Igre
Vesti
Super Mario, Zelda, Metroid Prime 4 i još Marvelovih junaka
Šta je doneo „Nintendo Direct”?
Veljko PETKOVIĆ
19. jun 2024.

Nintendo se oduvek trudio da bude drugačiji i to pokazuju skoro svakom prilikom, tako je bilo i u vezi tradicionalnog junskog događaja, najavili su da će se „Nintendo Direct” desiti ovog meseca, ali ne tačno kada. Prošli su svi događaji drugih kompanija, Nintenda nigde, da bi samo dan pre događaj Nintendo najavio da će se održati. Mnogi su u analizi pre događaja spominjali da s obzirom da se zna da neće biti govora o novoj konzoli, da je dosta slaba potencijalna ponuda igara, jer se zna da za poslednju Zeldu se ne rade DLCovi, nema Pokemon igara za ovu godinu, a ni druge poznate franšize se nisu spominjale, no Nintendo je ipak ostavio par džokera u rukavu za sam kraj Nintendo Switch konzole.Nintendo je ipak za kraj Nintendo Switch konzole sačuvao nove igre o jednom od najpopularnijih likova video-igara, Super Mario. 7. novembra ove godine stiže igra pod nazivom Mario & Luigi: Brothership. Radi se o zanimljivom sklopu, borbe na poteze, istraživanjem sveta i plovidbom brodom. Ovo je prva nova igra u ovoj franšizi nakon skoro devet godina. U video najavi igre vidi se i da će Mario i Luiđi dosta sarađivati, iako se radi o singlplejer igri. No, za ljubitelje igara sa više igrača i ove franšize, Nintendo je pripremio još jednu igru. Radi se o Super Mario Party Jamboree. Igra će imati 110 mini igara po čemu je upečatljiv ovaj 26 godina star serijal, a igra će imati mod i za do 20 igrača. Ova igra na Nintendo Switch stiže 17. oktobra.
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom je nova Zelda igra u kojoj je zapravo Zelda glavni lik, a Link nije uopšte igriv lik. Ova igra je rađena u istom stilu kao rimejk iz 2019. godine Links Awekening. Ovo i znači da će igra biti 2D iz ptičije perspektive, ali u skladu sa tim da ovog puta ne vodite Linka, nego Zeldu, drugačiji će biti gameplay zbog drugih setova moći. Igra dolazi već 26. septembra.
Verovatno najveća vest ovog događaja bila je u vezi Metroid Prime 4: Beyond koji je imao konačno video najavu sa prikazom gameplaya, no, ono što je mnoge rastužilo da je igra najavljena samo za 2025. godinu, bez okvira kada se očekuje u narednoj godini. Ono što je bilo primetno da izgleda poprilično dobro za Nintendo Switch igru. Fanovi ovog serijala već poprilično dugo čekaju nastavak, tako da verujemo da će istrpeti još malo.
Reklo bi se da i pored sve lošijih filmova iz Marvel produkcije, da su oni i dalje poprilično traženi partneri i da svako želi parče njih za sebe, pa smo i na prethodnim događajima imali najave igara sa njihovim junacima, a sada je i Nintendo to uradio. Doduše, ne radi se o ekskluzivi za Nintendovu konzolu, ali je igra premijerno najavljena na njihovom događaju. Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics, poprilično dug naslov, ali je vrlo obimno i ono što obuhvata ova igra. Kao što naslov nagoveštava radi se o kolekciji tabačina, ali uz začin modernog, kao što je multiplejer, filteri za prikaze, novi modovi i slični dodaci. Kolekcija obuhvata sledeće naslove: X-men: Children of the Atom, Marvel Super Heroes, Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes, Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes, Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, X-men vs. Street Fighter, kao i igra nešto drugačije tematike The Punisher. Ova igra uz Nintendo Switch dolazi i na Playstation 4 i 5, te PC u toku ove godine.

Nintendo
Nintendo Direct
Marvel
Super Mario
Zelda
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2024
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Najkvalitetniji element ove ekspanzije je njena vizuelna komponenta...
Qualcomm, ASML, Intel, TSMC, Samsung...
Sa čipovima nema stajanja
Qualcomm je sa Snapdragon X procesorom stvorio talas kojim želi da promeni lice industrije...
Radia Windrunner i vetrenjače
Rekorder i eko-isplativost
Da li je veće uvek bolje? Istorija raznih delatnosti uči nas da se odgovor razlikuje od jednog specifičnog slučaja do drugog, ali ljudima su napro...
LG UltraGear 34GS95QE
Odlično okruženi zabavom
Vrhunska demonstracija toga gde se trenutno nalazi tehnologija kada su u pitanju monitori...
Sony ULT Wear (WH-ULT900N)
Grmljavina u tišini
Nova serija uređaja japanskog proizvođača sadrži modele koji imaju jednu zajedničku osobinu - grmljavinu...
Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore
Za ljubitelje ekstremnog
Ploča koj spada među najbolje modele Asusovog asortimana i donosi sve „po poslednjoj modi”...
Autodesk Inventor 2025
Inženjering digitalnog prototipa
Inventor služi za izradu preciznog i detaljnog digitalnog 3D modela bilo kog sklopa ili proizvoda...
TCL 505
Giga povoljni startfon
Izuzetno povoljan i upotrebljiv telefon...
Songs of Conquest
Prelep, pažljivo poliran dragulj igračke scene, omaž vanvremenskim klasicima iz devedesetih godina prošlog veka, ali i dalje ima vlastiti identite...
WARNO
Kulminacija svega što je Eugen systems radio proteklih godina i ujedno njihova najbolja igra...
Hades II
Iako u prvi mah veoma podseća na slavnog prethodnika, Hades II veoma brzo otkriva svoje pravo, novo lice...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama