindrom stizu i vade kreditnu karticu i ova ustaje... Mislim...
Inace, najiritantnije su reklame za praskove, deterdzente isl. Na primer: "Jao, kako je ves postao tako beo!?!?!" Nije mi jasno ko se prima na takve bolidne reklame.
eh, da si ti meni ziv i zdrav, da se ljudi ne primaju na takve reklame ne bi ih ni bilo.
Nisu one takve zbog nedostatka inspiracije, vec zato sto se glup narod hvata na to ko lud.
PS: ne nerviraju me reklame jer zbog njih imam sta da jedem :p
;285876']Siguran sam da ste svi videli onu Coca-Cola ''GTA'' reklamu, TOTALNI SHIT, uzasna reklama, mislim da nisu mogli bolju da naprave.
Sta pricas bre, reklama je super i simpaticna, hvata :)
nighthawk
29.6.2007, 22:42
Inace, najiritantnije su reklame za praskove, deterdzente isl.
He, sva sreca sto nema bas puno reklama za pelene, one su bile najdosadnije, a ubedljivo najgora ona od pre nekoliko godina sa nekom pevaljkom cije dete od bar 4 godine nosi te pelene, a recenice (u montazi) iseckane.
Highlander
30.6.2007, 1:50
Rekoh da ću da napišem nešto o Coca Cola reklami a nikako da stignem. Evo sad ću što stignem.
Dakle, SFRJ, primetio sam u tvojoj poruci malu kontradikciju, ali sad to i nije bitno. Reklama nije shit, jedna je od boljih koje sam video u skorije vreme.
Ovako, na početku reklame imamo gadnog baju, strah i trepet za okolinu, od kog čak i oni crnci beže. Dolazi do prodavca, koji naravno premre od straha, uzima koka-kolu, ali, suprotno svim očekivanjima prodavca i gledalaca on je plaća. Šta čini da ovakav dasa plati? Pa ono što je malopre uzeo - Coca Cola. ;) I još plaća nekim sitnišem, što može da znači kako ne košta puno, a možda i ne znači ništa... :icon_scra E, onda počinje glavna stvar. Pošto je popio kolu, on je sav srećan, daje pare prosjaku s gitarom, vraća vreću nespretnom policajcu koju je mogao da uzme jer ovaj nije ni primetio, daje beskućniku jaknu i smešta ga u kola sa nekim devojkama. Jednom rečju, on je srećan i ne treba mu ništa sem Coca Cole! A i lik nije slučajno izabran. To je tip čoveka kome većina teži i automatski se poredi u reklami s njim. A kako on pije kolu, piće koje je od prljavog grada i njegovih prljavih stanovnika napravila potpuno suprotno, ljudi će poželeti takodje da je kupe.;)
Tako da sa marketinške strane, ova reklama je savršena. Svako ima svoj ukus, pa je u redu i da se nekome ne svidi. ;)
P.S. Ovo vam kaže neko ko će vam sutradan takodje ispirati mozgove. :D
Ljudi....vratia se Shime............
Vratia se Shime,i donia frisshku ribu......
Ne znam zashto,ali ta reklama mi se vrti po mozgu vec nekoliko dana...
A veoma je glupa...
Highlander
30.6.2007, 1:59
Meni je najaca: LJUDI, LJDUI, VRATIA SE SHIME!!! :rofl::rofl:
Zesca glupost!
Uf, jeste debilno ono za sardinu.
Inače, što se reklama za praškove tiče, zapitajte se prvo ko je ciljna grupa tih reklama. Vozači autobusa? Ne. Profesori ili doktori nauka? Ne. Domaćice? Da! :) Njima nije bitno da reklama bude super-opasna-j3bem-li-ga-kako-dobra, da ima dobre glumce, režiju ili ideju, već da im se kaže jasno i glasno da TO pere, da je veš beo, da čuva boje, da miriše... To je važno. ;)
Mene nervira ova nova mts-ova reklama za porodične razgovore: mts, mts, mts, mts, mts, mts, mts, mts, mts, mts, mts, mts, mts, mts... J3boteeeeee, koji debili. :n-cc2:Koja im je ciljna grupa? Mala deca kojima je ovo zabavno?! Sve mi se čini da nisu mogli da smisle šta bi ovi svo vreme pričali...:boodala:
Srlandand
30.6.2007, 20:53
Ljudi....vratia se Shime............
Vratia se Shime,i donia frisshku ribu......
Ne znam zashto,ali ta reklama mi se vrti po mozgu vec nekoliko dana...
A veoma je glupa...
Najgluplja reklama u poslednje vreme (izuzev onih za praskove i onu debilnu mts, mts (kako bi pokvario frizuru onom zalizanom klincu:dzavo:)), ali ni ja ne mogu da je izbacim (u stvari, uspeo sam na kratko, ali sam video ovaj post i sve mi se vratilo...).
nighthawk
30.6.2007, 22:20
Kad vec pomenusmo ciljne grupe - pitam se koliko se fanovi formule 1 interesuju za uloske sa mirisom kamilice.
Da li neko uopste vodi racuna o takvim stvarima.
Kad vec pomenusmo ciljne grupe - pitam se koliko se fanovi formule 1 interesuju za uloske sa mirisom kamilice.
Da li neko uopste vodi racuna o takvim stvarima.
Brate, za uloske je ciljna grupa sve zensko sto hoda na dve noge.
Mozda su fanovi F1 premala grupa, te se ne isplati "pucati" na njih?
Mislim da ima vise zena nego fanova F1 na svetu :)
Sada smo u Beogradu i pronašli smo dve devojke koje to još uvek nisu probale ...
(neko neprekidno trtljanje, pa potom)
Kako je bilo, da li je bolelo ...
Hvala Bogu veoma retko gledam TV pa samim tim i reklame ali ovu sam zapazio jer je to tip reklama koje su mi posebno odvratne, pa makar to bio sugestivan razgovor izmedju muža i žene u vezi novog praška ili izmedju majstora i domaćice oko kalgona, veš mašine ili šta već ...
@nighthawk
Da li se ti šališ za te uloške sa mirisom kamilice?
Ako je to istina pitam se onda kada će prvi pijani muž da skuva čaj ili će mu to učiniti besna žena zato što mu je pronašla tudji ruž na kragni košulje ... :):)
MONTENEGRO
30.6.2007, 23:55
Meni su najbolje reklame od the books of knjige,i radio i tv(to se u CG pustalo)
offtopic
Ima li dje da se skinu mp3 njihovih radio reklama?Najvise me interesuje ona za Ribopromet
http://www.tbok.org/tbok/index.php
njihov sajt, pogledaj tamo ;)
Red Dragon
1.7.2007, 13:22
Ja sam inace smiren, ali zbog povecane minutaze reklama, poceo sam da meditiram pola sata pre paljenja TV da ne bih krenuo da razbijam stvari po kuci, pogotovo kad preseku neku utakmicu(u fazonu time-out, idemo na reklame, prodju reklame, a utakmica uveliko traje). O filmovima da i ne govorim. Ja vise ne gledam film-ispresecan-reklamama vec reklame-ispresecane-filmom(a posle se narod cudi sto filmovi traju po 3 sata, a u toku filma po 5x gledam reklamu za gace, ves masinu, mleko,toalet-papir, kobasice, kredite, kredite, kredite, kredite, banke,banke,telenor, VIP, parfeme i jos reklame za 32542 razlicita proizvoda ). A za ono pravili 2 min reklame ili nisu culi(pa otegnu reklame na pola sata) ili shvate bukvalno(5 min filma, 2 min reklama, 5 min filma, 2 min reklama....).
I tako u nedogled.
Ovde bih se pozvao na Mickovu knjigu Nacionalni park Srbija 2 - Podmladjeni Medijski Mogul(Pinkidinkis Nikonedotakis). Ako nekog zanima, postavicu odlomak, u nekom od narednih dana.:ciao:
procitajte knjigu "Reklamokratija", naucna fantastika, ali izgleda da nije nemoguce da bude tako u buducnosti.
radi se o drzavnom uredjenju u kom vladaju marketing firme. Cilj je sto vise isprati mozak ljudima...
A sto se tice predugih reklama postoji zakonsko ogranicenje, samo sto to niko ne postuje...
@Highlander, cime se bavis, nas ispiracu mozgova ?:)
PixelTerror
1.7.2007, 17:33
Pretplati se na nemački Premiere paket pa nećeš nikada ikada gledati reklame. :cool:
...ili kupi Technisat SkyStar 2 i skini najnoviji ProgDVB sa S2emu, ALI SAMO ZA edukativne svrhe, tj. da naučiš kako je lep život bez reklama plus puštaju najnovije filmove mesec, mesec ipo posle izlaska u bioskope. :D
pogotovo kad preseku neku utakmicu(u fazonu time-out, idemo na reklame, prodju reklame, a utakmica uveliko traje).
Jos gori je Pink, kad uveliko, dok traje utakmice pustaje reklame na 5 minuta, i to cak i kad igra reprezentacija. Ok, razumem za filmove, al jel im je toliko tesko da nas puste da na miru odgledamo reprezentaciju?
SFRJ-Forever [CG]
1.7.2007, 19:55
@ Highlander
Coca-cola je imala mnogo bolje reklame od ove, ova kao da je pravljena za klince, a isto mi se ne svidja kako je reklama animirana, vise volim realizam.
Kao sto si rekao, svako ima svoj ukus.
Jedan tip reklama koji ovde nije pomenut su ciste kradje.
Kao sto je reklama za jedan domaci sladoled koja je cista kradja jednog stranog muzickog spota.
To me vise nervira od praskova i slicno.
P.S.
Slicno se desilo sa nekom reklamom pre par godina kada neka zena igra uz muziku u kuhinji (kradja iz nekog filma, mislim Banditi, potpuna ista scena).
@Simke
Ma to sam izmlatio, ali stvarno je bila neka reklama koja cilja na zene tokom prenosa F1, jeste da ima i zena koje to prate, ali ipak je taj broj mali.
A kad sam vec kod F1, sramota je ovo sto B92 radi, reklame na svaki cas, ipak bi to trebalo malo da se smanji u toku svih sportskih prenosa, jednostvano da televizija poveca cenu reklama - onda ce ih manje biti a zarada ce im ostati prilicno ista.
sto se tice reklame za kolu, s marketinske strane je stvarno dobro odradjena, ima svoju ciljnu grupu i uradjena je po igri (bar ja tako mislim) koju je skoro pa svako igrao (koliko god da je mrzi ili nevoli), i kolin slogan je uvek bio da uneses radost u svoj zivot, putem unosenja u organizam crnog "otrova"! i to rade i dalje!
reklama za sveps je jedna od boljih, a ubedljivo najgora u zadnje vreme je shime i ona debilasta reklama, idete na odnom a kakvi su vam zubi...?
@Highlander, cime se bavis, nas ispiracu mozgova ?:)
Pretpostavljam student Ekonomskog fakulteta, smer ispiranje mozgo... ups, htedoh reci marketing :D!
SFRJ-Forever [CG]
2.7.2007, 11:12
E dobra reklama je ova za Exit fest, stvarno je vrhunski odradjena, ono iskakanje zvucnika i slicno sa zgrada je stvarno vrh, skidam kapu :n_klanja:
Highlander
2.7.2007, 11:14
Pretpostavljam student Ekonomskog fakulteta, smer ispiranje mozgo... ups, htedoh reci marketing :D!
Tačno tako! :D
Command me my master :D
DragonSlayer
2.7.2007, 13:11
Ljudi, nemate vi pojma ŠTA su reklame... Kad na TV Biser (lokalna PO televizija) zakupi termin RTV Dabar.... Ja se upišam od smeha... Hajde pokušaću da snimim neku, pa da uploadujem ovde... Carske reklame, loodilo :n-cc2::n-cc2::n-cc2: .... Obećavamo dobru zabavu...
Znaci kolega! Kolega, movim Vas, objasnite mi da li se na osnovu nagiba krive potraznje moze odrediti koeficijent elasticnosti potraznje ;)?
Salu na stranu, kada vec govorimo o tome da nas pojedine reklame nerviraju, trebalo bi napomenuti da i nije svakoj reklami cilj da nam se svidi. Postoje i takve reklame kojima je svrha da izazovu sok efekat. Eto, na primer, svi znate za onu reklamu za Domestos ("Milioni bakterija ce umreti") u kojoj bakterija oblika gov** bali i govori. Svacija reakcija je bila - FUJ! Ali vecina je zapamtila ime proizvoda, evo ja cak i reklamni slogan, a cak me i ne interesuju sredstva za ciscenje cevi!!! Eto, to je primer dobrog marketinga.
U jednom od prethodnih postova sam rekao da je ona reklama za sardinu zesca glupost... E, pa moracu da demantujem samog sebe. Jer, ma koliko doticna reklama izgledala i zvucala glupo, opet je vecina zapamtila reci koje hvale proizvod. Neki cak ne mogu da izbace iz glave naizgled glupavu recenicu: "ljudi, ljudi, vratiA se shime". Zasto sam ostavio veliko A? Zasto su "oni" ostavili A u reklami za srpsko trziste? Rekao bih da je namera identifikacija proizvoda. Ali sa cim? Sta mislite, koliko u Srbiji ima jugonostalgicara? Rece mi majka da postoji i neki stari film u kome se izgovara gore pomenuta recenica... Razumete? Ona se seca nekog bezveznog filma iz mladosti... Iz vremena kada im je "svima bilo lepo"... Eee... Eto sa cim (indetifikacija). A sada ova reklama to koristi (nostalgiju). Ima tu jos gomile stvari...
Dobro, verovatno vam sada sve ovo izgleda kao ispiranje mozga... Cek, cek... Sa cime smo bese poredili marketing?
na reklame za praskove i deterdzente sam se uveliko navikao ali ne znam da li se secate reklame za orbit kada neka likusa kao lupka u zube i "svira" , ta reklama me je bas nervirala, dodje mi da polomim tv. mislim od kad jos zubi prave razlicite tonove?
Da li ste čuli da ljudi koji prave reklame koje reklamiraju strane proizvode,naprave ih više - postoji podela kojoj državi koja reklama.Podela se vrši po njihovom mišljenju na šta se stanovništvo koje države "pali" i da li tu reklamu može razumeti.Mi smo tu negde u sredini....,a njihove najbolje reklame idu u države tipa Amerika,a te reklame uglavnom downloadujemo a neta i kad bi se neka od njih prikazala....tipa ona sa malim klincem sa dečkom 25+ godina i klinac pravi urnebes po marketu zato što mu otac(zapravo taj dečko) ne kupuje slatkiše.Posle toga piše "koristi kondom".Neko bi i razumeo,a neko i ......
Cek, cek... Sa cime smo bese poredili marketing?
Sa cistim ispiranjem mozga, sto i jeste ;)
Mene zestoko nerviraju pojedine reklame (u poslednje vreme sve vise). Recimo, ona reklama za Coca-Colu Light mi strasno ide na zivce, takodje onaj predugacki ep od reklame (mislim da je za MTS).
Joj kada vidim reklamu za Venis "mora da je nova skunja,me ne oprana je venismo" "kako znas" "pa koristimo istu ves masinu":rofl::n-cc2::boodala:
Kako debilasta reklama
Meni je najdebilnije kad vidim ves sav u bloom efektima.
Mislim... smesno...
GPU izbeljivac: Da se sija ko u video igri!
GPU izveljivac: Da se sija ko u video igri!
Hehe, jesi razmisljao da se bavis reklamom? ;)
Stvarno reklame mi uzese pola zivota..uspawaju me a u zadnje vrijeme..pff nemam komentara..Kao npr ona reklama za orbit kad ona omaze onu tepsiju za hl****m iz koje je ko zna ko jeo i da nije stvarno je gadno za vidjeti a sto se tice reklama za prashak za pranje tu je sve receno samo da se pomolimo bogu da se stanje ne pogorsha :n_klanja::eek::paranoia:
Najsmešnija reklama mi je za Bohor(izbeljivač,omekšivač neznam već šta).Odjednom se pojav neki čovek i kaže-DRAGA,NEMOJ TE JA IZBOHOR*ŠEM!Da crkneš od smeha :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
a reklama za orbit, kad ona kucka po zubima po odredjenoj melodiji....
PS i ja sam probao, neide!
Veoma zanimljiva reklama ali se vidi da njeni zubi ne proizvode melodiju. ;)
BTW, svideo mi se bilbord u mom gradu. U pitanju je reklama za Koktu. Piše nešto kao:"Cockta je super, to je zato što je šipak unutra!" :)
polarnimeda
4.7.2007, 4:10
mene nervira reklama za blic.
jako neupadljiva a opet iritantna do bola. kao fora, prave anketu sta ljudi misle o blicu, i onda se gomila ljudi (koja se ni ne trudi da glumi) redom izjasnjava: "najobjektivniji je!", "jedini iznosi istinu", "sadrzi sve sto me moze interesovati".... i tako ide gomila spremljenih gluposti koje normalan covek nikada ne bi tako izgovorio! ni tim recima, ni na nacin djaka drugaka koji prvi cita novu lekciju.
A reklama za telekom adsl?
Sad mi je pala na pamet ona reklama u kojoj dve zene sede u bioskopu, jedna uzme upaljac, osvetli i pita ovu drugu kako joj je majca tako crna, a ova druga iz torbe vadi neko s****e i kaze da je to sr***e za crno i bla, bla... Strasno glupa reklama, kao i proizvod. Ko ce da koristi deterdzent za crnu boju sem darkera i onih sto rade u pogrebnom?
Ko ce da koristi deterdzent za crnu boju sem darkera i onih sto rade u pogrebnom?
1. Darkeri ne koriste deterdzent :D.
2. Crna je oduvek bila jedna od najpopularnijih boja u modi, tako da prizvod ima svoje kupce:
Black is the color of authority and power. It is popular in fashion because it makes people appear thinner. It is also stylish and timeless. Some fashion experts say a woman wearing black implies submission to men.
Source: http://www.infoplease.com/spot/colors1.html
@canon,
ovo je za tvoju mamu,
Vratija se Šime
Vratija se Šime, di je bija?
Vratija se jutros, di je bija?
Tri ga dana i tri noći nije bilo kući
nikom nije ništa reka još ga obid čeka
Kažu da je smokve ukra, kažu da je pija
Kažu da je sve do jutros u pržunu bija
Neka misle ča ih voja, ni gore ni boje,
Tri je noći sritan bija, kraj divojke svoje
Vratija se Šime, di je bija?
Niko pravo ne zna, neka ne zna!
Di je bija, da je bija, lipo mu je bilo
Di je bija, da je bija, lipo mu je bilo
ako se već seća filma, za koji moram da priznam kako ga se ja ne sećam,
onda se najverovatnije seća da su ovo često pevale razne Dalmatinske klape.
Verujem da je u pitanju Dalmatinska narodna pesma a ne pesma iz filma, što ne znači da nije bila u nekom starom filmu.
Zato sto su njoj vestacki, od porcelana.:kreza:
To joj je kad zvace orbit posle svakog jela.
php:kreza:
Simke, vraze! Nigde nisam pomenuo da su joj se film ili pesma svideli, vec da ih se seca. No, nebitno. Hvala na trudu da pronadjes celu pesmu.
Sad mi je pala na pamet ona reklama u kojoj dve zene sede u bioskopu, jedna uzme upaljac, osvetli i pita ovu drugu kako joj je majca tako crna, a ova druga iz torbe vadi neko s****e i kaze da je to sr***e za crno i bla, bla... Strasno glupa reklama, kao i proizvod. Ko ce da koristi deterdzent za crnu boju sem darkera i onih sto rade u pogrebnom?
Prvo, u reklami su lik i devojka, ne dve devojke.
Jes retardirana reklama, ova nosi u bioskop u kesi deterdzent :kreza:
E sad, pamet proizvoda nemoj da donosis upitanje, to nije vazno za reklamu. Dobra reklama moze da proda bilo koji proizvod :dzavo:
A ko ce da koristi? Npr. ja :)
Ali ne koristim, zato mi sve izbledi:boodala: :D
Dobra reklama moze da proda bilo koji proizvod :dzavo:
Apsolutna istina! Evo i dokaza:
Ako je verovati novinarima jednog "domaceg" casopisa (cini mi se MAXIM, poslednji broj), americko pivo Budweiser je medju najgorim sto se tice ukusa. Ujedno, to je i najprodavanije pivo na svetu! Kako je to moguce? Pa, ogromno trziste + dobra reklama = najprodavaniji proizvod.
Highlander
5.7.2007, 13:57
Apsolutna istina! Evo i dokaza:
Ako je verovati novinarima jednog "domaceg" casopisa (cini mi se MAXIM, poslednji broj), americko pivo Budweiser je medju najgorim sto se tice ukusa. Ujedno, to je i najprodavanije pivo na svetu! Kako je to moguce? Pa, ogromno trziste + dobra reklama = najprodavaniji proizvod.
Da, iako njihove reklame nemaju mnogo veze sa pivom. Npr.onaj konj što prdne i osmudi onu plavušu... :rofl:
@Highlander
Imas li link ka tom klipu?
Eeee prvi put vidim ovu temu:alealeee: Samo da kazem da prezirem reklame, mrzim ih! Pogotovo kad na Pinku udare blok po 20 minuta:n-cc2: Jednom sam cak i zaboravio da ustvari traje film i ugasio TV.Reklame su same po sebi retardirane pogotovo ove nase, a tek one sinhronizovane:rofl: Jedna od najglupljih se odskoro emituje, ono za ribu : Vratia se Šime i donia frišku ribu!:boodala: Dobre su one reklame sto pravi Leo Burnett ali i one nekad imaju određenu dozu gluposti kao napr. ona za Doncafe - smisao zivota ili sta vec:icon_scra Citao sam pre da treba da stupi na snagu zakon o oglašavanju po kome se u sat vremena moze emitovati 5min reklama ali ništa od njega:(
Mislim da ovde nisu pomenute Teleshop reklame.
One su vrh debilizma.
Narocita ona za neku "prirucnu" (kako vec) lampu.
Ide ono: "Za ovu cenu dobijete na poklon jos jednu "prirucnu" lampu. I to nije sve ako narucite odmah (da, da, oni imaju sluzbu koja tacno zna kad se emituje reklama, pa deli poklone, malo sutra), dobicete jos jednu "prirucnu" lampu." Vidi se da oce da utrpe 3 lampe odjednom, pa izmisljaju poklone.
Inace vecina Teleshop poklona su uglavnom losi proizvodi koje slepuju uz dobre, jer drukcije ne mogu da ih prodaju.
Joj kada vidim vratio se Sime:n-cc2::mad::rofl:
Toliko debilna reklama da ne mogu da verujem.:boodala:
Highlander
6.7.2007, 13:04
@Highlander
Imas li link ka tom klipu?
Na YouTube-u ima svega... :D
http://youtube.com/watch?v=7OPOrK_MMro
hacker_aca
6.7.2007, 15:19
Joj kada vidim vratio se Sime:n-cc2::mad::rofl:
Toliko debilna reklama da ne mogu da verujem.:boodala:
Ali zato kada ja "uhvatim" sa društvom na sred ulice da vičem:"Vratia se Šime!". :D
polarnimeda
6.7.2007, 17:27
nervira me i ova nova reklama za fantu, sa onim krajnje antipaticnim hipijem koji zeza policajca... dodje ti da ga zalepis za onaj znak, sa sve onim budjavim naocarima, dugom plavom kosicom i kariranim pantalonicama! :dzavo:
nervira me i ova nova reklama za fantu, sa onim krajnje antipaticnim hipijem koji zeza policajca... dodje ti da ga zalepis za onaj znak, sa sve onim budjavim naocarima, dugom plavom kosicom i kariranim pantalonicama! :dzavo:
Meni je ta reklama EKSTRA.
polarnimeda
7.7.2007, 4:31
^ Bas je dobra reklama.
reklama IMA ok koncept; mene samo nervira onaj lik. totalno mi je antipatican, i umesto da "navijam za njega"... meni dodje da ga... pa rekao sam vec :)
freeminder
7.7.2007, 12:08
Meni je reklama za Fantu OK odradjena! Primer kako treba samo imati ideju!
BTW da li ce se neko uz****ti od nashih proizvodjcha i u napraviti reklamu tipa:
Ako kupite nash proizvod garantujemo da nishta necete dobiti, ni auto, ni stan, ni razne gluposti ali cete dobiti dve litre soka/ 1 kg deterdzenta/kvalitetan proizvod (u zavisnosti shta reklamiraju) za ono shto ste dali pare!
Ja kontam da bi bila dobra fora..... obzirtom da josh malo pa ce i sa WC papirom stizati nagradna igra, iako vishe niko neobraca paznju na to!
freeminder
2.8.2007, 22:54
E ova nova reklama sa Curcicem je 100% pure idiotic ..... :n-cc2::n-cc2::n-cc2:
"E ocesh da igramo 3G zmurke ...... Chas me vidish, chas me ne vidish" :eek:
Izgleda da ce tako i raditi , chas vidsh sagovornika, chas crn ekran, pa onda malo blura, pa opet ga kao vidish .... pa MTS je to! :rofl::rofl::rofl:
^Nisam je još video, ali ti verujem na reč. :D
Anyway, ubedljivo najgluplje reklame koje sam video u poslednje vreme su ove za Orbit. Ono kad tip najuri džukca i pojede njegovu hranu, ili kad one dve tetke poližu neku masnu, neopranu posudu... bljak!:rofl:
Hehe, tu su kao sad ispali veliki satiričari ostalih kliše reklama (što je idejno OK).
Pa, možda i jesu, ali dve tetke su...
Ono kad tip najuri džukca i pojede njegovu hranu
Та није лоша, ову другу нисам видео.
Ono sa curicicem je jos i dobro sobzirom na onu reklamu za orbit sa retardiranom muzikom:n-cc2::D
freeminder
5.8.2007, 19:47
Hehe, tu su kao sad ispali veliki satiričari ostalih kliše reklama (što je idejno OK).
Pa, možda i jesu, ali dve tetke su...
Mislish na MTS reklamu? Ta reklama mi je kraljevska...
Orbit je vrh sa psom.Zao mi onog jadnika,mislim kuceta.
Ja sam zbog tih reklama i prestao da gledam tv odavno,jedino su mi ostale u secanju reklame za zvake cunga-lunga... :rofl: ali to je bilo pre jedno 12-13 godin jelte,molicu fino...
Što me nervira ona AXE reklama...:mad:Naprskam onog lutka ovde,onde i onda uzmem njegovu ruku da bi mlatio sam sebe:n-cc2:!
Veceras sam prvi put video tu reklamu. Stvarno je idiotska!
Extreme Player
6.8.2007, 12:16
Da li je neko video reklamu sa onim fudbalerom koji je pobedio u Velikom bratu slavnih, ili tako nesto. Ono sto radi( gubi se zestko, nesto skakuce pred golom i prica u slusalicu) je sramota za njega.
Da, da gledao sam to je Saša Ćurčić... napraviše budalu od čoveka...
Da, da gledao sam to je Saša Ćurčić... napraviše budalu od čoveka...
I ja sam je vido,idiotska,izgleda dqa je to jedina stvar sto zna da radi,da mlati!!!
Extreme Player
6.8.2007, 23:43
Sasa vice nesto kao>djabalesku,djabalesku,brate oseti mrezicu:boodala:
Ubedljivo najbolja je ona koja okrivljuje kamenac u vodi za nepostojanu boju kose...
Da, to je ona reklama "a zato su svi muškarci u tvome redu"... :n_klanja:
Pade mi na pamet ona reklama"Pomozite deci sa Kosova da odu na more jer ga nisu videli 5 godina".Davno je bila prikazivana,ali nema veze,stalno pucam čim je se setim.Ja na moru nisam bio 10 godina!Skoro pa sam i zaboravio kako izgleda,a kamoli da im dajem pare.
Isto je glupo ono i za RTS.Ne moraju da mi se zahvaljuju jer im ne verujem da 60% ljudi u Srbiji plaća pretplatu.A ono što šire"patku"da će da tuže one koje nisu dali pare-bolje da ne pokušavaju.Nikom oni nisu dali nekakav ugovor da se potpiše da ću da ih gledam i plaćam.RTS je pun reklama stvorenih za ovu temu što je još jedan razlog za ne plaćati ih.Usput ko ima brzu konekciju može da ih gleda online.Živeo FOX!
Sa tim kretenskim prikazivanjem od po minuta, concernig THE pretplata, RTS sam sebe parodira, a to treba umeti. To zaista treba umeti.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.