Prikaži potpunu verziju : PayPal ili Skrill - Iskustva
Pozdrav,
Poslednjih nekoliko nedelja sam radio zadatke na Microworkers-u, čisto iz dosade (bolje nego da visim na YT :)) i skupilo se dovoljno novca da mogu da podnesem zahtev za podizanje...
Sad, opcije za to su PayPal i Skrill (nekada poznat i kao Moneybookers), pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa podizanjem novca pomoću ova dva servisa i pre svega koji je jednostavniji za korišćenje u Srbiji?
Pretpostavljam da ću morati da otvorim račun u banci, što nije problem (svakako sam planirao to da uradim nevezano za ovo), ali me zanima koja je procedura spajanja računa sa PayPal/Skrill nalogom, kako se podiže novac, gde su provizije manje i generalno šta je bolja opcija?
Unapred zahvalan
Koliko se meni čini Skrill više ne izdaje svoje kartice za Srbiju, tako da ćeš u tom slučaju imati više muke oko podizanja novca. Za PayPal za posizanje novca jedno vreme je bilo da ne radi sa Master karticama naših banaka, samo sa Visa. Iskreno, nisam imao primanja na PP već više od godinu dana, pa ni ne znam kakva je trenutno situacija. Fee za povlačenje novca sa PayPala na karticu je fiksno 4€.
Pogledaj da li ima Payoneer (https://ivanzna.com/payoneer-placanje-primanje-novca/) kao opcija za podizanje novca, mada PP je i dalje najlakši način.
Bryan Fury
1.11.2018, 19:26
Oba servisa su relativno jednostavna i mogu se povezati sa računom u banci bez problema. E sad, ono što može u teoriji da bude problematično, jeste prijem deviznog priliva iz inostranstva (= uplate na tvoj račun u banci) koji bi po zakonu trebalo prijaviti kao prihod i platiti odgovarajući porez; imaš gomilu tema oko toga na netu pa pročitaj. :) Inače Payoneer takođe radi sasvim dobro.
Ma poslala mu tetka iz Kanade...
I Payoneer je jedna od opcija, ali da bih podigao novac pomoću tog servisa treba da skupim dosta više novca, a drugi, veći problem je (ako sam dobro video) da se održavanje naloga na godišnjem nivou plaća oko 40$...
S obzirom da na ovo trošim 15ak minuta dnevno, neću podizati više od 30ak dolara mesečno, pa ni priliv novca iz inostranstva i prijava istog zbog poreza valjda neće biti problem :D
Po ovome što se napisali rekao bih da je PayPal bolja opcija za Srbiju?
Znači račun u banci, PayPal nalog koji ću povezati sa VISA karticom i plaćam samo provizije na transakcije, jel tako?
Da, plaćaš samo fiksni fee za povlačenje novca sa PP na račun za koji je kartica vezana.
Onda izbor pada na PayPal... Hvala svima!
Да ли је боље отворити девизни рачун за пејпал, или повезати га за постојећу платну картицу? Ону са којом дижем плату.
Koristim PayPal otkad je došao u Srbiju i nisam imao nikakvih problema, ali opet je sigurnije imati poseban račun/karticu nego da ti sve pare budu dostupne. Plus je bolje da za PP imaš račun u evrima nego da ti banka radi konverziju u dinare.
A koja je najjeftinija i najjednostavnija opcija za izvrsenje uplate na racun iz inostranstva za uplatioca?
MARE GSX R
22.10.2023, 14:04
Mozda moneygram...
Послато са SM-A315G помоћу Тапатока
Meni je, iz US, Moneygram najjeftiniji. Vrlo jednostavam, i vrlo brz. Moji dobiju kintu za 5-10 minuta.
Bryan Fury
22.10.2023, 17:02
Да ли је боље отворити девизни рачун за пејпал, или повезати га за постојећу платну картицу? Ону са којом дижем плату.
Ne možeš povezati Paypal direktno s deviznim računom, jedino ako imaš devizni račun u SAD. Tako da jedino kartica.
Čim otvoriš devizni račun dobiješ i karticu vezanu za njega, jedino ako se izričito izjasniš da je ne želiš.
Bryan Fury
23.10.2023, 1:28
To je druga stvar, ali čisto da ne bude zabune i pitanja kao što je to iznad - trenutno ne postoji izbor, ne možeš na paypalu da uneseš svoj IBAN/SWIFT itd, odnosno samo par zemalja ima tu opciju.
Значи не могу да подижем паре са пејпала?
water wizard
23.10.2023, 12:37
možeš da vučeš na po neku karticu koja ti je povezana na pp, meni radi visa a mastercard kreditna ne
Možeš, sa PP nalogom povežeš karticu koja je opet vezana za tvoj devizni račun, prebaciš pare sa PP na karticu i treba nekoliko dana da pare legnu na račun. Posle podigneš na bankomatu.
water wizard
23.10.2023, 14:50
može i deviza da se podiže? Meni daje u dinarima na intesinoj visi iako je kartica vezana za euro.. A i posle podigneš na bankomatu mi zvuči kao da na kraju ipak dobiješ dinare?
Ako bankomat radi sa evrima.
Mozda moneygram...
Послато са SM-A315G помоћу Тапатока
Da, moneygram, wise itd obicno isplivava kao opcija.
Koristim PayPal dugo i sve to radi kao podmazano. Ipak ga izbegavam kad mogu jer ima prilično visoke fees za prenose i teško je naći info o tome koliko je tačno (menja se u zavisnosti od države iz koje se šalje i u koju se šalje). Ali sam procenio da mi često obrijaju oko 6~7% za uplate koje sam primao ili slao preko njih.
Payoneer sa druge strane ima fiksan fee 1$ bez obzira na to kolika je transakcija. Pa npr. za 1000$ mi i dalje skinu taj 1$, a PP bi pokupio preko 50$. Takođe Payoneer izdaje Maestro platnu karticu kojom redovno plaćam i online i u našim prodavnicama. Jedino se ne isplati podizati njom novac na bankomatima jer se vodi kao inostrana pa ima raznih troškova. Ali sve dok se njom plaća direktno je fenomenalno rešenje. Zato ako radite sa nekim ko prihvata da vam uplaćuje novac na Payoneer, ima toplu preporuku.
Neutrino
23.10.2023, 21:54
Obrati samo pažnju da je Payoneer postao poprilično usijana meta za Poresku upravu, posebno sada kada je izglasan novi zakon za "frilensere", tako da ako imaš nameru da, ehem, ignorišeš svoje poreske obaveze na zaradu iz inostranstva, možda je pametnije da izbegneš Payoneer.
teško je naći info o tome koliko je tačno (menja se u zavisnosti od države iz koje se šalje i u koju se šalje).
Da je teško naći to si u pravu, ono na njihovom sajtu je pravi džumbus, ne mogu jednostavan kalkulator da naprave sa unosom zemalja slanja i prijema i tačne provizije. U mom slučaju je to uvek 4.5-5.5% + 30-35 centi, i kad sam slao i kad sam primao novac.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.