PDA

Prikaži potpunu verziju : slackware 10.2 adsl problem


rockdudbg
12.12.2005, 17:28
instalirao sam slackware 10.2,ali imam problem sa netom.imam ruter koji sam uzeo od sezama koji povezujem sa kompom preko usb-a.u fstabu sam napravio red====/dev/sda1 /mnt/usb ,..........e sada kada ubacim neki usb mpr,ili flash hoce da mountuje,ali usb iz rutera nece...
kako da osposobim net???

Anak1n
12.12.2005, 19:20
Mislim da si krenuo u pogresnom pravcu ne treba ti fstab za to...a probaj da nadjes odgovor na linuxo.org bilo je reci o tome da ne bi kopirao tudje textove zop

TtuEd
12.12.2005, 22:35
jel postoji mogucnost da taj ruter povezes na kompjuter preko mrezne karte? jednostavnije je, i bolje :) I radice sigurno
(ako nemas mreznu kartu, imas skoro u svakoj "kompjuterskoj" prodavnici za 600-700 dinara)

rockdudbg
13.12.2005, 16:56
hmm.probao sam i sa mreznom karticom,povezao sam iz rutera kablom sa mreznom karticom,ali kako da je osposobim,sta i gde treba da upisem ako treba,ili...?

Anak1n
13.12.2005, 19:24
Ja ti reko al ti oces na gotovo...evo ti zadnji put ovde (http://linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4734&highlight=adsl+ruter) i ovde (http://linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5322&highlight=adsl+ruter)
Pa ti kako oces....a imas i google...

TtuEd
14.12.2005, 3:26
hmm.probao sam i sa mreznom karticom,povezao sam iz rutera kablom sa mreznom karticom,ali kako da je osposobim,sta i gde treba da upisem ako treba,ili...?
iz konzole otkucaj netconfig i prati uputstva sa ekrana :)

A mozes i "rucno" da editujes fail /etc/rc.d/rc.inet1.conf (ako opet ne bude sve radilo ili ako ti bude dosadno :)) i u delu # Config information for eth0: uneses parametre. Ako koristis DHCP server, samo stavi USE_DHCP[0]="yes", sve ostalo ostavi "prazno".
Ako ne koristis DHCP, takodje ces morati u fail /etc/resolv.conf da upises adrese DNS servera (u svakom redu po jedna), na sledeci nacin:
nameserver xxx.xxx.xxx.xxx (prvi DNS server)
nameserver xxx.xxx.xxx.xxx (drugi DNS server)
itd.

rockdudbg
25.12.2005, 17:25
ovako>>>kao etho ipaddres sam uneo 10.0.0.2,za dhcp sam ostavio prano,u /etc/resolv.conf sam stavio dns servere,....
rc.inte1.conf sam konfigurisao
gde da stavim user name i password???u resol.conf,ili???
kada u konzoli ukucam ping 10.0.0.2 pocne da mi odbrojava,i spusta neke redove,ali kada pokusam bilo koju drugu adresu da pingujem nece...kada u firefoxu ukucam 10.0.0.2 nemogu da pristupim ruteru...molim za jos malo pomoci...zaista ne znam gde gresim

SuperG
25.12.2005, 18:51
ovako>>>kao etho ipaddres sam uneo 10.0.0.2,za dhcp sam ostavio prano,u /etc/resolv.conf sam stavio dns servere,....
rc.inte1.conf sam konfigurisao
gde da stavim user name i password???u resol.conf,ili???
kada u konzoli ukucam ping 10.0.0.2 pocne da mi odbrojava,i spusta neke redove,ali kada pokusam bilo koju drugu adresu da pingujem nece...kada u firefoxu ukucam 10.0.0.2 nemogu da pristupim ruteru...molim za jos malo pomoci...zaista ne znam gde gresim


Greska.... DHCP treba da bude 10.0.0.2 a tvoja adresa treba da bude u rasponu od 10.0.0.3 - 10.0.0.11 .... :cool:

rockdudbg
26.12.2005, 20:53
Greska.... DHCP treba da bude 10.0.0.2 a tvoja adresa treba da bude u rasponu od 10.0.0.3 - 10.0.0.11 .... :cool:
zastp dhcp,kada mi u uputstvu(doduse za xp) pise da iskljucim dhcp,i postavim adrese dns1 i dns2?
inache imam net kod sezama

SuperG
26.12.2005, 21:55
zastp dhcp,kada mi u uputstvu(doduse za xp) pise da iskljucim dhcp,i postavim adrese dns1 i dns2?
inache imam net kod sezama

Uradi ovo i postavi dns! Radice 100%!