PDA

Prikaži potpunu verziju : Najeftiniji i najkvalitetniji cd-ovi i Dvd-ovi

Milan Milicevic
28.11.2006, 18:04
Koji su, milsim gde se mogu nabaviti osim Virtycoma.:a_bleh:

Master Neo
28.11.2006, 18:12
VERBATIM RULEZ!

Hippy Tesla
28.11.2006, 18:37
Ma i Princo je OK, ako ga čuvaš i režeš na maloj brzini (recimo 2-8). Ja tako radim i svi su OK.

sasha vukelic
28.11.2006, 18:48
imam preko 500 narezanih dvd-ova i rezultati su slijedeci: svi ritek, verbatim i princo dvd-ovi su jos uvijek u punom zivotu (rezano iskljucivo na 4x), dok nekoliko dvd-ova (tacnije 2) marke creation su vremenom propala. za emtec jos nisam siguran jer ih od skora kupujem i za sada su svi sasvim ok.

sto se tice double layer dvd-ova, koristio sam samo verbatim i jedan (od 10ak) je propao do sada.

nighthawk
28.11.2006, 20:43
Imam budjavi MSI rezac kome se nekoliko puta desavalo da izgori Princo (vide se tamni krugovi na disku). Zato koristim iskljucivo Verbatim. Tih nekoliko dinara koje usparate moze kasnije da vas kosta mnogo.

Hippy Tesla
29.11.2006, 10:29
A emtec jos nisam siguran jer ih od skora kupujem i za sada su svi sasvim ok.
Emtec je keva čoveče! Emtec se nekada zvao Basf, i prave odlične DVD-ove, CD-ove, audio i video trake... Ali i cena im je odlična...

WU TANG CLAN
2.12.2006, 0:25
Emtec je odlican,mada mi je Memorex najaci

A M G
2.12.2006, 0:41
Emtec je odlican,mada mi je Memorex najaci
Od skora sam i ja poceo da koristim Memorex. Ima da se nadju za 15 dinara po Cd-u. Narezao sam ih jedno desetak i nisam imao problema prilikom rezanja ili u eksploataciji. Prodavac od koga kupujem kaze da poticu iz Engleske, tako da to objasnjava sve.

Kostarum Rex Persia
3.12.2006, 5:12
A kakvi su Datawrite DVD DL diskovi, vidim da je Virtycom počeo da ih prodaje pre neki dan za oko 90 dinara po komadu.

dzambo
3.12.2006, 18:32
Ja cepam Princo i jos ni jedan nije pukao (za dvd). Ponekad kupim i verbatim a kada izimam cd onda samo verbatim.

sasha vukelic
6.12.2006, 23:45
da li je neko testirao ove?

dejan_osipaonica
7.12.2006, 1:34
Maxel je zakon,sa verbatimom - sam imao grdnih problema u nec dvd rezacima.Princo pa nisu bas nesto posle godinu dana (imam par komada) pa ih izbegavam.Inace verbatim + je ok mada postaju nesiguran brend posto su poceli da se pojavljuju imitatori

JovanK
7.12.2006, 18:33
Imam nekoliko narezanih omega dvd-ova i nisu nešto, mada za tu cijenu koliko koštaju nisu loši.

verbi je zakon.
Probao sam i neke Traxdata i pokazali su se kao odlični.

todos
7.12.2006, 22:38
TDK cd vrhunskog kvaliteta.Komad 10 dindji,sa sve papirnatim pakovanjem.:to_care:

Alex82
8.12.2006, 14:37
TDK cd vrhunskog kvaliteta.Komad 10 dindji,sa sve papirnatim pakovanjem.:to_care:

Gde imaju da se kupe ti diskovi po toj ceni?
Ja sam iz BG-a., pa ako mozes da mi kazes gde ih ima.

E da, interesuje me i to koji su najbolji a da nisu mnogo skupi DVD diskovi za rezanje na PIONEER DVD-RW DVR-111D rezacu? kao i CD-R/RW diskovi?
Unapred hvala!;-)

todos
8.12.2006, 15:05
Gde imaju da se kupe ti diskovi po toj ceni?
Ja sam iz BG-a., pa ako mozes da mi kazes gde ih ima.

E da, interesuje me i to koji su najbolji a da nisu mnogo skupi DVD diskovi za rezanje na PIONEER DVD-RW DVR-111D rezacu? kao i CD-R/RW diskovi?
Unapred hvala!;-)
Ajde sad bas da ne reklamiram prodavnicu,ali ja sam ih kupio u interEX-u.

dbaja
9.12.2006, 14:33
Mislio sam u početku da moj NEC 3551a neće da čita Datawrite DVD-R 4x koje sam pre malo više od godinu dana kupovao. Probao sam u laptopu na Ricoh DVD-RWu, međutim ni tamo, pa ni na Pioneer-u 108 i na kraju pročita ih uz grdne muke Pioneer čitač 120s. To mi je bio dovoljan znak da ih sve prerežem i da tu marku stavim na svoju crnu listu.

Djuka
15.12.2006, 23:17
Dugo sam koristio Verbatim i Princo i zaista nisam imao nikakvih zamerki, a pre mesec-dva kupio sam i pakovanje Xwave DVD-ja. Ni sa jednim nisam imao problema, a narezao sam ih 40-ak. Deklasirani na 8x, a rezem ih na 6x i nijedan citac/rezac dosad nije imao problema da ih procita. Cena je oko 25 din.

draxd
17.12.2006, 13:42
DATAWRITE TITANIUM RULEZ bolji do VERBATIMA a jeftiniji 50%

voodoo_
17.12.2006, 14:31
Daj ne širi dezinformacije, datawrite možeš da baciš posle godinu dana. To što je disk super odmah posle rezanja ne govori ništa o njegovom kvalitetu.

Ako su im DL diskovi istog nekvaliteta kao single layer, onda ih zaobiđite.

Freeloader
17.12.2006, 15:37
Ja sam prije oko dva mjeseca uzeo SKY diskove,25 komada,svi odlicno rade.Nijedan nije pukao ili nesto slicno.

Hippy Tesla
20.12.2006, 10:24
Kad smo kod ove teme, slušajte ovo:

Kupim pre jedno nedelju dana par Pleomax (Samsung) CD-ova. Malo po malo, jedan za drugim bivaju narezani. Prekjuče, ubacim jedan od njih na rezanje (piše "BLANK CD"), a Nero kaže da na CD-u ima samo 26MB slobodnog prostora i da ne može rezati. A CD nije ni pipnut od kad je kupljen.

DragonSlayer
17.2.2007, 13:46
Ja sam sebi mastere rezao na Verbatim, Maxell, TDK, i Prime. Evo i sada, kada nekom režem ON THE FLY, na x6, samo propiči.... Još uvek su OK, čitljivi, extra. TDK i MAXELL su malo jači sa cenom,ali za svoj master ne treba žaliti malo više para, jer bih se složio sa kolegom forumašem da kvalitetan disk ne znači samo da treba da ga brzo reže, već da bude čitljiv i posle 2 - 3 - 4 godine. A i oni nisu toliko meta falsifikatora kao Verbatim.
Čak razmišljam da skupim kintu, pa za da ponovo pravim mastere, za svaki slucaj, kao ono, neko mi naruci, ja narežem sebi ponovo na TDK, a dam mu moj bivši master, i tako da sve sacuvam na TDK, jer su mi oni nekako naj naj, i lako e režu, NIKADA NIJEDAN mi nije pukao, NIKADA NIJEDAN nije pokazao grešku u verifikaciji, imaju cenu, kupuju se samo u CD kutiji, nisam nešto nailazio na TDK štapove, ali su brate vrh vrhova...
Samo sam naleteo na jedan Prime da nije hteo da ga ocita, vidi ga, i krene ali negde na 70 posto zapne, i ERROR... Princo, Sky, DataTrax, na njih sam rezao kupcima, po njihovoj želji (na Verbatimu jedna cena, na Princo druga cena, pa ko kako voli,...) i nisu mi se žalili, ali moj burazer je imao nekih problema sa Princo CD-ima, tako da sam ih zaobilazio od samog starta pocetka rada sa DVD-ima....

Night Hawk
17.2.2007, 13:49
Koristim verbatim i zadovoljan sam .

polarnimeda
17.2.2007, 16:34
Koristim verbatim i zadovoljan sam .
za nesto vaznije verbatim, za ono manje vazno- sta stignem... nikada mi nije pukao ni jedan disk niti je i jedan napravio error! koristio sam sve i svasta! Doduse ja sam narezao mozda samo oko 500 diskova.

reb0rn
18.2.2007, 1:49
Ja sam pre izvesnog vremena odlucio da testiram veci broj "no name" DVD diskova i rezultati su porazavajuci, cak i ako se pojavi serija koja je kvalitetnija 100% je sigurno da ce sledeca tura biti od drugog proizvodjaca (ID cod diska) koji je ocaj (datawrite, sky, platinum,....)
Nemam reci i stvarno ne razumem ko uvozi taj "otpad", ja glavu secem ako je ijedan od tih diskova placen vise od 1din po komadu...

Znaci ako se odluciti da kupujete nesto ne provereno prvo uardite scan diska posle rezanja (Pi/Po) pa tek onda kupite na vise ali obavezno iz istog stapa...

A one gluposti: rade savrseno ni jedan nije pukao... zaboravite kao merilo kvaliteta mozda je nakd vazilo za CD ali za DVD uopste ne vazi

Greska
18.2.2007, 20:25
pre sam koristio princove dvd i bilo je sve uredu skoro sam ponovo uzeo jedno 10 komada i svaki drugi nisam mogao da narezem ipak verbatium dvd su zakon.

Prometheus
22.2.2007, 16:12
... A i oni nisu toliko meta falsifikatora kao Verbatim. ...
Rezon je dobar, falsifikatori redovno počinju sa najvećim imenom dok su "večito drugi" odličan izbor, i po ceni i po kvalitetu, naravno i verovatnoći da je u pitanju original.
Za sada nisam imao problema sa Verbatimom ali i oni su šarenog porekla (Indija, Tajvan, Kina) pa me ne bi iznenadio pad kvaliteta. Ako nabasam na TDK ili Maxell rado ću napraviti skromnu zalihu...

zivija
25.2.2007, 14:05
Sve te "marke' diskova (Platinet, Sky, Datawrite, Hyndai... itd) su macka u dzaku, jer u skoro svakoj turi imas drugaciji ID, ili u vecini slucajeva fake ID. Tako su se neki Platinet prijavljivali kao MCC (Verbatim), Datawrite bude uglavnom TDK, ali neka "sesta" klasa. Moja iskustva su bila najgora sa Alfa media DVD-ovima, svi su postali necitljivi veoma brzo. Diskovi koji su se meni pokazali kao odlicni su Verbatim, Imation i Taiyo Yuden (uzeo sam u Grckoj 100 komada). Kao veliko iznenadjenje iz "nize" klase su mi bili Sky Formula, koji su po pi/po testovima koje sam uradio bili rame uz rame sa Verbatimom i Yudenom, ali ne znam kako ce da reaguju na starenje. Ja uglavnom koristim + diskove, rezem ih na sertifikovanim brzinama, jedino 16x rezem na 12. Na dobrom disku nisam primetio skoro nikakvu razliku ako se reze na brzini manjoj od sertifikovane. A to, "super je disk, nije ni jedan pukao, rade svuda" je samo delimicno tacno, jer kako cete znati da vam je disk "odlican" ako ga niste testirali na greske u CDSpeedu.
Naravno, i ja sam koristio i koristim te bezvezne diskove s vremena na vreme, oni naravno rade, ali nisu ni blizu kvalitetu diska nekim skupljim medijima, niti ce sigurno da traju dugo.
Da rezimiram, za bitne stvari, uvek koristite kvalitetne diskove (tj. kodove diskova), ne vidim svrhu da se ne plati tih nekoliko dinara vise od jeftinih diskova, a razlika je ogromna, samo sto se ne vidi od oka :dedica:. Sada, kada je Verbatim DVD pao na 24-25 din, ne vidim svrhu koriscenja necega jeftinijeg. I obavezno izbegavati RitekG05 koji je na 8x DVD-ovima Ridate i nekim Maxellima, propadaju jako brzo.

Toliko za sada :a_bleh:

Pega022
18.3.2007, 0:33
Najbolji diskovi su Traxdata +R 8x ValuePack(grozan dizajn-zeleni).Cena im je 23din.Narezao sam 40tak na BenQ 1655 i eksta se citaju i ponasaju.Koliko ce dugo trajati ne znam ali za sada su ekstra.

VMedic
19.3.2007, 2:49
Moje iskustvo...
Princo-nareze se,posle godinu dana mozes da ih bacis
Verbatim-na NEC4550 40 % ne moze da se prochita posle rezanja (zbog one fore sa Nec-om i XP-om)...pomaze ponekad ISO Buster
DataWrite Titanium-starija serija odlichna...svi jos uvek chitljivi,nova serija(vx2) obichno djubre
Maxell - ODLICHNI !!!
TDK - svi narezani i chitljivi
Inache...mozda ovi rezultati i nisu neko merilo,jer i dalje mi nije jasno zasto NEC i WINDOWS XP nece da saradjuju pri chitanju DVD-ova..prvo sam mislio da NEC ne valja...ali sa ISO Busterom vidim i chitam sve podatke,dok WinExplorer ne vidi nishta na disku...kao ni Total Commander...
Jedino sam siguran da Princo DVD-ovi propadaju vremenom...
P O Z

Gadoguz
19.3.2007, 3:12
Da li je iko probao LS-MEDIA imam takva 2 dvd-a

darko90
27.3.2007, 19:02
Najbolji diskovi su Traxdata +R 8x ValuePack(grozan dizajn-zeleni).Cena im je 23din.Narezao sam 40tak na BenQ 1655 i eksta se citaju i ponasaju.Koliko ce dugo trajati ne znam ali za sada su ekstra.

Ha, ha, nece dugo veruj mi...
Narezem oko 20-ak Traxdata (plava stampa) ValuePack DVD-ova, posle rezanja sve je bilo ok. Posle samo 3-4 meseca drug me zamoli da mu narezem te iste dvd-ove kad ono pola njih ne radi!!! :nov_mad2:
Presao sam ponovo na Verbatim, mada ni Intenso diskovi nisu losi.
Kada me neko zamoli da mu nesto narezem onda narezem na traxdata diskove jer su najjeftiniji i boli me briga sto nece dugo trajati...:D :D :D

darko90
27.3.2007, 19:16
Moja iskustva su bila najgora sa Alfa media DVD-ovima, svi su postali necitljivi veoma brzo. I obavezno izbegavati RitekG05 koji je na 8x DVD-ovima Ridate i nekim Maxellima, propadaju jako brzo.

Slazem se u potpunosti s tobom.
Alfa Media su najgori (koji me djavo navrati da ih kupim, bili jeftini a ja bio u prolazu u BGD-u), odmah posle rezanja na mom DVD-playeru su postali necitljivi, a nije puno proslo kada ih ni u kompjuter nisam mogao ubaciti, a da kompjuter ne pocne ispustati neke cudne (ko zna, mozda i po zivot opasne) zvukove. Mislim da se RitekG05 nalazi i na Traxdati, znam da sam neke diskove tesirao u Nero CD\DVD Speed-u, i da sam procitao RitekG05G. Jedini diskovi koji su mi pravili probleme u poslednjih 6 meseci su Traxdata.

zivija
28.3.2007, 11:32
Jeste, i Traxdata je RitekG05, samo malo bolja serija, ne bas skart koji ide u Aritu i neke Noname. Ako vec morate da uzimate Ritek, uzimajte samo Ridatu, Traxdatu (ali ne Value pack) i Maxell, ostalo je vec skart. Takodje, 16x serije Ritek diskova su se pokazale dosta stabilnije. Odavno nisam pazario nista od DVD-ova (jos uvek imam zalihe TY:alealeee:), ali cu otici za neke 2 nedelje u pazar da malo "ispitam trenutno stanje na trzistu", pa cu vam preneti iskustva.

Pozdrav!!!

Dusan_BG
29.3.2007, 21:05
Uvek samo princo. Imam ih preko 700(cd-ova koje sam licno narezao sa teac-ovim rezacem 24x) i rade mi i dan danas...Sem pojedinih koje sam pozajmlivao drugarima pa su im oni radili ko zna sta...Mada ne kazem naravno da su najbolji za te pare samo da nisam imao problema sa njima :)

todos
30.3.2007, 19:03
Uvek samo princo. Imam ih preko 700(cd-ova koje sam licno narezao sa teac-ovim rezacem 24x) i rade mi i dan danas...Sem pojedinih koje sam pozajmlivao drugarima pa su im oni radili ko zna sta...Mada ne kazem naravno da su najbolji za te pare samo da nisam imao problema sa njima :)
Ja mislim da tu ima neka kombinacija izmedju pojedinih proizvodjaca rezaca i proizvodjaca media.Licno misljenje.

Ljuba 666
30.3.2007, 23:53
... TDK i MAXELL su malo jači sa cenom,ali za svoj master ne treba žaliti malo više para, jer bih se složio sa kolegom forumašem da kvalitetan disk ne znači samo da treba da ga brzo reže, već da bude čitljiv i posle 2 - 3 - 4 godine....
.... i tako da sve sacuvam na TDK, jer su mi oni nekako naj naj, i lako e režu, NIKADA NIJEDAN mi nije pukao, NIKADA NIJEDAN nije pokazao grešku u verifikaciji, imaju cenu, kupuju se samo u CD kutiji, nisam nešto nailazio na TDK štapove, ali su brate vrh vrhova...

Upravo tako...
Moj izbor sto se CD-ova tice već jako dugo je
Maxell-colour-slim & Verbatim-pastel
a pre toga TDK (dok nisu poceli da stizu Made in Indija).
Par dinara koje platiš više u startu, štedi nerve na duge staze....
Što se DVD-a tiče, vrlo su promenljivog kvaliteta,
u zavisnosti od serije,
pa nemam svog favorita

dbaja
31.3.2007, 0:50
Iz lisnog iskustva, sto se tice CD-ova, jedino Verabtim Pastel (TY). Posle vise godina isto cita kao i prvog dana.
Za DVD jos nisam nasao favorita.

Melnibone
19.4.2007, 11:23
Koristim Verbatim,Maxell i Princo dvd. Za muziku koristim Verbatim za video Maxell a za divx filmove verbatim i princo! Najbolje su se pokazali Verbatim i Maxell. Prve Verbatime sam narezao pre godinu i po dana i rade bez problema. Maxell sam skoro poceo da koristim još uvek su čitljivi i nikad nisu pravili problem, kao ni verbatim. Od ove 3 marke najgore se pokazao Princo ali i to je zavisilo od serije i ture uvoza, jednom se pokažu dobro drugi put loše i tako u krug, zato ih koristim samo za divx i neke gluposti koje nisu bitne.
Par pura sam rezao na Platinet koji nije mogao da se procita posle 7 dana.