PDA

Prikaži potpunu verziju : Preporuka za zvucnike

Svabo
5.11.2016, 20:50
Dvoumim se izmedju zvucnika Logitech Z-313 i Genius SW-G2.1 1250. Sta mislite koji su bolji a moze i neki predlog za neke druge do 50e.

pilebre
7.11.2016, 13:32
Taj genius ima prosto savrsen zvuk. Preporucujem.

p.s.Preporuka je ako biras izmedju ova dva, inace ima i boljih ali to vec nisu 50e i ako tako krenes ima da stignes do toga da kupis HiFi i pojacalo i zvucnike :)

Zato Genus.

Svabo
7.11.2016, 14:31
Narucio sam danas genius pa javljam utiske kad stigne

Marezz
8.11.2016, 21:49
Javi, nemoj da zaboravis, i mene zanima :P

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Svabo
8.11.2016, 23:08
Vazi, treba da stignu do cetvrtka ili petka
pa javljam za vikend:)

Svabo
17.11.2016, 17:29
Pre ovih zvucnika sam imao Logitech S-120 i ovih nekoliko dana koliko koristim ovaj genius zaista sam prezadovoljan zvukom, dizajnom... bas je dosta cist...

yhaker
4.1.2017, 18:08
Kakvi su ovi http://www.emmi.rs/zvu%C4%8Dnici-(20-i-21)-zvu%C4%8Dnici-20-genius-sp-hf800a-.11.html?productId=21817 ??????????

DiNDiNBrE
4.1.2017, 18:10
Ja da sam na tvom mestu uzeo bi neku polovnu Sony ili slicno mini liniju sa AUX ulazom za iste/manje pare. Svirace ti duplo bolje

ETR1
4.1.2017, 18:16
Zavisi od namene, što bi se reklo za prosečnog korisnika su dobri. Malo slušanja na jutjub, poneki film i igrice bez pojačavanja preko pola.

Picard
4.1.2017, 18:20
Ja da sam na tvom mestu uzeo bi neku polovnu Sony ili slicno mini liniju sa AUX ulazom za iste/manje pare. Svirace ti duplo bolje

+1. Bitno je da su pojačalo/risiver u mini liniji i zvučnici dobri, a CD plejer i kaset dek ... Who gives a damn.

yhaker
4.1.2017, 18:38
To zauzima mesto i nema garanciju.:D

Ja zvucnike znam da opicim do 85%. :D

Picard
4.1.2017, 18:41
Usrećićeš se onda sa bilo kojim. :D

yhaker
4.1.2017, 18:48
Negde sam video da hvale one plasticne genius gejmerske zvucnike sa skorpijom ali mi se ne uzima plastika niti 2.1.

stuki
4.1.2017, 18:52
Hvale ih svi . Ima ih i moj drugar . Ja generalno nevolim genius kao marku ali sam se prijatno iznenadio kada sam cuo zvuk .

DiNDiNBrE
4.1.2017, 19:08
Moj drugar ima one Genius sa skorpijom, jesu plastikaneri ali zvuce odlicno. Mada opet, imas raznoraznih linija koje bi oduvale bilo kakve kompjuterske zvucnike. Odes do coveka i proveris sto Picard kaze u kakvom je stanju. Kaseta i CD ako ne rade i nije neki problem. U sustini imas sve na internetu...

yhaker
5.1.2017, 15:46
Razmisljam izmedju

HF800A - 20w
http://www.nabava.net/slike/proizvodi/genius-zvucnici-sp-hf800a-20-20w_8469705c.jpeg

HF500A - 14w
http://www.nabava.net/slike/proizvodi/genius-zvucnici-sp-hf500a-20-14w_13e28904.jpeg

HF800B - 14w
http://data.zakupek.pl/test/800b/1.jpghttp://data.zakupek.pl/test/800b/4.jpg

Znaci sistem mora biti 2.0 jer mi uzemljenje nije sjajno pa mi se na jeftinijim 2.1 desavalo da mi vufer bruji.

Strider
5.1.2017, 15:57
Ne bi bilo lose da kad otopli proveris zasto to uzemljenje nije sjajno. Nije stvar u brujanju zvucnika, stvar je u tome da moze nesto vise da ode zbog toga.

Meni se prvi vise svidjaju, ali znam da Intex cini mi se pravi prilicno solidne 2.0 sisteme.

yhaker
5.1.2017, 16:03
Imao sam prilike da cujem Intex IT-155SU
http://www.itsvet.com/zvucnici_intex_it_155su-pdaa1-35.i?id=1440
jesu plasticni i ruzni ali sasvim lep zvuk.Koliko vidim nema jeftinijih 2.0 a da valjaju.
Inace i sam imam intex tastaturu kojom sam prezadovoljan.
Trebam se pozabaviti tim uzemljenjem ali to na prolece.
I meni se vise svidjaju prvi genius uz to mislim da imaju i najbolji zvuk.

Strider
5.1.2017, 16:16
Sad, ja se ne razumem, ali u svakom zvucniku koji je sposoban da reprodukuje niske tonove (bass), imas drajver koji je sposoban i da reprodukuje to brujanje. Mislim da, ako ti je problem zbog uzemljenja, cuces brujanje na bilo kojoj aktivnoj zvucnoj kutiji, tako da licno mislim da ti je svejedno da li ides na 2.0 ili 2.1 - ispravi me ako gresim.

Kada neko kaze Intex, meni bruji u glavi - stereotip jeftine i lose marke, ali vidim da se ljudi hvale, a burazer ima neke 2.1 Intex zvucnike, i iskreno, nisu losi. Nije to neki ekstra kvalitet zvuka, ali se prilicno lepo cuju. Malo smo i mi iskvareni, citamo reviewe, uzimamo skupe stvari koje realno ne mozemo ni da iskoristimo maksimalno.

yhaker
5.1.2017, 16:19
Imao sam ranije neke jeftine genius SP-K10 plastikanere i nisu brujali a sa 2 para zvucnika koji su bili 2.1 imao sam manje ili vece brujanje(Sonic Gear Enzo 500 & Eacan E 510).
E sad dal je u pitanju i sam kvalitet zvucnika...i da li je bolje uzeti neke obicne 2.0 ili ove sa basovima...nisam strucan...ni pametan.
Sto se tice intexa vidim da prave i mobilne telefone,ko zna mozda se ima malog imena krije bolji kvalitet jer moraju da se probiju napred.

ETR1
5.1.2017, 17:17
Mislim da su ti ovi prvi genius najbolji, ove druge genius ima komšija i čuju se onako, nije loše, samo moraš paziti da neko ne pritisne taj visokotonac i ne uvuče ga (uh što me to nervira). Isto mislim da je 2.1 bolji izbor i to ne onaj 2.1 što je na vuferu pojačalo pa ga moraš držati na stolu ili se zavlačiti svaki put zbog sitnice ispod stola, nego da je vufer ispod stola, a kontrola na stolu. Pre sam imala neo x-22 i stvarno je glupo kad je vufer na stolu i nije bio lep zvuk. Posle sam našla (tj. moj tata :D ) ove blueberry sw-g25 i evo već 10 i više godina ista jačina i kvalitet, snažan bas da se iznenadiš. :)

Aibo
5.1.2017, 17:29
99% PC zvučnika uopšte ne koristi uzemljenje, tj. imaju onu klasičnu viljušku i dvožilni kabal, tako da zbog čega god da su brujali teško da je zbog uzemljenja.

DiNDiNBrE
5.1.2017, 17:46
Koristim zvucnike skinute sa Packard Bell CRT monitora. Verujem da imaju bolji zvuk nego taj intex i genius.

yhaker
5.1.2017, 17:52
99% PC zvučnika uopšte ne koristi uzemljenje, tj. imaju onu klasičnu viljušku i dvožilni kabal, tako da zbog čega god da su brujali teško da je zbog uzemljenja.

Eacan sam probao kod druga i brujanje je bilo neprimetno,verovatno su takvi ali kod mene su bas brundali.Integrisana zvucna i kod mene i kod njega.

yhaker
5.1.2017, 17:54
Mislim da su ti ovi prvi genius najbolji, ove druge genius ima komšija i čuju se onako, nije loše, samo moraš paziti da neko ne pritisne taj visokotonac i ne uvuče ga (uh što me to nervira). Isto mislim da je 2.1 bolji izbor i to ne onaj 2.1 što je na vuferu pojačalo pa ga moraš držati na stolu ili se zavlačiti svaki put zbog sitnice ispod stola, nego da je vufer ispod stola, a kontrola na stolu. Pre sam imala neo x-22 i stvarno je glupo kad je vufer na stolu i nije bio lep zvuk. Posle sam našla (tj. moj tata :D ) ove blueberry sw-g25 i evo već 10 i više godina ista jačina i kvalitet, snažan bas da se iznenadiš. :)

Blueberry ima ok zvucnike.

Strider
5.1.2017, 18:01
Brujanje je najcesce vezano za nekvalitetne transformatore u zvucnicima, premda je istina da su se ljudi snalazili tako sto su dodatno uzemljavali zvucnike na, recimo, kuciste. Kako me je Aibo podsetio, vecina zvucnika ima klasicne uske utikace, koji nemaju uopste pin za uzemljenje, koji se nalaze iznad/ispod dva pina koji idu u zid, tako da to verovatno nije tvoj problem.

Pogledaj iskustva drugih, vidi jel neko imao problem sa zujanjem, i ako ga ipak bude, uvek mozes da ih reklamiras.

yhaker
5.1.2017, 18:03
Prodati su,kupac zadovoljan i sad sam u potrazi za novim.
I sad sam totalno u konfuziji.:kreza:

yhaker
5.1.2017, 22:55
Sta onda uzeti do 5 000?

DiNDiNBrE
5.1.2017, 23:33
Iskreno, za 5k nema nista "normalno" da se uzme. koliko para, toliko muzike :kreza: Ja ti rekoh sta bi ja uradio.

Picard
6.1.2017, 10:23
Nema ništa novo normalno, tako je.

Strider
6.1.2017, 12:25
Ne znam kakvi su Microlab M-200, ali su oni kako se secam nesto malo preko tvog budzeta.

Da ti posteno kazem, ako ti trebaju zvucnici i to ti je budzet, kupi neki Blueberry ili Genius jeftiniji, i slusaj. Medjutim, ako zelis dobar zvuk i bitan ti je, skupi jos para i daj na bolje zvucnike, ili kupi neku mini liniju - po meni, one se cuju fantasticno, ali nema svako mesta za njih. Racunaj na zvucnike kao na dugorocnu investiciju. Graficku ili procesor ces morati da menjas za 2-3 godine, a solidne zvucnike, pod uslovom da se ne zloupotrebljavaju (zurke i ostalo ih ubijaju) mozes da koristis barem narednih 15 godina.

Picard
6.1.2017, 13:48
A postoje i mikro-linije ...

yhaker
6.1.2017, 15:39
Da li uzeti onaj genius koji ni se dopao ili opet probati 2.1,na primer ovaj Intex

http://www.dsmarket.rs/zvucnici-2/intex-zvucnici-2.1-1950bts/flypage.tpl.html

Strider
6.1.2017, 15:59
Licno bih isao na sistem sa subwooferom. Istina da 2.0 kutije mogu da imaju odlican bas, ali to nije bas toliko cesto u nizem cenovnom rangu.

yhaker
6.1.2017, 18:58
http://www.ekupi.rs/Junglerex-Aktivni-41-zvucni-sistem-EQ-411-283535.aspx

http://www.ekupi.rs/ZVUCNICI-MS-ATMOSPHERE-51-273979.aspx

Strider
6.1.2017, 19:40
Meni su licno 5.1 ili 4.1 zvucnici glupost. Jedino gde imaju realnu vrednost je u filmovima ili igrama, ako ti je OK da igras prilicno glasno (ja preferiram slusalice za to), i sve pod uslovom da ih lepo podesis i razvuces po sobi. 2.0 kutije su odlicne za muziku i all-around upotrebu, ja vise volim 2.1 zato sto volim naglaseniji bass. Moj izbor bi bio neki 2.1 sistem.

Naglasavam, ovo je ono sto se meni svidja. Ako ti mislis da ti trebaju 4.1 ili 5.1, ili prosto hoces da ih kupis, samo udri. Nemam nikakvih iskustava sa ovim zvucnicima, ne mogu nista da ti kazem.

Ako trazis 2.1, ne bi bilo lose da pogledas Blueberry. Svi njihovi 2.1 sistemi koje sam slusao su bili prilicno dobri, a i relativno su jeftini. Uzgred, mozda i da proveris oglase... ponekad se nadju prilicno fini zvucnici.

MARE GSX R
6.1.2017, 20:06
Pa ja imam genius 6000 5.1 sistem i super su ne mogu da kazem, muzika pogotovo, filmovi jesu zanimljivi ono kada zvuk kruzi oko tebe, ali jbg i cena im nije bila mala, ali opet na tvom mestu ja bi birao neki 2,1 sistem, jos ako ide i daljinski uz njih, razvuces ih, koliko ti kablovi dozvoljavaju, daljinski u sake pustis film pa steluj kako ti odg..

Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока

helen
6.1.2017, 20:06
A postoje i mikro-linije ...

Jel može preporuka za neku?
Danas sam baš gledao neki Sony od 100e, fino mi deluje.

Imam neki JBL ipod dock, preko spdif kabla se lepo čuje, al me zanimaju mikro-linije jer ne znam ništa o njima.

Picard
6.1.2017, 20:14
Novo/polovno? Ne znam konkretno, morao bih malo da prečešljam čega ima u ponudi ... Inače, nema ničega posebno o njima da se zna, all-in-one uređaji kao i mini-linije. Neki bolji modeli imaju DAC u sebi i tako ...

yhaker
6.1.2017, 20:25
Najbitinije mi je da ne bruje.

ETR1
6.1.2017, 20:30
Pa ja imam genius 6000 5.1 sistem i super su

Iste zvučnike imamo, šta reći, za 11000 koliko su bili 2009. brutal. :)

sasa022
6.1.2017, 20:37
@yhaker

Prouci malo ground loop efekat (zatvorene petlje uzemljenja)
i vidi kako se pravi najjednostavniji Audio Ground Loop Isolator

Strider
6.1.2017, 21:26
Pa ja imam genius 6000 5.1 sistem i super su ne mogu da kazem, muzika pogotovo, filmovi jesu zanimljivi ono kada zvuk kruzi oko tebe, ali jbg i cena im nije bila mala, ali opet na tvom mestu ja bi birao neki 2,1 sistem, jos ako ide i daljinski uz njih, razvuces ih, koliko ti kablovi dozvoljavaju, daljinski u sake pustis film pa steluj kako ti odg..

Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока

Ja nemam nista protiv tih sistema, ko voli nek izvoli, ali licno nit mogu da ih postavim kako treba u sobi za uzivanje u filmu, niti mi je taj surround efekat toliko bitan. Sto se same muzike tice, mislim da ne postoji nista preko stereo, tako da je svaki zvucnik preko samo dodatni drekavac, a ne neki opipljiv dobitak.

No, ko sto rekoh - svako ima svoje potrebe i zelje. Misljenja sam da ako ti zvucnici trebaju za uzivanje u muzici (ne zurke), 2.0 ili 2.1 sistemi su sasvim dovoljni.

yhaker
6.1.2017, 21:46
Nisam napomenuo da je vufer pri dodirivanju njegove drvene kutije povecavao brum,eto sad sam se setio.:opanachke

helen
6.1.2017, 22:08
Novo/polovno? Ne znam konkretno, morao bih malo da prečešljam čega ima u ponudi ... Inače, nema ničega posebno o njima da se zna, all-in-one uređaji kao i mini-linije. Neki bolji modeli imaju DAC u sebi i tako ...

Evo, da pojasnim.

Koristim JBL On Stage 4000, povezan sa DAC-om FiiO Taishan D03K (preko Spdif kabla). Duduk sam za mini i mikro linije, pa bih hteo sa njima da poboljšam zvuk. Ako može neki konkretan model, može i polovno (100-150e).

Originalni plan je bio da uzmem neke male aktivne zvučnike (tipa Mackie CR3) al ako se sa mini tj mikro linijama može dobiti više muzike za manje para što da ne.:alealeee:

MARE GSX R
6.1.2017, 22:28
Ja nemam nista protiv tih sistema, ko voli nek izvoli, ali licno nit mogu da ih postavim kako treba u sobi za uzivanje u filmu, niti mi je taj surround efekat toliko bitan. Sto se same muzike tice, mislim da ne postoji nista preko stereo, tako da je svaki zvucnik preko samo dodatni drekavac, a ne neki opipljiv dobitak.

No, ko sto rekoh - svako ima svoje potrebe i zelje. Misljenja sam da ako ti zvucnici trebaju za uzivanje u muzici (ne zurke), 2.0 ili 2.1 sistemi su sasvim dovoljni.

Postujem, sve je stvar ukusa, ali mislim da bi se relativno brzo navikao na njih... :)

Iste zvučnike imamo, šta reći, za 11000 koliko su bili 2009. brutal. :)

Moji su malo mladji iz 2013 i kostali su nes preko 17000 :opanachke
http://www.itsvet.com/proizvod/genius-sw-hf5.1-6000/comp_tehn_speakers/41/813

Strider
6.1.2017, 23:12
Verujem da bih se navikao. Nemam ja nista protiv takvih sistema, ali smatram da mozes da dobijes bolji kvalitet za novac ako ides na 2.0 ili 2.1 sisteme. Koliko znam, ti Geniusi imaju vrlo dobar zvuk i jak bas, sto im je definitivno plus kod mene. Samo da imam 20 hiljada za zvucnike :D

MARE GSX R
6.1.2017, 23:38
Verujem da bih se navikao. Nemam ja nista protiv takvih sistema, ali smatram da mozes da dobijes bolji kvalitet za novac ako ides na 2.0 ili 2.1 sisteme. Koliko znam, ti Geniusi imaju vrlo dobar zvuk i jak bas, sto im je definitivno plus kod mene. Samo da imam 20 hiljada za zvucnike :D

Hahahaha verujem, da znas ta mi god, nekako bila manje vise pogodna, i eto hteo sam te zvucnike, pa sam ih uzeo, umesto da sam uzeo bolji komp, ludak imao sam intel pentium d... :rofl: sada sigurno ne bih dao te pare, pre bih birao neki 2.1... Stari se jbg, a racuna sve vise.... :to_care:

Strider
6.1.2017, 23:56
Cuti, ne pominji mi godine... Tek dvaes' i kusur i pocinje da me hvata nervoza, zivot ide brze nego ja :D O parama necemo da pricamo :D

DiNDiNBrE
7.1.2017, 1:41
5.1 sistem sam isprobao kod ujaka pre desetak godina kad je dao preko 300 evra za kucni bioskop (koji je koristio dva meseca) i iskreno nisam bio nesto preterano odusevljen. Najvise me je po kvalitetu zvuka odusevio Laney neki za gitaru od 30W, bocnuli smo ga u kompjuter, pustili Rammstein i osetili neverovatnu snagu iz osmice zvucnika :kreza: Shvatili smo da bass fali. Onda smo krenuli da okrecemo bass potenciometar, krenulo je da krci (ne odaziva se na frekvencije ispod 2000 Hz) i mi ga iz straha vratili na normalno podesavanje. Koliko se taj "prdavac" cuje jace i cistije od kompjuterskih zvucnika je neverovatno.

Aibo
7.1.2017, 2:04
Evo, da pojasnim.

Koristim JBL On Stage 4000, povezan sa DAC-om FiiO Taishan D03K (preko Spdif kabla). Duduk sam za mini i mikro linije, pa bih hteo sa njima da poboljšam zvuk. Ako može neki konkretan model, može i polovno (100-150e).

Originalni plan je bio da uzmem neke male aktivne zvučnike (tipa Mackie CR3) al ako se sa mini tj mikro linijama može dobiti više muzike za manje para što da ne.:alealeee:
Pošto već imaš DAC, ja bih na tvom mestu batalio mini/mikro i pazario polovno pojačalce i zvučnike. Može do 150€ svašta da se probere.

DiNDiNBrE
7.1.2017, 3:07
Da, neki snagas i dva sto bolja zvucnika. Kao sto rece kolega, moze svasta da se probere.

Aibo
7.1.2017, 9:43
Snagaš je ustvari skraćenica za pojačalo snage, tj. kutiju bez ikakvih kontrola kojoj treba i pretpojačalo da bi radio kako treba... To je već neki druga priča koja nije zgodna za početnike a ni za prostor koji zauzima. :)

U ovom slučaju bih preporučio normalno stereo integrisano pojačalce. Neki Harman Kardon/Yamaha i sl. iz 90-ih, za to se izdvoji 60-80€. Statost ne treba da brine pravljeni su kao tenkovi i preživeće i mnoge novije stvari. Uz njih npr Canton zvučnici jer ih ima jako finih za 70-80€.

I eto polovnog a jako pristojnog sistemčića za do 150€.

DiNDiNBrE
7.1.2017, 10:49
Znam sta je snagas, i znam da nema nikakve kontrole. Samo sto mi nije palo na pamet da mu treba i preamp za to.

helen
7.1.2017, 11:11
Pošto već imaš DAC, ja bih na tvom mestu batalio mini/mikro i pazario polovno pojačalce i zvučnike. Može do 150€ svašta da se probere.

A neka mala, kompaktna varijanta?

Iako je iznad mog cenovnog ranga Audioengine A2+ (http://audioengineusa.com/Store/A2-plus-Powered-Desktop-Speakers) mi je pun pogodak što se tiče dimenzija i snage (mada nikad nisam uživo čuo aktivne zvučnike).

Ima li nešto slično (dakle kompaktno i snažno) za manje novce?

Aibo
7.1.2017, 12:00
Da to je lepo i kompaktno ali novo nema baš jeftino a da stvarno bude dobro. Tj. imaš nekih po Mitros Musicu i sl. ali im je i kvalitet nizak koliko i cena. Slušao sam neke od 100-150€ i to je tanko, ne verujem da bi stvarno bio zadovoljan tim.

Kod nas je generalno jako tanak izbor u prodavnicama a cene jake. Nisam gledao kakvo je stanje polovnih aktivnih sistema kod nas na oglasima jer me nije baš interesovalo, ali to vredi istražiti.

JBL Control One su dobri zvučnici i ima ih u aktivnoj varijanti, ako bi mogli da se ujure polovni bili bi odlično trajnije rešenje... Baš ću da pregledam oglase kad stignem.

Picard
7.1.2017, 13:00
Ma da, kad već ima DAC nema neke poente da kupuje mikro liniju i plaća stvari koje mu nisu potrebne (CD plejer i ostalo).

helen
7.1.2017, 13:25
Ok JBL Control One je ubeležen kao mala i kompaktna varijanta. Ako se setiš još nekog modela napiši.

Kod nas je slaba ponuda, pa ću negde sa strane da to dovučem.

Picard
7.1.2017, 15:38
Ovi su hvaljeni, cena im je bila oko 100$, ne znam da li i dalje mogu da se nahvataju negde:

http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=373

Kažu da je ova LG mikro linija odlična, vidi da li je još uvek ima negde ili pokušaj da čuješ neki sličan noviji model:

http://www.lg.com/rs/audio-uredaji/lg-FA162

stuki
7.1.2017, 18:51
Moj predlog Solo 6c + neka zvucna .

Aibo
7.1.2017, 21:04
Ima DAC, ne treba mu zvučna. Solo serija je bila jako dobra kupovina dok im nisu povećali cene duplo, sada je uglavnom samo precenjena stvar.

Marezz
7.1.2017, 21:14
Razmisljam da kupim novi zvucni sistem kako bih zamenio staru liniju Aiwa NSX-R10. Jel ima nesto novo kvalitetno za 50ak evra? Jako mi je bitna cistina zvuka i bas, naravno i da fino gruva :D Kakva je ta LG FA162?

http://slovenskainzercia.sk/x-sk/inz/1701/1701706-veza-aiwa-nsx-r10-1.jpg

helen
7.1.2017, 21:17
@Aibo

Da li ima smisla kupovina jednog aktivnog zvučnika (tipa Tannoy ili Presonus) i okrenutog vodoravno? Govorimo o dosta skučenom prostoru (gde mi se nalazi računar), i ne bavim se produkcijom samo slušanje. Razlog je naravno finansijske prirode. Mislim se, lako ću dopuniti sa još jednom, a ne može biti lošije od ovog drekavca što imam.

I vidim da ima razlike u basu kod aktivnih monitora, što me čudi. Zar ne bi trebalo da zvuče manje više isto jer ne boje zvuk? Volim dobar bas naravno, ali me i ovo buni.
Hvala

Aibo
7.1.2017, 21:27
Jedan zvučnik je ok za slušanje mono muzike ako ti to ne smeta. Daleko od toga da su svi monitori sličnog zvuka, za stvarno neobojen zvuk treba mnogo više muke i para od okvira ove naše priče.

Tannoy ima fine zvučnike i aktivne monitore za te pare, njih sam slušao. Presonus nisam ali kažu ljudi da su ok.