PDA

Prikaži potpunu verziju : Vip neo?

Djuro
11.6.2017, 23:04
U Vipu se pojavila nova postpaid tarifa NEO (https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/postpaid?selected_tariff=SPO_SRPP3J) koja mi deluje nestvarno.
Za 999 dobijes 2gb neta, a minuti i poruke neograniceno ka svim mrezama.

Da li neko ima ovaj paket da podeli iskustva?
Da li ima neka zackoljica?

Taman mi istice ugovor u MTS, popust na pretplatu su smanjili, tako da razmisljam da uzmem ovaj ugovor, ako je ovo stvarno istina.

Aibo
11.6.2017, 23:26
Koliko vidim nema začkoljice, to je to - Neograničeni pozivi i SMS važe u svim NEO paketima bez ikakvih skrivenih fora.

Ove cene su uz 2 godine ugovora ali mislim da su i više nego OK. Neograničeno + 2GB za 999din je stvarno za aplauz.

A sa obzirom na očajan signal koji kod kuće imam sa MTS-om, ovo mi je taman boost da i ja postanem VIP-ovac kada mi istekne ugovor. Da budem realan ja ni ovaj svoj MIKS M sa 300min/400sms/1GB ne potrošim, ali mi ide na živce što je cena paketa u porastu a ponuda slabija... Nekada je ista ta tarifa imala 200 poruka više, prvo su je malo sasekli... a sada vidim popust na ugovor nije više punih 50% pa će paket da bude 840 umesto 700 din pri idućem ugovoru, a MTS ima najlošiju 3G/4G pokrivenost, o tome sam već pisao, jurim signal na prozoru u sred BG, 3G čas ima čas nema, a od VIP mi na istoj lokaciji radi LTE modem. Vreme je za promene.

C64freak
12.6.2017, 6:08
Isto ^

nexexcalibur
12.6.2017, 10:22
Vip ima ubedljivo najgoru pokrivenost, ne bih presao kod njih da mi plate..

DeCoy
12.6.2017, 10:43
Baš suprotno ;)

Aibo
12.6.2017, 10:59
Vip ima ubedljivo najgoru pokrivenost, ne bih presao kod njih da mi plate..
Bilo nekad kad su počinjali da rade, ne više.

Bila je statistika pre nekoliko brojeva u SK koliko koji operater ima 2G, 3G i 4G repetitora. Telenor najviše, VIP blizu a MTS zaostaje prilično.

nexexcalibur
12.6.2017, 11:07
Onda sam ja u zabludi, jer cini mi se da sam bas ovde citao da je Vip lowest tier operator...

mciggzy
12.6.2017, 13:10
Elem, taman se ovo desilo kada Telenor hoce da mi naplati uslugu koju nisam koristio i za koju me je pogresno informisao njihov zaposleni, suma od 2k je smesna, ali je princip jasan. I vec sam par ljudi na nagovor prebacio u VIP, ja merkam da li odmah jer bi morao da isplatim preostali dug, tako da je bolje kasnije.

Ali kada hocete da se prebacite zovu vas da vide zasto.
I ubedjuju vas da vam ne treba neograniceno minuta, jer po njihovoj evidenciji toliko ne trosite. i jos su drski.

A kada navedete NEO tarifu i kazete, ok, dajte mi bolju ili bar istu ponudu da ostanem, vede poslednje oruzje... da ce u VIPU biti zagusena mreza posle ovoga.

Zbogom Telenoru, zauvek

Aibo
12.6.2017, 13:23
Pa kad vidi da ne troišim toliko minuta onda može bez bojazni da mi ih da, zar ne? :kreza:

Inače, oko zagušenja mreže, čisto sumnjam... naravno da neće Telenor i MTS dozvoliti totalni odliv korisnika VIP-u, reagovaće i oni pre ili kasnije sa prilagođenom ponudom. A ne bi me čudilo ni da VIP ukine ili promeni uslove ovog paketa nakon što se malo izreklamira i skrene pažnju na sebe...

Pinstripe
12.6.2017, 13:38
Pitanje je samo do kada će u ponudi biti ove tarife, jer se priča da je to promocija od nekih mesec dana zbog godišnjice VIP-a.
Za 1000 din nema bolje ponude igde, plus ako nekome zafali interneta, može da dokupi celomesečan GB dodatak koji ispadne jeftniji nego paket,
Primer: Neo 2 je 1000 din, a za još 1000din imaš mesečni dodatak od 10gb tj sve zajedno sa 12gb= 2000din. Dok je Neo 10 sa 10gb= 2500din, nešto su se u Vipu jako loše preračunali.

Rockstar
12.6.2017, 14:55
Dok je Neo 10 sa 10gb= 2500din, nešto su se u Vipu jako loše preračunali.

Али зато са Neo 10 тарифом су телефони јефтинији, и то знатно него са Neo 2.

mciggzy
12.6.2017, 15:00
Mislim da je ovde rec o cenama BEZ telefona, pa je zato nelogicno

Rockstar
12.6.2017, 15:12
Mislim da je ovde rec o cenama BEZ telefona, pa je zato nelogicno

ОК, али баш зато је Neo 10 неповољнији БЕЗ телефона него СА телефоном, а тај џокер може увек да поскупи. Углавном, Neo 10 је креиран за куповину телефона (велика већина људи и узима пост-пејд због куповине телефона практично "на рате").

mciggzy
12.6.2017, 15:18
Ma razumem te ja skroz, jer ja prvi tako uzimam pakete.

Nego je poenta da nema logike da platis klot NEO 10, i vise platis nego klot NEO 2 sa internet dodacima i jos dobijes manje.
Znaci nema logike da iko uzme ikada taj paket, a da ne uzme full verziju sa mobilnim uredjajem.

Rockstar
12.6.2017, 15:30
ma razumem te ja skroz, jer ja prvi tako uzimam pakete.

Nego je poenta da nema logike da platis klot neo 10, i vise platis nego klot neo 2 sa internet dodacima i jos dobijes manje.
Znaci nema logike da iko uzme ikada taj paket, a da ne uzme full verziju sa mobilnim uredjajem.

Нема математичке али има трговачке :)

DeCoy
12.6.2017, 15:32
Osim toga, znaš koliko ima ljudi kojima su tarifni dodaci špansko selo, iako sve lepo piše odmah ispod tarifa...

mciggzy
12.6.2017, 15:44
a oko toga se savrseno slazem :)

C64freak
13.6.2017, 1:16
Vala cim mi istekne ugovor sa MTS_om ima da predjem na VIP tj ugasim MTS i napravim nov ugovor sa VIP_om da bi zadrzao isti broj,ovo sam MTS_om i bednim signalom nema smisla ajde da zivim u Albaniji pa da razumem al u Beogradu 10 minuta od centra....

darac_kv
13.6.2017, 2:35
Ovo sto je c64 rekao. Imam vip i mts karticu i vip ima mnogo bolju mrezu...

Aibo
17.6.2017, 9:48
Sinoć na TV-u vidim reklamu za NEO pakete koja ma podeseća na Pobesnelog Maksa... ali najbitnije, čini mi se da je u dnu sitnim slovima pisalo "ponuda važi do 31.8.2017.". Mada nije ni bilo realno da sve bude neograničeno zauvek po ovim cenama.

Ali ko može da uzme do tada miran je 2 godine.

darac_kv
17.6.2017, 10:26
Isao u vip da platim racun i pitam do kad ce biti neo paketi. Kaze nama su rekli do kraja avgusta ali verovatno ce produziti. Ja bih prvi presao samo moram da sacekam da mi istekne u mtsu za godinu dana da bih preneo broj,i smatram kad bi produzili tj za stalno kad bi imali ovi paketi da bi im se uvecala baza korisnika, jer sigurno ima dosta slucajeva poput mog,presli bi, ali hoce da prenesu broj i moraju sacekaju da im istekne ugovor u mtsu/telenoru.

mare037
17.6.2017, 14:18
U najgorem slučaju, ko zakasni moći će da uzme ove tarife umanjene barem za 25%, kao do sada.

Pinstripe
17.6.2017, 14:36
Moje mišljenje je da će produžiti jer su sa ovom ponudom veliki konkurenti telenoru i mts.

water wizard
17.6.2017, 14:45
Naravno da će produžiti još će da daju i više gb ili jeftinije

Pinstripe
17.6.2017, 14:55
Pa da, moje mišljenje je da će biti takva neka akcija od Septembra jer kraj odmora, svi se vraćaju na posao, u škole/fakultete...

LIMAN
17.6.2017, 19:11
Uvešće oni to trajno ili produžavati u nedogled,mora se biti konkurentan Telenoru.

DeCoy
17.6.2017, 21:52
Ma svaku promociju VIP produžava po pet puta...

andrej1989
1.8.2017, 21:59
Прешао сам у Вип из МТС-а и узео тарифу Нео 2.

Користим је већ 5-6 дана, све функционише како треба. Мрежа је ОК, 2гб су ми и више него довољна.

Рекли су да акција траје до краја августа. Да ли ће продужавати, не знам...

bachi
2.8.2017, 14:35
Planiram klinku sa MTSa da prebacim na NEO 2. Ima li neka kosketika pošto je to klasika za VIP ili se zaista za 999 dinara dobije neograničeno minuti, sms i 2GB Interneta?

Sigurno da postoji neki FUP?

Edit: O kojoj akciji pričate? Vidim jedino da ima uz kupovinu aparata neki džepni punjač.

Aibo
2.8.2017, 15:41
Pa Neo tarife važe do kraja avgusta, posle toga verovatno više neće biti neograničene, ili će im skočiti cene... Sem ako ne produže akciju.

DeCoy
2.8.2017, 15:48
Nema koske, uzela gospođa NEO 2 još u junu, sve OK stigao račun 999 dinara, razgovori ka svim mrežama bar jedno 100 minuta dnevno je bilo za tih mesec dana.

Rockstar
2.8.2017, 16:47
Коначно и код нас стиже flat модел и у мобилној телефонији. Боље икад него никад. Иначе ово је пакет мог кума из Америке за 50 долара месечно - 8 GB 4G интернета, flat rate 3,5G (H+), неограничени позиви и поруке плус! Интернационални flat-rate интернет! Био у Србији, били смо по Европи, њему интернет све време укључен (исто H+)

Тако да ми је помало смешно што се људи чуде овој Нео тарифи.. Поготово што неће људи причати све време - можда хоће 2-3 месеца али брзо ће се "унормалити" и користити телефон као и до сада.. А са друге стране Vipu је сада најјефтинији пакет отишао са 500 на 1000 динара. Није ово ништа урађено без детаљних анализа, ништа не брините. Верујем да ће акцију продужити за стално.

Pinstripe
2.8.2017, 16:51
Ja baš mislim da će produžiti.
Konkurencija, svi se vraćaju sa odmora, počinje škola, fakulteti...

Sent from my C5 using Tapatalk

DeCoy
2.8.2017, 18:09
Čisto sumnjam da će u ovom trenutku da uvedu za stalno, pre mislim da je ovo eksperiment, šbbkbb da odlučimo da razbijemo kartel.

bachi
2.8.2017, 18:51
Nije meni čudno za flat tarife, meni je VIP čudan, jer su takozvani "fine print" operator.

Pinstripe
2.8.2017, 18:58
Čisto sumnjam da će u ovom trenutku da uvedu za stalno, pre mislim da je ovo eksperiment, šbbkbb da odlučimo da razbijemo kartel.Nadam se da nisi u pravu 😃

Sent from my C5 using Tapatalk

C64freak
3.8.2017, 2:20
Samo jos i net da daju flat i da bude kako valja

Sent from my Samsung Galaxy J7 (2016) using Tapatalk

SlobaL
3.8.2017, 12:57
Čisto sumnjam da će biti flat net u nekim da kažem "standardnim" paketima. VIP i sada ima flat mobilni internet u Kućni net paketima i u Vikend net paketu. Inače kod Neo paketa nakon potrošenih megabajta iz paketa, internet se ne ograničava, već naplaćuje po standardnoj tarifi, tako da treba biti obazriv da se ne pređe jer račun može biti poveći. Koliko sam video njihovo obaveštenje za prekoračenje megabajta putem SMS-a zna da kasni. Ovo naročito obratiti pažnju ako neko uzme taj paket deci.

DeCoy
3.8.2017, 15:57
Kod Neo paketa uopšte ne dobijaš obaveštenje da si potrošio sav internet saobraćaj iz paketa. SMS poruka se dobija na 50 % i 80 %.

SlobaL
3.8.2017, 20:28
Još lepše. Ja sam razumeo da poruke treba da stignu na 80% i kad je sve potrošeno.

dsnelim
24.8.2017, 10:59
Čisto sumnjam da će biti flat net u nekim da kažem "standardnim" paketima. VIP i sada ima flat mobilni internet u Kućni net paketima i u Vikend net paketu. Inače kod Neo paketa nakon potrošenih megabajta iz paketa, internet se ne ograničava, već naplaćuje po standardnoj tarifi, tako da treba biti obazriv da se ne pređe jer račun može biti poveći. Koliko sam video njihovo obaveštenje za prekoračenje megabajta putem SMS-a zna da kasni. Ovo naročito obratiti pažnju ako neko uzme taj paket deci.

Naravno da neće. Onda definitivno ne bi imali na čemu da zarađuju, pošto od poziva i poruka više ne mogu... za ograničenje neta u NEO paketima je najbolje da se postavi blokada na samom telefonu, a ne da se čeka njihovo obaveštenje. Svaki telefon ima mogućnost da ograniči potrošnju mobilnog interneta.

C64freak
24.8.2017, 19:54
Koja je to tuga bog te j*bo, svuda u svetu net je flat al kod nas nikad nece biti...mada sa druge strane opet su naj povoljniji i realno za prosecnog korisnika u tih 2gb je dovoljno,stim sto je problem dokle ce nam mrvice biti dovoljne lol

DeCoy
24.8.2017, 22:32
Retko koji operater u Evropi nudi flat mobilni internet.

C64freak
26.8.2017, 1:35
Ja dok sam bio u nemackoj 16 evra je bio paket minuti i poruke su ograniceni al net je bio flat

DeCoy
26.8.2017, 14:13
^^
http://dfmonitor.eu/prices/operator/

C64freak
26.8.2017, 18:23
Hmm ajd bas cu da potrazim sim kad dodjem kuci pa da vim jel carrier na listi

@Edit
Boga pitaj gde je ta kartica XD

nikola1ns
6.9.2017, 19:45
Znam da je neko odavde imao neo tarifu-da li je jos neko presao? Interesujem se da predjem,mada ne volim da se vezujem,odnosno da me nesto veze ili vezuje u obavezu,a ponajmanje da sam u obavezi sa nekim ugovorom,jos i na dve godine-znas ono kao,sta znas sta ce biti i za mesec,a kamoli za godinu ili dve.
Mada kapiram,ima i "fancy" likova,uspesnih ljudi i sl.,koji i odu negde,imaju obaveze,putuju,sta vec-opet imaju ugovore,uzimam i to u obzir. Cena ce biti skuplja nego sto inace trosim za fon,ali imas mogucnost neogranicenih razgovora i poruka,znas da imas uvek mogucnost kontakta,pa stoga to ces i platiti-to mogu da prihvatim.
Raspitao sam se dobro i proucio,kao i skoro sve drugo sto me zanima,odnosno sto bi trebalo da uradim,posebno ovakvog tipa... Ovde ima,kako vidim dosta kontradiktornih poruka-to moze prenos,te nemoze,te fora je sa netom,te nije....
Broj se moze preneti,ali treba da znas da li je na tvom imenu,da li si registrovan,ako nisi moras doneti puk kod. Navodno su se pripremili,ulozili u jos cetiri antene (ili predajnika,ne znam kako je pravilnije) za 4G-tu su navodno najbolji,za sad.
Da li ce biti preoterecenje,ne znam-navodno nece,ali kao da ih je briga za to,jel...:) I to mogu da prihvatim,donekle. Opet navodno,iz neke statistike,dosta ljudi prelazi na neo.
Produzeno je do 15.09.
kakvi su utisci,ako ima korisnika te tarife ovde? Da li je dobar 3g,4g kvalitet,poruke (sms i mms),pozivi na sve mreze i na fiksne,znaci kompletna mogucnost poziva i poruka svih vrsta...

Jos jedno pitanje,posto nisam bas strucan jer nisam korisnik-sad cu biti jer menjam fon (najzad,moram jednom)-koriscenje vibera... Koliko se trosi neta sa koriscenjem vibera,porukama i razgovorom preko tog servisa. Cuo sam da je to kao za dz,ali net nije za dz.
Da li je ,recimo,ovih 2GB dovoljno za jedno "dobro" koriscenje vibera,cak mozda i jos nekih socijalnih mreza,bar povremeno ,ako ne prilicno cesto?

BobaL
7.9.2017, 13:38
kakvi su utisci,ako ima korisnika te tarife ovde? Da li je dobar 3g,4g kvalitet,poruke (sms i mms),pozivi na sve mreze i na fiksne,znaci kompletna mogucnost poziva i poruka svih vrsta...

Ja koristim NEO2 vec 2 meseca. Signal na VIP-u nikada nije pun osim u veoma retkim prilikama ali ni jednom nisam imao problem da dobijem osobu koju sam hteo da nadjem (cak i onda kada sam u nekim ruralnim podrucijama, neka sela i slicno). Internet je OK, ranije sam koristio MTS i po mom misljenju VIP je ovde daleko bolji ali ovo je Srbija tako da ne treba imati prevelika ocekivanja. Ne secam se da sam u poslednjih 5 godina zvao bilo koga na fiksni pa samim tim nemam pojma da li ovo vazi i za fiksnu telefoniju ali pozivi ka mobilnim mrezama potpuno funkcionisu i besplatni su (MTS, VIP, Telenor). SMS i MMS je takodje besplatan ka svim mrezama.

Ja sam prezadovoljan jer konacno ne moram da stresiram kada se potrose besplatni minuti da li smem ili ne smem da zovem ljude van MTS mreze (MTS sam koristio ranije).

korisnickoime
7.9.2017, 14:11
pozivi ka mobilnim mrezama potpuno funkcionisu i besplatni su (MTS, VIP, Telenor). SMS i MMS je takodje besplatan ka svim mrezama.

Nisu bas besplatni minuti (i ja ih cesto tako zovem) placas ih 999din :)

C64freak
8.9.2017, 0:10
@nikola1ns
Pa nema kontradiktornih stvari, pozivi i sms (naravno u domacem saobracaju) su free\neograniceni i imas 2gb interneta, internet potrosnju mozes da ogranicis u telefonu tako da te blokira kad potrosis tih 2gb a pin i puk dobijas na samoj sim kartici.

Otac i drugar su vec presli na NEO 2 i skroz su zadovoljni, ja takodje cim mi istekne ugovor sa mts_om prelazim

Za brzinu interneta i kvalitet signala najbolje da uzmes pripejd sim i proveris za tvoj deo grada il pitas prijatelja koji vec ima vip broj

Za Viber nemoj da se brines mnogo jer generalno trosi mizerno malo + sto vip ima Viber paket koji je valjda 129din mada za 2gb neta u paketu nema sile da ce ti ikad trebati, npr ja trenutno imam 1gb u mts_u i nikad mi ne zafali

DeCoy
8.9.2017, 0:24
VIP ima onu "dođi i probaj" foru, možeš da uzmeš probnu karticu na mesec dana, gde je sve besplatno i sam proveriš kvalitet signala i sve što te zanima.

E sad, promocija je produžena do 15. septembra, najverovatnije će biti i do kraja septembra, a za posle će se videti. Ako ne planiraš da uzmeš telefon možeš da "rezervišeš" NEO paket par meseci unapred, izlaze u susret ljudima kojima uskoro ističu ugovori sa drugim operaterima. Mada to ide u prilog tezi da će se promocija nastaviti...

nikola1ns
8.9.2017, 20:45
@BobaL,C64freak-moram zahvaliti na odgovorima. Mislim se i mislim,ali sad vec skoro sigurno prelazim. Takodje sam MTS,cini mi se vec oduvek,otkad je krenuo. Jos su najbrojniji,a opet mi se cini iz razloga sto ljudi se naviknu i nece nikakve promene,delom je to i moj slucaj. A ovi nista ne pruzaju,samo klepaju.
Mada,ne znam kakva je kritika na MTS signal-uvek je bio odlican,mada opet ne znam kako je u BG.
Moracu probati sa karticom kako ce ici sa signalom i sl.,a svakako je dobra opcija ( i to moram jos proveriti) ta besplatna proba i rezervacija paketa,videcu vec...

C64freak
8.9.2017, 22:36
Fora sa mts_om je sto nasi ljudi nisu navikli da se zale jer smo godinama ziveli u bedi a mts je u barem u bg_u najgori imas temu ovde (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=103481)

Pa de eto ti primer ovaj kaljavi Radijus Vektor kablovski, odem do ortaka i upalim nesto na YouTube da pogledam kad ovaj mi vice kako mu laguje dota lol...reko druze imas 50mpbs ne? Onda uradim speed test i dobijem 3mbps rezultat, reko zovi ih? Ne ne pusti lepo je radilo dok nisi zaseo na YouTube sacekaj da zavrsim partiju...ne do ti bog da okrene telefon da se zali :facepalm

Drugi primer , ortak poceo da igra world of tanks, sednemo jedno vece reko kako ide igrica bla bla kaze ma daj ne moze da se update....brzina 1mbps, reko jesi zvao? Ma de boli me ku*ac da se bakcem

Djuro
13.9.2017, 9:55
Ja sam presao na NEO2, sto se tice razgovora, neta... isti je kvalitet kao i u MTS-u.
Jednostavno da li je signal bolji ili gori, net brzi ili sporiji zavisi od mesta.
Posto sam bio i u Telenoru nemam utisak da je iko od njih generalno bolji ili losiji sto se signala tice. Na nekim mestima gde nisam imao signal sa Telenorom imao sam sa MTS-om, sad recimo gde nisam imao sa MTS-om imam sa VIP-om, ali isto tako gde mi je sa MTS-om bio dobar sa VIP-om mi je malo losiji.
Jednostavno zavisi gde zivis i kuda se kreces.

Ono sto je sada zanimljivo je da kada podneses zahtev za prenosenje broja u VIP, MTS te zove i nudi mnogo bolje uslove od njihovih zvanicnih samo da ostanes kod njih, mene su zvali ali se nisam javljao, ortaka su zvali i on se bukvalno kao na pijaci cenjkao sa njima i na kraju ostao u MTS-u gde je za 839 dinara dobio MIKS XL paket i 100gb net-a za celu ugovornu obavezu. Tako da ako sa postpaid MTS-a prelazite u VIP spremite se i za ovu opciju.

Drugarica mi radi u call centru MTS-a, i kaze kako je ogroman broj ljudi presao u VIP, te da su najavili smanjenje zaposlenih u MTS-u.

Rockstar
13.9.2017, 10:49
VIP je prvo nudio telefone jeftinije od konkurencije, a sa ovim NEO tarifama ce uzeti ogroman deo kolaca.. Ja prvi to vidim po guzvi, danas se ceka u redovima. I zasluzuju a mtsu nista dobro ne zelim.

DeCoy
13.9.2017, 12:15
Ono sto je sada zanimljivo je da kada podneses zahtev za prenosenje broja u VIP, MTS te zove i nudi mnogo bolje uslove od njihovih zvanicnih samo da ostanes kod njih, mene su zvali ali se nisam javljao, ortaka su zvali i on se bukvalno kao na pijaci cenjkao sa njima i na kraju ostao u MTS-u gde je za 839 dinara dobio MIKS XL paket i 100gb net-a za celu ugovornu obavezu. Tako da ako sa postpaid MTS-a prelazite u VIP spremite se i za ovu opciju.

To rade od trenutka kad je omogućeno prenošenje brojeva.

nikola1ns
14.9.2017, 0:18

Kakav zahtev,zar nije "automatski",kako su meni rekli kad sam se raspitivao-mozes da preneses broj,ali moras da znas da li registrovan na tvoje ime,da li je "zaista" tvoj. Ako nije,treba ti puk kod. Vec sam ga uzeo,iako je broj na mom imenu,idem i sutra da se (jos) dodatno raspitam i razmislim,pa verovatno i ja prelazim jer mi je vec dosta kredita i dopunjavanja,kad mi treba fon.

Jedno pitanje informativne prirode,posto si napomenuo da si presao na NEO2-da li su stvarno svi pozivi omoguceni,dakle i na fiksne?To niko nije probao jos-ne znam zasto... Takodje i za MMS.
Koliki je ugovor? To pitam jer svaki skroz citam,da bih video garancije,kako je to formulisano,da ili ima nekih potencijalnih manipulacija i mogucih zaj*eba u njihovu korist,a sigurno ima jer svi gledaju da se zastite na prvom mestu,onda i da te ubace u svoju "masinu" da tako kazem,vezu ugovorom. Kao i svi drugi,nebitno da li je ordinacija,firma,poslodavac,televizija ili sta vec... Tu uvek treba biti pazljiv.
Ni ono cenjkanje nije lose,ako se moze izgurati,tu se vidi na koje su grane spali,ali opet to i pokazuje koliko nisi dosledan,nisi od akcije,pa i koliko si neodlucan ili slab,kapiras me. Bice to samo produzavanje vremena tog vrtenja u istom krugu.

Djuro
14.9.2017, 8:56
Kakav zahtev,zar nije "automatski",kako su meni rekli kad sam se raspitivao-mozes da preneses broj,ali moras da znas da li registrovan na tvoje ime,da li je "zaista" tvoj. Ako nije,treba ti puk kod. Vec sam ga uzeo,iako je broj na mom imenu,idem i sutra da se (jos) dodatno raspitam i razmislim,pa verovatno i ja prelazim jer mi je vec dosta kredita i dopunjavanja,kad mi treba fon.

Jedno pitanje informativne prirode,posto si napomenuo da si presao na NEO2-da li su stvarno svi pozivi omoguceni,dakle i na fiksne?To niko nije probao jos-ne znam zasto... Takodje i za MMS.
Koliki je ugovor? To pitam jer svaki skroz citam,da bih video garancije,kako je to formulisano,da ili ima nekih potencijalnih manipulacija i mogucih zaj*eba u njihovu korist,a sigurno ima jer svi gledaju da se zastite na prvom mestu,onda i da te ubace u svoju "masinu" da tako kazem,vezu ugovorom. Kao i svi drugi,nebitno da li je ordinacija,firma,poslodavac,televizija ili sta vec... Tu uvek treba biti pazljiv.
Ni ono cenjkanje nije lose,ako se moze izgurati,tu se vidi na koje su grane spali,ali opet to i pokazuje koliko nisi dosledan,nisi od akcije,pa i koliko si neodlucan ili slab,kapiras me. Bice to samo produzavanje vremena tog vrtenja u istom krugu.

Ja sam sa postpaid MTS prelazio, a ti koliko vidim sa prepaid-a ne znam da li je ista procedura.

Ti podneses zahtev u VIP-u za prenos broja, onda oni provere da li imas dugovanja prema mts-u.., pa ako to prodje onda ratel valjda proverava da li je moguc prenos broja, i tek na kraju MTS kad dobije zahtev od VIP-a gleda da li im sta dugujes, ako im vredis zovu te i nude povoljnije uslove od njihove trenutne ponude, ako im ne vredis daju saglasnost i prelazis u VIP, tako otprilike ide.

Besplatni su minuti i ka fiksnim telefonima, a MMS nisam probao niti saljem.
Potpisao sam ugovor na 2 godine i placam 999, jedino sto mi je zasmetalo je sto sam ugovor sa njima potpisao 03.07 i ceo jul su mi naplatili po punoj ceni tj oko 1500, a ne 999 sa obrazlozenjem da je mesec poceo i da mi popust vazi tek od sledeceg meseca, a i mts mi naplatio za ta 2 dana nekih 200 dinara :) i za avgust mi je stigao racun na 999.

Jedini rizik ti je ako pozoves nekoga, a on u roamingu.

DeCoy
14.9.2017, 14:47
Imaš fair use klauzulu, to je za slučaj da kreneš da pričaš po 12h+ sati dnevno i šalješ na hiljade SMS-ova.

nikola1ns
18.9.2017, 20:37

.

Ne znam kako ovo moze biti,rekao bih nikako. Ponuda mora biti vec odredjena jer to je zvanicni provajder ,a ne zemo diler sa pijace. Dakle zakonski ozvanicena,javna,odredjena i odobrena ponuda/tarifa. Rekao bih nemoguce,a jos kad gledam one napade sa "Bata Zivotinja delux" mobilnima i dzabe prepucavanje,zaista forum pocinje liciti na Svet.
Moze biti mozda,opet vec pre-odredjena ponuda ili popust,mozda dva meseca za dinar + 100gb neta za prvu polovinu tarife-sto je i na njihovom sajtu,kao zvanicna mogucnost/ponuda. Tesko da moze biti nesto poput 839 (?!) dinara.

Kad budem procitao/proucio ceo VIP ugovor,mogu reci nesto vise.

Rockstar
18.9.2017, 21:42
ne znam kako ovo moze biti,rekao bih nikako. Ponuda mora biti vec odredjena jer to je zvanicni provajder ,a ne zemo diler sa pijace.

То исто раде сви провајдери, уз мало претње преласка добијаш попусте за "старе кориснике" који су изван званичне понуде. То чак није ни тајна, поготово ови са већим претплатама.

Kojic_M
3.10.2017, 10:29
I dokle ce ovaj neo da traje? Posto i dalje vrte reklamu i niko ne pominje da je to privremeno.

DeCoy
3.10.2017, 12:46
Bilo je do 1. septembra, pa do 15. septembra, sad je produženo do 15. novembra, ali VIP je poznat po produžavanju akcija u nedogled...

NIx Car
4.10.2017, 20:42
https://www.telenor.rs/sr/privatni/ponuda/tarifni-paketi/ I Telenor konja za trku ima :D

helen
4.10.2017, 21:09
https://www.telenor.rs/sr/privatni/ponuda/tarifni-paketi/ I Telenor konja za trku ima :D

Meni su ti novi paketi došli u pravo vreme jer mi treba Telenor-ov kvalitet signala, i sviđa mi se NEO koncept. Cene su odlične.

NIx Car
4.10.2017, 21:16
Meni su ti novi paketi došli u pravo vreme jer mi treba Telenor-ov kvalitet signala, i sviđa mi se NEO koncept. Cene su odlične.

Takodje. za 200 dinara mesecno vise nego u VIPu, dobijas mnogo bolji signal i sta znam, pouzdaniji su mi od VIPa.

LIMAN
4.10.2017, 22:11
Pa zar ona promocija od 10 GB interneta za sve nije bila bolja od ove gde možeš da trošiš samo na 2-3 aplikacije?
Pa internet je valjda više od FB,WA i vibera?

DeCoy
4.10.2017, 22:35
Nažalost, većina korisnika i ne zna da postoji internet van FB-a, YT-a, Instagrama...

Echo
22.10.2017, 20:00
Takodje. za 200 dinara mesecno vise nego u VIPu, dobijas mnogo bolji signal i sta znam, pouzdaniji su mi od VIPa.

Meni recimo Vip ima znatno bolji internet od telenora, telenor me je u najmanju ruku razocarao sa internetom. Koristio sam obe mreze paralelno dve godine, na kraju sam uzeo i Vip internet. Prica o telenorovom kvalitetu je prenaduvana, jer su u pocetku zaista bili najbolji. Isto vazi i za Vip - u pocetku nisu imali svoju mrezu, a i to sto su imali se bilo raspadalo. Sada je potpuno druga prica, i telenor je, ako nista drugo, precenjen operator - ubedljivo najskuplji zadnjih nekoliko godina.

Neutrino
22.10.2017, 20:40
Meni recimo Vip ima znatno bolji internet od telenora, telenor me je u najmanju ruku razocarao sa internetom. Koristio sam obe mreze paralelno dve godine, na kraju sam uzeo i Vip internet. Prica o telenorovom kvalitetu je prenaduvana, jer su u pocetku zaista bili najbolji. Isto vazi i za Vip - u pocetku nisu imali svoju mrezu, a i to sto su imali se bilo raspadalo. Sada je potpuno druga prica, i telenor je, ako nista drugo, precenjen operator - ubedljivo najskuplji zadnjih nekoliko godina.Sve to zavisi od slučaja do slučaja. Na mojoj lokaciji recimo VIP kućni net je ravan katastrofi ali zato Telenor bez problema izvlači stabilnih 35/15Mbps. Sve to zato što mi je bazna stanica na par stotina metara.

Meni se kod VIP-a ne sviđa to što kriju bitne informacije i troškove. Recimo, na VIP stranici za kućni (https://www.vipmobile.rs/privatni/internet/kucninet) net tek pri dnu u jedva vidljivoj fusnoti se napominje da se nakon potrošenih 100GB brzina smanjuje na 2Mbps. Zatim, njihova "promotivna" cena od 999din. izgleda fino dok se ne uračuna koliko ukupno novca treba da se izdvoji za celu ugovornu obavezu od 24 meseci (ispada oko 3000 din. više). Telenor sa druge strane (https://www.telenor.rs/sr/privatni/ponuda/mobilni-internet/kucni-internet/) sve jasno stavlja na pregled.

Sizifove muke oko prebacivanje ugovorne obaveze sa jedne lokacije na drugu (nešto što u Telenoru odrade za sat vremena) neću ni da komentarišem.

Dakle, potpuno suprotna iskustva ali to upravo treba da posluži kao odličan primer da sve zavisi od slučaja do slučaja.

helen
22.10.2017, 20:51
Da ne pominjemo kvalitet signala, pogotovo ako se krećete po manjim mestima u zemlji ili idete na teren. Tu VIP nema šta da traži pored Telenora.

Neutrino
22.10.2017, 21:47
Da ne pominjemo kvalitet signala, pogotovo ako se krećete po manjim mestima u zemlji ili idete na teren. Tu VIP nema šta da traži pored Telenora.Da, to je posebna priča. Za ljude koji su često u pokretu po Srbiji Telenor i dalje nema alternativu.

Echo
22.10.2017, 22:56
Zatim, njihova "promotivna" cena od 999din. izgleda fino dok se ne uračuna koliko ukupno novca treba da se izdvoji za celu ugovornu obavezu od 24 meseci (ispada oko 3000 din. više).

Ali sada ja tebe ne razumem, zasto je promotivna pod navodnicima? Telenor daje 1250 na 24 meseca, a Vip daje 1000 din prvih 12 meseci, a zatim 1300 (samo 50 dinara vise od telenora) drugih 12 meseci. I kada izracunas, telenor ispada vise za oko 3000 dinara, a ne Vip.

Sizifove muke oko prebacivanje ugovorne obaveze sa jedne lokacije na drugu (nešto što u Telenoru odrade za sat vremena) neću ni da komentarišem.
Na sta tacno mislis?

Neutrino
22.10.2017, 23:59
Ali sada ja tebe ne razumem, zasto je promotivna pod navodnicima? Telenor daje 1250 na 24 meseca, a Vip daje 1000 din prvih 12 meseci, a zatim 1300 (samo 50 dinara vise od telenora) drugih 12 meseci. I kada izracunas, telenor ispada vise za oko 3000 dinara, a ne Vip.Zato što Telenor nudi samo jednu brzinu (50Mbps) i besmisleno je porediti ograničene pakete tipa 10/2Mbps i 20/4Mbps sa njom.

Najpribližnije što VIP ima je 40/6Mbps i to teorijskih (voleo bih da čujem da bar neko ko ga je koristio može da prijavi stabilne brzine preko 30Mbps). Dakle, 12 meseci po 999 din. i 12 meseci po 1699 din. je ukupno 32 376 din., naspram Telenora od ravno 30 000 din. I pri tome Telenor nudi veću praktičnu brzinu (40+Mbps) koja naravno nije dostupna svuda ali najniže vrednosti za 4G mrežu uglavnom nigde ne idu ispod 15Mbps. Da ne govorim o uploadu koji zapravo bez problema probija granicu od 15-20Mbps što je fantastična cifra.

Zatim, ne znam za VIP, ali Telenor ima opciju spajanja kućnog interneta sa brojem mobilnog telefona korisnika tako da se kvota od 100GB automatski deli sa mobilnim telefonom (dostupna je svuda u Srbiji). Ne koristim telefon za streaming (Deezer i HBO Go imaju svoje odvojene kvote od 10GB) ali lepo je znati da neću spucati svoju ličnu kvotu ako negde usput rešim da napravim filmski maraton.

Jedini problem koji za sada vidim je ta kvota od 100GB koja može da bude tesna za intenzivnije korisnike ali meni je bitno da prevaziđem ograničenje kilavog 10/1Mbps ADSL-a tako da sam za sada generalno zadovoljan. Bar dok ne stigne kablovski net.

Na sta tacno mislis?Komplikovana priča oko prebacivanja ugovora za bežični internet sa jedne osobe na drugu (nešto vezano za lokaciju) i ogromni problemi sa VIP administracijom koja je otezala postupak preko dva meseca. Na Telenoru kasnije ponovio nešto slično za drugu lokaciju i ceo postupak je završen za manje od pola sata.

Generalno administracija u VIP-u, bar iz mog iskustva (drugi možda imaju suprotno iskustvo) je poprilično loša i neorganizovana.

Echo
23.10.2017, 0:02
Ok, sad sam skontao da sve vreme pricas o najskupljem (i najbrzem) vipovom paketu. Medjutim, fora je sto su to bezicne brzine, ostavicemo marketing po strani. One se u realnim uslovima gotovo uvek razlikuju od zvanicnih. Recimo Vipov najjeftiniji (i najmanji paket) od 10 mbps izvlaci bez problema 17-18 mbps (a ja placam za onoliko koliko mi treba), dok na telenoru svi placaju isti paket (ciju cenu uporedjujes sa vipovim najskupljim), dakle nemaju izbora za jeftiniji. Medjutim, kao sto si i sam napisao, bez obzira sto ga placas ne dobijas tu brzinu (50 mbps, vec 35 mbps). U vipu su mi recimo rekli za koje pakete imam mogucnosti, tako da bih taj najskuplji paket placao jedino ako i imam mogucnosti za njega.

Poenta, nisam ljubitelj trpanja u isti kos, i placanje vise cene od one koja mi je potrebna, samo da bi operator zvanicno imao nizu cenu za najzahtevnije korisnike, ako me razumes. E sada, i ta zahtevnost je relativna jer 17-18 mbps je sasvim dovoljno - posle odredjene brzine, ping i stabilnost veze mi je mnogo vazniji nego puki download.

Neutrino
23.10.2017, 0:15
One se u realnim uslovima gotovo uvek razlikuju od zvanicnih. Recimo Vipov najjeftiniji (i najmanji paket) od 10 mbps izvlaci bez problema 17-18 mbps (a ja placam za onoliko koliko mi treba), dok na telenoru svi placaju isti paket (ciju cenu uporedjujes sa vipovim najskupljim), dakle nemaju izbora za jeftiniji. Medjutim, kao sto si i sam napisao, bez obzira sto ga placas ne dobijas tu brzinu (50 mbps, vec 35 mbps).Sve to stoji i na kraju krajeva kod ograničenih paketa brzina nije toliko ni bitna jer jednom kad se ispuca kvota to je to. Međutim, kada radiš nešto ozbiljnije i kada ti treba brzina u burstovima (30-40Mbps na recimo 15-20min.) onda itekako znači jer upload od 60 minuta može da se skrati na recimo 4-5 minuta.

Ono što svakako jeste pozitivno je da Srbija u kojoj se više ne zna čiji je koji kabl u telekomunikacionoj infrastrukturi konačno dobija konkurenciju u vidu bežične komunikacije. I to svakako pozdravljam, bez obzira na operatera.

Echo
23.10.2017, 0:16
Neutrino, imam jedno pitanje kad smo se vec dotakli kucnog neta. Zanima me da li je telenorov kucni net ogranicen samo na prijavljenu lokaciju ili ga mozes koristiti svuda? I da li tu karticu mozes ubaciti u telefon. Zanima me kako je u praksi iz prve ruke.

Neutrino
23.10.2017, 0:58
Neutrino, imam jedno pitanje kad smo se vec dotakli kucnog neta. Zanima me da li je telenorov kucni net ogranicen samo na prijavljenu lokaciju ili ga mozes koristiti svuda? I da li tu karticu mozes ubaciti u telefon. Zanima me kako je u praksi iz prve ruke.Ne, Telenor kućni internet nije vezan za lokaciju. Modem/ruter možeš da koristiš gde god postoji Telenor 4G mreža.

Što se kartice tiče, modem/ruter uvek dobija svoju karticu koja ima zaseban broj ali ona može da se koristi samo za prenos podataka (tzv. data kartica). Ukoliko želiš možeš da spojiš ta dva broja tj. da se kućni internet vodi na broj kartice koju koristiš u mobilnom telefonu čime telefon dobija pristup pomenutoj kvoti od 100GB mesečno.

Dakle, dobijaš mobilni telefon koji bilo gde sa 4G pokrivenošću može da koristi kvotu tvog kućnog interneta. Veoma korisna stvar u praksi, posebno za ljude koji puno putuju po zemlji.

Echo
23.10.2017, 19:45
I u vipu nema nikakvih ogranicenja sa lokacijom, e sada dokle ce to da traje...