PDA

Prikaži potpunu verziju : Provaliti .doc


DelFun11
27.3.2007, 13:29
Problem je sledeci : Pre nekoliko godina sam pisao neka word dokumenta koja sam sifrirao, sifru sam zaboravio i sad ne znam kako da provalim sifru da otvorim word dokumenta a veoma mi je vazno.

Pitanje : Da li postoji neki program za te stvari ili neki drugi nacin ?

Dio37
27.3.2007, 13:32
Nije besplatan...
http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/PasswordNow-Word-Recovery-Tool.shtml

A ovaj je shareware.
http://www.softpedia.com/get/Security/Decrypting-Decoding/Word-Password-Recovery-Key.shtml

[Imzadi]
27.3.2007, 22:39
Imaš program Password Recovery, međutim - on radi samo brute force (praktično rečeno - radi samo "nabadanje", tj. isprobavanje svih mogućih kombinacija sa zadatim parametrima) ... A to znači da nalaženje šifre može potrajati i godinama ako ne znaš neke detalje u vezi same šifre :) Doduše, ako ti je šifra malo prostija, tj. ne sadrži brojeve ili duže reči, nalaženje će trajati kraće...Pomozimo deci!!♥♥♥ (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=12858)

holodoc
27.3.2007, 23:06
Password Recovery pored "brute force" algoritma koristi i "Xieve" i "dictionary" algoritme za razbijanje šifre. U zavisnosti od tipa šifre ponekad je "Xieve" mnogo bolji od klasičnog "brute force-a" ali je on neupotrebljiv za lozinke duže od 9 karaktera na klasičnoj PC mašini.

S druge strane ako si koristio neku industrijsku jačinu šifrovanja (ovu opciju imaju uslovno rečeno novije verzije Word-a tačnije postoji od Worda97 pa sve do novog 2003) tipa RC4 ili nešto slično odmah se oprosti od tog dokumenta ako nemaš šifru. Takve fajlove je maltene nemoguće razbiti. Bar njegov sadržaj nećeš pročitati dok si živ.

U svakom slučaju probaj "Password Recovery" jer je u pitanju odličan program i probaj da bar donekle odrediš kako bi tvoja šifra mogla da izgleda što će znatno da skrati vreme koje tvom računaru biti potrebno da je pronađe. Ako je pronađe.

Pogledaj i njihovu FAQ stranu gde imaš par objašnjenja kako i sa čime trebaš da radiš u podešavanjima. Ovo (http://www.lostpassword.com/) ti je adresa.

Nicolas
28.3.2007, 0:21
Pretpostavljam da ovo moze da se koristi na svakom mestu gde ima neki pass?:dzavo:

He he, e sad skidam to i upadam u settings routera, provajder nece ni znati sta ga je snaslo.:kreza:

holodoc
28.3.2007, 1:26
Pasword Recovery ima module za sve živo i par puta me je stvarno iznenadio koliko dobro pronalazi šifre. Čak postoji i modul za sam Winows :) Međutim kao što rekoh, noviji Wordovi imaju savremenije algoritme za enkripciju pa je ponekad bolje pronaći onaj papirić gde si zapisao lozinku nego čekati par desetina godina da se lozinka pronađe :)

A to za ruter neću ni da komentarišem osim da od toga nema ništa :)

Nicolas
29.3.2007, 0:18
To sam ti ja, suvi optimista ali samo kada su nemoguce stvari u pitanju.:opanachke Mnogo sam se uziveo u Matrix kada sam ga gledao pa zato najverovatnije.:)
Ali program je pozeljan, cesto zafali neko slovo u moru lozinki i passworda pa verujem da se onda i isplati cekati malo ako se znaju odredjeni parametri.;)

DelFun11
31.3.2007, 16:40
Hvala momci za linkove ! Sifra je najobicnija, ima mozda nekoliko karaketa - 5-6. Obicna su slova u pitanju (alfabet).

U svakom slucaju pokusacu da razbijem sifru koliko god da je teska a nije.