Hardver
Softver
Vesti
AMD najavljuje otvaranje centra za inženjerski dizajn u Srbiji
Svet kompjutera
20. jun 2024.

Santa Klara, Kalifornija, 19. jun 2024. – AMD (NASDAK: AMD) je danas najavio planove za proširenje svojih istraživačko-razvojnih mogućnosti u Srbiji, sa novim centrom za inženjerski dizajn, čije se otvaranje očekuje do kraja godine. Osnovan kroz strateški sporazum sa HTEC-om, globalnom kompanijom za tehnološke usluge, novi centar za inženjerski dizajn će se fokusirati na projekte razvoja naprednih softvera za ubrzanje inovacija u domenu AI i računarstva visokih performansi.

AMD sarađuje sa HTEC-om kako bi ubrzao AI i računarske inovacije visokih performansi uz širenje prisustva u oblasti softverskog inženjeringa u Centralnoj Evropi

Andrej Zdravković, AMD


„Srbija je poznata po izuzetnim inženjerskim talentima i jakim programima visokog obrazovanja, što je čini odličnom lokacijom za novi centar za inženjerski dizajn”, rekao je Andrej Zdravković, stariji potpredsednik i glavni softverski direktor u AMD-u. „Oduševljeni smo što sarađujemo sa HTEC-om, kako bismo okupili visokokvalifikovane softverske timove i time ubrzali razvoj AI, grafike i osnovnih softverskih tehnologija za upotrebu na različitim tržištima.”


Poslednjih godina, AMD je proširio svoje prisustvo u istraživanju i razvoju u Evropi sa centrima za istraživanje i razvoj u Irskoj, Rumuniji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Novi centar za inženjerski dizajn u Srbiji dodatno će proširiti prisustvo AMD-a u Evropi sa fokusom na razvoj AI okvira i mogućnosti mašinskog učenja.


„Raduje nas što ćemo raditi zajedno sa AMD-om i podržavati njihove planove da ojačaju svoju poziciju u AI inženjeringu i računarstvu u centralnoj Evropi. Naša strateška saradnja će doprineti daljem rastu tehnološkog ekosistema u Srbiji”, rekao je Aleksandar Čabrilo, generalni direktor HTEC-a.


O AMD-u

Više od 50 godina AMD pokreće inovacije u računarskim, grafičkim i vizualizacijskim tehnologijama visokih performansi. Milijarde ljudi, vodeće kompanije sa liste Fortune 500 i najsavremenije naučno-istraživačke institucije širom sveta svakodnevno se oslanjaju na AMD tehnologiju kako bi poboljšali način na koji žive, rade i igraju se. Zaposleni u AMD-u su fokusirani na izgradnju liderskih proizvoda visokih performansi i prilagodljivih proizvoda koji pomeraju granice mogućeg. Za više informacija o tome kako AMD omogućava danas i inspiriše sutra, posetite AMD (NASDAQ: AMD) veb lokaciju, blog, LinkedIn i X stranice.


O HTEC-u

HTEC je globalna kompanija koja pruža premijum tehnološke usluge, osnažujući tehnološki razvoj najuticajnijih organizacija u svetu – od inovativnih startapa do Fortune 500 kompanija. Jedinstveno pozicioniran, HTEC spaja inženjerstvo sa dizajnom i kreativnošću, čime omogućava svojim klijentima da inoviraju i razvijaju tehnologije koje pomeraju granice, kao i nove digitalne proizvode i platforme u različitim industrijama.

PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2024
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Najkvalitetniji element ove ekspanzije je njena vizuelna komponenta...
Qualcomm, ASML, Intel, TSMC, Samsung...
Sa čipovima nema stajanja
Qualcomm je sa Snapdragon X procesorom stvorio talas kojim želi da promeni lice industrije...
Radia Windrunner i vetrenjače
Rekorder i eko-isplativost
Da li je veće uvek bolje? Istorija raznih delatnosti uči nas da se odgovor razlikuje od jednog specifičnog slučaja do drugog, ali ljudima su napro...
LG UltraGear 34GS95QE
Odlično okruženi zabavom
Vrhunska demonstracija toga gde se trenutno nalazi tehnologija kada su u pitanju monitori...
Sony ULT Wear (WH-ULT900N)
Grmljavina u tišini
Nova serija uređaja japanskog proizvođača sadrži modele koji imaju jednu zajedničku osobinu - grmljavinu...
Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore
Za ljubitelje ekstremnog
Ploča koj spada među najbolje modele Asusovog asortimana i donosi sve „po poslednjoj modi”...
Autodesk Inventor 2025
Inženjering digitalnog prototipa
Inventor služi za izradu preciznog i detaljnog digitalnog 3D modela bilo kog sklopa ili proizvoda...
TCL 505
Giga povoljni startfon
Izuzetno povoljan i upotrebljiv telefon...
Songs of Conquest
Prelep, pažljivo poliran dragulj igračke scene, omaž vanvremenskim klasicima iz devedesetih godina prošlog veka, ali i dalje ima vlastiti identite...
WARNO
Kulminacija svega što je Eugen systems radio proteklih godina i ujedno njihova najbolja igra...
Hades II
Iako u prvi mah veoma podseća na slavnog prethodnika, Hades II veoma brzo otkriva svoje pravo, novo lice...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama