Prikaži potpunu verziju : Vivax,Vox televizori
niksiccable
31.7.2016, 23:34
Trebam kupiti tv za male pare.Gledao sam makre i u ponudi imam vivax smart android,32 inca za oko 200e,tesla 32 inca nije smart za 160e,i vox iste specifikacije kao i vivax.E sad na oko mi je najvise zapao za oko ovaj vivax,medjutim citao sam lose o njemu,da brzo crkava i to.Pa me interesuju iskustva iz prve ruke i sta mislite koji od ovih uzeti?
Imam Vox od 40 inča već osam meseci, a drugar ima vrlo sličan model (32 inča) star skoro dve godine. Nemamo primedbi, slika je vrlo dobra, ugrađeni plejer pušta većinu formata (jedino neće DTS audio kodek, i starije filmove u DivX 3 kodeku), titlovi idu lepo uključujući naša slova i titlove embedovane u MKV. Ako je cena dobra, uzmi.
Moje iskustva sa Vivax televizorima. Kupio sam jedan pre oko tri godine, 32 inča radi ok i dan danas, jedino ako se osvetljenje ekrana stavi na bilo šta osim 100% čuje se nesnosno zujanje iz zvučnika, moja pretpostavka da zbog uštede, izolacija baš i nije neka ako je i ima. Slika sa analogne televizije je blago očaj, dok preko DVB-C slika je dosta čistija, kao i preko HDMI ulaza. Pre oko 1,5 godinu sam rešio da kupim majci tv za gledanje Sulejmana, Male neveste i ostalih lobotomija, opet uzeo Vivax 32 inča. Prvi tv kad sam doneo u startu nije opšte imao zvuka. Odneo u prodavnicu, sutradan mi dali novi TV (isti model). Radio 3 dana, nakon toga zasmrdeo i prestao da daje znake života. Jedna opaska, dok je radio, ometao je sve radio prijemnike u kući.... Odneo i drugi TV u prodavnicu, dodao nekih 8.000 din, uzeo Samsung koji i dan danas radi perfektno sa odličnom slikom. Ja lično Vivax televizorima više neću prići.
Nešto nakon pola godine, majka isto kupila Vox tv 32" sa glossy ekranom za drugu sobu, jer ipak ne može se Pink gledati samo na jednom mestu u kući. Mogu reći da pristojno radi sa solidnom slikom, bez ikakvih problema i čudnog ponašanja.
Svi ti jeftiniji proizvodjaci, sve ti je to isto, osim mozda vivaxa koji je na bas bas losem glasu sto se tice kvarljivosti. Znam dosta ljudi sa Vox televizorima, kao i fox, i svi su zadovoljni. Ja sam sebi skoro uzeo Denver tv od 40 inca za 29k, i prezadovoljan sam. I ima 3 god garancije.
Smrtonosna Šorka
2.8.2016, 14:36
Ja sam uzeo LG 32 inča za 29k 2014. godine, proslog decembra crkao i pre neki dan, 20 dana po isteku garancije opet. Led osvetljenje, najverovatnije opet, nema sliku samo kao nešto u pozadini bljesne. Sad isto razmišljam da uzmem neki najobičniji taj bezimeni za sto manje para baš me briga.
Fox je jedno vreme davao cak 5 godina garancije na svaki televizor, mislim da je to bila dobra kupovina,i da ti crkne nesto posle 3-4 god opet dobijas novi uredjaj. Ja sam isto 2014 uzeo Sharp 32 inca za 35000, stvarno je slika vrhunska i dobro me sluzi,bio je par hiljada skuplji od Samsunga i Lg-a, jer ima panel made in japan,necu da ga hvalim puno da ga ne ureknem :) Par meseci pre nego sto sam ga kupio, sharp je davao isto 5 god garancije, to sam kasnije saznao, i kontam da ne bi dali 5god da nisu sigurni da ne moze toliko da izgura.Za sad kod nas Denver i Vox daju 3god, ostali 2. Mozda oko nove godine budu akcije sa 5 god garancije, videcemo.
niksiccable
4.8.2016, 1:01
Hvala ljudi,uzeo sam neki lobod 2 godine garancije 200e.Slika je extra,zvuk onako,sve ostalo dobro radi sem smarta,jedino od smarta sto dobro radi je youtube i fabricka mozila gura nekako.Ostalo bilo koja instalirana aplikacija koci ili ima pola slike i neki bag,al za te pare je dobar ,radi odlicno usb i ostale stvari.
FOX daje isto 3 godine garancije. Na sajtu proizvođača stoji tako. Firme koje se bave prodajom elektronike obično na sajt stave garancija 25 meseci, pa ako ih ne upozoriš, verovatno ostane tako. Ja sam im skrenuo pažnju i dobio na 36 meseci što je ok period za kupovinu tv-a od 32 inča koji je koštao punih 16.000,00 dinara :D
niksiccable
5.8.2016, 0:32
FOX daje isto 3 godine garancije. Na sajtu proizvođača stoji tako. Firme koje se bave prodajom elektronike obično na sajt stave garancija 25 meseci, pa ako ih ne upozoriš, verovatno ostane tako. Ja sam im skrenuo pažnju i dobio na 36 meseci što je ok period za kupovinu tv-a od 32 inča koji je koštao punih 16.000,00 dinara :D
A je li ima taj fox internet i kako ti fuknkcionise?Mene totalni krst koci,ukopava se neupotrebljiv skroz.Ostalo je odlicno al razmisljam da im reklamiram zbog toga.
Ma kakvi, nema ništa. Običan televizorčić sa solidno kvalitetnom slikom i tonom. Za te pare sam očekivao manje, iskreno :)
Ima li ovog Loboda uopšte u Srbiji? Ovdje se prodaje kao lud za sitne pare i nisam ga vidio igdje drugo.
Ima, prodaje ga ona firma što valja sve od računarskih komponenti, preko traktorskih prikolica do bebi opreme. A kad kod tog prodavca postoje i "outlet verzije proizvoda" zna se koliko je taj proizvod kvalitetan, tj. koliko često dolazi do zamene :kreza:
Meni je crkao pre neki dan Samsung UE32F5000, mesec dana posle isteka garancije, pozadinsko osvetljenje otislo jer je televizor radio vise nego sto rade televizori u kladionicama :D Inace imao je perfektnu sliku, preterano crnu crnu boju i media player koji je pustao 50Mbit Blue-ray sa DTS bez problema.
Rodjaci imaju 32" Vox i Vivax televizore. Vox ima pristojnu sliku dok Vivax ima nesto losiju.
Sad gledam da vidim ako vreme to dozvoli da popravim sam ovo osvetljenje na Samsungu ili da platim servis ako nece da me oderu. Ako cena opravke bude klasican rip-off onda cu najverovatnije uzeti neki nesto Vox ili Fox posto oni daju 3 godine garancije a mozda dodje u obzir i neki Sony koji trenutno do kraja meseca daje 5 godina garancije.
Ja razmatram Elin ali nigde neki utisak niti poreklo "brenda".
http://www.euroline.co.rs/katalog/televizori-audio-i-video-oprema/led-i-plazma-tv/elin-el032-led-tv.html
Ovde ga imas sa tri godine garancije.
https://shop.benchmark.rs/tv_audio_kucna_zabava/televizori/elin_led_tv_32_el32dvb_t2_hd_ready-77685?utm_source=eponuda.com&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link
Elin je iz Turske, a sklapaju se i kod nas.
Hvala na odgovoru,znam da je postojao austrijski brend sa tim logom,pretpostavio sam da ga sad rade turci.
Hvala na informaciji.
Da li imaju web sajt jer kod ovog modela me interesuje i koliki je odziv,vidim na par mesta da pise da je osvezavanje 100hz.
Elin je i dalje austrijski brend, a što se tiče potrošačke elektronike kompanija nikad nije ni imala svoju proizvodnju već je samo lepila svoju etiketu na robu drugih proizvođača. Eto on kaže da se televizori sklapaju ovde kod nas, veš mašine se recimo proizvode u Belorusiji...
Turska firma Elin nema veze sa ovim televizorima, veš mašinama, frižiderima, itd...
Ciji je smart tech?
Ako dodjem do novca razmisljam se da uzmem njega za dnevnu sobu a u drugoj umesto Elin stavim sadasnji iz dnevne sobe TCL.
https://www.youtube.com/watch?v=KBxCjVIF6DM
Imam VOX 42" istekla trogodisnja garancija, radi kao prvog dana
Ciji je smart tech?
Ako dodjem do novca razmisljam se da uzmem njega za dnevnu sobu a u drugoj umesto Elin stavim sadasnji iz dnevne sobe TCL.
https://www.youtube.com/watch?v=KBxCjVIF6DM
Kinezi sa pogonom u rumuniji.
http://smart-tech-tv.com/en/company/
Turska firma Elin nema veze sa ovim televizorima, veš mašinama, frižiderima, itd...
U jednom uputstvu od Elin televizora koje sam gledao, stoji da je zemlja porekla Turska. Sad, sa čije je trake, pojma nemam.
Hvala na odgovoru,znam da je postojao austrijski brend sa tim logom,pretpostavio sam da ga sad rade turci.
Hvala na informaciji.
Da li imaju web sajt jer kod ovog modela me interesuje i koliki je odziv,vidim na par mesta da pise da je osvezavanje 100hz.
Teško ćeš doći do nekog review-a, a to što stoji u specifikacijama ti ne znači toliko.
Stefan1996
22.9.2016, 22:16
Pozdrav svima. Da li neko moze da mi preporuci neki LG tv do 300e, gledao bih da kupim preko kp.
Za oko 240€ ima 32LF5610, dok je 10€ skuplji model sa T2 tjunerom. Ovaj model sam uzeo mojima i više od pola godine sam skroz zadovoljan. Ako si planirao da izdvojiš oko 300€, ima i 32LF630V koji je ujedno i Smart i sa nešto većom interpolizacijom slike (450Mhz naspram 300Mhz).
Stefan1996
22.9.2016, 23:04
Hvala na tim predlozima, jos samo ako moze predlog za neki od 42" ili 43" posto vidim da ih ima za oko 320,330e.
Možeš isto da pojuriš LF5610, samo od 42".
Kakav je ovaj Vivax?
http://www.monitor.rs/televizori/VIVAX-IMAGO-LED-TV-40LE90T2
http://www.jakovsistem.com/product_images/198/40/55004/tv1799a00000_2_650_02355887_1_1_hrv.png
Shumsko_drvece
2.10.2016, 22:21
Ja imam neki stariji model od 40", koristim ga otprilike godinu i po dana i još nije crk'o. Platio sam ga oko 33 000 din. Reprodukcija boja je osrednja ali sasvim korektna, nakon malo doterivanja saturacije i kontrasta sve dolazi na sasvim zadovoljavajući nivo. Reprodukcija zvuka me je oduševila, za TV u ovom cenovnom rangu je fenomenalna. Ima tri HDMI-a, na jedan sam nakačio PC (za filmove, zbog kodeka), na drugi konzolu... Fercera sve u šesnaest. Za igre u 1080p je odličan, za filmove uvek može bolje, ali NE u ovom cenovnom rangu. Filmove sa USBa pušta fino osim ukoliko nemaju DTS zvuk (maksimum koji moj model pušta je AC3, a na pitanje o apgrejdovanju firmawarea tehnička služba je izabrala mukli mrak / mrkli muk varijantu, i ni do dana današnjeg nije odgovorila, pa je PC/hdmi jedino rešenje, jer nema glavobolje oko kodeka).
Suma sumarum - koliko para, mnogo više muzike. Jedino što ga može zafrknuti je rok trajanja, ali za sada... da kucnem o drvo. :rolleyes:
Nema ništa od nadogradnje firmvera, licenca za DTS je mnogo skuplja od ostalih kodeka (zaboravio sam tačnu cifru ali neke desetine hiljada dolara su u pitanju), niko neće to da plati za najjeftiniju klasu televizora.
Spawn BG
30.10.2016, 20:30
Da se uključim...
Kupio sam Vox 32", glup, nije smart :D
Fina slika, zvuk bezveze (kao sa tranzistora), 2 HDMI, PC, 2 USB...
Ima jednu čudnu specifikaciju (da ne kažem manu). Nisam probao sa DTS zvukom (verovatno ne radi, koliko mogu da shvatim), ali iz nekog razloga ne radi ni AC3 zvuk... Imam gomilu filmova sa AC3 5.1 zvukom i... ništa. Tišina. Čudi me, jer je AC3 moglo bi se reći DVD standard??? I sad, ako hoću da gledam na njemu nešto što ima u sebi AC3, moram da odradim demux, konvertovanje u AAC ili mp3, pa mux, i tek onda da gledam.
Inače, pušta čak i 3gp video, a i DIVX kontejner u koji se može ubaciti prevod sa AVIAddXSubs (mnogo lepše kad sam izaberem font, njegov prikaz prevoda mi se ne sviđa).
Eto, čisto da se zna :)
Mene zanima sljedeći model:
VOX 32YSD757
Ima preko neke akciju u MTEL-u kod nas za 96 Eura za keš (ukoliko plaćate paket od 20 Eura pa nadalje).
Gledao sam neke specifikacije za ovaj TV i nije loše:32", Full HD, Smart i td.
Zanima me dal vrijedi za gejming?
Ako ima neko neka iskustva ko ga je povezivao s PC-jem i igrao igre nek piše :)
NjegovaWisost
14.12.2016, 0:44
Ima narod jednu izreku, koliko para toliko muzike... Za 100 evra ne možeš sigurno kupiti TV iste dijagonale. Sve ostalo na tu temu davno je rečeno.
Ima narod jednu izreku, koliko para toliko muzike... Za 100 evra ne možeš sigurno kupiti TV iste dijagonale. Sve ostalo na tu temu davno je rečeno.
Ne znam dal je odgovor mene upućen bio ali evo da ti odgovorim ako jeste.
Prelistao sam ovu temu i niđe se ne pominje konkretno ovaj model televizora koji sam pomenuo (VOX 32YSD757) i gejming, povezivanje s PC-jem i kakva je slika u toku igara i dal vrijedi za to.
Ako griješim ispravi me i nađi đe to piše.
Imam mogućnost da trgujem neki polovni Dell od 23-24" za oko 100 Eura ili neki novi LG od 27" (IPS) za 160 Eura ili ovaj TV koji je najjeftiniji od svih ovih monitora pa me eto zanimalo pošto je FULL HD i 32" i najviše bi mi odgovarao dal mu je odziv dobar za igre i dal ga je uopšte ko probao za to?
Fala.
Laskaris
14.12.2016, 16:28
Vox, Vivax, Fox.. od ta tri bih najpre kupio Fox - i kupio sam ga sestri kao poklon. Odlicna slika na 32" ekranu, zvuk pristojan, DVB-T2 (nije preterano bitno ali ima i to). Nema probijanja pozadinskog osvetljenja, ghostinga i sl. U sustini svi televizori imaju iste ekrane tj postoje tri proizvodjaca u Kini i svi njih ugradjuju. Iza njih naravno stoje LG tj Samsung, Sharp u manjoj meri. Naizgled ima puno igraca na trzistu televizora ali kljucne komponente pravi vrlo ogranicen broj njih.
Kontam se da pazarim neki TV koji bih upario sa kompom i koji bi se uglavnom koristio za konzumiranje filmova i igara.
Ono što je problem je što mi zbog rasporeda nameštaja treba nešto sa dijagonalom od nekih 43" i gledajući ponude Samsunga, LG-a i ostalih kvalitetnijih brendova u toj klasi jednostavno je vrlo teško ignorisati Voxove, Foxove, Stele i Adlere iz prostog razloga što imaju vrlo, vrlo primamljive cene.
Bitno mi je da TV ima što manji input lag i pristojan kvalitet slike. Isto tako kontam da je na ovoj dijagonali 1080p apsolutni must have. Jedan od kineskih "kandidata" je recimo ovaj TV:
https://www.emmi.rs/televizori-tv-43-led-adler-43eu1.11.html?productId=67451
...mada sam natrčao i na modele gore pomenutih marki koji koštaju samo malo više.
Ima li neko neki konkretan predlog možda? Dao bih ~30k (poželjno manje kad već gledam kineze) i uzimao bih na rate tako da ne mogu da se okrenem oglasima.
Svaka preporuka je dobrodošla a i ako ima nešto kvalitetnije što košta malo više (Samsunzi, Eldžijevi itd) a ima prihvatljivu dijagonalu - može i to.
EDIT: Recimo, naleteo sam i na ovo, razlika pri plaćanju na rate je okej (1300 vs 1700 din mesečno na 24 rate) i sad se razmišljam da li se razlika isplati?
https://www.emmi.rs/televizori-tv-40-led-samsung-ue40m5002.11.html?productId=66618
Da budem iskern mislim da kod tog Samsunag placas vise samo naziv. Deluje mi isto kao Vivax i Tesla. Taj model konkretno. Samsung se sklapa na raznim mestima.
Mi smo uzimali Vivax 109cm sada 5 komada, non/smart. Za 200e po komadu za firmu. Sem sto nema audio izlaz nemam drugih zamerki. Sklopljen je u Turskoj inace HR brend+ kineska elektronika i LED ekran.
Na kompu u Full HD odlicna je slika. Zvucnici su kao na laptopu od 25000din (katastrofa zvuk) ali komp je povezan na muzicku liniju tako da ne mora da se koriste zvucnici od TV.
Model LED TV - 43s55t2s2...
Preporucili su nam Viviax ispred Tesle i FOX-a. Kazu ima ekran koji se ne kvari tako cesto, a eletronika se jeftino popravlja. Ili su ih prosoto imali najvise na stanju pa aj da ih uvaljamo...:alealeee:
Ne znam da li ima taj brend negde i dalje da se kupi. Imamo 3 Alphe-e od 120 i kusur cm 3 godian se ne gase, jos uvek rade, isto nesto smesno placene ali nisu LED, no slika je sasvim pristojna i meni je kul sto je 16:10
Ali pazi ipak ovaj Samsung ima napredniji image processor, gomilu različitih ulaza za starije konzole i vidove povezivanja...
Ne znam samo da li sve to vredi 100e više u odnosu na onaj Adler ako ekran nije mnogo bolji.
Мети филм на флеш, отиђи где имају оба изложена, види шта ти се више свиђа...Могу да причају да је Самсунг прецењен колико хоће, кад видим мој Самсунг тв из 2011 и Лг из 2017. године, све ми буде јасно. 32" оба, 250е са огласа оба, на страни Лг-а су само звук и подршка за h.265 :kreza:
I ja imam televizore iz 2011 za 250e ali 100cm kod sebe privatno :kreza: Necu da imenujem da ne ispadne da favorizujem. Kupljeni direktno iz fabrike.
doctor@ proveri ako imas i neki tv servis. Sta kazu za te modele kako se kvare i popravljaju. Ima dosta tih TV-a koji zavrse u podrumu pod nekom zavesom jer im se nesto naprosto desi posle dve tri godine. Imam barem 5 ljudi koji su u posldnjih 4 godine ostali tako bez TV-a. Popravaka nije bila moguca ili je bila preskupa, a nisu bili u pitanju fizicki kvarovi.:opanachke Opet necu da imenujem brendove ali vecina je navedena u ovoj temi tako da nema pravila da li je Brend ili garazni brend.
Kad vec ides do cifre od 40 000 hiljada, pogledaj i ovaj model:
https://www.youtube.com/watch?v=oqHTNTEcq1M&feature=youtu.be
Jeste preko 40 000, ali decko koji je radio test, kaze da je odlican za igranje.
Uostalom, pogledaj snimak pa proceni.
Džaba, to samo za filmove... A nemam živaca da svlačim kvalitetan 4K sadržaj.
Za igre imam RX480 koja definitivno nije za 4K.
Jeste sjajna ponuda iako je Vivax ali ne odgovara mi za ono za šta ću ga koristiti. Ne može veći pixel count da škodi ali sa distance sa koje ću gledati u TV neće ni biti primetan.
I ja imam televizore iz 2011 za 250e ali 100cm kod sebe privatno :kreza: Necu da imenujem da ne ispadne da favorizujem. Kupljeni direktno iz fabrike.
doctor@ proveri ako imas i neki tv servis. Sta kazu za te modele kako se kvare i popravljaju. Ima dosta tih TV-a koji zavrse u podrumu pod nekom zavesom jer im se nesto naprosto desi posle dve tri godine. Imam barem 5 ljudi koji su u posldnjih 4 godine ostali tako bez TV-a. Popravaka nije bila moguca ili je bila preskupa, a nisu bili u pitanju fizicki kvarovi.:opanachke Opet necu da imenujem brendove ali vecina je navedena u ovoj temi tako da nema pravila da li je Brend ili garazni brend.
Zasto ne bi naveo koji je brend?Zasto stiti nekog ko je zavrnuo svoje kupce?
Uzeo sam ovo na kraju:
https://www.emmi.rs/televizori-tv-40-led-samsung-ue40m5002.11.html?productId=66618
Dijagonala taman koliko sam i mislio, kvalitet slike vrlo dobar, input lag okej uz opcionalni game mode kada je input lag još niži. Ima sve ulaze koji meni trebaju.
Je l testirao neko HEVC/H265 podršku na ne-Smart televizorima koji se reklamiraju da podržavaju HEVC? Je l puštaju 10-bitni video ili samo regularni 8-bitni? Ne mislim na HDR nego običan samo enkodovan sa 10 bita po kolornoj komponenti (što je jedno 90% HEVC filmova sa interneta).
Kakvi su noviji Vivax televizori,licno bih tesla,vox,fox,alpha,stella,adler i slicne budzotine zaobisao u sirokom luku?
Interesuje me neki jeftinij smart,sa vecim osvezavanjem,ips i vidim da tu trenutno moze da se nadje vivax i hisense.
https://www.drtechno.rs/vivax-televizor-32le77sm.html
https://www.drtechno.rs/hisense-televizor-h32a5600.html
Hisense nije neki kung-fu brend lokalnog distributera koji će da nestane kada dotični zaključi da se nakrao dosta para, u pitanju je kineska državna kompanija, a duže prisustvo u regionu je gotovo garantovano kupovinom Gorenja.
rocknrolla
19.8.2018, 20:58
Zna li neki korisnik vivax smart tv kako se ucitavaju srt titlovi preko dlna ?
Interesuje me na sta bi se trebalo obratiti posebna paznja kod kupovine Smart Tv?Zelim da kupim neki od 55 inca do 650 €...
Sent from my MIX 2 using Tapatalk
DArthShone
5.10.2018, 10:21
Interesuje me na sta bi se trebalo obratiti posebna paznja kod kupovine Smart Tv?Zelim da kupim neki od 55 inca do 650 €...
Sent from my MIX 2 using Tapatalk
1. Kvalitet slike
2. Kvalitet zvuka
3. broj ulaza i izlaza (hdmi, USB, chinchovi, DVI,)
4. tip tjunera (da li ima dtvb2 ili ne)
5. Da li ima problema kod čitanja titlova
6. Koji operativni sistem koristi, tj da li je fabrički, android ili webOS
Prvo odluči da li ćeš FHD ili ćeš da ideš na 4k, jer na toj dijagonali, danas većinom nude samo 4k, a tu ima problema sa upscalingom sd i hd sadržaja kod nekih modela, kod onih koji te probleme nemaju i čija je slika u SD i HD modu vrlo dobra do odlična, cene su daleko veće od tvog budžeta.
Skenderevo
8.10.2018, 13:20
Dvoumim se izmedju sledeca dva televizora:
Vivax 49S55DT2S2 49" (https://www.gigatron.rs/televizori/vivax_49s55dt2s2-142761)
Fox 50DLE172 50" (https://www.winwin.rs/televizor-tv-50-led-fox-50dle172-1920x1080-full-hd-hdmi-usb-t2-8624137.html)
Vivaxov model ima bolje osvetljenje (300 cd/m2 naspram 250 cd/m2) i vreme odziva (5ms, Fox ima 8ms).
Prednosti Foxovog modela su malcice veca dijagonala (50" > 49") i zvuk (2 x 10W > 2 x 8W, mada se kod Vivaxovog modela spominje i surround zvuk u specifikacijama).
Sta bi ste uzeli na mom mestu? TV bih koristio iskljucivo za konzumiranje filmova i igara preko HDMI kabla. Moram jos da dodam da sto se tice Vivaxa, brinu me iskustva poput ovog (https://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=2087103&postcount=3).
DArthShone
8.10.2018, 14:31
Dvoumim se izmedju sledeca dva televizora:
Vivax 49S55DT2S2 49" (https://www.gigatron.rs/televizori/vivax_49s55dt2s2-142761)
Fox 50DLE172 50" (https://www.winwin.rs/televizor-tv-50-led-fox-50dle172-1920x1080-full-hd-hdmi-usb-t2-8624137.html)
Vivaxov model ima bolje osvetljenje (300 cd/m2 naspram 250 cd/m2) i vreme odziva (5ms, Fox ima 8ms).
Prednosti Foxovog modela su malcice veca dijagonala (50" > 49") i zvuk (2 x 10W > 2 x 8W, mada se kod Vivaxovog modela spominje i surround zvuk u specifikacijama).
Sta bi ste uzeli na mom mestu? TV bih koristio iskljucivo za konzumiranje filmova i igara preko HDMI kabla. Moram jos da dodam da sto se tice Vivaxa, brinu me iskustva poput ovog (https://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=2087103&postcount=3).
I jedan i drugi imaju svojih prednosti i mana. Pogledaj kakvu sliku daju, na papiru i jedan i drugi nisu loši. Mada ako već ideš na toliku dijagonalu, idi na izvikanije proizvođače.
Dragancce
7.12.2018, 14:59
Drugari,
iskustvo sa Vox 43ADS662B?
Stvarno nije skup, pa ako neko ima bas njega da cisto kaze kako stoje stvari da li ste zadovoljni?
Unapred zahvalan.
DukeofSerbia
7.12.2018, 15:38
Jeftin je zato što je skoro sigurno kitajski model.
Vox je ili Vestel (Turska) ili Kitaj i ove druge bolje izbegavati.
DSW serije su Vestelova proizvodnja (DSA su kitajska) na osnovu kucanja na drugom forumu i oni su sasvim ok.
Trebalo bi da bude na kutiji odakle je...
Sve je to danas isto sr***** Kupio Samsung, LG ili VOX, FOX, VIVAX.... Sve to radi godinu dve i onda moras da bacis na otpad.
Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk
Tesko da je tako :facepalm
water wizard
7.12.2018, 22:07
ne znam za tv ali klima koliko mi tandrče nikad više te marke
Ma naravno, ima razloga zbog cega Samsung,LG i ostali kostaju koliko kostaju :)
Pa i nema. LG 43 incha, star dve i po godine (mog brata), otislo poazdinsko osvetljenje, smece a ne tv. FOX 32 incha (moje sestre) evo cevrta godina radi kao singerica. Sada gledamo da nadjemo neki FOX za njega jer LG i bilo sta skuplje od televizora nikada vise kupiti nece. Istini za volju, moj LG radi sasvim dobro ali ja ga jedva i gledam :).
Da, da, potvrđujem za LG iz ličnog iskustva. Malo jače od 2 godine, na 47' TVu otišlo pozadinsko osvetljenje novo 150 evrića...
Ako googlate na netu videćete gomilu ljudi sa istom mukom sa različitim modelima LG televizora.
Ne znam koji će biti sledeći TV, ali znam da to neće biti LG.
Kod mene Vox, ističe treća godina a radi ko prvi dan. Inače ga deca intenzivno šljepaju (ne moš im objasniti da to nije touch screen).
Meni ovaj (https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/-lg-televizor-led-lcd-32ln540b.html) LG radi već skoro 5 godina bez problema, zavisi od primerka do primerka, doduše malo se i koristi, možda sat vremena dnevno u proseku.
Sat vremena dnevno je nista. Ja moj LG koristim sat vremena nedeljno, sto je jos vise nista. Ipak, ko npr. ima decu TV mu stalno zvrnda i tada se vidi valja li ili ne. Pokazalo se da LG nikako nije dobra kupovina (aparati proizvedeni u zadnje 3-4 godine) a npr. jedan FOX ili VOX odlicna (duplo jeftiniji TV).
Da dodam, popravljanje/zamena pozadinskog osvetljenja je bacanje para, ceo TV pravo u kantu i kupiti drugi . Tako popravljen TV radi par meseci i opet zvekne.
C64freak
10.12.2018, 20:20
@Laskaris Pa ima jer je procenat kvarova kod renomiranih brendova daleko manji od tih smeca :) Primer imam drugara koji ima neki Vivax TV i evo ga 5-6 godina bez problema ali takodje znam i jedno 50ak ljudi kojima Vivax,Vox,Fox,Tesla i ostala smeca nisu izdrazala godinu dana tako da...
Takodje 99% njih koji su kupili Sony,Samsung,Philips su mahom zadovoljni
Da dodam, popravljanje/zamena pozadinskog osvetljenja je bacanje para, ceo TV pravo u kantu i kupiti drugi . Tako popravljen TV radi par meseci i opet zvekne.
Pa sad ako sam TV platio 550€, a zamenu pozadinskog svetla 150€ i evo već piči godinu dana (pu, pu da ne ureknem), nije baš da je bacanje para. To pozadinsko svetlo je ujedno i najskuplja popravka.
Ali da, kada bude sledeći put crkao i to bude opet pozadinsko svetlo, ceo TV će leteti u kantu.
Doduše meni TV zvrnda 8 - 12 sati dnevno, pa možda nije ni čudo.
Laskaris
11.12.2018, 12:28
@Laskaris Pa ima jer je procenat kvarova kod renomiranih brendova daleko manji od tih smeca :) Primer imam drugara koji ima neki Vivax TV i evo ga 5-6 godina bez problema ali takodje znam i jedno 50ak ljudi kojima Vivax,Vox,Fox,Tesla i ostala smeca nisu izdrazala godinu dana tako da...
Takodje 99% njih koji su kupili Sony,Samsung,Philips su mahom zadovoljni
Oh come on..pricas sa 50 ljudi o njihovim televizorima, koje su marke i koliko traju? Save it. Ne verujem ti :)
@bachi: u tom slucaju se mozda i isplati ali krs je to uredjaj ako placen 550 eur zahteva posle 2 god servis od 150 eur. Tako nesto, nikad vise.
I meni baš pre neki mesec priča poznanik da mu crklo pozadinsko na LG. On je doduše elektronac pa je sam to izmenjao. Mada je kaže po ceo dan radio TV i to na 100% brightness (što inače utiče na životni vek).
Mada mislim da ako krene da se kopa, za svaku marku će se naći puno kvarova i pehova.
Edit: Meni posle 3 god na Samsungu zaglavio jedan piksel na zeleno i nikakav fix ne pomaže. Mada ga retko primetim pa mi i ne smeta.
Naravno da za svaku marku moze da se nadje kvarova i pehova. Poenta je da FOX / VOX nisu nimalo losiji od LG/Samsunga & Co sto se kvarova tice. A duplo su jeftiniji.
Mozes da probas da "masiras" taj piksel. To je vise mera za mrtav piksel ali moze da pomogne. Uzmes higijenski stapic npr i par minuta trljas ekran na tom mestu.
Naravno da za svaku marku moze da se nadje kvarova i pehova. Poenta je da FOX / VOX nisu nimalo losiji od LG/Samsunga & Co sto se kvarova tice. A duplo su jeftiniji.
Mozes da probas da "masiras" taj piksel. To je vise mera za mrtav piksel ali moze da pomogne. Uzmes higijenski stapic npr i par minuta trljas ekran na tom mestu.
