PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem: kompjuter "ćuti" kada se uključi

Strane : 1 [2] 3

Flavio
31.3.2011, 16:13
Najverovatnije ploča :n-hang:

Fickey
1.4.2011, 20:31
Najverovatnije ploča :n-hang:

Nije... Stavio novu plocu i procesor, menjao ram, isto se desava, i bez icega spojenog nista... Sumnjam na napajanje? Pomagajte! Hitno!

Fickey
1.4.2011, 20:58
Da ozivim malo temu. Racunar cuti, nista se ne dasava, nema ni beep, sve sam cupao, nista, stavio novu plocu, nov procesor, i dalje nista... HELP!!!

water wizard
1.4.2011, 21:20
napajanje?

Fickey
1.4.2011, 21:36
Daje dovoljno da se poteraju kuleri, da se cuje disk i dvd... Provericu sutra napone...

aconi
1.4.2011, 21:40
Nemoj proveravati napone ,nisu bas tacni programi nego pozajmi napajanje od nekog i probaj

Fickey
1.4.2011, 21:45
Pa preko programa i ne mogu, nece da se upali, misli sam preko istrumenta. Videcu i tako, uzecu neko drugo pa probati. Plasi me da ako je stari procesor bio uzrok svemu, da je spalio staru, da nije ni novu...

water wizard
1.4.2011, 22:04
mogo bi da obrišeš ono not is your bisnis u profilu, iritira dok gledam konfiguraciju. tip ( ne mora da piše ništa ;))

Fickey
1.4.2011, 22:05
mogo bi da obrišeš ono not is your bisnis u profilu, iritira dok gledam konfiguraciju. tip ( ne mora da piše ništa ;))

Ok. Bice prepravljeno.;)

Fickey
2.4.2011, 20:24
Daje dovoljno da se poteraju kuleri, da se cuje disk i dvd... Provericu sutra napone...

Na kraju krajeva... Crkla ploca, procesor, a i napajanje.
Tj. napajanje radi, ali ne daje 3.6 gde treba, nego 2.4. Cak pokusao popraviti, menj'o dva crkla kondezatora, i sve radi 5min, i pukne ponovo... Sredio stvar sa novim napajanjem!

LoneWolf
2.6.2011, 13:09
Pozdrav ljudi, imam jednu vrlo specifičnu situaciju.
Mali brat iz inostranstva mi se javio da je do juče radio na kompjuteru kako treba a da danas ima samo crnu sliku na ekranu.

Konfiguracija : Intel c2d 6400 čini mi se, 200 gb hdd, asus ploča, 4 gb rama, ati 3550 grafika i brendirano napajanje pošto je čitav kompjuter Acer Aspire star godinu-dvije, originalan.

Logično, rekao sam mu da proba da išteka kabl za monitor od VGA ulaza grafičke karte i ubaci ga na integrisanu s ploče pa da vidi da li će raditi, ali nakon toga se desilo isto, crn ekran.

Pitao sam ga za beepove iz biosa i slično, kaže da mu ništa ne pišti tako da ne sumnjam na problem sa ram memorijom niti pločom.

Probao je drugo kućište na istom monitoru i ono radi, tako da nije problem ni u monitoru.

Rekao sam mu i da udara po F5 da proba ući u safe mode ali ni to nije uspjelo.

Kako da mu pomognem da ovo riješi bez otvaranja, jer smo daleko cirka nekih 2000 kilomentara?

MacGruber
2.6.2011, 13:19
Pomozi mu tako sto ces mu reci da ga nosi u servis.

LoneWolf
2.6.2011, 13:46
Pomozi mu tako sto ces mu reci da ga nosi u servis.

Hvala na tako genijalnom odgovoru :boodala: to bi bio prvi logičan izbor da se radi o nekome za koga želim da baca pare na servis, ali znajući kakve su cijene tamo bolje mu je da nešto nauči sam - naučiće, ukoliko se u temi pojavi neko normalan s konstruktivnim i praktičnim odgovorom za razliku od tvog - kako da se problem riješi bez uplitanja trećeg lica koje će da uzme keš za posao :facepalm:boodala:

Sass Drake
2.6.2011, 13:49
Neka proba sa prikljčivanjem monitora na drugi izlaz na diskretnoj grafici ako ga ima.

LoneWolf
2.6.2011, 14:06
Ima DVI i VGA ulaze na kartici ali nema kabl za DVI...skontaćemo nešto valjda, hvala na odgovoru :ciao:

Flavio
5.6.2011, 0:32
Nek pazari DVI na VGA konvertor.To je kod nas tipa 150-200 dinara,sumnjam da je preko nešto papreno skupo.

Ako nesme da otvara kućište zbog garancije isl. onda nema mnogo manevarskog prostora sem servisa ...

LoneWolf
5.6.2011, 1:54
Nek pazari DVI na VGA konvertor.To je kod nas tipa 150-200 dinara,sumnjam da je preko nešto papreno skupo.

Ako nesme da otvara kućište zbog garancije isl. onda nema mnogo manevarskog prostora sem servisa ...

Hvala na odgovoru :ciao:

Nije skupo, čuli smo se, rekao je kupiće uskoro.
Na kompjuter mu je istekla garancija prije par mjeseci ali još je mali da išta otvara i jedino što mi je palo na pamet je da tokom otvaranja snima sa webcamom pa da mu putem Skype-a govorim šta da radi i šta da mi pokaže (rekao bih mu da mi povadi RAM module i objasnio kako da ih očisti, očistio bi kompresorom kućište uz nadzor nekog starijeg i ulaz grafičke karte u ploču kao i same portove da se otklone svi dalji eventualni kvarovi a žao mi je što sam predaleko i glupo bi mi bilo savjetovati ga da nosi u servis jer bi ga odrali za pare zbog nečega što može sam odraditi).

Flavio
5.6.2011, 8:29
Hmm :icon_scra
To što je crn monitor a beep-er ne pišti znači da je RAM verovatno OK ali ... Kad sama ploča ne valja onda često nema pištanja već samo crni ekran :( .

Jedna banalna konstatacija,iz praxe :opanachke

Asus ploče često nemaju fabrički beep-er na sebi tako da možda i nema šta tj. sa čime da beep-uje :kreza: .
Nek pogleda ima li ga na ploči ili negde na kućištu ;) ?

Ako planiraš da vadite grafiku iz ploče,kad to uradi neka onda opet proba da li bi radila sa integrušom.
Vrlo moguće da se integruša isključuje automatski sa ubadanjem zasebne karte pa zato nije ni dobio sliku kad je probao prethodni put.

Pinky007
27.8.2011, 11:15
Imam i ja problem, sinoc sam ugasio kompjuter oko 1 ipo, pre toga sam igrao igrice(fifa 11 i test drive unlimited).
Sad pokusavam da ga upalim. Stisnem dugme za paljenje, pocne da svetli, cuje se normalan zvuk kompjutera, ekran bude normalan sve dok ne dodje do dela kad treba da bude onaj windows xp loadnig. znaci tacno pre tog loadinga ekran mi postane plavkasto-zelen. :eek: neznam sta da radim ???
btw. pisem sa laptopa.

lobanja
27.8.2011, 11:58
moguce da ti je zveknula graficka

Jacob
31.8.2011, 17:39
Imam problem s jednom starom konfom:

MSI ploca ne znam tacno koja

1.7 ghz CPU Intel pentium

2 X po 512 mb Ram kingston.

Kad ga ukljucim sve se pokrene, svetli ploca, hard, radi fan ali se sitem ne dize, ekran je crn kao da ne prima signal. Daje jedan beep kratak.

E sad kad sam cackao ram i menjao im mesta onda je zapistao sa dva dugacka beepa, kad vratim memoriju na mesto opet jedan kratak.

Woof
22.9.2011, 22:09
Desio se i meni crn ekran. Kuleri svi zuje, svetli sve sto treba da svetli itd. Pojavi se slika ploce i onda nista. Citajuci ovu temu izmenjao sam RAM, graficku i hard disk. Kad ono...

Ja debil. S hardverom je sve u redu, radi kao doksa. Trebalo reinstalirati sistem.

Mozda glupo pitanje, ali da li ste i vi to prvo isprobali...
Ili probali sa npr. 'Hiren's Boot CD' ako nece instalacioni disk.

aconi
22.9.2011, 22:27
A napajanje

Flavio
23.9.2011, 13:08
@Woof probaj oporavak sa instalacionim diskom.
Pretpostavljam da je XP u pitanju.Trebaće ti instalacija u koju nije integrisan ključ (serial).Ako nemaš takvu neće ti ponuditi opciju Repair već samo install Fresh copy.

Woof
24.9.2011, 1:48
@Woof probaj oporavak sa instalacionim diskom.
Pretpostavljam da je XP u pitanju.Trebaće ti instalacija u koju nije integrisan ključ (serial).Ako nemaš takvu neće ti ponuditi opciju Repair već samo install Fresh copy.

Sredio sam ja sve, no worries.
Mislio sam samo da podelim iskustvo. Znaci, meni nije palo na pamet da ubacim instalacioni disk. Ugledao temu komp cuti kad se ukljuci, i odmah poceo rasklapati i gledati sta mi je pod garancijom :).
Pa reko', mozda se nadje neko kao ja, da lupa glavu, a nije probao najjednostavnije resenje. Ali, ajde bar sam sve prebrisao i oduvao :)

PERPER
25.9.2011, 18:38
Komp baš ćuti kad se uključi, nema beepa, svi ventilatori rade normalno i odjednom nakon 10-tak sekundi, komp se ugasi. Vadio sam bateriju od BIOS-a, grafičku, RAM, isto se dešava. Ploča je MSI k9n neo v3, kompjuter ima 3 HDD-a, ASUS en8600gt MG/HTP/512M/A grafičku, AMD procesor i 1GB RAM-a

aconi
25.9.2011, 18:44
Najverovatnije napajanje riknjava

PERPER
25.9.2011, 19:02
Najverovatnije napajanje riknjava

To sa napajenjem mi se dešava zadnja dva paljenja računara, a prije toga, mi nije davao sliku i nije bilo beep-a.

PERPER
25.9.2011, 19:26
To sa napajenjem mi se dešava zadnja dva paljenja računara, a prije toga, mi nije davao sliku i nije bilo beep-a.

Sada mi više ne gasi komp, ali isto nema slike i nema beep-a

aconi
25.9.2011, 21:59
Sve onda lici na plocu

evanghelion
26.9.2011, 14:59
Evo ovako, prosle nedelje sam zamenio maticu, proc i ram, sve lepo povezao(sem bipera), posle pokretanja ventilatori su se zavrteli ali se na ekranu nije pojavila slika,ponekad bi se sam restartovao posle 10ak sekundi ili nastavio da se vrti bez slike. Odneo sam komp u servis i tamo je nekim cudom bez ikakve intervencije proradio. Odneo sam ga kuci i opet se posle pokretanje restartovao sto radi i sad. Znaci kad se upali posle duzeg vremena (sat, dva, pet) restartuje se, nekad cuje bip i normalno se pali, nekad se restatuje. Jos nesto, komp se jedva "povrati" iz sleep moda, desavalo se da se prilikom pokretanja biper oglasi 3 puta pa se restartuje jos par puta.

E sad desava se i sledece, sistemski hdd(samsung) prilikom paljenja i ponekad u radu zazuji(zvuk kao pokretanje elektromotora) i klikne, tek posle ovog klika pocinje se pokrece post ekran.

Sve u svemu hard disk je sigurno los, ali mislim da jos nesto nije u redu i to prilicno sumnjam u napajanje a mozda i MB.
Testiracu komp sa ovim (http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3738) napajanjem ali tek za par dana a do tad me zanimaju vasa misljenja.

cpu:i5-2500k stock,
mb:asus p8p67,
ram:2*4gb corsair vengeance 1600,
gpu:palit8800gt,
psu:ocz stelth 600w,
hdd:samsung f3 1tb, wd 160gb, wd250,
monitor:asus vw222s,

Flavio
3.10.2011, 23:17
Jesi probao sa C.M-om ??

Lucic Nemanja
4.10.2011, 0:01
Moguce da ti nesto ne valja u samoj instalaciji struje u kuci. Ako je radio u servisu, a nece kod tebe, mozda jednostavno ne valja nesto u samoj vezi napajanja i uticnice. Probaj jos negde da ga ukljucis. Javi obavezno rezultate sa drugim napajanjem.

evanghelion
13.10.2011, 16:37
Izvadio sam samsunga i sve je proradilo kako treba, tj. komp je poceo normalno da se pali i gasi, ali sam za svaki slucaj probao i sa CM napajanjem da vidim sta se desava i sve je radilo ok dok jednom prilikom komp nije otisao u sleep mod i posle toga mu je opet trebalo par restartovanja da se upali.
Nisam bio par dana kod kuce i komp nije paljen neko vreme i opet se tesko pali...

Trenutno je u kompu WD od 250 i novi WD green 1Tb, sistem je instaliran na manjem, napajanje je CM oz prethodnog posta.

Primetio sam da je problem izmedju maticne i hdd-ova,a mozda i gresim , sve u svemu MB ide na reklamaciju.

arki
17.10.2011, 11:24
Izvadio sam samsunga i sve je proradilo kako treba, tj. komp je poceo normalno da se pali i gasi, ali sam za svaki slucaj probao i sa CM napajanjem da vidim sta se desava i sve je radilo ok dok jednom prilikom komp nije otisao u sleep mod i posle toga mu je opet trebalo par restartovanja da se upali.
Nisam bio par dana kod kuce i komp nije paljen neko vreme i opet se tesko pali...

Trenutno je u kompu WD od 250 i novi WD green 1Tb, sistem je instaliran na manjem, napajanje je CM oz prethodnog posta.

Primetio sam da je problem izmedju maticne i hdd-ova,a mozda i gresim , sve u svemu MB ide na reklamaciju.
Koji Bios ti je momentalno za MB:confused:

evanghelion
18.10.2011, 19:31
1005 tj onaj koji je vec bio, uradio sam update juce na 2001 ali sam pre toga vadio sve iz kucista da bih odradio neke modifikacije i od kad sam spakovao nisam imao nikakvih problema... :confused:

arki
19.10.2011, 11:29
1005 tj onaj koji je vec bio, uradio sam update juce na 2001 ali sam pre toga vadio sve iz kucista da bih odradio neke modifikacije i od kad sam spakovao nisam imao nikakvih problema... :confused:
Verovatno je zbog Bios-a,znaci sve si ponovo prepakovao?pa si uradio Upg-Biosa,A nisi probao pre Fleskovanja Biosa dali je bilo problema:confused::confused:

evanghelion
20.10.2011, 1:12
Verovatno je zbog Bios-a,znaci sve si ponovo prepakovao?pa si uradio Upg-Biosa,A nisi probao pre Fleskovanja Biosa dali je bilo problema:confused::confused:

Prepakovao, pa je tako radilo 3-4 dana bez problema pa sam flashovao i dalje radi bez problema... ;)

noxy
22.10.2011, 13:20
imam problem sa racunarom...downgrade sam bios iz windows preko asus live i nakon zavrsenog procesa trazilo mi je da restartuje racunar, ja sam to i odradio i od dat ne mogu da upalim racunar...izaci samo welcome screen maticne ploce (kao na slici) i nista vise...ploca je asus m2v, socket am2....
evo i slike
http://www.dodaj.rs/f/3X/tu/4G1wDsXo/08092011539.jpg

Rocker
22.10.2011, 15:16
Zašto si to uopšte uradio? Uglavnom, odradi clear CMOS na ploči prespajanjem odgovarajućeg džampera ili prosto skini bateriju na 10ak sekundi, pa probaj onda. Ako radi normalno, uđi u BIOS i ponovo podesi stavku po stavku. Ako neće da radi, moguće je da si loše flešovao BIOS. Ako ti ne dozvoljava da odatle ponovo flešuješ BIOS, moraćeš ploču da nosiš u neki servis koji ima EPROM programator i gde će ti flešovati BIOS ispočetka.

noxy
22.10.2011, 17:03
radio sam jer su poceli da mi se gube kontroleri za lan i dvd, ali posto sam imao vec zadnju verziju biosa probao sam da downgrade, misleci da cim postoji opcija u programu moze bezbedno da se odradi...probao sam to sa vadjenjem baterije i prespajanjem jumpera ali nije urodilo plodom...neki drugi savet? inace kod mene u gradu pitao sam u par servisa i niko nema programator, svi mora da salju u druge gradove i za to mi traze po meni puno para, tako da mi se to ne isplati....

analayzer
23.10.2011, 14:30
Da li imaš uputstvo sa pločom u kome piše da možeš da povratiš bios sa diskete ili usb flasha mpja ploča 5PKC je vremenski stara ali ima tu opciju u biosu ako se desi da je bios koruptovan???:icon_stud

noxy
23.10.2011, 15:51
evo sad citam knjigu koju sam dobio uz plocu, i nasao sam da moze da se vrati pomocu diska od ploce ili usb...najgore od svega je to sto meni kad dodje do posta tastatura ne reaguje, a pre pojavljivanje slike i zvuka beep radi normalno...

noxy
27.10.2011, 2:37
w39v040bpz msi
w39v040cpz asus

sta mislite, da li mogu da dignem sistem na msi, skinem njen cip, ubacim asus, odradim fles sa dobro verzijom, skinem cip, vratim msi i posle ovaj asus ubacim na plocu.... ovu gore su oznake cipa koje su napisane na njemu...po obliku su isti, ne znam samo sta znace ova slova "b" i "c" jer je tu jedina razlika....

Srlisone
8.12.2011, 11:07
Ako bi neko mogao da mom kompu da dijagnozu, ovako na daljinu :) Kompe od pre 2 dana nece da se ukljuci.

Pritisne se power dugme, ventilatori se zavrte na kucistu, napajanju, grafickoj i procesoru. Nema nikakvih bipova sa ploce, slike nema na ekranu. Pokusaj gasenja kompa je nemoguc, osim ako se ne izvuce kabl iz struje ili se zvekne prekidac na napajanju. Reset takodje ne funkcionise. Resetovan BIOS, povadjene sve komponente osim procesora u pokusaju da dobijem bilo kakav bip i sve sto sam dobio je onaj cenzurisani "biiiiiiiiiiiiip". Probano sa drugim napajanjem, isto. Ja sam 99% siguran da je maticna...

Ima li drugih misljenja?

Konfa je sledeca:

Ploca: Asus A8N5X socket 939
Proc: AMD Athlon X2 3800+
Mem: 4x512 MB DDR Kingston
Graf: MSI ATI Radeon 3650
Napajanje: CoolerMaster 420W
HDD: joj ne znam, imam ih sto godina zaboravio sam oznake. Jedan je Segate drugi WD.

Lucic Nemanja
8.12.2011, 13:15
Ja sam slicnu situaciju imao na svom starom kompu i na kraju sam ustanovio da je razlog bio pogresno povezivanje optickih i hard drajvova sa maticnom ( i to onim praistorijskim parallel ATA klablovima xD).
I ja pucam na maticnu. Odnesi je u servis neki da je oprobaju, imaju oni one njihove uredjaje gde pustaju struju kroz plocu pa testiraju gde je kvar. Ona je najosetljiviji deo, posto nije zasticena. Dovoljno je da joj malo ogrebes neko kolo, a da ne govorim o pucanju nekih kondezatora i sta ja znam kojih jos elemenata :kreza:

darko0262
21.12.2011, 2:36
Racunar ne reaguje... kada ga upalim ventilatori se okrecu svetli power lampica treperi cd-rom a monitor se ne pali tj treperi samo lampica kao da nije ukljucen nema biosa nema nista... sta ra radim??? probao sam restartovanje biosa... vadio bateriju ,ukljucivao bez baterije pomerao zdampere za reset biosa, menjao napajanje cistio ceo racunar i opet nista..... upitanju je ploca asus m4a88td-v evo\usb3
cup phenom 955be
lc power 600w
integrisana grafika
cd-rom hdd500gb.

Flavio
21.12.2011, 11:38
Ako ništa od delova nisi menjao/dodavao u međuvremenu nego se to desilo iznenada,verovatno je ploča :n-hang: :( .

Ne znam koliko kvalitetno kućište imaš,postoji mala šansa da možda zaglavljuje Power ili Reset taster.Otkači ih i probaj paljenje/reset direktno na pinovima ploče.

darko0262
21.12.2011, 12:46
a da nije ram upitanju..??

Flavio
22.12.2011, 19:51
Trebao bi da pišti biper ako je RAM ;) .

Edit
Kog i koliko modula RAMa imaš ?

analayzer
22.12.2011, 21:45
Može i procesor da zvekne pa matična ćuti jer nema šta da je pokrene tj. signala od procesora kao i ploča da joj je došao sudnji čas:facepalm

GroleBGD
30.12.2011, 13:06
Imam problem. Skoro sam uzeo GIGABYTE GeForce 6200 TurboForce i ugradio ga u kompjuter. Kao i sto sam forum kaze, kompjuter "cuti" kada se upali tj. nema slike na ekranu iako se cuje da hard disk i ostale komponente rade. Kada vratim staru graficku (GeForce 4 MX 440) sve je normalno.

Komp je> ASUS A7N8X2.0 maticna, AMD Athlon 2500+, 512 MB RAM DDR 400, nVidia nForce2 Ultra 400 chipset. Obe graficke su AGP 8x. Kompatibilnost ne bi trebalo da bude problem jer, koliko je u mom znanju, ploca i cip set bi trebalo da mogu da podrze AGP graficke do GeForce 7 generacije, ukljucujuci i GeForce 7 generaciju (osim ako mozda ne gresim, mada sam proveravao po netu). Ne znam da li bi trebao da se azurira BIOS ili da se nesto menja zbog graficke!!!

Takodje sama graficka ima samo DVI izlaz, a moj monitor je LG flatron sa D-SUB ulazom (tj. VGA ulaz), tako da koristim i adapter (DVI to VGA). DVI izlaz ima analogne signale, tako da bi problem u prenosu eventualno mogao da bude zbog loseg adaptera.

Svaka pomoc je dobrodosla. Hvala unapred!

Flavio
30.12.2011, 17:56
Biće da je taj 6200 zreo za Recycle Bin :(

U nekim slučajevima beep-er na matičnoj hoće da pišti kad je grafika neispravna ali često je i situacija kao kod tebe sada.Sve komponente (sem grafike) rade "na oko" a slike na monitoru nema niti "ploča pišti" .

Za svaku eventualiju,vrati opet Ge Force 4 u slot i uflešuj poslednji BIOS na matičnu.Posle probaj opet da vratiš 6200 ali pažljivo pogledaj da kartica valjano legne u AGP slot!
Zna da se desi tvoj slučaj kad kartica ne legne baš 100% kako treba u AGP slot iako je sve ispravno.
Obrati pažnju isto kako limčić 6200 grafike leže u svoje mesto na kućištu kompa.U nekim ređim slučajevima,matična stoji malo niže no što treba u kućištu pa samim tim grafika ne može do kraja da uđe u AGP slot jer joj limčić ne može dublje pošto zapinje o kanal u kućištu (ako me razumeš).

Eto,probaj tako pa vidi onda ali,ipak se plašim da je ta grafa "gecrkt",posebno ako si je uzeo polovnu :( ...

Edit
Kompatibilnost ploče i grafe 99% nije problem.Takva ploča bez problema vozi bilo koji GeForce za AGP slot.
Postoji (maaala) mogućnost da DVI->VGA adapter pravi problem pa probaj i sa nekim drugim adapterom.To što inače koristiš takav adapter nije problem ;)

GroleBGD
1.1.2012, 19:55
Hvala puno na odgovoru. :)

Pazi, grafička jeste kupljena polovna, ali je garancija jos uvek važeca tako da ja nisam hteo da se zezam nego sam je lepo odneo nazad u prodavnicu u rekao "takva i takva stvar, šta ne valja?!?". Uzeli su je i, kada je budu ispitali, javice mi šta je problem.
Ako nije u grafičkoj, onda jedino da probam sa flešovanjem BIOS-a, jer ne znam šta bi drugo moglo da bude. U svakom slucaju moram da sačekam njih, ali čim saznam šta se dešava, javljam! :)

Hvala još jednom! ;) :D

Flavio
2.1.2012, 10:57
Čovek se uči dok je živ :D pa obavezno javi šta su rekli u servisu :) .

Btw,letos sam jednu takvu G-Byte 6200 uzeo polovnu i testirao je na Asus A7N8X-X (low budget ploča).Potom je ugradio na MSI K7N2 Delta ploču (isto nForce 2 čip) i eno je radi dan danas ;) (pu,pu,pu :kreza::rofl:).

GameFREAK
5.1.2012, 3:57
Pozdrav ljudi. Danas sam se ponovio ovim kucistem http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-dg-01b-d-u-405anp-450w-dragon/comp_comp_case/48/1444 . Prepakovao sam konfu iz starog kucista u novo i sada ne mogu da startujem komp, odnosno startujem ga ali nemam slike na monitoru, nema ni biosa ni nista. Na grafickoj mi svetli crvena dioda pored koje pise ctf. To bi koliko sam video trebalo da znaci da se pregrejala, ali to nije moguce. Kuler na njoj kao i svi ostali rade normalno. Kablove sam prekontrolisao milion puta. Ima li neko neku ideju, izludeh?

Akvagel
5.1.2012, 17:27
dobar dan svim clanovima zelim...
ja sam nov ovde pa mozda se i ovo pitanje koje cu postaviti vec pojavljivalo, pa se unapred izvinjavam ako nisam video
naime.,,,
u konfiguraciji MB asus K8Ux
sa amd 2,5 box CPU
mem 2 x 256 ddr dimm
i GPU v9250 magic 128 m
i ispravnim napajanjem 400 w 20 +4
imam problem sa biosom,, naime ,, kada startujem masinu,, led dioda na ploci svetli, kuleri se pale i na cpu i na napajanju,, optika radi , hddd vrti ali
NE CUJE SE bip startovanja biosa uopste i ne izlazi nista na monitor, bas nista,..
pokusao sam sa drugim napajanjem,, ista prica, menjeo memoriju ista prica,, skinuo grafu opet isto...
ne znam sta bih jos mogao probati i da napomenem da MB je radila bez ikakvih problema.. pomoc,, HVALA:eek:

NIKOLA94s
5.1.2012, 18:00
Probaj da izvadis cmos bateriju......

izgleda kao na silici(pozicija verovatno nije ista)

izvadi polako bateriju i ostavi je jedno 5-10 min, zatim je vrati i ukljuci racunar...trebalo bi da uspe :)

Akvagel
5.1.2012, 18:24
Probaj da izvadis cmos bateriju......

izgleda kao na silici(pozicija verovatno nije ista)

izvadi polako bateriju i ostavi je jedno 5-10 min, zatim je vrati i ukljuci racunar...trebalo bi da uspe :)

da, .Pokusao sam i to,, ima jos i caka sa jumperom JBAT koji kao resetuje bios,, medjutim negde sam video da to bas i niej pozeljno da se radi...nista se ne dogadja svakako,, pokusah i sa druhom plocom i cpu u istom kucistu, jedino nisam grafu menjao, moguce da je ona riknula? ali i kada je skinem nece da se "cuje" bios,,.. u oba slucaja..uf

sboban
5.1.2012, 19:09
Isti problem, zna li neko resenje. Bios flesovan sa poslednjom revizijom. Kad uspe da krene radi sve bez problema, cim se ugasi nema ponovnog paljenja bez vadjenja kabla iz struje i jedno 10_ak minuta "odmora" pa opet nanovo.

Flavio
6.1.2012, 14:00
Biće da su oboma ploče :n-hang: :( ...

@Akvagel ,izvadi sav RAM iz ploče i upali mašinu tako.Ako ni tad ne pišti ploča onda je najverovatnije mrtva i pomoći nema-sem druge ploče :( .
Naravno,podrazumeva se da su svi konektori spojeni dobro,da su ispravni tasteri na kućištu itd. ...

@GameFREAK,ima li šanse da grafa nije lepo legla u slot ??
Pogledaj šta sam napisao gore za @GroleBGD.
Event,izvadi grafu i upali komp tako,bez nje! Ugasi ga posle minut-2 na On/Off taster,vrati grafu pa probaj onda :( ...

Filip89x
12.2.2012, 23:38
Racunar kada se ujutru ukljuci radi bez problema, blokada, restartovanja i sl. Temperatura procesora, ploce, grafike, hdd i memorija je po defaultu. Medjutim, kada ugasim racunar i probam odmah da ga ukljucim, racunar samo "Cuti", odnosno upali sve ventilatore, trepne jednom lanpica za hdd i dvd i ne dize nista, ne pali monitor niti daje bilo kakav beep, mogu da ga ugasim ako drzim dugme za startovanje 5 secundi, ako probam vishe puta za redom, racunar se na kraju ukljuci i moze da radi nedelju dana da se ne gasi, a pritom se na njemu igra gta 4 , la noar, koristi auto cad i sl. Ako ga ugasim i sacekam da prodje 40 min, nema sanse da ga ukljucim u narednih 4-5 sati.
Na ploci sam probao, novo napajanje, drugi proc, drugi hdd, drugu grafiku i drugu memoriju, takodje sam probao i drugi produzni kabl i sam kabl od napajanja ali ista prica. Ponovo sam instalirao bios (zadnju verziju) i vadio bateriju i restartovao ga na dugme jer nema dzamper za cmos nego dugme... Racunar je star 5 godina, a ovako mi radi godinu i po dana, na ploci od konponenti nista nije crklo niti se pokvarilo...
Ocigledno je ploca problem, ali me zanima sta se desilo i zasto se desilo? I da li ako kupim novu plocu moze to ponovo da se desi? Ako neko zna kako mozda da popravim ili tako to neka mi javi? Majstori kazu da su kondenzatori ispravni!!! Hvala unapred i izvinite sto sam ovoliko napisao ali enigma je velika??? POZZ

nerro7
13.2.2012, 0:24
Pozdrav ljudi. Danas sam se ponovio ovim kucistem http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-dg-01b-d-u-405anp-450w-dragon/comp_comp_case/48/1444 . Prepakovao sam konfu iz starog kucista u novo i sada ne mogu da startujem komp, odnosno startujem ga ali nemam slike na monitoru, nema ni biosa ni nista. Na grafickoj mi svetli crvena dioda pored koje pise ctf. To bi koliko sam video trebalo da znaci da se pregrejala, ali to nije moguce. Kuler na njoj kao i svi ostali rade normalno. Kablove sam prekontrolisao milion puta. Ima li neko neku ideju, izludeh?

Ištekaj kabl iz napajanja, izvadi bateriju sa ploče, čekaj 10min i vrati je, ubaci kabl i ulkjuči.

Kad god prčkaš oko kompa, izvadi bateriju.

Flavio
13.2.2012, 0:40
@Filip89x ,kako ti se kreće temperatura ploče ??

Baratao sam sa nekoliko mat. ploča,sa nForce 4,nForce 5 i nForce 7 (AM2/AM2+) i skoro svakoj se temperatura kretala u nekim,po meni,suludo velikim vrednostima :eek: !
Bukvalno,od 60 do 80 stepeni!
Jednu MSI GF8300 (srednja klasa) sam xpres prodao :( jer mi se nije sviđalo što se T ne spušta ispod 62-3*C nikako :mad: .
Prošli mesec sar sređivao neki komp sa Biostar GeForce6100/nForce 410 čipom (zelena,jeftinija klasa).NB temp stoji na 68-70*C i ne zarezuje 2% da se spusti iako sam u Briza kućištu napravio dobru promaju sa 3 vent-a :mad: .I na dodir NB hladnjaka oseti se da je baš usijan-ugrubo kao i da odgovara očitanoj temp..A fabrički NB hladnjak minijaturan :confused: :facepalm .
Da ne dužim dalje,mislim da i kod tebe ta visoka radna temperatura polako počinje da uzima danak.Stalno je vruće i vremenom lemovi počinju polako da gube kontakt ...

My two cents :D

Filip89x
13.2.2012, 11:19
Hvala na brzim odgovorima!!

Temperatura Procesora AMD athlon 64 x2 6400 kad brat igra gta 4 (po 4 sata) je core0-51c core1-50c i nikad nije presao preko toga, cale je kupio taj proc pre 5 godina u Americi jako jeftino bez hladjenja i onda smo ovde sastavili komp i kupili Kuler masterovo hladjenje. Ploca je MSI K9N SLI v1 temperatura ide do 55c, grafika je MSI R4830 OC 1GB temperatura ide do 54c GPU i 59c MEMIO, sve s8u to max temperature posle 4h igranja gta 4 ili LA NOIRE na HIGH.... U idle i to posle 24h CPU 38c, Ploca 41, Graf 39.... (sad dok pisem su te). Kada sma prvi pu pre godimu i po dana primetio problem, probao sam sve ( inace na svakih 8-9 meseci cistom komp) skinuo sam cak i hldnjak sa ploce i stavio novu pastu, stavio novu pastu i na hladnjak na grafici naravno i hladnjk od CPU-a redovno cistim i menjam pastu na dve godine, tako pise na uputstvu...

Problem ne bih ponovo ni primetio da nije bilo ovih apela za stednju, pa sam gasio komp i onda posle sat i po probao ponovo da ga ukljucim i suocio se ponovo sa starim dobrim problemom...

Zvao sam i servis spominjali su i neke elektrolite, ali su mi rekli da budem srecan sto je trajala 5 godina...

Kupio bih novu plocu (recimo ASUS m4n78 pro, ne mogu da biram mnogo jer nema AM2 vishe u prodaji) pa me interesuje da li je dovoljno da kupim novo napajanje i produzni kabl i da stavim stare konponente, hdd i dvd su stari 8 meseci, grafika, proc i ram guraju i dalje sve, a uzeo biyh sigurno AM2+/AM3 ready pa bi recimo za godinu dana stvio neki quad i neku jacu graf... Da li je to preporucljivo, jer ne znam koliko ce ovako josh raditi....

Filip89x
14.2.2012, 14:34
Uzgred evo probao sam da ga ugasim i da izvucem kabl od napajanja na 20 min, i nema sanse da ga upalim u narednih 5 sati :( . Probao sam da izvucem i bateriju i kabl od napajanja na 20 min i ponovo isto....:( .

Da li postoji sansa da je graficka karta ili procesor ili RAM napravio problem i da ce i na novoj ploci biti isto??? Ja planiram da kupim novu plocu i napajanje i produzni gabl, kako bi koliko toliko bio siguran da se ovo ne ponovi!!!:confused:

Flavio
14.2.2012, 21:26
Hmm,po svemu rečenom,izgleda je ploča ipak pri kraju :( .
Za tih 5 godina ona je kod tebe dobro odradila obzirom da ti je komp više uključen nego isključen sve te godine!

I dalje mislim da je problem tzv. "hladan lem".Neki delić na ploči gubi kontakt čim se ista isključi i malo ohladi.Možda bi pomogla budž intervencija grejanjem ali,ne preporučujem.Prvo,nzm koliko bi i to bilo trajno,drugo,pitanje koliko bi ti stručno to neko uradio i naplatio.

Koliko shvatam,ti bi ustvari sad praktično zamenio samo ploču novom.Ostavio stare komonente,sem napajanja a kasnije,stavio jači proc na tu,praktično AM2+ ploču ??

Nije loša ideja,no,bilo bi dobro sve staviti na papir i videti finansiski momenat ;) .
Da li zameniti samo ploču sad ili,prodati taj 6400+,sav DDR2,sadašnje napajanje pa,na to dodati kintu koju bi i tako dao za npr. tu Asus M4N78 i preći na noviju generaciju :dedica: ?

Edit
Ti neki "elektroliti" su kondenzatori za koje kažeš da ti je majstor rekao da su OK ;) .

mirko2511
23.2.2012, 2:10
Imam jedan racunar koji mi danima zadaje glavobolje..
U pitanju je AMD Sepron 2000+ klokovao sam ga davno na 2200+ i radio je savrseno,ploca je gigabyte 7VT600P-RZ ,na njemu neka Nvidea grafika od 64 MB,3x256 DDR-1 RAM-a i hard od 80 GB...
Pre neki dan sam povadio sve delove da prepakujem u lepse kuciste i krenuli su razni problemi sa zvukom itd,ali to sam resio,ostao je jedan problem koji ne mogu vec danima...
Ponekad kada ga startujem,samo cuti i ekran je u standby modu,onda ugasim napajanje na dugmetu pa ponovo ukljucim i startujem,onda krene normalno,izbaci prozor gde ocita velicinu grafike,pa se cuje beep i predje na prozor gde testira RAM,odmah zavrsi,ispod treba da detektuje HDD i citac ali ne pojavi se ni ono detecting IDE drives,vec samo stoji tako sa RAM-om i ne mozes mu nista,samo cuti..
Ako stisnem dugme za hardverski restart nece da upali ekran ponovo,i onda jedno 10 puta palim i gasim na napajanju pokusavam,dok jednom ne prodje,kada prodje radi fenomenalno,vadio sam bateruju sa ploce par puta,ne pomaze mi,pomenjao kablove,probao 3 razlicite graficke,testirao RAM memorije,sve dobre,testirao HDD i on je dobar,napajanje promenio,ako neko moze da pomogne prihvatam sve,ubi me u pojam komp.. :(:(

boki64
29.5.2012, 13:26
Prijatelj poseduje dva starija racunara i posle grmljavine jedan komp je otkazao pa je radi probe sa ispravnog skinuo napajanje i probao na prvom i naravno nista ne radi. Vratio je napajanje na ispravni komp i sada i on ne reaguje. Pali vent na procesoru nema slike cak ni bios (sve je crno) i sto je najcudnije ne treba da pritiska dugme na kucistu tj. pali se pri prikljucenju kabla na el. mrezu. Nista nije pipano ni kablici za povezivanje tastera znaci samo kablovi za napajanje ploce i diska i cd- a. Ploca je epox ep-4pda3i intel 478 865pe + ich5 i ima displej na sebi koji daje kod FF ( u manualu najblize sto sam nasao je  FFh Boot Attempt INT 19h) Nema onih beep signala. Probano je novo napajanje- isto se ponasa Vadjena je baterija i clear cmos . Da je procesor u pitanju valjda bi ploca pistala? Da li imate neki predlog?
unapred hvala

macan32
29.5.2012, 14:34
Prijatelj poseduje dva starija racunara i posle grmljavine jedan komp je otkazao pa je radi probe sa ispravnog skinuo napajanje i probao na prvom i naravno nista ne radi. Vratio je napajanje na ispravni komp i sada i on ne reaguje. Pali vent na procesoru nema slike cak ni bios (sve je crno) i sto je najcudnije ne treba da pritiska dugme na kucistu tj. pali se pri prikljucenju kabla na el. mrezu. Nista nije pipano ni kablici za povezivanje tastera znaci samo kablovi za napajanje ploce i diska i cd- a. Ploca je epox ep-4pda3i intel 478 865pe + ich5 i ima displej na sebi koji daje kod FF ( u manualu najblize sto sam nasao je FFh Boot Attempt INT 19h) Nema onih beep signala. Probano je novo napajanje- isto se ponasa Vadjena je baterija i clear cmos . Da je procesor u pitanju valjda bi ploca pistala? Da li imate neki predlog?
unapred hvala

Neka proba sa nekom drugom tastaturom jer mozda je na ovoj neko dugme zaglavilo, a desavalo mi se da nece da se podize windows zbog zaglavljenog tastera za resetovanje racunara na kucistu. Mozda se je i taster za paljenje racunara zaglavio pa se zato komp pali kad se ukljuci u struju.

boki64
29.5.2012, 19:04
Probana i druga tastatura i mis.Desavalo mi se ranije pa znam za to. Nije do toga jer nema nikakvog signala- crn ekran. Da dodjem do biosa pa posle je sve lakse ali ovako moram da probam i plocu i procesor.Razmisljam da kupim neki polovan procesor pa da probam

Nicolaas
1.6.2012, 15:19
Pozdrav svima, ja imam sledeci problem pa bih zamolio za neki savet. Vec nekih dve nedelje racunar nece da pokrene sistem prilikom paljenja ili restarta. Kad ga ukljucim na glavno dugme lampice zasvetle ali ne cuje se beep, racunar se cuje da radi, nema slike na monitoru. Kuleri normalno rade. Tek nakon sto vise puta uzastopno palim gasim glavno dugme sistem se normalno pokrene. Sta je problem ? Prvo mi pada na pamet da je napajanje. Imam garanciju jos 6 meseci pa razmisljam da je najbolje da ga nosim u servis. Hvala.

dragonfly0
1.6.2012, 17:14
Prijatelj poseduje dva starija racunara i posle grmljavine jedan komp je otkazao pa je radi probe sa ispravnog skinuo napajanje i probao na prvom i naravno nista ne radi. Vratio je napajanje na ispravni komp i sada i on ne reaguje. Pali vent na procesoru nema slike cak ni bios (sve je crno) i sto je najcudnije ne treba da pritiska dugme na kucistu tj. pali se pri prikljucenju kabla na el. mrezu. Nista nije pipano ni kablici za povezivanje tastera znaci samo kablovi za napajanje ploce i diska i cd- a. Ploca je epox ep-4pda3i intel 478 865pe + ich5 i ima displej na sebi koji daje kod FF ( u manualu najblize sto sam nasao je  FFh Boot Attempt INT 19h) Nema onih beep signala. Probano je novo napajanje- isto se ponasa Vadjena je baterija i clear cmos . Da je procesor u pitanju valjda bi ploca pistala? Da li imate neki predlog?
unapred hvala
Probaj ATA kablove malo da razmrdas, a i RAM izvadi pa vrati probaj i u drugi slot. Imao sam slicnih problema sa EPOX-om.

ivan90BG
17.6.2012, 0:08
Pozdrav. Imam jednog zanimljivog pacijenta. Po rečima vlasnika već godinu dana se pri uključivanju pojavljuje na ekranu "keyboard/interface problem press F1... ". I kada se pritisne F1 boot proces prođe normalno. Pre dva dana se desio prvi veći problem. Windows je bacio kašiku (plavi ekran), posle toga komp nije hteo da se uključi (simptomi iz naziva ove teme, kuleri rade, ali se ništa ne dešava), probam ja više puta restar na magično dugme, ništa. Otvorim kućište da pogledam kondenzatore na ploči i u napajanju. Svi su naizgled dobri. Sastavim sve, ali povežem od kablova samo miš, tastaturu i monitor. Stisnem dugme, kad ono uključi se (uz poruku BIOS-a da više puta nije uspeo da se uključi). Kada je došlo do učitavanja Windows-a, ona animacija koju 7-ica ima zablokira na jedno pola minuta pre pojavljivanja žutih,plavih,crvenih,zalenih svetala. Nekako se on sabere i nastavi, i skroz se digne. Naizgled je sa Windows-om sve u redu. Ja uključim mrežni kabl kablovskog modema, i posle 15 sekundi puc, plavi ekran i neka memory management greška. Sledi magično dugme, nakon čega se podigao skoro normalno, ona animacija učitavanja Windows-a je samo malo secnula, umesto da zablokira.

Tako je komp radio ceo jedan dan bez problema. Danas se desi isto. Samo što nisam otvara komp, već sam samo izvukao sve kablove i sačekao malo, opet uključio samo osnovne stvari i opet se digne on sa istim blokadom animacije učitavanja na pola minuta. I opet ja uključim LAN kabl iz modema, i opet Windows baci plavi ekran (ovoga puta je greška bila IRQL, sve mi se čini da tip greške u ovom slučaju nije nešto važan već je to prva stvar koja je ovoga puta pukla u Windows-u, usled hardverskog problema, prošli put je puklo nešto drugo). Elem, isključim kabl modema i onako pogledam u lampice, kad imam šta i da vidim, lampica PC upaljena (a nije povezan na komp) ostale četiri lampice gore potpuno bez veze (naravno ne u skladu sa stanjem u kome se modem nalazi), a takođe je bio malo previše vruć na dodir.

Za svaki slučaj sam dao instrukcije da računar bude bez interneta, pa ću da vidim sutra i za dva dana da li računar radi lepo. Šta znam u čemu može biti problem.

Konfa: ASRock ploča, AMD Athlon II X2 3.0 GHz, 2x2GB DDR3 1333 (zaboravih da pogledam detaljnije od ovoga)

Eto, to su moja zapažanja, izvinjavam se što je opširno, ali mislim da je svaki detalj važan, kakva su vaša mišljenja.

Takođe sam otkrio da mi glinerica svetli u ruci kad dodirujem oba kraja. :eek:

Flavio
17.6.2012, 21:14
Koje napajanje je u kompu ?
Jel pomaže Clear CMOS ?
Pregledaj hdd Sentinelom ...

Takođe sam otkrio da mi glinerica svetli u ruci kad dodirujem oba kraja. :eek:
Da niste neki rođaci http://www.seecult.org/vest/biba-struja-u-bioskopima :D :kreza: ...

ivan90BG
17.6.2012, 22:39
Kada sam rekao gore da je posle mog prvog čačkanja radio jedan ceo dan, nisam dobro rekao radio je znatno manje od jednog dana (samo što sam ja otišao da pogledam pri kraju dana). Upravo sam dobio informaciju da je sada bez priključenog modema radio jedan ceo dan i da se pali normalno. (znam da bi statističari rekli da uzorak veličine 1 ili 2 ne znači ništa, ali ipak ne bih rizikovao da se komp pokvari naskroz zarad statističke značajnosti). Napajanje i dalje ne znam koje je, kućište je MS Industrial (možda je i napajanje isto), na napajanju piše 260W, s obzirom da je mali broj moguće je da je tačan.

aconi
17.6.2012, 23:08
Obavezno probaj sa drugim napajanjem

Strider
2.8.2012, 21:32
Pozdrav svima, ja imam sledeci problem pa bih zamolio za neki savet. Vec nekih dve nedelje racunar nece da pokrene sistem prilikom paljenja ili restarta. Kad ga ukljucim na glavno dugme lampice zasvetle ali ne cuje se beep, racunar se cuje da radi, nema slike na monitoru. Kuleri normalno rade. Tek nakon sto vise puta uzastopno palim gasim glavno dugme sistem se normalno pokrene. Sta je problem ? Prvo mi pada na pamet da je napajanje. Imam garanciju jos 6 meseci pa razmisljam da je najbolje da ga nosim u servis. Hvala.

Nosis u servis, obavezno. Inace, tu je izuzetno mnogo potencijalnih krivaca, tako da se sa sigurnoscu ne moze reci nista bez neke dijagnostike. Najmanje verovatna je graficka, desava se da to bude zbog RAM modula (da, RAM modula... ma koliko zvucalo nepovezano, jedan od dva modula mi je crkao, i zato nije hteo da se boot racunar), ali, u principu, u nekom mojem iskustvu, najcesce je krivo napajanje. Evo, pre nepun mesec dana sam imao slican problem, s tim sto u kasnijem stadijumu su cak i kuleri stajali, verovatno neki kratak spoj. Kuleri su radili normalno bez prikljucenog 4pin CPU konektora. Promenom napajanja u nesto renomirano sve je reseno, i ta ista konfiguracija sad veselo radi. Dakle, nema sumnje da je nesto hardverski, i OBAVEZNO nosi u servis. Zasto bi trosio zivce i pare na popravke kad ce neko drugi to uraditi bolje od tebe, najverovatnije i to za dzabe. ;)

PS mode
2.8.2012, 21:44
Najverovatnije je napajanje uzrok.Popravi to dok nije nesto drugo otislo zbog napajanja.I ne ukljucuj ga na silu da ne zeznes jos vise.Popravka sto pre.

Marek
11.12.2012, 19:36
Kupio sam polovnu Saphire 3650 agp graficku da bih zamenio staru zbog koje slika ponekad malo treperi, i kad sam je ukljucio ona zavrti ventilator na sekundu i stane, slike nema. Lepo sam ukljucio onaj floppy konektor, napajanje nije problem posto je novije i na njemu su radile mnogo jace komponente. Probao sam sa stare graficke ventilator da stavim i isto radi sekundu i stane, a kada ovaj ventilator na staru graficku on vrti. Da li sam kupio pokvarenu graficku ili sta? :)

Flavio
11.12.2012, 20:42
Moguće i da je neispravna. Ako možeš,probaj karticu i na nekoj drugoj ploči.
Mala mogućnost postoji da se ta kartica "ne miriše" sa tvojom matičnom pa,pregledaj sve opcije u BIOS oko podešavanja za AGP slot.Takođe,proveri da li postoji novija verzija BIOSa za tvoju matičnu i,ako ima,šta ispravlja od grešaka,da ne bi flešovao bez preke potrebe.

Marek
11.12.2012, 21:07
Hvala na odgovoru. Mada iznervirao sam se i polomio sam je malopre. Takve polovne gluposti za jos gluplji matori kompjuter vise nikad necu da kupujem. :)

jozvan_Kg
11.12.2012, 21:29
Moguće i da je neispravna. Ako možeš,probaj karticu i na nekoj drugoj ploči.
Mala mogućnost postoji da se ta kartica "ne miriše" sa tvojom matičnom pa,pregledaj sve opcije u BIOS oko podešavanja za AGP slot.Takođe,proveri da li postoji novija verzija BIOSa za tvoju matičnu i,ako ima,šta ispravlja od grešaka,da ne bi flešovao bez preke potrebe.

Mala mogućnost?
Ta kartica je nekompatibilna sa skoro svim pločama napravljenim pre 2005.-te godine, dok sam radio u servisu imao sam mali milion slučajeva da neće da se probudi komp sa njom jednostavno.

MajaKatastrofa
4.1.2013, 23:07
Ja sam se registrovala na forum bas zbog problema sa kompjuterom, slucajno sam naletela na ovu temu. Mozda sam i pronasla odgovor, provericu u utorak neke stvari. Evo moje price:
Moj deda ima kompjuter koji je prilicno star i nikad nije ciscen i prepun je virusa. Njegov flesh mi je uneo u kompjuter citav zooloski vrt i resila sam da mu sredim kompjuter. Ocistila sam ga od prasine, neverovatne scene, steta sto nisam slikala taj horor. Sve slike i dokumente sam prekopirala na D particiju a onda sam narezala na 3 DVD-a, instalirala antivirus od koga je jadnicak grcao i skenirao citav dan brzinom puza. To je kompjuter sa nekim Celeronom, ima 400Mhz i 256 RAM i zasebnu graficku. Ne znam sta je tacno unutra ne mogu da vidim, ne radi Windows sad. Sta se dalje dogadjalo, antivirus je zeznuo Windows i doticni je preminuo. Neka sistemska datoteka je bila zarazena i on je ubio prilikom Boot skeniranja.
Probala sam da instaliram novi WIN XP i instalacija stigne do nekog koraka i onda stane i prijavi gresku, ili neka datoteka sa instalacionog diska je osecena, ili se pojavi plavi ekran i blabla. A disk je o.k. Izvadim HDD i instaliram na drugom kompjuteru WIN XP i vratim u ovo kuciste i onda se dogodi provera RAM memorije, onda nabroji komponente i kad treba da se podigne WIN onda je crn ekran. Nema pistanja nema nicega. Svi ventilatori zuje, lampica svetli. Nista. E to je moj crni ekran. Da li je moguce da u tom kucistu nece da radi HDD ako je formatiran NTSC umesto FAT32 kako je bio ranije? Deda misli da sam mu ja unistila kompjuter, kaze da je super radio dok ga ja nisam otvorila... :dedica:

water wizard
5.1.2013, 0:44
Majo Katastrofo :D koliko sam razumeo vadila si hard disk i instalirala XP na drugom kompjuteru pa si vratila tako instaliran hard disk nazad u dedin kompjuter.. ako je tako onda moguće da neće da se pokrene, nego formatiraj ponovo hard disk i probaj da instaliraš ponovo windows, a možda i dedin CD ne radi baš najbolje pa zaglavi..

Flavio
5.1.2013, 2:54
Ne bi trebalo da bude problem ako je NTFS .
Crni ekran je očekivan u situaciji koju opisuješ.Takve transplantacije mogu da ožive :opanachke ako je Win instaliran i HDD prebačen na ploče sa istim čipsetom ili bar istim proizvođačem čipseta na pločama. Meni je uspelo par puta i sa različitim čipsetima ali sam pre vađenja HDDa išao u Device Manager i UnInstall vitalne stavke (IDE,AGP,CPU,...) .

Što se tiče grešaka prilikom instalacije XPa kod dede u kompu,čini mi se da imaš problem sa RAM-om. Za početak izvadi RAM iz slot(ov)a,detaljno proveri da nema prašine u slotovima kao i na kontaktima modula.Njih možeš malo i da očistiš običnom gumicom za brisanje papira (samo zlatne kontakte na RAM modulu).Onda vrati RAM u slotove ali obrati pažnju da lepo sednu na mesto i da se obe bravice ravnomerno zatvore.
Ako i dalje bude problema pri instalaciji XPa,onda bi trebalo testirati RAM sa MemTest86 isl. al probaj prvo čišćenje.

Snipe
5.1.2013, 16:47
Evo ovako, tema je podugacka, mozda postoji negde odgovor ali ipak da iznesem problem. Na ovu masinu je trebalo samo da instaliram Windows XP medjutim....

MB ASUS A8N-E
CPU AMD Athlon64 (nisam zagledao model)
RAM 512MB

Naime kada sam upalio prvi put kompjuter izbacio mi je gresku
CPU fan failed or too low speed

Usao sam u BIOS iskljucim taj warning jer ventilator se vrti normalnom brzinom, medjutim primetim da System Time/Date nisu kako treba pa ih podesim i upalim kompjuter. Windows se normalno podigne i sve radi uz par prozora sa greskama.

Ugasim komp, izvadim kabel od napajanja, vratim ga i upalim komp, ponovo mi iskoci greska CPU fan speed... i datum i vreme resetovani.
Zamenim bateriju, podesim BIOS, nekoliko puta restartujem sve radi normalno.
Krenem da skidam na DVD diskove neke podatke i nakon 10-og diska odustanem i odem spavati.

Ujutru ustanem upalim ga kako bih nastavio, iscita nForce4 i tu zastane, ne moze da se podigne sistem a ne moze ni da se udje u BIOS, samo teski reset, vadjenjem baterije, dzamperisanjem, prespajanjem kontakta lezista baterije nekim provodnikom i vadjenjem kabela od napajanja moze da se udje u BIOS, nakon njega u Windows ali vec sledeci put opet je neophodan teski reset BIOS-a da bi mu se pristupilo.

Baterija koju sam stavio je 3V CR2032 ne znam ime proizvodjaca jer je manje poznat.

Zanima me sta moze da uzrokuje ovakav problem, i zasto se odjednom manifestovao kada je pre toga sve radilo kako treba? Da li nesto lagano umire na ovoj ploci ili...

Flavio
5.1.2013, 22:33
Sličan problem http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=86015

Snipe
6.1.2013, 0:33
Sličan problem http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=86015
Skoro pa slicno sam i ja uradio, nakon reseta i ponovnog podesavanja BIOS-a ubacio sam XP sa integrisanim SP3 obrisao sve particije, formatirao i za sada radi normalno, inace HDD mu je nakacen na SATA port a opticki je nakacen na IDE port, provericu jos jednom podesavanja po BIOS-u cisto sigurnosti radi.

Krajnje cudan problem.

rudic.m
19.1.2013, 19:16
Imam problem kod paljenja kompa jos odavno.Nece da se pali na dugme.
Spojio sam na napajanju zelenu i crnu zicu i napajanje se popalilo.Stisnuo dugme,racunar se startovao.Kad se startuje mogu da odpojim zelenu i crnu zicu i racunar radi.
Ili,racunar ugasen,spojim zice,radi napajanje dok je spojeno.Kad odspojim ,ne radi.Sa odspojenim zicama stisnem power dugme i onda samo dodirnem masu na zelenu zicu i racunar startuje.Da li je to neki problem u ploci ili je do napajanja?

water wizard
19.1.2013, 19:21
mislim da ti ne radi dugme na kućištu ili nije lepo povezano matična sa kućištem

rudic.m
19.1.2013, 21:15
Dugme je u redu.Normalno se pali kad prespojim pinove.

Strider
19.1.2013, 21:38
Jel me *****avas ? Brt, uloga dugmeta je da prespoji pinove ! Ako ono ne radi, pinovi se nece prespojiti, i upravo zato mozda nece upaliti

rudic.m
19.1.2013, 21:55
Aj procitajte ponovo!
dugme radi!Prespojim pinove i ventilatori se popale,stisnem dugme i onda se racunar pali.Isto tako,ako je dugme upaljeno,onda samo prespojim pinove na kratko i pali se.Probao sam ja i da prespojim pinve dugmeta.Dugme je u redu.
a sta od struje prespaja dugme?masu?

Strider
19.1.2013, 22:39
Jes.... izvini...

Onda ne bih znao sta da ti kazem... Prvo sto mi pada na pamet je maticna, magistrala od front panel prikljucka do samog ATX prikljucka. Ako napajanje upali manuelno, onda verovatno nije do njega...
Dugme, inace, radi isto to sto si ti uradio. Spaja ta dva pina kako bi upalio napajanje, kao sto i ti radis

milkens
22.1.2013, 20:29
Pozdrav svima.Imam jedan problem i kontam da je maticna otisla,al reko ajd da napisem u cemu je stvar mozda je imao neko slican problem.
Izvadim ja iz jednog kucista procesor i zamenim sa mojim,ne znam skroz tacne nazive procesora oba su AMD Atloni jedan je 2.7ghz a drugi 2.2ghz,oba su AM2 soketi kao sto su i ploce..medjutim taj od 2.7ghz kada sam ubacivao u moj komp hladnjak na procesoru pasta je zapekla pa sam malo teze skinuo procesor,onda sam promnuo paste na oba kompa,ukljucio komp krene da se pali,svi kuleri se popale hard krene da krlja (tj radi :D),dize sistem verovatno iza ali crn ekran na monitoru,izvadim procesor vratim stari od 2.2ghz medjutim ista situacija..ali da nagovestim da drugi komp radi sa oba procesor..izvadim bateriju vratim nista,povadim sve delove vratim nista,stavim drugu graficku posto sam mislio da je ona otisla,al nista,zameni ram mem nista,napajanje mi je staro 2-3 meseca,tako da kontam da nije do njega..mada kontam posto mi nesvetli ni mis,ni tast ne daje znake zivota,kontam da je ploca riknula..proverio sam kondenzatore da nisu nabubrili il tako nesto ali sve vizuelno izgleda ok :S

Flavio
23.1.2013, 15:24
Ploča 99%
Ili je zveknula ili ludnula,no,ne znam lek ni za jedno (osim ovoga što si već probao) :(

sale89ns
23.1.2013, 19:26
Pozdav!
Imam stari komp koji hocu malo da "nabudzim".
Ovako:
Maticna je: asus a7v400-mx i ima integrisanu graficku.
Procesor: amd ceptron 2200+
ram: 512+256
napajanje: 400w

Kupio sam sledece:
graficku ATI radeon 9600, novu maticnu Asus A7V8X-X sa procesorom AMD Athlon 2500+ i 3x 512 rama.
Spakovao sam sve u kuciste, sve sam lepo kablove uklopio, ali kad upalim nema slike na monitoru, samo se ugasi u sleep mode. Pa me zanima sta treba da uradim, da dignem novi OS ili mozda nesto u biosu?
Hvala unapred!

adrija
24.1.2013, 1:20
Zdravo!
Imam problem sa lap-topom,kupljen pre nesto malo vise od godinu dana,i dala sam drugaru da mi instalira OS (posto se ja uopste ne razumem u racunare,ali uopste!),i racunar je funkcionsao neko vreme,a onda je poceo da se sam gasi.Radi 5,10 min i izgasi se.
Ponovo sam odnela tom drugu,i on je ponovo instalirao 7,nanovo.I evo sad posle dva meseca,ponovo se gasi.Kad ga upalim stoji mi prozor na kom pise da treba da instaliram,zamenim ili kako vec "windows/system32/rasman.dll"
?!!
Da li neko moze da mi pomogne sta treba da radim.Mislim da vise nema svrhe da dajem drugu ponovo na popravku.
I da imam jos jedan problem ,kada spustim pokolpac a ostavim ukljucen lap-top,kada hocu ponovo da ga koristim,tj. kad podigem poklopac monitor se ne pali...A dugmici na tastaturi rade (Caps Lock,Num)?
Ja posto ne znam sta da radim,izvadim bateriju i ponovo ga ukljucim.
Plasim se da to moze da mu skodi.
Ako neko ima bilo kakav predlog sta da radim :)

adrija
24.1.2013, 1:28
I da zboravila sam da napisem da mi u dhis esnom donjem uglu desktopa stoji
"Windows 7
Build 7601
This copy of Windows is not genuine".
Mozda je to kljuc problema?

Strider
25.1.2013, 20:42
Sta li je tom kompjuteru ? Zaboga....

Salu na stranu, reinstaliraj Windows i OBAVEZNO iskljuci automatske update-ove. Najbolje neka ti to uradi neko ko poznaje materiju. Taj drugar ili nema pojma, ili je bio rastrojen tog dana :D

Problem, naime, je u tome sto imas nelegalni Windows. Kao odgovor na to, Microsoft ima svoje nacine da ti pomrsi planove, kao sto si iskusila delom.

P.S: Dobrodosla na forum !

freeminder
26.1.2013, 0:18
Poz ljudi,

konfa:
Msi 7312 ( k9mm-v ) VGA integrisana
HDD WD 160 gb sata 1
2 x 512 mb ddr1 PQI
Athlon 64 single core 1600 LE ( orleans core )

Instalirao sistem, sve proslo glat. Posle toga raspakovao konfu i maticnu povezao sa dugim hardom da nesto isprobam komsiji. Tada je pri podizanju mog sistema na njegovom hardveru prijavio da je nasao sve nove kompnente koje nisu imale drajvere. Nista nisam instalirao. Izvadio moju maticnu , proc i memoriju i vratio u moje kuciste.sSve povezao, upalio ga, kad on cuti. Cak ni nema bip zvuka. Kuleri rade na CPU i napajanju. Skinuo sve zice i palio na kres na jumperima, opet isto. Resetovao bios, opet isto. Kondezatori (od gore gledano) su ok...ima li iko ideju sta bi moglo biti?

Flavio
26.1.2013, 0:27
Kao što sam i gore već napisao (drugom članu),ili je zveknula ili ludnula ploča.

Probaj otkači sve sa ploče i povadi RAM.Nek ostane samo proc,upali ividi hoće li da pišti. Ako opet neće,skini i proc pa probaj tako skroz golu ploču pa joj potom vrati opet samo proc,upali i vidi dal će pištati.
Deluje blesavo al ako je ploča samo ludnula nešto od ovoga bi trebalo da je opasulji :D .
Ako ni posle svega nema ništa,mislim da je ploča "kaput" :(

Ako bude ovaj scenario na kraju, sačekaj još nečiji komentar jer ja ipak nisam školovani PC serviser :opanachke .

freeminder
26.1.2013, 0:48
Na otkaceni HDD ne reaguje, jednostavno cuti. Medjtuim na izvadjeni ram odmah po ukljucivanju napajanja bez pritiskanja tastera ON ukljuci se racunar, reaguje, daje zvuk duzine1 sekunda i pauza od dve,tri sekunde...sada odoh videti da li daje sliku, ako ne probacu i proc.

zasto li ne reaguje na izvadjeni hard :confused:

Flavio
26.1.2013, 1:00
Nema zašto da reaguje na izvađeni HDD a sliku bez RAMa nemoj ni da očekuješ ;)

To što pišti bez RAMa je dobar znak. Vrati RAM (bez HDD) i probaj onda da li će biti slike jer se ploča izgleda odglupela :aplauz:.

PowerPC
26.1.2013, 1:03
Na otkaceni HDD ne reaguje, jednostavno cuti. Medjtuim na izvadjeni ram odmah po ukljucivanju napajanja bez pritiskanja tastera ON ukljuci se racunar, reaguje, daje zvuk duzine1 sekunda i pauza od dve,tri sekunde...sada odoh videti da li daje sliku, ako ne probacu i proc.

zasto li ne reaguje na izvadjeni hard :confused:

Prekontroliši dali si povezao dobro konektore sa panela (power,reset,led hdd itd) i izvadi bateriju sa matične na minut pa je vrati, pa probaj ponovo, ne znam šta bi drugo moglo da bude :confused:

I probaj samo matičnu da pokreneš isključi sve periferije, da vidis ima li POST

freeminder
26.1.2013, 1:40
@ Flavio i PowerPC

Problem resen uz vasu pomoc.

Znaci, otkacio sam sve sa ploce, i pokrenuo na dugme. Izbacio mi lgo ploce i prvi ekran. Na njemu me je sacekala poruka na "Poslednji pokusaj overklokovanje je propao" :eek:

Elem, iskljucim, pa prikopcam hard, pa dignem sistem, pa ga iskljucim, pa prikopcam DVDRW, pa dignem sistem, pa ga iskljucim, pa prikopcam Flopy itd... i radi :)

Jel moguce da se maticna "zaglupila" jer sam hard prebacio i pokrenuo sistem na drugoj konfi sa drugim komponentama. Jel inace ovo cest slucaj?

Hvala momci, problem resen!

water wizard
26.1.2013, 1:46
pre bih reko da nisi nešto dobro povezao..

PowerPC
26.1.2013, 1:46
Jel moguce da se maticna "zaglupila" jer sam hard prebacio i pokrenuo sistem na drugoj konfi sa drugim komponentama. Jel inace ovo cest slucaj?

Hvala momci, problem resen!

Nema na čemu ;)
Hoće nekad da "zatupi" ja to uglavnom riješim jumper-om ili izvadim bateriju :D
Dobro je da si napravio :aplauz:

freeminder
26.1.2013, 2:22
@ Water wizard

Sto je najsmešnije, sve sam dobro povezao. Došlo mi je da ga iseckam na komadiće :mad:

@ PowerPC

Možda nisam napisao, probao sam i sa jumperom i sa baterijom, ali ništa nije pomoglo dok nisam ostavio samu ploču, i pokrenuo je, a što je najsmešnije sve je bilo ok povezano, i jumperi i uredjaji. Elem, važno je da je proradio i da ga nisam dezintegrisao :D

Hvala još jednom! :n_klanja:

bane1983
28.2.2013, 0:59
Evo ovako, imam "problem" koji se javljao s vremena na vreme, pa mi je potrebna pomoc. Naime imam stari komp s gygabyte m55s-s3 AM2 plocom, i procesor athlon 6000+. Pre izvesnog vremena su poceli problemi pri paljenju racunara. Kada bih pokusao da upalim komp, hdd bi se pkrenuo, kao i kuler na cpu, zatim kalsican zvuk pri paljenju i onda dalje nista, odnosno "crn ekran" iako ploca dobija napajanje, kuler radi, radi hdd, nema "beep-ova" itd. Kod drugara sam menjao napajanje, menjao GPU, vadio RAM, vadio bateriju (i vracao je! ...namerno boldujem). I nista. I dalje bih imao crn ekran, posle 15ak sekundi bi sledio restart i tako u krug. Inace, ponekad bi pomagalo paljenje i gasenje i komp bi uspeo da podigne sys i sve bi radilo odlicno. Zbog tih zezancija sam cak i drzao komp bez reseta po 4, 5 nedelja (radio bi bez problema).
Uglavnom, problem mi se ponovio i danas kad sam resetovao komp, i paljenje i gasenje nije pomoglo. Ne znam ni sam zasto sam pokusao da upalim komp BEZ baterije... i upalio je iz prve! Pojavila mi se POST greska na ekranu, ponudio da loaduje poslednju validnu konfiguraciju, i startovao sistem bez problema. U pocetku sam mislio da je to jos jedan od onih nasumicinih "paljenja" na srecu. Uradio reset, ponovo sve proslo bez problema. Ugasio komp, cekao 15 min, ponovo upalio bez problema. Inace, sve vreme bez baterije naravno.
Moje pitanje: da li je moguce da baterija napravi toliko problema?! Nisam je menjao od kako sam kupio komp. Deluje mi prosto nestvarno da tako nesto malo moze da napravi toliki problem. Mozda i gresim...

Sladjan85
28.2.2013, 1:06
Jesi li probao da stavis novu bateriju ?

bane1983
28.2.2013, 1:11
Nemam novu, ovu pricu s vadjenjem stare sam odradio pre nekih sat, dva... Sutra cu da odem i kupim novu bateriju i stavim, cisto da vidim sta ce da se desi.

water wizard
28.2.2013, 1:13
i meni je čudno, ali već se dešavalo da zamena baterije reši probleme

bane1983
28.2.2013, 1:16
Stvar je u tome sto komp sljaka bez problema BEZ baterije. Kada sam vratio bateriju opet se javio problem. Zbog toga mi nista nije jasno. Tako nesto prvi put vidim u zivotu..

Sladjan85
28.2.2013, 20:10
Vrlo je moguce da ti riknjava BIOS CHIP. Cak i na limundu imaju da se kupe isti ,ali tesko je naci za svaku plocu, a jos teze naci majstora.

Ja sam imao taj problem na Msi Neo maticnoj ploci ,radila je bez baterije, samo na defaultu ,jer nije mogla da pamti podesavanja.

bane1983
28.2.2013, 20:24
Danas nisam uspeo da nadjem novu bateriju (pogledacu po gradu ovih dana), mada mi se sad pojavio novi problem - napajanje je pocelo nemoguce da se greje. Komp radi manje vise normalno, jedino je ucitavanje Win-a nesto sporije i malo koci na pocetku, sto se do sad nije desavalo i kao sto rekoh, napajanje je pocelo nemoguce da se greje. Da nije mozda ono bilo od pocetka u pitanju? Mozda vec polako otazuje pa se zato i pregreva... Mada, onda mi nije jasno zasto komp nije hteo da se pali sa baterijom u ploci...:facepalm

bane1983
2.3.2013, 0:47
Da li neispravna ploca ili neispravan pomenuti chip na ploci moze da prozrokuje pregrevanje napajanja?

Flavio
2.3.2013, 1:17
Ploča i da a čip msm da ne ...

bane1983
2.3.2013, 12:55
Danas mi je stiglo novo napajanje... TermalTake 630W, za sada nema pregrevanja... sve radi za sad dobro :n_klanja: Cak mi se cini da i kuler na cpu radi bolje. Btw, za ovo kratko vreme sam stvarno odusevljen napajanjem. Sto bi rekao Kure u "Ranama" - necuje se, a radi! :D

milanbanta
4.3.2013, 15:55
Dobar dan.
Imam problem sa gasenjem racunara.
konf:
gigabyte ga-m56s-s3 am2 socket ploca
ati hd series 6670 1 gb graficka
amd athlon dual core (2.1 ghz 4000+) nisam siguran tacno koji je star je 9 godina a pisem sa laptopa ovo.
4 gb rama ddr2
napajnje novo lc420h-8
Problem je nastao zbog starog napajanja, grejalo se strasno jer ventilator na njemu nije radio. Kupio sam novo napajanje, startovao komp ali nista opet se gasi. Ocistio sve graf, hladnjak, naneo pastu, cistio slot za memorije, ceo komp. Ali opet nista. Onda sam izvadio cd citac, restartovao bios ( iako nikad nije nista dirano osim 1st i 2nd boot device), ali opet bez uspeha. Nekad komp radi po 2-3 sata, nekad ne podigne ni sistem, nekad radi 10 minuta, ali posle se obavezno ugasi. Menjao i slotove za memoriju, stavljao samo jednu od 2 gb ( imam 3, 2 po 1gb i 1 od 2gb), ni to nije pomoglo.
Zna li neko sta bi moglo da bude? Da li je maticna zrela za menjanje ili je neki drugi problem.
Unapred zahvaljujem.

Flavio
4.3.2013, 16:14
Da li je moguća neka banalnost kao taster za uključivanje koji zaglavljuje,neispravan mikro prekidač ispod tog istog tastera ?
Ili,to sve isto samo taster za reset ?

Da eliminišeš to sve,otkači prvo sa ploče žice od tastera za Uključenje pa komp uključi spajanjem odgovarajućih pinova na ploči (samo na momenat spojiš dok upali).
Vidi dal pomaže pa javi :)

jozvan_Kg
4.3.2013, 16:38
Dok sam radio u servisu, namenjao sam se gomile tih GA ploča, konkretno tog modela, GA-M56S-S3.
Crkavali su im čipsetovi kao od šale, jer se taj nVidijin 560 čip grejao kao brljiv.
Doduše možda kod tebe i nije taj slučaj, ali sam na pojedinim pločama rešavao to menjajući onaj fabrički hladnjak od čipseta za neki veći i stavljao im ventove da 'biju' direkno u njih. Nekad pomogne, a nekad im nema spasa.

milanbanta
4.3.2013, 20:54
Problem je sto sam ja maltene duduk za to :S Ne znam ni gde su ti kablovi za startovanje, a ne znam ni sta bi trebalo da prespajam. Ovo gore mi je radio drugar koji se vise razume od mene. A sto se tice kulera imam samo na procesoru, na grafickoj, na kucistu i napajanju. Ako je ono zlatne boje cipset, ono nema nista osim naziva gigabyte..:confused:

Flavio
6.3.2013, 1:41
Problem je sto sam ja maltene duduk za to :S
Skini kabliće (vidi sliku) sa pinova i samo ih na trenutak spoji (šrafciger, ...) da upališ komp pa vidi dal će i dalje da luduje ;)

milanbanta
6.3.2013, 17:19
Skini kabliće (vidi sliku) sa pinova i samo ih na trenutak spoji (šrafciger, ...) da upališ komp pa vidi dal će i dalje da luduje ;)
Hvala na detaljnom uputstvu :)
Probao sam ali opet se gasi.

Flavio
7.3.2013, 2:34
:(
Pošto kažeš da si čistio već sve i menjao pastu,pretpostvljam da su i temperature OK (cpu,ploča) ?
Ako jesu onda msm da ploča onda polako odlazi u Fade Out :( ...

Mada,možda još neko ima drugu ideju ?!?

milanbanta
7.3.2013, 12:10
Da, da. Sve sam ocistio i zamenio sta treba. Sutra ide na servis :)
Izgleda da je vreme za menjanje. Hvala na odgovorima. Pozdrav

kuureee
18.3.2013, 11:42
Od juce mi se desava da kada upalim komp on se pokrane ,ali cuti.Jednostavno se ne cuje ,,BIP,, i on radi ,ali se nista ne desava.I onda uz nekoliko pokusaja pokrene se i radi normalno.Inace skoro je ociscen od prasine.Pasta nije menjana od kako je kupljenja pre tri godine.
U cemu moze da bude problem?

water wizard
18.3.2013, 11:45
napajanje ili matična

kuureee
18.3.2013, 11:51
napajanje ili matična

Pa radi mi sve normalno.Evo sada sam ga ugasio pa ponovo pokrenuo i normalno se pokrenuo.

Mogu li nekako da testiram maticnu?

water wizard
18.3.2013, 12:07
pa vidi da li ima nabubrelih kondenzatora.. ne razumem se mnogo u to..
mada moja dijagnoza je da je hladan kompjuter pa zato neće iz prve da upali.. e sad zašto neće iz prve ne razumem se nešto ni u elektroniku :o

Flavio
18.3.2013, 16:56
moja dijagnoza je da je hladan kompjuter pa zato neće iz prve da upali.. e sad zašto neće iz prve ne razumem se nešto ni u elektroniku :o
Ni ja ali to liči na "hladan lem" problem. I može biti kako na ploči tako i u napajanju ...

Sporedno a,ako pričamo o kompu iz profila ... Koliko je stabilan cpu tako otključan (+ ako je još i OC) ?
Da probaš kako radi komp sa procesorom na def setingu ?

kuureee
18.3.2013, 17:07
Ni ja ali to liči na "hladan lem" problem. I može biti kako na ploči tako i u napajanju ...

Sporedno a,ako pričamo o kompu iz profila ... Koliko je stabilan cpu tako otključan (+ ako je još i OC) ?
Da probaš kako radi komp sa procesorom na def setingu ?
Pa sa otkljucanim jezgrom mi radi skoro od pocetka i nikada nisam imao problema.Jos sam u biosu stavio da me na 60c upozorava na temperaturu.Imam dodatne ventilatore.

Evo od jutros mi sve radi normalno.Cak sam ga i ugasio i posle nekih 2h ponovo pokrenuo i radi noromalno.Nadam se da je nesto bilo do kablova da su se pomerili posto ga cesto sutiram i mrdam jer mi lim vibrira :D

Flavio
18.3.2013, 19:32
posto ga cesto sutiram i mrdam jer mi lim vibrira :D
Tebi bi teško i Milan Tarot pomogao u dijagnozi kvara :boodala:

analayzer
27.3.2013, 8:50
Ne znam u čemu je problem ali srpski ključ čekić sigurno će ti pomoći. Efikasniji je od noge.:rofl::Freddy:

lobanja
17.4.2013, 22:11
e znaci nemam srece sa rezervnim racunarima pa to ti je,znaci kad upalim racunar nista se nedesava nema POST zvuka,a obe lediode hdd/power svetle.
Cudno je to sto sam taj racunar povremeno palio i radio ko zapeta pusa i samo jedan dan nista
kana u pitanju je:
ASUS a7v8x-x
AMD 2000+
2x256
gf4 64mb
sta sam uradio dosad:
menjao mestu ramu>nista
promenio kinez napajanje sa nekim drugim>nista
promenio graficku sa nekom drugom>nista
zakljucio sam da je ili ploca ili proc otisao u vecna lovista pa reko da proverim ovde ili ako ima neko,ideju sta bi mogo jos da odradim

water wizard
17.4.2013, 22:52
probaj da izvadiš bateriju/staviš drugu...

lobanja
18.4.2013, 11:53
bravo legendo bilo je to izgleda ali mi se sad desava drugi problem,znaci komp pocne da se resetuje kao da neko stiska reset dugme neko vreme i cuje se zvuk kao kad fizicki stiskam reset dugme.

znaci kad prestane ta sesija komp normalno udje u win i samo pocne opet posle nekog vremena da se vrti reset

pomislio sam da je napajanje pa sam promenio,isto se desava

BMLW
21.4.2013, 11:11
Možda ti je dugme reset zaglavljeno a da i ne vidiš, recimo. Pokušaj da isključiš reset switch sa ploče pa vidi šta se zbiva.

doctor
28.4.2013, 3:39
bravo legendo bilo je to izgleda ali mi se sad desava drugi problem,znaci komp pocne da se resetuje kao da neko stiska reset dugme neko vreme i cuje se zvuk kao kad fizicki stiskam reset dugme.

znaci kad prestane ta sesija komp normalno udje u win i samo pocne opet posle nekog vremena da se vrti reset

pomislio sam da je napajanje pa sam promenio,isto se desava

Ili ovo što je BMLW rekao ili ti je matična na izdisaju. Tesitraj RAM ako možeš ali ja sam imao sličan problem i uzrok je bila matična ploča.

krssrb
14.5.2013, 17:38
Pozz svima,
Imam problem sa kompom, pre neki dan se ugasio (bsod) i od onda samo "ćuti".
Znaci kad probam da ga upalim, pale se svi kuleri, vrti hard, vrti cd, lampica od procesora samo jednom žmigne i polse više nesija ni procesor ni hard disk lampica, nečuje se nikakav zvuk i nema slike na monitoru.
Probo sam sledeće:
-očistio i menjo slotove ram-a
-izvadio bateriju na pola sata
-iskopčo iz struje preko noći
nista ne pomaže.
Izvadio sam obe memorije, grafičku, iskljucio CD i hard disk i porbao da upalim, međutim opet ništa, nema nikakvog zvuka (beep-a).
Šta vi mislite? jel matična napajanje ili procesor rikno, ili imate neki savet da probam još nešto?

konf:
amd 250 x2 3ghz
2 x 2gb ddr2 kingston
ati R4350 1gb ddr2
ata 640gb
msi matična k9n(...nešto)
lg dvdrw
450w napajanje
(neznam sad sve napamet, ali ako treba pogledacu pa vam javim)

unapred hvala

bacacar
21.5.2013, 17:14
Isti problem kao gore. Dakle racunar se upali, zavrte se svi kuleri, cuju se hdd-ovi, upale se diode na ploci za phase switching ali nema POST zvuka i ne daje sliku na monitoru. Problem je nastao danas nakon sto sam postavio novi kuler na procesor ali me "zezao" u poslednjih par nedelja tako sto se zamrzne i onda samo reset dugme pomaze. Konfiguracija je iz profila.

Probao sam da izvadim sve komponente i ostavio samo procesor ne bih li dobio bilo kakav zvuk(beep) iz ploce, medjutim nista. Ocistio sam sve u kucustu i radio clear cmos, rasturio ga u potpunosti i sastavio i na kraju uvek isto. Aj neki savet sta bih jos mogao pre nego sto ga odnesem u servis. Hvala unapred!

analayzer
28.5.2013, 18:58
Desio se kratak spoj i riknula matična u najgorem slučaju.:Freddy:

Shonkas
2.6.2013, 18:42
Tema koja priblizno odgovara, dakle...
U BIOSu sam namestio da pali KOMP na oderedjene tipke tastature, ali on to nece.. Secam se da sam palio tako KOMP pre 10-15god, doduse tastatura nije bila USB - mozda tu lezi zec?

bacacar
11.6.2013, 12:01
Desio se kratak spoj i riknula matična u najgorem slučaju.:Freddy:

U pravu si bio, maticna riknula! :) Dobio sam zamenu za nju. :D Procesor je bio takodje na servisu i vratice mi ga kao ispravan! :alealeee:

Љуша
14.6.2013, 19:17
Комшији цркао комп. Не реагује ништа. Засветли лампица, и одмах се угаси и то је то. Ништа се не дешава, нема слике, ниједан кулер неће ни да се макне. Ама баш ништа. Буквално компјутер ћути када се укључи. Сумњамо на плочу или процесор. На плочи нема набубрелих кондензатора. Али смо приметили да је онај пински прикључак за процесор као да је малко нагорео. Онако сиво-црн. Пробали смо и друго напајање, комп ни да бекне. Ни бип се не чује. Рикно је тотално.

Плоча је Gigabyte GA-M56S-S3. Процесор је Атлон ам2, ради на 2,8 Ghz. Али не знам тачно ознаку. Може бити да је овај:

Athlon 64 X2 5600+ 2.8GHz Box 90nm AM2.

Донели смо други комп. Ставили комшијин Атлон, и комп ради. Значи рикнула му плоча. Све је почело када је покренуо игру и комп му се угасио.

Напајањe му је Термалтејк 400пп 400W. Графичка Пауерколор 6850. Нема шта плоча је отишла. Е сад једино не знамо који део од плоче је тачно цркао. Можда тај 4 пински прикључак. Пошто је од напајања малко нагорео пинац.

Иначе на мом старом кинезу од 350w (ИСО) који није коришћен годину и по дана смо пробали његов цпу. Та друга плоча је МСИ К9Н Нео В3.

VITKO
14.6.2013, 20:30
Kriva je graficka kartica koja je prejaka za to entry level TT....
Evo sta kaze specifikacija :Radeon HD 6850 - 25A and a 450W PSU minimum

To je verovatno ovo napajanje http://support.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1432&ID=1542#Tab1
Svega 30A na dve multi grene. Verovatno moze da isporuci tih 25A ali je vremenom oslabilo.....

Љуша
14.6.2013, 22:07
Цркла му је плоча ;). Комп шљака. Ставили другу.

water wizard
14.6.2013, 23:29
i ja bi savetovao da menja napajanje.. em slabo, em gorelo...

Љуша
14.6.2013, 23:39
Рекао сам му ја то давно, али неће да слуша. Вероватно му је напајање повукло струје и уништило плочу. Сада му комп ради док опет нешто не цркне. Напајање је маторо, има 5 година сигурно. Плоча му је цркла док је играо нови Кол оф Хуарез.

water wizard
14.6.2013, 23:42
dao za grafičku 200 evra a za napajanje ne može 40-50..:o

Љуша
14.6.2013, 23:44
Око 13 000 је платио пре годину и нешто дана ;). Добра стара Пауерколорка 6850. Мени само није јасно како тај ТТ 400ПП и даље гура графу. Гледам по огласима, продаје се за око 1000 динара.

arki
23.6.2013, 18:40
Ovako kolega ima Toshiba Satelite C870,kada startuje PC Dolazi informacija--Automatically repair after preparation ,nakon 10Tak sekunde ostaje samo Crn Ekran,dali mozda neko zna u cemu se Radi?
Hvala
Mozda sam omasio Temu

mare037
23.6.2013, 19:00
Ovako kolega ima Toshiba Satelite C870,kada startuje PC Dolazi informacija--Automatically repair after preparation ,nakon 10Tak sekunde ostaje samo Crn Ekran,dali mozda neko zna u cemu se Radi?
Hvala
Mozda sam omasio Temu

Da li uspeva da uđe u Safe Mode?

arki
23.6.2013, 19:02
Da li uspeva da uđe u Safe Mode?
Mislim da moze

mare037
23.6.2013, 19:33
Ako ima disk tog Windows-a koji je na laptop-u, neka pokrene Windows Repair Tool (kada izvrši boot sa diska, klik na Next sve do stranice Install Windows, u donjem levom uglu stoji Repair your computer, klik/izabere particiju, klik na Startup Repair). U Safe Mode može da pokuša sa System Restore.

arki
23.6.2013, 19:56
Ako ima disk tog Windows-a koji je na laptop-u, neka pokrene Windows Repair Tool (kada izvrši boot sa diska, klik na Next sve do stranice Install Windows, u donjem levom uglu stoji Repair your computer, klik/izabere particiju, klik na Startup Repair). U Safe Mode može da pokuša sa System Restore.
Nema disk jer mora da bude isti ili moze i drugi disk Isti Win?

arki
23.6.2013, 20:37
Nema disk jer mora da bude isti ili moze i drugi disk Isti Win?
Ovako probali smo drugu Versiju Win. da instaliramo ista situacija,nakon pokretanja Diska krene Loading posle par sekundi Crn Ekran.

mare037
24.6.2013, 1:51
Ovako probali smo drugu Versiju Win. da instaliramo ista situacija,nakon pokretanja Diska krene Loading posle par sekundi Crn Ekran.

Nije pomogao ni System restore? Da li ima i dalje garanciju?

arki
24.6.2013, 8:46
Nije pomogao ni System restore? Da li ima i dalje garanciju?

Nista nije pomoglo,da ima jos tri meseca garanije,danas nosi u servis.

mare037
24.6.2013, 13:54
Svakako neka je iskoristi, možda je i veći problem.

Futuristic
5.7.2013, 13:30
Skoro mi se pojavio problem da kad laptop udje u stdby, po povratku krene da radi vent, komp izgleda kao da radi, ali hdd nece da se pokrene. Sta bi mogao da bude problem?
Da napomenem, skoro sam ubacio jos jedan ram modul, najverovatnije on moze da bude uzrocnik.

backo1992
14.7.2013, 23:48
kondenzatori su svi ok.medjutim nece da mi se komp starutje moram da zivlacim kablove za napajanje dvd rezaca ili ponekada ata kabal da bi napokon startovao oko 20min se zamajavam time
moja konfig je:maticna ploca ep k8a97i
grafic.ati readeon hd3650 512mb agp
1gb ram
amd athrox xp 2400+ (2.10ghz)
hdd ATA maxtor 80gb
1dvd rezac
1 lg cd-r,rw rezac
napajanje 400 w
komp star 9 god

water wizard
14.7.2013, 23:54
probaj drugo napajanje

Besomar
3.8.2013, 9:49
Pozdrav svima! Imam jedan problem.Pre neki dan sam uradio sistem na kompu,nisam cak ni zavrsio da instaliranjem svih drajvera,programa...samo sam ga ostavo za neki drugi dan da to zavrsim i kada sam hteo opet da ga upalim,komp se jednostavno gasio.Pritisnem dugme za paljenje,komp radi 2-3 sekunde i sam se ugasi,onda opet upalim,tada kao radi ali ne baca sliku,onda probam na restart dugme,komp se nakon 2-3 sekunde opet ugasi.Stavio sam drugo napajanje,i opet isto.Ne cujem nikakva pistanje,kuleri rade,lampica na ploci radi,ali samo se jednostavno ugasi.Molio bih nekog da mi kaze u ceu je problem.Hvala unapred.

analayzer
3.8.2013, 14:21
Probaj izvadi svu memoriju pa ga startuj. Trebalo bi da pišti kao lud. Resetuj bios clear cmos. Možda i cpu zeza ovako nadaljinu :confused::Freddy:

nerro7
25.8.2013, 23:02
Zdravo!

Imam problem sa računarom. Sve je uredno spojeno i bilo ispravno pre 3 meseca kada sam isključio komp i otišao za Rusiju. Moji imaju drugi komp tako da ovaj nisu ni uključivali. Ja sam ga ištekao iz struje i to je to.
Sad sam kući i pokušavam da ga uključim ali ne ide. Samo rade ventilatori, a beepa nema. Kada izvadim grafičku, nema beepa, ako izvadim ram beep se čuje, uzastopno se jedan kratki beep ponavlja. Sve sam rasklapao i vraćao i opet isto. Dopizdelo mi je... Razmišljam da kupim novu ploču,ram i cpu... Hitno mi treba komp, molim Vas pomozite. :n_klanja: Hvala
p.s. komp je iz potpisa

nerro7
8.9.2013, 15:29
Hoće li se iko javiti da mi pomogne? :(

Sve sam izvadio iz kućišta, stavio na sto, i spojio na kutiji od matične (kao neka home made b.tabla i radi, kad sve uguram u kućište, samo vrte kuleri a beepa i slike nema :( :mad:

water wizard
8.9.2013, 15:35
koristi tako par dana pa vidi dalje šta ćeš

nerro7
8.9.2013, 17:12
Shvatio sam i sam u čemu je problem. Ne podnosi ploča različite RAM module. Imam dva Corsair xms2, jedan take ms i jedan transcend :/

water wizard
8.9.2013, 17:27
onda probaj razne kombinacije i na kraju ako neće nikako koristi samo one bolje..

Voorm
20.9.2013, 15:54
Pozz,
"Performing automatic IDE configuration..." i tu stane.
Inace nemoze u bios setup ulaziti,osim ako izvadim hard disk.Uradio "back to default" i resetuje se,tad mogu i instalirati windows samo sto nemam gdje,onda ubacim hard disk i sve se vrati na staro(nemogu u bios i vrsi configuration).
Probao vise hard diskova ali isto.

Generalno zanima me da li mozda treba malo duze cekati za "Performing automatic IDE configuration..." i koliko? (ja cekao 1 sat najvise)
Citao sam i nesto u vezi neke baterije,da li na ugasen komp se vadi pa se upali bez baterije ili nesto drugo?

Sto se tice ostalih hardwera sve sam ispitao,ispravni su...valjda.(napajanje,procesor etc).

Ukratko sto me zanima:
-vrijeme cekanja za configuration
-baterija
-ili neka druga sugestija

:kreza:

Flavio
21.9.2013, 21:33
Koja ti je tačno matična ploča ?
Verovatno je ona problematična ...

Baterija vrlo retko izaziva slične probleme i to kod nekih prastarih mat. ploča.
"Performing automatic IDE configuration..." ispod minuta.

Jel si probao sa drugim IDE/SATA kablom ?

Voorm
23.9.2013, 12:07
@Flavio

Probao sa rezervnim kablom,ista stvar...:paranoia:
phoenix rom bios plus version 1.10 A04 pise da je verzija.
Samo jedno nisam probao a to je povaditi sve osim hard diska,sve ostalo sto sam izguglao sam i probao.

Flavio
24.9.2013, 0:56
Nereče koja je ploča ?

Voorm
25.9.2013, 23:49
proizvodjac je Dell

Marko Radonjic
3.11.2013, 20:12
Sta se meni desilo: Kompjuter ,,cuti'' na racunaru mog brata (sve radi, nista ne pisti, nema signala na monitoru). Preneo svoje napajanje kod njega da vidim da li je njegovo ispravno, simptomi isti. Vratio napajanje kod mene, sad i moj racunar ne radi, tj, ,,cuti''. Izgleda da se desio neki spoj u maticnoj, samo ne znam kako.
Kako su ovo osetljive stvari :mad:
Obavezno vadite sve kablove iz racunara, i pritiskajte dugme za ukljucivanje na kucistu, da se isprazni ostatak elektriciteta.

N3n0
4.11.2013, 10:53
Dakle kao što naslov teme glasi, kada uključim kompjuter ne čuje se bip (pretpostavljam sa matične ploče), ne pokreće se ništa, ekran je crn.

Kada se kompjuter normalno palio, čuo bi se bip, DVD drajv bi zasvetlio, čulo bi se grebanje flopi drajva i onda bi se pojavio Asus logo matične ploče, a nakon toga bi krenuo Windows.

Problem je nastao na sledeći način: u toku rada PC-a, priključio sam eksterni HDD na USB. Obično krene Autoplay i izađe mi pop-up prozor koji nudi Play Video, Music,... Open Folder. Sada mi nije iskočilo ništa, a kada sam ušao u My Computer pojavio se novi disk I (eksterni). Probao sam da mu pristupim, ali nije bilo moguće (u Task manageru se pojavilo Not Responding). Odlučio sam da uradim Shut Down, a onda iskopčam eksterni HDD, ali ni to mi nije uspelo. Sve je bilo relativno normalno do krajnjeg ekrana Shutting Down, koji je potrajao desetak minuta gde sam ja pokušao gašenje na silu, prvo preko dugmeta, a kako to nije prošlo isključio sam struju na prekidaču na produžnom kablu.

Nakon toga kada pokušam da upalim PC dešava se gore opisani problem.

Flavio
5.11.2013, 23:11
Dakle kao što naslov teme glasi, kada uključim kompjuter ne čuje se bip (pretpostavljam sa matične ploče), ne pokreće se ništa, ekran je crn.
Ploča ili napajanje u maleru. Probaj Clear CMOS pa vidi dal će biti išta od toga.

@Radonjić, nije nemoguća varijanta da ploča ubije napajanje. Nije čest slučaj ali dešava se i tako nešto.

N3n0
6.11.2013, 0:00
Jel moze pomoc oko ovog clear CMOS. Ne znam kako da to uradim s obzirom da nemam nikakav pristup ni BIOS-u ni Windowsu. Kada pritisnem dugme na kucistu, pale se kuleri i diode, DVD drajv zasvetli i to je to. Ekran ostaje crn i nista se ne desava. Ne cuje se nikakav bip koji je bio normalan kada je sve radilo.

Flavio
6.11.2013, 0:36
Onda moraš da dobiješ pristup unutar kućišta :D, kako bi skidanjem baterije sa ploče na 2-3 minuta resetovao BIOS na default setovanja. Pre toga izvuci naponski kabal iz utikača.

N3n0
6.11.2013, 0:43
Aha ok, ovo mi je sada jasno. Samo ne znam gde je tacno baterija i kako se skida/stavlja, ali cu se snaci nekako.

Flavio
6.11.2013, 0:45
Biće ti jasno kad otvoriš kućište, ne možeš da promašiš ;)

N3n0
6.11.2013, 10:19
http://www.hoc.hu/upload/articles/194_P5LD2%20SE_lap.jpg

Pretpostavljam da je baterija ovo veliko okruglo desno od centra. Mislim da piše 672 na njoj.

water wizard
6.11.2013, 10:42
jeste

N3n0
9.11.2013, 18:35
Izvukao sam produžni kabal iz utičnice, povadio kablove koji su bili prikačeni na kućište (napajanje, monitor, zvučnici, miš, tastatura, mreža, ...), otvorio sam kućište, pošto je baterija na malo nezgodnom mestu ispod grafičke karte, izvadio sam grafičku i napokon odstranio bateriju koja se nalazi na matičnoj ploči. Nakon desetak minuta ponovio sam čitav proces obrnutim redosledom (umesto rastavljanja, uradio sam sastavljanje), vratio bateriju, grafičku i sve redom ...

Kada je konačno sve bilo povezano vratio sam produžni kabal u utičnicu, pritisnuo dugme na kućištu i ... ništa ...

Pritisnuo sam još jednom i SVE JE PRORADILO.
NE MOGU DA VERUJEM DA RADI, mislio sam da je sve sprženo da se ko zna šta izdešavalo, dosta sam guglovao i simptomi koje je imao moj PC u 90% su ukazivali na fatalan kraj za CPU/MOBO/PSU, nešto iz tog trija.

Flavio :n_klanja: :ciao: :aplauz: VELIKO HVALA čoveče.

Imam jedan problem. Kod podizanja sistema, prvi ekran je upozoravao da mi vreme nije podešeno, na šta sam ja stisnuo F2 opciju koja ostavlja nepodešeno vreme. Sada mi kalendar pokazuje 1. januar 2002. i imam problema sa Windows updateom...
Ipak sam i ovo rešio, ručno sam podesio vreme i datum u "change date and time" opciji.
Da li postoji neki način da se sistemsko vreme automatski sinhronizuje sa tačnim podacima sa interneta?

MileZP
10.11.2013, 17:19
Uđi u BIOS i tamo podesi datum i vreme.

Luka.zip
11.1.2014, 23:08
Pretražio sam dobar deo foruma i još puno stranica na netu ali još uvek nisam rešio problem. Elem, da počnem priču.
Danas sam pokupio nov monitor i pre nego što sam ga povezao, odradio sam temeljno čišćenje prašine iz kućišta. Kada sam pokrenuo kompjuter, na monitoru je pisalo no signal. Našao sam način da isprobam monitor tako da je on u redu. Situacija u kućištu: svi ventilatori se okreću, sve je povezano kako treba međutim ne čuje se "grebanje" HDD-a niti matična (Gigabyte MA790XT-UD4P) ispušta neke beepove čak ni kada, recimo, izvadim ram. Clear CMOS nije pomogao. BIOSu ne mogu da pristupim.

Još jedan detalj, kućište je pre ovoga prešlo put od nekih 200km, kolika je verovatnoća da se HDD recimo oštetio tokom transporta i kako da to proverim?

Rajko92
11.1.2014, 23:27
Ne verujem da je hard disk tek tako crkao, a i da jeste, trebalo bi da dobijes sliku na ekranu i neku poruku o greski.

Sve sto si rekao ukazuje da je ploca crkla, sto se meni desilo par puta. Ume ploca da 'umre' sama od sebe. Proveri jos jednom da li je sve povezano kako treba, ali plasim se da je ploca mrtva.

Naravno, uvek mozes da resetujes BIOS, vadis deo po deo i probavas, al jbg...

mirko086
12.1.2014, 21:23
Imam ovakav problem na starom racunaru.Na maticnoj lampica radi,kuler okrece, lampice na front panelu rade.Ne bih rekao da je napajanje jer cd drive radi(mada ne mora da znaci).Sto moze da bude?

Asus P5ND2 SE
4GB Ram
Ati Readon HD 2400 XT
Dual Core E(nemogu da se sjetim modela mislim da je 3200 znam da je 1.8GHz)
WD green 320 GB

analayzer
18.1.2014, 22:59
Da li ima beepa možda je crko cpu?:(:Freddy:

Rajko92
18.1.2014, 23:15
Ja bih rekao 60% ploca, 25% napajanje, 10% graficka. :)

Napajanje probas na drugom racunaru, a plocu je malo teze testirati. Najbolje da je odneses u neki servis i da ih pitas da li je ziva.

Naravno, pretpostavljam da si probavao da resetujes BIOS, da si testirao RAM, itd...

analayzer
19.1.2014, 13:46
Mislio sam i ja na ploču ali žao mi je bilo da kažem:(:Freddy:

mirko086
22.1.2014, 15:23
Primijetio sam da maticna zasmrdi kao da gori kad se upali.U BIOS ne mogu ni da udjem jer se nista ne pojavljuje.Poslusacu vas nosim ga na servis jer nemam takav racunar da ispitam djelove.Svakako hvala.Nadam se da je samo maticna problem :)
Zaboravih da kazem nema beep-a.

Rajko92
22.1.2014, 15:32
Ne moras da udjes u BIOS da bi ga resetovao, samo izvadis bateriju na 20 sekundi, pa je vratis.

mirko086
22.1.2014, 21:27
Dobro si probacu ,ali mora da nesto nije sa njom u redu cim gori :confused:

argus
27.1.2014, 8:40
Pozdrav svima od juče mi se komp gasi u toku rada posebno kad igram nešto.
Ne dolazi do pregrevanja elemenata proveravao sa CPUID -om i probao sam i rukom da ocenim.Eh da kad se to desi komp nece odmah da se upali ,a kad se to i desi na monitor ostaje u power saving modu ,takodje ni tastatura ne reaguje .
Evo sad dok pišem ovo komp radi ali kad bi pokrenuo neku igru verovatno bi se ugasio, napajanje je staro oko 4 godine nije totalni kinez ali nije ni neko veliko ime nzm tačno koja je marka. Sumnjam na napajanje ili ploču šta vi mislite?

analayzer
27.1.2014, 18:04
Napajanje jer čim dođe do opterećenja on se ugasi. Probaj neko drugo ako možeš da uzajmiš pa ćeš sam videti.:Freddy::icon_stud

argus
27.1.2014, 18:11
Napajanje jer čim dođe do opterećenja on se ugasi. Probaj neko drugo ako možeš da uzajmiš pa ćeš sam videti.:Freddy::icon_stud

Hvala , hteo bi da uzmem neko polovno od 500w a da nije jako skupo nešto sam tanak trenutno može neka preporuka :icon_scra

water wizard
27.1.2014, 19:41
najbolje da popuniš profil sa podacima o tvom kompjuteru pa da znamo kakav komp imaš i koliko struje zahteva

argus
27.1.2014, 20:12
najbolje da popuniš profil sa podacima o tvom kompjuteru pa da znamo kakav komp imaš i koliko struje zahteva

Potpuno si u pravu evo odrađeno

water wizard
27.1.2014, 20:17
ja bih ti preporučio LCPower 500W novo kao najjeftinije

argus
28.1.2014, 11:10
ja bih ti preporučio LCPower 500W novo kao najjeftinije
Da bolje bi bilo novo jeftinije nego neko polovno ovo bar ima garanciju. Sad me samo muci još jedna stvar pošto sam sa sela i najbliži serviser je oko 40 km udaljen pa dok ja odnesem pa dok ga vratim ode mi pola para od napajanja samo na benzin, a bilo bi glupo da kupim napajanje a ispostavi se da je kvar nešto drugo pošto evo sad pišem sa tog kompa i juče je radio non stop bez gašenja sa uslovom da ne počnem igrat neku igru :kreza:

water wizard
28.1.2014, 11:17
najbolje da nađeš negde da probaš pre nego što kupiš, možeš da pozajmiš od nekog ili da odneseš u servis da probaju

argus
28.1.2014, 11:27
Ma probao bih ali trenutno kolega od kog mogu da pozajmim nije tu ,ma za sad nek radi ovako dok može pa kako bude . Hvala na pomoći

Plavi269
4.2.2014, 13:36
Pozdrav,

Juče mi je došao neki krš na popravku od komšije, jelte kako to biva, i rekoh na brzinu da vidim šta se dešava. Komp se upali, napajanje radi i to je to. Bez slike na ekranu, bez beep-ova, bez lampice na ploči... Napajanje (12V, 5V), ili ploča?

Hvala unapred

water wizard
4.2.2014, 13:53
pa da napajanje prvo ako neće onda matična, tj verovatno je neispravno napajanje spržilo matičnu

Toce
13.2.2014, 11:12
Pozdrav, imam problem sa racunarom.
Nedavno sam kupio novo napajanje, da se zna ;).

Procesor mi je bio overklokovan na 2.4 GHz kad je nestalo struje. Kad se struja vratila, probao sam da upalim komp. Upalio se na sekundu, ugasio se i odma se sam opet upaliu uz poruku na ekranu da vratim BIOS podesavanja na fabricke vrednosti. Vratio sam ih i komp se upalio normalno. Sledecih dana je krenuo da me zeza. Kada pritisnem dugme da se upali, on se upali na sekund i ugasi (kao kad je bio overklokovan, a nije), ali sad je drugacije, sad se pali i gasi i po 10 puta pre nego sto krene da radi normalno. Gulao sam problem i uradio nekoliko stvari koje ljudi predlazu po netu (resetovao CMOS, diskonektovao sve i konektovao redom[HDD,DVD,RAM]...). Uspeo sam tako da dobijem Beep kod (Jedan dugi i tri kratka, sto ukazuje na Graficku). Kad sam izvadio graficku opet je krenuo sa paljenjem i gasenjem.

Ne znam vise sta da radim, dajte neku ideju, link, bilo sta.

Ps. Vazan detalj: pomislio (procitao) sam da ima negde kratki spoj sa kucistem. Kad god je upaljen cuje se iz napajanja ili negde oko napajanja (CPU?) zvuk kao da nesto varnici, ali jako tiho. Kao kratak spoj :D.

pps. konfiguracija u profilu.

analayzer
13.2.2014, 20:35
Moguće da je "stradala" matična ploča od šoka. :nov_explo Propustilo napajanje struju kada nije trebalo i .....:(:Freddy: Od tada rade gremlini svoj posao:dzavo:

Toce
14.2.2014, 14:28
@analayzer
Testirao sam napajanje na drugom racunaru, i radi. Tako da je sasvim moguce da je ploca otisla...

Pretpostavljam (ako je stvarno ploca otisla, jos treba da testiram memoriju i grafiku) da joj nema pomoci i da treba da se menja?

analayzer
18.2.2014, 15:21
Samo ploča memorija li grafa se tako ne ponašaju kod kvara.:(:Freddy:

Toce
18.2.2014, 21:03
Nisam dalje nista testirao, posto komp opet radi. (:paranoia:)

Kad sam proverio napajanje, vratio ga u komp i pokusao jos jednom za svaki slucaj da ga upalim... Kad... On se lepo upalio i od tad se svaki dan pali.

Sta to znaci?

s3t2tru
19.2.2014, 16:03
Hm star ti je kompjuter tako da moze svasta da bude,ja bih rekao da je maticna najverovatnije...

water wizard
19.2.2014, 16:39
možda nije bio neki kabl lepo zakačen

Toce
19.2.2014, 22:39
Kako nemam novca za novu plocu, necu nista da cackam i vise da eksperimentisem. Zauzeo sam 'Ignorance is bliss' stav - uzivam dok mogu.

:D

Uros TSI
27.2.2014, 11:43
Ja imam neobičnu pojavu, naime kada upalim kompjuter, on krene normalno da se vrti, onda na trenutak se čuje klak- i sve se pogasi kao da si izvadio kabl iz struje, i posle trenutak opet sve nastavi normalno, i normalno podigne sistem.

Jel ima neko predstavu šta bi to moglo da bude?

Komp inače radi normalno, osim što me nešto zezaju USB-ovi poslednjih par dana.

water wizard
27.2.2014, 12:52
probaj drugo napajanje

Uros TSI
27.2.2014, 16:24
Sad u servisu bio da vidim šta se bune ti USBovi i tamo se pali normalno o.O

2233
23.9.2014, 20:14
Drug oce da osposobi neki star racunar, tipa DDR1 memorija, proizvodnja pre desetak godina... Imali smo ovaj problem, ali nam je sumnja pala na CPU. E sad on ima jos nekolko CPU koje mozemo da ubacimo da bi proerili, ali problem je sto nemamo temralu a ne bi da kupujemo jednu tubicu na svako isprobavanje, pa nas zanima, koliko je pametno da se stavi procesor sa hladnjakom ali bez termalne i ukljuci na par sekundi , cisto da vidimo oce li se nesto javiti na monioru ? Mislimo to da uradimo pa ako je do procesora onda kupimo termalnu da nanesemo na onaj koji cemo koristiti...

plazmakeks
24.10.2014, 22:56
Drug doneo svoj komp i kaže da dobija samo http://f17.ifotki.info/thumb/31396733b8fca303607f3f9b2ef77cfe5b9647196841808.jp g (http://i-fotki.info/17/31396733b8fca303607f3f9b2ef77cfe5b9647196841808.jp g.html) (ovo sam naknadno slikao).Međutim,kad smo ga uključili kod mene,imali smo samo prazan ekran i 1dug+3 kratka beep-a.Pogledam na Guglu,predlozi su grafička,memorija i vađenje MB baterije.Prebacim njegovu grafičku i 1GB RAM-a (toliko on ima) kod mene,radi moj kompjuter,dok njegov sa mojom grafičkom i memorijom i dalje daje iste beep-ove.Izvadim bateriju sa njegove MB,vratim posle 10-ak minuta,i tada sam dobio onaj snimak gore,tj.,ono što je i on kod kuće dobijao.Ubacim instalacioni disk sa W7U (ja mu i održavam komp.) i repariram ga,tako da je proradio i radi sad bez problema.
Problem zbog kojeg i pišem javlja se sada.Kad sam vratio svoju grafičku i memoriju,nisam dobijao ništa na monitoru.Isto i posle 2-3 restarta.Tu sam odlučio,i pretpostavljam da mi je to bila greška,da i kod mene izvadim bateriju na nekoliko minuta.Tada sam počeo da dobijam sledeće http://f17.ifotki.info/thumb/d2aeb839baf0dc8e94a26484d08b38305b9647196842715.jp g (http://i-fotki.info/17/d2aeb839baf0dc8e94a26484d08b38305b9647196842715.jp g.html).Mogu da uđem u BIOS i da u njemu radim.Kad koristim F6-Load Optimized Defaults ne traži više F1,samo pokaže taj ekran na tren,a zatim je ''mrtvo more''.Ništa se ne dešava.Prebacim svoj HD (imam 1 HD sa dve particije) u njegovu mašinu i radi sve bez problema.Vratim ponovo kod mene,sve kako sam već opisao.Probao sam i sa Hiren's BootCD,ne može ništa,tj.,mogu samo da biram opcije u glavnom meniju HBCD-a,ali ni jednu ne pokreće.Ni miniXP,niti bilo šta drugo.
Guglao sam ''unknown processor revision'' i vidim da se uglavnom pozivaju na flešovanje BIOS-a.Ovu konfiguraciju imam već godinama,nije mi jasno šta se sad desilo!?Što odjednom ''ne odgovara procesor''?
Ako je potrebno flešovanje (nisam nikad radio),moje komponente su:
MB:http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9N_Platinum_(MS-7250).html
CPU:http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/Athlon_64_X2/5600+_(2.8_GHz__89W).html
Sudeći po ova 2 linka,za ovaj procesor je 1.A verzija BIOS-a:http://www.msi.com/support/mb/K9N_Platinum.html#down-bios.Ako sam dobro odredio,može li flešovanje da se uradi na ovaj način http://www.youtube.com/watch?v=gxpE1N4xB4s
Zamolio bih ako je neko raspoložen da ovo pročita i da mišljenje.Da li je posle 7,5 god. došao kraj MB?

analayzer
26.10.2014, 21:50
Brateeee baš si maler. Ako sam dobro razumeo njegov je bio u kvaru ali si ga popravio i radi. Ali kada si ponovo vratio svoje komponente u svoj računar dobio si poruku: "Unknown procesor itd".
Vidim ima ploča dva pci-ja je si li probao grafičku u drugi...?
Inače MSI je žajebahan za flešovanje. Inače koliko sam iščitao i gledao tvoj klip potrebno je skinuti tačnu verziju biosa za tvoju ploču. Zatim napraviti da ti fleška bude butabilna kao MS DOS disketa u FAT32 fajl sistemu i kopirati sadržaj biosa(Link koji si dao).
Pročitaj ovde http://forums.pcper.com/showthread.php?421469-HOWTO-I-have-no-floppy-drive-how-do-I-boot-DOS-from-a-USB-Memory-device!!&p=3828040#post3828040
To su dva fajla Afud408 i A7250NMS.1B0. Kada digneš sistem sa fleške upišeš
C:\> Afud408 A7250NMS.1B0
i čekaš da završi.
Tako sam ja razumeo ali dobro proveri jer posle njanjanja nema više kajanja. Preporuka je sve staviti u biosu na defoultne vrednosti ako si ga klokovao

MaRe
10.11.2014, 12:33
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje na koje jednostavno ne znam kako da nadjem odgovor na netu. Imam dva racunara na kojima nema 4pin konektor ima onaj 20 pin, ali nema +4pin. I ima takodje onaj odvojeni 4pin konektor koji je prikacen na 12v. Moje pitanje je da li ta dva racunara mogu da rade bez tog 4pin konektora? Hvala.
Edit: Na napajanje mislim da nema taj +4 pin konektor ili ga ima ali je on pogresno prikacen na +12v...

analayzer
10.11.2014, 19:11
Ubodeš pa vidiš ako radi dobro ako ne ...... Međutim kakav je konektor za CPU? I on ti je 4 pinski (idealno 8 pinski). Ako imaš još jedan 4 pinski na napajanju probaj da ubodeš u ploču jer se oni ne mogu pogrešno povezati(muško -žensko), zajedno sa 20 pinskim pošto je to negde odvojeno na napajanju.....

plazmakeks
25.12.2014, 21:24
Brateeee baš si maler. Ako sam dobro razumeo njegov je bio u kvaru ali si ga popravio i radi. Ali kada si ponovo vratio svoje komponente u svoj računar dobio si poruku: "Unknown procesor itd".
Vidim ima ploča dva pci-ja je si li probao grafičku u drugi...?
Inače MSI je žajebahan za flešovanje. Inače koliko sam iščitao i gledao tvoj klip potrebno je skinuti tačnu verziju biosa za tvoju ploču. Zatim napraviti da ti fleška bude butabilna kao MS DOS disketa u FAT32 fajl sistemu i kopirati sadržaj biosa(Link koji si dao).
Pročitaj ovde http://forums.pcper.com/showthread.php?421469-HOWTO-I-have-no-floppy-drive-how-do-I-boot-DOS-from-a-USB-Memory-device!!&p=3828040#post3828040
To su dva fajla Afud408 i A7250NMS.1B0. Kada digneš sistem sa fleške upišeš
C:\> Afud408 A7250NMS.1B0
i čekaš da završi.
Tako sam ja razumeo ali dobro proveri jer posle njanjanja nema više kajanja. Preporuka je sve staviti u biosu na defoultne vrednosti ako si ga klokovao

Evo da odgovorim,posle 2 meseca,iako sam problem pronašao još onda.Radi se o tome da sam ''slučajno'' primetio da prilikom pokušaja podizanja sistema,izbaci poruku ''Checking RAM'' ili nešto slično (''unknown processor revision''-kako došlo,tako i otišlo),ne sećam se tačno,što me je podsetilo da proverim RAM-ove,a čega se nisam sam setio u onom bunilu.Tj.,setio sam se,ali sam ih proveravao preko one 4 LED diode na MB.Imam 3x1 GB RAM i 4 podnožja za njih.Nije crkao nijedan od tih modula,već socket trećeg po redu što sam otkrio eliminacijom.Problem je bio što mi diode nisu davale signal o neispravnosti,verovatno reaguju samo kad crkne modul (desilo mi se jednom ranije),ali ne i kad otkaže podnožje!?
Hvala ti na pomoći.

analayzer
26.12.2014, 13:59
I zaključak je; je li radi sada? Je si li uspeo da ga popraviš?

plazmakeks
26.12.2014, 22:43
Da,da,još onda je proradio,kad sam RAM modul iz trećeg,sada pokvarenog,prebacio u četvrto podnožje.

Prief Lirator
19.1.2015, 17:20
Čistio sam komp od prašine i sada ne može da se uključi.
Slučajno sam pokidao žice od Reset dugmeta.
Da li to može biti problem?
Power dugme je ispravno.
Ili sam možda nešto spržio statičkim elektricitetom? :kreza:

Prief Lirator
21.1.2015, 21:38
Ok, pošto niko ne odgovara, da pretpostavim da Reset switch nije neophodan za uključivanje kompa. :)
Tako sam i mislio, ali sam malo sumnjao na to pošto sam pokidao te žice.
Koliko je vjerovatno da je ploča spržena nestručnim "dodirivanjem"?
Ne uključuju se lampice na tastaturi i svjetlo lasera na mišu prilikom uključenja napajanja, a do sad su se uvijek uključivala, da li to nešto znači?

ETR1
22.1.2015, 0:09
A kako ti čistiš komp, kad je uključen? Ili ga ugasiš ali su kablovi i napajanje na 1? Ne znam kako ti se to desilo, ali ja kad čistim komp, sve živo iskopčam, odnesem kućište napolje kad je lepo vreme i skidam kuler (samo ventilator) od procesora, ramove i sve što imam u pci slotovima sa grafičkom, a sa nje isto skinem ventilator i sva ta rebra od hladnjaka i slotove očistim četkom sa mekim dlačicama. :D Tu je naravno usisivač koji je "dvosmeran" pa ga okrenem na drugu stranu da duva u kućište i izbaci ostatak prašine. :)

Prief Lirator
22.1.2015, 1:11
Pa tako i ja radim i naravno da prije toga isključim komp, prebacim napajanje na 0, iskopčam kablove i iznesem ga iz svoje sobe da ne prašim unutra. :) Ali koliko ja znam, može se desiti da se sprži neka komponenta zbog nakupljenog statičkog elektriciteta, pa se prije toga mora dodirnuti neka metalna površina (npr. stranice kućišta). Nisam siguran da li to može biti problem. Nije mi jasno u čemu je štos, do sada sam više puta rastavljao i sastavio više kompova i nisam imao nikakvih problema.

MARE GSX R
22.1.2015, 1:55
Pa proveri ponovo da nisi pogresio u povezivanju, mozda si pomesao one kablice od power/ i onih lampica...

Prief Lirator
22.1.2015, 2:09
Provjerio sam više puta, sve je okej.

P.F.C.92
24.1.2015, 1:22
@Prief Lirator (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=14051)

Napajanje stavi na "0" i izvadi struju iz njega. Oslobodi napajanje (raskači sve komponente). Na ATX konektoru (veliki sa 20 pinova, ide na matičnu ploču) uz pomoć spajalice spoji zeleni pin i bilo koji crni pin. Vrati struju u napajanje i uključi napajanje. Ukoliko se ventilator zavrteo, znači da je napajanje najverovatnije ispavno, tako da idemo dalje... Javi šta si uradio.

SVE RADI POSTUPNO, KAO ŠTO SAM TI OBJASNIO.

Prief Lirator
24.1.2015, 2:57
Hvala na pokušaju, ali kupio sam nove komponente (taman je i bilo vrijeme za upgrade) i napajanje je definitivno ispravno.
Najvjerovatnije je otišla ploča, ili sam je spržio statičkim elektricitetom, ili je dotrajala.
Eto, poslije 6-7 godina sam odradio upgrade, zbog kvara, a i zato što nisam htio da se zezam više sa polovnim komponentama.
Prelazak sa Core 2 Duo E4600 na Core i5-4460 je veliki skok za mene. :)

LoneWolf
24.1.2015, 16:05
Možda si tokom čišćenja skršio još neki kabl, javi se na Viber ako nisi riješio kvar pa ćemo ga srediti

Prief Lirator
24.1.2015, 19:11
Sve sam detaljno provjerio, definitivno je ploča problem (nisu ni kablovi od napajanja, niti SATA).
Ne bih se više zezao sa starim komponentama, jedino da ti dam ploču da se igraš i da je testiraš. :)

LoneWolf
25.1.2015, 0:31
Donesi pa ćemo nabaciti na nju stare komponente da vidimo da li radi išta

Prief Lirator
25.1.2015, 0:48
Važi, dogovorićemo se. Jedino napajanje i hard nemam, ostale komponente imam i ispravne su (bar bi trebale biti).

mijat96
25.1.2015, 14:15
Imam problem sa laptopom. Od jutros se desava da kada se ukljuvi i podize sistem sve ide normalno i kada zavrsi umesto desktopa ekran je crn i na njemu je strelica, ne reaguje ni na sta sem na ctrl+alt+del, i kada izaberem task manager opet se pojavi crn ekran sa taks managerom. Uspeo sam jednom da ga vratim u normalu tako sto sam na precici tastature "uspavao" laptop i kada sam ga pokrenuo bio je ok. U pitanju je windows 7. Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude?

mijat96
9.2.2015, 17:54
Probelem je bio los sektor na hardu, detektovan i resen pomocu programa hirens 13. Sada je sve ok i opet odlicno radi.

rick_fox
6.4.2015, 10:30
Pozz. Drugar mi juce donese kuciste, kaze: "Ne baca sliku na monitor".
Starija malo konfiguracija i sama sreca imao sam takvu jos jednu pri ruci pa sam neke stvari uspeo da proverim-konkretno grafiku. Agp je grafika ATI 9200PRO, kada je izvadim i ubacim u drugi racunar radi potpuno normalno sto znaci da je ispravna i da do nje nije.
Dakle racunar kada se upali kuleri se vrte ali nista se ne desava. Ne cujem HDD da radi(da podize sistem). Beepova nikakvih takodje nema. Vadio sam i ram memoriji i bateriju od biosa, nista nije pomoglo. Na kraju izvadim HDD, ubacim ga u moj komp on ga ne prepoznaje, ubacim ga u onu drugu stariju masinu-takodje ga ne vidi. Ok, kapiram da ima problem sa HDD-om ali mi nije jasno zasto bas nikakvu sliku ne baci na monitor, nema beep kodova-deakle ne pisti cak ni kada mu se ram memorija izvadi. jedino jos napajanje nisam probao ali cisto sumnjam da bi to ista pomoglo. Interesuje me vase misljenje, da li je nekim slucajme maticna odsvirala svoje? Ponavljam, HDD nije prepoznao u ova dva racunara u koja sam stavljao. Takodje sam pokusavao drugi ispravan HDD da stavim u njega ali ista prica, ni da se javi, smo vrti coolere i nista se ne desava

analayzer
6.4.2015, 16:51
Ploča je zveknula.

rick_fox
6.4.2015, 17:11
Ploča je zveknula.

Ok, tnx

kuureee
2.7.2015, 12:27
Pozdrav svima. Situacija je sledeca ,kada upalim komp ide dugi bip pa dva kratka i dalje se nista ne desava. Ventilatori rade normalno ,hdd mislim takodje jel se cuje kako krcka. Esad garafika urla ne nermalbo ,tacnije njeni vntilatori ,mnogo ih brzo pokrece da mislim da ce kuciste da poleti. Vadio bateriju ,memoriju ,ali nista. Takodje se desavalo u par navrata da nije hteo da se upali pa je proradilo ,našajnje je staro oko pet godina. Sta muslite sta moze da bude ? Pisem sa fona pabse izvinjavam na gutu slova:-)

Lex987
2.7.2015, 13:19
Jedan dugi, dva kratka, ukazuje na problem sa grafickom/monitorom (za Gigabyte). Probaj da izvadis graficku, ocistis kontakte alkoholom i vratis nazad (ako ne pomogne, pozajmi od nekog graficku i napajanje pa probaj). Sve ukazuje na graficku, ali moze da bude i napajanje, eventualno ploca.

kuureee
3.7.2015, 10:35
Verovatno je grafika ,jer mi je cudno da joj ventilatori imaju tako mnogo obrtaja.

XbaneX
20.10.2015, 7:59
Pozdrav svima! Imam problem sa matičnom pločom koju sam kupio i video sam da je ispravna ali kad sam je povezao kod mene ona neće da startuje :(

Konfiguracija:
Asus P5Q PRO
Intel Core2Duo E4600
3Gb Ram 800mhz
Ati 6850 1Gb
Raidmax Vampire 700w (skoro novo)
Problem je sledeći: kad povežem sve komponente kompjuter krene tj. okreću se svi ventilatori ali nema nikakvog pištanja. Potom sve stane kao da se ugasi i onda sam krene i samo vrti kulere. Probao sam sve komponente na drugoj ploči i sve radi bez problema. Pokušao sam i sa jednim štapom memorije ali bez uspeha. Da li neko ima iskustva sa rešavanjem ovakvog problema?

Evo našao sam klip na YT gde se isto dešava samo je čovek zamenio ploču jer je imao garanciju...

https://www.youtube.com/watch?v=x3sqqmVwt6E

analayzer
20.10.2015, 14:11
Ako si probao SVE komponente a tu spadaju cpu i napajanje i dobro si povezao (kabal za napajanje cpu-a), onda je ploča problem.....

water wizard
20.10.2015, 14:28
resetuj bios ako nisi