Prikaži potpunu verziju : Football Manager 2016
Aleksandar1987
8.9.2015, 1:26
Najavljen nastavak FM-a.
http://www.benchmark.rs/assets/img/news/fm1.jpg
http://www.benchmark.rs/assets/img/news/big_thumb/5455fdba92a2cb2078fcd6210995abf9.jpg
Izvor: http://www.benchmark.rs/vesti/najavljen_football_manager_2016-59752
Nekad je temi FM bilo stotine stranica, sada samo jedan post... Ne idu u dobrom pravcu, barem ako je SK forum mjerilo...
Po meni FM15 posle nekoliko losijih izdanja veoma dobar.
Odavno nisam toliko igrao FM.
Videcemo kako ce izgledatinFM16 u finalnoj verziji.
Nikola Lavrnja
9.9.2015, 12:06
I ja i dalje igram FM 15, nije sad da sam nesto epohalno zaludjen, ali mu se dosta vracam, definitivno mi je najbolji manager
Obrnuo sam dve i poceo trecu sezonu na FM15, na FM 14 imam malo vise (mozda pet-sest). Pre toga sam duze pauzirao sa FM serijalom, ranije sam irao mnogo vise.
FM 14 mi se vise svidja jer mi ne lezi ovaj "mikromenadzment" igraca, tacnije njihovo durenje. ME bi oni trebali da poprave, a ne da se bave dodavanjme nepotrebnih opcija koje vecina iskljuci ili ignorise koliko god moze (pres konferencije i tome slicno).
Igram FM Dosta dugo... Nisam propustio serijal proteklih ne znam ni ja koliko godina... Obicno mi igra dosadi posle par meseci ali evo 15-icu i dalje lomim kad imam vremena. Planirao sam da preskocim 16-icu ali par stvari mi se svidelo u najavi pa je kupujem sigurno.
Aleksandar1987
21.9.2015, 21:18
Nije FM kao sto je bio. Sto se tice mene moraju da odrade drasticne promene da bi poceo ponovo da igram. Ovo se sve svodi na jedno te isto ili u prevodu update sezona i nista vise...
Nije FM kao sto je bio. Sto se tice mene moraju da odrade drasticne promene da bi poceo ponovo da igram. Ovo se sve svodi na jedno te isto ili u prevodu update sezona i nista vise...
U principu je stvarno tako, samo nasminkaju prethodnu verziju, ubace neku novu sitnicu, razmeste dugmice i vozi :-) Ali dzaba, obozavam igru i ne propustam ni jednu verziju.
Sarmatian
22.9.2015, 17:01
Cudno. Meni je FM 15 najgori u poslednjih nekoliko godina.
Od igraca koji kukaju non stop zbog gluposti pa onda igraju lose, do katastrofalnog kretanja lopte, do neobjasnjivog zaglupljivanja igraca, do nerealnih rezultata i preokreta, loseg pomeranja izmedju linija, suvise uspesnih centarsuteva, umobolnih reakcija golmana...
Jedini napredak u odnosu na prosle je to sto igraci sada imaju masu, odnosno lopta i drugi igraci se odbijaju od njih, mada je problem to sto se lopta vrlo cesto odbija kao od bandere. No, to prihvatam kao veliki korak napred i da ce se na tome raditi u buducnosti i mogao bih da svarim da je samo to, ali zajedno sa svim ostalim - nema sanse.
Prvi menadzer u kom nisam odigrao vise od par sezona ni sa jednim klubom.
Bitno je da ima prostora za napredak. Slazem se da je najveca glupost sto igraci kukaju i stvarno je tesko da se drzi motivacija na nivou i bas je iritantno. Videcemo sta donosi 16-ica :-)
Lose je to mnogo uradjeno. Igrac igra, ne pokazuje nista ja ga stavim na transfer listu i njih 5 se oglase kako to nije uredu. :D
Lose je to mnogo uradjeno. Igrac igra, ne pokazuje nista ja ga stavim na transfer listu i njih 5 se oglase kako to nije uredu. :D
I ti im kazes da gledaju svoja posla i uglavnom bude ok :-)
Ili im kazes da ces da dovedes dobru zamenu i dovedes 5 igraca dobrih i oni opet nezadovolji...
Mora dosta toga da se ispegla...
Aleksandar1987
29.9.2015, 23:48
Koliko mogu primetiti uneli su neke novine...
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_b996915f1e508dd8e40641aea94c36e2fc139162.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_861e7800490de6fa78f2411f122f9088fb0ce28f.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_856a74324dcb9ff8b056684a962c7551429a09ec.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_d2a6bd8aa16be1125c1340a87879a2d88ae8c300.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_11215868601a59b2b22d091dac3254bf1ecd2a12.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_700e5e1604411cfb8d8463426c1394afd139d5e3.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_baf23167e65952dfc4a7ef0568c022ffd6da8572.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_6d73d696c674b0973c1bce22d85b0e9a54928e34.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_4719b69b857579aa7599579f7652fce4b588b2b7.1920x1 080.jpg?t=1443178300
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/378120/ss_643bcfa79da995b6537fa6db40c2edb71dd4a01c.1920x1 080.jpg?t=1443178300
Koliko vidim sad ce mi trebati otprilike 2 meseca za jednu sezonu s obzirom koliko za*****cija ima.
Igram menager vec 14 godina i posle par losih,menager 15 je bio solidan,moraju da izbace neke gluposti a da se ubaci vise opcija za trening,postavljanje igraca za kontra napade ili akcije u toku utakmice.Bilo bi dobro da ubace i neki chairman mod da kada skupis dovoljno u karijeri para mozes kupis neki klub.
Nekad je temi FM bilo stotine stranica, sada samo jedan post... Ne idu u dobrom pravcu, barem ako je SK forum mjerilo...
SK jeste nekakvo merilo :) mada ima itoga sto nema narodnjaka. Ali, generalno, FM nije sto je bio. Kako vreme prolazi sve manje je sustinskog napretka a sve vise nebitnih izmena. Čak i 3d model nije posebno napredovao. Možda ću probati ali, nekako, izgubio sam volju.
