PDA

Prikaži potpunu verziju : Najbolji strani glumac


Iris
20.12.2006, 1:30
Ovo je rezultat vaših predloga za top 10 listu najboljih stranih glumaca. "Čupava" je bilo jedino bila borba za prvo i poslednje mesto ali to u konačnom plasmanu ne mora ništa da znači... kao i uvek.

Nego izvolite, izjasnite se... :)

Ocelot
20.12.2006, 3:21
Vrlo težak izbor, ali moj glas ide Al Paćinu. Onaj njegov promukli glas ga baš izdvaja od ostalih.

Jim Bravura
20.12.2006, 3:33
S obzirom da je izbor takav kakav je (po meni nikakav), ovo glasanje je bilo laganica za razliku one domace liste gde je stvarno bilo "gusto". Mislim da je dosta kandidata zalutalo na ovu listu i da neki koji nedostaju mogu patos da obrisu s njima, ali sta ces, svako je subjektivan na svoj nacin :opanachke

holodoc
20.12.2006, 4:25
A ovde je uvedena mogućnost glasanja za više likova :)

Evo ovako. Od svih navedenih meni je bio, jeste i biće vrh vrhova Al Pacino. Bilo kakvi komentrari su nepotrebni. Jednostavno čovek u filmu ne glumi već postaje osoba koju glumi :) Isto toliko koliko je ovaj paradoks nerešiv toliko je on dobar kao glumac. De Nira nešto ne volim preterano! Ne bih da budem grub ali čovek ne ume da glumi. Nema nikakav izraz lica tj. većina scena su mu izveštačene. Hopkins je legenda sam po sebi ali generalno mi se čini da je njega vreme već pregazilo i da ne može više da ponudi ono što je nudio u “Hanibalu”, “Amistadu” i brojnim fantastičnim filmovima. Jacka Nicholsona ne da ne volim nego ga jednostavno mrzim. Po meni užasan kao pojava u bilo kom filmu a kamoli kao glumac. Harrison Ford? Pa recimo da mi se sviđao kao glumac iz vremena kada je razmenjivao psovke sa Dart Vejderom i jurio kroz prašume kao Indiana Jones ali da mi se malo zgadio od kada je počeo da rešava svaku zamislivu i nezamislivu političku situaciju u svojim novijim filmovima. Mada generalno nije loš glumac. Robin Williams, ne trpim ga organski. Johnny Depp? E to je već solidan kalibar. Odličan za uloge u filmovima koje odišu misterijom i dobrom pričom i generalno glumac koji ima malo promašaja u svojoj karijeri. Naravno ako ne računamo skorašnja holivudska hm,.. hm,.. kao što su “Pirati” itd. Clint Eastwood :) Jel to autor teme hteo da se našali malo sa nama :) Clint Eastwood je za mene u kinematografiji nešto kao propratna pojava koja se događa kada neko svoj poslednji dobar film napravi pre 30 godina i sada pokušava da igra na kartu popularnosti kod onih koji su ga gledali u vesternima. Pljuc. Tom Hanks? Mnogi ga vole, pre svega amerikanci. Na mene je lično delimično ostavio utisak samo u filmu “Spašavanje redova Rajana” ali mi se čini da je to samo zbog toga što mu je ozbiljnost prilaza izradi filma i šokantna realnost samog filma očistila put. Takođe, jedan od njegovih filmova je i “Forest Gump” ali ostatak mi je krš :) Samuel L. Jackson. Hm,... Šta da kažem za njega osim da sam ga jedno vreme mešao sa Laurence Fishburn-om koji je po meni kalibar više od Jacksona. Možda su opet u pitanju ukusi :)

Na kraju moram da se složim da neka važna imena strane svetske kinematografije nedostaju u ovoj listi. Primera radi Tommy Lee Jones ili kao što rekoh Laurence Fishburne. Šta bi sa legendama kao što je Cristopher Walken ili Shean Connery, Sam Neill itd. :)

Ocelot
20.12.2006, 4:32
Slažem se sa Holodokom za Jack Nicholsona. Nervira me što je on u svakom filmu Jack Nicholson. Takođe, i meni je vrlo žao što nema Christopher Walkena.
Izgleda da ću morati da pravim svoju listu. :)

sasha vukelic
20.12.2006, 4:36
steta sto ne mogu poredati glasove po jacini tako da sam se odlucio dati samo jedan glas: robin williams.

takodje, iako ga volim, mislim da samuel jackson ne pripada ovoj listi...

Eni
20.12.2006, 4:59
Glasao sam za Paćina i Nikolsona. Zašto? Pa Paćino je fenomenalan glumac, pogotovo posle Kuma2 nema šta da se kaže...
Džek Nikolson, koliko god ga nekada davno organski nepodnosio (Veštice iz istvika ili tako nešto), je maestralan glumac. Let iznad kukavičjeg gnezda, Betmen, Dobro da bolje ne može biti i Vuk su po meni filmovi koji su ga ustoličili kao tatu...

Ostali su OK, ali... šta znam, Istvud je dobar za neke uloge, ali on zvanično više nije glumac nego režiser/producent... Ford posle Indijane nije snimio ništa pametno... Tom Henks je drveni lutak...

Kristofer Walken je druga stvar, ali eto nema ga na listi :ciao: a koga nema, bez njega se može...

Neuro
20.12.2006, 10:13
A. Hopkins i J. Nicholson. Jednostavno, nisam mogao da se odlučim samo za jednog. Ne zaostaju puno ni Pacino i de Niro, ali bi to već bilo malo mnogo za jedno glasanje...

B@NE
20.12.2006, 10:17
Ja sam ipak glasao za Roberta de Nira, nekako njegove filmovi ,tj. njegove uloge su mi najsimpaticnije, i uvek moze da me zasmeje svojom pojavom na TV ekranu !

sin2384
20.12.2006, 10:36
De Niro je po meni najsvestraniji glumac, nadje se u svakoj ulozi. Posle njega maksimalni Al Pacino.:alealeee:

Shlaymara
20.12.2006, 11:32
Glasao sam za Forda zbog Star Warsa, Viliamsa zbog Dobro jutro Vietnam i Henksa zbog Foresta i Rajana. Da je na listi glasao bi za Nikolasa Kejdza, po meni najbolji glumac.Nema ni jedan los film...dobro ima, ko je rekao Weather Man.

Iris
20.12.2006, 11:39
Da malo "začinimo" a i da dodamo ona imena koja vam, čini se najviše fale na proširenoj listi su se od jutros našli Sir Sean Connery i Christopher Walken.

Pa ko voli...

holodoc
20.12.2006, 12:25
Ali sad ne mogu da glasam za njih :D

Iris
20.12.2006, 13:54
Prokletstvo foruma... :D

Wolverine
20.12.2006, 14:24
Iris, metni Kevina Spaceyija.

Iris
20.12.2006, 14:28
Volela bih ali nema više mesta, a Konerija i Vokena sam dodala po već velikom broju glasova koje su dobili tokom pravljenja ove liste, kao i naknadnom agitovanju ;). Kevin Spejsi jednostavno nije osvojio toliko bodova.

PS. Ako još neko želi da glasa za Konerija i Vokena a učinio je to pre nego što su listi dodata ova dva glumca, može da mi se obrati na private pa ću upisati njihove glasove u konačni zbir!

Peruzzi
20.12.2006, 14:33
bilo bi dobro da se stavi i npr. Ian Mc Greggor (ili kako se vec zove) onaj sto glumi Magneta, Gandalfa sto ima mnogo extra glas,sto se pojavljuje u skoro svakoj igri. ili Orlando Bloom?

holodoc
20.12.2006, 14:35
bilo bi dobro da se stavi i npr. Ian Mc Greggor (ili kako se vec zove) onaj sto glumi Magneta, Gandalfa sto ima mnogo extra glas,sto se pojavljuje u skoro svakoj igri. ili Orlando Bloom?
Po toj logici bi onda prvi na listi bio James Earl Jones ;) Darth Vader, sećate se?

Iris
20.12.2006, 14:44
Vrlo bih rado napravila listu od 365 glumaca, za svaki dan po jedan i ostavila da možemo da glasamo do kraja sledeće godine, ali ovaj forum ima svoja ograničenja, programska kao i administrativna. Tako da je ova lista konačna!

Sa druge strane, kolega Simke i ja ćemo posle Nove godine praviti i nove liste, nova glasanja, biće zabave za sve :icon_bigg

Peruzzi
20.12.2006, 14:51
Sa druge strane, kolega Simke i ja ćemo posle Nove godine praviti i nove liste, nova glasanja, biće zabave za sve :icon_bigg
Tako treba! Jedva cekam!

sasha vukelic
20.12.2006, 15:12
tema o izboru toga ko ce biti na ovoj listi je bila i prosla, necemo sada svi redom govoriti trebao je ovaj i onaj...
...mada steta sto nema hugh laurie-a :D

Jim Bravura
20.12.2006, 16:38
tema o izboru toga ko ce biti na ovoj listi je bila i prosla, necemo sada svi redom govoriti trebao je ovaj i onaj...Hm, neki ocigledno imaju "vezu" pa im uspeva :(

Night Hawk
20.12.2006, 16:51
Arnold Schwarzenegger , Sylvester Stallone , Jean-Claude Van Damme , Bruce Willis , Jim Carrey , Marlon Brando , Vin Diesel ......

Iris
20.12.2006, 17:09
Hm, neki ocigledno imaju "vezu" pa im uspeva :(

Nema to veze sa "vezom", ;), nedeljama je bila postavljena tema "Predlog za najboljeg glumca" gde su svi imali mogućnost da predlože svojih 10 favorita. Ova konačna verzija liste (kao i tema "Najbolji domaći glumac") napravljena je od zbira svih glasova!

Dakle, sami ste izabrali ko su po vama najbolji glumci. Sa tri i manje glasova iz konačnog plasmana ispali su npr. Morgan Frimen, Kevin Spejsi, Arnold "The Governator" Švarceneger i drugi. :ciao:

Magneto
20.12.2006, 17:32
Ma koja lista najboljih glumaca, po uzorku od 20 ljudi? To ja zovem komplikovanje života. :kreza:

Covenant
20.12.2006, 18:00
Nema John Malcovicha-sramota:rolleyes:

sasha vukelic
20.12.2006, 18:22
Nema to veze sa "vezom" ;)
:rofl: kako samo dobro ubodena izjava :n_klanja:
Morgan Frimen
steta :(

Jim Bravura
20.12.2006, 22:12
Nema to veze sa "vezom", ;), nedeljama je bila postavljena tema "Predlog za najboljeg glumca" gde su svi imali mogućnost da predlože svojih 10 favorita. Ova konačna verzija liste (kao i tema "Najbolji domaći glumac") napravljena je od zbira svih glasova!Khm, pa na trenutnoj listi ih ima 12, na tu vezu sam mislio ;)

aerochivija
21.12.2006, 11:48
Ako bih glasao i o ličnosti i o glumcu, to bi bili Ser Šon Koneri i Džejms Stjuart (o Koneriju znamo dosta, a da li ste znali da je Dž. Stjuart, koji je odigrao tolike šmokljane, došao do čina general-majora avijacije SAD i izvršio ogroman broj bombarderskih misija nad Evropom u II sv. ratu).

Ipak, Al Paćino je definitivno moj favorit među stanim glumcima - već je neko rekao da on stvarno postaje lik koga igra.
De Niru svaka čast, ako i konačno pobedi, zaslužio je.
Ser Antoni Hopkins svakako zaslužuje mesto na konačnoj listi, a to mislim i za sve ostale kandidate osim Harisona Forda - možda je mogao da ustupi mesto Morganu Frimenu, Kevinu Spejsiju, Džonu Malkoviču...

Iris
21.12.2006, 13:32
Khm, pa na trenutnoj listi ih ima 12, na tu vezu sam mislio ;)

Imali su isti broj glasova, šteta uskratiti jednom lordu i jednom part-time plesaču mesto na našoj skromnoj listi :)

Sarmatian
22.12.2006, 0:36
Nema John Malcovicha-sramota:rolleyes:

Podrzavam. A i Geri Oldman ne bio skodio...

Ali ne mogu svi da stanu. Lista je korektna. Poenta je sto bar 50 zasluzuje da se nadje na njoj. A Semjuel L Dzekson zasluzuje da se pojavi, ako ni zbog cega drugog, ono zbog Petparackih Prica...

Jerry McLafllin
26.12.2006, 4:31
O listi najboljih stranih glumaca cu kazati samo:
Na listi nije Marlon Brando koji se u domacim i stranim,glumackim i rediteljskim krugovima,smatra za jednog od najboljih glumaca svih vremena.Uzgred,sta mislite kojeg glumca najvise postuje i ceni,toliko pominjani i cenjeni Al Pacino?(da ne bude zabune:Al Pacino je i moj omiljeni glumac,po mom skromnom misljenju jedan od dvojice najboljih glumaca u dosadasnjoj istoriji filmske umetnosti).

Uzgred na listi nema dvojice od trojica najboljih glumaca(treci je Johny Depp) novije generacije:
Russell Crowe-a i Sean Penn-a.

Toliko o tome

Wolverine
26.12.2006, 15:25
Za Forda zbog Indyja i SW-a, za Conna zbog Bonda i Octobra, za Pacina zbog Scent Of A Woman, za Jhonny-ja zbog Pirata(jeste da je HB ali ono nije lako igrati onako pomereno), za Jacka zbog As Good As It Gets za Clinta zbog Dobar, Los , Zao!

Srlandand
26.12.2006, 16:03
Ja sam glasao za negde polovinu glumaca sa liste. Sada shvatam da sam se zaje**o. Ipak, nisam pogresio za S. Konerija i Robert de Nira (mada me nervira sto on u svakom filmu slicno glumi). Ja bih na listu jos dodao i Morgan Frimena.

Shvatio sam da na listi nema nijedan francuski glumac, a oni imaju mnogo sjajnih glumaca poput Kristiana Klavijera (moj omiljeni glumac), Zan Reno, Zerard Depardje,...

huligan
28.12.2006, 23:57
Za Forda zbog Indijane Dzons i za Konerija zbog Bonda.Ukratko receno...:D

Nicolas
29.12.2006, 0:52
Za Al Pacina! I to najvise zbog uloge Majkla u Godfatheru! Fantasticno!

Al Pacino as Michael Corleone
- Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Warren Beatty, Martin Sheen, James Caan and Robert De Niro also auditioned. Robert Redford was the first choice for it. All of them but De Niro refused the role when offered it.
Coppoli su hteli da nametnu nekog drugog glumca kada je ovaj postavio ultimatum da snima sa Al Pacinom ili nista iako je vec bio pred otkazom, a reziranje je odbio Sergio Leone pre njega!

phoenix[illusion]
29.12.2006, 10:38
Meni je najomiljeniji Johnny Depp, jer je on pravi glumac, moze da glumi u bilo kom filmu.U filmovima cesto se ne moze prepoznati da je to on. Uvek je drugaciji u bilo kom filmu, i uvek zna da odglumi ono sto i glumi. Zato mi je i najbolji.

Auror
4.1.2007, 22:47
Je li moguce da Dep ima 10 glasova??!?!!:boodala:

Beowulf
7.2.2007, 0:09
Glasao sam za Clint Eastwood-a, jednostavno covek je legenda ("So, are you gonna pull those pistols, or whistle Dixie?"). Kristofer Voken je prilicno dobar glumac (npr. film Lovac na jelene), mada je prihvatao uloge u mnogim losim filmovima (sam kaze za sebe da ne moze da odbije ulogu u ponudjenom filmu). Naravno i De Niro, i Al Pacino su veliki glumci ali... trebace im jos neko vreme da dostignu Eastwood-a (ne sumnjam da ce ga dostici).

Gaci
7.2.2007, 2:38
Glas za Sean Connery-a...Mislim... sta reci:to_care:

next
7.2.2007, 13:25
DA!Zasto sir Sean Connery ima ovako malo....
Mislim covek je legenda!
EDIT:Ova moja poruka vise nema smisla,posto je doticni gospodin u medjuvremenu dospeo na 2. mesto

Belfegor
8.2.2007, 23:10
izbor je neverovatan, ali gde je cage?

Apostol
9.2.2007, 2:27
Ljudi, a gde je Gari Oldmen? A Zan Reno?

Mrka Kapa
9.2.2007, 20:03
Dvoumila sam se između Al Pacina i Anthony Hopkinsa, ali mi je ipak ovaj drugi draži, zbog uloge u filmu "Remains of the day". Inače, od mlađih, poštujem Johnny Deppa, jer iza sebe ima puno uloga koje se međusobno veoma mnogo razlikuju, a svaku od njih je odigrao maksimalno uverljivo, pa se nadam da će i on za jedno 15-20 uloga biti prvi na jednoj ovakvoj listi :opanachke

Belfegor
9.2.2007, 22:40
al pacino je najveci car i normalno dobija moj glas,antony je glumio u mom licno omiljenom filmu (kad jaganci utihnu) pa dajem i njemu glas, de niro ima fantasticne filmove (najbolji su oni koji je snimio pod dirigentskom palicom scorsesea) i dobija glas, johnny dobija glas jer je najmladji na listi a imao je najrazlicitije uloge u kojima se odlicno snasao, isto kao i tom hanks- reziser i glumac (forest gamp), samuel je drugi najbolji crni glumac, odmah posle denzela, i sean, matori shkot dobija glas kao najsarmantniji glumac ikad!!!
Toliko od mene.

giga
23.2.2007, 22:30
Za mene je Clint Eastwood jedan od dobrih glumaca.Narocito mi se svidjaju njegovi vesterni DOBAR,LOS,ZAO;ZA SAKU DOLARA

_RaZoR_
7.7.2007, 2:53
Za mene je Clint Eastwood jedan od dobrih glumaca.Narocito mi se svidjaju njegovi vesterni DOBAR,LOS,ZAO;ZA SAKU DOLARA

Ja sam isto glasao za njega...Ajoj kako volim te vesterne, samo steta sto se sada manje prikazuju na telki, skoro nimalo...:icon_scra

caine
7.7.2007, 3:00
Ja sam isto glasao za njega...Ajoj kako volim te vesterne, samo steta sto se sada manje prikazuju na telki, skoro nimalo...:icon_scra

I ja volim vesterne, al ne volim Istvudove, nego Sergio Leoneve :) Inace, meni se cini da bas ovih dana ide ciklus Istvudovih vesterna na RTS (mozda sam to utripovao :o ).

Inace, ja sam glasao za De Nira, jer je najveci majstor - covek moze da odglumi sve (jedini koji to moze na planeti Zemlji) i za Jacka Nicholsona, jer je najveca faca (mada je i Sam Jackson blizu).

canon
7.7.2007, 3:14
izbor je neverovatan, ali gde je cage?

Stvarno, Iris, cudi me da si njega zaboravila. Veoma cenjen glumac i od strane publike i od strane kriticara.

Sa ponudjene liste (i uopste) najvise gotivim de Nira.

Al Pacino me je odusevio glumom u filmu "Djavolji advokat" u sceni pri kraju kada ubedjuje Rivsa da zacne antihrista. Takvo "unosenje" u ulogu nisam cesto vidjao :tapsh:.

Ma svi sa liste su sjajni, osim mozda Eastwood-a koji ima prlicino slicne uloge u skoro svim svojim filmovima (mracni, gadni baja sa kojim nema zaje*ancije). Ispravite me ako gresim.

Ocelot
7.7.2007, 3:28
Pre nego što nastavite sa diskusijom, mala napomena:
Tema je nastala pre 7 meseci. Nema svrhe žaliti se sada o tome ko nije upao na listu. Ako vaš omiljeni glumac nije tu, ne znači da će vam se manje sviđati. :) Ne mora svaka druga poruka da krene sa: "A zašto ga nema...."
Dakle, ako je neko i izostao sa glasanja, vi imate priliku da ga predstavite. Ne morate odmah da dižete galamu.

Ugodno kucanje. :)

caine
7.7.2007, 3:42
Da nekog predstavimo? Hmm... mozda Bane Vidakovic :D Covek je srpski Bill Murray, uvek me odusevi sa onim njegovim slaganjem faca. Nema ludjeg lika od njega medju domacim glumcima, mada covek nije strani glumac pa razumem zasto ga nema na listi.

Kad vec spominjem Murraya red je da nesto kazem i o njemu. Elem, mozda nije narocito dobar glumac, ali je zato po mom skromnom misljenju najsmesniji covek na planeti. Fura svoj jedinstveni stil u svakom filmu, nema nikog ko bi mogao da mu parira (cak ni Bane, on samo podseca na njega).

@ canon
U pravi su za Eastwooda, on jedino takve uloge ume da glumi (a i jedino takve uloge i glumi)... Mada je uber-cool :) u Prljavom Hariju.

Ulmawen
7.7.2007, 4:45
Rutger Hauer, uvek i svuda. Taj čovek je takva pojava da čak i kad se pojavi i u nekoj bljuvotini od filma, isti dobije na harizmi. I, naravno, Bruce Campbell!:D Čovek kome treba dodeliti Oskara, ako ništa drugo, ono zato što je sam sebi treskao tanjire o glavu, tukao devojku banderom isl.:D
A od ovih ponuđenih... Sean Connery i Johnny Depp.

banep
7.7.2007, 9:06
;) Ja glasah za Johny Deppa. Stvarno su neverovatne njegove transformacije iz uloge u ulogu. Neverovatna rola u filmu Fear and Loathing in Las Vegas (http://www.imdb.com/title/tt0120669/) je na mene ostavila najveci utisak, mada u gotovo svakom filmu ostavi specifican utisak.Pomenuo bih jos i Secret window,Blow,From Hell i naravno Pirate sa kariba.Vecina glumaca sa liste su stvarno vrhunski tako da nije ni bitno ko je prvi.Mozda bih jedino pomenuo Kevina Spaceya koji bi meni bio na drugom mestu.

FooFighter
7.7.2007, 12:18
Nije na listi, ali meni je najbolji glumac Brad Pitt.
Na zalost, za mnogo ljudi je prva asocijacija na Brada Pitta njegov fizicki izgled, uz totalno zanemarivanje njegovih glumackih sposobnosti.

Jednostavno receno, filmovi u kojima je on glavna, ili jedna od glavnih uloga, su mi i najbolji koje sam gledao:
Troy, Fight Club, 12 Monkeys, Snatch, Ocean's Eleven, Spy Game, The Mexican, Mr. and Mrs. Smith, Seven Years in Tibeth, Se7en...

Glumio je najraznovrsnije moguce i nemoguce likove: detektive, spijune, ludake, ubice, Ahila, cigane, prevarante, mafijase...
P.S. Ako mi neko tacno definise ko je ili sta je lik koga glumi u Fight Club-u, svaka mu cast:D:D

masteri
7.7.2007, 12:36
Ja glasam za Jhonny Deppa a gde su ostali?
npr. Pamela Anderson:D

GoranSTX
7.7.2007, 12:39
P.S. Ako mi neko tacno definise ko je ili sta je lik koga glumi u Fight Club-u, svaka mu cast:D:D

Igramo se kviza? Super! Tyler Durden (Brad Pitt) je alter ego (iliti druga licnost) glavnog junaka koga glumi Edward Norton. Zanimljivo je da se pojavljuje par puta pre scene u avionu (kao slika) samo na delic skunde. To su momenti kada protagonista pocinje transformaciju i razvija tu drugu licnost...

Odlican film...

FooFighter
7.7.2007, 13:10
Igramo se kviza? Super! Tyler Durden (Brad Pitt) je alter ego (iliti druga licnost) glavnog junaka koga glumi Edward Norton. Zanimljivo je da se pojavljuje par puta pre scene u avionu (kao slika) samo na delic skunde. To su momenti kada protagonista pocinje transformaciju i razvija tu drugu licnost...

Odlican film...

Ha ha, nisam mislio da zapocnemo kviz, samo sam hteo da naglasim koliko je neobicna/nestandardna/originalna uloga koju u tom filmu igra Brad Pitt (maestralno).:ciao:

I da, Edward Norton je extra glumac. Jel' zna neko kako se zove film, gde sa de Nirom igra glavnu ulogu... ono kada pljachkaju banku, valjda u Kanadi?? Odlican je film, bas mi se gleda. Ako neko zna moze i na PM, da ne bude Offtopic.

Mrka Kapa
7.7.2007, 13:21
I da, Edward Norton je extra glumac. Jel' zna neko kako se zove film, gde sa de Nirom igra glavnu ulogu... ono kada pljachkaju banku, valjda u Kanadi?? Odlican je film, bas mi se gleda. Ako neko zna moze i na PM, da ne bude Offtopic.

The Score (http://www.imdb.com/title/tt0227445/) je film, ne sećam se kako su ga preveli kod nas.:)

che daboli guz
13.7.2007, 21:00
Ha ha, nisam mislio da zapocnemo kviz, samo sam hteo da naglasim koliko je neobicna/nestandardna/originalna uloga koju u tom filmu igra Brad Pitt (maestralno).:ciao:

I da, Edward Norton je extra glumac. Jel' zna neko kako se zove film, gde sa de Nirom igra glavnu ulogu... ono kada pljachkaju banku, valjda u Kanadi?? Odlican je film, bas mi se gleda. Ako neko zna moze i na PM, da ne bude Offtopic.

-----------------------------------------------------
Edvard Norton jeste odlican glumac i zaista je rodzen za negativca kao sto se ispostavilo u njegovoj karijeri.Medzutim ja ga bas i ne preferiram ... zamisli te sta sam gledao prije pola-do jedne godine na holandskoj televiziji.

Radilo se o intrevjuu u vezi rezisera filma American History X kao i ljudi koji su cinili ekipu.Sam dokumentarac nebi ni bio zanimljiv da reziser nije izgledao nesvakidasnje....totalno prekriven tetovazama,kost kroz nos ,celav...kao da je jedan od aktera filma. A sam vrh cini to Da je po zavrsetku snimanja filma bilo zabranjeno reziseru filma da bude u sobi za montazu i to sve zbog Edvarda Nortona koji je to preuzeo u svoje ruke.E pa zamislite i pokusajte se staviti na mjesto rezisera da vam neki poznati glumac uzme posao iz ruku samo time sto je on neko a vi niko.Fuj i to mi je amerika-AZRA

Dollar
15.7.2007, 1:20
Posto na listi nema po meni dva najaca glumca danasnjice Denzela Washingtona i Brad Pitt-a glasao sam za Depp-a jer ima najvecu moc transformacije u istoriji filma.

Ocelot
15.7.2007, 13:49
Izgleda da treba da se ponovim.

Pre nego što nastavite sa diskusijom, mala napomena:
Tema je nastala pre 7 meseci. Nema svrhe žaliti se sada o tome ko nije upao na listu. Ako vaš omiljeni glumac nije tu, ne znači da će vam se manje sviđati. :) Ne mora svaka druga poruka da krene sa: "A zašto ga nema...."
Dakle, ako je neko i izostao sa glasanja, vi imate priliku da ga predstavite. Ne morate odmah da dižete galamu.

Ugodno kucanje. :)

baclawa
14.8.2007, 11:49
Teško je odlučiti se zaista, pogotovu što sam strastveni filmofil :love: . Ipak, moj glas ide ser Entoniju Hopkinsu :n_klanja:. Da ne obrazlažem jer bi to već bio rad dostojan nekog fakulteta :D...

Alek92
14.8.2007, 13:09
Al Pacino, definitivno. Jednostavno ima to nesto sto mu lezi u ulogama.

Belfegor
8.10.2007, 23:12
ne volim breda (valjda necu popiti negativan rep), ali ga i ne mrzim, nekada je imao dobre uloge, sada zivi od slave i snima lose filmove... valjda to tako ide

FooFighter
8.10.2007, 23:16
ne volim breda (valjda necu popiti negativan rep), ali ga i ne mrzim, nekada je imao dobre uloge, sada zivi od slave i snima lose filmove... valjda to tako ide

True, I admit... Sad but true:mad:

Ocelot
8.10.2007, 23:21
Ne bih to za njega rekao. Baš naprotiv. Glumio je veoma raznolike ljude i skoro svaki film mu je i više nego dobar.

Belfegor
8.10.2007, 23:24
a toja? naravno ima jos, ali stajem tu, jer ona je ipak vrh gluposti

jedan od retkih koji igra sve, i to odlicno je tom henks.. odusvljava me svak njegov film, malo losiji forest vitaker

Ocelot
8.10.2007, 23:25
To je već pitanje ukusa. Meni se Troja svidela, a i njegova gluma.

Belfegor
8.10.2007, 23:27
hajde jos reci i da ti se aleksandar svideo?!

Ocelot
8.10.2007, 23:29
Jeste. :)

Naravno da je to moglo i mnogo bolje, ali me to ne sprečava da ga i dalje povremeno pogledam. :)
Možda ima malo uticaja i to što volim antičku istoriju/mitologiju (i istoriju/mitologiju uopšte)...

Belfegor
8.10.2007, 23:32
ja ovozavam istoijse filmove, skoro nisam odgedao nesto dobro (boji su oni na historiju (zasto sve pisem na srpskom, cak i kada je to neizvodljivo)), pre neki dan sam odgledao poslednju legiju i carsto, osrednje.
kao sto kazes, sve je stvar licne prirode!

FooFighter
8.10.2007, 23:44
Ne vredi se raspravljati o ukusima;)
Meni se npr. od istorijskih svideo "Kingdom of Heaven":o:o:o Ona opsada Jerusalima mi je bila dobro urađena, a Orlando Bloom, dunno... nije odigrao za medalju, ali ovde je bar glumeo prljavog bradatog fajtera, a ne nekog plavokosog "lepotana" (za promenu).
Aleksandar me je smorio poprilično...:(

no729
9.10.2007, 0:01
Antony Hopkins i Sean Connery bez konkurencije mada je Antony po meni no. 1. Ovi ostali, Pacino, De Niro i kompanija su mi nekako nabedjeni i mislim da svoju slavu duguju pre svojim menadzerima koji su im birali uloge koje im pasuju nego svom umecu - mada daleko od toga da nisu dobri glumci

FooFighter
9.10.2007, 0:09
Antony Hopkins i Sean Connery bez konkurencije mada je Antony po meni no. 1. Ovi ostali, Pacino, De Niro i kompanija su mi nekako nabedjeni i mislim da svoju slavu duguju pre svojim menadzerima koji su im birali uloge koje im pasuju nego svom umecu - mada daleko od toga da nisu dobri glumci


Let me guess: jedva čekaš Beowulf:D;)?

duxon
23.11.2007, 15:23
The one, the only, Al Pacino!!! Ne treba trositi reci o njegovim glumackim kvalitetima, samo pocnite od Serpika, gde je apsolutno fantastican, a dalje nabrajanje je suvisno. Moj glas ide njemu.
Robert de Niro, the king!!! Neverovatno dobar glumac, mada mi se cini da je u '70tim i '80tim bio bolji nego posle toga.
Dzek Nikolson, sta reci? Jednostavno neponovljiv!
Klint Istvud - ikona americke kinematografije i kao glumac i kao reziser.
Tom Henks, mnooogooo dobar glumac!!!
Entoni Hopkins je institucija, dovoljno je reci.
Dosta nabrajanja, svi sa liste mogu da imaju moj glas, plus jos neki, npr. Son Pen trenutno najbolji glumac tzv. srednje generacije u Holivudu.

donator99
23.11.2007, 16:48
Moji glasovi ideu Ser Antony Hopkinsu, Sean Conneryu i Rober De Niru.

todos
23.11.2007, 19:48
Hopkinsu i Koneriju glas. Posto ne moze obadvojici, onda prvom. Fantastican glumac koji ulazi u srz psihologije svakog pojedinca. Drugome bih dao glas vise zbog istrajnosti.

LebronMVP
2.12.2007, 19:21
Christian Bale je sramota za glumacku profesiju. Covek je sav drven i bez emocija. Skroz me zraci. Nema nikakvu harizmu. Za razliku recimo od Keanu Reeves-a koje je sav tupav i los glumac ali ima neku harizmu.
sorry svima za offtopic

Ocelot
2.12.2007, 20:29
Kod mene je baš obrnut slučaj. Sve to što si rekao za Bejla, ja bih pripisao Rivsu. Po meni, Bejl je jedan od najtalentovanijih glumaca, kome se smeši vrlo uspešna karijera.

Iris
2.12.2007, 20:42
Bejl je čuven u svetu nezavisnog filma, a takođe i po ulogama u Oskarom nagrađenim ostvarenjima: još kao dete je igrao u čuvenom Spielbergovom delu Imperija Sunca (http://www.imdb.com/title/tt0092965/) pored Džona Malkoviča, pa u TV filmu Ostrvo sa blagom (http://www.imdb.com/title/tt0100813/) sa Čarltonom Hestonom, zatim u filmu Male žene (http://www.imdb.com/title/tt0110367/) sa Vinonom Rajder i ekranizaciji Šekspirovog Sna letnje noći (http://www.imdb.com/title/tt0140379/).
Nakon toga idu remek-dela: Američki psiho (http://www.imdb.com/title/tt0144084/), gde igra serijskog ubicu, Ekvilibrijum (http://www.imdb.com/title/tt0238380/) i Mašinista (http://www.imdb.com/title/tt0361862/); za ulogu psihotičnog Reznika je smršao oko 30 kg i postavio rekord u glumačkom svetu!

Bila sam malo opširnija, ali Bale je jedan od mojih omiljenih glumaca :dzavo:

Red Dragon
2.12.2007, 22:17
Bila sam malo opširnija, ali Bale je jedan od mojih omiljenih glumaca :dzavo:


Bale je zaista dobar glumac(zaista gotivim Equilibrium), mada se ne libi potpunim fizickim i psihickim transformacija(primer film Mashinista, treba da ga odgledam, Iris, valja li?).

E da Iris, zaboravila si Betmena, sta ce Bale da pomisli o tebi?;)

Iris
2.12.2007, 22:24
Bale je zaista dobar glumac(zaista gotivim Equilibrium), mada se ne libi potpunim fizickim i psihickim transformacija(primer film Mashinista, treba da ga odgledam, Iris, valja li?)

Da! Mada je moj favorit "Američki psiho" :dzavo:

E da Iris, zaboravila si Betmena, sta ce Bale da pomisli o tebi?;)

Nema Betmena do Majkl Kitona (http://www.imdb.com/title/tt0096895/) :D

Iris
23.1.2008, 14:06
Ova tema je proizvod predloga i glasanja članova foruma iz 2006. godine (pogledajte prvi post). Obzirom da je od otvaranja teme prošlo više od godinu dana i da je namera ovog podforuma da prevashodno stavi akcenat na uticaj kompjutera na filmove u 21. veku, glasanje je zatvoreno...