Prikaži potpunu verziju : Koji mobilni telefon koristite? [2017]
Dok je godina još uvek mlada, da proverimo kako ove godine stoje snage. Na listi su se našli i popularniji kinezi. Neka mi oproste svi čiju su brendovi propušteni a vredni pomena. Dajte svoj glas putem posta. :)
Ja sam lično vrlo zadovoljni korisnik Xiaomi Redmi 3 modela.
Partybreaker
8.3.2017, 23:11
Samsung Galaxy S4 Mini treću godinu. Glavna prednost je što mi ispada i preživljava, pa ne srljam da kupujem novi, ali razmišljam o nekom Xiaomi-ju :)
Moto G4 , posto im je vlasnik lenovo, glasacu za lenovo. Izuzetno sam zadovoljan, imaju neki poseban smek ove motorole.
Sony Xperia E4 trebalo je uzmem ja sebi neki nov fon bio avgust prosle god a dugo izbegavao android od trauma iz proslosti posto sam bio dosao u situaciju da mogu (sto je i sad slucaj). Ali mi eto sestra uskocila sa fonom koji je koriscen od strane njenog muza pola godine i pola stajao u kutiji ko nov a ona ima obicaj menja mts paket fonove svako malo ...:kreza:
Zadovoljan svakako pristojno brz ne zakucava skoro nikad dovoljno rama za bazicni rad nista ga specijalno ne mucim ko sto znam, Gui mi je super manje clusterfuck i saren ko na nekim samsung fonovima logicniji. Jednom je flashovan skoro room (i menjana naduvana baterija) jos pride pa je brzi no fabricki room iz mts-a najvise sam zadovoljan pored navedenog zvucnim izlazom za sluske koji je odlican testiran i sa fabrickim sluskama koje su iznenadjujuce ok kao i 3rd party in ear i sa natec genesis h11 na svim je super zvucao.
I samim trajanjem baterije koja za android sasvim pristojno po 2 dana malo tezeg cimanja u smislu wifi i aktivnosti ekrana.
Sony Xperia ZR iz 2013. godine. Zamerku mogu da stavim samo na ne baš glasan zvučnik. Nekom bi možda zasmetala i kamera, ali koristim digitalni SLR, tako da ... Sam rad telefona je savršenstvo. Nikad zabagovao, nikad usporio, nikad restartovan, osim posle update-a ... Trenutni up-time 13084:31:06.
Prief Lirator
9.3.2017, 0:45
@Aibo, mislim da si preskočio LG koji je vjerovatno jedan od češće korištenih brendova kod nas. :)
Ja koristim Nexus 5, ali sam glasao za Google, jer ga je LG samo sastavio, a Google je zaslužan za odličan softver, koji je njegova najveća vrlina.
Smrtonosna Šorka
9.3.2017, 1:11
Lumia 640 ds, moj prvi smartphone. Možda uskoro bude zamena za neki android.
malo blesav
9.3.2017, 8:06
Ne mogu da vjerujem da nisi stavio LG :D
Oukitel K10000 iliti drugi proizvodjaci :D
Oukitel K10000 iliti drugi proizvodjaci :D
10 000 mAh baterija Jbt mislio sam da su neki Xiaomi i Dogee modeli zajbali sve po baterijama tome al ovo. :to_care:
Sve sto meni treba kao nomofobu :)
A 380g me odusevljava, kao i cena, bez trunke sarkazma :)
Inace, da sada Samsung napravi identican fon... doslovno identican, ljudi bi navalili da kupe za 1500e. Zapravo ne razumem sto to ne urade :)
Aibo izgleda ne gotivi LG pa im se ovako sveti :)
LG K8 dual ovde, zavrsava posao, malo su kameru skrnavo uradili i ima manjak memorije (8GB) al inace je sasvim ok.
LG Nexus 5X, sad ce godinu dana
@Aibo, mislim da si preskočio LG koji je vjerovatno jedan od češće korištenih brendova kod nas. :)
Ja koristim Nexus 5, ali sam glasao za Google, jer ga je LG samo sastavio, a Google je zaslužan za odličan softver, koji je njegova najveća vrlina.
Ljudi, izvinjavam se. LG je greškom ispao iz liste. Zapravo je bio na trećem mestu dok sam je kreirao i nemam pojma kuda je nestao. :paranoia: Nažalost, sistem glasanja je vrlo ograničen i trenutno ne mogu da editujem polja. :nov_mad2: Bačeno je na dnevni red kod viših sila pa se nadam da će neko od admina uskoro pomoći da greška bude ispravljena.
Sony Xperia Z3 Compact, vrhunski kompaktni telefon! Brzina, fluidnost, baterija, kamera, ekran, zvuk, cist android, sveee...
Note 3 sa sistemom Note 7. :qliranje:
MARE GSX R
9.3.2017, 23:14
Lg optimus l9 i nokia n 95 8 gb brand new... :P ;)
Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока
Lenovo Vibe P1m skoro godinu dana i prezadovoljan sam :)
Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
malo blesav
10.3.2017, 8:01
LG G2, još uvijek sasvim pristojan telefon,iako je star nekoliko godina. Verovatno ću ga uskoro menjati za nexus 6p ili tako nešto
Nexus 6P i prezadovoljan! Odlicne fotke, super video, nenormalno brz telefon. Jedina mana mu je sto je malo klizav. Ali ako hoces premium telefon, premium materiale (metal) mora da trpi negde... Zato Supcase resava problem.
A to sto neki pricaju za bateriju, da je losa, kratko traje, gasi se ispod 50%, nikad se nisam susreo s tim problemom. Ni na Zlatiboru na -17 nije bilo problema.
Bryan Fury
10.3.2017, 11:14
Microsoft Lumia 640 LTE (Win 10). Kamera osrednja, ostatak radi posao bez problema.
Samsung Note 3 N9005,prelep super AMOLED ekran od 5.7,32gb interna. Odlicna baterija(2 dana) kad se koristi skrominije (telefoniranje 2h i po koja izaberi chat app ),a kad se legne 1 dan. Solidna kamera zadnja,prilicno losa prednja (samo 2mpx) i to je to.
LG Spirit LTE Ali ću verovatno do leta uzeti novi.Inače multitasking nula,kamera nula.
andrej1989
10.3.2017, 22:22
Sony Xperia Z3 - vrh dizajn i performanse, ne planiram menjanje telefona u dogledno vreme.
LG G3 3/32 zamjenio je Samsung S6.
Glavna prednost je amoled displej i oflicna kamera. Sto se tice baterije tuda su nedje, izgura radni dan. Jedina mana je nedostatak slota za memorijsku karticu tako da sam ogranicen na 32gb, to jest na nekih 25GB prostora.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ale[x]andar
20.3.2017, 10:15
I posle 10 godina ako ne i vise, konacno imam jedan pristojan telefon.
Poslednji put sam imao ok telefon davne 2007, Nokia 6288, koju su mi ukrali posle tacno 30 dana koriscenja :facepalm.
Uzeo sam Samsung Galaxy s7 na popustu.
Posle Samsunga GT-I8730, ovo je... ja ne znam... Ne mogu da opisem. Imam ga 2. dan danas i ne prestajem da se cudim i divim.
Nisam neko ko se mnogo razume u telefone, al' ovde i ne moras biti strucnjak da bi rekao da se radi o 'zmaj' telefonu.
Znaci ekran je neverovatno dobar, toliko su zivopisne boje. Otvara sve u milisekundi, znaci ne mogu da verujem. :eek:
Baterija mi izgura dan i po, ali to je zato sto nemam bas puno vremena.
Kontam da bi mogla da izgura radni dan sa nekim duzem koriscenjem ekrana, barem par meseci dok je nov..
Ne znam, prezadovoljan sam. Samo reci hvale.
LG Spirit, vrlo sam zadovoljan.
andar;2130299']I posle 10 godina ako ne i vise, konacno imam jedan pristojan telefon.
Poslednji put sam imao ok telefon davne 2007, Nokia 6288, koju su mi ukrali posle tacno 30 dana koriscenja :facepalm.
Uzeo sam Samsung Galaxy s7 na popustu.
Posle Samsunga GT-I8730, ovo je... ja ne znam... Ne mogu da opisem. Imam ga 2. dan danas i ne prestajem da se cudim i divim.
Nisam neko ko se mnogo razume u telefone, al' ovde i ne moras biti strucnjak da bi rekao da se radi o 'zmaj' telefonu.
Znaci ekran je neverovatno dobar, toliko su zivopisne boje. Otvara sve u milisekundi, znaci ne mogu da verujem. :eek:
Baterija mi izgura dan i po, ali to je zato sto nemam bas puno vremena.
Kontam da bi mogla da izgura radni dan sa nekim duzem koriscenjem ekrana, barem par meseci dok je nov..
Ne znam, prezadovoljan sam. Samo reci hvale.
Hehe, što volim da pročitam ovako iskreno prenesen utisak. Sa 4 god starog mid-range androida na aktuelni flagship - mogu zamisliti tvoje oduševljenje. :) A da vidiš tek šoka kada posle par meseci korišćenja novog telefona ponovo uzmeš u ruke stari... ma to kao da iz inata neće da radi brže i ne sluša tvoje komande, kao mrtav konj, prosto se zapitaš "kako sam ja ovo koristio uopšte". :D
Ale[x]andar
21.3.2017, 0:59
ÙMa joj, sta par meseci. Danas kad sam dosao sa posla uzeo bas stari fon da vidim bas koliko je razlika velika u brzini... Otvori mi viber instant kad dotaknem ikonicu, posaljem i poruku a na starom jos dolazi sebi aplikacija. Znas kad na pauzi uzmem otvaram aplikacije i zatvaram samo da bi se cudio kako dobro radi :D
Jedno pitanje iako ne bi trebalo biti postavljeno u ovom delu foruma. Naime, u telefonu ima podosta preinstaliranih aplikacija poput microsoft ofice paketa, whats up (da se razumemo, ova aplikacija mi je bolja od vibera, nekako prijatnija za oko i prakticnija al niko ne koristi to od mojih kontakata), instagrama i slicno koje necu koristit.. Pa sam se pitao da li je bezbedno disejblovati te built in aplikacije da ne trose bateriju bzvz.? Dobijem kao notifikaciju onu kao da disejblovsnjem tih built in app mogu izazvati neke bagove islicno
water wizard
21.3.2017, 1:02
moraš da rotuješ telefon da bi brisao te default aplikacije
Ja imam neki huawei sad će skoro 2 godine uzet na ugovor tokom neke akcije quad core 1gb, 4g nije ni mnogo veliki pretplata 900 din i plus sam platio 1000 din kad sam ga uzeo, sad kad mi istekne ugovor na leto jedino zbog kamere bih ga možda menjao 5mpx 720p, baterija traje po 6 dana, dobro nisam od onih koji ne ispuštaju telefon ali opet
Evo ga http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_y550-6676.php
Ako ih ne koristiš možeš da disable-uješ slobodno. Svejedno se enable-uju ponovo očas posla ako ti zatrebaju.
M$ Lumia 640 LTE, konstanto lutam izmedju androida i windowsa, evo ponovo se vratih windowsu, iako su im sanse za opstanak na trzistu premale. Ali eto, malo windows, pa kad mi dosadi, prodam na kupujem prodajem, pa kupim android i tako na svaka 3 meseca.
Moto G prve generacije, evo ima već 2 i po godine kako šljaka da kucnem u drvo. Furam CM 13 na njemu, sad ću neki dan da mu roknem LineageOS 14.1 da ga osvežim malo.
Baterija mi je naravno dosta slabija nego kad je bio nov i generalno radi lošije jer kontam da su eMMC ćelije dosta upisa pretrpele obzirom na to da je u pitanju varijanta sa 8GB memorije a ja sam ga dobro izmaltretirao ali obzirom na to da je plaćen 150e nov još tada odlično sam prošao - i dalje ima jako dobar HD IPS ekran sa visokim PPI što je tek od skoro postao standard za lower i mid range telefone, dobijao sam apdejtove dovoljno dugo, sada imam i nezvaničnu podršku od strane zajednice, telefon je pretrpeo fizičko maltretiranje, dimenzije su mu taman za jednu normalnu ljudsku šaku...
Jedino što bih ovom telefonu dao je bolja kamera i microSD slot i ne bih morao da ga menjam još 2 godine što se mene tiče, bacanje para na telefone je po meni potpuno besmisleno. Ljudi to više tretiraju kao statusni simbol danas. Sada imamo na sve strane telefone od 200e koji rade kao sat, nude dovoljno dobre kamere, novije verzije Androida, većinom imaju HD IPS panele... Ne vidim smisao u kupovini uređaja od 500+ eura osim ko ima novca za bacanje.
Pinstripe
25.3.2017, 13:22
Gigabyte GSmart F180. Bez zezanja.
Nutsbre@ker
25.3.2017, 22:15
Huawei honor 7 m na ugovor u Lelenoru. Ali moram priznati da sam prezadovoljan, jos sam mu ubacio i memorijsku od gb. Posle ravno godinu dana koriscenja leti kao i prvog dana.
Alcatel Idol 3 5.5 inca, za 145 eura nov kupljen ja sam vrlo zadovoljan
Prief Lirator
5.4.2017, 21:21
Xiaomi vođstvo na anketi me je prijatno iznenadilo. :aplauz:
I mene. Tipovao sam da će Samsung, Huawei i Xiaomi da budu na prva 3 mesta tim redosledom.
Mada, mali nam je uzorak i dalje, prvo glasaju najredovniji članovi a Xiaomi je puno preporučivan zadnjih godinu dana. Verujem da će Samsung i Huawei da se izdvoje do kraja godine.
Čudno mi je da i dalje nemamo ni jedan LeTv, i njih je par vlasnika toplo preporučivalo više puta... Slaba nam je izlaznost izgleda. :D
Xiaomi Mi4 i Nokia 808PV!
https://c1.staticflickr.com/3/2944/33007435683_1052001ed2.jpg (https://flic.kr/p/ShKJEF)
https://c1.staticflickr.com/1/635/33266341932_5f1c8ef320.jpg (https://flic.kr/p/SFCGtw)
Fotografisani jedan drugim, fotke iz ovog i proslog meseca. Mi4 imam skoro godinu dana, a 808 od januara 2014.
Poz društvo, nije me bilo odavno.
Sony expiria E4. Skoro 2god star. Šta da kažem, bolje preskočiti budžet telefone jakih btendova, ne vrede pišljive pare, bolje uzeti slabiji brend sa dobrim karakteristikama. Imam i wiko rainbow, radi kao sat već skoro godinu dana. Odličan ekran, dobar softver, za nezahtevne korisnike odličan.
Trenutno Huawei Y5II uz ugovor u Vipu. Zadovoljan sam veoma, radi sa 2 kartice fino. Pre toga sam dugo imao Galaxy S Duos. Prvi smartfon Galaxy Y kupljen davne 2011 i jos uvek radi. :) Saka mi raste proporcionalno svake 2 godine (3", 4", 5").
Redmi Note 4, od pre mesec/dva.
Veoma sam zadovoljan, radi sve sto treba brzo i zasad nisam imao nikavih bitnijih problema (osim famoznog deep-sleep baga, koji mi licno nije katastrofalan). Kamera pravi sasvim pristojne fotke ako se malo potrudis, radi kao munja, MIUI nisam koristio dugo (ne znam ja bez app drawera), ali sam telefon kao telefon je odlican. Imajuci u vidu ostale iz njihove ponude, kao i ostale tipa LeEco i druge "kineze", davanje para na top brendove je trenutno cist fenseraj.
^^ Možda si već i rešio, ali može i još nekome da koristi, taj bag da telefon ne ide u sleep i da troši puno baterije je izgleda povezan sa starijim 3G SIM karticama. Kažu da kada se kod operatera zameni SIM za ovaj poslednji koji podržava 4G, telefon se ponaša normalno tj. možeš da proteraš noć sa ~2% baterije kako i treba da bude. A uštedi se i preko dana itekako kada se ne koristi aktivno.
A kad pomislim da ja vučem jednu istu karticu već deceniju i da sam je dva puta krojio makazama pri čemu je zadnje krojenje išlo i malo preko pinova, dobro je da uopšte i radi. :kreza:
Dreamfall
28.4.2017, 23:05
Meizu m2 mini,koristim ga vec godinu dana i vrlo sam zadovoljan.Imao je par bliskih susreta sa plocicama u stanu i samo mu se oljustila farba sa ivice zadnje maske.Malo je losija kamera pa cu verovatno da ga menjam uskoro za neki Lenovo,Xiaomi ili Leeco :rolleyes: Najbolja stvar kod fona je Flyme UI koji je IMO skoro pa savrsen :n_klanja:
MladenIsakovic
29.4.2017, 1:00
Samsung Galaxy J5 (2016), koristim ga 4 meseca, prezadovoljan sam.
^^ Možda si već i rešio, ali može i još nekome da koristi, taj bag da telefon ne ide u sleep i da troši puno baterije je izgleda povezan sa starijim 3G SIM karticama. Kažu da kada se kod operatera zameni SIM za ovaj poslednji koji podržava 4G, telefon se ponaša normalno tj. možeš da proteraš noć sa ~2% baterije kako i treba da bude. A uštedi se i preko dana itekako kada se ne koristi aktivno.
A kad pomislim da ja vučem jednu istu karticu već deceniju i da sam je dva puta krojio makazama pri čemu je zadnje krojenje išlo i malo preko pinova, dobro je da uopšte i radi. :kreza:
Znam za soluciju, kartica mi jeste kracena, makazama :) Nikako da se setim da svratim i uzmem karticu, nekima to resava problem, a neki kazu da ga imaju i dalje, veze nemam. Dzaba je za probu, ako radi radi :)
water wizard
29.4.2017, 9:54
Y550 već skoro 2 godine uz minimalnu pretplatu 900 din u telenoru quad core 1gb ram i malo mesta u internoj memoriji, baterija drži nekoliko dana 4-5, još ću razmisliti o novom telefonu da li da uzimam kad mi istekne ugovor i ovaj mi vrši posao a neki dosta bolji su i dosta skupi još uvek
Samsung Galaxy A3 2016. Kupljen krajem prosle godine.
Kostao me isto koliko i moj stari Samsung S3 Mini kad je bio aktuelan.
Lenovo p70a, svaka preporuka, od dizajna, perfomansi do baterije od 4000mAh. Jedino kamera onako osrednja, prednja vrlo dobra.
LG Spirit LTE Ali ću verovatno do leta uzeti novi.Inače multitasking nula,kamera nula.
Nisam više mogao da izdržim i uzeo sam Huawei Honor 7 Lite :cool: Prodisah...
Za sad mi smeta samo EMUI,ali preziveću.Inače meni od ovog ne treba mnogo bolje.A koliko čujem uskoro stiže nougat.
Ubaci neki launcher. Ja kad sam uzeo fon, video da nema app drawera, seo, doziveo manji infarkt, pa instalirao Go Launcher.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ah Kamo sreće da launcher može da sredi sve,ali mi je problem više u funkcionalnosti nego kozmetici,na primer settings meni je nikakav,Gboard mi ne radi srpska latinica,lock screen neće ništa da pokazuje (ili ja još nisam skontao kako da namestim).Koliko sam čuo dosta toga će biti poboljšano u nougatu.
Od skoro pored spomenute xperie e4 koristim i Lenovo K5 ko primarni stvarno solidno zaokruzen foncic za tu cenu u nicemu me nije razocarao pogotovo odlican ram menadzment,fluidnost i dolby atmos stereo zvucnici (zvuk preko slusalica isto . Jedino bih mozda voleo da dugmici u dnu svetle
Huawei p 9 lite
nougat stigao pre jedno 2 nedelje
evo danas nosim sgh-f480i samsung. ovaj tel je cale kupio u svajcarskoj i nije ga koristio godinama a meni je ispao mob i naravno puko lcd. posto cu sutra da kupim drugi telefon, pisacu jos jedan post
A danas s7 edge
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Prodao lenovo p70 i kupio lumiu 830. Dobio, mnogo bolju kameru, bolji zvuk i glasniji, elegantniji dizajn, zamenjivost baterije(live tiles windows-glance screen). Izgubio, neverovatne perfomanse lenova, brznu, glatkocu u radu, neverovatnu bateriju(dva dana lagano), cvrstinu izrade, kvalitetniji ekran(vise aplikacija-android), led notifikaciju. Dal sam pogresio nisam ni sam siguran, sve u svemu zacin C.:boxing:
dzangrizalo
18.5.2017, 12:22
Redmi 3 Pro, za sada zadovoljan, I pored par sitnijih zamerki. Dobra baterija(punjenje na 3 dana), multitasking prosto klizi, neke sitnice koje obezbedjuje sam proizvodjac poput sopstvenog cloud servisa, UI-a, tema, foruma, itd... Dosta novih tehnologija podrzanih. Sve u svemu, iz ugla korisnika kojem su doslovno sve komunikacije preusmerene na telefon, pa ne retko u isto vreme vuce I po 4-5 aplikacija, ja jos jedino mogu da pozelim da sve ostane na ovom nivou, nista drugo.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Dve Nokie, Asha 311 i Lumia 520. Prvi mi je main telefon i sluzi za, pa pozivanje i javljanje, a Lumiu sam davno nabavio kodiranu za sitne pare i prijatno se iznenadio cenom dekodiranja :) U medjuvremenu sam joj unistio dugmad za paljenje i kameru i malo udesio ekran, mada jos uvek vrsi posao multimedia uredjaja. Sad cekam nove Nokia modele da se pojave kod nas, da odem da izmoljakam nesto, koristim prepaid VIP od kad se pojavio...
Lumia 830, nabavio bezicni punjac, sve sljaka, kamera fantazija, zvuk takodje, osetljivost ekrana odlicna, aluminijumski okvir, mreza signal ni da mrdne, wi-fi ujeda koliko dobro hvata, windows 10 ispeglan, lepo radi. Jedino baterija prosecna, sto kvari srecu. Pre nje sam imao lenovo p70a isto sjajan telefon, narocito baterija.
Redmi Note 3 Pro... perfektan za te pare. MIUI jeste malo naporan dok se ne navikneš, ali posle radi super :)
Baterija savršena... ponekad gura i preko 3 dana, što je za telefon ovih specifikacija fenomenelno :alealeee:
BlackBerry Q10 i BlackBerry Passport, a planiram da umesto ovog prvog uskoro uzmem KEYone
'ladno nema BB u ponudi gore :)
Meizu m2 trenutno, za nedelju dana stize Samsung A5 2017 :alealeee:
Odustao od samsunga, uzeo Xiaomi mi5. Telefon je brutalno dobar i za ovaj novac daleko ispred konkurencije!
Juce dobio ovaj Samsung j7 2016 ,iskreno nisam ocekivao da bude mnogo u cemu bolji od predhodnog Lenovo P1m (osim sto je svakako lepsi) jer mi je Lenovo stvarno vrhunski radio iskreno ni jednu jedinu zamerku nisam imao ,medjutim evo sad je drugi dan od kako koristim J7 i vala ne moze da se poredi prosto je u svemu brzi plus bolji ekran naravno,takodje je i mnogo laksi sam uredjaj.
Zanimljiva stvar koju sam odma primetio je da J7 kao da ima jaci radio od lenova jer ja npr u kuci nikada nisam imao LTE signal vec iskljucivo 2g sa eventualnim ispadima i 3g (1 crta) medjutim na J7 konstantno LTE i to cak 2 crtice...Uglavnom prezadovoljan!
@Edit
E da josh jedna stvar koja me je oduvala je sto se telefon ama ich ne greje, znaci sinoc sam zaseo na neki splav i opicio Mobile Legends dobrih sat i po po ovoj vrucinstini i telefon se nije ama ich zagrejao xD
Sent from my Samsung Galaxy J7 (2016) using Tapatalk
Huawei P10 Lite, uzeo ga pre nekih mesec dana pošto sam poslao Sony Xperia M4 Aqua u penziju nakon nešto više od 2 godine. Verovatno bih je još koristio da nisu osakatili verziju od 8Gb sa gomilom bloata tako da nije bilo memorije za bilo šta drugo, što me je na kraju maksimalno iziritiralo. Huawei sa druge strane radi perfektno.
Prief Lirator
24.6.2017, 19:37
Verovatno bih je još koristio da nisu osakatili verziju od 8Gb sa gomilom bloata tako da nije bilo memorije za bilo šta drugoZašto je nisi rutovao i obrisao smeće?
Ovo je stvar koju prvu treba uraditi na novom telefonu, dakle očistiti i prilagoditi sistem.
Dok je bio na Lolipopu mogao se rutovati i nešto od smeća se brisalo, ali je sistem i dalje pojeo ogroman deo memorije. Drugo, App2SD na 64 bitnom Andoridu baš ne radi idealno (nisu se mogli linkovati lib i dex fajlovi kod većine aplikacija), tako da je neminovno došlo do nestanka slobodnog prostora veoma brzo. Po apdejtu na Marshmallow nije se više mogao rutovati (zaključan bootloader), ali se mogao naterati da koristi adoptable storage, koji opet baš nije bio sjajan jer se neke aplikacije mogu prebaciti na adoptable storage, a neke ne, što je opet dovodilo do brzog iscrpljivanja memorije.
Zaboravih da napomenem da se Snapdragon 615 greje kao šporet. Pola sata Skype video poziva ili bilo kakve banalne igrice i telefon je bio vreo.
Pre par dana sam kupio HTC desire 630, jeste da sam za te novce imao "bolje" kineze, flagship polovnjake... Al veoma sam zadovoljan, narocito zvukom, kvalitetom izrade, softverom, sense je moj favorit, perfomanse odlicne, sve trenutno otvara, zvuk u toku razgovora fantazija, 4G-Lte odlicno radi, signal jak.... Od mana bih nabrojao prosecno trajanje baterije, kamera prosecna, i prednja narocito zadnja. Lojalnost brendu je u ovom slucaju bila presudna+ 24 meseci garancija. Imao sam Htc sensation, pa HTC sensation xe, pa legendarni i odlicni htc one s, pa htc one x+ 64gb, pa htc 601 desire, pa htc desire 620g.
Dzaba sve preporuke na internetu i pohvale zadovoljnih korisnika kada ti telefon crkne nakon godinu dana korištenja. Zato ne želim da eksperimentišem. Uzimam ono što je koliko toliko pouzdano.
Pre par dana sam kupio HTC desire 630, jeste da sam za te novce imao "bolje" kineze, flagship polovnjake... Al veoma sam zadovoljan, narocito zvukom, kvalitetom izrade, softverom, sense je moj favorit, perfomanse odlicne, sve trenutno otvara, zvuk u toku razgovora fantazija, 4G-Lte odlicno radi, signal jak.... Od mana bih nabrojao prosecno trajanje baterije, kamera prosecna, i prednja narocito zadnja. Lojalnost brendu je u ovom slucaju bila presudna+ 24 meseci garancija. Imao sam Htc sensation, pa HTC sensation xe, pa legendarni i odlicni htc one s, pa htc one x+ 64gb, pa htc 601 desire, pa htc desire 620g.
HTC ima po meni najlepsi UI, ima i najbolju tastaturu, a taj 630 ima neverovatno dobar premaz na ekranu, mnogo dobar i lep osecaj koristiti i kucati na 630. Zvuk preko slusalica je TOP, a slusalice koje idu uz njega su vrhunske. Iako se ne primecuje u normalnom radu, steta je sto ima snapdragon 400 procesor, iako je modernizovan, trebali su neki jaci da ubace. U svakom slucaju, fin i pouzdan telefon, ugodan za koriscenje.
Dzaba sve preporuke na internetu i pohvale zadovoljnih korisnika kada ti telefon crkne nakon godinu dana korištenja. Zato ne želim da eksperimentišem. Uzimam ono što je koliko toliko pouzdano.
Koliko ti je telefona tacno crklo ? Od svih koje sam ja imao, crkao je jedan, i to sam ga ja licno ubio root-ovanjem i glupostima.
Ako aludiras na kineze, mislim da u danasnje vreme stvarno to vise nije argumenat. Elektronika za njih se pravi u istim fabrikama u kojima se pravi Samsung i Apple, i kineski proizvodjaci su odavno prevazisli decije bolesti. Softver, doduse, ima izvesne bagove, vise nego sto sam sretao na Samsungu, recimo, ali ne znatno.
Iskren da budem meni u zivotu ni jedan jedini telefon nije crkao
AleksoBre
25.6.2017, 10:15
Mislim da sam jedini Srbin koji ima Nextbit Robin...
Mislim da sam jedini Srbin koji ima Nextbit Robin...
O kakvom telefonu je rec, evo iskren da budem, promenio sam 40 tak smartfona, preprodavao neko vreme, u toku sam sa desavanjima u tom svetu, cenama... al nikada nisam cuo za taj brend. Ako mozes, uradi mini recenziju, ili opisi nam ukratko kvalitet telefona.
AleksoBre
25.6.2017, 11:23
O kakvom telefonu je rec, evo iskren da budem, promenio sam 40 tak smartfona, preprodavao neko vreme, u toku sam sa desavanjima u tom svetu, cenama... al nikada nisam cuo za taj brend. Ako mozes, uradi mini recenziju, ili opisi nam ukratko kvalitet telefona.
Pa mislim, sveti gugl zna sve i mnogo je više obrazovan od mene, ali evo ti. Izašao je početkom 2016-e i nešto što ga čini "posebnim", ali što ja mislim da je samo za marketing je to što telefon dolazi uz 100GB cloud storage-a i dovoljno je pametan da primeti kada korisnik ne koristi neke aplikacije i tada ih backup-uje na cloud, a izbriše sa interne memorije telefona. Inače dolazi sa 32GB memorije od kojih je oko 6GB već zauzeto, mada je meni i to dovoljno tako da me iskreno ne zanima sve to sa cloud-om. Ono što me je najviše privuklo su cena i specifikacije: Snapdragon 808, 3GB ram, ne katastrofalnu kameru od 13mp (81 na dxomark, ako ti to nešto znači), odlićan skener za otisak prsta sa desne strane, 1080p ekran od 5.2 inča, dva prednja zvučnika, bateriju od 2680 mah, i trenutno ima android 7.1.1, a rekli su da će podršku da prekinu početkom 2018-e tako da je ovo verovatno poslednji update, a sve to za nekih $180 naravno u Americi. A i uradio je MKB recenziju, tako da ne može da omane.
Prief Lirator
25.6.2017, 12:09
Zanimljiv telefon, ja sam davno gledao tu recenziju gospodina Markiza Braunlija: https://www.youtube.com/watch?v=O6aSIa1sk6g
Na početku je bio skup ali onda mu je pala cijena, a taj cloud backup ima pun potencijal samo ako se ima puno gigabajta mobilnog neta.
AleksoBre
25.6.2017, 12:38
Moze da se stavi u podešavanjima da se backup-uje samo kada je telefon priključen na wifi mrežu, tako da ne može sam da napravi račun zbog potrošenog interneta.
MilanBursac
5.7.2017, 21:29
Pozz
Koristim LG G5 skoro godinu dana , sve pohvale , kad se naviknete na dve kamere uzivanje :D:D:D
Presao na Honor 8 lite. Telefon kad ga vidite isti kao Honor 7 lite ili Honor 8 osim sto H8 ima dve kamere. Brz, fluidan, ekran kristalno cist, metalna ledja, pa je malo tezi nego Alcatel Idol X. Kamera 2.2 otvor blende. Sjajne obe danju na suncu, nocu imaju suma. Ipak je srednji segment, ne treba od ni jednog proizvodjaca ocekivati cuda do 300€. Kamera ima mnogo modova za slikanje. Leti sve od aplikacija. Igrice nisam igrao i izbrisao sam Asphalt nitro, spider man i jos neke dve gluposti. 3 gb RAM, cpu 4x2.1&4x1.7, Kirin 655, EMUI 5.0, Nougat 7.0, ugradjeno 16gb, slobodno 7gb. Full HD ekran, 3000 mAH. Dual sim je sto je jedini minus. Nadam se da ce doci update na EMUI 5.1 i bar da Nougat izdrži do kraja ako ne dobije i Android 8.
Mora da pohvalim i moj bivši Alcatel Idol X. Sjajno je odradjivao posao 3 i po godine. Sam sam ubacio Kitkat 4.4.2, jer gospoda iz Alcatela nisu ni jedan update pustili. On je u 2013. bio bum sa 2gb RAM, 5.0 ekran, full HD, 2000 mah, 1.5 cpu, cipset mt6589.
srđan obradović
7.7.2017, 14:08
Piše sve u potpisu. Godinu i devet meseci. Šta je sledeće ne znam. Touchscreen koristim 6 godina i i dalje ga mrzim kao prvog dana, a pri tome ogromne cigletine. Taj trend mi se nikako ne sviđa, a sw mi je ok, čak i Android bih progutao da je manji i bez touch-a.
sent from wp10 L532ds
OWERKLOKER
12.7.2017, 8:33
S7 vec neko vreme a izgleda da ce se i zadrzati malo duze. :)
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Presao sa Note 4 na iPhone 7 plus. Generalno zadovoljan. Aplikacije, koje postoje na oba OS, rade malo tecnije i pouzdanije. Baterija vuce dva dana (kao i na Note 4).
Smorilo me nagadjanje da li ce najnoviji Android izaci za moj telefon, ili ne. Cekas Google da izbaci novi Android, pa cekas Samsung da izbaci svoju verziju doticnog Androida, pa mob provajder da udari svoj glanc... Nek' se teraju...
Za ovaj ciklus, ostaje iPhone.
Nikad necu razumeti to iscekavanje novog sistema cemu to? Vecina stvari koje radis rade isto od 2.3 do 7.0 , sa druge strane iscekavas 7.0 a prelazis na ios koji i dalje nema pola mogucnosti koje je Android imao pre 10 godina
Prief Lirator
18.7.2017, 9:37
I ja baš htjedoh napisati.
Od 6.0 do 7.0 i novog 8.0 se ništa značajno nije promijenilo, a apdejti samo mogu za*ebati stvar.
Nikad necu razumeti to iscekavanje novog sistema cemu to? Vecina stvari koje radis rade isto od 2.3 do 7.0 , sa druge strane iscekavas 7.0 a prelazis na ios koji i dalje nema pola mogucnosti koje je Android imao pre 10 godina
I ja baš htjedoh napisati.
Od 6.0 do 7.0 i novog 8.0 se ništa značajno nije promijenilo, a apdejti samo mogu za*ebati stvar.
Optimizacija i sigurnost. Sav software, koji imam, teram na najsvežijim verzijama.
I android, i ios koristim dugi niz godina. Svestan sam prednosti i mana oba sistema. Trenutno mi ios više odgovara (na telefonu).
Prief Lirator
18.7.2017, 16:40
Između 6.0 i 7.0 je neprimijetna razlika po pitanju optimizacije i sigurnosti.
Zapravo optimizacija i performanse će vjerovatno biti bolje na 6.0 jer se proizvođači ne trude puno oko starijih uređaja.
Sigurnost takođe ne može biti drastično lošija na starijoj verziji, osim u slučaju postojanja neke kritične rupe.
Dakle, sve je to teorija, da ne kažem šuplja priča, ništa konkretno se ne gubi na starijim verzijama, osim ako je u pitanju Jelly Bean ili još starija verzija.
Taj fazon a i imao sam (a verujem i drugi) uzasna iskustva sa upadte_om na par uredjaja, secam se ko juce da je bilo...
Android sa 2.3 na 4.0.3 telefon postao neupotrebljiv
Iphone sa fabrickog (kojie bese lol) na opet neki novi IOS telefon poceo da zabada i koci ko sumanut takodje neupotrbljiv
Cak i na kompu koliko mi je komp postao uzasan od mrtvog windows 10 da sam morao vratiti win7 inace bih ga razbio maljem lol
Sad kad uzmem Lenovo Vibe P1m sa 5.1 i ovaj Samsung J7 2016 sa 6.0.1 u principu to je to osim sto naravno Samsung firca brze zbog jaceg hardwer_a
Ja se drzim one stare dobre sto se nije pokvarilo nemoj popravljati :kreza:
@c64 Zanimljivo. Ja sam android terao od 1.5, pa nadalje (na različitim telefonima), nisam imao problem sa updateovanjem. HTC, pa Samsung.
iOS, ista priča. Od iPad 2, pa nadalje. Kad god izađe update, koji dotični uređaj podržava, nisam imao problema.
Ja sam imao taj problem na ZTE i Huawei al kazem davno i bejase cheapo modeli a iphone mislim da je bio 4 al nemoj me drzati za rec jer sam ga imao svega desetak dana onda sam ga poklonio drugu
Ja sam na Alcatel Idol X imao 4.2.2 i sam flesovao Kitkat 4.4.2, jer nije bilo ni jednog OTA. Mob je poceo da koci samo na aplikacijama društvenih mreža i neta. Treba mu par sekundi da ucita slike, stranice. Ostalo moze jos da gura.
Mislim da se stvar komplikuje ako se u telefonu nalazi egzotican ciset. Ja sam velikih problema imao sa LG Optimus 4xHD kada je sa IC 4.0.3 presao na JB 4.1.2,iz updatea u updatea aplikacija je poceo sve vise da brljavi do te mere da sam poceo da ga izbegavam da ga koristim kao "pametni telefon"> Nisam imao srece sa modovanjima tegra 3 i njenih 4+1 cip. naravno stvar koja nije pomagala je tesko modifikovani home scr LG optimus sistem koji je od 1gb memorije davao svega 150mb i uzasno kocenje aplikacije i stucanje telefona.
Po vrelim danima teleon je redukovao osvetljenje ekrana i limitirao fukcije telefona....
Od sad izbegavam sve egzoticne cisete poput exynosa,kirin jer nsiam siguran kaku ce optimizaciju SOCa proizvodjac izvrsiti u narednim verzijama androida i njegovog skina na njemu.
Bice da je taj telefon imao gresku ,trebao si ga reklamirati ^
Od danas prinova.
Pored Mi4 LTE stigao Mi MAX 2
https://farm5.staticflickr.com/4384/35558260773_3156ba47f4_z.jpg (https://flic.kr/p/Wbao6B)
https://farm5.staticflickr.com/4351/36325920296_fc3217c01f_z.jpg (https://flic.kr/p/XkZQwC)
Okruglo mesec dana sam ga cekao. OK prosla carina. ( 10 dana bio na carini)
http://i.imgur.com/SPOFNOml.jpg (http://imgur.com/SPOFNOm)
Prief Lirator
5.8.2017, 17:34
Vidi to, kod vas u Srbiji piše "dažbina" na zvaničnom dokumentu. :D
Ja sam kontao da je to nezvanična turska riječ koju svi koristimo, ali nisam očekivao da se koristi na zvaničnim dokumentima.
Pored Mi4 LTE stigao Mi MAX 2
Očigledno si Xiaomi ljubitelj, svaka čast.
Zanima me kako ti odgovara Mi Max-ova veličina u ruci, kako ga koristiš i kako ga nosiš?
............
Zanima me kako ti odgovara Mi Max-ova veličina u ruci, kako ga koristiš i kako ga nosiš?
Treba mi veliki ekran zbog aplikacije za dron i masine u firmi. Ovo je nesto sto mi njpribliznije odgovara potrebama ( nisam trazio da bude iskljucivo Xiaomi). Pokusao sam ovde u SRB da kupim obican MAX ali prosto nije bilo postenog prodavca i realnih cena. Porucio sam MAX 2 posle popusta koji su bili 28 juna...
Nosim ga u torbici. U ruci lezi kao telefon i izgleda kao telefon. Nekim cudorm baratm sa njim isto kao sa Mate 7, sasvim ok. Izgleda skupo. Izgleda kvalitetno (i jeste), izgleda elegantno. Mogu dosta stvari da odradim i jednom rukom. Ali klizi, prosto ima taj Iphone svileni osecaj stim sto je veci i tezi pa nije tako strasno. Tako da case koji sam kupio nije bash nesto posto je i on u tom fazonu... Gledam da porucim ipak nesto sa boljim gripom.:)
Koju aplikaciju koristis za mi4 always on display-glance screen?
Jel si to win 10 sibnuo na mi4?
Imas brdo aplikacija za to na Google Play,mada dosta telefona ima i sistemski
Imas brdo aplikacija za to na Google Play,mada dosta telefona ima i sistemski
Preporuka? Dal prave probleme, tipa senke na displeju(na amoled burn in), fleke..
Davno bese ne mogu da se setim da me ubijes,koristio sam odprilike mozda mesec dana cisto da vidim kako radi (nisam primetio bilo kakve probleme) i obrisao, vidi https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomer.alwayson ima dobru ocenu
Koju aplikaciju koristis za mi4 always on display-glance screen?
Jel si to win 10 sibnuo na mi4?
heh ima gomila ali sve su bzv uglavnom. Ja koristim "glance plus" app free varijantu sa store-a. Da bi dobro radila moras da joj das posebne dozvole i da dozvolis da uvek radi i pali se na startup-u. (ne treba rootovan telefon) Drugo, nije uvek ukljucena vec sam podesio da se ukljucuje posle dva kratka maha iznad ekrana ( ili ti jednom kad se izvuce iz dzepa, bukvalno predjem prstom ruke (palcem) kojom drzim fon i radi). Da bi to radilo brzo i efikasno (brze i bolje nego na Lumijama) na MI4 potrebna je jos jedna app, Wakelock i to posebna za Mi4 i to podesena na partial. I njoj moraju da se dodele posebna prava, da bude uvek ukljucena i da se pali na startup-u. Wakelock ne znam da li treb na drugim telefonima ali na Snapdragon 801 uglavnom treba.
Sa Glance plus app automatski imam i glance i dtw jer cim se ukljuci glance odmah moze i dtw. Ja tako peglam vec evo godinu dana. Taster za otkljucavnje ne koristim, a glance radi isto kao i na Lumiji, a po meni i bolje, lepsa su obavestenja i brze je...
Tolko od mene ovde soryy za off.:o
Mislim da je adekvatno postaviti ovo pitanje ovde umesto otvaranja teme,da ne bude samo nabrajanje mobilnih,vec i razne analize i primeri,opet u kontekstu mobilnog koji se koristi,odnosno koji se zeli koristiti-nesto kao prethodni postovi.
Imam taj obicaj da sve analiziram 50-tak puta,a onda dodje nova opcija i opet,pa tako sve dalje i vise,i tome nema kraja...:) Tu mi treba mala pomoc. Morao bih uzeti novi fon jer vec dugo vremena koristim stari (ali u dobrom stanju jos,sa nekim detaljima i funkcijama koje su u rangu sa novim,a mozda i bolje) N8 i to ljubicasti (da ne kazem pink),sad i nema futrole i sl., za taj model.
Hteo sam Xiaomi,ali dok sam se predomisljao i otezao sad nema Note 3 pro modela,a MI5 i 5s imaju dobre karakteristike,ali nemaju radio,audio nije neki,kako se cini...
Cesto slusam radio i muziku,audio kvalitet mi je jako vazan,sa slusalicama (kao i sluske same) takodje,jos vaznija kamera,a ako je moguce i detalji za bolji i laksi rad,neke "cool sitnice" itd.
Opet,da nije 500e.
Opcije su mi-Lenovo P2,Asus Zenfone 3 (ali 552KL verzija), imam duze vreme u vidu i Huawei Y6II (ili Honor holly 3) koji je dosta jeftin ,a dosta dobar,sa dobrim funkcijama-nesto kao "sve u jedan".
Lenovo ima relativno dobru kameru,ali ne super,audio jeste super,mislim da je dual.sim,cena nije losa,ponuda u radnjama jeste losa,ali ok-naci ce se. Asus model ima bolju kameru,dual sim,audio dobar,generalno je bolji,a otprilike u tom rangu-cena skuplja skoro duplo (u Gigatronu ,recimo). Takodje Moto G4 plus,dolazi u obzir mozda. Mozda Xiaomi Note 4,ali ne verujem,ostali imaju bolje karakteristike rekao bih.
Ovaj Huawei mi se svidja,ako neko zna nesto vise "iz prve ruke" mogao bi reci jer ima dosta dobrih karakteristika,a i dosta "fazona" za poboljsavanje-sto su iskusni korisnici provalili,ima na yt dosta video klipova o tom mobu.a ima ga u Huawei radnji, kako pise u mob.svet listingu prodavnica. Nije skup,a dosta dobar za tu cenu.
Prief Lirator
19.8.2017, 11:12
N8 i to ljubicastiNe zna se je li gore što koristiš primitivni Symbian telefon u doba Androida i iOS-a, ili što je pederske boje. :D
Ja bih ti preporučio Xiaomi, puno nudi za malo novca, ili Moto G4 Plus, čist i optimizovan Android, zavisi da li preferiraš čisti Android ili multifunkcionalni MIUI (kod Xiaomi).
Imam mi5 i audio quality je fantastican. Kamera 16mpx, OIS, 4k snimanje. Dobra baterija+ brzo punjenje. Jedina mana je sto su ledja od stakla i mnogo klize, pa je bilo koji case preporucljiv.
^^Nema FM i mora da dokupi sluske ako nema jer od N8 ne rade na Xiaomiju
nikola1ns
20.8.2017, 14:43
I meni je boja bila u pocetku problem,ali kad se realno pogleda to je najmanje vazno-povrsno gledas na stvari,posebno vazne stvari. Inace,jos uvek mu je zvuk relativno najbolji,a kamera koja je nekad vazila za najbolju jos uvek parira,ako nije i bolja od mnogih Androida sa cenama. Eto,makar to je ok. Sa slusalicama je zvuk odlican,to je stvarno vazno,a sluske mozes i zakaciti,pa nece "leteti" mikrofon i zica na sve strane,tu je taster i mic-to je ,recimo,"cool detalj" koji sam pomenuo u postu.
Darac,odlican predlog,imam ga u vidu,ali nema radio. Opet,i dalje je u opciji-zaista dobar ,a povoljan. Znas li nesto vise o ovom Huawei Y6II-nije toliko "poznat",a po svim recenzijama i misljenjima korisnika generalno dobar.Procesor i verzija Androida nesto slabiji,ali ipak nema problema u radu-nije to toliki problem kad je "sve u jedan" mobilni,sa svim funkcijama i opcijama,a generalno bez neke vece zamerke-neki kompromis se tada mora napraviti...
Cim uhvatim slobodno moram u BG,u Uscu je Huawei prodavnica,pa da vidim iz prve ruke Y6II,jer u svim radnjama je compact model,sto malo njih i kaze/napise,a to nije isto-nesto kao lite verzija tog modela,slabiji je u svakom smislu.
Nasao sam Lenovo Z90 Vibe shot,na vecem popustu-kad se pogleda radnja,covek se jos zapita zasto,da nije neka "off serija"...:) . Dobre karakteristike,ne najbolje trajanje baterije i vreme koriscenja,navodno ni audio nije bas super,sa slusalicama posebno,prema GSM areni. Cini se da je fon "upakovan" oko fotoaparata,mada generalno nije los,sad za gomilu detalja i funkcija-takve su,kako kome odgovara,ali je dobra cena.
Mozda smesno pitanje,ali koja je fora Google play music,kad neki nema svoj music player -moze li tu da se formira playlista ili se se samo skida sa googla sto se moze,odnosno sta je slobodno?
Nisam sreo Huawei da ima dobar zvuk. Probao p8 lite,p9lite,p10lite,y625,g620s i par jeftinijih modela. Ako mozes,isprobaj taj pre kupovine.Ok je taj huawei na papiru,ali zavisi koliko ga placas,sa obzirom da je 2gb rama,16gb interne i 720p ekran.
pogledaj moto g4/g4 plus, ima radio i kvalitetan zvuk.
Sto se google play music tice,moze da se koristi i kao klasican plejer.A na play store imas gomilu besplatnih dobrih plejera svakako.
https://farm5.staticflickr.com/4410/36854127502_136075a57d_b.jpg (https://flic.kr/p/Y9F38q)
:D
O'šo Moto G kod ćaleta, sad se fura Xiaomi Note 4.
Moto G plaćen 150e nov pre 3 godine, najbolja kupovina ikada. Sada Note 4 za 165e - nadam se da će se pokazati dobro i da će raditi kako valja barem dve godine.
Realno, kako stvari stoje u zadnje vreme, ne postoji način naterati me da dam preko 200e za fon pored jake mid-range ponude brendova kao što je Xiaomi. Besmislica.
Pre tacno tri meseca kupio sam oukitel c3 ispunjava sve moje zahteve i dosta je bolji od predhodnog lenovo a369i .
srđan obradović
8.9.2017, 23:34
Gretel A7, 49$. Za sada radi ok, samo da izdrzi godinu dana.
Sent from my Gretel A7 using Tapatalk
Gretel A7, 49$. Za sada radi ok, samo da izdrzi godinu dana.
Sent from my Gretel A7 using Tapatalk
Molim te napravi review i uslikaj par fotki sa njim, ja bih ga sebi kupio jer mi treba dualsim za male pare. Hvala puno
Planirao sam da uzmem S8 ili U11(preskup) ali sam se ipak odlucio za G6 Platinum.
https://farm5.staticflickr.com/4423/36979423262_791474cf59_b.jpg (https://flic.kr/p/YkKdc9)
Moram da kazem da me je na prvu telefon odusevio. Kratko sam ga koristio ali zaista odlicno izgleda i jako kvalitetno je uradjen. Ocekivao sam da sa 5.7" bude veci i nezgrapan ali telefon me vec nakon par minuta demantovao, najverovatnije na sve ovo utice 18:9 odnos stranica/bazeli ili se ja lagano navikavam na 5.5"+. :kreza:. Sam ekran jako kvalitetan.
Uskoro jos utisaka i fotke u temi. :D
https://farm5.staticflickr.com/4410/36854127502_136075a57d_b.jpg (https://flic.kr/p/Y9F38q)
:DKakva je stara/nova Nokijica? :)
Sent from my C5 using Tapatalk
Kakva je stara/nova Nokijica? :)
Sent from my C5 using Tapatalk
Ok je za poruke i pozive. :D Sluzi mi kao sekundarni telefon. Ima i par zanimljivih aplikacija tipa weather, FB, twitter... i novu zmijicu.
Ono sto je najbitnije baterija ja ODLICNA. Ali se telefon puni oko 2:30-3h. Spor punjac...
iPhone 7 trenutno ali mi je zelja da probam Google Pixel i Xiaomi Mix
srđan obradović
22.9.2017, 16:21
Molim te napravi review i uslikaj par fotki sa njim, ja bih ga sebi kupio jer mi treba dualsim za male pare. Hvala puno
Jao, druža, ja ga z..... Imao neke sitne bagove, tipa da mu senzori blizine i osvetljenja ponekad ne rade, ali ništa ozbiljno. Međutim, đavo mi ne da mira i ja se obratim kinezima i ljebazna dama (to ja volim da mislim:)))) mi pošalje linkove za flashovanje. Uspem ja nekako da ga flashujem, ali naravno nisam stručnjak pa ga usput i formatiram i izgubim oba IMEI broja na obe kartice. Sada mi poslali ponovo neki tool za ponovno ubacivanje ali fale neki fajlovi pa ih opt čekam i tako. Mislio sam da ga rootujem, ali se plašim da ne krene ništo još gore. Baterija je bila odlična, posle flasha curi kao iz kabla. Tako sam i stari SE Tipo zeznuo i nisam se opametio.
Inače sam bio zadovoljan, baterija, dizajn, osvetljenost fernomenalna... Mora da se rastereti svih nepotrebnih sinhronizacija i widgeta, ali u suštini dobar.
Sent from Windows 10 PC
Prief Lirator
22.9.2017, 17:27
Ne brini, lako se vrati IMEI na kineskim MediaTek telefonima.
Guglaj i čitaj "IMEI restore MTK device" i slično.
srđan obradović
23.9.2017, 11:28
Trodnevna avantura zavrsena jutros, uspesno vracen IMEI, tako da sada ponovo Gretel A7:)
Sent from my A7 using Tapatalk
Sony Xperia XA1 ultra. Telefon je korektan, ali mrzim android.
Glavni telefon postao S7 edge, prednosti u odnosu na predhodni su mnogo bolja baterija i prostor za SD karticu.
https://www.google.ba/search?q=g935f+silver&oq=g935f+sil&aqs=chrome.1.69i57j0l3.6999j0j7&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=7MTI5wXlxRDl1M:
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Skenderevo
23.10.2017, 1:03
LG V20. Pre njega sam imao dva Sony telefona, Z3 i Z5. Z3 je fantastican telefon, dok me petica i nije nesto odusevila, neznatan napredak u odnosu na prethodne telefone u seriji.
V20 je odlican telefon, ovaj mali second screen (https://www.androidcentral.com/sites/androidcentral.com/files/styles/xlarge/public/article_images/2016/10/lg-v20-silver-second-screen.jpg?itok=c11BSmhA) je neverovatno korisna stvar. A i generalno nemam zamerke na hardver i softver. Mozda jedino pozicija 3.5mm dzeka (nalazi se na donjoj, umesto na gornjoj strani telefona).
Sass Drake
24.10.2017, 20:12
Samsung Galaxy Xcover 3 sa Androidom v5.1.1. Cigla se još uvijek drži u životu, a ono što mi je najčudnije je to što je na tom telefonu najbrži i najfludiniji browser Chrome i to vidno ispred Firefoxa, Samsung Internet Browser, Opera Mini i Dolphina. :confused:
Jest' da ima samo 1,5GiB RAM-a, ali za Viber, po potrebi Chrome i ostalo šljaka odlično. Jedina prednost u odnosu na Xcover 4 jeste to što može da se upotrebi kao hladno oružje. :kreza:
p10 lite 3gb ram. za sada sve korektno.
LoneWolf
25.10.2017, 13:51
iPhone 5 i LeEco X626 sa 4/32 gb i Helio X20 CPU
iPhone 5 i iPhone SE :alealeee:
iPhone 5 i iPhone SE :alealeee:
Koji po tebi ima bolju kameru?
Koji po tebi ima bolju kameru?
Ipak obicna petica :D
DiNDiNBrE
3.12.2017, 17:48
NOKIA 5 vec mesec dana, telefon ne mogu da nahvalim :D Manjak memorije je jedini problemcic, ali sam odmah kupio karticu od 64gb. Telefon radi ko zmaj.
Čekam da mi HTC isporuči HTC U11+ (http://www.htc.com/uk/smartphones/htc-u11-plus/) u decembru koji će da zameni moj verni Nexus 4. Četiri godine mukica radi bez prestanka, kao prvog dana, samo sam pre godinu dana zamenio bateriju novom originalnom.
P10 Lite od pre mesec dana
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Huawei P10 Lite je zmaj.
Posle nesrećnog LG 4g spirit, ovo je pesma.
Sad imam utisak da sve ispod P10 lite ne radi kako treba.
I na Lumiji 550 i tom LG-u i svim raznim telefonima te kategorije koje sam isprobao, postoji lag u svemu. Najgore je kod osnovnih funkcija, kontakti, pozivi, sms...Sa Huawei P10 lite sve leti bukvalno.
Pa dobro,ipak si prešao sa 1 giga RAM-a na 3 i sa najslabijeg procesora na srednju klasu.Nije to mala razlika.
Neka te dobro služi.Ja sam zadovoljan.
LG V20
Po meni odlican telefon, audio izlaz je zlo :nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita
Kamera isto super posebno kada se koristi manual mod...kome ne smeta velik telefon za nekih 330 evra koliko kosta sada mislim da ne moze bolji telefon da se uzme
Vernee mix 2
Sent from my MIX 2 using Tapatalk
Huawei P10 Lite :tapsh: Odličan :tapsh:
Presao sa s7edge na Samsung NOTE 5
Prednosti:
Veci lcd
Olovka
Bolja kamera, bar meni
Mane u odnosu na s7edge
Baterija krace traje
Nema slot za memorijsku
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
lecco cool 1, samsung galaxy 6 edge
Sa Lenovo Vibe P1m (ekran počeo da brljavi) sam prešao na Huawei Honor 8 Lite...
Stavio sam mu Nilkin scrub futrolu i panzer foliju (ili mora staklo sa ramom jer je ekran zakrivljen).
Ni jednom nije zakucao, oduševljen sam brzinom.
Kamera je odlična, ekran daje normalne/lepe boje.
Imam telefon nešto više od mesec dana, baterija drži 2 dana uz normalno korišćenje.
Još planiram da mu ubacim 32GB microSD i to je to. :D
I fingerprint radi izuzetno brzo, mnogo bolje nego što sam očekivao.
Uspešno baca sliku na Samsung smart TV putem opcije mirrorshare.
Telefon je za sada fenomenalan.
LG Optimus L5 II i Asus Fonepad 7
andrej1989
10.2.2018, 21:23
Huawei Mate 8.
Odličan telefon, zasad ne nalazim manu. Jeste možda starije generacije za 2018. godinu, ali i dalje "jede" mnoge nove telefone.
Evo ravno pola godine Samsung J7 2016 i prezadovoljan sam, ni jednu jedinu manu mu nisam nasao a drndam ga do besvesti :tapsh:
Od danas HTC desire 650, zadovoljan korisnik(za sada)...
Jos jedan prezadovoljan korisnik P10 lite. Telefon je zver....
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Ako se ne varam ovo je 2018.godina ili mi je paučina u glavi umesto mozga.
Evo stiže tema za ovu godinu a ova će u penziju. Zanimljivi rezultati na kraju:
1. Samsung
2. Huawei / Xiaomi
3. LG
Zato ove godine LG nema šanse...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.