TELEFONI

IGRE

HARDVER

SOFTVER

INTERVJU

NAJAVA

VESTI


NOVI BROJ

ARHIVA

FORUM

O NAMA
Hardver
Najava
Acer Nitro 7
Ponesite igru sa sobom
Tihomir Stančević
09. novembar 2019. godine

Od uvoznika, beogradske podružnice KimTeca, dobili smo Acerov najnoviji Nitro 7, igrački laptop koji postavlja nove standarde kada je u pitanju ova klasa računara. Pre svega, u pitanju je jedan od najtanjih igračkih prenosnih računara, visok svega 20 milimetara. Masa mu je ispod 2,5 kilograma, i pored činjenice da mu je kućište metalno.


Uobičajeno, tastatura je prosvetljena crvenim lampicama, a crveni su i detalji na mat crnom kućištu sa geometrijskim ukrasima od sjajne plastike. U skladu sa tehnološkim trendovima, bočne ivice ekrana su tanke, što je takođe doprinelo kompaktnosti ovog modela. Ekranski panel je dijagonale 17,3 inča, IPS tipa, što znači da ima dobar raspon boja i odlične uglove vidljivosti, mada mu odziv tačaka nije dovoljan za brzinu osvežavanja koju očekuju profesionalni igrači. Osvetljaj je dobar - 300 cd/m2.


Unutrašnjost modela koji je nama trenutno na testu (AN715-51-78AF) nakrcana je moćnim komponentama: Intel Core i7-9500H, šesnaest gigabajta radne memorije, Nvidia GeForce Go GTX 1650 sa četiri gigabajta video memorije, brzi M.2 SSD od 256 gigabajta, hard-disk od jednog terabajta... Pored toga, na raspolaganju je još jedan M.2 slot za proširenje skladišnog kapaciteta.


Mogućnosti povezivanja su takođe savremene: dvopojasni Wi-Fi (IEEE 802.11ac), gigabitni Killer mrežni kontroler i naravno Bluetooth. Nitro 7 nema mnogo, ali sasvim dovoljno savremenih priključaka.


Sledećih nekoliko dana ćemo se pozabaviti detaljnim testiranjem ovog modela, a rezultate iz prakse i mnogo više detalja moći ćete da pročitate u našem narednom štampanom izdanju.

Acer
Nitro 7
NAJČITANIJE
HARDVER
SOFTVER
IGRE
TELEFONI
© 2019 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama