PDA

Prikaži potpunu verziju : Spss 12


jagodanbg
22.12.2005, 19:58
e pa ovako ljudi: koristim ovaj program za koji mozda brda vas nije ni culo (na fazon excel-a neke tabele i cuda) ali mozda vam se neki slican problem javljao sa nekim drugim programima pa bih voleo da znam kako da ga resim!
naime kada kliknem na EXE fajl ili precicu na desktopu ili u start meniju umesto da otvori program on pokrene instalaciju, zatim mi trazi da ubacim disk i ja kliknem cancel i onda on jos nesto kao ucitava i nista! onda ja deinstaliram pa ponovo instaliram i onda je ok par dana i onda sve iz pocetka! cak sam i formatirao hard i ponovo sve isto!
pomagajte molim vas jer ga koristim skoro svakodnevno za posao i nemogu svaki dan da ga brisem pa ponovo instaliram!
i nikome drugom sa posla se to ne desava!

GakunGak
22.12.2005, 20:32
e pa ovako ljudi: koristim ovaj program za koji mozda brda vas nije ni culo (na fazon excel-a neke tabele i cuda) ali mozda vam se neki slican problem javljao sa nekim drugim programima pa bih voleo da znam kako da ga resim!
naime kada kliknem na EXE fajl ili precicu na desktopu ili u start meniju umesto da otvori program on pokrene instalaciju, zatim mi trazi da ubacim disk i ja kliknem cancel i onda on jos nesto kao ucitava i nista! onda ja deinstaliram pa ponovo instaliram i onda je ok par dana i onda sve iz pocetka! cak sam i formatirao hard i ponovo sve isto!
pomagajte molim vas jer ga koristim skoro svakodnevno za posao i nemogu svaki dan da ga brisem pa ponovo instaliram!
i nikome drugom sa posla se to ne desava!
Bratac, umjesto Typical/minimum instalaciju odaberi full/custom, pa odaberi SVE sto tamo ima. Should help!!!

jagodanbg
22.12.2005, 21:53
Bratac, umjesto Typical/minimum instalaciju odaberi full/custom, pa odaberi SVE sto tamo ima. Should help!!!
znaci batice instaliram full fullova nema vise sta! a vidis mozda je bas u tome problem:)

Jack In The Box
22.12.2005, 23:40
Nije problem u tipu instalacije. Očigledno je da ti drugi program zezne neki registri unos koji je prepoznat kao nekoristan a neophodan je ovom tvom softveru da bi ispravno radio. To može biti (najverovatnije) neki cleaner koji koristiš...

jagodanbg
23.12.2005, 0:28
Nije problem u tipu instalacije. Očigledno je da ti drugi program zezne neki registri unos koji je prepoznat kao nekoristan a neophodan je ovom tvom softveru da bi ispravno radio. To može biti (najverovatnije) neki cleaner koji koristiš...
brate verovatno si u pravu! vec mi se desavalo da mi CCLEANER (pretpostavjam) obrise nesto iz registry-ja i da nemogu da restartujem komp i vidis neda mi djavo mira i opet ga koristim!
ajde onda preporucite neki kliner za TEMP fajlove!

Jack In The Box
23.12.2005, 0:40
Ne postoji sto posto bezbedan cleaner. Ja licno koristim Window Washer (za junk fajlove) i Registy First Aid za registri. Medjutim, potrebno je dosta prakse i znanja, kako bi neke fajlove/unose koji budu od ovih (ili drugih) programa prepoznati kao beskorisni isključio iz pretrage. Drugim rečima, moraš da znaš šta da zabraniš cleanerima da ti brišu, jer ćeš u suprotnom imati problema. Jedno je sigurno: možeš da izabereš cleaner koji hoćeš (to zavisi od tvojih afiniteta), ali ni jedan nije toliko pametan da ti neće nešto zeznuti ako mu ti to dozvoliš...

jagodanbg
23.12.2005, 16:51
hvala provalio sam u cemu je stvar! TuneUp utilities 2006 mi obrise neki lig fajl i tad se sje6e!

Spawn BG
30.12.2005, 21:44
SPSS beše statistika??? Ja sam se petljao davno sa 8.0