Slažem se, danas čak i poznate marke muljaju svašta pa ni njima se baš više ne može verovati, meni baš krenuo sporedni TV da riknjava i vidim da ima u E***-ju Fox 32`za 15000 i naravno da cu njega uzeti, 3 godine garancije, ako preživi samo toliko meni je to OK. Radije ću za 3 godine opet uzeti za iste pare neki TV i biti opet 3 godine miran nego da platim u startu 30-40k i da mi isto tako rikne posle isteka garancije. Imam 52` Panasonic skupo plaćen pre par godina i kada sam dobro razmislio ne pada mi više na pamet da kupujem precenjenju i preskupu elektroniku, ko voli ja nemam ništa protiv ali ja više ne :)
C64freak
15.12.2018, 13:09
Oh come on..pricas sa 50 ljudi o njihovim televizorima, koje su marke i koliko traju? Save it. Ne verujem ti :)
@bachi: u tom slucaju se mozda i isplati ali krs je to uredjaj ako placen 550 eur zahteva posle 2 god servis od 150 eur. Tako nesto, nikad vise.
Ne budi bukvalista :) ali da vecina ljudi je uzela te shlj marke kad su pali ispod 20k na sta sam kolutao ocima i onda klasika...sto super je slika krece diskusija itd
Uglavnom kao sto sam rekao znam samo jednu osobu kojoj shlj marka Vivax zapravo radi i nema bagove
Za Vivax sam i ja čuo par ljudi da se žali ali za Fox nisam čuo da se žale, danas sam još saznao da Fox daje 5 godina garancije na televizore kupljene do 15.01, eto meni još jedan razlog da ga kupim :)
C64freak
16.12.2018, 18:17
Budi oprezan u vezi tih garancija, znaju cesto da daju fantomske garancije od 5god tipa prodavnica 2god sto je normalno a kao proizvodjac u ovlascenom servisu 5 god i to je problem jer cesto ne postoji taj famozni ovlasceni servis.
Bilo je toga bas skoro na TV_u nzm koja tacno marka je bila u pitanju ali fox,vox,tesla fazon
Budi oprezan u vezi tih garancija, znaju cesto da daju fantomske garancije od 5god tipa prodavnica 2god sto je normalno a kao proizvodjac u ovlascenom servisu 5 god i to je problem jer cesto ne postoji taj famozni ovlasceni servis.
Bilo je toga bas skoro na TV_u nzm koja tacno marka je bila u pitanju ali fox,vox,tesla fazon
Redovna garancija je 3 godine a kao što sam već napisao i toliko ako preživi meni je OK, dosta mi je da preplaćujem elektroniku samo zbog izvikanog imena, ako i rikne posle isteka garancije uzeću drugi i opet ću jeftinije proći nego da platim u startu 40000 pa mi opet niko ne garantuje da će preživeti garanciju. Nekad se znalo, ako hoćeš kvalitet moraš da ga platiš a sada je sve otišlo "dođavola", znam mnogo ljudi iz bližeg okruženja koji su imali probleme sa skupim stvarima a ovo i kad rikne baciš u kantu i ne sekiraš se.:)
Laskaris
17.12.2018, 11:10
Za FOX dobijas produzenu garanciju, pisana izjava, kada se registrujes na sajtu (to vazi do 15.01 cini mi se). Nema prevare. Vrlo su korektni sto se tehnicke podrske tice. Nema sanse da cu ikada vise kupiti TV duplo skuplji a nimalo bolji. Pa ekrane prave tri firme u Kini a oni se ugradjuju i u FOX/VOX i u Samsung/LG & Co. Komponente su iste, kupac kod Samsunga, LG-ja, Panasonica, Toshibe placa ime a ne kvalitet sam po sebi. To ne znaci da su brand televizori losi. Nisu, svakako ne svi. Ali, ne opravdavaju kvalitetom duplo visu cenu u odnosu na FOX/VOX i slicne.
C64freak:Ne budi bukvalista ali da vecina ljudi je uzela te shlj marke kad su pali ispod 20k na sta sam kolutao ocima i onda klasika...sto super je slika krece diskusija itd
Uglavnom kao sto sam rekao znam samo jednu osobu kojoj shlj marka Vivax zapravo radi i nema bagove
O cemu ti pises covek? Pises o nekim ljudima sa kojima nisi ni pricao (to kao treba da bude neki opsti argument ili sta) nego istresas tako iz glave po svom nahodjenju neke podatke. Ti zapravo nemas blage veze o cemu pises niti imas ijedan pravi argument osim mantri kako su brandovi bolji od "noname" modela. Hajde da si koristio ijedan od tih noname televizora pa da imas negativno iskustvo..nego nisi. Prosto pises o necemu o cemu ne znas nista samo da bi pisao i jos si uporan u tome.
Kakav je ovaj AIWA Televizor? To je nekad bio solidan brend. Sad se pojavio niotkuda.32 inča za oko 14000din.?
Kupio ih je Sony a onda ugasio, pa rasparčao i rasprodao brend. Audio oprema je i dalje OK. Što se televizora tiče, po toj ceni u pitanju je vrv generički brendirani Kinez.
https://asia.nikkei.com/Business/Aiwa-brand-revived-by-Japanese-contract-manufacturer
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.