Tako je to kad nema konkurencije.
Nikola Lavrnja
26.10.2015, 1:54
Kako mislis nema narodnjaka? Jedino sto nije bilo kasnijih patcheva.
Original je mogao da se kupi krajem proleca za 500 kinti (samo ne moze online :D), cenim da je vec posle NG bio oko hiljadu.
2015. je dobra, jako dobra, ali mene bas nervira sto nema pravih akcija kroz sredinu, nego 3/4 golova pada sa krila, centarsut ili neka kombinacija kada se stvori visak, jer krene par igraca da zatvara to krilo.
Killer pasova kroz sredinu prakticno i da nema (daju ih, i to preretko, samo igraci koji imaju vision i pass 17+), spicevi slabo koriste takve sanse...
Ja 80% golova dam kroz sredinu, tako da je vise problem do tvoje postavke nego same igre.
FM15 po meni veoma solidan a FM16 za sada izgleda minimalno isto tako dobar. Ocekujem da do full verzije bude bolji nego FM15, naravno osim ako pred sam izlazak nesto ne ujebu sto znaju uraditi.
Nikola Lavrnja
26.10.2015, 11:55
Ja 80% golova dam kroz sredinu, tako da je vise problem do tvoje postavke nego same igre.
Tesko da je problem, s obzirom da gazim (u karijeri titula sa Cukom, Groningemom (ok, tu sam bas imao srece) i Fiorentinom) :D Ok, forsiram ja igru preko krila, ali vidim gomilu propustenih sansi da se baci pas u prazno (ukljuceno u instrukcijama pas u prostor), kao sto rekoh, samo vrhunski igraci salju takve lopte i to u onolikom broju koliko bi trebalo neki prosecni veznjaci. Na to da dodam, da igrac daleko lakse daje gol kad dobije centarsut po zemlji, nego kad izadje 1 na 1 sa golmanom po sredini
Pa eto, igras preko krila i normalno je da igraci razvlace igru i guraju preko krila.
Ja igram bez krila i kao sto rekoh 80% golova ide kroz sredinu, vecina posle lopte u prazno.
Trenutno igram Beta verziju. Nije lose za sada, nisam imao vremena vise da se posvetim zbog posla ali jos nemam osecaj da je nesto epohalno promenjeno. Videcemo kad sve procackam i testiram.
U principu je ovo 15.4. pec i to je to. novi trasferi i doteran ME.
Aleksandar1987
4.11.2015, 21:11
*****e tesko... Opet ista prica svake godine...
U principu je ovo 15.4. pec i to je to. novi trasferi i doteran ME.
Donekle se slazem... Ima nekih noviteta ali...
@Aleksandar1987 I sa tobom se slazem donekle... Ima dobrih stvari ali i dalje mi se penje na k***c to sto igraci kukaju i placu za svaku sitnicu a sad su jos gori nego ranije... Bukvalno ako se pobuni najlakse ti da ga prodas odmah...
mentolbrebombona
6.11.2015, 11:54
Nisam igrao od 14-ice, ne znam da li je stvarno toliko dobar ili je navlaka? Da li je zaista najbolji FM do sada?
Da li je najbolji to je diskutabilno. Mogu samo reći da je najbolji od FM12.
Vidim izaslo a vidim i vase komentare pa sam se zapitao da li vredi uopste davati 55e?
Što bi davao 55evra? Možeš da nađeš mnogo jeftnije.
E sad, da li se isplati, ja uzimam od FM09, ali igram redovno većinom 500+ sati, meni se isplati.
Davati tolike pare ne vredi.
Ja sam moju verziju platio 3500 rsd a moze i jos jeftinije.
Ima neka caka, moze vas vise da da kintu, kupi jedan original, jedan moze da igra i online a ostali moraju offline sto je i vecini dovoljno.
U životi nisam ni jedan jedini meč odigrao online, niti imam želju. Ionako je time sink jop to mi fali. :)
Kad kaže "online" misli da Steam radi u online režimu, beleži achievmente, imaš chat, itd...
Ok, igra je bagovita do bola, prosto mi se ne igra...
Cekam patch pa onda igram. Jbt beta mi je radila extra a ovo... Nemam reci...
Ok, igra je bagovita do bola, prosto mi se ne igra...
Cekam patch pa onda igram. Jbt beta mi je radila extra a ovo... Nemam reci...
Na sta tacno mislis kad kazes bagovita? Meni radi ok, ali ne vidim neki pomak od proslogodisnje verzije. :mad:
Imam neke cudne bagove, npr loudujem igru i ostane mi load screen a u pozadini mogu da klikcem po meniju...
Jos jedan bag mi je bio kada je zabola igra pri alt+tab komandi i nisam mogao nikako da je ubijem u task menadzeru vec sam morao da restartujem pc...
Tu sam odustao od igranja...
Kod ove igre ne treba nista da te iznenadi. U jednom menadzeru, mislim da je bio 14 igra mi se zabagovala na odredjeni datum i nikako nije mogla da ga preskoci. Nsao sam na nekim forumima da se i drugima javljao taj problem ali na narodnoj verziji, moja je bila original pa ipak nije pomoglo i odose 2-3 sezone u nepovrat.
Cini mi se da je u 14-ici bio taj bag sa datumom ali ne mogu da se setim da li sam i ja imao taj problem. Tada sam imao lecenu verziju a mozda sam krenuo da igram posle tog problema. Stvarno mi nije jasno kako mogu da puste takvu igru u prodaju pored silnih testiranja i beta verzija...
FM ima čudnu naviku da sa određenom kombinacijom softvera i hardvera neće da radi i tačka, tako je verzijama untarag i jedino rešenje je da uspete da izmolite refund i čekate godinu dana do sledeće verzije koja će valjda raditi kod vas.
Warez verzije koje zapucavaju na određenim datumima su namerno tako pravljene, jer je SI u dealu sa krekerskim grupama već duži niz godina.
Najjace od svega mi je sto igra laguje :facepalm
Kada npr gledam mec u 3D secka samo tako, inace sve lepo radi, tecno, samo tokom meca secka...
