Softver
Vesti
Snimanje igara na Steam platformi je sada dostupno u beta verziji
Igraj, snimaj!
Ivan JAKIĆ
27. jun 2024.

Da li ste doživeli neponovljivo iskustvo igrajući omiljenu igru, kada ste shvatili da vam je potrebna aplikacija za snimanje ekrana, jer se taj momenat neće ponoviti? Prinuđeni da istražujete najbolji skup alatki za čuvanje budućih uspeha i neuspeha, razmišljate baš o prethodnom iskustvu, koje nije „uhvaćeno”. Ukoliko najčešće igrate igre na računaru putem Steam platforme, pomenuti trenuci su prošlost, jer je Valve implementirao funkciju za snimanje igara, koja radi uz pomoć Steam Overlay tehnologije.
Iako još uvek u beta fazi, Steam Game Recording će uskoro pomagati svim korisnicima da zabeleže svoje igranje bez dodatnih alatki. Funkcija može da se podesi da snima čitavu sesiju, od početka do kraja, što će biti korisno igračima koji žele da objektivnije sagledaju svoj stil igranja i uklone greške. Dodatna funkcionalnost jeste Replay, koji služi za ponavljanje poslednjih nekoliko sekundi, a takođe funkcioniše sa Steam Overlay interfejsom. Ukoliko igra podržava Overlay, automatski podržava i snimanje putem Replay funkcije.
Beta verzija takođe donosi napredno obeležavanje događaja u skladu sa vremenskom osom, što omogućava dodatni kontekst kada vršite aktivno snimanje. Igra će automatski označavati našu vremensku liniju u zavisnosti od sadržaja u tom momentu, tako da ćemo imati mogućnost preskakanja delova snimka koje smo proveli u lobiju, dok ćemo istovremeno moći da istaknemo najzabavnije trenutke. Samostalno postavljanje markera, radi lakše obrade video–snimka je još jedna korisna opcija koju nam donosi beta verzija.
Igrači koji sa nestrpljenjem iščekuju da završeni video i pokažu, moći će da se „pohvale” ubrzo, jer je Steam obezbedio dodatne alatke potrebne za deljenje snimaka. Snimak može da se pošalje na drugi uređaj ili da se podeli kao MP4 fajl, a sve ovo funkcioniše i na Steam Deck spravama.
Korišćenje nove aplikacije je, još uvek, nedostupno za većinu Steam korisnika, a da biste postali član i testirali nove funkcionalnosti potrebno je da učestvujete u beta programu. Pratite putanju Settings -> Interface -> Beta Participation, zatim odaberite bilo koju beta opciju. Snimanje igara se nalazi na lokaciji Settings -> Game Recording, gde imate izbor između pozadinskog (Background) snimanja, koje je uvek aktivno i snimanja na zahtev korisnika (On Demand). Programeri igara sada imaju pristup Game Recording razvojnom paketu, kako bi unapredili svoje proizvode automatskim vremenskim markerima.

Steam
Steam Game Recording
Steam Deck
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2024
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Najkvalitetniji element ove ekspanzije je njena vizuelna komponenta...
Qualcomm, ASML, Intel, TSMC, Samsung...
Sa čipovima nema stajanja
Qualcomm je sa Snapdragon X procesorom stvorio talas kojim želi da promeni lice industrije...
Radia Windrunner i vetrenjače
Rekorder i eko-isplativost
Da li je veće uvek bolje? Istorija raznih delatnosti uči nas da se odgovor razlikuje od jednog specifičnog slučaja do drugog, ali ljudima su napro...
LG UltraGear 34GS95QE
Odlično okruženi zabavom
Vrhunska demonstracija toga gde se trenutno nalazi tehnologija kada su u pitanju monitori...
Sony ULT Wear (WH-ULT900N)
Grmljavina u tišini
Nova serija uređaja japanskog proizvođača sadrži modele koji imaju jednu zajedničku osobinu - grmljavinu...
Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore
Za ljubitelje ekstremnog
Ploča koj spada među najbolje modele Asusovog asortimana i donosi sve „po poslednjoj modi”...
Autodesk Inventor 2025
Inženjering digitalnog prototipa
Inventor služi za izradu preciznog i detaljnog digitalnog 3D modela bilo kog sklopa ili proizvoda...
TCL 505
Giga povoljni startfon
Izuzetno povoljan i upotrebljiv telefon...
Songs of Conquest
Prelep, pažljivo poliran dragulj igračke scene, omaž vanvremenskim klasicima iz devedesetih godina prošlog veka, ali i dalje ima vlastiti identite...
WARNO
Kulminacija svega što je Eugen systems radio proteklih godina i ujedno njihova najbolja igra...
Hades II
Iako u prvi mah veoma podseća na slavnog prethodnika, Hades II veoma brzo otkriva svoje pravo, novo lice...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama