PDA

Prikaži potpunu verziju : Problemi sa zvukom

Strane : [1] 2

Rocker
11.2.2007, 18:53
Ovde postavljajte pitanja vezana za probleme sa zvukom. Obavezno navedite koju zvučnu karticu (u slučaju integrisane zvučne kartice, navedite model matične ploče) i zvučnike imate. Najčešći problemi su vezani za stare drajvere zvučnih kartica, tako da je poželjno da prvo probate da li se problem javlja i sa najnovijim drajverima koje besplatno možete skinuti sa sajta proizvođača Vaše zvučne kartice.

fLuXx
13.2.2007, 0:28
Drugar je pazario Creative X-fi xtreme karticu, sa kojom ima problema. U stvari, mozda to i nije problem sa karticom, nego sa plocom ili necim drugim, uglavnom, problem je vezan za zvuk. Desava mu da uvek kada upali Guitar Pro (program za midi komponovanje) i pusti neku tablaturu (kompoziciju), racunar se restartuje. Interesantno je da midi fajlove pusta bez problema u, recimo vinampu. Takodje, racunar mu se ponasa veoma nestabilno i pali se sa porukom "system has recovered from a serious error", a zna i da se restartuje i pri, recimo, pustanju filma. I winamp mu nesto baguje. To mu se bez kartice ne desava, bar ne dok ne instalira drajvere (koje je dobio uz nju). WinXP smo reinstalirali tuce puta, sa SP1, SP2 kao i bez service packova, ali se i dalje restartuje. Instalirali smo i nove drajvere za plocu (nForce2) i graficku (?), ali ne pomaze. Menjali smo PCI slotove ko blesavi i opet, nista! Probali smo sve kombinacije sa ukljucenom i iskljucenom integrisanom AC'97 karticom i corak. Cak smo i cackali neke jumpere pored cipa za AC'97! Jedino sto nismo probali, jeste da skinemo novi driver za Creativa (u stvari jesmo, ali izgleda ne pravi, jer pri instalaciji ispisuje da nije pronadjena kartica). Takodje, nismo pokusali da flashujemo bios (u stvari, jesmo, ali d(r)uga je to prica), mada sumnjam da bi to vredelo. S obzirom da mi drug vise voli muziku nego leba da jede, a i mene nervira, pomagajte ako boga znate!

Rocker
13.2.2007, 1:02
A jeste li probali karticu na drugom kompu? Ako komp bez nje radi OK, moguće je da je ona. Probajte na drugom pa vidite kako se ponaša.

fLuXx
13.2.2007, 1:05
Ne, to cemo sutra. Iskreno, ja mislim da je to do njegovog kompa, pa nisam siguran sta da radi, ako je tako. A, ako kartica ne radi ni na nekom drugom kompu, onda ce je vratiti, jos je pod garancijom.

Rocker
13.2.2007, 1:37
Ne, to cemo sutra. Iskreno, ja mislim da je to do njegovog kompa, pa nisam siguran sta da radi, ako je tako. A, ako kartica ne radi ni na nekom drugom kompu, onda ce je vratiti, jos je pod garancijom.
Probajte pa javite. Možda je samo IRQ problem. Možda treba ručno da se podesi.

fLuXx
13.2.2007, 13:29
Menjali smo slotove, a i u device manageru pise 'no conflicts', pa bih rekao da irq nije problem. Ipak, danas popodne cemo da ubacimo karticu u drugi komp, pa cu da javim.

fLuXx
13.2.2007, 23:53
Odneli smo u skolu i ubacili kompjuter i desava se ista stvar. Komp je razlicit od drugovog, on ima Semprona, a u skoli je intel. Vratili smo karticu u predstavnistvo ***** u pancevu odakle je i kupljena pre par dana. Ljudi su imali razumevanja za nas problem i rekli su da to vracaju nazad za BG i da treba da bude vraceno za nedelju-dve. Videcemo sta ce se desiti.

Rocker
14.2.2007, 0:20
Znači da je kartica neispravna. Mislim da je mnogo nedelju-dve od Pančeva do Beograda, ali koja je firma u pitanju, dobro je i to!;)

Master Neo
23.2.2007, 2:32
E Rockeru ako ovo reshis stvarno si car... Imam plocu MSI K9N Neo-F i na njoj integrisanu zvucnu , mislim da je realtek high definition neka zvucna, fora je u tome sto kad instaliram bilo koje drajvere za nju, bilo stare ili nove, zvucna ne radi uopste, sve sam probao, napominjem da nisam neki baja koji ne zna ni komp da upali, znaci i control panel-u na sounds-u sve moguce menjaj i trazi, i nista... Moje misljenje je da je ta integrusa neispravna. I da ne pomislis da je disable-ovana iz biosa, upaljena je, znaci, muka mi je a nov komp, ne kapiram...

Freško
23.2.2007, 2:53
Rocker uzeo par dana odmora , probaću ja da ti odgovorim .

Pošto kažeš da je ploča nova , i da si upalio karticu iz biosa , a da prilikom instalacije drajvera što starih što novih instalaacija prolazi . a tebi kartica nikako da proradi mene navodi na sledeću pomisao , a to je ! Moguće je da nešto nije dobro povezano (fabrički) na zadnjem panelu (3.5mm konektori) pa ti nemaš nikakav zvuk. Da si rekao da drajveri neće da se instaliraju (da u kontrol panelu računar ne prepoznaje komponente ni kao nepoznate ?) rekao bih ti da ti je muzička skroz neispravna. ovako ja mislim da su samo neispravni konektori za zadnjem panelu. Ako imaš mogučnosti (ako na kučištu imaš front panel) poveži ga na ploču preko AUX utičnice na matičnoj ploči , onda preko prednjeg panela poveži zvučnike i vidi dali onda imaš zvuk. Ako je i u tom slučaju odgovor negativan onda je verovatno riknula muzička i onda ti samo ostaje da se pozoveš na garanciju i da tražiš novu matičnu .
poz.

Master Neo
23.2.2007, 2:56
Rocker uzeo par dana odmora , probaću ja da ti odgovorim .

Pošto kažeš da je ploča nova , i da si upalio karticu iz biosa , a da prilikom instalacije drajvera što starih što novih instalaacija prolazi . a tebi kartica nikako da proradi mene navodi na sledeću pomisao , a to je ! Moguće je da nešto nije dobro povezano (fabrički) na zadnjem panelu (3.5mm konektori) pa ti nemaš nikakav zvuk. Da si rekao da drajveri neće da e instaliraju (da u kontrol panelu računar ne prepoznaje komponente ni kao nepoznate ?) rekao bih ti da ti je muzička skroz neispravna. ovako ja mislim da su samo neispravni konektori za zadnjem panelu. Ako imaš mogučnosti (ako na kučištu imaš front panel) poveži ga na ploču preko AUX utičnice na matičnoj ploči , onda preko prednjeg panela poveži zvučnike i vidi dali onda imaš zvuk. Ako je i u tom slučaju odgovor negativan onda je verovatno riknula muzička i onda ti samo ostaje da se pozoveš na garanciju i da tražiš novu matičnu .
poz.
E probao sam i to, i fora je bila sto je radila samo leva strana tj. nije bio stereo zvuk, a ne kapiram zasto, sve sam lepo povezao na ploci. A to na ploci jel moze da se popravi a da se ne cimam do njih da se zalim na garanciju.

glitch
23.2.2007, 3:03
Ako dzek ne pravi kontakt sa uticnicom, probaj sa iglom ili necim uskim da napravis malo bolji kontakt unutar uticnice... Ne znam kako bih ovo prostije objasnio, valjda si me razumeo... Meni se nesto slicno desavalo ali sam mogao kontakte da "pokrivim" sa same ploce (nekako su lepo bili zalemljeni za nju)

Freško
23.2.2007, 3:07
A ha znaci tako ipak si na prednjem panelu dobio zvuk ! To kao što si i sam svatio znači da je sama muzička kartica na ploči ispravna ali da su konektori na zadnjem panelu a izgleda aux loše odrađeni. meni to liči na lošu finalnu obradu proizvoda. U principu postoji teoretska šansa da ti neko ko ima SMD preciznu lemilicu i još štošta od alata to popravi . Ali šanse za to su male , mnogo veća mogićnost je da još nešto pokvari a onda zbog fizičke intervencije neovlašćenog lica od strane servisa ti automatski gubiš garanciju i samim tim tek onda ništa nisi napravio. Moj ti je prijateljski savet da ploču nosiš na reklamaciju , pa ako ti kažu da nemaju sličan proizvod da ti daju u zamenu a ti im onda traži neku Creative karticu da nadomeste umesto zamene ploče. Ili se ti već nagodi sa njima kako ti najviše odgovara . Uglavnom intervenciju na ploči na svoju ruku ti najmanje preporučujem . Na tebi je da odlučiš , ali ja mislim da ti je reklamacija najbolja varijanta ...

Pozdrav

:ciao:

Master Neo
23.2.2007, 3:09
Ako dzek ne pravi kontakt sa uticnicom, probaj sa iglom ili necim uskim da napravis malo bolji kontakt unutar uticnice... Ne znam kako bih ovo prostije objasnio, valjda si me razumeo... Meni se nesto slicno desavalo ali sam mogao kontakte da "pokrivim" sa same ploce (nekako su lepo bili zalemljeni za nju)

E znam taj trip, to se meni desilo na mom altec-u 251. fora je u tome sto ne radi zadnji desni jer se dzek na woofer-u toliko razglavio da nema ama bas nikakvog kontakta, ja otvarao woofer cackao, ali ono je toliko zalemnjeno, da bih samo mogao da unistim woofer a da nista ne uradim. Probao sam cak i da malo lema stavim na konektor, misleci da cu nesto postici, ali nista. Tako da sad imam otprilike 4.1 sistem... :kreza: A to sa iglom, probaci bas da vidim, zanimljiva teorija...:aplauz:

Master Neo
23.2.2007, 3:11
A ha znaci tako ipak si na prednjem panelu dobio zvuk ! To kao što si i sam svatio znači da je sama muzička kartica na ploči ispravna ali da su konektori na zadnjem panelu a izgleda aux loše odrađeni. meni to liči na ošu finalnu obradu proizvoda. U principu postoji teoretska šansa da ti neko ko ima SMD preciznu lemilicu i još štošta od alata to popravi . Ali šanse za to su male , mnogo veća mogićnost je da još nešto pokvari a onda zbog fizičke intervencije neovlašćenog lica od strane servisa ti automatski gubiš garanciju i samim tim tek onda ništa nisi napravio. Moj ti je prijateljski savet da ploču nosiš na reklamaciju , pa ako ti kažu da nemaju sličan proizvod da ti daju u zamenu a ti im onda traži neku Creative karticu da nadomeste umesto zamene ploče. Ili se ti već nagodi sa njima kako ti najviše odgovara . Uglavnom intervenciju na ploči na svoju ruku ti najmanje preporučujem . Na tebi je da odlučiš , ali ja mislim da ti je reklamacija najbolja varijanta ...

Pozdrav

:ciao:
Hvala Fresko, uvek si tu sa pravim odgovorima... :n_klanja: Nosicu ga cim budem imao vremena, ionako imam 3god. garanciju.

AstraLogos
23.2.2007, 11:00
Posto je ploca pod garancijom Mastere odnesi je u servis pa nek se oni cimaju.
Ovo pisem za one koji ce imati takav slican problem a nemaju garanciju na plocu. Ako se bananica zaglavila ima popravke samo ovde se malo zna o lemljenju i kako to sve izgleda unutra. Nikakva igla tu ne pomaze. Stos je da unutar otvora za prikljucenje stoje tri iskrivljena lima. Jedan je za - pol ( masa ) a druga dva su za kanale. Kod bananice je levi kanal prvi pa ide izolaciju u vidu crnog prstena, pa desni kanal i opet crni prsten i na kraju je masa. Kad ustekas banaicu u predvidjeno mesto iskrivljeni limovi tacno dodiruju ono sto trebaju. U ovom slucaju lim nije dovoljno iskrivljen i ne dodiruje levi kanal. "Busenje" iglom samo bi jos vise udaljio lim - kontakt i pogorsao stvar. Stavljanjem cele igle i jos bananice izazvao bi kratak spoj sto bi ili ostetilo integrusu ili zvucnike. TO NIKAKO.
Sta uraditi. Skinuti plocu uzeti pistolj lemelicu i okrenuti plocu naopako. Svaki prikljucak ( ima ih 3 komada ) oklopljen je limom i zalemljen na stampanoj vezi. Znaci treba osloboditi lim tako sto se vrelim vrhom dodiruje lemljeno mesto a recimo cetkicom za zube cisti kalaj sve dok se ne skine u potpunosti. Kad se oslobode nogice od zastitnog lima moze se prici svakom kontaktu. Dovoljno je iskriviti kontakt limove prema napolje gde prolazi banaica ukljuciti je i videti da li svaki kontakt naleze kako treba. Kad se i to proveri vrati se lim nazad ( predhodno ocistiti rupice za lemljenje cackalicom i lemelicom, staviti lim pa pastu naneti na svaki kontakt koj se lemi i brzo naneti kalaj na svaku lemljenu tacku.
I tu je popravka zavrsena i sve ce raditi ko da je novo.
Inace te sitne intervencije radim na plocama cak mogu i zameniti po neki chip a to ako vas interesuje kako se radi pisi te pa cu vam objasniti.
Poz. drustvu!

DobroslaV
7.3.2007, 17:42
Posle (nepromisljenog) instaliranja Realtek AC 97 drajvera zvuk mi ne radi i ikovica SoundMAX mi je precrtana.Ne cuje se nista....
Evo sound card:

Name Unimodem Half-Duplex Audio Device
Manufacturer Microsoft
Status OK
PNP Device ID MODEMWAVE\0\{200E15A6-8F20-4458-9367-DB6CA878CFB4}
Driver c:\windows\system32\drivers\modemcsa.sys (5.1.2600.0 (xpclient.010817-1148), 15,75 KB (16.128 bytes), 11.2.2007 12:22)

Name SoundMAX Integrated Digital Audio
Manufacturer Realtek
Status Unknown
PNP Device ID PCI\VEN_1106&DEV_3059&SUBSYS_810D1043&REV_60\3&267A616A&0&8D
I/O Port 0x0000E000-0x0000E0FF
IRQ Channel IRQ 5

Konfa:

2.80 GHz
512 Ram
Matrox G550 Milenium
Intel
XP SP2

glitch
7.3.2007, 19:46
Skini te pa namesti druge (drajvere).

Dr Zoidberg
9.3.2007, 13:27
E ovako imam problem sa BF2142
Zvucna je SB 5.1 Live!
Zvucnici su Genius HT 5.1 3600

Problem je sledeci:
Kada u opcijama podesim hardverski zvuk [sa ukljucenim eax] dolazi do krcanja zvukova, cudnih anomalija npr kada se desava explozija pucketa i krci kada se cuju glasovi oni su skroz skrivljeni nista se skoro necuje itd...
E sada kada prebacim na softverski zvuk sve je oky, ali nema 5.1 i kvalitet je dosta losiji :(
Sa hardverskim zvukom sa isprobavao sve, ukljucivao/iskljucivao eax, menjao broj kanala itd... ali nista ne pomaze :confused:

Sto se tice drajvera oni su zadnji koji su izasli [koje sam dobio na cd-u] i nema niceg svezijeg.

LordofBlood
12.3.2007, 22:45
Znaci treba osloboditi lim tako sto se vrelim vrhom dodiruje lemljeno mesto a recimo cetkicom za zube cisti kalaj sve dok se ne skine u potpunosti.

nekada je lakse koristiti vakum pumpu umesto cetkice za zube :p

E ovako imam problem sa BF2142
Zvucna je SB 5.1 Live!
Zvucnici su Genius HT 5.1 3600

Problem je sledeci:
Kada u opcijama podesim hardverski zvuk [sa ukljucenim eax] dolazi do krcanja zvukova, cudnih anomalija npr kada se desava explozija pucketa i krci kada se cuju glasovi oni su skroz skrivljeni nista se skoro necuje itd...
E sada kada prebacim na softverski zvuk sve je oky, ali nema 5.1 i kvalitet je dosta losiji :(
Sa hardverskim zvukom sa isprobavao sve, ukljucivao/iskljucivao eax, menjao broj kanala itd... ali nista ne pomaze :confused:

Sto se tice drajvera oni su zadnji koji su izasli [koje sam dobio na cd-u] i nema niceg svezijeg.

imas li prilike da doneses od nekoga druge 5.1 zvucnike ... mozda su ovi tvoji fabricki neispravni ... ili malo probili ili tako nesto

AstraLogos
14.3.2007, 10:45
nekada je lakse koristiti vakum pumpu umesto cetkice za zube :p

Da profesionalci koriste vakum pumpu ili pumpu sa oprugom. A kako je ovo forum i na njemu uglavnom amateri koji tesko da imaju postenu lemilicu, upravo sam dao foru sa cetkicom za zube koje svako domacinstvo ima.
A dobar je fazon i sa drvenom okruglom cackalicom za sirenje rupe pre novog lemljenja. :p

Dr Zoidberg
16.3.2007, 13:43
imas li prilike da doneses od nekoga druge 5.1 zvucnike ... mozda su ovi tvoji fabricki neispravni ... ili malo probili ili tako nesto

Nisu zvucnici jer ih imam 2 god i npr dok slusam muziku sve je oky i filmove
mada eto jedne zanimljive stvari slicno se desava samo mnogo manje dok pustam nesto preko Media Player Classic a kada pustam preko MV2 sve je oky

Proja
15.4.2007, 15:52
Cao svima!
Kupio sam novi komp sa asus m2n plocom.Kada ubacim slusalice ili zvuchnike,izadje pitanje sta sam ukljucio u zeleni dzek,sa sve grafickim prikazom tri dzeka koja jelte pozadi postoje,kada iz menija koji postoji stavim sta sam ukljucio(slusalice ili zvucnike)on mi kaze da nisam ubacio u dobar dzek i da ubacim u drugi,pri tome na grafickom prikazu pokaze jedan set sa tri rupe(zelena roze plava) i pored jos jedan sa dve(zelena i roze)i pokazuje da ukljucim u zeleni dzekna tom drugom setu.problem je naravno u tome sto taj drugi set(sa dva dzeka) ni ne postoji na plochi.Instalirao sam najnovije drajvere i sigurno nije do zvucnika ili slusalica,ako neko ima neki savet bio bih vise nego zahvalan:)

optimus_prime
15.4.2007, 19:52
Nisu zvucnici jer ih imam 2 god i npr dok slusam muziku sve je oky i filmove
mada eto jedne zanimljive stvari slicno se desava samo mnogo manje dok pustam nesto preko Media Player Classic a kada pustam preko MV2 sve je oky

Ovako, resenje tvom problemu je reinstlacija novih drajvera za chipset, i novi drajveri za Zvuk. Imao sam isti problem i nista drugo nije pomoglo.

grdja
17.5.2007, 1:51
Imam GA P965 DS3 plocu, skinuo sam novi bios. Realtek HD audio zezalica, i nju sam skinuo najnoviju.

Prvo, imam Pinacle PCTV pro, zvuk se povezuje eksternim kablom koji BI TREBALO DA IDE u line in. Ima zvuka ali kontrola u PCTV Vision programu ne utice na nivo tona. Kontrole u Realtokovom programcicu menjaju glasnost.

Drugo, kada povezem mikrofon (sa sluski) i pustim windowsov program za podesavanje mikrofona iz control panela, dolazi do nepodnosljive mikrofonije, sta god ja cackao po opcijama.

Pre sam imao ASUS P4P800 DLX plocu i SoundMax na kome je sve radilo bez problema!

Ima li nekog resenja ili da stekam lovu za normalnu zvucnu?

Rocker
17.5.2007, 2:39
Nije problem u zvučnoj! Ja imam Audigy SE i ista priča....nema zvuka u TV aplikaciji a tjuner je isti. Što je najgore, kad nešto snimam, na snimku ima zvuka, ali dok se samo gleda ništa! Weird! :a_whistli

grdja
17.5.2007, 11:13
Ma, ima zvuka, ali ne mogu da ka knotrolisem na volume u samom Pinacle programu, samo iz realteko ikonice u sys trayu. A za mikrofon mi potpuno nije jasno, na staroj ploci nikada nisam imao nikakvih problema, a sada kad pustim onaj windowsov programcic za autosetup mica, mikrofonija krene maltene i bez da ista kazem.

Ivax
1.7.2007, 23:17
Caos svima! Ima problem sa Teamspeak-om. Zvuk kasni ok 0.5-1 sec, kada samo on radi (bez ikakve igrice)! Pa me zanima da li neko zna sta treba da se podesi da smanjio kasnjenje! hvala unapred! pozz

Skols
14.7.2007, 19:15
da ne otvaram novu temu,evo ovde cu izloziti moj problem...
naime,na ploci ASUS P4U800-X,znaci ULI chipset,zvucna je Sound Max,ADI 1888...drajver se instaliram sve normalno,bez ikakvih greski itd.Kada su pusti pesma,film..bilo sta sa zvukom,cuje kao pucketanje,preskakanje,u toku reprodukcije..kao da se ubrza zvuk za koju 1/2 sekunde....Probao sam:najnovije drajvere sa vise sajtova,ukljucujuci i ASUS-ov,snimanje sp1 i sp2,flesovanje biosa ploce sa 3 poslednja biosa (1006,1007 i 1008beta) i nista.Stavio sam i PCI 5.1 karticu,neku najobicniju i isti je problem sa njom.E sad najzanimljivija stvar je da kuci ta ista ploca i ista ta zvucna na VISTI radi normalno!Koristio sam za slusanje muzike i poneku igru i sve ok na VISTI,ali na XP nikako..
Anyone?

Zoll
20.9.2007, 14:44
Evo mog problema:
Izgubio mi se stereo zvuk na računaru. Šta god da pustim, bilo audio, video ili midi, stereo zvuka nema! Naime, meni oba kanala rade, ali se na oba reprodukuje isto, a to je ono što bi zapravo trebalo da ide na samo jednom od njih. Konkretnije, kada pomeram ballance krajnje levo ili desno, zvuk se menja samo po intenzitetu, ne čujem odvojeno kanale, prosto - jedan kanal se izgubio, a onaj koji radi mi je reprodukovan na oba kanala!
Problem (verovano) nije ni u jednom od programa za puštanje zvuka (Winamp, Media Player...) jer se ista situacija dešava odakle god da reprodukujem zvuk. Probao sam sa reinstalacijom drajvera i za zvučnu (integrisana AC Avance '97) i za mat.ploču, ali ništa. Naravno, nisu u pitanju ni kablovi zvučnika,sve sam probao... Zanima me da li je moguće da je u pitanju neki fizički kvar ili je problem ipak softverskog karaktera? U svakom slučaju, bilo kakva pomoć je dobrodošla! Hvala puno unapred!

AstraLogos
3.10.2007, 0:31
Zoll, ako je sve tako kako si napisao verovatno imas 2.1 zvucni system sa pojacalom. Proveri opet da li su dobro ukljuceni zvucnici u wuferu. Moguce je da i ukljucen zvucnik nema kontakt pa pojacalo sabira jedan kanal na oba zvucnika. Meni se to pre nedelju dana desilo da sam imao mono zvuk a da i nisam nesto primetio. Ocistio sam kontakte, dodao malo WD40 i sada i L i R rade u stereo modu. Ako i dalje ne radi jedan od kanala vrlo je moguce da ti je vrisnuo izlazni stepen ( pojacivac ) u zvucniku pa radi samo jedan kanal. No to bi moralo da se manifestuje tako da se jedan kanal ne cuje. Ubodi samo jedan zvucnik u jedan pa u drugi ulaz i onda ces znati. ;)
Pozzz

Asmodeus
7.10.2007, 18:10
da ne otvaram novu temu,evo ovde cu izloziti moj problem...
naime,na ploci ASUS P4U800-X,znaci ULI chipset,zvucna je Sound Max,ADI 1888...drajver se instaliram sve normalno,bez ikakvih greski itd.Kada su pusti pesma,film..bilo sta sa zvukom,cuje kao pucketanje,preskakanje,u toku reprodukcije..kao da se ubrza zvuk za koju 1/2 sekunde....Probao sam:najnovije drajvere sa vise sajtova,ukljucujuci i ASUS-ov,snimanje sp1 i sp2,flesovanje biosa ploce sa 3 poslednja biosa (1006,1007 i 1008beta) i nista.Stavio sam i PCI 5.1 karticu,neku najobicniju i isti je problem sa njom.E sad najzanimljivija stvar je da kuci ta ista ploca i ista ta zvucna na VISTI radi normalno!Koristio sam za slusanje muzike i poneku igru i sve ok na VISTI,ali na XP nikako..
Anyone?
Znaci nisam jedini:( Pogledaj konfu iz profila. I ja sam ubacivao pci zvucnu creative i problem je ostao. Ja sam ovaj problem privremeno resio. Podesi hardware acceleration na minimum tj. na basic, i vise neces imati problema sa preskakanjem i pucketanjem. Kad je na max onda je preskakanje veoma cesto, na standard se pojavljuje sporadicno, a na basic ili off ga nema uopste. Kao da dolazi do zagusenja pci magistrale. Mislim da obaranje hard. acc. nema uticaja na kvalitet zvuka, jer posao preuzima procesor, a zvucna i dalje pretvara digitalni u audio signal na na istim vrednostima sample rate-a kao i ranije.

Beagle
7.10.2007, 20:05
Da profesionalci koriste vakum pumpu ili pumpu sa oprugom. A kako je ovo forum i na njemu uglavnom amateri koji tesko da imaju postenu lemilicu, upravo sam dao foru sa cetkicom za zube koje svako domacinstvo ima.
A dobar je fazon i sa drvenom okruglom cackalicom za sirenje rupe pre novog lemljenja. :p

Postujem tu ideju, ali pumpica kosta stotinak dinara, i ima ih na pijacama, tako da ih nije problem nabaviti.

dr.nele
22.10.2007, 23:29
jako me vec to nervira... kad npr pomerim misha chuje se krchanje iz zvuchnika ili kad otvorim il zatvorim prozor... a chuje se i ovako stalno samo malo tishe... to me izludjuje pogotovo kad smanjim muziku... imam integrisanu zvuchnu (matichna je asus k8n), pojachalo za auto 120W max i zvuchnike od linije... (ponekad se desi pa i ne krchi...) mislim da su zvuchnici i pojachalo u redu...
(spojio sam pojachalo na napajanje od kompa...)

Rocker
23.10.2007, 3:56
Ovo je samo zbog integrisane zvučne. Novije skoro da nemaju ovaj problem (jedva se čuje i to kad su zvučnici baš "odšrafljeni"), ali zato starije umeju da budu nepodnošljive!

dr.nele
23.10.2007, 16:17
Ovo je samo zbog integrisane zvučne. Novije skoro da nemaju ovaj problem (jedva se čuje i to kad su zvučnici baš "odšrafljeni"), ali zato starije umeju da budu nepodnošljive!

znachi da kupujem novu muzichku kartu? (neka preporuka.. da nije skupa)

Rocker
23.10.2007, 17:45
znachi da kupujem novu muzichku kartu? (neka preporuka.. da nije skupa)
Recimo Audigy SE. Ja je imam već godinu dana i prezadovoljan sam za te pare (stvarno je jeftina). Vodi računa ako planiraš da prelaziš na Vistu uskoro, da samo najnovije zvučne imaju potpunu podršku. Ovaj Audigy će ti raditi samo u običnom Stereo modu (ništa od surrounda). Možda će izbaciti drajvere, ali za sada ih nema.

Beagle
23.10.2007, 19:23
Bice drajvera, samo budi strpljiv :)

dr.nele
24.10.2007, 20:20
Recimo Audigy SE. Ja je imam već godinu dana i prezadovoljan sam za te pare (stvarno je jeftina). Vodi računa ako planiraš da prelaziš na Vistu uskoro, da samo najnovije zvučne imaju potpunu podršku. Ovaj Audigy će ti raditi samo u običnom Stereo modu (ništa od surrounda). Možda će izbaciti drajvere, ali za sada ih nema.

neverujem da cu u skorije vreme koristiti Vistu... sad koristim Ubuntu 7.04 i XP kad igram neshto...

razor92
12.11.2007, 13:58
Poz svima! Ja sam relativno nov na forumu, i razumem se u kompjutere ne nesto preterano u hardver, ali za softver mnogo bolje...E ,sad , posto sam pre 2 - 3 dana kupio nove logitech zvucnike 220 onda sam prikljucio zvucnike i zvuk je bio SAVRSEN.Posle dan dva sam otvorio kompjuter i usisivacem ocistio prasinu...I narednim ukljucivanjem racunara, zvuk secka!
Ne stalno, nego povremeno...Usporen je i javlja se krckanje...Receno mi je da je mozda do zvucnika, ali nije zvucnike sam probao i na drugom kompu i rade, a na mom sam probao i sluske - rezultat sa krckanjem je isti...Onda sam ponovo otvorio kompjuter , misleci da je mozda do prasine koja se zaglavila ali nije...Problem se javlja kada radim nesto OSIM sto slusam muziku, i povremeno kada radi samo muzika...
Zvucna kartica mi je integrisana, za model maticne nisam siguran posto nisam ja pazario komp.

Hvala unapred !

Acid
18.11.2007, 22:01
Nisam video ovu temu pa sam moj problem izneo ovde:

http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?goto=newpost&t=22610

Pomagajte ako znate ili (nov) komp leti kroz prozor pravo u sneg....

markovic_fon
19.11.2007, 20:45
Probaj da uninstall-iras driver za zvucnu, pa da ga ponovo instaliras. I meni se nesto slicno desilo, pa sam tako resio problem. Nadam se da ces uspeti!

Acid
19.11.2007, 21:28
Probaj da uninstall-iras driver za zvucnu, pa da ga ponovo instaliras. I meni se nesto slicno desilo, pa sam tako resio problem. Nadam se da ces uspeti!

To sam i uradio ali sam prvo instalirao win hotfix kb888111 za sp 2 pa onda realtek hd audio driver...sada sve radi bez problema....:tapsh:

bbbq
22.11.2007, 1:43
Postavio sam pitanje pre nekoliko meseci al nisam dobio odgovor pa da pokusam opet.
Naime imam zvucnike jazz9940 5.1 i sledeci problem:
Na front kutijama postoji po 3 zvucnika.Na prednjem levom mi rade samo 2, tj. treci se ukljuci tek kad na podesivacu glasnosti pojacam na 11,21,31,41,51,61 a na svim ostalim ciframa ne radi!!!E sad sticajem okolnosti to je levi tj. kad zamenim kablove onda ne radi desni, znaci nije problem u zvucnicima.Skoro sam menjao i racunar al problem ostaje isti i na novom kompu.Predpostavljam da je kvar u prijemnoj jedinici (centralna kutija) al nemam pojma sta bi moglo biti!!Ako neko zna nek javi!!!

VojaM
22.11.2007, 11:24
Šta tu ima da se priča? Možemo ti reći o tome koliko i sam znaš.
Odnesi u servis da ti poprave.

bbbq
22.11.2007, 13:20
Pa ne nose mi se bas svi zvucnici u servis, ipak su mnogo glomazni, mislio sam da mozda neko moze da mi kaze da je problem recimo u centralnom pa da samo njega nosim!!

markovic_fon
22.11.2007, 22:30
Proveri ulaze za sva tri satelita? Ako sam te ja doro razumeo, tebi neki od ulaza ne radi kako valja. Svejedno, mislim da ti je najpametnije da odneses ceo komplet u servis, jer ako mu "das pogresnu dijagnozu" onda ces opet morati da se cimas.

daglasmaicon
2.1.2008, 16:08
imam jedan veliki problem sa zvukom,imam dosta star racunar i nakon sto sam instalirao igricu pes 6 sve pesme koje posedujem na racunara ne mogu se reproduktovat takodje na igrici uopce nema zvuka.Napominjem ja sam komp laik i bas ne razumem te stvari ali sta vi mislite do cega je?graficka mi je intel(r)828456/GL ILI JE MOZDA DO ZVUCNE:) STO PRIJE POMOC DOBRODOSLA

nebojsa986
2.1.2008, 17:27
Pojasni malo kako se to ne mogu reprodukovati, da li nece da se puste na dvoklik u programu u kome pustas ili se puste ali se ne cuju. Takodje to sto si napisao je. cini mi se oznaka drivera za neku intel integrisanu grafiku i nije mi bas najjasnije kako uopste mozes da pokrenes PES6 na tome.

daglasmaicon
2.1.2008, 20:50
pa pesme nece uopste da krenu,ali filmovi idu ali nema zvuka ps.kakva je ta sto je kod mene i kako cu vidjet koja u mene pokusavo sam sve ali samo nadje ovo intel

daglasmaicon
2.1.2008, 20:51
nebojsa sta da radim pomozi mi sto ako mozes pre

daglasmaicon
2.1.2008, 20:57
ajde nebojsa ako znas stvarno mi gori pod nogama

optimus_prime
2.1.2008, 22:42
Meni se brale moj cini da je tebi win prso, uradi lepo reinstal pa ces da resis svako problem, a sa tom integrisanom grafikom ne verujm da ces moci i MENU da ucitas od pes 6. Ili, ako to tesko pada, deinstaliraj audio drajver pa ponovo instaliraj najsveziji za tvoju zvucnu. To bi trebalo da resi problem. Muzika nece da se pusti ukoliko nemoze da nadje audio izlaz(tj, smernicu prema kartici tj. driver), a film se pusta zato sto ide preko decodera tj codeca, ali jadan nema na sta da izadje. Aj pa javi sta si napravio.

nebojsa986
3.1.2008, 0:44
Da, trebao bi da reinstaliras drajvere ,takodje idi u Control Panel>Sound and audio devices proveri jacinu, proveri da nije mute mozda ukljuceno onda idi na Audio tab, vidi da li ti je podesena zvucna kartica za soundplayback, pretpostavljam da imas AC97. Probaj da promenis program kojim pustas muziku , a mogao bi da kazes kojim programom pustas muziku, kojim pustas filmove, koji paket kodeka imas instaliran.
Ovako proveri koju graficku imas : na desktopu desni klik pa properties>setings>advanced pa adapter tab, i tu pod adapter type ti pise koja ti je graficka.

daglasmaicon
3.1.2008, 11:21
prvo da vam se zahvalim obojici na pomoci,ali ja sam izbrisao pes 6 sa racunara i opet nece zvuk da ide,a kako cu te drajvere izbrisat odnosno kako cu nove instalirati?hvala unapred:aplauz:ps. ako hocu novu graficku kupit kako cu rec koju imam jer u mene je integrisana i bi li mi vi mogli preporucit neku graficku solidnu od 128 mb jer meni ne treba vise i trenutno imam rama 256mb i ako nabacim jos da li ce mi racunar bolje funkcionisat hval

nebojsa986
3.1.2008, 13:38
Nisi rekao da li uradio nesto od ovoga gore napisanog i sta se desilo, audio drivere imas na disku koji si dobio sa kompom, zajedno sa driverima za maticnu i jos ponekim, instaliraj ih ponovo sa tog diska, ili idi na sajt proizvodjaca pa skini nove.
Sto se tice graficke ja bi za taj komp pokusao da nadjem polovnu agp Radeon 9600Pro ili Geforce 6600GT (bolje ovu drugu) sve jace ti nece nicemu sluziti , jer su ostale komponente verovatno slabe, i kupi jos 512 mb rama, ram je sad bagatela.

daglasmaicon
3.1.2008, 17:14
dobro nebojsa hvala na savetima i kakva je ta geforce?mislim kolko mb ima,cijena i slicno . opet kazem dista ste mi pomogli

F3aR
9.1.2008, 21:31
E momci, imam veliki problem. Imam neku MSI stariju maticnu, prima samo DDR, ne DDR2.. valjda MSI KM400 i na njoj integrisanu neku zvucnu karticu.. E sad, zvucna je pocela nesto da zeza.. Upalim racunar, pustim muziku i kad god nesto radim pored slusanja muzike na racunaru, zvuk krcka krcka i na kraju nestane. Onda odem dole u trybar na Volume Control i chekiram MUTE i zatim dischekiram MUTE i zvuk se pojavi ali ubrzan. Medjutim, kad ukljucim neku igricu, zvuk nestane posle 2 minuta. A nekad se desi i da zvucnici posle nestajanja zvuka pocnu da zuje kao muve i kraj.. ne mogu nista da uradim u Volume Controlu. Moram da UGASIM racunar, ne da restartujem nego da ugasim da bi zujanje nestalo i kad se upali racunar, opet ista prica. E sad.. nisam znao sta da radim pa sam kupio novu neku jeftinu zvucnu medjutim, kad je ubacim u PCI slot na maticnoj, ne moze da mi se podigne sistem, monitor uopste ne prikazuje sliku.. samo crno i to je to... Sta da radim? pomozite ljudi molim vas.. poludecu

Evo ovo je moja maticna ploca.. mis`im kao ova:

http://www.mipcquest.com/archivos/prodi_20070131170808.jpg

Hvala unapred..

Beagle
9.1.2008, 21:54
Prvom obrishi drajver od stare zvuchne i disejbluj je u BIOS-u, pa onda ubaci novu.
Mogao si prvom da probash da reinstalirash drajvere za zvuk i DX, najverovattnije bi ti proradilo sve kako treba.

F3aR
9.1.2008, 22:08
ali nisi me skapirao.. kad ubacim novu zvucnu, na ekranu mi je samo crno, ne vidi se nista, ne podize sistem, kapiras?

F3aR
12.1.2008, 20:14
e resio sam problem.. ako neko ima ovakav problem, nema potrebe da kupuje novu zvucnu, samo izbrise stari drajver i instalira ponovo i sljaka ko zmaj :)

ps. hvala beagle, izgleda da nisam ni morao da pucam kintu na zvucnu.. ma prodacu je na aukcijama :)

SILENT HUNTER 232
23.1.2008, 21:46
Imam problema sa zvukom.Problem se javio iznenada.Usao sam u igrici i nije bilo zvuka.Do prije nekoliko minuta sve je radilo kako treba.U winampu je sve funkcionisalo.Sad nista.Pokusavam da pokrenem pjesmu u winampu ali ni traga zvuku.Javlja mi ovo>

>>Bad DirectSound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration.Eror code 88780078<<<

Pokusao sam sa reinstaliranjem drajvera ali mi stalno trazi restart i i izbacuje nekakvu poruku.

Zvucna kartica je integrisana i ploca je Asus K8V-X.
U audio opcijama pise No audio device,
sound playback-no sound playback!!!!

Beagle
23.1.2008, 22:20
Pogledaj ovo:
http://forums.techarena.in/showthread.php?t=624506
http://www.opentechsupport.net/forums/archive/topic/24955-1.html

Ako ti nishta od ovog ne pomogne reinstaliraj DirectX, poshto on obezbedjuje DirectSound HAL.

Game fever
23.1.2008, 22:47
E ljudi imam jedan HUGE problem. Znaci pre par dana sam skontao da mi mic ne radi. Probam ja tamo nesto cackam nista, nagovorim drugaricu da mi pozajmi njen mic da probam ni on ne radi. Znaci ne mogu da verujem. I da pre nego sto sam reinstaliro win sve je radilo OK ali sad posle nece (isti drajveri). Probao sam da reinstaliram direct x i naravno drajver i nece.
P.S ploca je neka Win Fast NF250, integrisana zvucna AC'97.
P.S.S mic radi na obicnom pojacalu savrseno

Beagle
23.1.2008, 22:50
Jesi li ga unmute-ovao i pojachao u "sound properies" ikonici u tray-u? eventualno, dal si ga bocnuo u pravi prikljuchak?

Game fever
23.1.2008, 22:59
Naravno, sve sam uradio kako treba ali i dalje nece. E da ja sam cuo da se moze naci nacin da se LINE IN pretvori u MIC IN. Da li je to moguce, posto sve vise sumnjam da je na maticnoj vrisnuo ulaz za MIC.

Beagle
23.1.2008, 23:20
Naravno, sve sam uradio kako treba ali i dalje nece. E da ja sam cuo da se moze naci nacin da se LINE IN pretvori u MIC IN. Da li je to moguce, posto sve vise sumnjam da je na maticnoj vrisnuo ulaz za MIC.

Trebalo bi da moze preko originalnih drajvera.

Game fever
24.1.2008, 9:47
Evo sredio sam ga. Zica na oba mikrofona je bila olabavljna, malo sam je zalemio i sad sve radi. Svedno hvala na trudu.

razor92
26.1.2008, 21:45
Zdravo svima!Naime, od pre par sati, ne radi mi zvuk na netu:

Na youtube i slicnim sajtovima, bilo sta sto ima veze sa netom,video ide a zvuk ne radi...
U Windows media playeru winampu itd. radi normalno...Probao sam da reinstaliram neke playere tipa Flash, Shockwave itd. ali zvuka nema!

Zna li neko kako popraviti problem?
Hvala

Game fever
27.1.2008, 20:59
Koji program koristis za surfovanje, da li se to odjednom desilo i posle instalacije necega?

Zelic
3.2.2008, 14:52
Ljudi imam isti problem sa zvukom kao i par ljudi ovde.Zvuk mi cecka sa vremena na vreme.Imam zvucnu integrisanu na asusu m3a32 deluxe,isti problem sam imao i na starom kompu sa sb live 5.1.Ja mislim da je nesto do harda da ga nesto gusi(veliki gard ).Hardware acceleration na minimum mi NIJE POMOGAO.Ima li neko drugi resenje???Cisto sumnjam da bih promena drivera nesto promenula!!!

nebojsa986
3.2.2008, 16:18
Cisto sumnjam da bih promena drivera nesto promenula!!!
Ja mislim da bi ipak trebao da probas.

Zelic
3.2.2008, 16:40
Prelaskom na integrisanu karticu promenuo sam i drajvere tako da nije pomoglo.

bojanh
26.2.2008, 8:35
dobro jutro svima:).
nabavio sam film Bordertown i kad ga pustim nema zvuka u filmu.inace sve ostalo radi perfektno sa zvukom,igre,muzika,svi ostali filmovi,znaci sve.
e sad ja verujem da je problem do nekog audio kodeca,mozda filmu treba neki poseban audio codec da bi bilo zvuka,pa jel moze neko da mi preporuci sta da instaliram i ako moze link:)?

inace imam instaliran divx codec,klite codec i koristim novi bsplayer za filmove.
pozdrav:ciao:

pencha09pfc
6.3.2008, 21:41
Imam problem sa zvukom, odjednom mi je nestao a kad probam da udjem da podesim pise mi "There are no active mixer devices available..."
Ponovo sam instalirao drivere za zvucnu i nista,a kad hocu da update-ujem pokaze mi neki error!
A da ne zaboravim imam integrisanu zvucnu a maticna mi je P4s8x-x. Samo nemojte da mi kazete da je crkla!!:boodala: unapred Hvala!!!

yahhoo
7.3.2008, 18:03
Hello svima, naime kupio sam nove slusalice ali kad sam ih ukljucio cuje se samo jedna slusalica a druga nista, da li neko zna mozda sta je problem?

Model: Genius HP-04 Live
Imam integrisanu 8.1 zvucnu.

nebojsa986
7.3.2008, 21:14
Ubodi jos negde drugde, ako ni tamo ne radi, nosi na reklamaciju.

yahhoo
8.3.2008, 1:17
Ubodi jos negde drugde, ako ni tamo ne radi, nosi na reklamaciju.

Mora da je to, jer ja stavio na glavu i pustio muziku kad ono malo ....... i gledao sam i na tv-u i opet radi samo jedna. E das 1500 dinrara i oni ti uvale crap. Nadam se da cu to reklamirati sutra.

UMETNIK
13.3.2008, 15:46
Pozdrav, desilo mi se nesto sto ne znam sta je!
Naime upalio sam komp, pustio muziku , zvucnici poceli da krce, mislio sam da je do zvucnika ali nije, stavio sam slusalice i isto se desava!
Krcka, pucka, secka, usporava, koci i to sve kada radim nesto drugo sem da slusam muziku, ako hocu da spustim prozor od Firefoxa ono pocne da krci i tako sve u krug. DA LI NEKO ZNA STA SE DESAVA!?
hvala
p.s. bas me nervira

next
31.3.2008, 12:03
Dakle, posedujem Altec Lansing FX4021 i stvarno sam prezadovoljan njma....
Medjutim, deshava se s vremena na vreme(ne chesto),da se zvuchnici sami od sebe smanje ili pojachaju,chak se jednom desilo da se brzo i neizmenichno smanjuju i pojachavaju,tada ni kontrolor ni daljinski nisu reagovali,zvuchnici nisu mogli ni da se iskljuche,nego sam morao iz struje...To se desilo kasno uveche, pa sam sachekao do ujutru i onda je radilo sve normalno.....
i sada radi normalno,ali ipak brine me to shto se deshava i nakon toga chini mi se da pochnu da malo zuje ili shta vec....
Naravno kao shto sam rekao, posle se sve vrati u normalu,ali opet....
Zvuchnici su i dalje u garantnom roku,tako da cu verovatno zvati da reklamiram,ali zanima me i vashe mishljenje...
Pa...

djikili
2.4.2008, 17:36
Pozdrav svima..
Treba mi pomoc
Imam problem kad pustam muziku. Naime, pustim pesmu, ide normalno i odjednom se zaglupi.. ponavlja samo jednu rec. Mislila sam da je problem u winampu, ponovo sam ga instalirala, ali opet isto. Da... isto se desava i sa windows media plejerom.
Imam zvuk normalno kad gledam filmove, kad sam netu i sl.. jedino je problem pustanje muzike.

Fiky
2.4.2008, 18:05
djikili, probaj da unistall-iraš drajvere od muzičke, pa ih ponovo ubaci ili ako neće tako uradi recovery sistema. Imaš raznih mogućnosti da to središ, onaj prvi ti je najlakši. Najverovatnije je da ti se drajveri negde sudaraju.

Antony Kidis
2.4.2008, 18:09
Intaliraj Codec Pack (http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm).

Bokile
2.4.2008, 18:13
Mislim da je problem do memorije,skini kodek sto ti je dao Kidis pa javi da li opet lupeta,ako lupeta onda cemo gledati sta je dalje...

djikili
2.4.2008, 18:42
Imam ovaj k-lie, ali stariju verziju! Koji od skinem? Miror, standard, basic, full...

Antony Kidis
2.4.2008, 18:57
Ma to su samo tri pack-a.

[ K-Lite Codec Pack 3.8.5 FULL ]
[ K-Lite Codec Pack 3.8.0 BASIC ]
[ K-Lite Codec Pack 3.8.5 STANDARD ]

Najbolje skini full.

djikili
2.4.2008, 19:32
Instalirala sam i kodeke i drajvere i opet ista prica!
U Device Menageru/sound, video and game controllers samo mi na Realtek High Definition Audio stoji na device usage-enable, a na ostalim je to zamagljeno! Da li to ima neke veze?

djikili
4.4.2008, 13:49
Mislim da je problem do memorije,skini kodek sto ti je dao Kidis pa javi da li opet lupeta,ako lupeta onda cemo gledati sta je dalje...

Kako mislis problem do memorije?

redsi
17.4.2008, 21:23
Imam problem sa zvukom kada igram pes,kada ga ukljucim zvuk nije sinhronizovan i tako vec dva dana,isto tako primetio sam da cesto varira temperatura procesora,inace nju pratim pomocu widget engine.U cemu je problem

nebojsa986
18.4.2008, 10:25
Da li komp ispunjava sys req za pes, i da li se to samo javlja u pesu ? Ako je i jedno i drugo tacno probaj sa reinstalacijom pesa.

Selver
18.4.2008, 12:35
Imam problem sa zvukom kada igram pes,kada ga ukljucim zvuk nije ....isto tako primetio sam da cesto varira temperatura procesora,inace nju pratim pomocu widget engine....
koliko varira temp,do koje granice ide.Provjeri u BIOS-u (koji je puno precizniji kada su temp i sve ostalo u pitanju)temp i provjeri brzinu coolera,koja ti je brzina procesora i na kraju da li je taj tvoj cooler uopste "kompaktibilan" da hladi taj procesor.(obicno pise na coolerima za koje je brzine namijenjen)

Neoplantius
13.7.2008, 8:34
Imam problem sa NF520-A2 SE Biostar. Pre mesec dana prvi put sam izgubio zvuk na istoj. Sve u Windowsu prikazuje da je OK (nikakve poruke o codecima, ili driverima), ali zvuka nigde. Zvučnici provereno rade (NEO SW-G25). Pošto je ploča bila u garanciji zamenim je (računar odnesen u servis, gde su zaključili isto što i ja, da je do ploče).
E sad, pitam ih dal´ je uobičajeni kvar, da menjam ploču, ili se radi o jedinstvenom slučaju. Ne uobičajena pojava. Dobro, onda čista zamena, reko´.
Juče mi se ponavlja isti problem. Šta može biti uzrok? Smeta li ovom čipu preveliki OC (AMD 4000+ na 2,95Ghz za svaki dan), ili je napajanje, ipak loša serija ploča, nešto treće...

Seemke
13.7.2008, 22:19
...Juče mi se ponavlja isti problem. Šta može biti uzrok? Smeta li ovom čipu preveliki OC (AMD 4000+ na 2,95Ghz za svaki dan), ili je napajanje, ipak loša serija ploča, nešto treće...

Desava se i to nije jedinstven slucaj. Kod tebe problem najverovatnije prave zvucnici. Ako je uredjaj privaljen u Winu kao ispravan, onda on u principu i jeste. Ali sam izaz ( koji nije direntno vezan za sam zvucni kontroler ) je neispravan, tako da signal samo dolazi do njega, ali ne i dalje, "napolje". Zasto mislim da su zvucnici? U njima na ulazi treba da postoji jedno opterentno kolo tj. ajd da kazem nesto kao otpornik cija otpornost treba da bude beskonacna, ali je realno manja, da nema toga zvucnici bu opterecivali izlaz ( mala otpornost u zvucnicima dozvoljavala bi protok velike struje iz izlaza ), ako je to "kolo" jeftino i otpornost je mala ( ili nije onolika kolika bi trebalo da bude ) i to pravi problem na samom izlazu. Posledice su manje - vise takve kakve su se tebi desile.

Neo je poznat kao "izuzetan" kvalitet, ma sta pravio ( znam za slucaj kada je na akciji, kod jednog naseg velikog distributera, za jedan dan prodato 40 TV-a, sutradan je vraceno 39 na reklamaciju :D ), ako ikako mozes promeni zvucnike. Imas MSIndustriala u slicnoj klasi za male pare ( kvalitetom ne moze da se poredi sa NEO-m ).

Neoplantius
13.7.2008, 23:22
Moguće da si u pravu. Ipak, isti svučnici su već 3 godine kod mene i bez problema su trčali na nekom Asusu 939 socket. Dakle ne isključujem mogućnost da si u pravu, i da je njihov "kvalitet" tek sada zablistao. Jednostavno do sada sam njima bio prezadovoljan.
PS: Pod jedinstvenim slučajem sam mislio na to da u servisu gde sam bio tvrde da nisu imali reklamacije na te ploče, a ne da se to još nikom nije desilo.

Ne znam dali ti nešto znači da set dotičnih zvučnika ima odvojeno pojačalo.

Seemke
13.7.2008, 23:42
Kada sam rekao da to nije jedinstven slucaj, nisam mislio na konkretnu plocu, nego uopsteno desava se ( ne zavisi od proizvodjaca ), nismo se razumeli :). Pazi to sto ima odvojeno pojacalo nista ne znaci, to je ista stvar.

Zasto nisi imao problema na toj 939 ploci? Jednostavno izlaz je bio "tolerantiniji" na opterecenje.

Neoplantius
14.7.2008, 21:23
E sad, nisam siguran dal´ smem uopšte da se oglašavam. Skidao sam sa torrenta AITD za koji još nema leka, pa nisam ranije restartovao komp. Šta mislite da se desilo posle restarta?
Mislim nije da mi je sad mnogo jasnije šta se desilo, a nisam ni mnogo spokojniji, jedino me blam što sam prvo ovde kukao pa onda probao nešto tako banalno.
Još jedno izvinjenje svima.

shapa
8.8.2008, 15:13
Imao sam probleme sa blu skrinom zbog drajvera za zvuk pa sam uzeo pci sound card od 750 din. Sad jesve u redu ali zvucni ci mi pucketaju kao kad mast cvrci na tiganju.Kada reinstaliram windows sve je u redu na kratko.Probao sam tri razlicite kartice ali opet isto . Da li da ulozim vise para na karticu ili ima drugo rijesenje.

oktagon
30.8.2008, 11:51
Imam problema sa zvukom.Problem se javio iznenada.Usao sam u igrici i nije bilo zvuka.Do prije nekoliko minuta sve je radilo kako treba.U winampu je sve funkcionisalo.Sad nista.Pokusavam da pokrenem pjesmu u winampu ali ni traga zvuku.Javlja mi ovo>

>>Bad DirectSound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration.Eror code 88780078<<<

Pokusao sam sa reinstaliranjem drajvera ali mi stalno trazi restart i i izbacuje nekakvu poruku.

Zvucna kartica je integrisana i ploca je Asus K8V-X.
U audio opcijama pise No audio device,
sound playback-no sound playback!!!!

Isti problem, update drivera nije pomogao ! Sta da radim?

Markelinjo
30.8.2008, 18:23
Pozdrav, racunarski znalci, bio sam korisnik raznih foruma ali nikada ovog. Nadam se da cu naci resenja za probleme koje imam sa svojom "masinom", ali i pomoci na bilo koji nacin, ako sam u mogucnosti.
Ne bih zeleo da otvaram novu temu posto ce mi biti brze da se ogrebem o postojecu...

Posto sam se predstavio....

Imam Genius 5.1channel - 150W,
Home Theater Speaker System, SW-HF5.1 5000
i integrisanu zvucnu kartu. U nedostatku filmova sa 5.1 zvukom, nisam se ni trudio da nabavim nesto bolje. I sljakalo je OK. Medjutim (neizbezno) pocelo je da susti u citavoj desnoj strani, pa sam rasio da uzmem neku zvucnu. Kupio za 600 kinti nesto kinesko bez oznake. Prikljucio sam na tu kartu zvucnike i naisao na problem. Naime: NEMAM ZVUK U ZADNJIM ZVUCNICIMA. Kada izmenjam kablove onda imam zvuk na zadnjim, ali nemam na Subwoofer-u, ni u jednom slucaju ne mogu da mi rade sve tri stvari...
Drajver instaliran...

Dajte mi neki koristan savet, bicu maksimalno zahvalan.

Rocker
30.8.2008, 19:41
Bojim se da si kupio 4.1 ili 2x2 karticu, čim je bila tako jeftina. Te kartice ne podržavaju 5.1 zvuk, tako da si džabe bacio pare. Ako si sve lepo povezao i podesio u drajverima, onda je to jedini uzrok.

ACHTUNG
21.9.2008, 13:55
I ja da se upisem u "listu strelaca"...

Ovako, posedujem Altec Lansing FX 5051E (ili sam posedovao?). To su 5.1 zvucnici, srednje klase (200e bili kad sam ih kupovao), i koji ne traze zvucnu karticu, jer imaju dekoder u sebi (tako sam ja razumeo). Kada se koristi preko USB-a, dekoder sam radi ceo posao, bez potrebe za zvucnom kartom. Naravno, mogu da se nakace i na zvucnu kartu pomocu kablova. Ja ih koristim (koristio?) preko USB-a, posto nikako da se nakanim da uzmem neki X-Fi.

U cemu je problem? Jutro sam ja lepo ukljucio komp i oni lepo poceli da shushte (normalna pojava, kada su ukljuceni). U jednom trenutku su poceli problemi sa strujom u stanu, ali samo na jednoj fazi, i to na kojoj su zvucnici (znaci zezala je struja na stekeru u koji su ukljuceni zvucnici). Onda je i nestalo struje na toj fazi, pa se vratila kroz desetinu sekundi (ja sam mislio da je ispao osigurac, ovako mi nista nije jasno). I zvucnici su radili posle dolaska struje. E sad pocinje,...

Otisao ja potom da doruckujem (klasika - bareno jaje, sir i paradajz) i dok sam nahranio morsko prase i macora desilo se nesto neobjasnjivo. Zvucnici su utihnuli! Znaci ja se vracam u sobu, sve radi, osim zvucnika. Proveravam steker - ima struje. Menjam steker, za svaki slucaj, opet nista. Vadim ih iz struje na pola sata, pa ponovo probam - i opet nista. Nema da se ukljuci zelena lampica. Nema shustanja!

Sad lepotani ne rade, garancija istekla, a ja se razmisljam da isutiram "bas", al je ipak mnogo tezak i siljat. Troubleshoot anyone? :o

VojaM
21.9.2008, 14:57
Možeš samo da se nadaš da pojačalo nije crklo. Međutim, čest slučaj je i da crkne osigurač unutar uređaja. Probaj pažljivo da otvoriš vufer i probaj da nađeš osiguraš (staklenu cevčicu). Obično je negde u blizini mesta gde kabl ulazi u kutiju.

Obično se korisite osigurači kod kojih se vlakno vidi kroz staklenu cevčicu i onda se dobro vidi da li je osigurač crkao. A postoje i oni kod kojih je cevčica ispunjena peskom, i onda mora da se proba instrumentom. Ili, da proba da se zameni "naslepo", pa ako proradi - super. Samo moraš da paziš da uzmeš potpuno isti tip osigurača. Dva parametra su bitna: struja i "brzina". Struja se daje u amperima ili miliamperima, a što se tiče parametra brz/trom, obično piše slovo F (brz) ili slovo T (trom) ispred amperaže. Recimo, piše F1A (brzi, 1A) ili T500mA (tromi, 500 miliampera).

Ponekad bude i više od jednog osigurača, pa treba sve ispitati. Ponekad je osigurač zalemljen, umesto da stoji na podnožju, a ponekad je u posebnom kućištu koje omogućava da se zameni bez otvaranja zvučnika.

Ako su ti zvučnici u Beogradu, mogu i ja to da ti pogledam ili možeš da me zoveš pa da pitaš za savet.

ACHTUNG
21.9.2008, 15:34
Obicno kad nesto pregori oseti se "miris". Ovde nista, ali bas nista.

Pravili su mi ponekad probleme, da su ukljuceni, ali nece da rade, ali pretpostavljam da je to do USB-a i windowsa (obicno bi proradili posle restartovanja).

Zvucnici su mi u Smederevu, ali mogu da se iscimam da ponesem pojacalo (koje je tesko i ima ostre ivice - fensi drvo). Osiguraci bi trebalo da postoje na svakom iole pristojnijem pojacalu, zar ne? :o

stankefa
21.9.2008, 17:26
Imam problem sa zvukom.Zvuk mi krcka kada pomeram misa ali i ume da krcka kad gledam neki video,pogotovo kada pojacam malo cuje se sustanje.U stanju mirovanja obicno se ne cuje nista...
Mislim da nije problem do zvucnika jer sam probao da ih prikljucim na drugi source i rade normalno.Moguce da je do zvucne kartice integrisane na maticnoj abit is7-e2.Da li bi stavljanje neke zvucne kartice resilo problem i da li bi valjalo da stavim ovu zvucnu kartu da mi zvuk bude normalan kao pre jer ne trazim nesto extra...?
http://itsvet.com/proizvod/genius-sound-maker-value-5.1/comp_comp_soundcard/41/8

moji zvucnici su 2.1 altec lansing atp-3 ako to nesto znaci,jer do sada je sve normalno radilo...

PlayMaker
22.9.2008, 9:57
zvuk mi se ne cuje na racunaru?????kako da ga instaliram nije mi instaliran daj te mi link ako postoji za instalaciju

ACHTUNG
22.9.2008, 13:20
Imam problem sa zvukom.Zvuk mi krcka kada pomeram misa ali i ume da krcka kad gledam neki video,pogotovo kada pojacam malo cuje se sustanje.U stanju mirovanja obicno se ne cuje nista...
Mislim da nije problem do zvucnika jer sam probao da ih prikljucim na drugi source i rade normalno.Moguce da je do zvucne kartice integrisane na maticnoj abit is7-e2.Da li bi stavljanje neke zvucne kartice resilo problem i da li bi valjalo da stavim ovu zvucnu kartu da mi zvuk bude normalan kao pre jer ne trazim nesto extra...?
http://itsvet.com/proizvod/genius-sound-maker-value-5.1/comp_comp_soundcard/41/8

moji zvucnici su 2.1 altec lansing atp-3 ako to nesto znaci,jer do sada je sve normalno radilo...

Do integrisane zvucne je, provereno.

stankefa
22.9.2008, 22:52
Do integrisane zvucne je, provereno.

hvala puno :)

PlayMaker
23.9.2008, 9:33
zvuk mi se ne cuje na racunaru?????kako da ga instaliram nije mi instaliran daj te mi link ako postoji za instalaciju

a moj problem :n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_klanja: :n_klanja::n_klanja:

Rasa
23.9.2008, 11:10
@PlayMaker::ciao:

Nisi napisao dali ti je integrisan zvuk ili imas muzicku karticu, za bilo koje od ova dva moras da navedes model. I uz jedno i drugo si prilikom kupovine dobio diskove, na tim diskovima su ti driveri instaliraj to i imaces zvuk. Ako si kojim slucajem izgubio te diskove isto nije strasno, odes na sajt proizvodjaca i skines drajvere za tvoj model.

Qrjak
3.10.2008, 2:49
Imam problem: Kupio sam zvucnu Xtreme Gamer povezao instalirao drivere (vishe puta, razlicite) ali nikako nemam 5.1 zvuk (na Altec vs3251 zvucnicima) samo 2.0 tj. prednji sateliti rade ! A koliko vidim on ih ni nevidi u Volume Manager-u mi nudi da pojacam Left, Right + 6 pojedinacnih kanala(ch1, ch2...) Sta mi je raditi, poludecu sa integrushom mi je sve ok radilo !!!

Geronimo.47
29.10.2008, 3:13
deo pesama u mp3 formatu na mom racunaru radi korektno(i kroz winamp i kroz windows media player) a drugi deo koci, secka, krci(kroz winamp, ali se desi da pod windows media playerom rade korektno)...
racunar su mi slistili virusi, posle ciscenja i preinstaliranja sistema javlja se isti problem(driveri za integrisanu su korektno instalirani)... da li postoji nacin da oporavim tu muziku(btw - su virusi odgovorni za problem?)
imam asusovu P5K maticnu, sa integrisanom zvucnom, sto mi se cini da to nije toliko bitno...

vlad1982
22.11.2008, 19:02
imam Gigabyte EP35 DS3R plocu i na njoj integrisanu muzicku.Reinstalirao sam sistem i sada ne mnogu da instaliram drajver.Stalno mi prijavljuje da uspelo.

Geronimo.47
25.11.2008, 14:16
frka moze da bude u servis pakovima... neki se drajveri da bi bili instalirani traze servis pak 2, cak i 3...

djomla82
26.11.2008, 16:26
Ljudi pomagajte !!!
Imam plocu Asus M3A koja ima losu narav, naime radila je odlicno dok na jednom nije nestao zvuk,koristim integrisanu zvucnu, realtekov drajver stoji u kontrol panelu, i u audio propertis ali zvuka jednostavno nema, ne reaguje ni na vadjenje i vracanje bananice u jack-ove,radio sam sistem ali nista, nema promene, probao sam i najnovije drajvere ali opet nista, jednostavno nemam vise ideja.
Ako neko moze da mi pomogne nek to i ucini, puno sam mu zahvalan.
Koristim Windows XP sp 2 (probao sam i sp3, ali nista)

Puno hvala unapred

paulvandyk68
26.11.2008, 16:53
Ljudi pomagajte !!!
Imam plocu Asus M3A koja ima losu narav, naime radila je odlicno dok na jednom nije nestao zvuk,koristim integrisanu zvucnu, realtekov drajver stoji u kontrol panelu, i u audio propertis ali zvuka jednostavno nema, ne reaguje ni na vadjenje i vracanje bananice u jack-ove,radio sam sistem ali nista, nema promene, probao sam i najnovije drajvere ali opet nista, jednostavno nemam vise ideja.
Ako neko moze da mi pomogne nek to i ucini, puno sam mu zahvalan.
Koristim Windows XP sp 2 (probao sam i sp3, ali nista)

Puno hvala unapred
Krajnje resenje ti je reinstall os-a.

VojaM
26.11.2008, 17:32
Pretpostavljam da ono "radio sam sistem" znači da je reinstalirao.

Nije uopšte redak slučaj da audio čip na ploči crkne.
Ako ništa drugo ne pomogne, odeš i kupiš audio karticu. Nisu preterano skupe.
Naravno, pre instalacije isključiš (disable) ugrađeni audio iz BIOS Setupa.

pharaon.92.bc
13.12.2008, 0:32
Da li neko moze da mi pomogne.Naime reinstalirao sam Windoes XP i instalirao sve drivere za DFI BloodIron plocu.Problem je sto nemam zvuk..Probao sam da odem na DFI sajt da skinem nove drivere ali sajt nije u funkiciji.Da li mi neko moze pomoci?Plizzz

pharaon.92.bc
13.12.2008, 1:36
Pomoc plizzzz.:oHitno mi je!:n-cc2:

teta maca
29.12.2008, 16:33
Jooooj Ljudi Moji Pomoziteee Upalila Sam Komp I Nemam Zvuka Uopce Pustim Pjesmu I Nista Ne Cujem A Pojacam...normalno Kad Mi Se Laptop Upali Nista Onaj Zvuk Od Windowsa...nezzz Sta Da Radim Ocajna Sam Pliizz Pomoziteee:(

flamingos
29.12.2008, 17:47
Za teta macu i pharaona..resenje vam je da idete u control panel i da nadjete ako imate neki program za zvuk i podesavanja kao sto je meni realteek sound efect manager..znaci pogledate koji audio cip imate na ploci ili je realteek ili neki drugi..i da pokrenete to,zatim da ponovo pravilno prikacite sve zvucnike koje imate,oznacite u podesavanjima koji je sistem(2.1,5.1..) i da redom ubacujete jedan po jedan konektor..kada se konektor ubaci,pokaza ce se da je nesto prikljuceno i pitace vas sta je(front speakers,rear speakers,subwoofer,central,line in,mic in)

LoneWolf
7.1.2009, 17:29
Pozdrav,na jednom od kompjutera imam integrisanu zvučnu karticu s kojom mi se javlja sljedeći problem :

26401

Uzaludno je pokušati snimiti bilo kakav izvor tona,od mikrofona do line in line out,šta god pokušam jednostavno ne reaguje.

Sta me za***ava NE ZNAM,ali kad restartujem kompjuter jednom ili dvaput,čudnim čudom recording ponovo radi.

U device manageru nema "žutog upitnika" ni uzvičnika što me još više zbunjuje.
Probao sam da apdejtujem drajvere (za "lektore" foruma upotrijebiću domaću riječ "NADOGRADIM" da me ne ispravljaju) ali nije uspjelo.

Konfiguracija :

AMD 64 3000+ (nije čačkan dakle radi na defu)
ploča ASUS K8VX
2 GB RAM
ne vjerujem da su bitni ostali podaci

Takođe imam još jedan problem s ram memorijom a da ne otvaram novi thread postaviću ga ovdje,dakle imam ta 2 GB rama i to 1 modul od GB u prvom slotu i dva modula od po 512 u druga dva slota (ta ploča ima ukupno tri slota).

Da li sam napravio grešku u rasporedu ili nešto drugo,ne znam,ali znam da mi se aplikacije sporo pokreću i da se čak buđavi windows picture viewer pri pregledu slike ponekad zabaguje.

Probavao sam sa reinstalacijom win-a ali to je pomoglo samo zvuku a ne i ram-u.

Ako neko zna rješenje za oba kvara bio bih zahvalan da mi odgovori na PM ili ovdje,jer sam već solidno po**zdio.

Pozdrav.:ciao:

pgavrilo
8.1.2009, 16:32
"""OVO JE MOJA PRVA PORUKA NA FORUMU"""
Nakon nekog vremena rada na kompjuteru mi zvuk počne da šušti.
Zvučna kartica mi je integrisana,a matična Asus P4S8X-X
Zvučnici PowerMax 100 TEAC
A i da napomenem da mi Zvučna Kartica ne prima mic
POZDRAV:alealeee:

Steam up
13.1.2009, 21:27

Možda ti se kabal od zvučnika negde malo pokidao,i kad malo drmneš kablove zvuk šušti.Desi se i problem oko točkića za pojačavanje zvuka.Znači malo prodrmaj kablove ili otvori zvučnike i vidi šta je sa točkićem.
NAPOMENA: NIKAD NEMOJ UZIMATI INTEGRISANE KARTICE!:kreza::kreza:

dechkotzar
14.1.2009, 13:35
na laptopu imam zvuhcnike prikachene na Line Out zvuchne kartice. Svaki put kad restartujem rachunar podeshavanja se vrate tako da su mi jedino aktivni integrisani zvuchnici, i onda moram ponovo sve. shta mi je chiniti? rachunar je MSI GX701.

Zoll
26.1.2009, 18:28
Ja imam jedan problem za koji i ne znam da li baš ovde spada, ali tiče se zvuka svakako... Evo o čemu je reč:
Imam Cooler Master Elite 332 kućište koje napred, između ostalog, ima i dva audio priključka - ulaz za mic i izlaz za slušalice, a zvučna mi je Realtek integrisana na ploči (ploča Gigabyte EP-35 DS3). E sad, problem je u kontaktu tih prednjih audio priključaka tj. gotovo je nemoguće uključiti bilo šta jer mi odmah na monitoru iskače "a jack has been unplugged" tj. kao da sam uključio džek i isključio ga momentalno i to se ponavlja sve dok iz ko zna koliko puta konačno kontakt ne postane dobar...bilo da pokušam da uključim sluške ili mic isto se dešava, s tim što je malo veći problem sa mic-om, sluške još i uspevam da ubodem. Ono što me buni je to da na istom panelu imam i 2 usb priključka koja rade odlično, tako da izgleda da nije u pitanju ceo taj panel već samo kontakt tih audio priključaka.
Šta mi je činiti kako bih sredio to, ako ikako može da se sredi bez nošenja u servis? Hvala unapred!

dechkotzar
27.1.2009, 13:19
Ja imam jedan problem za koji i ne znam da li baš ovde spada, ali tiče se zvuka svakako... Evo o čemu je reč:
Imam Cooler Master Elite 332 kućište koje napred, između ostalog, ima i dva audio priključka - ulaz za mic i izlaz za slušalice, a zvučna mi je Realtek integrisana na ploči (ploča Gigabyte EP-35 DS3). E sad, problem je u kontaktu tih prednjih audio priključaka tj. gotovo je nemoguće uključiti bilo šta jer mi odmah na monitoru iskače "a jack has been unplugged" tj. kao da sam uključio džek i isključio ga momentalno i to se ponavlja sve dok iz ko zna koliko puta konačno kontakt ne postane dobar...bilo da pokušam da uključim sluške ili mic isto se dešava, s tim što je malo veći problem sa mic-om, sluške još i uspevam da ubodem. Ono što me buni je to da na istom panelu imam i 2 usb priključka koja rade odlično, tako da izgleda da nije u pitanju ceo taj panel već samo kontakt tih audio priključaka.
Šta mi je činiti kako bih sredio to, ako ikako može da se sredi bez nošenja u servis? Hvala unapred!

neshto nije u redu ili sa prikljuchcima na front panelu ili u nachinu na koji si ga prikachio na plochu (ili ko god da je to radio). probaj da namestish...

Zoll
27.1.2009, 16:31
Ok, hvala, pogledaću pa ću probati da namestim ako je lošije priključeno.
Ako je problem u priključcima, vredi li to reklamirati, pošto je komp nov, sve je u garanciji?

dechkotzar
27.1.2009, 16:36
naravno, platio si tu garanciju kada si kupio rachunar. (u svakom sluchaju mozhesh im pripretiti negativnom reklamom u SK :dzavo:)

Zoll
27.1.2009, 16:43
Ok, hvala još jednom :)!

Pivalica
12.2.2009, 23:41
ljudi pomagajte...
Plocha GA-EP45C-DS3R v1.0, integrisana Realtek alc889a ako se ne varam...
problem je sledeci: sve je radilo normalno, i odjednom je prestao mikrofon da radi, znachi nestao je. nema ga ni u volume settings (mali zvuchnig pored sata), ni u sounds u CP-u nigde...
ja probam ponovo da instaliram driver sa ploche, kad ono medjutim, pishe da moram da skinem neki update sa win sajta, ok, reko nema problema, odem na dati link, skinem update za svoj win (xp pro x64), i krenem sa insalacijom, kad mi update izbaci error da vec imam insaliranu noviju verziju i da ne treba ovu da instaliram, i prekine insalaciju...
al ja sa diska i dalje drajvere ne mogu da instaliram... pa odem na GA sajt i skinem odande zasebno drajver za zvuchnu, instaliram, al kao da ga nisam ni instalirao... sve prodje ok, reset kompa, al opet nema mikrofona... znachi ima zvuka, muzike, shta god, al mic ne radi...

pa ako neko ima neko konstruktivno reshenje (a da nije reinstal win-a), bio bih krajnje veoma zahvalan :)

ivanza
13.2.2009, 0:02
ljudi pomagajte...
Plocha GA-EP45C-DS3R v1.0, integrisana Realtek alc889a ako se ne varam...
problem je sledeci: sve je radilo normalno, i odjednom je prestao mikrofon da radi, znachi nestao je. nema ga ni u volume settings (mali zvuchnig pored sata), ni u sounds u CP-u nigde...
ja probam ponovo da instaliram driver sa ploche, kad ono medjutim, pishe da moram da skinem neki update sa win sajta, ok, reko nema problema, odem na dati link, skinem update za svoj win (xp pro x64), i krenem sa insalacijom, kad mi update izbaci error da vec imam insaliranu noviju verziju i da ne treba ovu da instaliram, i prekine insalaciju...
al ja sa diska i dalje drajvere ne mogu da instaliram... pa odem na GA sajt i skinem odande zasebno drajver za zvuchnu, instaliram, al kao da ga nisam ni instalirao... sve prodje ok, reset kompa, al opet nema mikrofona... znachi ima zvuka, muzike, shta god, al mic ne radi...

pa ako neko ima neko konstruktivno reshenje (a da nije reinstal win-a), bio bih krajnje veoma zahvalan :)

Odgovor se namece sam po sebi : hibridna ploca a jos je i Gigashit. :D

Negde sam procito da su te hibridne ploce bas bagovite i da znaju da im zezaju cak i muzicke kartice tako da me to ne cudi. :rolleyes: To vazi i za Asus P5QC koja je isto hibridna (ddr2 i ddr3).

Udji u volume settings pa idi na properties. Vidi tamo da li ti je pod playback i recording stikliran mic volume.

Takodje probaj u control panel da pokrenes Realtekov HD Sound effect manager i potrazi pod Mixer da li ga ima mic volume i pod Playback i pod Record. U Mixer imas mogucnosti za skrolovanje levo desno pod Playback

Pivalica
13.2.2009, 0:35
Isprobao sve, shtiklirao, ali nishta...
shto se tiche Realtek HD managera, tu pod Mixer, pa pod recording nemam pristup nichemu... znachi nema slajdera, izbeljeni su onako, tj nisu dostupni...kako god...

svestan sam ja da hibridne ploche nisu najbolje reshenje, ali to je ono shto sam mogao da uzmem u datom trenutnku i to je shto je...

znachi... josh neko reshenje? :)
eventualno kako da izvedem da instaliram onaj raspali update/patch shto mi trazi...

Pivalica
14.2.2009, 20:38
ljudi, neko reshenje??
aj pomagajte...
nekim ljudima nedostaje moj glas na skajpu :D

sharlo_03
10.4.2009, 21:53
:(
Odradio sam reinstall sistema, i sada kada zelim da instaliram drajvere za zvuk, izbaci mi sledeci error.

http://img2.imagetitan.com/img2/small/22/22_untitled451.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=22_untitled451.jpg)

Maticna ploca je Gigabyte p965 ds3, zvucna je integrusa, a zvucnici su altec lansing fx4021. :(:(:(

Doomche
10.4.2009, 21:58
Hm, reinstalirao si potpuno isti sistem, ili si preshao sa jednog na drugi, recimo sa XP-a na Vistu, pa ti trebaju drugi drajveri? Probaj da skinesh nove drajvere sa Gigabajtovog sajta. Ako si vec skidao, da li si proverio da su skinuti drajveri za odgovarajucu reviziju ploche?

sharlo_03
10.4.2009, 22:08
Drajvere sam instalirao sa diska koji sam dobio uz plocu. Sistem mi je bio xp sp2, i reinstalirao sam sistem, i ponovo imam xp sp2. E sad probacu za neku drugu reviziju da skinem...Ploca je revizija 3.3 :)

Doomche
10.4.2009, 22:11
Onda skini za 3.3 sa sajta. Uchinilo mi se sa screenshota da je Vista u pitanju ;)

sharlo_03
10.4.2009, 22:17
Nije vista.:) Evo sad sam skinuo za 3.3 opet isti error:(

sharlo_03
10.4.2009, 23:57
Nakon par sati, finally sam resio problem. Trebalo je da se ode u device manager, da se uninstall Microsoft UAA HD audio something, i da se frisko instaliraju drajveri. Jedva sam uspeo.

redsi
13.4.2009, 14:48
Problem se poajvio danas,znaci upalim komp kad ono pise da instaliram audio driver i pojavi se poruka bad direct sound driver please select another driver or insyal another error code 80070057,maticna je asus m3a(amd 770/sb600 chipset),zvucna je integrisana,zvucnici a4 tech

Doomche
13.4.2009, 19:10
Paaaaa... reinstaliraj drajver, reinstaliraj/instaliraj novi DirectX ?

redsi
14.4.2009, 13:08
Paaaaa... reinstaliraj drajver, reinstaliraj/instaliraj novi DirectX ?
Ispravio sam,reio sam tako sto sam uninstalirao drajvere u device manager-u

dejan_36
18.6.2009, 15:31
Zna li ko gdje mogu nadji drajvere za zvuk za plocu AMD AThlon XP 2000+

jokics
3.7.2009, 18:58
E ovako namjestio sam preko realtek HD audio managera da mi funkcionisu i zvucnici i slusalice i mikrofon medjutim stalno mi se dogadja da kad ugasim racunar i prilikom sledeceg paljenja vrati sve na neka druga podesavanja jednostavno nece da mi zapamti ono kako sam napravio.Imali neko da zna kako da mi to zapamti ili cu morati svaki put namjestat?

Blake Griffin
19.7.2009, 11:19
Zvucna je Realtek alc662 na ploci BIostar TA770E. Problem je sto posle igranja neke igre i izlaska iz iste komp se ponasa kao da ne postoji zvucna karta. Plejeri za muziku, filmove prijavljuju neki problem sa kodecima, ako pokusam opet da udjem u igru nema zvuka.....problem nestaje restartom jedino. Evo par slika mozda pomogne u shvatanju propblema.
Probao sam sa reinstalacijom drajvera za zvucnu al opet isto....
Koristim windows xp sp 2.
Da li treba mozda nesto da disejblujem u control panelu (prilozena slika)
Sta bi moglo da bude problem?

http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=50808&d=1247777680
http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=50809&d=1247777691
http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=50810&d=1247777709
http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=50813&d=1247778091

severijan
2.9.2009, 12:06
Zvucna je Realtek alc662 na ploci BIostar TA770E. Problem je sto posle igranja neke igre i izlaska iz iste komp se ponasa kao da ne postoji zvucna karta. Plejeri za muziku, filmove prijavljuju neki problem sa kodecima, ako pokusam opet da udjem u igru nema zvuka.....problem nestaje restartom jedino. Evo par slika mozda pomogne u shvatanju propblema.
Probao sam sa reinstalacijom drajvera za zvucnu al opet isto....
Koristim windows xp sp 2.
Da li treba mozda nesto da disejblujem u control panelu (prilozena slika)
Sta bi moglo da bude problem?

http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=50808&d=1247777680
http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=50809&d=1247777691
http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=50810&d=1247777709
http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=50813&d=1247778091

ista stvar mi se desava samo sa plocom MSI K9MM-V.molim ako neko zna sta je ovo da kaze jer vise nemam ideja sta da pokusam.:confused::(

Danijela1
2.9.2009, 15:22
Mislim da zvucna karta nije u redu :rolleyes:

Doomche
2.9.2009, 15:37
Ako problem nestaje restartom, onda je sigurno do drajvera. Probaj da instalirash starije/novije drajvere.

severijan
3.9.2009, 10:46
vec sam probao.deinstalirao sam stare drajvere,stavio najnovije sa sajta-nista.probao sam da deaktiviram audio hardver u Device manager-u.kad sam pnovo ukljucio windows prijavljeno mi je da je nadjen novi audio hardver.instalirao sam opet nove drajvere ali nista.opet ista stvar.

Shlaymara
3.10.2009, 10:59
Imam Altec Lansing ATP3 zvucnike i tockic za jacinu zvuka/on/off se "olabavio". Koliko sam cuo, ovo je cest kvar na ovim zvucnicima. Moze li nekako da se popravi/dotegne? (da ne rasturam zvucnike bezveze ako ne moze).

severijan
5.10.2009, 12:00
vec sam probao.deinstalirao sam stare drajvere,stavio najnovije sa sajta-nista.probao sam da deaktiviram audio hardver u Device manager-u.kad sam pnovo ukljucio windows prijavljeno mi je da je nadjen novi audio hardver.instalirao sam opet nove drajvere ali nista.opet ista stvar.

izvinjavam se sto se ponavljam ali dodje mi da cupam kosu zbog ovg problema.probao sam u biosu i tamo ima opcija za AC97 da se podesi na Disabled ili Automatic.Meni je na Auto i ne vidim nikakvu drugu opciju.ali problem se neprekidno ponavlja.molim vas jos jednom ako neko zna nesto o ovome da mi pomogne.:(

bobanf
8.10.2009, 23:16
Ja sam na jednom kompu sa asus plocom imao nezgodno sustanje kad ga povezen na razglas. Ne secam se koji je bio zvucni cip, ali problem je bio resen kad sam u volume controls-u stiklirao `mute` za line in. Taj zvucni cip je bio uopste slab. Ako nisu kablovi, mozda ovo upali.

tolmen
2.11.2009, 16:29
Imam problema da pokrenem neke igre koje su mi radile pre obaranja i ponovnog dizanja sistema...mislim da je to zbog drajvera i integrisane zvučne kartice(nisam siguran)...pomoć bi mi dobro došla hvala unapred
Ploča je ASUS P4S8X-X

JohnnyNT
3.11.2009, 13:28
Pokušaj ponovo da instaliraš drajvere.Skini najsvežije i instaliraj njih.Jesi li prešao na novi operativni sistem?

tolmen
3.11.2009, 14:19
Pokušaj ponovo da instaliraš drajvere.Skini najsvežije i instaliraj njih.Jesi li prešao na novi operativni sistem?

Ponovo xp samo sada sp2
Gde bih mogao za pomenutu ploču da skinem drajvere i instaliram ih?

indok
3.11.2009, 16:14
Probaj ove http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=lVghixQJl7NJroAm&templete=2 trebalo bi da rade

oasis
6.11.2009, 16:01
Need backup....
zvucnici su mi z 2300 , zvucna integrisana neka soundmax HD audio... mislim da nisu prblem zvucnici koliko nesto drugo... ne pustim muziku pojacam na pola ili do kraja cuje se kao mrtvi da pricaju iz zvucnika,kad uradim nesto,tipa refresh,predjem preko objectdock-a, bilo sta ... cuje se kao vanzemaljci da pricaju... znaci kao da cujem rad 1 i 0 :) verujem da znate sa mislim,da ne ispadne da sam odlepio... izvadim zvucnike iz zvucne,i ne cuje se sto znaci da nisu otisli zvucnici ... ali npr kad slusam muziku, to se ne cuje...slusam na pola ili do kraja zvucnici su mnogoooo jaki,i sve lepo.. bass i sve to... ali npr od skoro kad slusam muziku otvorim neki program ili nesto radim cuje se krckanje neko, al opet nije do zvucnika... nesto sa zvukom... i pokusao sam nove drajvere za maticnu,zvucnu... sad imam SoundMax 5.2 drajvere.. i sve isto...

JohnnyNT
6.11.2009, 16:09
izvadim zvucnike iz zvucne,i ne cuje se sto znaci da nisu otisli zvucnici

Čekaj, kako bi se i čulo kad su izvađeni zvučnici?
Ako koristiš slušalice (ili neke druge zvučnike), a na njima se ne čuju vanzemaljski krici, znači da je najverovatnije do zvučnika.

A možda hvataš signale alien radio stanice ;)

EDIT: Jesi probao da ponovo instaliraš DirectX?

oasis
6.11.2009, 16:18
pa culo bi se susatanje i to... to je sve nesto do ulaza izlaza.. ili same zvucne... a nisam... iskreno imam neki dx10 za xp ... mozda jeste a mozda nije problem on... probam pa javim...

oasis
6.11.2009, 16:34
neeeceeeee...vratio sam na dx9 i opet isto...
znaci kad slusam muziku sve je savrseno.... nema mrtvaka i vanzemaljaca!
mozda je to sve neka iluzija... ko mi to radi :opanachke

ninjah
15.1.2010, 20:34
Ovako..imam realtek ac97 zvucnu, abitkv8 maticnu a problem je sledeci..
kada god sam na netu zvuk krene da secka, tjst cim ima neki protok podataka
download/upload..inace sve radi ok..u cemu je fora? inace modem(actiontec adsl) imam vec dosta dugo i sve je bilo ok..

doctor
15.1.2010, 21:06
Hmh, skeniraj komp sa nekim boljim antivirusom (Avast! Boot-scan ako ti je instaliran Avast!) i Malwarebytes' Anti-malware. Ako ne pomogne i ComboFix. Mada mislim da nije gamad već nešto drugo...

ninjah
15.1.2010, 21:59
Izgleda virus..ladno firefox ne moze da mi otvori nijednu od sledecih stranica
symantec.com, avast.com, norton Malwarebytes itd..hehehe a ostale normalno rade

-----------------------------------------------------------------------------------------

evo skinuo Malwarebytes preko download.cnet.com i obrisao gomilu gamadi..spyware-terminator mi nista od toga nije nasao..
uglavnom sada sve radi ok..hvala

amel__p
25.1.2010, 23:22
kod mene tamo u device manager pise da je sve ispravno...ali nema zvuka ...onda instaliram sve sa onog cd-a i ima zvuk sve u redu bude..
ali.......kad restartujem racunar ponovo nema zvuka i ponovo moram sve inst i bude zvuk
je li moze neko pomoci...unaprijed hvala

Zeljkosh
30.1.2010, 20:30
Upravo sam instalirao WIn 7 na racunaru,a glavni problem je sto nemam zvuka na slusalicama (headset).
Pokusao sam nekako da instaliram drivere za xp (na silu) ali sam tad imao samo zvuk ali mikrofon nije radeo.
Maticna je Asusa8n-cm csm,kazem zvuk sam na silu uspeo da namestim ali mikrofon ne,sad sam izbrisao soundmax i win 7 je pronassao drivere,ali nema ni zvuka a i mikrofon ne radi (hardver je ispravan)

marko_arsenal
1.2.2010, 22:13
Kupio sam 2.1 zvucnike, pa me zanima je l' treba nesto da podesim (software)? Znam da sam negde video da ima da se odabere koji surround (ili obican) sistem ces da koristis ali mozda je to bilo na xp-u a na sedmici nema sanse da to nadjem???

ivanza
1.2.2010, 22:32
Kupio sam 2.1 zvucnike, pa me zanima je l' treba nesto da podesim (software)? Znam da sam negde video da ima da se odabere koji surround (ili obican) sistem ces da koristis ali mozda je to bilo na xp-u a na sedmici nema sanse da to nadjem???

Nis ne diraj.:) Po default je sve namesteno da radi sa 2.0 i 2.1 zvucnicima. Tantalove muke pocinju sa 5.1 zvucnicima.:kreza: Inace to sto te zanima moze da se nadje u Control panel-u, i ako imas Realtek zvucnu zvace se npr.Realtek HD manager.

marko_arsenal
2.2.2010, 0:20
Ako mozes daj mi celu putanju do toga, please.....:n_klanja:

ivanza
2.2.2010, 0:41
Ako mozes daj mi celu putanju do toga, please.....:n_klanja:

Start --> Control Panel --> Realtek...bla...bla...bla (ako na maticnoj imas integrisanu Realtek zvucnu).

sonasi
5.2.2010, 1:22
Instalirao sam win7 86 bita ali nemam nikako zvuk.Skinuo sam najnovije drajvere sa gigabitovog sajta za realtek.Moze li mi neko pomoci kako to da podesim?

NIx Car
5.2.2010, 10:34
koju maticnu plocu imas?

sonasi
5.2.2010, 20:18
Imam Gigabyte ma770t-ud3p.Preko kojeg god plejera pustim muziku ili film nema zvuka!

SeriousPain
26.2.2010, 18:44
pomagajte... imam stari komp star 5 godina za mesec dana kupujem novi ali bez zvuka nemogu ni 1 dan a kamoli mesec dana... stvar je sledeca kada sam ga otvarao da bih ga ocistio od prasine bio je pun prilikom skidanja venta sarafcigerom zakacim na maticnoj ploci i napravim minijaturni rez po ploci... nista vratim sve i upalim nema slike, odnesem u prodavnicu kazu otisao procesor, stave mi isti procesor i sve je normalno medjutim, nece da mi rade napred portovi za slusalice i mikrofon, te nazad prikopcam 5.1 zvucnike i ne rade kako treba, prije je sve radilo normalno... e sad za napred ove portove moguce je da sam pogresno spojio dzekove na maticnu plocu ali 99% sam siguran jer sam zapisao sebi kada sam odpajao od maticne... slusalice i mikrofon rade na drugom kompu, a na mom nece... isao sam u podesavanja ali nece i nece... ajde ako neko ima ideju zbog cega nece znaci na prednjoj strani kucista da rade sluse i mikrofon,a isto tako i pozadi isto ne rade... ajde mozda je problem to sto sam ostetio maticnu ne bi radilo pozadi, ali zasto nece napred?

hvala unapred... :D

valjda ima neki majstor koji bi mi mogao pomoci, u to ne sumnjam... :):)

ivance95
26.2.2010, 22:30
pomagajte... imam stari komp star 5 godina za mesec dana kupujem novi ali bez zvuka nemogu ni 1 dan a kamoli mesec dana... stvar je sledeca kada sam ga otvarao da bih ga ocistio od prasine bio je pun prilikom skidanja venta sarafcigerom zakacim na maticnoj ploci i napravim minijaturni rez po ploci... nista vratim sve i upalim nema slike, odnesem u prodavnicu kazu otisao procesor, stave mi isti procesor i sve je normalno medjutim, nece da mi rade napred portovi za slusalice i mikrofon, te nazad prikopcam 5.1 zvucnike i ne rade kako treba, prije je sve radilo normalno... e sad za napred ove portove moguce je da sam pogresno spojio dzekove na maticnu plocu ali 99% sam siguran jer sam zapisao sebi kada sam odpajao od maticne... slusalice i mikrofon rade na drugom kompu, a na mom nece... isao sam u podesavanja ali nece i nece... ajde ako neko ima ideju zbog cega nece znaci na prednjoj strani kucista da rade sluse i mikrofon,a isto tako i pozadi isto ne rade... ajde mozda je problem to sto sam ostetio maticnu ne bi radilo pozadi, ali zasto nece napred?

hvala unapred... :D

valjda ima neki majstor koji bi mi mogao pomoci, u to ne sumnjam... :):)
Mozda si prekinuo neki kontakt za zvucnu, najbolje kupi novu zvucnu(600-700din), ali posto kupujes novi komp ne znam sta da ti kazem.
Naravno da nece, front panel je vezan za zvucnu.
:ciao::ciao::ciao:

Vladimir88
29.3.2010, 18:21
Imam instalirana 2 windowsa na racunaru. Petljao sam nesto i instalirao na jednoj partici XP normalan a na drugoj XP game edition. Na prvom win xp-u imam zvuk ali mi na XPgame edition nema zvuka. Nemam dole onaj zvucnik na task baru a kada udjem na podesavanja za zvuk u control panel-u pise mi 'no sound device'. Instalirao sam i realtek ali nista. Da li neko zna u cemu je problem?

Maticna Ploca: Gigabyte tehnologi Co ltd 945GZM-S2
zvucna kartica: Valjda integrisana

Sass Drake
29.3.2010, 22:44
Imam instalirana 2 windowsa na racunaru. Petljao sam nesto i instalirao na jednoj partici XP normalan a na drugoj XP game edition. Na prvom win xp-u imam zvuk ali mi na XPgame edition nema zvuka. Nemam dole onaj zvucnik na task baru a kada udjem na podesavanja za zvuk u control panel-u pise mi 'no sound device'. Instalirao sam i realtek ali nista. Da li neko zna u cemu je problem?

Maticna Ploca: Gigabyte tehnologi Co ltd 945GZM-S2
zvucna kartica: Valjda integrisana

Problem je u XP Game Edition i batali te nestručno izmjenjene verzije Windows-a.

sahet
6.5.2010, 0:29
Nakon sto sam instalirao win 7 64 bit, poceo sam da imam problema sa zvukom na tv programima { tacnije ga uopste nema}. Tv kartica je compro video mate e500 f , a inace sam instalirao najnoviju verziju programa ComproDtv, kao i najnovije drivere za tv karticu. Cudno je da sam morao u meniju kao zemlju da da stavim Rusiju i secam d, a ne Srbiju i pal b, gde nista nije nasla. Problemi su poceli da se javljaju kad win 7 prijavi neki update, jer se tv programi tada izbrisu, a posle novih skeniranja zvuk je nestao {kao i prijem daljinskim upravljacem } a slika je odlicna. u ostalim programima zvuk dobro radi, zvucnu karticu ne znam koja je , maticna je p5qpro.

e-plus +
12.5.2010, 18:34
Posto sam novi ovde i zato sto ne kontam jos uvek ovaj forum.Ne zato sto necu,vec zato sto ne zelim...(jer ne mogu da nadjem gde se postavlju pitanja,jgb mrzi me da trazim).A u neku ruku mi je potrebna pomoc...Resio sam i ja da postavi jedno pitanje...Pitanje koje ne zahteva odgovor,jer i nije postavljeno kao pitanje vec kao odgovor...ali neka...Elem...Znam,ustvari siguran sam da je ovo negde neko pitao ili sta vec...Kako dramim,kao u spanskim serijama, ali situacija moze da bude znatno komplikovanija od zapleta "Marije i Hosea"...Ovako pre par meseci,tcn 01.09.2009 god kupio sam Geniuse SW-HF5.1 5005,sve je funkcionisalo fenomenalno,SVAKA CAST...!!!Ali zlu nebilo i netrebalo nikome,pre par dana prilikom pojacavanja culo se prodorno pucketanje koje traje par milisekundi :)....Samo na pojedinim numerama koje imaju visokotonce...Vidim da ste ovde najkompetentniji za davanje saveta i resavanje slicnih problema...Pa brate pomagajte,dok je jos uvek pod garancijom...

doctor
12.5.2010, 19:20
Pa brate pomagajte,dok je jos uvek pod garancijom...
Ovom rečenicom si i rešio svoj problem - servis i pitaj šta je :)

ivance95
12.5.2010, 19:39
Verovatno je staticki elektricitet.:ciao:

LoneWolf
18.6.2010, 11:36
Imam integrisanu "SoundMax" zvučnu karticu,(valjda je Yamaha,nemam pojma,ovo Sound Max je oznaka za svaku integrušu ili standard...) a neki dan sam instalirao najnovije drajvere za ATI Radeon 2400 grafičku i ponuđen mi je bio update HD audio drajvera,na koji sam pristao.

Sad mi "Ati HD audio device" u device manageru stoji kao primarni uređaj za zvuk a taj SoundMax kontroler je pod "žutim uzvičnikom" i nemam uopšte zvuk na kompjuteru.

Kako da skršim ovo đubre i vratim svoj drajver (ili instaliram neki novi poboljšani)?

Guglao sam sound max audio driver i ni na šta pametno nisam naišao.

Operativni sistem je Windows XP SP3,matična ploča je ASUS P5B deluxe.

Hvala na pomoći.

EDIT : Riješio problem odlaskom na ASUSov zvanični sajt odakle sam skinuo starije drajvere i sad zvuk radi k'o sat.

Igor_ue
20.6.2010, 16:23
Imam problem sa asusovim lap topom K70AB... I na Visti i na W7 (64-bit) zvuk je ocajan kad se pojaca :D ... Na njegovim integrisanim zvucnicima to se naravno ne oseca zato sto ne mogu da razviju neku snagu... ali kad se prikljuce bilo koji zvucnike pocev od onih malih "bazuka" altec lansing-a, do nekih kvalitetnijih 2.1 i 5.1 sistema, sve glasnije od nekih 70% postaje uzas... Mozda sam navikao na zvucnu kartu na drugom kompu pa ne mogu da realno procenim, ali nije to to... :)) probao sam sa drajverima naravno, al nista... plz help :)
*inace karta je ATI High Definition Audio Device
** u device manager-u pokazuje gore pomenutu i VIA High Definition Audio
Hvala unapred :)

PSP man
26.6.2010, 13:14
Ovako. Kupio sam novu grafu pre neki dan. od kad sam nju ubacio zvuk na kompu mi se totalno poremetio.... ne znam sta da radim :(
Nemam zvuk na sajtovima kao sto su : YouTube, kobajagrande i ti gde se video strimuje preko interneta,,, dok kad pustam na CDu ili sa kompa muziku ili film zvuk radi ko po loju...
pomozite mi da resim taj problem.
Imam Win XP SP2 i sve drajvere sam instalirao koju su mi trebali,al zvuka nigde :(
Koristim najnoviju verziju Mozille

pomagajte!! instalirao sam ponovo drajvere za maticnu al nista....
U DEVICE MANAGERu kad otvorim stoji mi sve instalirano i pise da radi bez greske,a ja i dalje zvuk nemam :(

http://www.sk.rs/forum/images/misc/progress.gif

Kolja FPN
24.7.2010, 21:30
imam problem, pomazite, sve sam pokusao, ali nece.
Instalirao sam drivere sa asusovog sajta, posto mi je m.ploca AsusTek computer inc. -p4p8t. Instalirao sam drivere, i jednostavno nema zvuka, ni posle restartovanja kompa. Kad udjem u device menager, pojavljuje problem u ,,Multimedia audio controler", kad udjem na njega pise :,,The drivers for this device are not installed. (Code 28)" . Mislim da je zvucna realtek, ili tako nesto, posto pise tu gore ,,manufacturer: Realtek" . Sta ja sad da uradim, zahvalan sam ako mi neko pomogne!?

P.S. Probao sam da instaliram i druge drivere Soundmax, neki AC 97 valjda,ali ne pomaze. Takodje, kad sam pokusao sa realtek driverom valjda, na kraju instalacije izbaci gresku, i opet nema zvuka. Pomazite. Hvala .

E da..Ne mogu da udjem na pocetku u BIOS, ne znam kako ,sve sam ispritiskao, i F2 ,F8,F6,Del,esc , nece nista.

DejanS
25.7.2010, 22:44
Ovako. Kupio sam novu grafu pre neki dan. od kad sam nju ubacio zvuk na kompu mi se totalno poremetio.... ne znam sta da radim :(
Nemam zvuk na sajtovima kao sto su : YouTube, kobajagrande i ti gde se video strimuje preko interneta,,, dok kad pustam na CDu ili sa kompa muziku ili film zvuk radi ko po loju...
pomozite mi da resim taj problem.
Imam Win XP SP2 i sve drajvere sam instalirao koju su mi trebali,al zvuka nigde :(
Koristim najnoviju verziju Mozille

pomagajte!! instalirao sam ponovo drajvere za maticnu al nista....
U DEVICE MANAGERu kad otvorim stoji mi sve instalirano i pise da radi bez greske,a ja i dalje zvuk nemam :(

http://www.sk.rs/forum/images/misc/progress.gif
probaj prvo ciscenje sistema od virusa i ciscenje registra i viska fajlova(sistem mechanics, your uninstaler ili nesto slicno), takodje
problemi nastali posle zamene grafike moguci su usled slabijeg napajanja od onog koji graficka trazi, probaj sa jacim napajanjem. a kad ti ponestane ideja, servis i utvrdjiivajne kvara

PSP man
3.8.2010, 11:19
probaj prvo ciscenje sistema od virusa i ciscenje registra i viska fajlova(sistem mechanics, your uninstaler ili nesto slicno), takodje
problemi nastali posle zamene grafike moguci su usled slabijeg napajanja od onog koji graficka trazi, probaj sa jacim napajanjem. a kad ti ponestane ideja, servis i utvrdjiivajne kvara
sve sam to uradio sto si naveo za viruse,za brisanje za ovo za ono.... i dalje nista.... imam zvuk kad gldam filmove,slusam mp3 muziku na kompu na skype, na MSNu na igricama(ne sve zvukove u igri) al ove standardne zvukove i zvuk na netu nikako....

sve zive drivere sam probao iza maticnu i za zvucnu imama AC'97 Realtek... :(

DejanS
5.8.2010, 14:56
pokusaj da smanji hardversku akceleraciju zvuka, probaj za razlicite poyicije slajdera i restart racunara, to pomaye u odredjenim igrama a ako to ne pomogne, servis, ili yamena...

tina3
23.8.2010, 11:58
Ne rade mi zvucnici a daju signal da rade,ne mogu narezivati muziku ni preko jednog programa pojavljuje se neka greska,u pitanju je model gp-s4600
ne znam sta treba da uradim

perovic92
25.8.2010, 13:11
Brate mili :) treba mi pomoc... Imam neke zvucnike 5.1 SkyVision (nebitno). Radila su sva 5 (od toga FL i FR jako, a ostala 3 slabije, bass se i ne cuje) i bez zvucne kartice. Sad sam uzeo neku CREATIVE SB LIVE (D880), tako nekako, i instalirao sve sa CD-a koji sam dobio, ali i dalje se ne cuje bass,a i ona ostala 3 zvucnika ne rade istom jacinom kao FL i FR, ova 2 se i dalje cuju jace! E sad, posto se ja ne razumem, citam i gledam neke slike sa CD-a koje govore da iz mog vufera treba da idu 3 kabla ili sta vec, ali meni ide samo jedan, onaj ZELENI. Niti znam gde treba da ga ubacim, od ona 5 ulaza u kartici, niti nista :) Kad ga ubacim u zeleni ulaz, tad rade zvucnici, ali ne "onako" kako bi trebali.... Najvise sam uzeo zvucnu karticu zbog basa (da bi se cuo), ali je i dalje sve isto.... Nzm kako da ga podesim i sta vise da radim (ni CHEKIC ne pomaze xD ). Hvala ti unapred. Pozdrav.............. Zaboravio sam da dodam da mi comp prijavljuje u SOUND AND AUDIO DEVICES PROPERTIES (speaker volume) samo jacinu 2 zvucnika (2.1 sistem). A za vufer sam zaboravio da kazem da kad stavim glavu pored njega, otpada mi, a kad se bilo gde u sobi odmaknes ili na samo metar od njega, on se uopste ne oseca.... To me izludjuje.... Na sve 5.1 sisteme koje znam, ne moze da se sedi u sobi od jacine bassa, a moj se ne oseca uopste!!! Hvala jos jednom

BrutaLiS
12.9.2010, 17:10
Ne znam da li je kvar ili sta je, ali imam problem sa laptopom Lenovo G560 i sluskama Sennheiser MX460, kada ih ukljucim dok je zvuk utisan, tj nije pusten nikakav film/muzika/igra cuje se zujanje i neko neprijatno suskanje, takodje koriscenjem tacpeda kretanje pointera se prenosi u slusalice. Cak ukoliko film nije dovoljno pojacan ovo moze da ga nadjaca, ali i kad je dovoljno pojacan ume da smeta i kvari utisak >:( Sta mi je ciniti?

Beagle
12.9.2010, 22:55
Nista... Jedino da kupis eksternu zvucnu. To je karakteristican problem za integrisane zvucne kartice... Moja stara ploca je "hvatala" skrol misa.

Postoji mala sansa da lap ima neki feler, ali zaista sumnjam da je to u pitanju.

EDIT:
Proveri da li je mikrofon ukljucen. Cesto se sum povecava kada mic nije stavljen na "mute"

doctor
12.9.2010, 23:17
...Kao i Line In :)

gamer82
14.9.2010, 15:45
Za sve koji imaju problem sa zvukom,ako naravno nije rikla komponenta na ploci mislim na integrisan zvuk.Prvo instalirajte pravilno drajvere,posle svakog se racunar mora resetovati da bi drajver funkcionisao normalno.Podrazumeva se da drajver mora biti kompatibilan sa zvucnom zato ako je pozeljno skinuti novu verziju sa sajte koju plocu imate(ASUS,GIGABYTE,MSI...),ako zvuk opet neradi,brzo u control panel pa na audio setings ikonicu,pogledajte da li vam je sve podeseno kako treba,da nije na mute stikliran,hardverska akceleracija i kroz sta se slusa,zvucnici,slusalice,lap top.Ako je i to u redu onda testirajte zvuk u dxdiag dok ako radi na kompu a nece na internetu verovatno je u pitanju plugin kao i za video kad se skida Adobov.U slucaju da nista ovo nece nije nemoguce da su vam rikle slusalice ili zvucnici za komp ili cak i audio ulazi tj izlazi na ploci.Mislim da sam uglavnom sve rekao,zelim vam puno srece da resite kvar!

Palitreks
19.9.2010, 16:00
Imam maticnu MSI 770-G45 i graficku Powercolor Radeon HD5750.
Drajvere i Catalyst za graficku sam instalirao sa sajta, a ne sa diska koji sam dobio uz nju, jer su ovi sa sajta sveziji. Zvucna kartica mi je neka Via HD (control panel za nju se zove Via HD Audio Deck), i izgleda da mi ona daje problem. Imam 5.1 Creative zvucnike.

Naime, ako u Via HD Audio Decku ne ukljucim opciju Speaker Fill, onda mi rade samo 2 prednja zvucnika, zadnji, centar i woofer ne daju zvuk u aplikacijama (Aimp, BS Player, Windows Media Player...), ali daju zvuk kada ih testiram u tom Audio Decku. Ako ukljucim Speaker Fill, svi zvucnici rade dok slusam muziku, ali... U nekim filmovima (Up) i igrama (Devil May Cry 4) ne cujem vokale ako mi je ukljucena ta opcija. U CoD: MW2 i u Fear 2, dok je ukljucen Speaker Fill, svi zvucnici rade, ali zadnja dva daju samo 20% zvuka, cini mi se kao da ostalih 80% prenose na prednje zvucnike, jer uopste ne daju osecaj prostornosti u igrama (primer, ako nesto eksplodira/puca/prica iza mene u igri, taj zvuk se jako jako slabo cuje na zadnjim zvucnicima, a na prednjim se cuje kao i da ista stvar stoji ispred mene, sto daje osecaj besmislenosti :D).

Juce sam instalirao najnoviji drajver za zvucnu karticu (VT1828S je naziv kodeka) sa sajta, i nista se nije promenilo, opet moram da pazim kad ukljucujem Speaker Fill, a kad ga iskljucujem.
No, da napomenem, u Device Manageru mi na komponenti Audio Device on High Definition Audio Bus stoji mali zuti kruzic sa uzvicnikom, i pise da je driver Unknown, i ne mogu nista da uradim sa tim.
Sa AMD sajta sam skinuo HDMI Audio drajver, koji kad instaliram, na kraju prijavi Fail, i nista se ne promeni.

Sta moze da bude u pitanju? Ovo me prilicno nervira :nov_mad2:
Koristim Windows XP SP3.

R.A.B.
30.11.2010, 17:49
Imam problem, zvuk mi secka u svim novijim igrama od 2009. (ne baš svim novijim, ali u dosta njih).
Nemam nešto puno znanja o zvučnim karticama, ali matična mi je Gigabyte GA-M52L-S3, grafička NVidia 9600 GT 1GB... Drajvere za grafičku imam instalirane sa sajta, nove...
Sad zvučna mi je izgleda neka Realtek HD... imam Windows XP SP2.

U nekim igrama, kad uđem u meni, sve se lepo čuje, kad krene neko da priča, secka mu glas, inače muzika se lepo čuje u pojedinim igrama, u nekima i ona secka.
Pošto mi zvuk nije jača strana, sve ostale moguće probleme umem da rešim(iz iskustva :kreza:), da li neko ima ideju šta bi moglo biti kvar? :n_klanja:

JohnnyNT
30.11.2010, 21:25
Meni je znalo to da se desi na starom kompu, rešavao sam tako što čačkam oko opcija za zvuk u igri, snizim kvalitet itd.

Radovan Brčin
7.12.2010, 0:50
Dragi forumaši treba mi vaša pomoć:n_klanja:
Pokušavam da osposobim jednog dinosaurusa od kompjutera da radi. Pripada mojoj komšinici koja radi u mesari, hoće žena da ide na leto u dijasporu kod rođaka da zaradi koji dinar, da nauči malo nemačkog itd. Za to joj treba računar koji ima ali ne radi.I pozove mene da pogledam:facepalm Ja se družim sa kompovima 3-4 godine tako da mi je bio šok kad sam video Windows Millenium:kreza:
Večeras sam instalirao čist Win XP Sp3,prilično dobro radi ali nikako nema zvuka.Gde je problem? Da li moram instalirati drajvere za ploču i zvučnu karticu ili su Windowsovi drajveri dovoljni i problem je u neispravnom hardveru? (sumljam na zvučnu karticu)
Konfiguracija je (praistorijska) sledeća:
CPU Intel Pentium 3 EB Coppermine 603 MHZ
Socket 370 FC-PGA
Ploča ? čipset I 440BX/ZX soutbridge 82371 EB/MB
HDD Samsung 40 gb
Memorija Inferion (čini mi se da je ta firma, nisam zapisao) 128 Mb
Zvučna ???
Zvučnici neki kinezi 2.1
Monitor no name 17˝
Nema zvuka nikako, ni sistemskih, ni multimedije.Zvučna kartica ima tri mesta za džekove i jedan izlaz koji ne znam koji je, najviše mi liči na D-sub sa grafičke.
Ako možemo nekako da pomognemo ženi, ja vas zovem-pomozimo:n_klanja: Nemojte da ubacujete komentare neka kupi novo ovo, novo ono jer nema žena para.Da ima uzela bi novi komp. Nemojte misliti da ću dinara da joj uzmem,radim ovo čisto iz milosti, dobro, možda uzmem koji čvarak :D

Sass Drake
7.12.2010, 1:18
Zvuk ne radi jer vjerovatno nema drajvera za zvučnu. Desni klik na My Computer/Manage pa u Sound and audio controllers vidi da li postoji stavka sa uzvičnikom. desni klik na nju pa idi na Update driver.

Radovan Brčin
7.12.2010, 1:38
Da napomenem, to sam skroz zaboravio... nema interneta :(
Evo ja sad na mom kompu surfujem netom da nađem neke drivere ali još nisam uspeo jer svi traže pare za stare drivere. Ove podatke što sam napisao sam dobio uz pomoć CPU-Z i SIW-a ali nigde nisam video koji je proizvođač ploče, ni koja je zvučna kartica.

Sass Drake
7.12.2010, 1:41
Probaj sa Aidom (iliti nekadašnjim Everestom).

Radovan Brčin
7.12.2010, 2:21
Sad sam skinuo i Aidu i Everest Home Edition pa ću sutra kad dođem sa posla da ispitam šta sve ima unutar kućišta. Još sam uzeo i neki program Driver list da vidim kakvi su driveri. Gde da skinem dodatni softver ako ga nema na sajtu proizvođača? Dajte predlog.
Generalno, nabacajte neke ideje kako da rešim ovaj problem- tj. kao da tačno izolujem 'krivca' što nema zvuka.Da li Win-ov Troubleshot pomaže (meni bi bio prvi put ali ako vredi probati..)

R.A.B.
8.12.2010, 0:52
Izvinjavam se, ali evo me opet... :(
Ni kad čačkam opcije u igri ništa ne bude, samo se smanji ton, opcija za kvalitet zvuka ne postoji u svim igrama.
Ali npr. u Ubisoftovoj igri "Prince Of Persia - The Forgotten Sands" sve ide kao po loju, isto tako u "Assassin's Creed 2" koji sam imao instaliran pre 2 meseca i nije bilo problema, sada secka kada ima in-game razgovora.
Isto tako i Mount&Blade (igra iz doba dinosaurusa) tu mi samo muzika i glas seckaju, a efekti i ostalo se čuju lepo..
I ne samo to, ostale igre koje sam igrao pre 2 meseca i obrisao, i sad instalirao imaju isti problem... nikakve viruse nisam imao sem ovog ovde (D:\System Volume Information\_restore{D1CA37AB-DD37-408A-A978-4786F8B2A5F1}\RP256\A0057554.dll.) ali obrisan je, da li je do toga? (kontam da je to restore point, ali otkud znam, možda je uticalo na zvuk)
Ili to ima neke feze sa SFX-om i šta je to?
Inače, winamp, filmovi, YouTube, sve se čuje perfektno. Da li to ima neki deo sistema samo za zvuk u igrama :confused:
Malo sam dosadio, ali 2. godina sam informatičkog smera i još se učim zanatu :D, znam dosta stvari, od programiranja do hardvera, samo o zvuku ne znam.
Hvala unapred :n_klanja:.

Radovan Brčin
11.12.2010, 1:43
Evo mene sa konkretnim podacima jer sam odradio neke analize na Pentiumu III.
Evo podataka iz Aide:

37741
I slika iz Device Menagera:37742

A kada probam da pustim pesmu sa Win Media Player-om pojavi se poruka da program nije u mogućnosti da reprodukuje pesmu, u opciji 'više informacija' pojavi se sledeći dokument:37743

Našao sam na netu drivere za zvučnu karticu ( otkrio sam koja je tek kada sam otvorio kućište) ExpertColor .Driveri se kriju iza naziva 931 ali postoje samo za Windowse pre XP ere. Nisam ih instalirao jer će doći do brisanja Winovih drivera (?) što će biti problem ako je zvučna kartica neispravna.
Da li neko od iskusnijih forumaša može da mi ovo razreši: Gde je problem-u driverima ili je zvučna kartica neispravna??

Sass Drake
11.12.2010, 2:03
Koliko vidim, nemaš instalirane drajvere za zvuk, a izgleda ni za grafičku.
Daj nam kompletan Aidin izvještaj ili nam reci samo tačan model matične ploče?

Radovan Brčin
11.12.2010, 2:42
Tačan naziv ploče je i 440bx/ZX -w977 nigde nisam mogao saznati gde je proizvedena, inače je iTX (prvi put u životu sam video toliko praznog prostora unutar kućišta)
Evo nekih podataka koje sam nabacao copy/paste načinom u tekstualni fajl.37749
A evo i izveštaja iz everesta, nisam ga odmah uploadovao jer je bio glomazan ali sam se sad setio da ga zipujem:boodala:
37750
Driveri za grafičku nisu ni potrebni, kao što sam napomenuo žena će računar koristiti za muziku , filmove, pasijans i možda još neku igru i učenje nemačkog sa diska a zato je slika OK i sad.

Radovan Brčin
14.12.2010, 19:34
I konačno breaktrough!
Nisam ništa uspeo sa driverima jer nisam mogao naći pristojne. Našao sam neke za 98, Milenium koji su tražili brisanje svih ostalih drivera tako da nisam to radio. Našao sam drugu zvučnu karticu na Lim....du i poručio. Stigla je danas. Skinuo sam drivere za matičnu ploču (intel 440bx/zx-w977) za XP i novu staru zvučnu (ESS 1869) i zaputio se u avanturu:to_care:
Kad ja tamo... Intel driveri se nisu hteli instalirati jer je hardver nedovoljan za njih:confused: Kad sam otvorio kućište da zamenim karte primetio sam da slotovi nisu isti tj. nova kartica je malo kraća od stare ali paše u soket pa sam je stavio:a_whistli Ponovo sam pokrenuo računar i rešio da odmah instaliram drivere za zvuk ali ni oni nisu hteli da se prime:n-cc2: ne znam za što. Znači, sve je krenulo kako ne treba i već sam pomislo da sam kreten što sam u startu pristao da pomognem:boodala: ali sam tad u očaju startovao Windows Media Player i čuo:qliranje: Ne znam tačno šta se tu dešava ali funkcioniše:aplauz:
Betovenova 9. simfonija nikad nije zvučala lepše:D

Ima još par nerešenih stvari doduše. Primetio sam da filmovi seckaju nebitno da li se reprodukuju sa CDa ili hard diska.Test film je bio 'Šakal' 700mb u .avi formatu. Pokušao sam sa GOM plejerom i Media player Classic ali snimak je uvek seckao. Pre nego što se upustim u zezanje sa video driverima i sličnim postavljam pitan je forumašima sa više iskustva: Da li može Pentium 3 na 600 MHz da 'pusti' .avi 700 mb bez seckanja?

EpicG
14.12.2010, 23:47
Vako,vec sam postavio temu,al mi niko ne odgovara,pa cu postaviti ovde...Ubacio sam sluske sam micom u komp,i sluske rade odlicno,a mic,ne bas.Kada ga ubacim realtek hd audio manager napise device not supported i ne registruje ga vise.A radio sam update drivera i od tada mi obicne zvucnike koji su do sad normalno radili registruje kao rear speakers i nenormalno naglasava bacground.Kako da popravim to?Hvala

Radovan Brčin
15.12.2010, 1:14
@Epic gamer
Daj malo više informacija:
1.da li bockaš na front ulaze ili pozadi na ploču
2.da li si probao mikrofon na drugom kompu, da li je ispravan
3.koja ploča , čipset, slušalice
Šta mi prvo pada na pamet: mikrofon je neispravan (kineska jeftina i nekvalitetna varijanta), mikrofon ima prekidač i nije uključen ( banalno ali i meni sa dešavalo), ne radi ti front mic in, ne bockaš ga u pravu rupu pozadi, nisi uključio mic boost u sound menageru ili je u istom mic mutiran.Isproveravaj sve to.
Za tvoje zvučnike u Realteku vidi na koji džek su spojeni i dodeli im 'pravu' funkciju-2.0 speakers ili šta su već bili a vidi da u 'enviroment' nije izabran neki model kao live,bathroom itd. za prenaglašen background.

EpicG
15.12.2010, 10:11
1.Sve je ukljuceno u zadnje dzekove
2.Nisam,uskoro cu
3.MSI 770-C45,a sluske Jetion JT-DEP002
4.Nema prekidac,a u sound manageru ga uopste ne registruje.U njemu,kada selektujem u popupu da sam ubacio mic,pise device not supported
5.Nema prave funkcije,samo ih registruje kad stavim 5.1 ili 7.1 i to kao rear speakers.

EDIT:Popravio sam mikrofon,ali kako zvucnike da vratim u normalu,tj. sta da stavim kad iskoci popup?Imam 2 zvucnika i bas kutiju...Hvala

EDIT:Uspeo sam i to da popravim,hvala svima...

Radovan Brčin
15.12.2010, 12:09
Ajde budi dobar forumaš i podeli sa ostalima kako si rešio problem. Kad te nije mrzelo pisati ranije nemoj ni sad da te mrzi. Možda ćeš pomoći nemome ko ima sličan problem.

EpicG
15.12.2010, 12:18
Za mic sam resio problem tako sto sam ga ubacio u drugi jack,i onda je sve radilo.Za zvucnike sam uradio isto,i u realtek audio menageru sam izabrao front speakers out i sada sve radi.:D
Ispada da je za sve kriva moja nesposobnost...:o

zakzizu
19.12.2010, 0:06
gde da nadjem opciju na windows 7 da uključim kako bi mogao da snimam u sound forge-u ono što mi se čuje na zvučnicima?

crepajac88
8.3.2011, 22:58
Nemam zvuk uopste posto mi je muzicka kartica integrisana evo vam Maticna pa pomozite molim vas,mucim se vec 2 dana nikako da nadjem odgovarajuce drajvere a skidao sam i pokusavao svakakve ali nista od toga....Maticna je MSI 845GEM / 845GLMS / 845GVM / 845GVM-V / MS-6526G(L).....Kao za MSI maticne ReakTekAc97 drajveri odgovaraju ali pokusavao sam uzalud nece nikako da proradi.Unapred hvala svima

M_I_R_K_O
9.3.2011, 1:49
Da li imas zvuk prilikom palenja i gasenja racunara,dakle standardan ton,ili zvuk nemas kad pustas muziku,klipove itd.
U koliko si instalirao drajvere i nemas zvuk prilikom reprodukcije necega,instaliraj kodekse za taj racunar...
Imam i ja na drugom racunaru integrisanu zvucnu,dakle samo ubacim drajvere Realtek AC97 plus kodekse i restart racunara i to je to...
Sem ako nije neki hardverski problem...

crepajac88
9.3.2011, 2:40
Nemam zvuk nikad ni kad palim gasim racunar a drajvere sam sve instalirao sad sam bas proverio preko Skeniranja svi su na mestu.Instaliran mi je Realtek AC'97 audio driver.Skinuo sam i ceo paket kodeksa za XP i nahnadno ubacio ali nista od toga nema zvuka i dalje.

M_I_R_K_O
9.3.2011, 3:24
Moguce je i da je neki hardverski problem,neznam bas kako je to kad su u pitanju ove integrisane...
Moras cekati nekog drugog ko mozda zna malo vise o tome sta bi bio problem...:)

crepajac88
9.3.2011, 3:33
OK hvala tebi.A dali je moguce da je u biosu nesto iskljuceno neznam negde sam citao da moze u biosu disable na muzicku karticu pa onda nece zvuk da radi nikako.Znas li nesto o tome ?

M_I_R_K_O
9.3.2011, 11:34
U biousu da se iskljuci zvucna.
Nisam bas siguran da to moze,toliko racunara mi je proslo kod ruke i nikad nisam zapazio tu opciju,ali ko zna,mozda i ima...

markoni83
6.4.2011, 23:16
Imam problem sa zvukom u igricama (black oup, Civilization V,Command & Conquer 4 itd ) tj zvuka ima u uvodima igica ali ne i u toku same igre ???
Zvucna mi je Creative SBLive 5.1 V1.4

CrayZz
20.4.2011, 9:18
Setio sam vas se posle dugo vremena, i to bas onda kada sam izgubio svaku mogucu nadu ))

e ljudi moji...

Imam zvucnike Genius SW HF 5005 Black. I nocas dok sam spavao, probudilo me neko "puff" ali nisam znao sta je to bilo. Bilo kako bilo, sada ujutru skontam da bass nece da mi se upali

http://www.benchmark.pl/uploads/imag...005_1_1024.jpg

ovako izgledaju, a da li je neko imao vec slicna iskustva sa ovim? Svasta sam probao, pa nista nisam uradio :icon_scra

Nadam se pomoci hvala :)

Bujosh
27.5.2011, 18:57
Imam jedan problem, naime kada pricam na mikrofon zvuk mi kasni do zvucnika...Koristim windows 7, a dok sam imao windows XP sve je normalno bilo, zna li neko kako to da podesim??

Belfegor
25.8.2011, 20:57
Ovako, imam vasljivu DFI lanparty dk 790fxb, koja me vecito muci, nov problem...pre par dana sam instalirao 7-icu, i sve je radilo normalno, drugarica i devojka su posle toga nesto cackale i od tada mi stoji "no speakers or headphones are plugged in", sve sam pokusaovao, u device manageru je sve instalirano ali su win driveri sa 7-ice, skinuo sam sve ac97 drivere i vecinu nece da mi instalira, ali i posle instalacije ostaje istu...na kraju sam opet oborio sistem i sve je ostalo isto....:boodala:

ivance95
25.8.2011, 21:22
Da li mozes da slikas Device Manager, sound sekciju?
EDIT: Probaj skini Driver Genius, neka on nadje sam drajvere.

Belfegor
25.8.2011, 21:48
http://imageshack.us/photo/my-images/196/devicerd.png/

Belfegor
25.8.2011, 21:52
http://imageshack.us/photo/my-images/809/volumeh.png/

Mirko
9.9.2011, 15:05
Imam jedan problem, nemam zvuka uopste od danas. Juce je normalno radilo i pustao sam malo glasniju muziku, a danas ni makac, samo susti. Na ekvilajzer pokazuje kao da svira, klikao sam aux, nije do toga, nista nije otkaceno. Znaci kao da je zvuk mutiran. Do cega moze biti? OS je win7 64 bit, zvucnici su surround 5+1.

Mirko
10.9.2011, 19:51
Riješeno.

D.Zivkovic
29.9.2011, 0:22
Danas sam kupio polovan SB Audigy 2 ZS Notebook. Išla je muzika u winampu dok sam surfovao internetom, primetio sam da dok skrolujem prozor javljaju se smetnje u zvuku u vidu blagog krčanja. Probao sam i sa windows media playerom, ali zvuk opet krcka dok skrolujem prozor u firefoxu. Napominjem da sam isključio integrisanu zvučnu. Da li to znači da je audigy faličan, ili postoji rešenje za ovaj problem?

Primarijus
11.10.2011, 15:49
Imam DELL Vostro A860 integrisana zvucna. Kada slusam muziku na sluske i od jednom ih izvadim, komp zablokira. Ili kad jako pojacam (bez sluski) desi se da zablokra. Sta mu to moze biti?

jahrastafaraj
22.10.2011, 15:19
jesi uspeo da resis to,jer i ja imam taj problem

Primarijus
23.10.2011, 13:17
Nisam uspeo, trazim...menjao sam sistem, za sad mi se ne desava to, ali ima nesto novo, kad ubodem sluske i jako pojacam, leva prestane da radi. Izvadim i mozzila blokira. Kad vratim sluske, rade normalno. :icon_scra

Danijel068
31.10.2011, 20:39
Danas sam kupio polovan SB Audigy 2 ZS Notebook. Išla je muzika u winampu dok sam surfovao internetom, primetio sam da dok skrolujem prozor javljaju se smetnje u zvuku u vidu blagog krčanja. Probao sam i sa windows media playerom, ali zvuk opet krcka dok skrolujem prozor u firefoxu. Napominjem da sam isključio integrisanu zvučnu. Da li to znači da je audigy faličan, ili postoji rešenje za ovaj problem?
postoji resenje za taj problem, a to je da smanjis zvuk na laptopu tj. tamo volume control na windowsu i onda malo equalizer i sound wave evo ti vise ne krcka.

Pedja26
9.12.2011, 3:03
Dakle,isto kao i kod vecine,problem sa zvukom.Trazio sam ima li neko slican problem ali mislim da nema.Ne koristim zvucnike,imam solidne sluske koje provereno dobro rade.Od jedanput mi je zvuk otiso u tri lepe.Ne secka,ponegde,zavisi od formata ili sta vec je jedva razumljiv.Jednostavno cuje se kao iz limenke od 0.5 l.Sto je najgore,jedino 3gp radi odlicno i to samo na KM-u.Uradjeni drajveri i kodeci.Integrisana zvucna(radi,al jbg.samo 3 gp).Racunar je babaroga al eto samo taj mozda glupo-sitni problem je nastao.Mozda se nesto odstikliralo,jaoooj,ne znam sta je al je uvrnuto.Pomagajte ljudi,bas sam smoren ovim problemom!:qliranje::qliranje::qliranje::n_klanja:

analayzer
27.12.2011, 20:46
Onda ti treba zvučna kartica. :D Ubaciš je u slot instaliraš drivere i pevaš.:aplauz: :Freddy:

Boza90
28.12.2011, 18:14
Pre 10 dana sam kupio logitech z623 i asus xonar dg.
Sve je radilo lepo i danas su odjednom krenula da mi zuje oba zvucnika.
Nebitno da li su ukljuceni u komp ili ne isto zuje. Kada pojacavam cini mi se da malo vise zuje i obrnuto kada smanjim. Pod garancijom su i zvucnici i zvucna pa da li da vracam ili je kod mene neki problem?

Hvala unapred!

Qoozma
18.1.2012, 22:27
Imao sam nekih problema sa mišem za komp, na kraju sam ustanovio da je otišao u večna lovišta. Ali pre toga sam vadio bateriju sa matične ploče, i istu vratio kako je bila. (nesećam se na koliko minuta je bila izvan ploče, ako je to bitno?).
Pre svih zaje*ancija sa vađenjem baterije, kada sam uključivao komp čula su se dva ista "pištanja" u razmaku od ~2 sekunde (što je i normalno). Ali nakon vađenja baterije kada uključujem komp čuju se takođe dva ali različita "pištanja". Prvo je "normalno", dok drugo ide takođe u razmaku od ~2 sekunde ali nekako se čuje kao dva "pištanja" u isto vreme (kao da se muči). Inače nisam primetio nikakve promene u radu sa računarom.
Any ideas?
Edit: Nadam se da sam dobro objasnio problem.

Mile021
22.2.2012, 19:50
Creative "X-fi extreme audio". Poslednji mesec dana sa izlaza, prvo samo FRONT pa sada i istali se cuju smetnje, naslicnije "white noise", mada povremeno sada i blago pištanje kada CPU zapne nešto raditi. Nazalost, cuje se i blago zujanje poput onog na integrušama kada se nešto minimizuje/maksimizuje na desktopu, skroluje, pomera uopste mišem :D E sad, pošto sam prvo mislio da je nesto do zvucne kartice koja inače eto uopste i nije X-fi zbog mahinacija Creative LAb-a obratio sam se njima sa problemom, oni ono standardno, kao prema debilima da prostite, da li iskljucena integrusa, da li je disable-ovana u bios-u, jesu poslednji drajveri instalirani... Međutim nisam vise siguran da je problem samo u njoj, sve su prilike, sinoc sam prebacivao 3.5mm jack u ostale audio izlaze na kompu, ustvari jedini ostali je iz TV kartice. Mrzi me sada da probam ponovo uklanjanje creative kartice i da vidim sta kaze integruša, da li ona ima smetnje. Zbog čega bi ovako nesto moglo da se desi, zna li neko ? Takodje bih da napomenem da je mozda 2 dana pre nego sto sam poceo primecivati pomenute smetnje nestalo struje sa trenutak, ma krace od jedne sekudne, komp je bio ukljucen i normalno se iskljucio i ostao iskjlucen do sutra kada mi je trebao. jos dan posle poceo sam primecivati prvo samo "Ššššššššš" iz FRONT 3.5mm jack-a da bi se prosirolo i na REAR. :eek:

jonathan
4.6.2012, 16:52
Da ovdje pitam.

Da li se front mic ulaz moze iskoristiti kao audio ulaz ?

steve89
19.6.2012, 11:53
imam vs4621... izgleda je riknuo potenciometar. :) Ono, krenem da pojačam/smanjim čuje se pucketanje. Menjao sam utičnicu, nije do struje. :D Na par kompova sam probao zvučnike, isto.

Jel može da bude do kabla? Ili je samo potenciometar u pitanju...

I šta da radim sad? :D

neobavesten
6.8.2012, 14:17
Imam zvučnike Blueberry SW M28. Imam ih već tri godine i od tog perioda, 2.5 godine su radili bez problema. Onda se pokvario 3.5 mm kabel, pa sam ga zamenio i opet sve radi ok. Međutim, pre nekoliko nedelja, jedan od satelita je počeo da se zagreva i bruji dok je uključen u svoj izlaz na vuferu. Zamenio sam pozicije satelita na izlazima i sad je "problematični" počeo da radi normalno, a "normalni" da bruji i zagreva se. Dakle, problem u izlazu iz vufera. Gornji izlaz ne radi (ako nešto znači). Nemam druge zvučnike i drugi kabel da proverim da nije u zvučnoj kartici/kablu problem, ali imam slušalice i one rade isto kao ranije, dakle, bez problema. Pa kontam da nije zvučna. Ona je integrisana. Ploča je Gigabyte P31 DS3L.

Ne bih da ih nosim u servis, stvarno trenutno nemam novaca za popravku (koja bi koštala koliko i ti polovni zvučnici), kao ni za nove. Plus što nemam živaca da se natežem sa serviserima (a ko ima). Ne bih ni da lupam pretpostavke šta je otišlo, ali kontam da mogu da ga popravim sam sa 20/30 din ulaganja (novi kondenzator recimo), ako mi neko baci neki hint, sopstveno iskustvo, znanje i sl. :) Hvala.

PS: Trenutno držim uključen samo taj zvučnik koji radi. I vufer, sam po sebi, radi normalno, bas ima isti kvalitet kao i ranije, kao i visoki tonovi preko satelita (koji god od njih dva da uključim).

Cika Crni
14.12.2012, 17:49
Zna li neko kako da namestim da mi izlazi sa ploce za zvuk umesto 7.1 sistema budu stereo i da na svakome bude isto, tacnije trebaju mi 3 stereo izlaza ISTA (za sluske, zvucnike i pojacalo) da nemoram stalno da premestam bananice. Ploca je MSI 970a g46, sa originalnim drajverom i najnovijim sa MSI sajta nisam nasao kako da podesim, ranije sa Gygabaytovom plocom nije bilo problema, kako sta ubodes sam biras sta ce da bude.

Cika Crni
14.12.2012, 22:53
resio sam problem nekako, skinuo sam druge riltekove drajvere i malo balansirao, dva stereo izlaza sam dobio na back panelu i jedan za slusalice na front panelu, mislio sam to drugacije da resim ali sta je tu je. Ponekad su stare stvari bolje od novih hehe ;)

darkfusion
21.12.2012, 20:54
Imam problema sa zvukom ,uglavnom kada upalim komp imam zvuk i onda se odjednom se izgubi (dole kod sata pokazuje da imam zvuk ) pustim pesmu nista se ne dogadja a dole pokazuje da imam zvuk , onda ga restartujem i dobijem ponovo zvuk i onda ga posle nekog vremena izgubim opet.Radjen je pre dva dana novi windows
Maticna:
http://www.dodaj.rs/t/k/ZT/43Iktwcm/1/maticna.jpg (http://www.dodaj.rs/?k/ZT/43Iktwcm/1/maticna.jpg)

Dusan-DDY
25.12.2012, 2:26
imam problem sa ulazom za bananicu od zvucnika ili slusalica nebitno, kada ukljucim slusalice cuje se zvuk samo na desnoj i kada napnem malo bananicu na desnu stranu onda se cuje zvuk na obe strane, znam sta je u pitanju. naj verovatnije slab kontakt. Cistio sam stapicem za usi i alkoholom ali ne pomaze, mozda se taj kontakt olabio i sad ne naleze lepo na bananicu molim za pomoc kako da resim ovo?

Dark Magician
30.4.2014, 8:09
Juce sam isprobavao neispravnu graficku, i nakon toga mi zvuk ne radi kako treba vise. Uzasno je tih i krcka. Probao sam reinstalacije drajvera, sada pocinjem da mislim da je hardverski. Digitalni izlaz radi perfektno, analogni mi prave problem. Zvucna iz profila. Cenio bih sto brzu pomoc.

worldwideweb
4.6.2014, 22:14
Decaci instalirah svez 7 isti kao i sto je bio i stavih iste drajvere kao sto su bili medjutim odmah kad se digne sistem on prijavi da je taj program prestao da radi i nema zvuka,nemoguce da je pre imao sa istim os i drajverima,a sad nema :) Ploca je ECS A750GM-M

MARE GSX R
4.6.2014, 23:16
Decaci instalirah svez 7 isti kao i sto je bio i stavih iste drajvere kao sto su bili medjutim odmah kad se digne sistem on prijavi da je taj program prestao da radi i nema zvuka,nemoguce da je pre imao sa istim os i drajverima,a sad nema :) Ploca je ECS A750GM-M

Pa mozda je driver zarazen, pa zato nece( nzm da li si vec imao te iste drivere u beckup-u ili si download-ovao nove) mozes da probas da potrazis noviju verziju istih pa da vidis da li onda zeza... :)

worldwideweb
4.6.2014, 23:29
Ma bre skinuo sam sa sajta prozivodjaca. Znaci otkaze drajver ima zvuka neko vreme pa nestane ili od samog pocetka nema zvuk uopste,nema logike

don Alberto
26.9.2014, 16:37
Na mom lap topu pre neki dan se pojavio prozor na koje je pisalo da komp mora da odradi repair! To do sada nikad nisam video,ali posle toga koju god igricu da igram(imam sve delove gta osim 5 deo,koji još nije izasao za pc) nemam zvuka?! Kako da povratim zvuk? Zna li neko šta se to desilo i kako da vratim sve na pređašnje stanje?

FakeDeath
11.4.2015, 18:46
Kupih danas zvučnike na pijaci za 500 dinara. :facepalm
http://www.xcite.com/media/catalog/product/cache/1/image/600x400/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/logitech-speaker-21-with-ported-subwoofer-wired-control-pod_2.jpg

E sad, vufer radi, rade i zvučnici kad ih priključim direktno na komp ili telefon, ali ne i na vufer.
Priključivao sam moje EVO 5 Pro na taj ulaz u Logitech-ovom vuferu i to radi. Đe gori, šta ne valja? :confused:

Edit:
Zvučnici imaju priključak sa dve linije, ne znam kako se zove, valjda nema mikrofon. Kada priključim slušalice koje imaju tri linije, ali ih ne ubacim do kraja, daju zvuke života.