Hardver
Događaji
Vesti
Promo
Novi, napredni LG uređaji za moderan dom stigli su u Srbiju
Svet kompjutera
12. jun 2024.

Beograd, 12. jun 2024. — Kompanija LG Electronics premijerno je predstavila javnosti svoja najnovija tehnološka rešenja u oblasti kućnih uređaja i kućne zabave. Zahvaljujući naprednijim tehnologijama i revolucionarnom dizajnu, novi uređaji snažnih performansi pružaju korisnicima neuporedivo bolje iskustvo, čineći njihov svakodnevni život neuporedivo lakšim i lepšim.

Srpskom tržištu predstavljeni su ekskluzivni MoodUP™ frižider sa LED panelima, revolucionarni WashTower – uređaj za pranje i sušenje veša, kao i novi OLED i QNED televizori


U domenu kućnih aparata, prikazana su dva uređaja koja se naročito ističu svojim inovativnim funkcijama i atraktivnim dizajnom, do sada neviđenom na našem tržištu.


Prvi od njih je MoodUP™ frižider sa zamrzivačem, koji menja boje. Zahvaljujući LED panelima na svojim vratima, ovaj model nudi novo, pametno i prilagodljivo kulinarsko iskustvo, dajući svim korisnicima mogućnost da izraze svoje raspoloženje i lične preferencije. Korisnici sada mogu da „ožive” prostor i poprave atmosferu u kuhinji razigranim bojama, ali i emitujući muziku preko ugrađenog Bluetooth zvučnika. Pored ultrainovativnih karakteristika, ovaj model, koji polako osvaja evropsko tržište, opremljen je naprednim rashladnim i pametnim LG tehnologijama za još bolju svežinu hrane i veću praktičnost korišćenja. Magični MoodUP™ frižider postaće omiljeni član svake porodice koji svakog dana popravlja raspoloženje svojim ukućanima.


Drugi predstavljeni uređaj je LG WashTower, pametna mašina za sušenje i pranje veša. Osim toga što, zahvaljujući naprednoj LG tehnologiji direktnog pogona veštačke inteligencije (AI DD™) i tehnologiji pare, svaki komad garderobe ostavlja besprekorno čistim i suvim u rekordno kratkom roku, pametni uređaj LG WashTower unosi pravu malu revoluciju u pogledu organizacije prostora. U pitanju su zapravo dva uređaja, za pranje i sušenje veša, spojena u jedan. Obe mašine komuniciraju zahvaljujući Smart Pairing™ funkciji, koja šalje informacije od bubnja za pranje do bubnja za sušenje i preporučuje optimalne cikluse za maksimum pogodnosti svojim korisnicima, koji sada dobijaju i više prostora u svom kupatilu.


Pored kućnih aparata, predstavljene su i nove LG zvezde u svetu uređaja koji donose nezaboravnu kućnu zabavu. U pitanju su modeli koji pripadaju kategoriji najtraženijih TV uređaja na svetskom i domaćem tržištu, odnosno onih sa OLED i QNED tehnologijom: OLED 65G4 i 65QNED87.

(foto: Darko Radulović)


Novi LG OLED televizori iz G4 serije sa α (Alpha) 11 AI procesorima, koji imaju 70 odsto bolje grafičke performanse i 30 odsto brže procesore u poređenju sa prethodnicima, potpuno redefinišu iskustvo gledanja televizije. Sa svojim unapređenim hardverskim performansama, koje sada uključuju i veštačku inteligenciju, novi OLED 65G4 je najbolji pokazatelj zašto je OLED tehnologija neprikosnovena već 11 godina u svetu televizora.


Novi model takođe poseduje i Dynamic Tone Mapping Pro naprednu tehnologiju, koja deli sliku na blokove i prilagođava osvetljenost i kontrast u realnom vremenu, omogućavajući trodimenzionalni prikaz. Zahvaljujući tome, korisnici stiču utisak da se nalaze u „središtu akcije” dok gledaju svoj omiljeni film ili igraju igricu.

(foto: Darko Radulović)


Zahvaljujući instaliranoj veštačkoj inteligenciji, dubokom učenju, novom čipsetu i zonama zatamnjivanja koje izoštravaju svaki piksel, najnovija linija LG QNED televizora, predvođena modelom 65QNED87, nudi vrhunski kvalitet slike, sa jasnom bojom i oštrinom. Ovaj model takođe u sebi sadrži i LG Quantum Dot i NanoCell tehnologije boja, koje daju živopisan kvalitet slike i neuporedivo, hiperrealistično iskustvo. Uz unapređenu reprodukciju boja, povećava se vizuelna dubina i dobija se prefinjeno, 3D vizuelno iskustvo.


Kompanija LG je početkom ove godine predstavila najnoviju verziju webOS platforme, webOS Re:New Program, zahvaljujući kojem će korisnici u narednih pet godina dobijati nova ažuriranja tehničkih karakteristika i mogućnosti svojih modela televizora i tako uvek imati najbolje TV iskustvo. Ta mogućnost sada se pruža i korisinicima novih LG OLED i QNED modela.

(foto: Darko Radulović)


„Kao kompanija koja dugi niz godina diktira tempo u oblasti televizora i kućnih uređaja, LG sada želi da nove trendove i tehnologije, koji su osvojili svet, donese u Srbiju i omogući svojim vernim korisnicima dosad neviđeno iskustvo. Srpsko tržište je od izuzetnog značaja za LG i stoga stalno težimo ka tome da se na njemu što je pre moguće nađu naši najinovativniji i najmoderniji uređaji. MoodUP™ frižideri, WashTower mašine i najnovija generacija OLED i QNED televizora, koje smo danas premijerno prikazali domaćoj javnosti, već su postali sastavni deo mnogih domova širom sveta, a sada je vreme da u njihovim prednostima uživaju i korisnici u našoj zemlji”, zaključio je Branislav Jordanov, marketing menadžer u kompaniji LG Electronics Srbija.

LG
MoodUP
WashTower
OLED
QNED
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2024
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Najkvalitetniji element ove ekspanzije je njena vizuelna komponenta...
Qualcomm, ASML, Intel, TSMC, Samsung...
Sa čipovima nema stajanja
Qualcomm je sa Snapdragon X procesorom stvorio talas kojim želi da promeni lice industrije...
Radia Windrunner i vetrenjače
Rekorder i eko-isplativost
Da li je veće uvek bolje? Istorija raznih delatnosti uči nas da se odgovor razlikuje od jednog specifičnog slučaja do drugog, ali ljudima su napro...
LG UltraGear 34GS95QE
Odlično okruženi zabavom
Vrhunska demonstracija toga gde se trenutno nalazi tehnologija kada su u pitanju monitori...
Sony ULT Wear (WH-ULT900N)
Grmljavina u tišini
Nova serija uređaja japanskog proizvođača sadrži modele koji imaju jednu zajedničku osobinu - grmljavinu...
Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore
Za ljubitelje ekstremnog
Ploča koj spada među najbolje modele Asusovog asortimana i donosi sve „po poslednjoj modi”...
Autodesk Inventor 2025
Inženjering digitalnog prototipa
Inventor služi za izradu preciznog i detaljnog digitalnog 3D modela bilo kog sklopa ili proizvoda...
TCL 505
Giga povoljni startfon
Izuzetno povoljan i upotrebljiv telefon...
Songs of Conquest
Prelep, pažljivo poliran dragulj igračke scene, omaž vanvremenskim klasicima iz devedesetih godina prošlog veka, ali i dalje ima vlastiti identite...
WARNO
Kulminacija svega što je Eugen systems radio proteklih godina i ujedno njihova najbolja igra...
Hades II
Iako u prvi mah veoma podseća na slavnog prethodnika, Hades II veoma brzo otkriva svoje pravo, novo lice...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama