PDA

Prikaži potpunu verziju : Sony DCR-VX9000E - мишљење!


_DLC_
15.12.2005, 2:45
Да ли неко има или је радио са овом камером (Sony DCR-VX9000E)? Да ли неко зна реалну цену једне такве (полу)профи камере!? :rolleyes:

Ај .. баш ме занима... јер радим аматерски филм... али размишљам о постепеној професионализацији у некој будућности! (када дође време за наставке)... хехехе :D

icemanSD
12.8.2006, 13:23
Iskreno da ti kažem ja nemam tu kameru, ali sam kupio HC'19E i sve je ok to radi kako treba ali soni nebi bio soni da nema nekih gluposti samo njemu svojstvenih.
Ima neki noćni mod koji služi samo za reklamu upotrebljiv je do otprilike jednog metra (1m), i to u uskom krugu, ne pokriva ceo vidljivi deo displeja.
Slika koju sam prebacio uz pomoć FW kabla je kvalitetna što se oštrine tiče ali se javlja takvo treperenje i trzaji kod pokreta da je to očaj. To se javlja i kad ja pomeram kameru a i kada se objekat snimanja kreće.
I poslednje, kamera nema DV'IN možda ti ovo neće biti bitno u početku (nije ni meni !?!?!) ali sad ... :n-cc2:
Ja bih ti preporučio bilo koju Panasonikovu kameru .:eek:

Kum Ruzvelt
28.8.2006, 2:52
1. Nije mi jasno gde se krilo ovo pitanje sve ovo vreme, ali nema veze.
2. Iceman, zivota ti, sta to pricas? Uporedjujes HC19 i DCR 9000, pa to je kao da te covek pitao za Volvo kamion, a ti mu objasnjavas da ni Yugo kabrio nije los (ali ima par mana kao i svaki Yugo...). A na stranu to sto preporucujes Panasonic, koga u toj klasi jednostavno nema.
3. Sto se tice trzanja na HC19, bice da ti je software u pitanju, a ne kamera.
4. Nocni snimci za te pare: AHAHAHA!
5. DCR 9000E je fantasticna kamera za poluprofi upotrebu, uz samo jednu manu: nema ixeler audio konektore (ali valjda moze da se zbudzi prelaz). Radio sam sa njom u svakakvim uslovima, i najjace zapazanje je da daje realnije boje i "cistiju" sliku od nekih novijih Sony modela.
Ah, da... Cijena - sitnica. Ne znam koliko su nove, ali za polovnu ne daj vise od 1500e ni slucajno.