A gde bi van ME igra mogla da secka :D
minist@r
10.12.2015, 21:11
Cuo sam negde da moze da se kupi jedna kopija menadzera i da se igra na vise racunara. Zanima me kako posto bi uzeli ja i jos dvojica kolega pa da podelimo trosak?
Cuo sam negde da moze da se kupi jedna kopija menadzera i da se igra na vise racunara. Zanima me kako posto bi uzeli ja i jos dvojica kolega pa da podelimo trosak?
Jedan steam nalog, ali može biti instaliran na dva(ili više) kompa. Jedini problem je što samo jedan može biti online na tom Steam nalogu, drugi(ostali) moraju biti u offline režimu.
minist@r
10.12.2015, 22:08
Prihvatljivo, posto ja i onako ne igram nista online na Steamu. Hvala za pomoc.
Igra li neko?
Utisci....?
Ja igram kad stignem. Vikendom malo vise. Moji utisci su pozitivni, jos jedan napredak u odnosu na prethodnu verziju. Ima stvari koje smetaju ali sam vise nego zadovoljan. Ko voli ovu igricu nece se razocarati.
Dobar je, jedina mana je sto nemam dovoljno vremena. :D
Hahahaha brate pogodi ga u centar. Prijalo bi mi par dana da nemam nikakva posla i da cepam FM 8 sati dnevno :-)
Prosto mi je neverovatno da tema FM11 ima preko 80 strana a FM15 - 4 strane. Pitam se da li je svim igračima problem vreme, jer se čini da je sam FM bolji nego ikad.
Kao prvo imaš daleko manje aktivnih ljudi na forumu danas nego pre 5-6 godina, dosta njih se zasitilo FM-a ili nemaju više vremena, a i sama činjenica da tema o igri ima svega par stranica baš i ne privlači ljude da ovde postuju izveštaje o svojim FM avanturama.
Možda je i bolji nego ikad ali nije ništa tu novo. Prežvakavaju sve jedno isto, ja sam očekivao da će do sada bar 3D model biti bolji. Ostalo je isto skoro sve, samo u novijem odelu koje je ko carevo... Drugo, trening je i dalje loše koncipiran tj po starom uz mali tweak.
Ako mi se nešto ne sviđa, to je trening i to odavno. A i svako malo menjaju interfejs... da bar napreduju po tom pitanju pa ajde...
E sad.. nisam mnogo vremena proveo uz FM 16 pa možda nisam dovoljno objektivan ali za to kratko vreme pre nego što sam ga deinstalirao sam se, nekako, smorio.
Istina je da u FM-u već neko vreme nema revolucionarnih promena i da na 3D prikazu i treninzima ima mesta za napredak. Međutim svaka nova verzija donosi neka mala poboljšanja koja je čine boljom od prethodne. U ovoj verziji su poboljšane instrukcije, razvoj igrača, skauting, transferi i interakcije.
Uglavnom, nema razloga da neko ko je uživao u prethodnim verzijama ne uživa i u ovoj, neka kvalitetna alternativa ove igre i ne postoji. Trenutno je ne igram jer imam interesantan sejv na FM 15, ali bih je definitivno preporučio nekom ko ne traži značajne promene već oprobani recept sa manjim poboljšanjima, a pritom ima vremena jer to je nešto što FM iz godine u godinu sve više zahteva.
Ista prica kao sa Intelom, svaka sledeca generacija procesora je za 5-10% bolja od prethodne. Čini mi se da FM radi isto, malo po malo unapredjuju igru...
Da samo što bi se "poboljšanja" koja godinu za godinom sprovodi SI po tvojoj analogiji sa Intelom odnosila na oblik nožica procesora i promene šare na stock kuleru umesto na povećanje takta i dalju miniturizaciju proizvodnog procesa.
Kupio sam pre nedelju dana FM16 (15 sam preskočio), igram malo i ne mogu da verujem da su za samo ove 2 godine od menadžera fudbala uspeli da naprave menadžer titranja jajca razmaženih fudbalera :facepalm
Da nisam igrao već duže od 2 sata, uradio bih refund :odoK:
A koji je problem sa fudbalerima, ako moze ukratko? Nisam igrao, ni ne nameravam, pitam onako.
Ma DeCoy tripuje ,nema pojma pa mu igraci krivi. :)
A koji je problem sa fudbalerima, ako moze ukratko? Nisam igrao, ni ne nameravam, pitam onako.
Uzmem Zvezdu k'o i svaki put kad krećem sa novim FM-om, odigraju pripremnu utakmicu 1:1 protiv nekih šabana, ja posle u team talk na calm kažem nije loše, ali možete i bolje da igrate ubuduće. Javlja se Ibanez i još 6 igrača iz prvog tima koji ga podržavaju, kaže ne dopada mu se kako ih vređam u svlačionici, traži da se izvinim i pazim kako razgovaram sa njima ubuduće.
Javlja se brzo posle toga Savo Pavićević sa pune 34 godine, kaže hoće da ide iz kluba. Pitam zašto, kaže hoće čovek da osvaja trofeje. Nema problema uzimamo titulu i kup ove sezone, on kaže ne može on toliko da čeka, hoće titulu odmah :confused: Ja mu posle toga lepo kažem putuj igumane, prodam ga za neku siću u drugu grčku ligu, baš me zanima kakve će titule tamo da osvoji odma' :kreza:
Uzmem Zvezdu k'o i svaki put kad krećem sa novim FM-om, odigraju pripremnu utakmicu 1:1 protiv nekih šabana, ja posle u team talk na calm kažem nije loše, ali možete i bolje da igrate ubuduće. Javlja se Ibanez i još 6 igrača iz prvog tima koji ga podržavaju, kaže ne dopada mu se kako ih vređam u svlačionici, traži da se izvinim i pazim kako razgovaram sa njima ubuduće.
Javlja se brzo posle toga Savo Pavićević sa pune 34 godine, kaže hoće da ide iz kluba. Pitam zašto, kaže hoće čovek da osvaja trofeje. Nema problema uzimamo titulu i kup ove sezone, on kaže ne može on toliko da čeka, hoće titulu odmah :confused: Ja mu posle toga lepo kažem putuj igumane, prodam ga za neku siću u drugu grčku ligu, baš me zanima kakve će titule tamo da osvoji odma' :kreza:
:eek::eek::eek::eek: hahahahahahhahaha
@DeCoy
Ok, hvala. Hteo sam da proverim da li se moja prognoza, od pre par godina, ostvarila.
U sledecim verzijama, ako neki igrac igra lose, a moral mu je na minimumu, proveri da li si mu cestitao rodjendan.
U to se ova igra pretvorila...
---
kaže ne dopada mu se kako ih vređam u svlačionici, traži da se izvinim i pazim kako razgovaram sa njima ubuduće.
Ovo je stari problem. Desavalo mi se, u ranijim verzijama, da vidim kako celo prvo poluvreme ne mogu da se sastave, a svi dobiju ocene od 6,8 do do 7. Zelim da ih ispljujem jer su lose igrali i rezultat je los, a ne mogu jer su ocene nerealne. Uopste, team talk je meni uvek bio misterija. Kockam se, pa kako ispadne.
on kaže ne može on toliko da čeka, hoće titulu odmah
Ne umeju Englezi da naprave simulaciju nase "Premijer" lige.
Da si uzeo onaj bolji klub ne bi ti se to desilo :D:D
Ja sam Živkovića doveo u Zvezdu, još samo da ne pobegne negde... :D
Doveo sam Nedelcearu-a, Rumuna, 18 godina, igra CB. Dobar igrač, još može da se razvije.
Od domorodaca, Jović, Ristić, Grujić su fenomenalni (i Plavšić, dok ga nisam zamenio), jedino Jovanović se ne razvija toliko dobro.
Protip: Dovedite Stevanovića iz Čukaričkog što pre - jedan od boljih srpskih golmana, dovodi se za 650k (koje ja nisam dao, pa je otišao u Bešiktaš i ima nenormalnu platu).
Ako ne on, Šaranov je dobar izbor, besplatan je na početku, i 27 godina ima.
Ja sam doveo Šaranova, Kahrimana sam prodao odmah.
Koji klub?
http://i67.tinypic.com/2jbwa4y.jpg
:kreza:
http://s7.postimg.org/gaxhguy3v/2016_02_21_00001.jpg
Ako uspem da budem ispred AZ-a na kraju super :/
Ja sam Živkovića doveo u Zvezdu, još samo da ne pobegne negde... :D
Doveo sam Nedelcearu-a, Rumuna, 18 godina, igra CB. Dobar igrač, još može da se razvije.
Od domorodaca, Jović, Ristić, Grujić su fenomenalni (i Plavšić, dok ga nisam zamenio), jedino Jovanović se ne razvija toliko dobro.
Protip: Dovedite Stevanovića iz Čukaričkog što pre - jedan od boljih srpskih golmana, dovodi se za 650k (koje ja nisam dao, pa je otišao u Bešiktaš i ima nenormalnu platu).
Ako ne on, Šaranov je dobar izbor, besplatan je na početku, i 27 godina ima.
I ja sam Zivkovica doveo u Zvezdu ali na zalost nece dugo da se zadrzi... Jednu, maksimum dve sezone... Ja sam hteo da ga zadrzim vise da uzmem sto bolju kintu ali pri prvoj "dobroj" ponudi uprava prihvata i fudvaler odlazi. Meni je Zivkovic otisao za 7 miliona...
Jovicu sam otkupio ugovor i posle jako lepo zaradio na njemu.
Gruju i Jovanovica sam sacuvao i isplatilo se.
Dovodio sam brdo igraca za dzabe i prodavao ih posle jedne sezone za 2-5 milki i od toga sam ziveo.
Ako naleti neki klinja za dz a da je vrh cuvam ga ljubomorno.
Lincoln iz Gremia – otkrovenje ovog menadžera. Obavezna kupovina za svaki veći klub, ogromno pojačanje za one slabije, ali se mora dovesti odmah na početku. Ne sme se propustiti ni Emanuel Mammana iz Rivera, kao ni Andrija Živković.
Što se tiče igrača iz Superlige, vredi dovesti Stefana Miloševića iz Spartaka, 20 godina, pokriva celu levu stranu, može odmah da uskoči u prvu postavu Zvezde ili Partizana. Dobra kupovina je i Marko Docić iz Javora (odličan DLP), kao i Srnić, Regan i Mandić iz Čukaričkog. Nemanji Milunoviću iz BATE-a ističe ugovor na kraju prve polusezone, golmani Bojan Šaranov i Vladimir Dišljenković imaju dobre ocene, na početku su bez kluba. Kao backup u boljim superligašima mogu da prođu Vlada Avramov, Novak Martinović i 38-godišnji Vladimir Mudrinić :dedica:
Lincoln iz Gremia – otkrovenje ovog menadžera. Obavezna kupovina za svaki veći klub, ogromno pojačanje za one slabije, ali se mora dovesti odmah na početku. Ne sme se propustiti ni Emanuel Mammana iz Rivera, kao ni Andrija Živković.
Što se tiče igrača iz Superlige, vredi dovesti Stefana Miloševića iz Spartaka, 20 godina, pokriva celu levu stranu, može odmah da uskoči u prvu postavu Zvezde ili Partizana. Dobra kupovina je i Marko Docić iz Javora (odličan DLP), kao i Srnić, Regan i Mandić iz Čukaričkog. Nemanji Milunoviću iz BATE-a ističe ugovor na kraju prve polusezone, golmani Bojan Šaranov i Vladimir Dišljenković imaju dobre ocene, na početku su bez kluba. Kao backup u boljim superligašima mogu da prođu Vlada Avramov, Novak Martinović i 38-godišnji Vladimir Mudrinić :dedica:
Gde si ti da mi kažeš za Mammanu i Lincolna kad sam počinjao? Odlični igrači, mada mi Mammana više ide na beka ili DM.
Živković sada hoće novi ugovor, oko 7,5k sedmično, do 2021. Ušao sam u LŠ, pa je to verovatno ga "razgalilo".
Ožegović se odlično razvio na mom sejvu; hteo sam ga dovesti ali je hteo 10k za platu, koje ja tad nisam imao (a i verovatno mu ne bih dao). Jović i on su blizu po ocenama, ali je Jović 3 godine mlađi.
Moja preporuka za Docića, dovodi se za 350k, prodao sam ga za 3 miliona sad.
Nisam spomenuo Maksimovića, kojeg sam "ukrao" za 1,3 miliona.
Mislim da je teško dovesti Lincolna i Mammanu u Zvezdu, naročito Mammanu jer se dovodi za oko 6 miliona i traži ga nekoliko velikih klubova na početku. Što se tiče njegovih ocena, fizički atributi mu lako rastu tako da već posle par sezona izrasta u vrhunskog štopera. Siguran sam da može da postane i odličan desni bek, ako mu se odmah poradi na centaršutevima.
Ne znam da li forsiraš omladince ali tu imaš 5-6 igrača koji ukoliko im se da prilika mogu da postanu odlični igrači i donesu veliku zaradu. Prvenstveno mislim na Marka Mijailovića, tu su i Joveljić, Panović, Adžić, Ilić, Mihajlović.
Inače ko god počinje sa Zvezdom ima veliki izbor bivših igrača koji su besplatni i dobri za rotaciju. Bajković, Dišljenković, Mudrinski, Lekić, Vukobratović, Kosnić, Kaluđerović...
Kaluđer kod mene traži 4k evra nedeljnu platu, što mu naravno nisam dao i par dana posle potpiše za niški Radnički za platu od 400€.
Mislim da je teško dovesti Lincolna i Mammanu u Zvezdu, naročito Mammanu jer se dovodi za oko 6 miliona i traži ga nekoliko velikih klubova na početku. Što se tiče njegovih ocena, fizički atributi mu lako rastu tako da već posle par sezona izrasta u vrhunskog štopera. Siguran sam da može da postane i odličan desni bek, ako mu se odmah poradi na centaršutevima.
Ne znam da li forsiraš omladince ali tu imaš 5-6 igrača koji ukoliko im se da prilika mogu da postanu odlični igrači i donesu veliku zaradu. Prvenstveno mislim na Marka Mijailovića, tu su i Joveljić, Panović, Adžić, Ilić, Mihajlović.
Inače ko god počinje sa Zvezdom ima veliki izbor bivših igrača koji su besplatni i dobri za rotaciju. Bajković, Dišljenković, Mudrinski, Lekić, Vukobratović, Kosnić, Kaluđerović...
Panovića sam pustio, dosta je ispod Ilića i Joveljića. A i dobio sam 1,3 miliona za taj transfer, što nije loše.
Imao sam i Kosnića u međuvremenu i pustio sam ga. Žalim zbog toga, lepo se razvio u Cirihu.
Ali isto tako, postoji dosta igrača koje sam pustio i kojima je cena žestoko porasla - Katai (prodat za 1 million) vredi 4,8 sad, Parker (prodat za 500k) je procenjen na 2, dok MAMADU MBOĐ vredi 1,7.
Uzeo sam Aleksandra Lutovca na pozajmicu sa opcijom kupovine (650k) ranije; nije mi se svideo (nije bio bolji od Ristića i hteo sam Adžića da forsiram više). Otišao u PSŽ posle. :D
Mogu vam reći da su kod mene (na mom sejvu) Jović i Ožegović napravili fine karijere. Jović je najbolje dane proveo u Njukaslu i davao 15-25 golova u ligi.
Ožegovića nisam toliko pratio ali imao je transfere od 10+miliona.
I u Vojvodini je isto :D
panovića sam pustio, dosta je ispod ilića i joveljića. A i dobio sam 1,3 miliona za taj transfer, što nije loše.
Imao sam i kosnića u međuvremenu i pustio sam ga. Žalim zbog toga, lepo se razvio u cirihu.
Ali isto tako, postoji dosta igrača koje sam pustio i kojima je cena žestoko porasla - katai (prodat za 1 million) vredi 4,8 sad, parker (prodat za 500k) je procenjen na 2, dok mamadu mboĐ vredi 1,7.
Uzeo sam aleksandra lutovca na pozajmicu sa opcijom kupovine (650k) ranije; nije mi se svideo (nije bio bolji od ristića i hteo sam adžića da forsiram više). Otišao u psŽ posle. :d
Ако неког занима, могу да окачим скриншотове моје игре са Звездом... У својој првој, пробној сезони сам направио сам грешку продавши те клинце за слични износ, а продао сам и Плавшића... Наредни пут када сам играо утопио сам их за лепе паре - из неких разлога, велики клубови су вољни да плате по 7,5 милиона за већину клинаца (Јовељић, Лука Илић, Марко Мијаиловић...). Филип Јанковић је дошао за џ, а продао сам га за 11,5 :)
Новац добијен од трансфера сам искористио да доведем врхунске таленте попут Ћорића(Динамо), Балића(Хајдук)... Живковић је дошао као слободан играч, Петар Стојановић такође... Рајковића сам вратио у клуб, док сам од наших играча још довео Антонова и Шапоњића и дао сам огроман новац за Филипа Костића. Захваљујући њима, већ у трећој сезони сам играо полуфинале ЛШ, где сам испао од Барселоне, која је касније и освојила трофеј. На лето сам довео и Ђуричића и још неке играче(нисам играо неких месец дана, па се не сећам напамет)... Тренутно сам са тим сејвом започео 4. сезону, типа до августа сам стигао. У првом сејву сам стигао до 5 сезоне, али нисам направио сличан успех, јер сам продао клинце за знатно мање паре, па ми је већина ових играча промакла(Шапоњић је отишао у Андерлехт, Антонов у Наполи, Костић ни да чује, за Петра Стојановића нисам ни знао, па сам дао 20+ милиона за Гајића, а већина Хрвата ми је побегла(заправо, мислим да изузев Крамарића нико није ни дошао...) Но, довео сам Пата у том сејву, у нади да ћу моћи да га продам за огромни новац, али сам погрешио :(
Ако неког занима, могу још нешто да напишем и да окачим слике :)
Polufinale LŠ sa Zvezdom u trećoj sezoni, svaka čast :tapsh::tapsh:
Inače u ovoj verziji FM-a su previše česti prelasci igrača iz Partizana u Zvezdu i obrnuto. U prošlim verzijama je to (kao i u stvarnosti) bilo prosto nezamislivo, kao i dovesti nekog iz Dinama u blizance. A sada već u prvih par sezona možeš da pokupuješ najveće talente iz rivala. Ne znam postoji li patch koji ovo rešava ali je mnoogo nerealno.
Хвала :)
Шапоњић је прешао јер је добар пријатељ са Јовићем, а Живковић се као нећка, али му ја обећам место капитена, и након што их згазим у дербију, он пристане :)
А постоји и нека прича(не знам колико истинита) да је циган. Слична прича за ове из Динама/Хајудка, с тим што сам до њиховог доласка колико - толико подигао рејтинг клуба :)
Meni se Živković nije nećkao. Dao sam mu 4200 pw, i još neki silni bonusi i povećanje plate per annum. I sad potpisao produžetak, i sve kul.
@Kadafi, šalji slike svega što stigneš. Čini mi se da sam i ja slično to uspeo u FM15 (Humam Tariq memories), pa sam dovodio Milinković-Savića i Srđana Mijailovića...
Nemam pojma šta da radim za LB/RB pozicije. Ne mogu da dovedem ništa što valja. Još mi se Marko Petković vuče po desnom beku, dok je na levom Brazilac Romulo (nije loš, ali i nije nešto posebno).
Solidan sam, rekao bih, na ostalim pozicijama, osim prokletog golmana. Rajko vrati se!!!!!1
Дакле ово је мој тим
http://s24.postimg.org/hapkur1v5/Squad_Players_Players.jpg (http://postimg.org/image/hapkur1v5/)
http://s23.postimg.org/4igcd7i7b/2016_02_29_00005.jpg (http://postimg.org/image/4igcd7i7b/)
Јовановић, Плавшић и Ђуричић ће вероватно летети из клуба до краја сезоне. Јовановић у овом сејву изгледа нема толики потенцијал, оцене му опадају већ неко време... Плавшић се такође не развија добро као у првом сејву(можда зато што сам га гурао на крило), док Ђуричић очајно игра. Ребић, Родић и слични су доведени само како би касније били продати.
Мислим да је боље да окачим линк ка сликама, него да постујем 20 слика :Д
http://postimg.org/gallery/2i9hi7jx4/d9a739bb/
Jel možete da mi kažete koja taktika je dobra za Zvezdu? Planiram da počnem da igram :)
mentolbrebombona
1.3.2016, 9:35
Koje lige obično učitate kad igrate sa klubovima iz naše lige ili recimo neke druge Engleske?
Ja trenutno igram sa 3 lige iz Srbije i po dve iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije, plus sam učitao sve igrače iz J. Amerike.
Što se taktike tiče, ja igram kao što sam i u FM14. 1 napadač sa wingerima na attack i ofanzivnim bekovima, 2 support MC-a i jedan DM koga menjam sa AC-om ako hoću da igram ofanzivnije. Bukvalno svi napadi idu po bokovima, MC-ovi i DM služe samo da protivniku kvare igru kroz sredinu.
Jel možete da mi kažete koja taktika je dobra za Zvezdu? Planiram da počnem da igram :)
Evo ti primer kako se vodi Bordo, pa ti vidi i prilagodi igračima koje imaš u Zvezdi.
http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2016-tactics/985457d1447765669-looking-tactical-help-advice-kpyyr9i.jpg
http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2016-tactics/985461d1447765710-looking-tactical-help-advice-gl7c6xz.jpg
U Zvezdi su ove sezone najjači Luis Lucho Ibanez, Grujić, Katai, Srnić, Hugo Vieira, pa vidi da napraviš taktiku koja će izvući max iz ovih igrača. :)
Metalac drugi na polusezoni :a_whistli
http://s14.postimg.org/ahap6sim9/2016_03_01_00001.jpg
Koje lige obično učitate kad igrate sa klubovima iz naše lige ili recimo neke druge Engleske?
Ako vodiš tim iz naše lige onda je korisno selektovati Ex-Yu lige jer njihovi igrači mnogo pre dobijaju državljanstvo od ostalih stranaca, što je korisno s obzirom da je broj stranaca ograničen.
Kod stranih timova, najjače lige uz nekoliko poznatih po velikom broju dobrih regena (Brazil, Argentina, Belgija, Nigerija, Rusija)
Moja preporuka je da odabereš nekoliko liga sa opcijom view-only, klubovi iz ovih liga će igrati utakmice za razliku od onih koje uopšte nisu selektovane, samim tim će biti konkurentniji timovima iz selektovanih liga. To je naročito korisno ako šalješ mladog igrača na pozajmicu u klub iz view-only lige (npr. svoju filijalu) jer će igrač sticati potrebno iskustvo. Uz to, možeš da selektuješ koliko hoćeš view-only liga, neće uticati na brzinu igre.
I ja sam Zivkovica doveo u Zvezdu ali na zalost nece dugo da se zadrzi... Jednu, maksimum dve sezone... Ja sam hteo da ga zadrzim vise da uzmem sto bolju kintu ali pri prvoj "dobroj" ponudi uprava prihvata i fudvaler odlazi. Meni je Zivkovic otisao za 7 miliona...
Jovicu sam otkupio ugovor i posle jako lepo zaradio na njemu.
Gruju i Jovanovica sam sacuvao i isplatilo se.
Dovodio sam brdo igraca za dzabe i prodavao ih posle jedne sezone za 2-5 milki i od toga sam ziveo.
Ako naleti neki klinja za dz a da je vrh cuvam ga ljubomorno.
Kako si otkupio ugovor Luki Jovicu?Prvi put kad sam igrao, on i Vukasin Jovanovic ne mogu da im produzim ugovor i odu na leto 2018.:confused:
Ponudiš agentu da otkupiš njegov deo ugovora.
Ponudiš agentu da otkupiš njegov deo ugovora.
Bas tako. Cak i nece mnogo da te kosta. :)
Sta treba tacno da radim?Poslednji FM koji sam igrao je bio,nisam siguran,FM 2009.
Kad klikneš na ime igrača u prozorčetu koje se otvori pri dnu ćeš videti opciju Make offer.
Hrundibakshi
4.3.2016, 11:04
Kad klikneš na ime igrača u prozorčetu koje se otvori pri dnu ćeš videti opciju Make offer.
E Decoy, jel možeš i meni pomoći. Ne mogu da nađem opciju da kliknem da mi Mrkela iz OFK Beograda više ne šalje ponude za igrače jer neću njemu da ih prodajem.
Kad klikneš na Mrkelu u prozorčetu koje se otvori pri dnu ćeš videti opciju Fuck off!
Seriously, upravo je izašao 16.3 patch...
EDIT: Koji idiotluk, patch je promenio pravila oko registracije U20 igrača i sad Jovanović, Jović, Grujić, Ristić i drugi klinci ne mogu da igraju, a na pola sezone sam i ne mogu da ih registrujem :mad:
kako si otkupio ugovor luki jovicu?prvi put kad sam igrao, on i vukasin jovanovic ne mogu da im produzim ugovor i odu na leto 2018.:confused:
Јовановића можеш за мање од 200к да откупиш, јовић изађе и до 800к...
Фора је што пре да покушаш, док им није скочила вредност :)
Kad klikneš na Mrkelu u prozorčetu koje se otvori pri dnu ćeš videti opciju Fuck off!
Seriously, upravo je izašao 16.3 patch...
EDIT: Koji idiotluk, patch je promenio pravila oko registracije U20 igrača i sad Jovanović, Jović, Grujić, Ristić i drugi klinci ne mogu da igraju, a na pola sezone sam i ne mogu da ih registrujem :mad:
Auuu uzas
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Јовановића можеш за мање од 200к да откупиш, јовић изађе и до 800к...
Фора је што пре да покушаш, док им није скочила вредност :)
Probao sam i ovi iz uprave odnah blokiraju,sta treba da radim?:confused:
Auuu uzas
Pitao sam na SI forumu ima li neko rešenje, i SI community lik mi kaže da ili da izguram ovako kako je do sledećeg termina za registraciju ili da krenem ispočetka :nov_mad2:
Uzas.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
probao sam i ovi iz uprave odnah blokiraju,sta treba da radim?:confused:
Блокирају из простог разлога што ти за трансфере имаш 0 евра :)
Шта да радиш ? Продај неке играче (Гаврић, Цветковић, Павићевић, Анђелковић, Стојановић...). На тај начин ћеш ослободити нешто новца за плате и зарадити новац, а после можеш и да тај новац за плате преусмериш за трансфере :)
Блокирају из простог разлога што ти за трансфере имаш 0 евра :)
Шта да радиш ? Продај неке играче (Гаврић, Цветковић, Павићевић, Анђелковић, Стојановић...). На тај начин ћеш ослободити нешто новца за плате и зарадити новац, а после можеш и да тај новац за плате преусмериш за трансфере :)
Daj jos neke igrace za prodaju............:):):):):):):)
Salim se!!!!Hvala
Jedno pitanje. Pored onih nekoliko liga koje odaberem za igranje sve ostale stavim na view only. Ali problem je sto mi u sanducetu za obavestenja stize brdo informacija (poruka) koje mene ne interesuju. Da li to moze nekako da se iskljuci i da obavestenja primam samo od onih aktivnih liga?
Moze, ali mora rucno.
Ides na profil.svake lige, tamo imas zvezdicu koja oznacava da pratis tu ligu i klikom na nju deaktiviras pracemje.
Obrati paznju na to da ce ti asistent ponovo nuditi da pratis svasta pa nemoj da prihvatis.
Mozda postoji mogucnost da se otkaze pracenje svega pa onda manualno dodas, ali moram da vidim kuci.
Kad klikneš na Inbox imaš Subscriptions tab, pa tu poisključuj sve što te ne zanima.
Hvala vam puno obojici, podesio sam i sada je ok. :)
Aleksandar1987
17.4.2016, 9:39
Izvalio sam danas kada sam poceo da igram da imena brazilskih klubova nisu prava.... Zasto?
Kao ni recimo Benfica i Porto u Portugalu. Zbog neotkupljenih licenci. Imaš fix preko fake.lnc fajla koji rešava to.
Zeznem se kad sam otkupljivao Jovićev ugovor od agenta, nisam video da je Minimum Release Clause stavka u ugovoru i maznu mi ga Barcelona na pola druge sezone za 2.8M € :mad:
zeznem se kad sam otkupljivao jovićev ugovor od agenta, nisam video da je minimum release clause stavka u ugovoru i maznu mi ga barcelona na pola druge sezone za 2.8m € :mad:
Какав данак неискуству :(
Eh Decoy da vodis Partizan i da si se tako zeznuo za Saponjica dobio bi 20 milke , ovako...:D
Šaponjića kupio Anderlecht za 1.4 miliona posle prve sezone. I Ožegovića iz Vojvodine za otprilike iste pare. Najveći "srpski" transfer Kyeremah iz Jagodine u Barcelonu za ~3M.
Inače vrlo realno, u trećoj sezoni imam u Zvezdi transfer budžet od 22M € :rolleyes:
Sezona 2017/18, trenutna situacija na tabeli...
http://s32.postimg.org/ye6h53p0l/tabela.jpg
^ Skroz nerealan ovaj 2016 :D
Uhvatio golmana na spavanju :)
L1vLRX99nJc
Sezona 2017/18, trenutna situacija na tabeli...
Ko ti je u timu? (ako može i formacija) :)
http://i.imgur.com/dHtl6RNl.jpg (http://imgur.com/dHtl6RN)
To je LŠ tim, za prvenstvo rotiram igrače jer se brzo umaraju zbog sreda-subota rasporeda.
Nisam igrao 16 ali sad bez zezanja , druga sezona i vec kidas u LS. Javi kako si zavrsio tu sezonu bas me zanima.
Nije druga, treća je. I ne razvaljujem, ova pozicija je više slučaj okolnosti, imao sam sreće da Portu u gostima uvaljam gol odmah na početku i posle izdržim do kraja da ne primim. Imam još 2 kod kuće protiv Porta i Intera, ja sam zadovoljan sa trećim mestom, tj. da prezimim u Ligi Evrope.
Prošle sezone sam uzeo samo bod, a sa mnom u grupi su bili Man. City, Juventus i Dnipro.
Para imam, mogu da se razbacujem na pojačanja, ali mi je salary cap za key igrača na 15.5k €, pa je tu mali problem.
EDIT: 2:1 kod kuće sa Portom, obezbedio sam treće mesto za sad :)
nije druga, treća je. I ne razvaljujem, ova pozicija je više slučaj okolnosti, imao sam sreće da portu u gostima uvaljam gol odmah na početku i posle izdržim do kraja da ne primim. Imam još 2 kod kuće protiv porta i intera, ja sam zadovoljan sa trećim mestom, tj. Da prezimim u ligi evrope.
Prošle sezone sam uzeo samo bod, a sa mnom u grupi su bili man. City, juventus i dnipro.
Para imam, mogu da se razbacujem na pojačanja, ali mi je salary cap za key igrača na 15.5k €, pa je tu mali problem.
Edit: 2:1 kod kuće sa portom, obezbedio sam treće mesto za sad :)
Мене сморило да играм после 5 сезоне, кад сам довео и Фелаинија за џ... У првенству нисам изгубио преко 70 утакмица и тај неки трип..
Izgubio sam obe utakmice, 3:0 od Intera kod kuće i 2:1 od Seville u gostima, ali ipak sa 9 bodova bio drugi u grupi. Na proleće me čeka dvomeč sa Manchester Unitedom :)
Razvalio me Mančester u obe utakmice, što je i bilo za očekivati.
Nova sezona, ista priča...
http://i.imgur.com/jR5Tx9G.jpg
I najskuplji igrač Crvene Zvezde u ovoj sezoni...
http://i.imgur.com/oPRGjiJh.jpg (http://imgur.com/oPRGjiJ)
Ja sam u proslom sejvu sa Zvezdom uspeo da osvojim Ligu Evrope tek u 12-oj ili 13-oj sezoni a LS jos par sezona kasnije. Uspeo sam da sredim klub, finansije su bile odlicne, igraci takodje. Iscupao sam se sa par talenata koji su postali kostur tima ali im je trebalo 6-7 sezona da se razviju.
U pocetku je bilo najgore kada su igraci odlazili za relativno male pare a mogao sam mnogo vise da uzmem... Npr. Capio sam Andriju Zivkovica na free transfer a uprava je sezonu kasnije prihvatila ponudu od nekih 6 miliona, nisam se nista pitao...
Meni nema više niko da ide bez da ih ja pustim, svima sam skinuo te klauzule iz ugovora, uprava mi se do sad nije mešala.
Nerealno je što kad su klubovi zainteresovani za igrače tj. kad su transfer rokovi jednostavno odbiješ sve ponude, igrači su nezadovoljni i mrze te, ali čim prođe transfer rok, na sve zaborave i sve je OK, lepo sa njima potpišeš produženje ugovora i tako do unedogled.
Meni nema više niko da ide bez da ih ja pustim, svima sam skinuo te klauzule iz ugovora, uprava mi se do sad nije mešala.
Nerealno je što kad su klubovi zainteresovani za igrače tj. kad su transfer rokovi jednostavno odbiješ sve ponude, igrači su nezadovoljni i mrze te, ali čim prođe transfer rok, na sve zaborave i sve je OK, lepo sa njima potpišeš produženje ugovora i tako do unedogled.
To je sve ok ali kod mene je problem bio sto je uprava prihvatila ponudu koju nije mogla da odbije zbog teske finansijske situacije...
Nije bilo nikakve klauzole u ugovoru...
Realno bi bilo da se to desi recimo u prvoj eventualno drugoj sezoni. Ali o kakvim finansijskim problemima govorima, kad mi je u četrvtoj sezoni transfer budžet 33 miliona evra :qliranje:
Bukvalno se bezveze razbacujem parama okolo. Za Milinković-Savića sam Mančesteru platio 15 miliona, čisto zato što mi se može...
realno bi bilo da se to desi recimo u prvoj eventualno drugoj sezoni. Ali o kakvim finansijskim problemima govorima, kad mi je u četrvtoj sezoni transfer budžet 33 miliona evra :qliranje:
Bukvalno se bezveze razbacujem parama okolo. Za milinković-savića sam mančesteru platio 15 miliona, čisto zato što mi se može...
Што ниси довео Рајка ? :)
Lepše je kad dovedeš nekog iz Mančestera nego iz Makabija :kreza:
Najjace do sad :
Pitaj upravu da mi da jos para. Oni odbiju, ja objavim to u novinama i oni me otpuste a 3 sezone zaredom osvajam ligu i dodjem do knockout faze u LS.
I ja sta cu add new manager i opet uzmem tim, prodje 10 dana i daju mi neku nenormalnu cifru za tranfere.
:kreza:
Ako nekom treba FM 16 daju na oficijalnom tviter profilu Football Manager-a i Miles-a.
Cim padne gol na nekom fudbalskom mecu na ovom EP daju steam kodove ima tu i za android,za PC/Mac kodova kao i ja mislim neki hokej manager ili tako nesto.
Uglavnom nije toliko tesko dobiti kljuc samo treba biti brz u kucanju.
Nije zanimljivo više. Postalo je kao PES - tresla se gora rodio se miš.... svake godine.
Pa od kad se SI odvojio od Eidosa i nastao Football Manager, jedina bitna stvar koja se desila je prelazak na 3D match engine, sve drugo je samo malo šminke i transfer apdejti :)
https://sortitoutsi.net/football-manager-data-update
Neoficijelni letnji transfer update za FM16 i FM15
http://i.imgur.com/RWEaXWi.png (http://imgur.com/RWEaXWi)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.