PDA

Prikaži potpunu verziju : povezivanje baze podataka sa serverom


deus[awesome]
17.12.2006, 11:51
Pozdrav svima...
Potrebna mi je vasha pomoc. Naime,pochetnik sam u svemu ovome. Uchim Dreamweaver i ASP 3.0...
E sad,treba da napravim sajt za nekretnine sa velikom bazom podataka. Znachi, kada neko zheli da ukuca jednosoban stan ili dvosoban ili kuca od 100m kvadratnih ili dvjesta ili plac itd...
Ok je sve to nego me zanima kako da spojim BAZU PODATAKA sa SERVEROM.
Molim vas da mi pomognete,to mi treba za utorak - srijedu sada shto dolazi,znachi imam par dana... Mozhe li se to nauchiti ili odraditi nekako za par dana[inache sajt treba da zavrshim do nove godine]...
Poz za sve...
P.S. Ako nisam bio dovoljno jasan,pitajte me shto vas interesuje u vezi mog problema pa cu vam reci ako sam neshto propushtio da kazhem.

mirk
17.12.2006, 13:24
Nebih baš reko da se to može nučiti za par dana.

deus[awesome]
17.12.2006, 13:38
znam ja to...
nego me samo interesuje kako da spojim bazu podataka sa serverom...
dali treba neki program... mozhe li se preko DW-a???

holodoc
17.12.2006, 14:31
Znaš li uopšte koju bazu nameravaš da koristiš za smeštanje podataka? MSSQL, Access ili neko drugo rešenje. Ako neznaš onda nemamo o čemu da pričamo!

deus[awesome]
17.12.2006, 14:47
ili ce biti MSSQL ili ACCESS... jer jedan lik ce to da odradi, a moj posao je da spojim tu bazu podataka sa serverom...
Eto npr. u Access-u ce biti...

Oliver
23.12.2006, 2:02
Pitaš tehničku podršku za savet
Posle ubaciš putanju do baze podataka u sajt
Ono, u suštini i nema šta tu mnogo da se radi
Jedna stranica za unos
jedna za prikazivanje
Možda login
Ako je Access onda taj tvoj lik treba da zna... zato što je to fajl samo uploaduješ ceo sajt sa bazom preko DW
ako je M$SQL onda pitaj podršku
znači: Dim connection as string = "tvoja baza"
Ipak mislim da treba da se taj sajt isproba pre uploada, samo dobri programeri ne proveravaju posao