Igre
Događaji
Vesti
Silent Hill 2, Astro Bot i hero shootere
Šta je doneo „State of Play”?
Veljko PETKOVIĆ
31. maj 2024.

Kada smo najavljivali održavanje „State of Play” događaja, zapitali smo se koliko će visoko postaviti letvicu Sony, može se reći da smo dobili odgovor koji nismo želeli, ali nije baš katastrofa. Većina stvari koja je najavljena na događaju ima datume izlaska i druge korisne informacije, što ranije je često znalo da bude drugačije, ono što moramo priznati, da čim Sony nije najavio svoj „Showcase” događaj odmah su nam se očekivanja smanjila, tako da smo manje više dobili očekivano, nije bilo nikakvih iznenađenja.


Da počnemo od verovatno najbitnije informacije, a to je da smo uz novu video najavu dobili i datum izlaska za Silent Hill 2 rimejk, igrači mogu da se vrate ovom čuvenom horor naslovu već osmog oktobra. Igra slične horor tematike, koja ne dobija rimejk već remaster je Until Dawn, ona stiže na Playstation 5 i PC, a najavljena je za jesen ove godine. Zanimljivo da nas uskoro očekuju filmovi rađeni po obe ove igre.


Već šestog septembra stiže nova Astro Bot igra, ovaj relativno novi lik u Sony Playstation ekosistemu dobija sve veću pažnju od kompanije i odatle i nova igra. Astro Bot lepo koristi bogatu istoriju Sony Playstationa i česte su reference u igrama, tako i pridobija sve više igrače koji vole klasične platformere ali i sve te silne easter eggove.Verovatno neplanirano, ali dobar deo „State of Playa” su bile dve igre istog žanra, sa kojima se možda najavljuje povratak tog žanra. Govorimo o hero shooterima koji su vladali scenom od neke 2015. kada se pojavio Overwatch pa sve do pojave battle royal igara, koje su totalno zaustavile hero shooter žanr. Mnogi projekti su odbacivani jer je bila pomama za battle royal žanrom, a neki koji su uspeli da izađu, prošli su poprilično neslavno, kao veteran industrije Klif Blezinski (Cliff Bleszinski) sa njegovim pompezno najavljivanim projektom Lawbreakers.


Sony je najavio da Marvel Rivals dolazi na Playstation 5, imaće 19 likova a igrači mogu da je probaju u zatvorenoj beti već u julu. Drugi hero shooter je dugo najavljivani naslov iz Sony kuhinje pod nazivom Concord. Najbolja stvar najavljena u vezi ove igre što nam dolazi poprilično brzo, već 23. avgusta. Radi se o sličnom ekipnom napucavanju sa likovima koji imaju svoje posebne sposobnosti i ritam igre. Za razliku od Marvel Rivalsa koji je šest na šest, Concord je baziran na pet na pet mečevima.


Uz ove, najavljene su još neke igre o kojima možete čitati i u drugim našim vestima ili videti u snimku „State of Playa”.

PlayStation
Sony
Sony Playstation
State of Play
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUN 2024
Microsoft Windows/Android TV: Strimovanje igara u kućnoj mreži
Sa PC -a na Android TV
Šta kažete na to da se zavalite u fotelju ili kauč i da u PC igrama uživate na velikom ekranu?
AMD Ryzen 5 8600G
Pametan igrač
ova serija APU-ova donosi revoluciju u ovaj segment, jer pruža sasvim solidne performanse u igrama...
Gigabyte Aorus CO49DQ
Prelep pogled iz tenka
Nije prvi put da se srećemo sa monitorskom grdosijom od 49 inča, ali sada je pred nama prvi takav sa OLED panelom...
Synology DiskStation DS423+
Trajna investicija
NAS koji ide dobro utabanim stazama i definitivno možemo da ga preporučimo malim i srednjim preduzećima, ali i za ličnu upotrebu...
Huawei Watch Fit 3
Elegantniji i sposobniji
Hibridni satić koji ne samo da miri svet fitnes narukvica i klasičnih „pametnih satova”, već postavlja potpuno nove standarde u klasi...
Samsung Galaxy A15 5G i A25 5G
Prvi borbeni redovi
Galaxy A15 5G jedan je od najjeftinijih Samsungovih telefona sa 5G modemom i naslednik je Galaxyja A14 5G...
Microsoft Windows 11: Kreiranje bootabilne Windows instalacije
Prebacivanje Windowsa na USB stik
Media Creation Tool se jednostavno koristi, a proces se svodi na pritiskanje tastera Next i minimalnu interakciju...
Windows je u padu
Ali Microsoft je jak
Već duže od jedne decenije, Microsoft se suočava sa izazovima u održavanju tržišne dominacije svog vodećeg proizvoda - Windowsa...
Tehnološke granice pametnog nakita
Još sazreva
Nosiva tehnologija napredovala je velikim koracima tokom poslednjih petnaest godina...
Crow Country
Brutalno dobra low-poly, retro, TPS, horor avantura...
Senua’s Saga: Hellblade II
Ako „padate” na atmosferu i pozadinsku priču, spremite se na spektakl koji se retko viđa...
Homeworld 3
Pretvaranje jedne sjajne ideje u obični, neupečatljivi prosek...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama