PDA

Prikaži potpunu verziju : Age Of Conan

Strane : [1] 2

Alokin
15.1.2007, 15:19
Evo sada sam nesto ceprkao na net-u i naletim na najavljeni MMO Age Of Conan!
Zna li neko nesto vise o njoj?:confused:

ricma985
31.1.2007, 21:14
Imas opise na www.mmorpg.com, ukratko: grafika fenomenalna, jedinstven (realan kako oni kazu) sistem borbe, masivne bitke(my fave) ali izlazi krajem godine, pod uslovom da ne produzuju rok...:(
I ja je zeljno iscekujem, a ako budes isao na sajt pogledaj i za Gods and Heroes i Aion. Ove tri igre su moji favoriti.:alealeee:

LunaticRS
25.5.2007, 23:18
Bas sad nesto gledam nadolazece mmorpgove i razmiljam.Imam vremena i kesha za jedan, a i da pare nisu problem ko jos moze igrati vise od 1 mmorpg odjednom.
Gledam klipove na youtube i mislim da je Age of Conan moj favorit za kupovinu.
Samo je problem ko ce cekati da izadje...

Irondacha
26.5.2007, 12:25
da li neko zna koliki ce okvirno biti monthly fee?

dodgeme
26.5.2007, 15:17
ja sam clan Founderer Kluba i kad izadje vode me do Konana i on ce mi da ti specijalni founderer item( ne zna se jos koji)

Leonida
17.1.2008, 18:33
Ovo ce biti solidan MMORPG.Mada ne verujem da ce skinuti WoW sa trona,jer je ipak WoW PvE orientisana igra dok ce Conan biti vise okrenut ka PvP ludnici.No ipak ne treba verovati izdavacima igre o svim tim bajkama koje nam pricaju (fotorealisticna grafika,neverovatan gameplay itd.)dok igra ne izdadje.Pokazalo se mnogo puta da ogroman hype ne moze doneti nista dobro(pr. Godfather ) dok proizvodjaci koji ne pokusavaju da dignu veliku ''buru'' oko igre obicno naprave cuda (pr. Star Wars:Kotor,Witcher itd.).Zato ljudi cekajmo i nadajmo se pomaku u MMORPG industriji Conanom!

sasha vukelic
2.4.2008, 16:06
evo stigao poziv za stress test... onda, vidimo se u nedjelju u 6 :D

sasha vukelic
5.4.2008, 1:53
ehh... taman sam se naostrio, stigao novi komp, skinuo svih 12GB... kad ono:

Dear Testers,
We are sorry to inform you that Sundays technical test has been postponed to the following Sunday, Sunday the 13th of April.

ima li josh ko ovdje da ce testirati?

sasha vukelic
13.4.2008, 18:00
nisam valjda jedini "sretnik" :D evo, nakon gomile skidanja (sveukupno nesto iznad 17GB se treba skinuti sa interneta, sto instalacije, sto patch-eva!) ako ne bude problema, beta pocinje za nekih sat-dva i trajace tri sata... pa javim vam se sutra ujutro sa utiscima... potrudicu se i pohvatati sto vishe screenshot-ova; njih mozemo preko privatnih poruka.

najvjerovatnije je da cu uzeti neki tip kombinacije rogue/assassin.

Cernobil
13.4.2008, 18:20
nisam valjda jedini "sretnik" :D evo, nakon gomile skidanja (sveukupno nesto iznad 17GB se treba skinuti sa interneta, sto instalacije, sto patch-eva!) ako ne bude problema, beta pocinje za nekih sat-dva i trajace tri sata... pa javim vam se sutra ujutro sa utiscima... potrudicu se i pohvatati sto vishe screenshot-ova; njih mozemo preko privatnih poruka.

najvjerovatnije je da cu uzeti neki tip kombinacije rogue/assassin.
E moze i meni na PM scrinovi ako ih ne postavis ovde:)

Red Dragon
13.4.2008, 22:01
evo, nakon gomile skidanja (sveukupno nesto iznad 17GB se treba skinuti sa interneta, sto instalacije, sto patch-eva!)

17 GB!!??http://www.freesmileys.org/smileys/shocked017.gif (http://www.freesmileys.org)

Sad sam bacio pogled na Wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_Conan:_Hyborian_Adventures). Ako ne lazu, ovo ce zahtevati jaku masinu, pogotovo graficku.
Izgleda da ce se mesecno placati 15$!!!
I da, zauzimace na hardu 30GB!!!?????http://www.freesmileys.org/smileys/shocked016.gif (http://www.freesmileys.org)

sasha vukelic
14.4.2008, 1:37
evo utisci...

prvo da kazem da sam razocaran, ali da napomenem da je u pitanju beta verzija, te da sam imao priliku probati jako mali dio igre, tako da bilo sta sto kazem, ne mora da stoji za konacnu verziju.

kao sto sam vec rekao klasa koju sam izabrao je assassin, sto je pandan rogue-u ili thief-u iz rpg/mmorpg svijeta.

igrao sam u 1920x1080 sa 4xAA i sve na max i igra je radila brzo, no to ne znaci da je izgledala dobro! u poredjenju sa nekim (bog zna na na koji nacin renderovanim) video-ima sa interneta, igra je danas bila bar duplo ruznija. world of warcraft izgleda puno bolje i to na 3-4 puta slabijoj masini. ima ljudi na beta forumu koji govore da igra odlicno izgleda, ali ja ne znam sta su ti ljudi igrali. u poredjenju sa jednim assassins creed-om ili gear of war-om, igra izgleda najblaze receno zastarjelo. pri tom ne mislim samo na puku ljepotu tekstura i sl. koje su mozda smanjene radi beta testiranja, vec na citavu fiziku likova a i sam HUD koji ne vjerujem da je nesto osakacen radi bete. likovi, tj 3d modeli nisu narocito lijepo animirani i djeluju posve neozbiljno. opet, da ponovim, komentari sa foruma su da je u pitanju testna verzija i da ce sve bolje izgledati u konacnoj igri. nadam se da ce biti tako, posto bih volio igrati neki novi kvalitetan mmo.

sto se tice borbe: sa tipkama 1,2 ili 3 napadate lijevu, gornju ili desnu stranu vaseg neprijatelja. na njemu cete vidjeti jasne oznake kada stiti odredjenu stranu te ga tu ne trebate napadati, vec tamo gdje je najranjiviji. u prvi mah mi se svidjelo - imam vecu kontrolu i borba mi je zanimljivija. medjutim, vec nakon 5 minuta mi je dosadilo... kako bi tek bilo nakon 5 dana?! mmorpg zanru treba revolucija u combat sistemu, ali ovo definitivno, po meni, nije dobar nacin, jer sta ovdje radite: imate 3 tipke i na ekranu 3 oznake. kada se jedna od te 3 oznake iskljuci, tu tipku pritisnete... i to je to! valjda vam je sad jasno kako to nakon 5 minuta borbe moze da dosadi.

pocetak price mi nikako nije sjeo. znaci pocinje tako sto ste rob na brodu, brod potone i vi se budite nasukani na plazi. to je ok i otvara razne mogucnosti, no prvi lik kojeg srecete govori vam gdje se nalazite, sta je istocno, sta je juzno, sta je zapadno i o svakoj zemlji po malo, a vas lik jos nije ni dosao sebi i pitanje jeste li zivi ili niste! covjek prica, vi se koprcate i to toliko ne sjeda da boli. ovo malo quest-ova sto sam uradio nisu nista bolji i pate od slicnih problema ali ne u tolikoj mjeru. mogu reci da vidim da su se ljudi trudili, ali jednostavno nisu pogodili. cak mi se i obicni wow quest tipa ubij 12 kostura cini privlacnijim :( u pocetku je previse linearna i previse jednostavna igra. za prvih nekoliko levela vam treba pola sekunde, i 5 neprijatelja zajedno ne mogu pera da vam odbiju, dakle izazov=nula.

rijetko sta mi se svidjelo. pravljenje likova je dobro uradjeno i imate gomilu opcija. stvarno mozete da napravite jedinstvenog lika. iako mi se prica nije svidjela, govor su snimili dobri glumci i pomaze da se uzivite u pricu. "egzekucije" su takodje zanimljive, za one koji vole krv :dzavo:

i sto se tice zauzeca prostora:
ukupno na disku instalirana verzija zahtjeva 35GB + 5GB za patch-eve
ukuno skinuto sa interneta 17-18GB (nisam siguran, zbog gomile patch-eva: 12GB instalacija, 4.5GB prepatch i oko 1GB normalnih ingame patch-eva)
igra se dugo instalira i ucitavanje igre trenutno traje predugo.

zao mi je sto su utisci ovako negativni, moze biti da sam jednostavno previse ocekivao.
na beta forumima ima dosta ljudi koji su zadovoljni sa igrom i govore da ce biti wow killer.
na takve (i to brojne) izjave jednostavno nemam komentar.

Cernobil
14.4.2008, 8:39
evo utisci...

prvo da kazem da sam razocaran, ali da napomenem da je u pitanju beta verzija, te da sam imao priliku probati jako mali dio igre, tako da bilo sta sto kazem, ne mora da stoji za konacnu verziju.

kao sto sam vec rekao klasa koju sam izabrao je assassin, sto je pandan rogue-u ili thief-u iz rpg/mmorpg svijeta.

igrao sam u 1920x1080 sa 4xAA i sve na max i igra je radila brzo, no to ne znaci da je izgledala dobro! u poredjenju sa nekim (bog zna na na koji nacin renderovanim) video-ima sa interneta, igra je danas bila bar duplo ruznija. world of warcraft izgleda puno bolje i to na 3-4 puta slabijoj masini. ima ljudi na beta forumu koji govore da igra odlicno izgleda, ali ja ne znam sta su ti ljudi igrali. u poredjenju sa jednim assassins creed-om ili gear of war-om, igra izgleda najblaze receno zastarjelo. pri tom ne mislim samo na puku ljepotu tekstura i sl. koje su mozda smanjene radi beta testiranja, vec na citavu fiziku likova a i sam HUD koji ne vjerujem da je nesto osakacen radi bete. likovi, tj 3d modeli nisu narocito lijepo animirani i djeluju posve neozbiljno. opet, da ponovim, komentari sa foruma su da je u pitanju testna verzija i da ce sve bolje izgledati u konacnoj igri. nadam se da ce biti tako, posto bih volio igrati neki novi kvalitetan mmo.

sto se tice borbe: sa tipkama 1,2 ili 3 napadate lijevu, gornju ili desnu stranu vaseg neprijatelja. na njemu cete vidjeti jasne oznake kada stiti odredjenu stranu te ga tu ne trebate napadati, vec tamo gdje je najranjiviji. u prvi mah mi se svidjelo - imam vecu kontrolu i borba mi je zanimljivija. medjutim, vec nakon 5 minuta mi je dosadilo... kako bi tek bilo nakon 5 dana?! mmorpg zanru treba revolucija u combat sistemu, ali ovo definitivno, po meni, nije dobar nacin, jer sta ovdje radite: imate 3 tipke i na ekranu 3 oznake. kada se jedna od te 3 oznake iskljuci, tu tipku pritisnete... i to je to! valjda vam je sad jasno kako to nakon 5 minuta borbe moze da dosadi.

pocetak price mi nikako nije sjeo. znaci pocinje tako sto ste rob na brodu, brod potone i vi se budite nasukani na plazi. to je ok i otvara razne mogucnosti, no prvi lik kojeg srecete govori vam gdje se nalazite, sta je istocno, sta je juzno, sta je zapadno i o svakoj zemlji po malo, a vas lik jos nije ni dosao sebi i pitanje jeste li zivi ili niste! covjek prica, vi se koprcate i to toliko ne sjeda da boli. ovo malo quest-ova sto sam uradio nisu nista bolji i pate od slicnih problema ali ne u tolikoj mjeru. mogu reci da vidim da su se ljudi trudili, ali jednostavno nisu pogodili. cak mi se i obicni wow quest tipa ubij 12 kostura cini privlacnijim :( u pocetku je previse linearna i previse jednostavna igra. za prvih nekoliko levela vam treba pola sekunde, i 5 neprijatelja zajedno ne mogu pera da vam odbiju, dakle izazov=nula.

rijetko sta mi se svidjelo. pravljenje likova je dobro uradjeno i imate gomilu opcija. stvarno mozete da napravite jedinstvenog lika. iako mi se prica nije svidjela, govor su snimili dobri glumci i pomaze da se uzivite u pricu. "egzekucije" su takodje zanimljive, za one koji vole krv :dzavo:

i sto se tice zauzeca prostora:
ukupno na disku instalirana verzija zahtjeva 35GB + 5GB za patch-eve
ukuno skinuto sa interneta 17-18GB (nisam siguran, zbog gomile patch-eva: 12GB instalacija, 4.5GB prepatch i oko 1GB normalnih ingame patch-eva)
igra se dugo instalira i ucitavanje igre trenutno traje predugo.

zao mi je sto su utisci ovako negativni, moze biti da sam jednostavno previse ocekivao.
na beta forumima ima dosta ljudi koji su zadovoljni sa igrom i govore da ce biti wow killer.
na takve (i to brojne) izjave jednostavno nemam komentar.
Imas li mozda neke screenshotove?:) A to za wow-killere,pa to kazu za SVAKI novi MMORPG koji izadje pa se jos nije desilo ni da ga poljuljaju a kamoli skinu sa trona :D Zao mi je sto su tako prvi utisci negativni,nadao sam se da ce biti dobra igra. Ali kao sto kazes treba sacekati punu verziju. Hvala u svakom slucaju na informacijama sa beta testa.

sasha vukelic
14.4.2008, 8:52
shot-ovi ne vrijede prebijene pare, sve sam ih obrisao... a mislim da i ne bi bilo bas fino posto je test zatvorenog tipa :) na svu srecu tu je youtube i ljudi kojih briga za pravila: http://www.youtube.com/watch?v=EWV42-CgJDY

imas jos nekoliko video-a sa jucerasnjeg testa, samo potrazi...

sasha vukelic
24.4.2008, 9:22
evo vijesti:

http://www.gamespot.com/news/6189776.html?om_act=convert&om_clk=newstop&tag=newstop;title;1

ocekuju 60 hiljada ljudi na pocetku. nekako mi se 20. maj cini prerano, s obzirom na sve nedostatke koje sam vidio. nadam se da ce sa narednih nekoliko patch-eva sve biti fino ispolirano, pa se mozda desi da zaigram malo, ali tek kad prepolove pocetnu cijenu...

genius
24.4.2008, 10:48
Imam serijski za betu koja krece 1. maja. Download je 12 gigabajta sto je bas mnooooogo ali probacu ga bas da vidim i to cudo. Mada ne verujem da cu da ga igram.....

sasha vukelic
2.5.2008, 13:53
jesi skinuo? i ja sam takodje dobio pristup closed beta verziji. treba skinuti novi klijent od 13GB, medjutim internet kod kuce mi je losh, pa cu morati sa posla skidati tek u ponedjeljak...

genius
2.5.2008, 15:26
Skinuo i instalirao ali sam zaboravio koji sam username i pass izabrao kad sam pravio nalog :boodala:

A glupi funcom nikako da mi posalje na mail podsetnik... Poludecu...

smilodon
3.5.2008, 6:47
Ja sam igrao pvp betu, i igrica mi se jako dopada.

genius
3.5.2008, 11:48
Setio sam se sifru :) i usao ali sam imao ukljucen fraps i nista nisam video. Samo zvuk ide i crna slika...

Sad pokusavam da udjem opet sa iskljucenim frapsom ali nesto ne ide... :(
Izgleda da je ova beta jako nestabilna...

RUSuper
3.5.2008, 15:26
Hajde sada svi koji su igrali betu neka kazu imali ovo ikakve sanse da se takmici sa WoW-om

sasha vukelic
3.5.2008, 17:22
kratko i jasno: ne.

war i aoc ce zajedno nakupiti u vrh glave pola miliona do milion igraca, sto je nista u poredjenju sa wow-ovih 11 miliona.

EDIT: ako si mislio na kvalitet age of conan-a... za sad ti mogu reci posto sam probao samo tech beta verziju i, na zalost, kvalitet je dosta ispod wow-a. nadam se da ce finalna verzija biti bolja, jer mi se bash igra neki novi DOBAR mmo, ali, ako igra ostane ovakva, tj. nista znacajno se ne poboljsa, nista od toga.

genius
3.5.2008, 18:02
Evo probao sam... Nema sanse da se nosi sa WoW-om :) Izgleda jadno, sporo, lose animirano i preterano dosadno (i to na samom pocetku igre). Ok, ima lepo odradjenu kustomizaciju likova, ima nov sistem borenja... verovatno svasta jos, ali ovakva igra u ovoj fazi izgleda toliko jadno da je to neverovatno... Ne kapiram sta ce im ova beta... ovo je stvarno jad i beda. I to sve u 20 gigabajta :eek:

Ako neko hoce da proba neka me cima na PM da mu dam user i pass...

crossover
7.5.2008, 20:11
Jel ima ko da mi prosledi beta klijent? Imam beta key ali se download vuče k'o crevo :(

genius
7.5.2008, 20:18
Ja sam ga obrisao... ionako sam tanak sa memorijom tako da mi drzanje 30 gigabajta djubreta nikako nije delovalo kao pametna ideja...

Caffein
12.5.2008, 2:35
Uporedjivati WoW sa AoC je tako retardirano da ja nemam rechi. Takodje, iznoshenje na tas koja igra ima vecu igrachku populaciju u svrhu odredjivanja njenog kvaliteta je u najmanju ruku priglupo. EVE ima oko 200.ooo igracha i daleko je najbolji mmo trenutno.
Naravno, od ljudi kojima je WoW biblija ne ochekuje se da svare jednu strateshki i ekonomski slozenu igru kao shto je vec pomenuti EVE.
Zato EVE i ima igrachku populaciju kojoj je prosek 25 godina dok WoW igraju i deca od po 10 godina starosti.
Komentarisanje da je WoW > Aoc je sa jedne strane jako dobro jer ce svu dechurliju (nevezano za godine vec za mmo zrelost) zadrzati tamo gde vec jesu i time uchiniti AoC igrachkoj populaciji veliku uslugu.
Josh jedno polje na kojem je AoC superiorniji jeste tehnichka strana i izvodjenje. Plakanje za gigabajtima koje sam ovde prochitao ili " Ne kapiram sta ce im ova beta" necu ni da komentarishem. To samo za sebe dovoljno govori koliko posetioci ovog foruma blage predstave nemaju o mmorpg zajednici generalno. To je i razlog totalnog dezinformisanja koje vlada na ovim stranicama. Pratio sam shta se pisalo i kada je Burning Crusade izashao, necu ni da komentarishem koliko ste besmislica iznosili.

Rezime, svidja vam se WoW? Super, ja vas molim i da ostanete u njemu. AoC i nije za vas.

Za ljude koje to interesuje, AoC se moze nabaviti u Beogradu u "Orange shop"-u, verujem da dosta njih to ne zna.

genius
12.5.2008, 8:01
Ja ne igram WoW. Igrao sam ga godinu dana pa sam ga batalio i sad ne bih mogao da ga igram cak i da me teras. To je cinjenica.

AoC sam probao i posle pola sata sa gadjenjem obrisao. I to je cinjenica.

Da li si ti igrao WoW i koliko dugo? Da li si ti igrao AoC betu i koliko dugo?

Hocu bas da vidim na osnovu cega tako masno lupetas...

sasha vukelic
12.5.2008, 9:25
EVE ima oko 200.ooo igracha i daleko je najbolji mmo trenutno.
Naravno, od ljudi kojima je WoW biblija ne ochekuje se da svare jednu strateshki i ekonomski slozenu igru kao shto je vec pomenuti EVE.
Zato EVE i ima igrachku populaciju kojoj je prosek 25 godina dok WoW igraju i deca od po 10 godina starosti.tema je o AoC, a ti svoje troll-ovanje nosi odavde; mada, na sve tvoje izrecene i nezasnovane gluposti ionako nije potreban komentar.

shrafko
12.5.2008, 10:16
E vidiš Caffein, meni se baš EVE kao igra nije svidela, iako sam dosta vremena skuckao igrajući neke druge svemirsko-trgovačko-borbene simulacije (čitaj X2 i X3 npr). Mada ni WoW mi se nešto preterano ne sviđa. Ukusi su različiti...

Ali kad smo već kod ukusa, nekako ću se pre povesti za mišljenjem sashe i geniusa (ljudi sa par hiljada postova na ovom forumu, sa kojima se mahom slažem) nego za mišljenjem osobe koja ima jedan jedini post, i u tom "prvencu" iznapušava druge..

Sa koliko žara braniš AoC, pomislio bi čovek da si na njihovom platnom spisku :a_bleh:

Caffein
12.5.2008, 11:48
Naravno da je ochekivano biti "napadnut" od istih ljudi koje sam iskritikovao u postu, ali za razliku od vas ja ne moram da hranim i velicham svoj alter ego na forumu. Ja razumem neke od vas koji su pokupili par fraza listajuci strane forume pa sad serviraju neke izraze kao shto je trolovanje i slichno. Morali bi za promenu prvo da razumete znachenje/upotrebu nekih rechi da bi ih koristili korisno. Ja sam i prichao o Conanu, a opet nazvan trolom dok je gomila tvojih forum drugara pomenulo WoW masu puta pre mene i nisu dobili taj epitet. Zanimljivi ste skroz.

WoW sam igrao dve godine i sve shto pricham znam shto pricham, ali to vama nije dovoljno. Jer, sad kad znate da sam igrao dve godine samo je pitanje vremena kada ce neki od vas da izadje sa stavom "Aha, al nije znao da igra!", onda cu vam ja linkovati svoj karakter na WoW-u gde biste videli gde sam "stigao" i "kako sam igrao".. a onda je samo pitanje vremena kada ce neko od vas reci "Aha, al ja imam XXXX koji je daleko bolji od njegovog YYYY".. i tako u nedogled. Istina je da ne postoje prava merila koja bi vashe kriterijume "pro igracha" zadovoljila. Igrao sam i beta test Conana, za razliku od vas ja nikad nishta ne pricham napamet ili ako mi drugar sa kojim sam pishkio iza zgrade kaze da je AoC glup pa to brzo postane mainstream mishljenje u bloku.
Ista stvar i sa zvanichnim forumima AoC koje kako neko od vas reche je chitao. Da ste chitali ne biste prichali gluposti koje prichate, ili opet, chitali ste samo ono shto vama odgovara. To je, pak druga pricha.

Na kraju, ja ne znam shto se nalazite pogodjeni. Napravio sam poentu i vidim da nisam puno omashio, s obzirom da ste izashli sa gomilom napaljenih gluposti u pokushaju da omalovazite sve ono shto sam u prvom postu napisao. Reci cu ponovo, ne svidja vam se AoC? Ne igrajte ga, time chinite uslugu ljudima kojima se igra svidja.

sasha vukelic
12.5.2008, 12:39
izgleda nisi dobro procitao moj prosli post...

genius
12.5.2008, 14:36
I da se tebi u stvari AoC svidja... i to toliko da imas potrebu da se svadjas ovde ko malo dete. Zar ne mislis da je bilo pametnije umesto da se izivljavas da lepo izneses konkretno mane i prednosti koje AoC ima i da onda dozvolis ljudima koji nisu probali betu da dodju do pravog zakljucka. Mene naravno ne mozes da ubedis, jer sam igrao betu i znam koliko je beta djubre (final nisam pa neznam - koliko ja znam final nije ni izasao pa me tim vise cudi cinjenica da u nekoj radnji moze da se kupi). Ali, neko ko nije igrao je sigurno jako zainteresovan pa lepo iznesi konkretne cinjenice...

crossover
13.5.2008, 16:49
Uđoh u betu od danas...nije uopšte loša igra. Ima očiglednih propusta, ali je ovo beta pa je bilo i očekivano.

sasha vukelic
18.5.2008, 14:40
pocelo je... sad se samo ceka na free trial...

ForceCommander
18.5.2008, 14:48
Probaću ovu igru ali ipak više nade polažem u Warhammer online...

genius
18.5.2008, 15:02
Ma meni Mythos izgleda mnogo zanimljivo... www.mythos.com

Caffein
23.5.2008, 20:39
Ma meni Mythos izgleda mnogo zanimljivo... www.mythos.com (http://www.mythos.com)
Ne vidim tvog pulena Sashu Vukelica da te naziva trolom jer si skrenuo sa AoC teme.

sasha vukelic
25.5.2008, 13:10
genius je davno skrenuo ;)

Cernobil
26.5.2008, 10:19
Evo upravo rezervisao jedan AoC za mene i opet nije sigurno da cu ga dobiti,jer cim poruce 15 komada i vise,odma sve rasprodaju:) Toliko o tome koliko se igra dobro primila kod nas,sta onda reci za ostatak sveta. Ako je nabavim danas ,javljam sa prvim utiscima. Inace igra kosta 3300 din. Ako jos neko ovde igra AoC ili planira da igra,neka kaze ovde na kom serveru ce da igra. Da se skupe srbi na jednom serveru:D

strajo
26.5.2008, 11:27
Kolko para mesechno?! I mozhe li bez kreditne :D

sasha vukelic
26.5.2008, 11:36
50 evra platis za igru (odnosno prvi mjesec)
15 evra je mjesecna pretplata za svaki sljedeci mjesec

30 evra kosta gamecard (za 2 mjeseca)

isto kao i u ostalim mmo igrama, ako platis 3 mjeseca ili pola godine unaprijed, dobijas mali popust (dakle za tri mjeseca je pretplata manja za 1 evro, a na pola godine za 2 evra).
btw. ovo su cijene u "evropi", a koliko je skuplje kod nas... sam bog zna :)

EDIT: greska, nije 13 vec 15 evra mjesecno.

genius
26.5.2008, 14:27
Ja i dalje ne kontam zasto toliko ljudi kupuju :confused:

Valjda je nastala glad pa nema dobrih mmo igara pa daj sta das... srecom sam se prezasitio mmo-a pa me ovo vise uopste ne interesuje...

Cernobil
26.5.2008, 14:34
Ja i dalje ne kontam zasto toliko ljudi kupuju :confused:

Valjda je nastala glad pa nema dobrih mmo igara pa daj sta das... srecom sam se prezasitio mmo-a pa me ovo vise uopste ne interesuje...
Otkud znas da AoC nije dobra igra? Ja sam svuda nasao samo na dobre komentare ,sem na ovom forumu. Ako je beta losa to ne mora da znaci da je igra losa. I jedan lik sa kojim sam igrao WoW kaze da je AoC ekstra. Kupio ga je naravno. Treba prvo probati pa tek onda videti jel dobra il ne,a po video klipovima koje su postavljali igraci na youtube,igra deluje super. Ali nikako da neko ovde ko ima igru kaze kakva je... Sad sam zvao i rekli mi da nova posiljka stize zimedju 5-6,i reko mi lik da je trazio SVE iz magacina jer se brzo prodaje,trenutno sam 11. na listi valjda ce poslati 11 ili vise primeraka. Ali ako nabavim danas oko 12 cu postaviti post o igri.

genius
26.5.2008, 14:52
Ajde.. bas me zanima. Znaci probao sam betu i ono je cist krsh od igre... ali ko zna, mozda je neki problem kod mene. Obavezno postavi slike sa samog pocetka da uporedim sa onim sto sam ja video... Ko zna, mozda su neka podesavanja pobrljavela. Ja sam stavio sve na max a izgledalo je odvratno... ali moguce da je neka greska kod mene u pitanju...

Cernobil
26.5.2008, 14:59
Ajde.. bas me zanima. Znaci probao sam betu i ono je cist krsh od igre... ali ko zna, mozda je neki problem kod mene. Obavezno postavi slike sa samog pocetka da uporedim sa onim sto sam ja video... Ko zna, mozda su neka podesavanja pobrljavela. Ja sam stavio sve na max a izgledalo je odvratno... ali moguce da je neka greska kod mene u pitanju...
Jao,ako si upravu za igru ima 'se roknem:D Salim se. Ali ne bacaju mi se pare naravno. Mada pre nego sto kupim original CD dobro se informisem o igri i dosada nisam nikada pogresio:)

sasha vukelic
26.5.2008, 15:28
puno srece i zelim ti da se dobro zabavis!

mene je isto beta dobro razocarala.
i sada je jedina opcija da kupim igru ako mi se bash svidi trial.

mada, to shto odmah nisu izbacili trial je malo sumnjivo. svi mmo naslovi koje ja znam su imali trial verziju od prvog dana kad se igra pojavila u prodaji. da li je to zbog toga sto se boje da se ljudima nece svidjeti igra, ne znam. njima se, naravno, vise isplati da jedan covjek kupi igru nego da sto ljudi igra besplatni trial :D

genius
26.5.2008, 17:07
Mislim da je reakcija na betu bila da je igra krsh (a mozda je to do bete a igra nekim cudom ok) pa se plase da im se i trial ne obije o glavu nego da lepo iskoriste hype i prodaju masu sad odma i da se nadaju da ce da igra zazivi... Na fileplanet ima mogucnost da se uzme trial za maltene svaki mmo besplatno za sve clanove (besplatno clanstvo) a AoC je mogao da se uzme samo ako si pretplatnik ... meni je to sve mnogo sumnjivo i iskreno mislim da su mnogo zapoceli, mnogo se ocekivalo, na kraju ispao neki buckuris i sad nema nazad jer su vec mnogo ulozili pa se nadaju da bar zarade sto vise... mislim da ovo jednostavno nije mega hit kao sto je mogao da bude...

Cernobil
26.5.2008, 18:38
Stiglo im samo 6 komada a nove primerke dobijaju tek za 20 dana:n-cc2::n-cc2::n-cc2:. Ako neko zna gde ima da se kupi AoC u BG-u nek mi posalje na PM. Poz

Cernobil
27.5.2008, 0:02
Kao sto sam i pretpostavio,sveza informacija sa ign.com :
Age of Conan One of the Fastest Selling PC Games of All Time

Over 400,000 gamers have entered game.

:D
i jos :) : As a result of the great launch, players and press have been raving about the unique qualities of the game, and the first 20 reviews give Age of Conan an average score above 90%.

Cernobil
27.5.2008, 9:33
Jedna od bitnijih stvari vezanih za MMORPG su klase i njihova razlicitost + da jedna klasa ima dva ili vise ,upotrebicu izraz talent tree-a (WoW). Tu su do sada WoW i GW bili neprikosnoveni,ALI :) cini se da ih AoC pobedjuje. Koliko sam saznao u AoC postoji 12 klasa (WoW 10 -sa Death Knight-om,GW 10). Postoje napocetku cetiri klase (priest,rogue,soldier,mage) koje se kasnije kako lik lvluje granaju u ostale. Priest u Priest of mitra, Tempest of Set, Bear Shaman. Soldier u Conqueror,Dark Templar, Guardian. Rogue u Barbarian, Ranger,Assassin. Mage u Herald of Xotli,Demonologist,Necromancer. PLUS sto svaka od 12 klasa ima DVA talent tree-a,samo se tako ne zovu (izraz je iz WoW-a). I po liku koji je igrao AoC i njegovom postu na IGN ista klasa sa razlicitm talent tree-om je totalno drugaciji lik. Citiracu ga : "Ranger has 'Waylayer' and 'Sharpshooter'
Waylayer uses bombs, stuns, traps, and crossbows extensively, while range is reduced, damage is increased, and melee combat and short range are emphasized over long range combat.
Sharpshooter emphasizes the bow and long range accurate attacks, while damage is generally less than a crossbow, it evens out due to the range difference with bow vs. the crossbow." Toliko od mene:) poz

Cernobil
27.5.2008, 9:42
Profesije u AoC: Crafting: Weaponsmith,Armorsmith,Alchemist,Arhitect-gradis gradove:dzavo:,Gemcutter. Gathering:Mining ,Prospecting,Skinning,Stonecutting, Weaving,Woodcutting.
Tri rase: Aquilonian, Cimmerian i Stygian.
Nisu sve klase dostupne svim rasama (isto kao u WoW-u). Ne moze Aquilonian da bude Tempest of Set logicno:)

Caffein
28.5.2008, 4:07
Za one koje zanima vizuelni izgled igre.

01 (http://scokanik.com/images/conan1.jpg)
02 (http://scokanik.com/images/conan2.jpg)
09 (http://scokanik.com/images/conan9.jpg)
13 (http://scokanik.com/images/conan13.jpg)
18 (http://scokanik.com/images/conan18.jpg)
20 (http://scokanik.com/images/conan20.jpg)
23 (http://scokanik.com/images/conan23.jpg)

no729
28.5.2008, 8:27
Za one koje zanima vizuelni izgled igre.

01 (http://scokanik.com/images/conan1.jpg)
02 (http://scokanik.com/images/conan2.jpg)
09 (http://scokanik.com/images/conan9.jpg)
13 (http://scokanik.com/images/conan13.jpg)
18 (http://scokanik.com/images/conan18.jpg)
20 (http://scokanik.com/images/conan20.jpg)
23 (http://scokanik.com/images/conan23.jpg)

Ne znam za ostale ali meni ovo preterano izgleda :kreza: ! Ja definitivno kupujem!

sasha vukelic
28.5.2008, 8:35
moze li kakva slika sa HUD-om?
ovakve slike mi nista ne znace...

Eris
28.5.2008, 9:22
http://img375.imageshack.us/my.php?image=02ko5.jpg
.....

genius
28.5.2008, 9:47
Pa to sam i mislio... izabrali neke shotove gde igra izgleda najbolje i tim slikama nam mazali oci kako je igra lepa... a u stvari kad pocnes da igras prosto ne mozes da poverujes da li je u pitanju ista stvar...

Neznam za vas, ali meni je ova grafika ruzna...

Mario Pavićević
28.5.2008, 9:58
Sta znam meni grafika deluje ok ali grafika nije ono sto je bitno ovde...

strajo
28.5.2008, 11:35

isto kao i u ostalim mmo igrama, ako platis 3 mjeseca ili pola godine unaprijed, dobijas mali popust (dakle za tri mjeseca je pretplata manja za 1 evro, a na pola godine za 2 evra).

ma idesh u djavola :n-cc2: okle mi tolke pare :boodala: ostajem pri Guild Warsu i chekam dvojku... besplatan je a neverujem da je ishta loshiji... a zbog dobro prodaje verovatno je uzrok IME... konan je KONAN :ciao:

BobaL
28.5.2008, 12:28
Ova igra je suvise ruzna ako se uzme u obzir konfiguracija koja je potrebna da bi se normalno igrala! Monstruozna hardverska zahtevnost, a grafika prosek mozda i malo ispod proseka!

no729
28.5.2008, 12:29

Upravo sam kupio igru. Platio je 3300 din (~40 Evra), dobija se mesec dana gratis a mesecno je posle oko 13 evra koliko sam ja video na sajtu mada je moguce da nalepe i VAT na to tj. PDV po naski pa je verovatno 15 evra.

.. nego koliko se ovo cudo updatuje!? za sada sam skinuo ~500MB patcheva i i dalje ima nasto za download.

nightshift
28.5.2008, 12:36
Upravo sam kupio igru. Platio je 3300 din (~40 Evra), dobija se mesec dana gratis a mesecno je posle oko 13 evra koliko sam ja video na sajtu mada je moguce da nalepe i VAT na to tj. PDV po naski pa je verovatno 15 evra.

.. nego koliko se ovo cudo updatuje!? za sada sam skinuo ~500MB patcheva i i dalje ima nasto za download.

Pozdrav, jer bi mogao da mi posaljes na pm gde si je uzeo. Hvala.

no729
28.5.2008, 12:47
Ljudi ovo je prosto neverovatno...

Citam ovo uputstvo koje dolazi uz igru koje je prevedeno na nas jezik. Na 20. strani ide opis atributa redom: snaga, vestina, konstitucija, inteligencija i mudrost sve je to ok ali kod inteligencije pise sledece - citiram:

"Inteligencija: Odredjuje koliko buzdovana Vas lik ima i povecava magiju svestenicima."

Dalje na istoj strani za vestine su navedene: Percepcija, Previjanje, Obnavljanje buzdovana i Odradjivanje koncentracije. Za "obnavljanje buzdovana" objasnjenje je sledece:

"Obnavljanje buzdovana: Slicno kao i kod previjanja, ali utice buzdovane"

Ocigledno je u pitanju "mana" ali je izgleda neki buzdovan ovo prevodio :rofl:

genius
28.5.2008, 12:54
Rekoh ti da je igra krsh :kreza:

Salim se... neko je napravio gresku u prevodu, pomesao mana i mace mozda...

Kako god, ako je vec hvale kao next gen mmo, ocekivao sam i nextgen grafiku a na kraju ispalo da GW ima lepsu grafiku... sam gameplay je mozda ok, ali ako me igra ne privuce za 10 minuta, nemam zivce da cekam da me privuce posle 10 sati a ova me je razocarala za 5 minuta jer izgleda grozomorno a vuce se kao puz a prvih par questova su klasicno smaranje...Meni je grafika bitna... slazem se da je ok progledati grafici kroz prste ako je igra biser i ako je sve lepo stilizovano i ako je cak i losa grafika funkcionalna, ali ovde to nije slucaj... Ne kapiram samo zasto joj daju toliko jake ocene i hvale se brojem prodatih primeraka (koji i nije tako visok).

Mario Pavićević
28.5.2008, 12:57
Ova igra je suvise ruzna ako se uzme u obzir konfiguracija koja je potrebna da bi se normalno igrala! Monstruozna hardverska zahtevnost, a grafika prosek mozda i malo ispod proseka!
Nista zahtevnija od vecine modernih RPG igara.

genius
28.5.2008, 13:01
Nije zahtevnije od vecine modernih RPG-a ali uporedi ga sa recimo Oblivionom pa kazi posteno kako koj izgleda...

Mario Pavićević
28.5.2008, 13:19
Pa sta znam nista dramaticno losije.

genius
28.5.2008, 13:20
OK, onda sam ja corav...

http://img375.imageshack.us/img375/5702/02ko5.th.jpg (http://img375.imageshack.us/my.php?image=02ko5.jpg) http://img140.imageshack.us/img140/7189/oblivion2wu8.th.jpg (http://img140.imageshack.us/my.php?image=oblivion2wu8.jpg)

Cernobil
28.5.2008, 13:34
Nabavio:alealeee: Sad cu da instaliram pa javljam utiske. Zamolio bih ljude da ne pricaju napamet.
@sasha vukelic igra kosta 3300 dinara a ne 50 eura.
@genius "hvale se brojem prodatih primeraka (koji i nije tako visok)" - izgleda da nisi video moj post na istoj strani al evo ponovicu informaciju sa IGN-a :
Age of Conan One of the Fastest Selling PC Games of All Time

Over 400,000 gamers have entered game.

Mario Pavićević
28.5.2008, 13:43
OK, onda sam ja corav...

Opet kazem nista dramaticno.HDR i AA cine da Oblivion deluje bolje ali grafika u conanu nikako nije ruzna.Pri misljenju na moderne igre sam pre mislio na witcher-a nego na oblivion.

Caffein
28.5.2008, 14:24
@genius
Niko nije "izabrao shotove gde igra izgleda najbolje" nego sam lichno napravio screenshotove dok sam igrao i lichno ih uploadovao. Mogu da linkujem josh najmanje hiljadu screenshotova gde igra izgleda vrhunski, svakih par koraka ima toliko detalja da je za svaku pohvalu.
Na tvoj komentar gde uporedjujesh Oblivion sa mmorpg igrom mogu samo da kazem ROFL. Daj Oblivion online sa 5000 ljudi u igri pa razmisli ponovo.

Neki ljudi su jednostavno smeshni ovde, stvarno necu da ulazim u dalju diskusiju.

@no729
Znam da sam od instaliranja igre skinuo oko 1Gb patcheva shto je sasvim normalno s obzirom da je sveza igra i da prepravke tek slede. Nocas su oborili sve Evropske servere na nekih 6 sati da bi se razrachunali sa exploiteriama i cheaterima.

genius
28.5.2008, 15:24
Ok... uzivajte onda... nemam stvarno nista protiv...

Poenta je da grafika JESTE ruzna a to sto se vama svidja je druga stvar. Sto se tice Obliviona, samo sam rekao da Oblivion izgleda ipak bolje iako je neko gore rekao da Conan nije gori od ostalih RPG igara (znaci jeste gori od dosta starijih igara). To je bio komentar NA GRAFIKU, ne na ostale stvari...

Sto se tice ostalih stvari necu da komentarisem jer nisam imao strpljenja da je igram nesto dugo pa neznam iz prve ruke sta sve igra nudi...

Evo, necu vise da pisem ovde da vam ne smetam... ali ono sto sam rekao stoji. I nemojte da komentarisete na ovu poruku jer nije korektno posto sam vec rekao da necu vise da pisem ovde pa necu moci da vam odgovorim...

sasha vukelic
28.5.2008, 15:50
ono sto genius pokusava da kaze jeste da je sam engine od igre jako losh - prezahtjevan, a losiji od vecine aktuelnih mmo naslova, sto nema nikakvog smisla.
o ukusima ne vrijedi raspravljati, ali je i meni grafika ruzna, koliko sam mogao vidjeti iz screenshot-ova.

sto se tice beta verzije, svoju ocjenu sam vec dao. a da li cu igrati igru zavisi u potpunosti od trial-a.

Cernobil
28.5.2008, 17:32
@genius nikom ti ovde ne smetas. Forum ne pripada nikome,nego svako moze da pise o kojoj god temi hoce i koliko hoce. Dal se vama svidja AoC ili bilo koja druga igra apsolutno je vasa stvar i vase pravo. Tacno sam u onom postu rekao sta mi smeta u vasim postovima i to sam vas ispravio (cena igre i broj prodatih primeraka). Sem toga screenshot snimljen od strane igraca ne moze da izgleda bog zna kako,samo probaj da napravis screenshot u WoW-u i videces da ne lici ninasta. Inace igra se jos uvek patchuje:boodala: tako da jos nisam ni poceo da igram:)
PS vi ste igrali BETU a ne original igru,ali ubrzo slede recenzija i screenovi cim pocnem da igram
poz

N_i_k_o_l_a
28.5.2008, 17:48
OK, onda sam ja corav...

http://img375.imageshack.us/img375/5702/02ko5.th.jpg (http://img375.imageshack.us/my.php?image=02ko5.jpg) http://img140.imageshack.us/img140/7189/oblivion2wu8.th.jpg (http://img140.imageshack.us/my.php?image=oblivion2wu8.jpg)

na osnovu ovoga zakljucujem da Oblivion rulessssssss :D
conan izgleda ocajno, kao neka igra iz 2003.......na kojim je setovanjima napravljeno poredjenje?

crossover
28.5.2008, 18:02
Eh pa ovo je na lowu sigurno...evo kako izgleda sa sve na high:
http://img58.imageshack.us/img58/6518/00qq8.th.jpg (http://img58.imageshack.us/my.php?image=00qq8.jpg)
http://img58.imageshack.us/img58/8626/93661999cn3.th.jpg (http://img58.imageshack.us/my.php?image=93661999cn3.jpg)

sasha vukelic
28.5.2008, 20:44
nije da izgleda loshe, ali zar nisu mogli napraviti veci napredak u odnosu na WoW koji je star 4 godine i koji radi jednako brzo na 2-3 puta losijem racunaru?!

evo jedan moj screenshot, kad smo vec kod toga...

http://img167.imageshack.us/img167/7535/wowscrnshot052808203720hz3.th.png (http://img167.imageshack.us/my.php?image=wowscrnshot052808203720hz3.png)

Eris
28.5.2008, 21:11
Sta ja znam Konan ne izgleda lose, da ne igram wow mozda bi ga i uzeo...
Mislim da grafika nije bas toliko vazna, pogledajte wow kakav je pa je opet najigraniji mmo...

Cernobil
29.5.2008, 2:36
Evo ovako. Igra se dugo instalira a jos duze patchuje:) Kad sam to sve odradio (par sati) ,nastao novi problem,nisam mogao da vidim vodu a ni spellove,samo mi lik nesto mase rukama i cuje se DRM:) Onda sam se i tu patio podesavajuci setings,dok mi jedan lik nije rekao da uradim upgrade softvera za graficku (isto puko sat ipo). Kad sam to uradio sve je bilo OK i mogao sam da pocnem da igram (negde oko 10 sati,zato postujem ovako kasno:)). Igram na medium settings i igra izgleda ekstra (pogotovo likovi). Na pocetku je kao neki tutorial,vi ste rob ,bude oluja zavrsite u krpama na plazi itd. Customization lika je nevidjeno dobar cak moze da se bira glas vaseg lika kao u npr. baldurs gate-u NWN-u itd. Igra gotovo da NEMA slicnosti sa WoW-om,sta vise neke stvari vise podsecaju na GW (izgled mapa) za sada. Mada da se igra ne zove Age of Conan,zvala bi se Knight Of The Old Republic Online :) Prica,questovi i komunikacija sa NPC-ovima je ISTI KOTOR. Ali pljunuti:) Glasovna gluma je ODLICNA tj. VRHUNSKA (recimo kad vam strazar na ulasku u grad kaze da treba da pobijete divljake Scite koji prete gradu,kidnapuju i deru ljude itd, a vi kazete da vas bas briga,on povisi ton i unese vam se u facu -Genijalno uradjeno) uopste pokreti NPC-a dok razgovaraju su ekstra. Sad borba. Najbolja u svim MMORPG-ovima bez sumnje. Nema duhova (likovi prolaze jedni kroz druge-WoW,ni lock traget-GW). Postoji select target,ali to samo da bi videli u kom pravcu protivnik blokira udarce u datom trenutku,ali ne mora da se lockuje. Sistem kontrola je W,A,S,D a udarci se zadaju tasterima 1 (levo),2(gore),3(desno). A krv siklja na sve strane pri udarcima. Blokira se tasterom na X. Tj. nema automatskog bloka kao u WoW-u. Gotovo sve je na igracu,a moze i oruzjem (npr. macem) da se blokira:dzavo: Takodje udarci (pogotov two handed oruzja) nanose AoE dmg. Tj. ako zamahnete na protivnika a pored njega se nadje jos jedan udaricete obojicu. Takodje postoji i dodge koji opet zavisi samo od vas,dva puta D da bi skocili desno itd. Postoji climbing:) Plivanje je isto mnogo lepo uradjeno a ne nekakve budalastine u WoW-u. Takodje postoji sprint koji je isto uradjen kao i u Gothicu. Kad se skoci sa malo vece visine lik se povredi i ne samo da mu se potrose healthi nego se i jedva krece par sekundi. Ja igram sa Tempest of Set, nekakav svestenik-ratnik i igra je TESKA! Cak ume da bude veoma teska (pogotovo na PvP serveru gde igram). Kad vam lik zagine, stvori se kod najblizeg check pointa (neko kamenje ) i od udaljenosti lesa od checkpointa zavisi nivo helatha i mana. Na 10-om nivou (moj lik je trenutno na tom nivou) dobijaju se Talent poeni koji se trose na tri talent tree-a (lvl cap 80). Za sada svet nekako vise lici na onaj iz GW-a,tj. nema mnogo brisanog prostora nego staze koje vode u razlicitim pravcima,ali kazu da su kasnije teritorije otvorenije. Inace dizajn sveta u kom se nalazite je FASCINANTAN (WoW mu npr. nije ni do kolena!!!!) i najvise podseca na onaj iz Gothica. Realne gradjevine,realni oklopi i oruzja itd. Postoji story line ,a neke misije su samo za vas tj. ne mogu drugi igraci da vam pomognu tj. instancirane su. Inace igra obiluje golotinjom i psovkama tipa "i will kill that son of a whore". Inace pokusao sam da spavam sa skupom kurvom ali nije islo,trazi prvo da dokazem da sam neprijatelj vlasti u gradu:) Storyline je ODLICAN i stvarno uvlaci igraca u pricu i igru kao KOTOR i GOTHIC,jednostavno isti je feeling. E ovo je iz mog dosadasnjeg iskustva 1-10 lvl tako da boga pitaj sta sve igra nudi. Inace kao i obicno nisam pogresio sto sam kupio original cd,u ovom slucaju AoC. Jedno je sigurno AoC nudi ono sto WoW i Gw nemaju + mnogo toga sto imaju:) U svakom slucaju JESTE revolucionarni MMORPG. U sustini AoC je Gothic online pomesan sa KOTOR online + malo standardnog MMORPG-a. Znam da za sada postoje tri vrste (plus ima vise podvrsta) mounta. Konj nosorog i mamut. Konje je najbrzi plus mozete da se borite sa mounta koristeci svoje skilove,ali mozete i biti oboreni sa mounta. Mamut moze da rusi gradjevine koje sagradite. Ludilo!!!
PS igram na full populated PvP serveru Fury, lik mi se zove isto ko i mage u WoW-u tj. Ratamon, klasa Tempest of Set 10 lvl

no729
29.5.2008, 8:34
I ja sam dogurao do 10 levela :), kolega je vec na 15-tom (igrao je juce od 14:00 do 3:00 jutros :D). Verovatno bi nabacio jos koji level ali su nocas srusili EU servere zbog update-a.

Igra je odlicna, grafika je odlicna, atmosfera je odlicna. Hardverska zahtevnost jeste nesto veca ali igra na maximumu izgleda sasvim pristojno. Ovi skrnavi screen shootovi koji su kaceni ovde da pokazu kako igra izgleda lose su napravljeni na min detalja kao sto je neko vec napomenuo.

Svako ko se dvoumio zbog postova ovde da li da kupi igru ili ne neka slobodno ide i pazari je - nece se pokajati. Ko sto rece ovaj lik... "...to sto vecina kazu da ovome nije istina... (http://www.youtube.com/watch?v=G6dkMsogZ30)" :rofl: Mada cena od 40 evra + 15 evra mesecno nije mala - to stoji.

Eris
29.5.2008, 9:51
Jel imaju da se kupe pre paid kartice ili mora preko bankine kartice (Visa,master card i te gluposti) ?

Cernobil
29.5.2008, 13:26
@Eris Ima al ih ovi nasi jos nisu dobili,ali su mi rekli da ce ih dobiti uskoro. To samo kao informacija,ja inace placam sa Visa Virtuon karticom.

Danas sam imao dosta PvP okrsaja i prosto nisam mogao da prestanem da napadam ljude,batalio questove totalno:) PvP je free skroz kao u WoW-u. Napadnes koga hoces i kad hoces. Prosto je ludnica. Lesi Tempest of Set da je milina:) ,danas dobio nove skilove (ukljucujuci i onaj na uvodnoj animaciji kad onaj Stigijanac zarobi onom magijom Varvarina) pa sam ubijao i likove 5 nivoa iznad mene:) Znaci dosadasnji utisci Age of Conan >>>>>>>>WoW,GW.
Igra je :aplauz::aplauz::aplauz::n_klanja::n_klanja::n_kla nja:. Na silu prestajem da igram jer moram da ucim:)

Cernobil
29.5.2008, 13:45
Evo mog screen shota (postavljen na MMORPG.com,posto na sk forumu ne mogu da se postavljaju normalni screenovi) I nek sad neko kaze da je grafika losa? I ovo je na MEDIUM setings. Uzivajte,uskoro sledi jos.
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13686

BobaL
29.5.2008, 15:58
Meni sistem borbe deluje suvise komplikovano (mislim na broj tastera koji se koristi prilikom borbe) da li neko moze da kaze nesto vise o ovome i da li je ovo samo utisak ili je zaista tako.

GaleOm
29.5.2008, 17:34
Kakvi su questovi, grind-fest ili su malo razradjeniji?

Cernobil
29.5.2008, 18:23
@BobaL Sistem borbe je komplikovaniji nego u WoW-u recimo ,ali sam po sebi nije komplikovan. Ali je takav da ishod borbe mnogo vise zavisi od igraca nego sto je to slucaj u WoW-u,GW itd. Ne postoji Autoattack. Plus mozes da odseces glavu ne samo NPC-u nego i protivnickim igracima u PvP-u.
@GaleOm Kad kazem da su questovi pljunuti KOTOR onda to tesko moze da bude grind:) Sad sam 14 lvl i do sada nije bilo grinda. Likovi su mnogo manje zavisni od opreme nego sto je to recimo slucaj u WoW-u.

Cernobil
30.5.2008, 2:51
Jos dva screen-a (na kojima mi se iz, ko zna kog razloga, ne vide spellovi na donjim bar-ovima)
Age of Conan climbing :
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13687
Jedan od demona koje moze da prizove Demonologist:
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13688

Caffein
30.5.2008, 16:13
@ GaleOm
Nema "grind festa". Questovi su toliko vezani za Conan lore da je to fascinantno, nema farmovanja reputacije i ostalih gluposti, svaki quest ima zaplet, quest tracker je odlichan. Questovi su povezani, cela pricha je isprepletana a da ne pricham o tome shto je svaki quest pokriven naracijom i video scenom koja nimalo nije dosadna. Sa uzivanjem sam chitao svaki quest, shto ne mogu reci da je bio sluchaj u WOWu, gde obichno ne chitash nishta nego samo skrolujesh i pogledash koliko chega gde treba da skupish.
Pomaze ako ste chitali stripove o Konanu ili se interesovali za ceo Konan mit (gde ne mislim na ona dva filma sa Shvarcenegerom koji maltene nemaju dodirnih tachaka sa prichom o Konanu).

@ Eris
Naravno ali kao shto Cernobil kaze josh nisu pustili game kartice. Na primer, imam i dva quest naloga ali na account strani kada pogledam "Buddy" opciju (da bih uzeo kljucheve za quest naloge) vidim da nisu ni to pustili josh u opticaj. Shto se placanja tiche, postoji mnogo vishe opcija nego ijedna druga igra koju sam video, navodim primer opcije placanja preko WesternUnion-a.

@ Cernobil
PVP nije kao u WOWu. U WOWu imash alijansu i hordu, alijansa ne moze da napada alijansu gde hoce na primer, kao ni horda. Ovde je PVP bukvalni FreeForAll gde svako svakog moze da napada.

@ BobaL
Sistem borbe jeste komplikovaniji od svega shto sam video do sada, ali je samo stvar navike. Kada jednom shvatish koje skillove imash, shta koji tachno radi, kako da se krecesh i ostalo - sve postaje dosta jednostavnije i lakshe.

Cernobil
30.5.2008, 17:57
@ Cernobil
PVP nije kao u WOWu. U WOWu imash alijansu i hordu, alijansa ne moze da napada alijansu gde hoce na primer, kao ni horda. Ovde je PVP bukvalni FreeForAll gde svako svakog moze da napada.
Na to sam i mislio. Ne moram valjda bas toliko da pojasnjavam:) Ako nema frakcija u AoC onda ne moze da bude ni borbe izmedju frakcija ( npr. alijansa vs horda). Ali ima borbe izmedju guildova naravno. Na kom serveru igras? Klasa,rasa i lvl? Evo ja bas danas napustio Tortage, i nasao se u Stigiji. I to sto si rekao za Conan lore je apsolutno tacno. Znaci stvarno imas osecaj da se nalazis u tom svetu:) Ja obozavam oba filma sa Svarcijem u ulozi Conana (kakvi pesovanski gospodari prstenova:D). Nasao sam na mapi Shadizar,to je onaj grad iz filma Conan: the Destroyer,ne znam dal tamo moze jos da se ide. Trazio Mount Doom (ako se tako zove) iz prvog filma ali je nisam nasao. Mada sumnjam. Na velikoj mapi jedino svetle ona tri regiona,a Shadizar je istocno. Mozda posle moze ko zna:),pise da ima mapa Border Kingdoms.

NIDZONSON
30.5.2008, 18:12
JBT sta je vama sto poredite tolko wow sa Agre of Konnom? Brate to je sad tako ali videcemo kad izadje WOTLK..

BobaL
30.5.2008, 19:00
JBT sta je vama sto poredite tolko wow sa Agre of Konnom? Brate to je sad tako ali videcemo kad izadje WOTLK..

Ova igra se zove Age of Conan, i niko je ne poredi sa WOW-om, WOW je prilicno star MMO i kao takav normalno gubi bazu igraca zbog drugih MMO igara to ne znaci da ce WOW propasti ali mozda znaci da ce populacija opasti. WOW sam po sebi ima jako lose zadatke i sve se svodi kao sto je neko rekao skroluj na kraj da pogledas sta treba da ubijes bez neke potrebe da se unosis u pricu!

Da li postoje instance kao u WOW gde ulazi grupa igraca da bi dobili neke bolje predmete ili da bi uradili neke zadatke tako sto treba da ubiju nekog baju iz Conan lore?

Zainteresovan sam da kupim igru pa me sve ove pojedinosti zanimaju!

Sto se tice wow-a da ne bi neko rekao da nikada nisam igrao WOW moj glavni lik je priest RIFUL na serveru Khadgar od opreme ima +1500 healing sto je jako dobro za healer-a!

Cernobil
30.5.2008, 19:37
Age of Conan sigurno vec utice na populaciju svih mmorpg-igara ,ali bar WoW sigurno zbog toga nece propasti (prevelik je to gigant:D,a pre svega ima kvalitet). Prave se poredjenja sa WoW-om zato sto ga ubedljivo najvise ljudi igra,i zato sto je jedan od najboljih MMORPG-ova,a razlog je da bi ljudima jasnije prikazao novi mmorpg koji oni nisu igrali (u ovom slucaju Age of Conan). Sem toga pravio sam i poredjenja sa Guild Warsom.

@BobaL
Instance/dungeoni postoje,ali ja dosada nisam bio ni u jednoj. Mada sam naisao na prvu. Ali su mi questovi za nju narandzasti sto znaci da mi treba jos par lvl-a vise. Ali kao sto sam rekao oprema igra mnogo manju ulogu ovde nego sto je to u WoW-u. Tu je slicnost veca sa GW,ali ipak nije ko u guildwarsu gde se bez muke nabavi najjace oruzje. Ustvari za sada (23lvl) nisi mogao da farmujes neko specijalno oruzje/oklop. Nema farma. Sto ti padne od monstruma i iz questa to ti je. Jedino kad sam presao zadnji quest u kampanji u gradu Tortage,dobio sam neke plave iteme. To su jedini plavi itemi na koje sam dosad naisao.

@NIDZONSON
Ustvari to je NAJVECA mana WoW-a. Preterana zavisnost likova od opreme i ogroman grind da bi se do nje doslo. Zato i Bliz ima problema jer ne zna sta novo da stavi u igru u kojoj oprema igra tako BITNU ulogu,sem naravno novi dungeon i novu sezonu u areni. To polako ali sigurno ubija WoW. WotLK je samo EKSPANZIJA a ne nova igra. Iako ce verovatno biti odlicna,ne moze doneti nesto novo u WoW. Ekspanzije su tu da poboljsaju igru. A to i radi u vidu novog lvlcap-a,novih cudovista,spelova, itema,ali sve je to vec vidjeno. Tj. ni uz pomoc WotLK WoW nece moci po kvalitetu da se meri sa Age of Conan. Sto je i logicno. Kao sto je reko BobaL WoW je star,a AoC je nov.
PS sta reci o AoC kad je i moj buraz prestao da igra WoW bas zbog AoC :)

BobaL
30.5.2008, 20:17
Koliko se brzo napreduje (mislim na to koliko se brzo uzimaju nivoi)? Da li je kao u wow-u gde se nivoi jako sporo uzimaju pogotovo od 60-tog do 70-tog, ili je vise kao GW gde se nivoi uzimaju relativno lako i brzo zanima me ovo jer ja nisam hardcore igrac vec igre igram neobavezno bez mogucnosti da posvetim 12 sati dnevno igri!
I napisi nesto o toj instanci kada prodjes kroz nju i ako prodjes cisto da cujem i neki utisak o tome!

RUSuper
30.5.2008, 20:34
PA meni svi kazu da je odlican,ali znate sta ja cu ipak da sacekam warhammer,mnogi su ga davno otpisali,ali EA ume da izbaci i dobre igre,a ne samo lose(primer TIB wars).A i AoC je zanimljiv meni zbog svega toga,ali eto gledajte kako se sve vrti.WoW je ukrao foru od warhammera,to svi znamo,a AoC je ukrao trik od WoW-a to sam shvatio po ovome sto sam procitao,plavi itemi,znace dele se skoro pa isto,imaju instance,bilo bi zanimljivo da ih nema i tako to.Ali svidja mi se to sa izgradnjom gradova,Opet mislim da ce to brzo da smori,jer na WoW su svi navikli,vecina nece zeleti da predje na AoC je se plasi da ce zbog te igre ostaviti WoW.Zato ja cekam warhammer pa da sa sigurnoscu kazem sta je za mene najbolje od te tri igre

Cernobil
31.5.2008, 0:20
@BobaL Gameplay i atmosfera su toliko jaki da stvarno ne mogu da ti kazem koliko se brzo lvluje. Uopste na to ne obracam paznju,ali sigruno ne moras da budes hardcore igrac da bi lvlovao. Eh ono nije bio dungeon nego neki mini dungeon,pa sam ga ja solo:) sledi screen is mini dungeona
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13689

@RUSuper Sta je WoW od Warhammer-a konkretno "ukrao"? Odgovor pa nista:) Nemoj da slusas te budale sa neta,samo lupaju. Da je tako, sto neko drugi nije "pokro" warhammer (ni ne postoji ,jos uvek, MMORPG) i napravio tako dobru igru. A da je AoC "ukrao" foru od WoW-a zato sto je neki jaci item ispisan plavom bojom,to je kao da kazes: Ferari je "pokrao" Porse,ofarbao je auto u crveno. Instance u MMORPG-u postoje samo da te neko nebi zaklo sa ledja dok se ti bijes sa jacim protivnicima. Nije ih WoW izmislio. To je jednostavno logicno resenje, inace kako bi sprecio da te napadnu drugi igraci? A kad bi tako cekali igre....:) pa onda mozes da sacekas i Guild Wars 2,pa tek onda da odlucis:) Ko kaze da moraju sve pretplate da budu aktivne. Meni opet WoW ide na hladjenje zbog AoC. Ako Warhammer ili bilo koji drugi MMORPG bude jos bolji (inace jako,jako tesko:D-jedino GW2) onda kupim to a ostali se hlade. MMORPG nije zivot pa da se bojis da ces da ga ostavis zbog neceg,igraj sta ti je najzabavnije u datom trenutku. Namerno sam stavljao "pokrao" zato sto tu nema kradje. Svi se oni ugledaju jedni na druge,to je uopste u zivotu pravilo a ne samo u igarckoj industriji,a to najvise ide u prilog upravo nama igracima. Sto su porizvodi (u ovom slucaju igre) bolji,bolje za nas:)

AoC je najbolji MMORPG koji sam ja igrao,ali to opet ne znaci da ce svima da se svidi,recimo nekome se ne svidja WoW,nekom GW,nekom EVE,a sve su vrhunske igre. Samo se nadam da mojim postovima bar malo mogu da vam priblizim kako AoC izgleda. Zato ih i postujem:) Poz

RUSuper
31.5.2008, 0:26
Ma ja nema cega da se plasim oko toga.Briga me za te igre,igram ih da se zabavim.Fora je u tome da nemozes reci da nije nista ukrao od WoW-a ako i sam vidis slicnosti.Svi su videli koliko je WoW popularan pa ce da mu to ukradu i da se nakupe kesa u svoj dzep,kada je WoW izasao bio je neprevazidjen,pa su ga svi igrali,sada nijedna igra nemoze toliko da iznenadi gamere te nijedna igra nece steci toliku popularnost,a mislim da svi toga zele od ovih sto prave ove silne igre.Znaci siguran sam da su pokupili foru od WoW-a.I to mi je glupo sto je plave boje mogli su bar neke druge da nebude kao u WoW-u:D

Cernobil
31.5.2008, 0:34
Ma ja nema cega da se plasim oko toga.Briga me za te igre,igram ih da se zabavim.Fora je u tome da nemozes reci da nije nista ukrao od WoW-a ako i sam vidis slicnosti.Svi su videli koliko je WoW popularan pa ce da mu to ukradu i da se nakupe kesa u svoj dzep,kada je WoW izasao bio je neprevazidjen,pa su ga svi igrali,sada nijedna igra nemoze toliko da iznenadi gamere te nijedna igra nece steci toliku popularnost,a mislim da svi toga zele od ovih sto prave ove silne igre.Znaci siguran sam da su pokupili foru od WoW-a.I to mi je glupo sto je plave boje mogli su bar neke druge da nebude kao u WoW-u:D
Pa pazi ,totalno nebitno naravno,ali dal stvarno mislis dok su odlucivali koje ce da bude boje item da su gledali kako je u WoW-u,i dal mislis da je zbog boje itema AoC jedna od najbrze prodavanih igara u istoriji (proverena informacija),i da je zbog boje itema ljudi igraju? Zvuci smesno,slazes se. Kolko ja znam ima brzu prodaju nego sto je WoW imao kad je izasao ,ali nisam siguran. To znaci da su ih za sada prevazisli ,ali ja se ionako drzim stava da je popularnost igre (ali ne samo igre,neog svega) nebitna tj. da nije uvek pokazatelj kvaliteta. Ali igrao sam obe igre i mogu da kazem samo da je ,zasada ,AoC nekoliko koraka ispred WoW-a i GW-a. To se mozda i najvise vidi na izgledu i dizajnu teritorija.

Cernobil
31.5.2008, 0:52
Evo nekih zamerki AoC. Igra je zahtevna,ja je teram na medium (konf. 4200 dual core,2GB ram, 7950GX SLI) ali opet ume da zasecka. A inace medium je DOSTA slabiji nego kad se podesi na high. Znaci za high treba zver. Kad se zavrsi sa jednim delom igre (do 20lvl-a),posle prestaje glasovna gluma,tj. samo NPC-ovi za glavni quest/pricu imaju glasovnu glumu. To je i razumljivo posto ima GOMILA questova ,ali opet:) Sad najbizarnije,nema (ili ga ja nisam nasao) logout dugmeta:ciao:,nego mora da se izadje iz igre pa ponovo udje da bi se promenio char. Najlosije je ipak mozda to sto ima 7 slotova za likove. E sad neko kaze da toliko likova moze da se napravi po acc (mozda ce moci da se kupe char slot ko za GW),ali pored toga je ista takva lista sa serverima i ona ima scroll,sad mozda kad se popune tih 7 slotova,i taj bar dobije dugme za scrollovanje.

E sad jos malo o igri. Oklopi,oruzja,protivnici,gradovi,teritorije i uopste dizajn SVEGA je VRHUNSKI (teritorije i gradovi rame uz rame sa Gothicom ako ne i bolje) i totalno u skladu sa Conanovim lore:) tj. nema WoW svetlecih oruzja i oklopa,a nema ni skroz oklopljenih vitezova itd. jer radnja nije u srednjem veku. Oklopi su ko na filmu Conan:the Barbarian i Conan: the Destroyer,ako vam to nesto znaci:) Sitnice eh sitnice,kad vas pogode strelom strela ostaje zabodena,pa i do vise strela, ne samo jedna. kad plivate i ronite ne mozete da udarate-logicno. Igra je realna (za MMORPG) i podseca na gothic. FATALITI,odsecanje glave i slicno. Cak i ja sa jednom magijom imam fatalit ,samo nisam siguran kako ga izvodim:),ali predpostavljam kad ga ubije magija a bude crit. Struja ga drmne i sav se trese, svetli i pusi:) 12 klasa, DVANAEST:),najvise do sada.

Cernobil
31.5.2008, 10:43
Ako neko voli WoW stvarno su male sanse da mu se AoC ne svidi. Npr. uzecu neke likove sa Burning Blade servera u WoW-u, najjaci shaman (prvi od shamana na serveru dobio S3 ramena),najjaci warlock (prvi na serveru dobio S3 ramena) i moj buraz najjaci hunter (prvi od huntera dobio S3 ramena) svi su presli da igraju Age of Conan. I igraju zajedno na istom serveru.

Kilbane
31.5.2008, 10:52
Upravo sam procitao tekst o Aga of Conan beti u novom svetu kompjutera i misli da je bio prestrog. Ok igrao sam betu i dobar deo onoga sto je tamo napisano stoji. Prestrog je u delu u kome sumnja da ce AoC biti igriv po izlasku. Igram vise od nedelju dana i iako bug-ova ima nije nimalo strasno, i ja ih do sada nisam primetio previse. Grafika je odlicna, i sve je max podesavanjima i radi veoma glatko. Vec su ranije postovali o samom gameplay-u tako da nema smisla ponavljati isto osim da dodam moje utiske. Ja lisno volim kada mogu da soliram, i do sada sam dobar deo questova mogao tako da odradim uz malo muke ali je moglo. Nema grindfesta sto je jos jedna prednost, i to je ono cega sam se najvise bojao (jer grindovanje je nesto od cega mi je muka). Moram da napomenem da nikad nisam igrao WoW, video sam i pokusao ali mi se ni najmanje nije dopao, ali sam zato Guild Wars igrao godinama i jos uvek ga igram povremeno i ima slicnosti izmedju ove dve igre. A pored toga ono sto mi se svidja kod AoC je to sto je igru moguce igrati casual, sto je za one koji ne mogu odvojiti vise od sat do dva dnevno veoma dobro. Cak i moj prijatelj koji se jedva skinuo sa WoW-a kaze da mu ovakav koncept veoma prija i da nema onu groznicu koja ga vuce da igra non stop i da "zahvaljuje bogu i Funcomu" na AoC jer se vise nece vracati na WoW.

NIDZONSON
31.5.2008, 13:05
+1500 healinga na priest...??? LOL moj ortak ima + 2000 pa nema sanse da ga prime za raidove Bt A kamoli Sunwell...tako da izlaze stalno novi patchevi koji nose nove radove i AS...al ajd dobro necu vise o WoW-u

NIDZONSON
31.5.2008, 13:06
Ako neko voli WoW stvarno su male sanse da mu se AoC ne svidi. Npr. uzecu neke likove sa Burning Blade servera u WoW-u, najjaci shaman (prvi od shamana na serveru dobio S3 ramena),najjaci warlock (prvi na serveru dobio S3 ramena) i moj buraz najjaci hunter (prvi od huntera dobio S3 ramena) svi su presli da igraju Age of Conan. I igraju zajedno na istom serveru.

Ok ovaj mozda bi ja igrao ali da li ima neke pretplate i koliko kosta igra i tako to,koji je max lvl??? kakv je system requirements??? Hvala.

Cernobil
31.5.2008, 13:09
Ok ovaj mozda bi ja igrao ali da li ima neke pretplate i koliko kosta igra i tako to,koji je max lvl??? kakv je system requirements??? Hvala.
Sve je to vec receno na ovoj i na prethodnoj strani.

NIDZONSON
31.5.2008, 13:12
Ehh placa se :(.

Cernobil
31.5.2008, 13:17
Nova informacija sa IGN :
Age of Conan Dethrones GTA in European Countries

Conan rules the charts in Germany and Sweden
Funcom's Age of Conan - Hyborian Adventures (http://pc.ign.com/objects/743/743392.html) has debuted at the top of the sales charts in Germany and Sweden, beating out Rockstar's previously untouchable GTA IV. This bolsters the claim that the Funcom/Eidos published MMO, recently released in late May, is one of fastest selling MMOs to date (http://pc.ign.com/articles/876/876591p1.html)

BobaL
31.5.2008, 14:27
+1500 healinga na priest...??? LOL moj ortak ima + 2000 pa nema sanse da ga prime za raidove Bt A kamoli Sunwell...tako da izlaze stalno novi patchevi koji nose nove radove i AS...al ajd dobro necu vise o WoW-u

Da ne bi vise lupao gluposti http://www.worldofwarcraft.com/info/items/armorsets/ ovo je sajt gde se mogu videti setovi armora kada saberes sav +heal koji daje T5 armor + da imas mnogo dobro oruzje + da nadjes nekoga da to cara sa +heal i da ostale delove armora uzmes za bedzeve iz heroic instanci tvoj heal nece biti veci 1700-1800 tako da ili tvoj drug nema pojma ili ti nemas pojma sta govoris!
Ja nisam rekao da imam ultra-uber-mega-giga-super opremu vec da je to sasvim solidna oprema sa kojom se moze bez problema leciti u Karazanu recimo!

Sada nazad na temu!

Da li je istina da nema instanci za grupe do 40-tog levela kako su u ovomesecnom broju SK napisali, i da li ti bagovi zaista postoje ili je igra samo nepravedno napljuvana?

Caffein
31.5.2008, 14:50
Naravno da postoje instance do 40og levela. U samom startu imash tri zone u koje mozesh da udjesh normal (solo) ili epic (sa grupom).

Instance mogu da se opishu kao zone iz GWa s tim shto mozete nailaziti na igrache unutra. Ne znam kako ce se sve ovo odvijati na vecim levelima i end-game igri, za sada instance u koje udjete imaju pvp atmosferu shto otezava posao pri zavrshavanju questova.

Cernobil
31.5.2008, 15:35
Naravno da postoje instance do 40og levela. U samom startu imash tri zone u koje mozesh da udjesh normal (solo) ili epic (sa grupom).

Instance mogu da se opishu kao zone iz GWa s tim shto mozete nailaziti na igrache unutra. Ne znam kako ce se sve ovo odvijati na vecim levelima i end-game igri, za sada instance u koje udjete imaju pvp atmosferu shto otezava posao pri zavrshavanju questova.
Nije na to mislio. Svet AoC nije instanciran nego je ko u WoW-u samo postoji ucitavanje izmedju zona,ali to ne znaci da je instanciran .Mislio je na dungeone. Postoje dungeoni vec na 20+ lvlu. Onaj minidungeon sam ja uradio solo ali sam bio malo visi lvl od protivnika. Na tezim dungeonima veceg lvl-a treba ti grupa. BobaL nemoj da uzimas opis u SK kao merilo igre (bilo koje ne samo AoC) i bice dobro:) ljudi pisu kako njima odgovara,objektivnost im je NULA. Trenutno sam 25 lvl nisam nasao ni na jedan bug,toliko o tome.
ps NIDZONSON ima 12 godina zato mu prastamo onakve poruke:)

strajo
31.5.2008, 19:56

lol ova igra mi deluje kao idealna igra... :n_klanja:

genius
31.5.2008, 20:00
A u stvari je djubre :)

Izvinjavam se ali nisam mogao da odolim :D

no729
31.5.2008, 21:17

Da ovo otezava stvar jer ima likova koji cekaju da udjete u fight i krenu da vas dokrajce kada ste tanki sa energijom. Ja sam vec pribelezio u tefter trojicu kretena kojima ima da se naj**** keve. Obicno idu u malim grupama 2-3 lika, hide-uju se i cekaju. Zato smo nas trojica oformili grupu i jedan ide sam kao mamac a dvojica su hide-ovani i prate ga. Pa kad zaskoce ovog jednog a onda ga ona dvojica naguze iz senke... sad su poceli da nas zaobilaze :kreza: - kad budemo nasli jos trojicu da cekaju na spawn pointu da se dripac resurect-uje i da odmah tu saseku bice kompletan dozivljaj :dzavo:

Ovo je mozda i dobra stvar jer vam odmah bude jasno da soliranje ovde (PvP-RP) nije bas pametno.

Cernobil
31.5.2008, 22:12
Znaci u ovom questu lik se izgubio ili tako nesto i trebao sam da ga nadjem,tek naidjem na strazara i na veliku zmiju sa povecim zadebljanjem u sredini. Tek ovaj kaze da je doticni nestali gospodin imao srece i da ga je Set "izabrao",jos doda "he screamed allot ,but it was over fast" ,nisam mogao nista da uradim nego da kazem "Will of Set prevails","Yes it does peasnt" odgovori ovaj debil :) Ali onda dodjem do usta i vidim sledece:
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13694
pogledajte u usta zmije:dzavo:
Vratim se do NPC-a koji mi je dao quest a ovaj odusevljeno kaze kako je srecan zbog svog prijatelja jer je imao tu "cast" da ga Set "odabere". I trazio da mu dam sandale koje su sve sto je od njega ostalo, kao amajlija za njegovu porodicu.
Haha ali i ovakvi najprostiji questovi su uradjeni vrhunski,i NAJBOLJE docaravaju okultnost i surovost u Stigiji,i svestenstva koje vlada tom zemljom u ime zmijskog boga Seta. Ma GENIJALNO.
@genius no coment na tvoj post:D

genius
1.6.2008, 8:08
@Cernobil - no problem za tvoj post.

Drago mi je da ti se svidja... ali igra je stvarno znj... Mozda je srede neki put... Kad izadje trial skinucu je bas da vidim koliko su je sredili... mozda je vec i sad mnogo toga sredjeno... videcu...

Cernobil
1.6.2008, 10:44
@Cernobil - no problem za tvoj post.

Drago mi je da ti se svidja... ali igra je stvarno znj... Mozda je srede neki put... Kad izadje trial skinucu je bas da vidim koliko su je sredili... mozda je vec i sad mnogo toga sredjeno... videcu...
Moze samo beta koju si igrao da bude znj, ali ne i igra posto je nisi igrao. Ma meni je opusteno skroz,ali kad kazes za igru koju nisi igrao da je znj siris netacne informacije i ne pomazes onima koji razmisljaju da kupe igru da se odluce:) o tome se radi,a ne o meni:) Da otklonimo sve nedoumice,ti reci sta nje bilo uredu u beti,ja cu ti reci dal je tako sada il nije.
Grafika odlicna,bagova nema.... dalje reci sta je bilo lose u beti.

genius
1.6.2008, 11:41
Pa ako si video slike koje je neko postavio pa si rekao da su low quality... e pa kod mene je tako izgledalo a stavio sam sve na max (a imam dobru konfiguraciju) i onda normalno da sam se razocarao... ali ajde, sacekacu trial pa cemo onda da pricamo dalje o tome...

no729
1.6.2008, 11:52
Pa ako si video slike koje je neko postavio pa si rekao da su low quality... e pa kod mene je tako izgledalo a stavio sam sve na max (a imam dobru konfiguraciju) i onda normalno da sam se razocarao... ali ajde, sacekacu trial pa cemo onda da pricamo dalje o tome...

Izgleda da u igri ima bugova vezanih za grafiku. Posle eksperimentisanja sa settings-ima kod mene se desilo to da su se teksture za neke objekte izgubile!? Nema ih vise! Sada mi igra izgleda jako ruzno a znam da tko nije bilo pre toga.

Igram se na Visti pa mozda to ima neke veze. Za avgust su najavili podrsku za directx 10 pa ce valjda i da ispeglaju engine.

Inace igra ima bugova ali su sitni i ne uticu na gameplay.

Leonida
1.6.2008, 12:05
Jel moze igra nekako da se naruci ,pa da mi stigne postom pa da platim gotovinom ( posto nemam kreditnu karticu ) ?

strajo
1.6.2008, 12:07
mozhesh preko GameS-a ali ne placash kad ti stigne nego im uplatish na rachun preko uplatnice ;) Sigurno je veruj mi... ja sam tako jedno 3,4 igrice kupio :D

Cernobil
1.6.2008, 16:15
Bagova ima tipa udjem u neku teritoriju i neko vreme mi se ne vidi slem,ili NPC se zabaguje pa ne mogu da ga udarim (inace isti bag postoji u WoW-u koji postoji 4 godine),kao sto je neko rekao nema bagova koji uticu na gameplay,a i ovi koji postoje bice brzo ispravljeni,pa igra ima par nedelja ako i toliko. U svakom slucaju,ako neko razmislja da kupi igru neka to ucini slobodno,jer igru ocrnjuju samo oni koji je nisu igrali (ili su igrali betu-koja ih je mozda razocarala),ja nisam video da je neko kupio igru i da se ovde zalio. Poz

RUSuper
2.6.2008, 17:37
Ja i dalje mislim da igra kao sto je AoC ma koliko dobra bila nemoze imati dug vek kao WoW.Jer WoW je vec toliko postao popularan da je nekima u krvi.Verujem ja da je bolji od WoW-a,jer po svemu sto sam procitao odusevio sam se.Ali WoW je ucinio svoje,nemogu preci na AoC,probacu jos Warhammer i to je to

Cernobil
3.6.2008, 14:23
U kojoj igri ovo jos moze da se uradi? Znaci CAR:
http://www.youtube.com/watch?v=s-rl3RPC_Mw
hahaha:)
PS obratite paznju na animaciju lika dok pada sa litice. Posebna je,isto je recimo i kad protivniku ostane malo healtha,i pocne da bezi a vi ga gadjate i ubijete kopljem ,on umire specijalnom animacijom odredjenom za takvu smrt.

Cernobil
3.6.2008, 14:57
I jos jedan klip. U ovoj teritoriji bi ,kolko ja znam,trebale da se vode velike bitke,tj. tu guilde grade svoje gradove i svoja utvrdjenja,za sada moja je guilda kupila samo zemljiste:)
http://www.youtube.com/watch?v=S9NgcuorTkk&feature=related
PS obratite paznju na animaciju i jahaca i konja dok menjaju pravac kretanja.

sasha vukelic
3.6.2008, 15:21
U kojoj igri ovo jos moze da se uradi? Znaci CAR:
http://www.youtube.com/watch?v=s-rl3RPC_Mw
hahaha:)
PS obratite paznju na animaciju lika dok pada sa litice. Posebna je,isto je recimo i kad protivniku ostane malo healtha,i pocne da bezi a vi ga gadjate i ubijete kopljem ,on umire specijalnom animacijom odredjenom za takvu smrt.hmm... ovo je previse namjesteno... onaj se kao tuce sa covom i odjednom mu se namjesta iza da ga konj sutne! bezveze

Cernobil
3.6.2008, 15:31
hmm... ovo je previse namjesteno... onaj se kao tuce sa covom i odjednom mu se namjesta iza da ga konj sutne! bezveze
:D Taj sto ima konja je minimum 40lvl,a ovi su neki 20lvl,a i vidi se po boji njihovih imena,siva znaci nisu pretnja. Ne mogu mu nista,dzabe ga udaraju. Za razliku od WoW-a ne mogu da prodju kroz njega nego moraju da ga zaobidju. Logicnije je da ga zaobidju sa te strane sa koje ima vise prostora.
Naravno da nije namesteno:)

sasha vukelic
3.6.2008, 15:42
pa ne znam... evo opet sam pogledao i bash bezveze. znaci u filmu od 10 sekunde kada ga "napadaju" dvojica. ovaj prvi neprijatelj "pokusa" da prodje dok drugi neprijatelj ga kao ubode dvaput i onda mu se namjesti da ga sutne...

Cernobil
3.6.2008, 15:46
pa ne znam... evo opet sam pogledao i bash bezveze. znaci u filmu od 10 sekunde kada ga "napadaju" dvojica. ovaj prvi neprijatelj "pokusa" da prodje dok drugi neprijatelj ga kao ubode dvaput i onda mu se namjesti da ga sutne...
:) To su im verovatno prvi likovi,nema sanse da znaju da konj moze da ih sutne,kao sto nisam znao ni ja dok nisam video klip,a to je put za neki grad verovatno,i oni tu moraju da prodju ili da idu ko zna preko kojih brda okolo. Kako si zakljucio da je namesteno nemam pojma:) sem toga da je namesteno bilo bi tako jadno nesto takvo postovati,ali ovako je ekstra:) Sem toga to je vise razlicitih likova (iz vise guildova,a neki ni nemaju guild)i na vise razlicitih mesta.

chegster
4.6.2008, 10:13
godinu dana gw, 3 godine wow, AoC ftw, nemojte da pljujete ako ne probate, ne moze ni jedan screen shot da dochara ono chudo!!! Ima malih bugica ali nishta shto smeta igrivosti, GMovi odlichni i izlaze jako brzo u susret!!!

Pivalica
4.6.2008, 10:37
Chegy drzi se ti wow-a... :D

chegster
4.6.2008, 10:45
evo vam 2 ftw screen shota :D

www.kong-kim.dk/ftp/fun/aoc_owned01.jpg
www.kong-kim.dk/ftp/fun/aoc_owned02.jpg

ne moze da se prodje kroz ljude ni kroz mountove...

Pipboy
4.6.2008, 10:56
evo vam 2 ftw screen shota :D

www.kong-kim.dk/ftp/fun/aoc_owned01.jpg (http://www.kong-kim.dk/ftp/fun/aoc_owned01.jpg)
www.kong-kim.dk/ftp/fun/aoc_owned02.jpg (http://www.kong-kim.dk/ftp/fun/aoc_owned02.jpg)

ne moze da se prodje kroz ljude ni kroz mountove...

Check your grammar, demnit.

paulvandyk68
4.6.2008, 11:01
Dali neko zna kada stize ta igra za PC???
Ima li nekih zvanicnih podataka???:cool:

chegster
4.6.2008, 11:40
Pipboy nisam ja shotovao :)

paulvandyk68 (http://www.sk.co.yu/forum/member.php?u=10021) igra jeste za pc :) izgleda da je nekima nerealno da je ovako dobra grafika :D

sasha vukelic
4.6.2008, 16:07
e opet ja sa negativnim komentarom :(

probao sam igru kod druga na kratko i pocetak nema nikakvog smisla. znaci oluja, brod se nasuka razbije ili sta vec. sasvim dobra ideja za pocetak igre! medjutim... lezite na plazi, u mukama i bolovima i polako se pokusavate podignuti na noge. prilazi vam covjek i kaze ovo mjesto je tortage, zapadno je atlantis, istocno je hyboria... mislim, alo?! vi se dizete na noge i teturate, jedva svjesni stvari oko sebe, a nepoznati covjek vam prica kako je tortage biser ovih predjela, a kratko opisuje atlantis i hyboriju... mislim, stvarno!

zamislite vi washed up ashore negdje, nemate pojma gdje i sta, jeste zivi... prilazi vam covjek i govori ovo je italija, biser ovih predjela, zapadno je spanija, istocno grcka. logicno da je vas odgovor: "hvala na informacijama, vidi se da ste programer"

chegster
4.6.2008, 16:16
ako budesh igrao igru dalje shvaticesh poentu pochetnog razgovora... ne znam da li si primetio da kada si pravio lika nisi imao istetoviranu ruku na levoj sisi, a kada se budish na plazi imash taj tat, isto tako to je ruka koja te je podigla iz mrtvih u moru... nisi ti ni preziveo brodolom pa si izmoren, nego si ressovan od strane nekoga/nechega... mada znash i sam da to realno nema nikakve veze sa kvalitetom igre...

Cernobil
4.6.2008, 16:35
Strasno kakav komentar na igru:) Pa sta bi ti? Da ti da casu vode i pljeskavicu? Sem toga meni je totalno logicno da ti kaze gde se nalazis. A taj covek je mocan carobnjak sto ces posle i shvatiti u kampanji tj. nije te slucajno nasao. Sta fali brodolomu kao uvod u pricu nije mi jasno?:) Predpostavljam da "stvaranje" u pecini (WoW orc) ima vise smisla:)

chegster
5.6.2008, 16:24
evo ja sam sada na Fury serveru, napravih conquerera lvl 16 sam atm, pokushavao sam da nadjem nekog od nashih ali bash i ne ide :)

Cernobil
5.6.2008, 16:31
evo ja sam sada na Fury serveru, napravih conquerera lvl 16 sam atm, pokushavao sam da nadjem nekog od nashih ali bash i ne ide :)
Ja igram na Fury serveru, Ratamon je nick,30 lvl ToS,do sada ni ja nisam nasao nikog od nasih. U svakom slucaju ako ti treba guild,ja sam u "Spartans",pa cimni ako hoces da udjes:) Inace ovih dana ni ne igram zbog ispitnog roka. Poz

genius
5.6.2008, 16:33
To sto se prodaje ko blesavo u Nemackoj ne znaci da je isti stepen blesavosti kod nasih igraca i da ih ima mnogo iz Srbije...

Cernobil
5.6.2008, 16:44
To sto se prodaje ko blesavo u Nemackoj ne znaci da je isti stepen blesavosti kod nasih igraca i da ih ima mnogo iz Srbije...
Uh dokle sa ovakvim postovima?:mad: Pricas napamet. Sta sam pricao ovde kad sam hteo da kupim igru? Da su sve rasprodali CIM su dobili i to SVE prodavnice koje sam zvao. Jedva su nasli poslednjih 15 komada i tu sam nekako uskocio i kupio. Opet siris dezinformacije:)

genius
5.6.2008, 16:47
Ja pricam napamet? Koliko komada ukupno se prodalo u Srbiji... uporedi sad taj broj sa nekom drugom igrom (recimo WoW :rolleyes:).

Cernobil
5.6.2008, 17:46
Ja pricam napamet? Koliko komada ukupno se prodalo u Srbiji... uporedi sad taj broj sa nekom drugom igrom (recimo WoW :rolleyes:).
:eek:Pricas napamet. Uporedi sam. WoW postoji 4 godine, a AoC jedva 2 nedelje:rolleyes:,totalno debilno poredjenje:dedica:
"To sto se prodaje ko blesavo u Nemackoj ne znaci da je isti stepen blesavosti kod nasih igraca i da ih ima mnogo iz Srbije..."- molim bez ovakvog "pljuvanja" igre i onih koji su je kupili od strane nekog ko nije ni igrao AoC:)
Strasno na sta moram da odgovaram:rolleyes:

BobaL
5.6.2008, 18:53
Da li postoji neki trial za ovu igru cisto da se proba, citam mnogo negativnih komentara na stranim forumima o ovoj igri, pa me zanima da li postoji neki trial da se sve to proba!
Sistem borbe mi takodje deluje i suvise komplikovano i jako odbojno pa je ovo jos jedan od razloga zasto pitam da li postoji neka trial verzija!
Inace ovo je video (http://youtube.com/watch?v=IM2uowmxv0w) na kome sam se upoznao sa sistemom borbe i deluje mi i suvise zakomplikovano kao neka simulacija letenja!

Cernobil
5.6.2008, 19:16
Da li postoji neki trial za ovu igru cisto da se proba, citam mnogo negativnih komentara na stranim forumima o ovoj igri, pa me zanima da li postoji neki trial da se sve to proba!
Sistem borbe mi takodje deluje i suvise komplikovano i jako odbojno pa je ovo jos jedan od razloga zasto pitam da li postoji neka trial verzija!
Inace ovo je video (http://youtube.com/watch?v=IM2uowmxv0w) na kome sam se upoznao sa sistemom borbe i deluje mi i suvise zakomplikovano kao neka simulacija letenja!
Video je dobar,i dobro objasnjava,mada meni tu stvarno nista nije komplikovano,ali opet to je subjektivna stvar. Na forumima su ti uglavnom debili (mmorpg.com npr.) i na njima se uglavnom prica neistina. Recimo ubedljivo se najvise budalastina i negativnih stvari prica za WoW,a vecina tih komentara nije tacno. Ako si nesto procitao lose,slobodno pitaj ovde nas koji imamo igru dal je tako. Mislim da trial ne postoji. Poz

smilodon
6.6.2008, 4:47
Ja igram na Fury serveru, Ratamon je nick,30 lvl ToS,do sada ni ja nisam nasao nikog od nasih. U svakom slucaju ako ti treba guild,ja sam u "Spartans",pa cimni ako hoces da udjes:) Inace ovih dana ni ne igram zbog ispitnog roka. Poz

Cao, igram se i ja na Fury serveru u Libertalia gildu, nick Smilodon :) Ima dosta ljudi iz Srbije u gildu, ali je gild internacionalan.

Inace igrica je dobra, ima jos dosta bugova nazalost. Za one sa slabijim zivcima, preporucujem da uzmu za mesec -dva.
AoC se ocigledno mnogima ne svidja, sto necudi, jer je borba drugacija nego vecina MMO. Ako vama igra nije dobra, ok, ali nemorate da je pljuljete. Ima nas kojima se dopada.

Ps, Kuzma je bas napljuvao igru, svaka mu cast na tekst koji bas i nije objektivan.
Naprimer kaze da se moze solo doci do 35 levela ... ma nemoj, a u WoW si morao da ides sa drustvom, ili si mogao do level 60 a da ni ne pogledas drugog igraca ?
Mnogi bugovi sa te beta verzije vec su ispravljeni.

sasha vukelic
6.6.2008, 14:15
Da li postoji neki trial za ovu igru cisto da se proba, citam mnogo negativnih komentara na stranim forumima o ovoj igri, pa me zanima da li postoji neki trial da se sve to proba!moja preporuka je da definitivno sacekas trial. ali ja mislim ni da me trial nece natjerati da zaigram igru, jer sam isprobavao igrati malo s pocekta kod druga, a i on mi je pokazivao svoje likove. necu reci da je igra losa, jer o ukusima ne vrijedi raspravljati, ali cu reci da je meni bezveze... stvarno ti ne bih preporucio da ulazes tolike pare samo da vidis da li ti se svidja. probaj naci nekoga ko ti je blizu da probas igru, ako uspijes naci, that is... tako ces najlakse vidjeti da li se tebi svidja!

BobaL
6.6.2008, 15:17
Znaci ovo su mane igre koje sam procitao na stranim forumima, nisam probao igru ali bi bilo jako dobro da neko ko ima igru prokomentarise ovo:

Govori se da igra nema dovoljno zadataka, odnosno izgradnja lika po nivoima do 40-tog nivoa je sjajna zadataka je dovoljno i lako se napreduje, ali od 40-tog igra nema nikakav sadrzaj odnosno zadatke koje mozes da pokupis daju jedva 10% iskustva za taj nivo, dok ostalih 90% skupljas kroz grind (ludacko ubijanje jednih te istih kreatura iznova i iznova)!
Kombo udarci koji se izvode u igri su prilicno "vrljavi" odnosno svaki duzi kombo nije moguce izvesti ako se lik izmakne na polovini tvoje serije udaraca!
Grane u koje se ulazu talent poeni (mozda se ne zove bas tako ali to je sustina) su kompletno besmislene i ne daju nikakve specijalne bonuse odnosno ne menjaju ni nacin igre niti menjaju nesto bitno, isto je kao da ih i nisi ulozio!
Dobar deo magija, vestina ili kako god uopste ne radi (kod vecine klasa)!
Chat sistem je skroz "vrljav", a takodje i sistem udruzivanja u grupe!
Klase su kompletno ne balansirane, i odredjene klase su prejake u odnosu na druge!

Ovo su negativni komentari koji se jako cesto ponavljaju u utiscima o igri mene samo zanima koliko je od ovoga istina, ili su ovo samo utisci iz bete!

Cernobil
6.6.2008, 15:50
"ali od 40-tog igra nema nikakav sadrzaj odnosno zadatke koje mozes da pokupis daju jedva 10% iskustva za taj nivo, dok ostalih 90% skupljas kroz grind (ludacko ubijanje jednih te istih kreatura iznova i iznova)!"
Ne znam jer sam jos 30,ali i ja sam cuo slicne komentare u igri (naravno to za 10% nije tacno),ali bas zbog toga vec ovog leta ubacuju ogromnu novu teritoriju za 40,50-60+ lvl.

"Kombo udarci koji se izvode u igri su prilicno "vrljavi" odnosno svaki duzi kombo nije moguce izvesti ako se lik izmakne na polovini tvoje serije udaraca!"
Kad krenes da radis kombo i samo na pocetku udaris protivnika,a u drugom delu tvoj se protivnik izmakne ,naravno da ga neces udariti jer ne postoji lock target kao u WoW-u i GW-u,tj. ako se izmakne neces ga udariti bez obzira sto si zamahnuo. Mnogi se debili na to zale da je onda kombo beskoristan (ustvari ne znaju da igraju sa svojom klasom) ,ali moju klasu ToS, conqueror moze, kombo udarcima ,da ubije maltene iz prve,tako da bi nelogicno bilo da je lako izvrsiti kombo na protivnickom igracu. Ali nije ni nesto tesko.

"Grane u koje se ulazu talent poeni (mozda se ne zove bas tako ali to je sustina) su kompletno besmislene i ne daju nikakve specijalne bonuse odnosno ne menjaju ni nacin igre niti menjaju nesto bitno, isto je kao da ih i nisi ulozio!"
Ovo je TOTALNO netacno. Cista glupost. Recimo nekim mojim talentom imam 50% sanse da zakucam protivnika na mestu i da ne moze da se pomera nekoliko sekundi. Sad sam odluci dal je to nebitno:)

"Dobar deo magija, vestina ili kako god uopste ne radi (kod vecine klasa)!"
Skroz netacno,meni do sada SVE magije rade.

"Chat sistem je skroz "vrljav", a takodje i sistem udruzivanja u grupe!"
Delimicno tacno. Chat jeste malo zeznut ,ali samo treba provaliti kako se menjaju (bez misa) chat kanali,jednom mi je slucajno uspelo:) ,ali istina je da je to moglo jednostavnije da se uradi. Pozivanje u grupu slicno. Znaci ne moze se kliknuti na lika pa ga pozovete u grupu,nego,vec sam zaboravio kako ,ali kad se provali onda nije tesko. To je zbog toga sto recimo,za razliku od WoW-a niste "prijatelj" sa ostalim igracima nego ga vas lik automatski nacilja kao neprijatelja (u WoW-u horda ne moze da napadne hordu).

"Klase su kompletno ne balansirane, i odredjene klase su prejake u odnosu na druge!"
Totalna glupost! Ali u smislu da to NIKO ne moze (za sada) da kaze jer igra postoji tek 2 nedelje,i nema puno (tek po neki i oni ni ne rade PvP nego su do sada grindovali lvl) 80 lvl,tj. nema high end PvP-a jos uvek. A ja sam na Fury serveru koji je populated FULL. Znaci ljudi lupaju,odvali ih neko u igri,onda oni odu na forum i zale se kako su klase neizbalansirane. Ono sto ja mogu da kazem iz mog licnog iskustva do 30 lvl-a je da mi je (normalno) lakse da pobedim neke klase od drugih. Npr. meni je ranger NAJTEZI protivnik cak i ako je par nivoa ispod mene, opet je borba na zivot i smrt. Ali to je do 30lvla,niko ne zna kakvi su nam skilovi posle. Ni u jednom MMORPG-u klase NIKADA nece biti izbalansirane. Pogledaj WoW kad je izasao a pogledaj ga sada. Ko je bio BM pre BC-a. Patcheve ni da ne pominjem. Tako je sa SVAKIM mmorpg-om. I ma koliko se Bliz ,ArenaNet, FunCom itd. trudili da ih izbalansiraju,nikada nece moci potpuno.
Poz

smilodon
6.6.2008, 19:35
"ali od 40-tog igra nema nikakav sadrzaj odnosno zadatke koje mozes da pokupis daju jedva 10% iskustva za taj nivo, dok ostalih 90% skupljas kroz grind (ludacko ubijanje jednih te istih kreatura iznova i iznova)!"

Nije bas tako, ali ima rupe od 50 -60 levela, pola ce biti grind. Za dalje neznam.

"Kombo udarci koji se izvode u igri su prilicno "vrljavi" odnosno svaki duzi kombo nije moguce izvesti ako se lik izmakne na polovini tvoje serije udaraca!"

Netacno. Naravno da neces udariti protivnika ako se izmakne kod ZADNJEG udarca u seriji. U seriji od 3 komba, prva mozes da ispucas u prazno, a treci ako pogodi protivnika, udario si ga sa kombom.

"Grane u koje se ulazu talent poeni (mozda se ne zove bas tako ali to je sustina) su kompletno besmislene i ne daju nikakve specijalne bonuse odnosno ne menjaju ni nacin igre niti menjaju nesto bitno, isto je kao da ih i nisi ulozio!"

Glupost ...

"Dobar deo magija, vestina ili kako god uopste ne radi (kod vecine klasa)!"

Ima magija koje buguju, recimo solderima buguje charge, ali opet, i u WoW bugje charge, i posle toliko godina.
Ponavljam, IMA magija koje buguju, ali neradi se o "dobrom delu", koji sugerise vecinu.

"Chat sistem je skroz "vrljav", a takodje i sistem udruzivanja u grupe!"

Sa ovime bih se slozio, nije komotan kao u WoW, ali sluzi svrsi.

"Klase su kompletno ne balansirane, i odredjene klase su prejake u odnosu na druge!"

Demonologist, Necromancer, i Assassin su stvarno slabi, sto se ostalih tice, imam osecaj da balansa ima.

Inace ja sam 54 level, a imamo i 80tke u gildu, koje su vec ubile raid bossa, i +svaki dan imamo dosta pvp

Demo i Necro su obecali da ce popraviti u narednih nekoliko nedelja, takodje i onaj level grind izmedju 50 -60, zato kazem, one sa slabijim zivcima, strpite se do septembra, i ako sve ovo poprave, bice igra odlicna

PS. naravno nije igra za svakog, tj. svako ima svoj ukus, nekima se svidja, nekima ne, normalno je to :)
Za one koji se misle da li da kupe, stvarno je najbolje da probate kod nekog drugara/ u igraonici, kao sto kaze Sasha.

Cernobil
7.6.2008, 1:25
IGN.COM:

Age of Conan Reaches One Million Milestone

Funcom's MMO is officially number one on the charts in all major markets.

Funcom is proud to announce that Age of Conan will pass the astounding "One Million Copies Shipped" milestone, in less than three weeks after the launch of the game.
Age of Conan has for the past few weeks been claiming number one spots on the sales charts across the western world - including the US, Germany, France and the UK
"We are very proud to be one of the fastest selling PC games ever in a launch month and the biggest simultaneous Europe/US MMO launch in history."

RUSuper
7.6.2008, 2:36
Ako WoW izgubi toliko igraca sa Lich Kingom koliko je izgubio sa TBC-om ovo ce verovatno imati sve sanse da ga prestigne u prodaji i popularnosti pod uslovom da warhammer bude zesci krs.

BobaL
7.6.2008, 9:29
WOW nikada nije imao vecu populaciju nego danas, mozda su neki igraci otisli ali je mnogo vise njih doslo sto govore brojevi, i trenutno je mmorpg sa najvecim brojem pretplatnika, Warhammer po mom misljenju ne moze propasti jer postoji jako dugo i iza njega stoji ogroman broj obozavaoca pogotovo u SAD i zapadnoj Evropi koji bukvalno sa nestrpljem ocekuju da objave datum izlaska da bi poceli da broje dane do toga!
Conan ce sigurno biti jako popularan i to je i sada jasno ali da li ce biti najpopularniji mmo buducnosti? Ja ne mislim tako, mislim da mnogo vece sanse ima Warhammer upravo zbog velike baze obozavaoca koji ce igru kupiti ma kakva ona da bude!

strajo
7.6.2008, 12:08
o bozhe znachi josh jedan GRIND festival? Daaaaaaaaj ovo zaobilazim u SHIROKOM luku... dosta mi je WoW grinda... kako su tako ne inovativni o.O

chegster
7.6.2008, 14:51
o bozhe znachi josh jedan GRIND festival? Daaaaaaaaj ovo zaobilazim u SHIROKOM luku... dosta mi je WoW grinda... kako su tako ne inovativni o.O

znachi LOL

e neki ljudi ne chitaju nishta besh mi sve, ovo je sve samo nije grind...

lepo chovek kaze imaju 2x rupe u igri gde mora malo da se "grinda" i to je uvidjeno i na loading screenu ti pishe kako ce da isprave i to, znachi ne nije grind...

Caffein
8.6.2008, 15:06
Zanimljivo je kako svaki lik koji postavi neko pitanje na koje je vec odgovoreno najmanje jedanput zahteva posebnu paznju i odgovor.
Josh je zanimljivije kako neki ljudi gube vreme pokushavajuci nekom da objasne stvari koje nisu ni vredne logovanja na forum.

A tek ovi shto ne znaju ni shta ustvari hoce da kazu...

10 godina mature, flashback.

strajo
8.6.2008, 16:24
znachi LOL

e neki ljudi ne chitaju nishta besh mi sve, ovo je sve samo nije grind...

lepo chovek kaze imaju 2x rupe u igri gde mora malo da se "grinda" i to je uvidjeno i na loading screenu ti pishe kako ce da isprave i to, znachi ne nije grind...

ako treba da ubijem 5 chudovishta SAMO zbog levela to je i previshe grinda za mene...

genius
8.6.2008, 16:25
Bila igra dobra ili ne, jasno je da se Cernobil nalozio zesce za Konana i necu da mu kvarim srecu... njemu i milion drugih koji su jos uvek zainteresovani za mmorpg igre... meni je wow ubio svaku zelju za takvim igrama tako da u startu nisam objektivan, a da je igra djubre, jeste djubre je... ali doduse, to mislim o svakoj mmorpg igri trenutno tako da sigurno da nisam objektivan. Ocigledno ima ljudi koji to vole da igraju...

Cernobil
8.6.2008, 18:48
Bila igra dobra ili ne, jasno je da se Cernobil nalozio zesce za Konana i necu da mu kvarim srecu... njemu i milion drugih koji su jos uvek zainteresovani za mmorpg igre... meni je wow ubio svaku zelju za takvim igrama tako da u startu nisam objektivan, a da je igra djubre, jeste djubre je... ali doduse, to mislim o svakoj mmorpg igri trenutno tako da sigurno da nisam objektivan. Ocigledno ima ljudi koji to vole da igraju...
A sto mene spominjes? Sta vam je ljudi? Ako imate nesto da kazete o igri recite,sve ostalo na PM. Nema ti meni sta da kvaris srecu,to nije moguce,sto bi se mene ticalo sta ti mislis o igri ili dal ti se svidja,sto bi to mene unesrecilo? Tvoja stvar,sta ces da igras apsolutno. A AoC je dobra igra i stvarno me je odusevila,ali ne vidim gde sam to bio subjektivan? U kojoj recenici? Ako neko misli da sam ostrascen u komentarima,molim neka citira neku moju recenicu koju sam napisao i neka kaze to nije tako to je ovako,i neka kaze u cemu sam bio neobjektivan. Strasno, kad kazes nesto lose o igri koja se odredjenoj grupi svidja onda si flejmer i trolujes ili sta vec,a kad kazes nesto dobro o igri koja se toj istoj odredjenoj grupi ne svidja onda si ostrascen i fanatik. Pih,kakav nacin razmisljanja. Ne odnosi se licno na tebe Genius,ali kako tvrdis da sam "zesce nalozen" onda bi bio red da kazes u cemu sam preterao:) Ali sve vise uvidjam uzaludnost mojih postova,i sve manje volje da ih pisem u ovoj temi. Mozda je bilo bolje da je pustim likovima koji je nisu ni igrali da je popljuju:) Poz

Cernobil
8.6.2008, 19:33
"Glupo je kupiti ne bas jeftinu igru sa pretplatom da bi se uverio covek jel mu se svidja ili ne" naravno da se slazem,ali za koju igru mozes biti apsolutno siguran da ce ti se svideti? Tacnije za koji MMORPG?

"Sto se tice grafike, izgleda kao i svaki mmorpg. Nista posbeno, cak pomalo ruznjikavo ali to je normalno za mmorpg. " ovo je naravno netacno:) mozda je u beti bilo tako. U svakom slucaju imam i GW i WoW, AoC ima bolju grafiku od obe igre bar 10 puta (i to su GW i WoW na max naravno,a AoC na medium)

genius
8.6.2008, 20:30
Nisam rekao da je ruzniji od drugih mmorpg-a nego da mi je ruzan u odnosu na igre koje ja igram najvise...

smilodon
8.6.2008, 23:32
ako treba da ubijem 5 chudovishta SAMO zbog levela to je i previshe grinda za mene...

Pa jednostavno nemoj da igras dok ne ubace kontent, niko te ne tera :)
Ako ti grind toliko smeta, nemoj pocinjati.

Inace, mnogo manje grinda je potrebno nego u WoW, koliko mi za sada izgleda. Nema da grindate honored sa ovim, exalted sa onim.
U WoW (poredim pre TBC levelovanje, verovatno su ga sada jako olaksali) je bilo ubi 600 kripova, dobi 1 drop, i tako do 10 dropova dodje level.
Ovde nema te vrste grinda, zato je i manjak questova, jer kada ima quest sa nekim dropom od moba, meni je bar za sada uvek palo u prvih par killova.

Genius, u redu je sto ti se neigra ni jedan MMO, ali sto onda uopste posecujes ovaj forum ?

chegster
9.6.2008, 1:22
iz mog iskustva 100% drop rate uvek :P

Garinca
9.6.2008, 10:14
Nisam rekao da je ruzniji od drugih mmorpg-a nego da mi je ruzan u odnosu na igre koje ja igram najvise...
Bas vala,samo smaras ljude koji bi da odigraju dobru igru.Citam i tvoje druge poruke za druge teme,mnogo si negativan i nimalo objektivan.Izvini na ostrim recima ali tako mi se cini.

sasha vukelic
9.6.2008, 10:37
ne znam za njegove postove u drugim temama, ali 99% onog sto je rekao ovdje i ja isto mislim (onih 1% se odnosi na to da je rekao da wow smara, sto nije u mom slucaju)

sasha vukelic
9.6.2008, 12:08
trenutno se dobro drzi na metacritic http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/ageofconanhyborianadventures
mislio sam da ce biti blizu 80/100, ali ne preko te cifre... doduse, treba sacekati josh koji review

strajo
9.6.2008, 12:50
"Glupo je kupiti ne bas jeftinu igru sa pretplatom da bi se uverio covek jel mu se svidja ili ne" naravno da se slazem,ali za koju igru mozes biti apsolutno siguran da ce ti se svideti? Tacnije za koji MMORPG?

"Sto se tice grafike, izgleda kao i svaki mmorpg. Nista posbeno, cak pomalo ruznjikavo ali to je normalno za mmorpg. " ovo je naravno netacno:) mozda je u beti bilo tako. U svakom slucaju imam i GW i WoW, AoC ima bolju grafiku od obe igre bar 10 puta (i to su GW i WoW na max naravno,a AoC na medium)

glupo je porediti WoW iz 2004 (ili kad vec) i GW isto iz 2004 ili 2005 (valjda) sa igrom iz 2008 sad kad su tu nove tehnologije... WoW brate i jeste gadan ali GW DEFINITIVNO nije... pogledajte SS na max u 1280x1024 sa AAx4

http://img114.imageshack.us/img114/1484/28cj40hym9.th.jpg (http://img114.imageshack.us/my.php?image=28cj40hym9.jpg)

Cernobil
9.6.2008, 14:42
Ne poredim je ja u tom smislu. Naravno da ce imati bolju grafiku,to se podrazumeva. Ali ima ljudi koji ovde govore da je grafika u AoC ruzna,mislim pa kakva je onda u WoW-u i GW-u? Nepodnosljiva? Poredio sam sa WoW-om i GW-om ,zato sto su to dva najigranija fantasy MMORPG-a kod nas (mozda i u svetu,ne znam) i (po meni) dva najbolja (ako iskljucimo tu AoC:)) MMORPG-a,i zato sto imam obe igre:). Mislim da je moje poredjenje bilo sasvim jasno.
PS jos sam citirao Genius-ovu recenicu (lepo je covek rekao da izgleda kao svaki MMORPG,a to ne da nije tacno nego...) i ti opet postujes ovako nesto :) I da nema potrebe za screenshotom iz GW-a kao sto sam rekao, imam igru i znam kako izgleda grafika:)

Caffein
9.6.2008, 14:56
Zarad svih gluposti (napisanih i ljudskih) morao sam josh jednom da kazem neke stvari jer je prosto neverovatno kako neki ljudi mogu da budu smeshni.

Screenshot iz GWa? Ok, GW ima vishe poligona, izgleda prelepo (ne u toj meri da kazem da je AoC ruzniji) ali vi blage predstave nemate shta ustvari prichate kada pominjete grafiku.
U GWu nemate full MMO interakciju bash zbog detaljne grafike sa puno poligona. Kada izadjete van grada, nema drugih igracha - da li vam je palo na pamet da je to direktno vezano za problem grafike? (chista retorika, nije potreban odgovor)...
U GWu nemate seemingless world nego imate uchitavanje zona bash zbog (opet) grafike. Nemoguce je napraviti mmo sa Oblivion grafikom (pojam koji ovde neki "poznavaoci" igara i mmo kulture pominju i mlate praznu slamu).
Chak su i gradovi ogranicheni brojem ljudi koji mogu biti u njemu pa imate da birate zonu. Ne znam tachno ogranichenje ali je verovatno broj ljudi koji mogu biti u jednoj zoni oko 200.

U WOWu imate skroz drugachiju prichu, imate seemingless world gde su samo dungeoni i promena kontinenta uchitavanje zona (svet nema puno detalja i zbog toga se chini da je okruzenje mnogo vece nego shto jeste u drugim igrama). Ali je zato grafika sa daleko manjim brojem poligona shto celu sliku chini kao da prolazite kroz crtani film.

AoC jeste revolucionarna igra shto se toga tiche jer ni u jednoj mmo igri nemate dobru grafiku kombinovanu sa maltene potpunim mmo okruzenjem. Postoji dosta uchitavanja zona koje su ogranichene na oko 200 igracha po instanci, ali to je jedino moguce reshenje za mmo igru tog grafichkog kvaliteta.

Logichno je da GW ima bolju grafiku od sve tri igre (otvoreno za diskusiju) pa je bash zbog toga i tako ogranichena i opet kazem, skoro i da nije mmo igra.
Idealisti koji prichaju o nekim glupostima tipa Farcry grafika u seemingless svetu - nemaju blagu predstavu o mmo igrama i samim tim ne znam shta traze na diskusiji oko mmo igre.

strajo
9.6.2008, 15:01
Caffein to su i pravu totalno.. jednostavno bio bi zahtevan kao AC (lepa grafika MNOOOOGO ljudi, kao u MMORPG prvenstveno procesorska zahtevnost, pa RAM, pa tek onda grafika) i vukao bi velik protok!
Ali... Oblivion grafika? Hmmm pa meni onaj SS od gore izgleda lepshe nego Oblivion...

EDIT:
ali josh moram da napomenem da je ScreenShot iz Eye of The North expanzije koja je izashla 2007 ali to i nije bitno grafika je samo MALO lepsha od Propheciesa i Factionsa (stim shto Nightfall je negde izmedju ali to su brutalno male razlike !!!)... uostalom zahtevnost je ista i isti je engine naravno...

sasha vukelic
9.6.2008, 16:16
ljudi, otisli ste previse u raspravu o grafici. a to je vise stvar ukusa.

wow je meni sa pocetka imao grafiku koja je nista posebno, ali sam je sa vremenom zavolio i prijatna je za oci. ne kazem da je vrhunska, ali daleko od toga da je losa (pogotovo kad se igra na 1920x1080 sa 16xAF + 4xAA i sve na max). za one koji nisu vidjeli evo screenshot:

http://img167.imageshack.us/img167/7535/wowscrnshot052808203720hz3.th.png (http://img167.imageshack.us/my.php?image=wowscrnshot052808203720hz3.png)

s druge strane, uopste nisam fan gw grafike. mozete tamburati koliko hocete da je grafika bolje uradjena, ali ako mi se ne svidja, dzaba - o ukusima ne vrijedi raspravljati.

od novijih mmo naslova meni je najjaca grafika u lotro. znam da ima ljudi kojima je on gadan, ali eto, meni je za sada to mmo sa najboljom grafikom na trzistu. al opet, sama grafika me nije mogla drzati da igram tu igru, i nakon prvih mjesec dana sam odmah odustao.

moje misljenje o grafici AoC-a je da je bash previse zahtjevna u odnosu na ono sto nudi. u dublje detalje necu ici da se opet neko ne bi zapalio...

genius
9.6.2008, 16:34
Vidi... poenta je sto su na primer za WoW svi jednostavno rekli da je igra super i svi se slazu da je tako... niko nije pljuvao po WoW-u nikad... nema sta da se pljuje, sem mozda par stvari vezane za gameplay ali u sustini svi se slazu da je to dobra igra.

GW takodje. Svi se slazu da je u pitanju dobra igra. Niko nije pljuvao po GW-u.

AoC jednostavno nije naisao na tu vrstu jedinstvenog misljenja. Ima ljudi kojima se svidja i kao super je a vise vremena trose na svadju sa ljudima kojima se ne svidja nego sto je igraju... Dok s druge strane ima mnogo onih kojima se ne svidja i skroz su nezainteresovani...

Jedva cekam da vidim statistike za par meseci. Da li ce da predju broj prodatih kopija od 5/10/x miliona a koliki ce biti broj stalnih igraca. Mnogo ljudi je napustilo WoW koji je odlican... ne bi me cudilo da masa ljudi napusti i ovo, pogotovu kad krene da treba da se daje para svaki mesec...

Sale013
9.6.2008, 17:07
Zamolio bih ljude da ne komentarisu o WoW-u I GW-u i da se ne prave profesionalci za poznavanje mmorpg tematike i zasto takve igre imaju unapred "losu" grafiku. To je stvar za raspravu na drugom mestu ;)

PS. Grafika nema veze sa protokom.. Ti imas igru instaliranu (klijent) na kome je sve sto ti treba za prikaz svega u igri, dok ti server samo salje i prima informacije o polozaju igraca, ishodu borbe, dmg kalkulacije.. ITD...Nema govora o tome da ucitavas sa servera grafiku! Jedino sto moze da ti se desi da ti secka komp zbog njegove snage da izgura sve to.. I da ucitavanje u toku tumaranja "svetom" bude neprimetno. A fala bogu, nisu ni oni ludi.. I Blizzard i NC soft znaju da veliki broj igraca nema jake racunare pa se svako sa time izborio na svoj nacin..

PSS. Ko ima sta da iskomentarise u mom postu nek mi se obrati na PM, a ostali vratite se temi ;)

ddak
9.6.2008, 23:07
Danas sam imao priliku da probam AoC, igrao ga nekih 10tak sati... Nisam odusevljen sa igrom, iako ima jako dobrih stvari, mada nista sto bi me natjeralo moja cula da pobudale... Prezahtjevna je, grafika me ne odusevljava (igre poput Assassin's Creed, ili Crysis imaju bolju grafiku-za moj ukus) , ucitavanja iz zone u zonu me nerviraju... Igram WoW dugo, i nikad mi grafika u njemu nije smetala, stavise-tak karikaturni stil kojim Blizzard se sluzi mi se dopada, i cijela igra je kao crtani film, i nekako se uklapa u sav taj svijet...A isto tako, sama grafika nije presudna da bi igra bila dobra... A ovdje se najvise polemike vode oko grafike u AoC-i zbog toga joj se daju ogromni poeni.Ne kazem da je igra losa, niti dobra, niti da li je AoC bolji ili gori od WoW-a ili nekog drugog mmo naslova, ima veoma dobrih stvari, interesantna je i vjerovatno cu je igrati koliko toliko, ali ne koliko WoW, koji ce mi za sada i dalje ostati primaran kad je mmorpg u pitanju.
Ovo je moje misljenje, svaka cast za AoC i ljude koji su je napravili, igra ce sa buducim patchevima sigurno biti bolja i bolja-a hoce li prestici 10, 11 miliona koje ima WoW ili ne-to su price na koje niko ne zna odgovor, i samo su trosenje vremena. I kad izade Warhammer online, vjerujem da ce se slicna polemika voditi i porediti ga sa AoC i WoW-om. Pustite neka se kompanije koje rade te igre takmice medju sebe ko ce izdati bolju i kompletniju igru, a mi samo treba da uzivamo u njima.Ne moze niko nikog ubijediti da je necija djevojka ljepsa od necije druge, ili ja imam bolju kucu nego ti, ili bolji telefon-kome se dopada AoC neka ga kupi i uziva u njemu-kad ti se nesto ili neko dopada, prihvatices mu sve mane i vrline. Ko ga proba pa mu se ne dopadne, ne mora da se nervira, neka igra nesto drugo... Makar ja tako mislim da je najpametnije, a na ovaj post nemam namjeru vise odgovarati ukoliko dodje do napusavanja sa strane drugih forumasa koji vole ili ne vole AoC.

zokocx
9.6.2008, 23:24
Ja imao jedno pitanje da li za ovu igru postoji neki trail (key) ili period tj. da mozes da skines igru i da je probas 10sati ili kako vec.

Cernobil
10.6.2008, 0:08
Ja imao jedno pitanje da li za ovu igru postoji neki trail (key) ili period tj. da mozes da skines igru i da je probas 10sati ili kako vec.
ne postoji

@ddak
Crysis LOL :)

ddak
10.6.2008, 2:44
ne postoji

@ddak
Crysis LOL :)

znao sam :D

sasha vukelic
10.6.2008, 8:25
Pustite neka se kompanije koje rade te igre takmice medju sebe ko ce izdati bolju i kompletniju igru, a mi samo treba da uzivamo u njima.upravo tako. konkurencija ftw :D samo se nadam da se ovi iz blizzarda ne smiju AoC-u, vec ga vide kao prijetnju :)

genius
10.6.2008, 8:46
Ne verujem da se mnogo plase posto uskoro dolazi Diablo 3...

BobaL
10.6.2008, 9:09
Dosao je i taj dan, konacno sam sam probao igru koja je najavljivana kao MMO sledece generacije koji ce promeniti koncepte MMO igara i na taj nacin uvesti MMO zajednicu u novu eru sa AOC na njenom celu, posle ove igre nista vise nece biti isto, WOW odlazi u zasluzenu penziju, a GW kao igra za one koji nastavljaju da se bore protiv vetrenjaca u surovom svetu MMO igara koji pociva na principu "plati pa klati", da li je zaista ovo istina? Da li je ovo dugo ocekivani razbijac Blizzarda onaj koji ce nas ostaviti otvorenih usta dok bale cure po tastaturi, dok gledamo siroko otvorenih ociju svet Konana i uzivamo u M rejtingu sa kojim su se toliko ponosili tvorci igre, ukratko nije!
Konacno drzim kutiju AOC-a u rukama ilustracija na kutiji ne ostavlja neki snazan utisak, kao da se dizajneri i nisu potrudili previse, ali ono sto ostavlja utisak je to slovo M, da to je Mature rejting samo za 18+, zbog eksplicitne golotinje, krvi i letenja glava na sve strane ovu igru ne mogu igrati mladji od 18! Naravno ovo je samo kampanja da bi privukla sto vise mladjanih narastaja koji zele da vide kako njihova raskalasno obucena heroina zabacuje grudima levo-desno dok svojim masivnim macem prolazi kroz razne kreature kao vreo noz kroz puter! Istina je da ova igra moze lagano proci kao 12+ jer zaista nema razloga da joj se ne dodeli 12+ rejting, tu i tamo odleti po neka glava ali nista posebno nasilno, a od golotinje nema ni g osim ako ne racunamo raskalasno obucenu heroinu u prvih 5 minuta igre! Da li je ovo dovoljno za M status? Meni nije!
Posle pokretanja igre vi ste na brodu i krecete sa kreiranjem svog heroja/heroine, mogu slobodno reci da je ovo najdetaljniji interfejs za kreiranje heroja/heroine ikada vidjen, Vas heroj/heroina se moze podesavati do najsitnijih detalja, sve je tu, oblik ociju, oblik usta ma sve sto se moze pozeleti, ali nazalost ovo kao i mnoge druge stvari u ovoj igri nemaju nikakvog smisla, onog trenutka kada nabavite slem, bice apsolutno nebitno da li imate zakosene ili okrugle oci, jer to necete ni moci da vidite, ako pritom dodate da u igri postoje tri rase koje su u osnovi ljudi sretacete mnogo svojih kopija!

Nastavice se...

Cernobil
10.6.2008, 10:14
@genius
Ne verujem da se mnogo plase posto uskoro dolazi Diablo 3...
Nema nigde zvanicne vesti da ce diablo3 biti MMORPG. Kakve veze ima onda sa MMORPG igrama i konkurencijom medju njima?

Vidi... poenta je sto su na primer za WoW svi jednostavno rekli da je igra super i svi se slazu da je tako... niko nije pljuvao po WoW-u nikad... nema sta da se pljuje, sem mozda par stvari vezane za gameplay ali u sustini svi se slazu da je to dobra igra.

GW takodje. Svi se slazu da je u pitanju dobra igra. Niko nije pljuvao po GW-u.

AoC jednostavno nije naisao na tu vrstu jedinstvenog misljenja.
ponavljam svoj post od ranije : IGN.COM za AoC : one of the fastest selling PC games ever in a launch month and the biggest simultaneous Europe/US MMO launch in history.
Ne razumes engleski ili?:D A i kod nas su odma sve rasprodali. A cak i na ovom forumu bih rekao da su oni koji govore lose o igri u manjini. Prebroj sam:)

Ima ljudi kojima se svidja i kao super je a vise vremena trose na svadju sa ljudima kojima se ne svidja nego sto je igraju...
Tu mene iskljuci,uopste se nesvadjam,samo govorim da to sto tvrdis nije tacno ,ali nemas igru i kazes ,citiram te: "da je igra djubre,djubre je". Mislim stvarno. Reci to za WoW u WoWkutku ako smes:D salim se naravno ,ali ipak brate....

@BobaL
Na kom serveru igras? Klasa i nick?:)
To za M rating i jeste glupost,i to cista glupost,ali glupost koju su vise sirili po netu razni likovi nego sam Funcom. Ali sumnjam da je neko isao da kupi igru zbog tog navodnog "mature".

Sto se tice grafike,stvarno necu vise da duzim da bezveze ne ide rasprava,nego uskoro slede screenshotovi (linkovi do njih tacnije) istih zivotinjki (tigar,krokodil,lav...) iz WoW-a,AoC-a i GW-a,pa prosudite sami. Poz

Cernobil
10.6.2008, 11:05
Inace nesto mi je palo na pamet juce. Bas bi bilo cool da posle ubace Atlantidu :) I previse cool:dzavo: Verovatno u expansion pack-u. AoC:Atlantis ili AoC:Secret of Atlantis. :)

no729
10.6.2008, 14:57
Dosao je i taj dan, konacno sam sam probao igru koja je najavljivana kao MMO sledece generacije koji ce promeniti koncepte MMO igara i na taj nacin uvesti MMO zajednicu u novu eru sa AOC na njenom celu, posle ove igre nista vise nece biti isto, WOW odlazi u zasluzenu penziju, a GW kao igra za one koji nastavljaju da se bore protiv vetrenjaca u surovom svetu MMO igara koji pociva na principu "plati pa klati", da li je zaista ovo istina? Da li je ovo dugo ocekivani razbijac Blizzarda onaj koji ce nas ostaviti otvorenih usta dok bale cure po tastaturi, dok gledamo siroko otvorenih ociju svet Konana i uzivamo u M rejtingu sa kojim su se toliko ponosili tvorci igre, ukratko nije!
Konacno drzim kutiju AOC-a u rukama ilustracija na kutiji ne ostavlja neki snazan utisak, kao da se dizajneri i nisu potrudili previse, ali ono sto ostavlja utisak je to slovo M, da to je Mature rejting samo za 18+, zbog eksplicitne golotinje, krvi i letenja glava na sve strane ovu igru ne mogu igrati mladji od 18! Naravno ovo je samo kampanja da bi privukla sto vise mladjanih narastaja koji zele da vide kako njihova raskalasno obucena heroina zabacuje grudima levo-desno dok svojim masivnim macem prolazi kroz razne kreature kao vreo noz kroz puter! Istina je da ova igra moze lagano proci kao 12+ jer zaista nema razloga da joj se ne dodeli 12+ rejting, tu i tamo odleti po neka glava ali nista posebno nasilno, a od golotinje nema ni g osim ako ne racunamo raskalasno obucenu heroinu u prvih 5 minuta igre! Da li je ovo dovoljno za M status? Meni nije!
Posle pokretanja igre vi ste na brodu i krecete sa kreiranjem svog heroja/heroine, mogu slobodno reci da je ovo najdetaljniji interfejs za kreiranje heroja/heroine ikada vidjen, Vas heroj/heroina se moze podesavati do najsitnijih detalja, sve je tu, oblik ociju, oblik usta ma sve sto se moze pozeleti, ali nazalost ovo kao i mnoge druge stvari u ovoj igri nemaju nikakvog smisla, onog trenutka kada nabavite slem, bice apsolutno nebitno da li imate zakosene ili okrugle oci, jer to necete ni moci da vidite, ako pritom dodate da u igri postoje tri rase koje su u osnovi ljudi sretacete mnogo svojih kopija!

Nastavice se...

Kao sto si i sam rekao probao si igru a ne i igrao.

U opcijama imas da checkiras "hide helmet", pa esksperimentisi malo sa tim, videces da trud oko detaljnog kreiranja lika moze da ima smisla.

Igram Aoc vec dve nedelje po 3-4 sata dnevno i do sada nisam sreo ni jednog avatara koji slici mom. Tako da ovo oko slicnih likova takodje ne stoji.

Inace ako ti se igra ne svidja ne moras da pljujes po njoj - jednostavno batali i nemoj da je igras.

sasha vukelic
10.6.2008, 15:30
Inace ako ti se igra ne svidja ne moras da pljujes po njoj - jednostavno batali i nemoj da je igras.pa covjek hoce da podjeli svoje misljenje... ako se njemu ne svidja to je njegovo pravo.

ti hoces da kazes da samo oni kojima se svidja igra smiju da pricaju o njoj?

no729
10.6.2008, 15:44
pa covjek hoce da podjeli svoje misljenje... ako se njemu ne svidja to je njegovo pravo.

ti hoces da kazes da samo oni kojima se svidja igra smiju da pricaju o njoj?

Ne. Samo kazem da pre nego nesto napisete ovde potrudite se da proverite da li je to sto pisete tacno ili ne. Pomoglo bi i a ko bi se diskusija vodila oko konkretnih feature-sa igre. Dajte nesto konkretno ne tipa ".. mnoge stvari u ovoj igri nemaju smisla.." - koje stvari?

sasha vukelic
10.6.2008, 15:51
pa da, to je poenta foruma: to sto je rekao da mnoge stvari nemaju smisla je vrlo sirok i nejasan pojam i neko ga je trebao pitati to sto si ti rekao: koje stvari? sta ti se konkretno svidja/ne svidja u igri do sada? ... a ne odmah reakcija kao tvoja!

Samo kazem da pre nego nesto napisete ovde potrudite se da proverite da li je to sto pisete tacno ili ne.ako neko ima svoje misljenje o nekoj igri (ili bilo cemu, for that matter) i iznosi ga, ne postoji nacin da se provjeri da li je to tacno?!

genius
10.6.2008, 15:55
Nema smisla da nema trial... to je besmisleno...

sasha vukelic
10.6.2008, 16:02
al vidim jednu jedinu pozitivnu stvar u tome... dok izidje trial, valjda ce josh malo ispeglati igru :D

zokocx
10.6.2008, 16:10
Zasto mislim da bi mi se AoC svideo:
Postoji kolizija sa karakterima
Toga u WoWu nema znaci mozes da prodes kroz creepa i bossa kao da nista nema (dosta glupo), dok u GW koji sam mnogo vise igrao toga ima ali sad ga ne igram zbog manjka vremena, motivacije a i teze se nalazi party u Prophecies (uglavnom su noobi), ali bolji mi je GW od WoW-a generalno.
Drugciji sistem sistem borbe
Nije ono auto attack kao u WoWu nego moras da stekas combo napade a imas i sa koje strane da udaris sto mi se svidelo. Narvno ovo zahteva dobru (ili odlicnu) internet vezu jer zbog laga tesko ces se boriti.
Ima krvi i glave let (kolko tolko)
Opet toga nema u WoWu ili GW.
Bolja grafika
Ovo nije tolko bitno ali mozes da utice na dozivlja... mnogo je vise vazniji gameplay.

Tako da cim zavrsim sa ispitima kao prvo a kao drugo kad skupim kintu pocinjem sa igranjem.

Cernobil
10.6.2008, 16:15
Tigar WoW (high):
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/15/view/screens/display/13730
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/15/view/screens/display/13731
Tigar GW (high) :
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/243/view/screens/display/13732
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/243/view/screens/display/13733
Tigar AoC (medium):
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13734
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13735

E tako fino,pa neka ljudi sami vide. Sto kaze moj profesor sa faksa, nema lazi nema prevare :)

zokocx
10.6.2008, 16:24
Tigar WoW (high):
Tigar GW (high) :
Tigar AoC (medium):
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13735

E tako fino,pa neka ljudi sami vide. Sto kaze moj profesor sa faksa, nema lazi nema prevare :)

Dobro vidi se koja je igra najstarija, GW i wow su tu negde (ali bolje je GW) dok AoC ubija sa grafikom.

BobaL
10.6.2008, 19:18
Posto me je neko pitao sta nema smisla u igri odgovoricu mu ukratko pre nego sto nastavim da pisem svoje misljenje o igri:

Igra je nezavrsena i zato nema trial kljuca to je odgovor, posle 50-tog levela skoro da nema zadataka, ali to nije nista novo za Fancom citaj AO (Anarchy Online)!
Grafika koja je inzvaredna se placa time da ces svaki cas gledati loading screen ne znam mozda tebi ne smeta ali mene izludjuje da od 2 sata igre 30 minuta bude loading screen!
Kontrole su optimizovane za dzojstik sto mene kao PC igraca izludjuje!
MMORPG je Massively multiplayer online role-playing game ova igra se ne moze nazvati Massively jer je podeljena tako da ima odredjen broj igraca po zoni kada se popuni kreira se nova zona, multiplayer sigurno nije, online jeste i role-playing game jeste i nije zavisi kako se gleda mnogi igraci ce reci da ovo nije pravi rpg! Tako da bih ja rekao da je ovo pre svega Online RPG, zasto onda nije mogao biti samo RPG bez online? Da, glupo pitanje onda se ne uzima 13 eura!
Chat sam iskljucio jer me je ubijao u pojam, nikada gori chat nisam video u zivotu!
U gradovima se osecam klaustrofobicno!
Nije vredna placanja pretplate jer je u pitanju poluproizvod!
Jako skupa igra s obzirom da su bili svesni sta stize u prodavnice, da sam je kojim slucajem kupio osecao bih se prevareno!
Monstruozna hadverska zahtevnost za jedan MMORPG naslov da je ovo neka offline igra imao bih razumevanja ali ovo je ipak MMORPG, mada je prvobitna najava bila da ce biti radjena samo za vistu i directx 10 valjda je doslo do nekih promena pa je to i povuklo tu zahtevnost!
Izlgeda da nisu naucili lekciju sa Anarchy Online koji je takodje izasao kao poluproizvod i zavrsio na nacin na koji je zavrsio!

Imam jos dva dana da igram igru i da slozim utiske tada se vraca drugar sa mora pa necu moci vise da igram, a tada cu napisati nesto vise o igri!

Ovo su samo neke mane da ne bih sada izazvao ljutnju i gnev forumasa naveo sam samo neke mane jer od mene nije trazeno da napisem dobre strane igre vec da napisem sta ne valja!

Sale013
10.6.2008, 20:01
Ja stvarno ne vidim zasto je AoC tigar mnogo lepsi od GW tigra..

Jednostavno i GW i WoW imaju drugacije tipove modela.. I ti modeli se uklapaju u ceo game svet.. Svaki mob i svaka zgrada mora da vuce na neki jedinstveni fantaziski svet i otuda tolike razlike.. I ja licno kad bih video ovog AoC tigra u GW stao bih i rekao "WTF" ko je ubacio ovo ***** ovde".. Sve je to stvar ukusa...

Ajd se malo vratite na sustinu ove igre.. Citao sam kuzmin tekst o njoj i nije mi ostavio najbolji utisak... Ali vidim da igra je privukla mnoge ljude koji je krvnicki brane ;) Probacu ovo sigurno cim izadje trail, ali treba svakoj igri dati sansu.. Igracu je mesec-dva pa cu onda presuditi dal mi je dobra ili losa a tako bih predlozio i svima vama..

Mnogo mmorpg igara sam probao i smarale su me prvih 2 nedelje strasno, dok se ne naviknem na promenu.. Ali vidim po mnogim reakcijama ljudi da ova igra mora da dozivi poprilicne izmene i dopune :)

genius
10.6.2008, 20:03
Slazem se sa tobom.. trebalo su jos da bruse odlicnu ideju... ovako i meni deluje kao da nesto nije kako treba. Ali racunaju, ionako ce da uzmu pare a pecovanje ce da rade u letu...

Mozda ce za godinu dana da ovo bude ekstra igra, ko zna...

Cernobil
10.6.2008, 21:18
@BobaL
Opusteno i treba da kazes sta ti se ne svidja. Ne pise Age of Conan hvalite je ljudi nego samo Age of Conan. Ali evo ja kao igrac isto mogu da odgovorim iz mog iskustva na tvoje negativne utiske.

svaki cas gledati loading screen ne znam mozda tebi ne smeta ali mene izludjuje da od 2 sata igre 30 minuta bude loading screen!
Meni ucita za nekoliko sekundi, ne znam kako je kod tebe.

Kontrole su optimizovane za dzojstik
Pojma nemam o cemu govoris:D Mozes sam da namestis kontrole kako tebi odgovara ,ne vidim problem. Ja nisam imao poteskoca sa kontrolama.

zasto onda nije mogao biti samo RPG bez online? Da, glupo pitanje onda se ne uzima 13 eura
Grupne instance i questovi, PvP, kao i u svakom drugom MMORPG-u. Isto ne vidim poentu.

U gradovima se osecam klaustrofobicno!
Sta reci na ovo:confused: No coment

da ne bih sada izazvao ljutnju i gnev forumasa naveo sam samo neke mane
Bez veze,pricaj brate sta mislis o igri koju si probao,nema niko prava da se ljuti:D mislim da ovde niko ne radi za Funcom:ciao: Sta vise drago mi je da komentarises igru ,a dal ti se svidja il ne sto bi to mene brinulo ili bilo koga.

@Sale013
Ja stvarno ne vidim zasto je AoC tigar mnogo lepsi od GW tigra..
:paranoia: Isto ko i za klaustrofobicnost u gradovima:) No coment

Jednostavno i GW i WoW imaju drugacije tipove modela
Postovao sam to zbog grafike a ne modela,ali i modeli u AoC su bar 10 puta bolji (mozes to da zavedes pod stvar licnog ukusa,ali mislim stvarno...:))

Svaki mob i svaka zgrada mora da vuce na neki jedinstveni fantaziski svet i otuda tolike razlike
Brate tigar je tigar,sta ima da "vuce" na fantazijski svet? Ja ne vidim da ni jedan od ta tri tigra "vuce" na bilo sta.

Citao sam kuzmin tekst o njoj i nije mi ostavio najbolji utisak
necu u offtopic,ali covek se nalupo da je to strasno:boodala: Covek je subjektivan da subjektivniji ne moze biti (ne samo po AoC tekstu daleko od toga)

Ali vidim da igra je privukla mnoge ljude koji je krvnicki brane ;)
nadam se da je nisam preterano "krvnicki" branio ;)

smilodon
10.6.2008, 21:45
Naravno da nema trial, nevidim zasto je glupo, mislim da ga WoW jos uvek nema.

Imate isto nesto tipa guest pass key.

Igra jeste nedovrsena, tu nema rasprave, valjda ce odrzati obecanje i ispeglati sve u narednih 6 -7 nedelja.

PS. bagovita i nedovrsena koliko jeste, ipak je mnogo zabavna :)

genius
10.6.2008, 22:31
WoW ima 14 dana trial i cak mozes da ga kasnije kupis full verziju preko neta i skines...

Svaka ozbiljna igra ima trial... Ovo je cisto pokvareno sa Funcomove strane...

zokocx
11.6.2008, 1:43
Pa igra je sad izasla pa zato nema trajal cekaju da vide kolko ce se napuniit serveri a posle kad opadne pristizanje igraca pustice trial da napale masu ... isto tako ni wow nije imao trial kad je izasao a bogami ni GW.

Igra ce se krpiti to je sigurno.

Jedna napomena ljudi Kuzma je igrao betu , a full igra je drugo.
Vidim da su misljenja podeljena i da se neko drzi starog ceda ali vreme ce pokazati kakav je AoC.

smilodon
11.6.2008, 2:55
WoW ima 14 dana trial i cak mozes da ga kasnije kupis full verziju preko neta i skines...

Svaka ozbiljna igra ima trial... Ovo je cisto pokvareno sa Funcomove strane...

WoW dugo nije imao trial, ako se dobro secam, a nisam znao da ga sada ima.

ddak
11.6.2008, 5:34
upravo tako. konkurencija ftw :D samo se nadam da se ovi iz blizzarda ne smiju AoC-u, vec ga vide kao prijetnju :)

upravo tako.. sad je na blizzardu da wotlk (iako je expanzija) ucini sto boljim-sto je bolja i veca konkurencija, to ce bolje igre izlaziti :) blizzardu iako imaju najpopularniji mmorpg, nije lako odrzati titulu- a warhammer online i sada age of conan koji eto vec ima milion pretplatnika samo mogu natjerati ljude iz blizzarda da ucine wow boljim... kao i ostale kompanije koje rade na svojim igrama...niti je lako ljudima iz aoc pored blizzarda , niti ovima...

WoW dugo nije imao trial, ako se dobro secam, a nisam znao da ga sada ima.

WoW ima trial, nekih 8-9 mjeseci prije izlaska TBC-a cini mi se...Nisam siguran..

sasha vukelic
11.6.2008, 8:28
Tigar WoW (high):
Tigar GW (high) :
Tigar AoC (medium):
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13735e hvala za screenshot-ove, to je upravo ono o cemu pricam!

gw: mogu da zamislim kako se nekim ljudima ovaj tigar svidja vise od wow-a, ali meni to nije to.

wow: iz daljine izgleda "normalno" i fino se uklapa u igru, iz blizine ima taj cartoon-feel (pogotovo kad se vidi animiran). isto shvatljivo da se nekome ne svidja, ali meni je ugodno za oci.

aoc: obratite paznju pogotovo na noge na drugoj slici. tigar izgleda totalno kao da ne pripada toj slici vec da je nekakav jeftini photoshop! + ostalo sto je rekao Sale013. ono sto ne moze da se vidi sa slike, a sto mi je takodje gadno u aoc-u jeste odnos likova sa terenom - noge previse klize po terenu kada se likovi uopste ne pomjeraju! evo da ne objasnjavam, bolje pogledajte:

http://youtube.com/watch?v=vBIRzjvW6P4

znaci negdje od 20. sekunde - na cemu stoji onaj igrac? na zemlji ili ledu?!

BobaL
11.6.2008, 8:46
Ova igra je pokupila dve najvece zamerke koje se prebacuju vec godinama WOW-u i GW-u, ubijanje jednih te istih kreatura iznova i iznova samo sto je to AOC doveo na novi nivo u wow-u ubijas za X necega od Y cudovista za zadatak koji je kakav takav ali postoji, dok ovde ubijas da bi uzimao nivoe pritom ne radis nikakve zadatke dok to radis, a cudovista daju toliko malo XP da ce se jedan prosecan igrac kao ja vec posle prvih 20 cudovista reci sta treba da pobijem jos bilion ovih da bi dobio nivo, a onda i sledecih bilion za sledeci nivo i tako 30 nivoa, sjajna igra! Sada ne kazem da nekom ovo nije zanimljivo i da ne uziva u tome ali ja ne uzivam! Zamerka koja je prebacivana GW-u su zatvorene teritorije koje i ovde postoje, vece su to je istina ali to ne menja stvar da niste svi istovremeno tu vec da vas ima ogranicen broj, znam znam to je zbog grafike koja je sada cu reci ne nesto posebna i podelio bih je na dva dela, a to su modeli likova i zivotinja koji izgledaju detaljno i lepo za oko i okolina koja izgleda sasvim prosecno, na mapama ste prilicno ograniceni u kretanju iako je mapa velika oseca se ono ogranicenje u kretanju koje postoji na mnogim igrama sa konzola!

player1
11.6.2008, 9:40
^ Koliko sam shvatio, jedini razlog zasto je to tako je sto igra nije "zavrsena", tj. fale misije za vise nivoe, pa jedini nacin ako bas oces te nivoe je da grindujes.

Cernobil
11.6.2008, 9:50
^ Koliko sam shvatio, jedini razlog zasto je to tako je sto igra nije "zavrsena", tj. fale misije za vise nivoe, pa jedini nacin ako bas oces te nivoe je da grindujes.
To pod jedan i nije sasvim tacno. Pod dva vec OVOG leta ubacuju novu veliku teritoriju da popune te praznine. Pod 3 questovi u AoC nose MNOGO vise XP-a nego sto to rade u WoW-u,a ovo niko da pomene. Ma igra je VRH ali da ima mana ima,ali te ce se mane ubrzo otkloniti. Mislim da su te stvari koje se ovde navode totalno nebitne,ili ce brzo biti otklonjene ili uopste ne uticu na zabavu (npr. World PvP je bolji u AoC nego u WoW-u i mnogo su vece sanse da ces sresti u AoC nekog nego u WoW-u + u WoW-u mora da bude iz alijanse da bi se tukao).

BobaL
11.6.2008, 10:53

Od prvog do 20-tog ( najbolji MMO ikada ), od 20-tog do 40-tog ( u rangu wow-a nista spektakularno ), od 40-tog do 80-tog ( Kineski MMORPG ) zadatke koje mozes da nadjes pune svega 30% nivoa ostatak je cist grind onakav kakav se moze videti u najgorim kineskim MMO igrama upravo takav hardcore grind!
Komentar iznad se odnosi na igrivost ne na grafiku!
Fancom je inace obecao da ce za mesec dana zavrsiti igru koju nije mogao zavrsiti za 5 godina?! Sada tvrdi da ce to uraditi za mesec dana! Dobro, a zasto onda nije odlozio premijeru za jedan mesec i izdao zavrsenu igru? Odgovor je jednostavan potrebno je zadrzati igrace sa obecanjima da ce sve biti u redu za mesec dana, a kada ne bude onda za jos mesec i tako jedno godinu dana ces placati 13 eura igru koja treba da predje iz BETA verzije u kojoj je sada u finalnu verziju igre, ovo ti sada izgleda kao beta koju placas da bi igrao!

smilodon
11.6.2008, 12:22
Bobal, kakva ogranicenja u kretanju ? Ja to nisam osetio.

Do 55 levela imas kvestova nemoras grindati uopste. Ako idete u instance kada su kripovi vas level, dobar je xp. Sada sam level 59, i jos nisam morao da grindam od 1/3 levela, mada mnogi to rade, jer nevole da idu u instance ili igraju u sitne sate kada nema grupe, ili to rade jer je to najbrzi nacin za level.

Ima rupa u levelu, ali nevolim kada lupate gluposti, kao od 40 levela nema contenta :/. 59 level sam, sve sam dobio u questovima/instancama.

Sto se tice patcheva, prilicno su obimni, i za sada Funcom radi ono sto je obecao.

zokocx
11.6.2008, 12:41
Bobal, kakva ogranicenja u kretanju ? Ja to nisam osetio.

Do 55 levela imas kvestova nemoras grindati uopste. Ako idete u instance kada su kripovi vas level, dobar je xp. Sada sam level 59, i jos nisam morao da grindam od 1/3 levela, mada mnogi to rade, jer nevole da idu u instance ili igraju u sitne sate kada nema grupe, ili to rade jer je to najbrzi nacin za level.

Ima rupa u levelu, ali nevolim kada lupate gluposti, kao od 40 levela nema contenta :/. 59 level sam, sve sam dobio u questovima/instancama.

Sto se tice patcheva, prilicno su obimni, i za sada Funcom radi ono sto je obecao.

Kazed da si vec 59 lvl ... a kolko sati odprilike vec igras nekako mi je to brzo ... kako se meni cini na wow-u do 60lvl ti treba dosta vremena (bar mesec dana) i onda jos 3x tolko za opremu.

smilodon
11.6.2008, 16:08
Kazed da si vec 59 lvl ... a kolko sati odprilike vec igras nekako mi je to brzo ... kako se meni cini na wow-u do 60lvl ti treba dosta vremena (bar mesec dana) i onda jos 3x tolko za opremu.

Brzo se moze stici do 80 levela, ako grindas. Grindanje je najbrzi nacin da dodjes do levela :)

Ja radim questove, a igram se dosta, pa eto level 59 sam, ali uzmi u obzir da sam imao i early access, poceo sam 17 maja.

PS. mnogo brze se leveluje sa bar jednim partnerom. Onda mozete maltene sve questove sami uraditi ma koliko oni bili teski, sem ako nisu iskljucivo za full grupu pravljeni.

Neznam koliki mi je tacno played, ali sam dosta vremena proveo samo chatujuci sa ljudima, tako da to svakako nije realan prikaz koliko treba za level.

Sve u svemu, od 79 do 80 levela, mislim da mozes postici za 3 sata. Ali to u grupi, a ako igras solo neznam.

Markosam
11.6.2008, 16:16
Ljudi posto ja nisam puno upucen u ovu igru imam samo jedno pitanje dali moze da se igra Age of Conan u Single - Player (da neidem na net).

Cernobil
11.6.2008, 17:11
Ljudi posto ja nisam puno upucen u ovu igru imam samo jedno pitanje dali moze da se igra Age of Conan u Single - Player (da neidem na net).
Ne moze

Cernobil
11.6.2008, 20:32
Ako nekog brine nedostatak questova na nekim nivoima o cemu je ovda bilo reci:

Filling “thin areas” in our content

We have seen that there are certain level ranges of these Hyborian Adventures that do not have the amount of quality we wish them to have. Most specifically these are the end of the Thirties and the end of the Fifties level ranges. We are addressing this in several ways.
Several mid-late thirties dungeons are getting a complete overhaul (Black Castle, Pyramid of the Ancients and Treasury of the Ancients)
Several quests are being made fuller and more entertaining. If people wish to revisit these quests, we will add a system to let them try them out again.
we are adding first a batch of quests in Eiglophian Mountains (lvls 55+)
We are also adding in a bunch of quests that didn’t quite make it for launch in the 30+ areas.
Around 60 quests through the game have been flagged as “Lore Quests”. They will now be patched out with full Voice-Over. (Roughly 1 quest per level after level 20)All this will come in June! In July the first level 80 additional Dungeon will be patched out. More on that later…

genius
13.6.2008, 9:12
http://www.yougamers.com/reviews/19142_age_of_conan_hyborian_adventures/

Review coveka koji je igrao igru jedno mesec dana...

sasha vukelic
13.6.2008, 9:53
...a meni se ni sam pocetak nije toliko svidio!

i logicno, metacritic pao sa 84 (od prije neki dan) na 80... http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/ageofconanhyborianadventures

The further you get from the starting levels, the more you'll have to deal with smudged content. The voice acting will mysteriously disappear, along with the quests, the single-player story, and the engaging instances. [Review (http://www.gamepro.com/computer/pc/games/reviews/190868.shtml)]

BobaL
13.6.2008, 11:21
http://www.yougamers.com/reviews/19142_age_of_conan_hyborian_adventures/

Review coveka koji je igrao igru jedno mesec dana...

Sjajan opis koji opisuje upravo stanje u kome se ova igra nalazi!

danijel1
13.6.2008, 18:05
Znaci monthly fee iznosi 13 eura? :eek:

TOTTFIROOB
13.6.2008, 22:45
Sta je grindanje?

GaleOm
13.6.2008, 22:57
Sta je grindanje?

http://en.wikipedia.org/wiki/Grind_%28gaming%29

Sale013
15.6.2008, 17:10
Opet ovde pocinje da se preteruje sa raspravama..

Ako se nekome ne svidja igra, nek iznese svoje misljenje u jednom postu (uz obrazlozenje) a ako to ne odvrati ljubitelje ove igre da je igraju, nek se ne upustaju u dalji razgovor i puste ljude da i dalje "grese" sto je igraju.

Hvala

Kilbane
18.6.2008, 12:46
Iznecu kratko svoje utiske, bez namere da bilo koga nagovaram ili odvracam od igranja. Sam pocetak igre mi je bio prilicno zamoran do 20lvl-a, ali sve posle toga je bilo odlicno. Moram da priznam da sam ocekivao manje i bio veoma skeptican kada sam uzimao igru jer sam se bojao da ce AoC previse liciti na jedan drugi previse popularni MMORPG koji uopste ne volim. Bio sam veoma prijatno iznenadjen koliko mi AoC ne lici na to. Combat sistem je dosta dobar, grafika i zvuk takodje odlicni ali ono sto meni najvise znaci su questovi, i to ogroman broj questova, sa solidnom pricom. Ako bih trebao da AoC uporedim sa nekom igrom onda je to The Witcher, jer sam razvoj price i karaktera, questovi i ostalo me najvise podsecaju na tu igru. Kao jedan odlican single player rpg. E sad mozda to nekom bude mana ali meni nije, jer ja licno ne volim PvP, isao sam par puta da resavam kvestove sa nekim likovima i bilo je ok (verovatno zato sto igram na rp-pve serveru pa su svi nalozeni na roleplay) ali vecini kvestova koje mogu da zavrsim sam to i radim i to nije tko tesko, i to je jso jedna pozitivna stvar. Meni kao casual igracu ovakav gameplay je odlican, jer igram po sat do dva dnevno i veoma mi je zabavno. Ne pretenduje da postane smisao zivota ili nesto sto moras svakodnevno da utrosis celo radno vreme da bi skupio ovo ili ono. Igra je jednostavno ono sto treba da bude, zabava kada nista pametnije i korisnije nema da se radi.

voodoo_
18.6.2008, 14:32
Rešenje problema za vlasnike GeForce 8800 kartica:
http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?t=1887

Cernobil
19.6.2008, 11:27
Jel ima jos neko sem mene probleme sa parama? 40 sam lvl i trebao bi da kupim mount (riding skill plus mount,sve ukupno 3 golda) ,ali imam samo 40 silvera:boodala: A nisam trosio pare,ni kod NPC-a ni na aukciji.

http://pc.ign.com/articles/882/882709p1.html :D

Cernobil
19.6.2008, 17:05
Conqueror fatalit
http://www.youtube.com/watch?v=MJNMqEbV10A

Evo jos dva screen-a
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13807
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/191/view/screens/display/13806

Cernobil
23.6.2008, 21:09
Age of Conan- Anvil of Crom
http://www.youtube.com/watch?v=s76_hhIFCOs&feature=related
:to_care:

drow
25.6.2008, 7:32
hmm poz ljudi... jedno pitanje u vezi placanja.

da li postoje game kartice kao za wow ili moram da imam racun u banci :)

Cernobil
25.6.2008, 11:16
hmm poz ljudi... jedno pitanje u vezi placanja.

da li postoje game kartice kao za wow ili moram da imam racun u banci :)
Postoje i do sada su trebale game kartice da stignu i kod nas. Poslacu ti na PM broj telefona da pitas. Poz

Djuka90
29.6.2008, 14:14
Pozz svima, igram wow vec godinama i razmisljam da predjem sad u AOC pa ako bi mogli malo da me uputite u igricu.....

Cernobil
29.6.2008, 17:39
Pozz svima, igram wow vec godinama i razmisljam da predjem sad u AOC pa ako bi mogli malo da me uputite u igricu.....
Dosta toga je vec receno o igri u ovoj temi,ali evo uputicu te,buduci da sam takodje visegodisnji igrac WoW-a.
Imas tri rase,mada bi to pre mogao da okarakterises kao nacionalnosti:) nego rase, jer su sve tri "rase" ustvari ljudska rasa. Postoje Akvilonci, Kimerijanci i Stigijci. Od izbora rase zavisi izbor klasa koje mozes da odaberes. Npr. vracevi su dostupni samo Stigijcima. U sustini ko u WoW-u. Klasa ima 12. Podeljene su na 4 tipa: Soldier (Guardian, Conqueror, Dark Templar), Priest (Priest of Mitra, Tempest of Set, Bear Shaman), Rogue (Barbarian,Ranger, Assassin) i Mage (Demonologist, Necromancer, Herald of Xotli). Imaj na umu da iako pripadaju istom tipu (npr. Priest) klase su potpuno razlicite. Zato dobro procitaj opis klase pre nego sto se odlucis:) Postoje i feat tree (talent tree u WoW-u),svaka klasa ima po 3 feat tree-a sem sto je treci najmanji feat tree zajednicki za klase iste podgrupe (soldier,mage priest,mage)Pocetna teritorija je za sve ista,ostrvo i grad Tortage na kojoj ces ostati do 20lvl-a od prilike. Inace teritorija je velika ,ima 100% glasovnu glumu i predstavlja nesto najlepse sto sam ja video u MMORPG zanru. Pogotovo sam grad. Posle u zavisnoti koja si rasa selis se u tu teritoriju iz koje si "rodom":) Grafika je naravno nesto najbolje sto postoji trenutno na trzistu MMORPG igara. Ali opet naravno,trazi ,nazalost,jaku masinu za high settings. Nikako ne ocekuj unapredjeni i moderni WoW od ove igre jer ces se razocarati. mnogi su to ocekivali (boga pitaj odakle im ta ideja) i ostali razocarani. Igra ima malo dodirnih tacaka sa WoW-om sto se tice gameplaya. Borba slici onoj u Gothicu. Ne postoji auto-attack. Postoje fataliti, odseces protivniku NPC/igrac nije bitno glavu,ruku ,sprzis ga strujom itd.Sound efekti i muzika u igri su takodje nesto najbolje sto sam imao prilike da vidim u MMORPG igrama. Evo ti linkovi ka nekim soundtrackovima u igri:
http://www.youtube.com/watch?v=HXUUWs9-4bc
http://www.youtube.com/watch?v=6qt9gyWpwcc&feature=related
Evo nekih konkretnih primera audio i vizuelnih efekata,kada naidjes na drvo na kome su obeseni ljudi i okolo lete vrane,dok neke vrane kljucaju leseve,audio efekti krestanja vrana je vrhunski,zavijanje vukova (pa i vukudlaka,da da vukodlaka:)),dok je u WoW-u razlika izmedju dana i noci bila jedva primetna,u AoC je nocu vidljivost ZNATNO smanjena,jos teze se snalazis nego u Gothicu kada padne noc a ti si u sumi. Efekti magle su takodje na zavidnom nivou i stvarno ometaju vidljivost. Dizajn oklopa,oruzja,gradjevina je apsolutno bez konkurencije. Oklopi i oruzja su REALNI,nema svetlecih oklopa i nelogicno velikih oruzja niti postoje oruzja nelogicnih oblika kao u WoW-u. Takodje dizajn se drzi lore-a Conana tako da nema vitezova itd. Samo da znas sta da ocekujes:) AoC ima centralnu pricu takozvane Destny Quests,koji se razlikuju od klase do klase! PvP je kao u WoW-u sem sto ovde napadas koga hoces i kad hoces posto ne postoji podeljenost na frakcije (Alijansa Horda kao u WoW-u). Svet je u neku ruku instanciran. Sto recimo nekima smeta,ali meni licno je to logicno resenje. Npr. ako hoces iz Stigije da odes u Cimeriju koja je na drugom kraju mape ne mozes da "otrcis" tamo nego pricas sa camdzijom i on te odveze. Takodje teritorije su instancirane,ako broj igraca predje odredjeni nivo,kreira se nova takva teritorija koja se dalje popunjava. Chat je zajednicki za sve instance jedne te iste teritorije i mozes se prebaciti u svakom trenutku. Ali za razliku od WoW-a u AoC-u je world PvP daleko pristupacniji jer NONSTOP sreces nekog. Ali NONSTOP,jer je dizajn teritorija odlican. Tako da ces imati prilike mnogo vise da se makljas sa drugim igracima nego u WoW-u (odnosi se na world PvP). Postoje i dungeoni kao i u WoW-u. Age of Conan prosto odise mracnom atmosferom. Neko je u igri rekao da ga AoC po atmosferi podseca na MMORPG Diablo:) ja se slazem sa njim. I u atmosferi AoC je daleko ispred konkurencije,sto se mene licno tice WoW i GW mu nisu ni do kolena po atmosferi. LvL cap je 80. Mountovi se dobijaju na 40lvl-u (ako imas para:)). Postoji Konj,Nosorog i Mamut. Mozes da se boris na mountovima,ali mozes i da budes oboren sa istih. Rhino charge i ubijete iz prve:) Na konju mozes da koristis i svoje oruzje (mac npr.). Guilde mogu da grade sopstvene gradove i utvrdjenja koje opet druge guilde mogu da napadaju. Itd. itd. umorio sam se od tipkanja po tastaturi:) ne mogu vise,nego ako te nesto konkretno zanima ti pitaj. AoC je meni licno najbolji mmorpg koji sam igrao,ali to ne znaci da ce se i tebi svideti:) zato ti savetujem da se dobro raspitas i vidis dal je to igra koju ti zelis da igras tj. dal ima ono sto je tebi bitno za zabavu:)
Poz

Djuka90
29.6.2008, 19:10
@Cernobil

Kao prvo hvala na objasnjenju :aplauz:
A za ovo sto sam procitao cini mi se da je mnogo zanimljivije od WoW-a, inace mene je wow-u nerviralo sto negde nemozes da napadnes i to sto su ostali bez ideja ali s obzirom da ovde napadas gradove mislim da ce biti interesantno.
Samo jedno pitanje kako se dobija gear i koliko je tesko uci u neki guild?

Cernobil
29.6.2008, 19:17
Kao prvo hvala na objasnjenju :aplauz:
A za ovo sto sam procitao cini mi se da je mnogo zanimljivije od WoW-a, inace mene je wow-u nerviralo sto negde nemozes da napadnes i to sto su ostali bez ideja ali s obzirom da ovde napadas gradove mislim da ce biti interesantno.
Samo jedno pitanje kako se dobija gear i koliko je tesko uci u neki guild?
Da bi radio siege bitke moras da budes 80 lvl,to ti je End game PvP. Koliko ja znam ,posto sam 48 lvl trenutno. I moras da budes u guildi koja ima igrace sa arhitekturom kao profesijom,da bi izgradili grad,i koja ima para naravno i potencijala (u vidu broja igraca koji su 80 lvl). Lako se ulazi u guild,cak i u one jace,posto trenutno svi regrutuju:) Gear se dobija kao i u WoW-u,sa tim sto opet koliko ja znam ,ne postoji grind na kraju tj. kad dobijes max lvl,nego se laske dolazi do dobre opreme. Ne moras da radis x puta Karazhan da bi posle moga da radis x puta Gruul. itd. :) Inace ovde si MNOOOOGO manje zavisan od opreme nego sto je to slucaj u WoW-u.

Kilbane
2.7.2008, 11:04
Smatram da svako ima pravo da da subjektivnu ocenu neke igre, ona mu se svidja ili ne, ali kada to neko radi sa namerom da njegovo misljenje nametne kao jedino ispravno, ne dajuci nikakvog prostora da moze da postoji drugacije vidjnje od njegovog onda pobesnim. To se upravo desilo posle procitanog teksta Miodraga Kuzmanovica o Age of Conan-u u novom broju sveta kompjutera. Mislim, i ranije su me nervirala njegova buncanja, neka vise a neka manje ali se sve to kap po kap skupljalo. Ne kazem da ponekad nije imao dobre tekstove, jos uvek se secam onih odlicnih tekstova o monopolu poste i losim internet provajderima, ali smatram da bi trebao da prestane da pise o igrama jer kao sto rekoh svi njegovi tekstovi mi previse deluju ne kao izricanje svog dozivljaje neke igre vec kao nesto sto treba biti apriori prihvaceno kao jedino istinito, kao da je svako njegova recenzija aksioma koju treba prihvatiti takvu kakva jeste. Nisam ja nesto previse odusevljen AoC-om, igra mi se svidja mnogo vise od mnogih koje sam igra a ipak i manje od nekih igara, ali je igra daleko od onoga sto je on opisao. Prva stvar koja meni bode oci je uporedjivanje sa WoW-om. Sami developeri su rekli da je njihova igra drugacija od WoW-a, vecina ljudi na zvanicnim formima je od samog pocetka razvoja igre trazila da ona bude drugacija od WoW-a i da ima sto manje dodirnih tacaka, sta su ovi i obecali, i licno mislim da su donekle i uspeli. Posle svega ovoga cemu onda uporedjivanja, posebno oko klasa. Zar moraju sve klase da budu iste kao u WoW-u? Pa ako je neko zeleo jos jednu kopiju WoW-a neka lepo igra LOTRO ili ceka Warhammer. Ili ocena PvP-a i uzivanje u genkovanju. Pratio sam razvoj ove igre prilicno dugo, ali pred sam izlazak sam bio veoma skeptican o njenom kvalitetu. Moram da priznam da je najvise razlog tome preveliko odusevljenje zakletih igraca WoW-a. Ali kako se njihovo odusevljenje igrom sa danima smanjivalo moje je raslo. Na kraju su prestali da igraju i vratili se u WoW da grinduju honor po 12h dnevno. Jos jedan razlog pozitivnog utiska je da su ispunili obecanje da ce igra odgovarati casual igracima. Sto znaci mozes da igras po sat do dva dnevno ili cak ne mora i svakog dana pa da opet imas dovoljno dobru opremu i skilolove kao i neko ko provodi po 10h. Ni rec nije rekao o odlicnoj atmosferi igre, o veoma dobroj muzici. Jer to je ono sto cini igru, osecaj kada stojite na litici u Poljima mrtvih i gledate kao se magla, sa prestankom kise spusta na dolinu i vojnim kamp Vanira i sve to uz keltske melodije ispunjene prelepim, misticnim vokalima, osecaj kada grupa i prijatelja i vi ulazite stelthovani u kamp i osvetite se za zlocine prema nevinom Cimmerianskom stanovnistvu. Na kraju, zelim da kazem da je i ovo moj dozivljaj igre, ne znaci da ce se nekom drugom svidjati a i ne mora.

sasha vukelic
2.7.2008, 11:09
taj broj nisam uspio uhvatiti na kioscima... moze li neko da uslika i zaljepi negdje? prtyplz?

Cernobil
2.7.2008, 12:09
Ne ozbiljno,i da nema WoW-a i AoC-a,ma da nema celog MMORPG zanra,i ako izuzmemo cinjenicu da Kuzmanovic ocenjuje igre kako se koja njemu licno svidi sto ruku na srce rade svi (ali je Kuzma bas EKSTREM), Kuzmanovic je retard:) Samo pogledajte sta pise (nezavisno od toga dal hvali ili ocrnjuje nesto),jos ajde da ima 17 godina ili cak 15,ali kad pomislim da to pise covek od 30 + ili kolko god on ima godina, sav se najezim. Definitivno zreo za psihijatrijsku pomoc.:D Eto deco kako zavrsite kad ceo zivot preterujete sa igrama:dedica::rofl:. Inace bas cu da uzmem ovaj broj SK (koji inace ne kupujem) bas da vidim sta je nalupao nama dragi Kuzma za AoC.
PS
i pticama je jasno da je Kuzma WoW freak. Jos se secam jedne njegove recnice "priznajem da mi je ekonomija u igri bila vaznija od stvarne" i "ustajao sam tad i tad da bi prvi dosao da kupim rudu":rofl::rofl::tapsh::tapsh:

djuras
2.7.2008, 12:44
i jel postoji na kraju neki trial za AOC ili mora da se kupi odmah?

Cernobil
2.7.2008, 14:36
i jel postoji na kraju neki trial za AOC ili mora da se kupi odmah?
Za sada ne.

BobaL
2.7.2008, 17:42
Moram reci da sam procitao gore pomenuti tekst, ja nisam jedan od ljudi koji vole stil pisanja Miodraga Kuzmanovica ali je covek u tom tekstu bio jako objektivan i rekao je sve ono sto nedostaje igri. To je da igra nema sadrzaj na samom kraju i da je cista gank festa i to je apsolutna istina, da su u igri klase razbalansirane i ovo je istina, da igra ima brojne bagove i da su oni jako primetni i to je istina. U sustini igra je sa pravom dobila ocenu 72 jer je u pitanju sirovina, a ne zavrsen proizvod.

Cernobil
2.7.2008, 17:58
Moram reci da sam procitao gore pomenuti tekst, ja nisam jedan od ljudi koji vole stil pisanja Miodraga Kuzmanovica ali je covek u tom tekstu bio jako objektivan i rekao je sve ono sto nedostaje igri. To je da igra nema sadrzaj na samom kraju i da je cista gank festa i to je apsolutna istina, da su u igri klase razbalansirane i ovo je istina, da igra ima brojne bagove i da su oni jako primetni i to je istina. U sustini igra je sa pravom dobila ocenu 72 jer je u pitanju sirovina, a ne zavrsen proizvod.
Isto procitao tekst, ali sve sam vec rekao o doticnom MK tako da necu o tome. Nego ovako 52 lvl sam i zeleo bi eto ti da mi kazes
1) koji su to mnogi bagovi? (navedi mi ih)
2) end game dungeoni su tu kao i end game PvP,sta to fali u end game-u ,a da WoW ima? (navedi)
3) Da nisu u WoW-u mozda klase izbalansirane? Da podsetim da koliko dugo Hunter nije mogao da postavi trap kada je bio u kombatu,a kad je izasao WoW nije imao ni Battleground-ove! I WoW je bio ceo proizvod ,a AoC nije? Objasni mi ovo.
4) Nikog nije briga koju je ocenu igra dobila u SK pogotovo od MK. (ne govorim sve ovo tebi licno BobaL,nego komentarisem MK-ov tekst :))
5)I najbitnije :) : kako je world PvP gank fest? Daj reci kako je moguce da te neko gankuje u AoC? To nije ni TEORETSKI MOGUCE!
6) kao sto sam rekao 52 lvl i kako to ja nisam primetio da je ovo "sirovina" a ne ceo proizvod? Sta to WoW ima do tog nivoa da fali AoC-u?

poz

TOTTFIROOB
2.7.2008, 22:45
Ljudi, da li da pocinjem da igram ovo??? Posto, da se ne lazemo, cekam da izadje WAR a ovo da mi sluzi kao neka priprema, zagrevanje, itd.

Zemunelo
2.7.2008, 22:57
Preporucujem ti da je igras i velika je sansa da ces ostati u igri veoma dugo kad je probas. Moje je misljenje da je igra ekstra po svemu a to sto ima bagova i sto nije ispeglana ne brini jer to su decije bolesti svake nove igre

TOTTFIROOB
2.7.2008, 23:18
Ok, najverovatnije uzimam ove ili sledece nedelje. Zanima me jos kako ide placanje, da li je kao u wow-u pomocu onih kartica ili mora da se ima racun u banci?? I ako moze neko na pm da mi posalje gde ima da se kupi u bg-u i kol'ko para?? I naravno, koliko se placa mesecno

Cernobil
2.7.2008, 23:25
Ljudi, da li da pocinjem da igram ovo??? Posto, da se ne lazemo, cekam da izadje WAR a ovo da mi sluzi kao neka priprema, zagrevanje, itd.
Tesko iko moze da ti odgovori na ovo pitanje:)
1. Niko ne zna tacno kakav ce WAR biti tacnije kakvog kvaliteta
2. Niko ne moze da zna sta se tebi svidja:)

AoC uopste ne slici WoW-u (imas dosta o igri u ovoj temi), dok ce WAR najverovatnije biti u WOW fazonu (mada opet to niko sa sigrunoscu ne moze da kaze).
Moje licno misljenje: Sanse su minimalne da bude bolji od AoC-a (ali opet zavisi sta se tebi svidja) Iskreno sumnjam da ce biti bolji i od WoW-a ali cekam kao i svi ostali da igra izadje.
Moj savet: Buduci da mi je AoC naj mmorpg koji sam ikada igrao,savetujem svakom ko voli MMORPG igre da je igra. Ali savetujem ti da se i raspitas o igri da vidis dal je to ono sto ti se svidja. Najbitnije je da uopste ne slici WoW-u,i da ne ocekujes unapredjeni WoW.
PS
poslacu ti na PM to sto si trazio
poz

cages
3.7.2008, 18:56
4Killbane:mislim da je prilicno logicno da igru kao sto je AoC uporedjujes sa igrom koja je vrh svog zanra kome svi teze,sto je,ofc,WoW.
Znaci AoC je MMORPG kao i WoW i to je to,jedino sto je za razliku od WoW-a AoC LOSA IGRA.
4Cernobil:Kuzmanovic je retard kazes?Mogao bi da iskazes malo vise postovanja bez obzira na to sta ti o njemu mislis.

Cernobil
3.7.2008, 19:02
4Cernobil:Kuzmanovic je retard kazes?Mogao bi da iskazes malo vise postovanja bez obzira na to sta ti o njemu mislis.
Kao sto on pokazuje postovanje prema svima koje pominje u svojim tekstovima?
AoC tezi WoW-u? EvE? PotBS? (ajde EvE i PotBS nisu fantazy) Ili mozda GW tezi WoW-u? Tabula Rasa tezi WoW-u? Skroz je bezveze definisati MMORPG zanr WoW-om i necem cemu se tezi. Ko kad bi reko RTS-ovi teze Starcraftu.

Kilbane
3.7.2008, 21:58
Ne vidim zasto svaki MMORPG treba uporedjivati sa WoW, i zasto ako je nesto drugacije odmah ga proglasavati za lose. Ja, licno ne volim WoW, Guild Wars jos uvek igram i on mi je daleko bolji od WoW, kao i Dungeons and Dragons koji sam takodje igrao ili PoBTS, ali ne i LOTRO, iako sam ogroman fan Tolkiena ova igra je potpuna kopija WoW-a i meni potpuno neigriva. Zato, verovatno stvari koje nisu kao u WoW-u to nije slucajno, vec treba da bude tako. Klase su onakve kakve jesu i tako su zamisljene, znaci nije greska sto nisu potpuna kopija onih iz WoW-a. A sto se bug-ova tice ja sam 44lvl i nisam video previse bug-ova ima tu i tamo nekig sitnih grafickig gliceva, klipinga i slicno ali nista ozbiljno. Inace igram na RP-PvE serveru tako da mi PvP nije bitan pa ne mogu da kazem nista o njemu, ali do sada u igri ni jednom nisam grindovao i to je ono sto je meni bitno jer iz dna duse mrzim grind.

Cernobil
3.7.2008, 22:44
Evo ja cu da kazem nesto o PvP-u,i da 53 lvl (i gde je vise taj MISSED CONTENT o kom pricaju???)na PvP serveru i nisam grindovao ni sekunde!
TEORETSKI je nemoguce biti gankovan u AoC. ALI TEORETSKI NEMOGUCE! I vec je dosta toga receno o PvP-u ali evo da ponovim poslednji put.
1. Svaka klasa ima Hide (u senkama i nocu)
2. Svaka klasa ima sprint
3. Teritorije nisu ko vecina u WoW-u "ravnicarske" pa je prelako sakriti se
4. ali UBEDLJIVO najbitnije je to kad vas lik pogine,mozete da birate gde ce te se na mapi stvoriti,kod kog rez pointa (ako ste ih prethodno otkrili). I voleo bi da mi pametnjakovici sada objasne kako je moguce da ih neko gankuje u ovoj igri? Tacno se vidi da ljudi pricaju, a pojma nemaju o cemu govore.
Jos dosta toga je MK nalupao u svom opisu igre ali mrzi me da pisem,a i briga me vise.

Zemunelo
4.7.2008, 0:30
Potpuno se slazem sa recenim :tapsh: i dodao bih da igra definitivno nije za klince jer trazi nesto ozbiljniji pristup i relativno je teza (na pvp serverima) jer ste u konstantnoj opasnosti da vas neko moze napasti sto daje posebnu draz. Wow definitivno odlazi u istoriju iako ce pokusati da mu daju vestacko disanje ako budu imali koju dobru ideju ali to je to - legenda odlazi :ciao:

TOTTFIROOB
4.7.2008, 0:39
Da li znate kada stize sledeca tura AoC-a u Bg? Posto sam danas trazio u nekoliko prodavnica u gradu, ali nema nigde :(

Cernobil
4.7.2008, 0:48
Da li znate kada stize sledeca tura AoC-a u Bg? Posto sam danas trazio u nekoliko prodavnica u gradu, ali nema nigde :(
Znaci da se i dalje prodaje ko ludo. Ako oni u prodavnicama ne znaju tesko da ce neko ovde znati:) Mada isto se meni danas desilo sa CoD4. Tek sto su dobili original za PC,ono rasprodalo se za jedan dan. E malera:D I kao dobijaju za 2 nedelje:boodala:
PS
ali ja sam optimista i mislim da ce obe igre stici mnogo brze:)
i savet: zovi svaka dva dana:) Tako su i meni rekli stize za 2 nedelje (AoC) i ja zvao za 4 dana i kao naslo im se nekoliko komada u skladistu i tu sam se jedva ubacio ,bio pretposlednji na spisku.

strajo
4.7.2008, 2:59
e bash je ovo fora... ovde se toliko uzbudjujete oko WoWa a neznam da li je AoC 2 puta pominjan u WoW temi :D shto bash podupire to da legenda odlazi lol

sasha vukelic
4.7.2008, 10:40
wow definitivno odlazi u istoriju iako ce pokusati da mu daju vestacko disanje ako budu imali koju dobru ideju ali to je to - legenda odlazi :ciao:ha! joj sto ovaj forum moze da me oraspolozi :)

Cernobil
4.7.2008, 10:45
e bash je ovo fora... ovde se toliko uzbudjujete oko WoWa a neznam da li je AoC 2 puta pominjan u WoW temi :D shto bash podupire to da legenda odlazi lol
WoW je izasao pre cetiri godine a AoC pre mesec dana pa je logicno uporedjivati AoC sa WoW-om (buduci da je vecina ljudi igrala WoW). A nije logicno uporedjivati WoW sa igrom koja je izasla pre mesec dana. Ako nisi znao nove igre se uporedjuju sa starim ,a ne stare sa novim. Slazem se sa Zemunelom da je WoW pregazilo vreme i da ce WotLK biti zadnja ekspanzija (tj. "vestacko disanje"). Ne bi Bllizard pravio novi MMORPG da ne misle da WoW polako "gubi tlo pod nogama". I niko se ne "uzbudjuje" zbog WoW-a,znas AoC ima na kutiji 18+ tako da je tebi "zabranjeno" da igras:)
PS
Mada znam na sta mislis. Stvar je u tome da WoW freakovi (ne igraci nego freakovi,buduci da sam i ja WoW igrac) izmisljaju mane igri upredjujuci je sa WoW-om,a nemaju pojma o cemu govore (npr. gankovanje,pogledaj par postova dole), itd. onda je logicno da neko na to odgovori tj. kaze da oni lupaju i da nemaju pojma.

dodgeme
4.7.2008, 23:41
e ljudi posto vidim da ima vas ko igra (a i ja se nadam da cu sutra zaigrati) zanima me dal se dobija prvi mesec dana besplatno, i dal mora odma da se kupi gamecard da bi se aktivirao prvi mesec ako je besplatan (doduse ako mora, ko u wowu cu staviti generisanu karticu),

i jos jedno pitanje al na PP odgovarajte, bio sam po delta city-u u 2 radnje tamo i nemaju AoC, dal negde ima da se kupi (mene interesuje collectors edition ali nije obavezno) ????

Hvala unapred.Modovi molim vas nemojte brisati post.

Cernobil
5.7.2008, 1:16
e ljudi posto vidim da ima vas ko igra (a i ja se nadam da cu sutra zaigrati) zanima me dal se dobija prvi mesec dana besplatno, i dal mora odma da se kupi gamecard da bi se aktivirao prvi mesec ako je besplatan (doduse ako mora, ko u wowu cu staviti generisanu karticu),

i jos jedno pitanje al na PP odgovarajte, bio sam po delta city-u u 2 radnje tamo i nemaju AoC, dal negde ima da se kupi (mene interesuje collectors edition ali nije obavezno) ????

Hvala unapred.Modovi molim vas nemojte brisati post.
Isto je kao i u WoW-u,prvi mesec je besplatan ali moras da ukucas broj kartice. Na drugo pitanje ne znam odgovor:)

dodgeme
5.7.2008, 1:32
pa dobro u wowu je moglo da se ukuca broj lazno generisamo kreditne tako da nije problem, ovo drugo mi je mnogo veci.