Telefoni
Događaji
Promo
HONOR VivaTech događaj
Inovativna četvoroslojna AI arhitektura i nastavak saradnje sa Google Cloud-om
Svet kompjutera
23. maj 2024.

Pariz, 22.05.2024 – Globalni tehnološki brend HONOR debitovao je na VivaTech događaju, jednom od najvećih tehnoloških u Evropi. Tokom svoje glavne prezentacije, HONOR je predstavio svoj inovativni pristup veštačkoj inteligenciji na uređajima i otkrio svoju pionirsku četvoroslojnu AI strategiju. HONOR je takođe najavio predstojeća Gen-AI iskustva u saradnji sa Google Cloud-om, koja će biti integrisana u njihove pametne telefone, otvarajući uzbudljive mogućnosti za poboljšanje korisničkog iskustva.

Doživite fotografisanje portreta studijskog kvaliteta uz AI podršku na novoj HONOR 200 seriji


„U kompaniji HONOR čvrsto verujemo da kombinovanjem moći personalizacije, intuitivnosti i zaštite privatnosti veštačke inteligencije na uređajima, svi mogu sigurno i bezbedno iskoristiti pun AI potencijal,” rekao je George Zhao, generalni direktor kompanije HONOR Device Co., Ltd. „Takođe, izuzetno nam je drago što nastavljamo saradnju sa Google Cloud-om. Na ovaj način, koristeći naše zajedničko iskustvo iskoristićemo potencijal ovog hibridnog pristupa i pružiti još besprekornija AI iskustva našim korisnicima.”


Predstavljanje HONOR četvoroslojne AI arhitekture


Tokom zvaničnog predstavljanja, HONOR je otkrio svoju četvoroslojnu AI arhitekturu istakavši strateški fokus na integraciji AI u MagicOS. Ova arhitektura se sastoji od različitih slojeva, pri čemu se na osnovnom sloju nalazi AI za više uređaja i operativnih sistema, što čini temelj otvorenog ekosistema omogućavajući deljenje računarske snage i usluga između različitih uređaja i operativnih sistema. Nadograđujući ovaj temelj, platformski AI sloj omogućava personalizovan operativni sistem, olakšavajući interakciju između korisnika i računara na osnovu njihovih namera i prilagođenu alokaciju resursa. Na trećem nivou, AI na nivou aplikacija donosi talas inovativnih, generativnih AI aplikacija koje će transformisati korisničko iskustvo. Na samom vrhu, interfejs sloj za Cloud-AI usluge pruža korisnicima jednostavan pristup obimnim cloud uslugama, uz istovremeno naglašavanje zaštite privatnosti, stvarajući sveobuhvatno i napredno AI iskustvo.


U okviru MagicOS 8.0, Magic Portal predstavlja prvi UI baziran na namerama u industriji, koji razume korisničko ponašanje i pojednostavljuje kompleksne zadatke u jednostavne procese. Trenutno, Magic Portal podržava 100 najpopularnijih aplikacija u sedam različitih kategorija, uključujući putovanja, produktivnost, komunikaciju, pretragu, zabavu, kupovinu i društvene mreže, sa planovima za proširenje kako bi se omogućila još bolja i inteligentnija AI iskustva u budućnosti.


Kao deo četvoroslojne arhitekture, HONOR ima u planu integraciju najnovijih iskustava Gen-AI, pokretanih Google Cloud-om, u svoje nadolazeće pametne telefone. Ovo obećava korisnicima novu razinu inteligencije i inovacije uz unapređenu zaštitu privatnosti.


Revolucionarno portert iskustvo sa HONOR 200 serijom


Nakon uspešnog lansiranja AI Motion Sensing Capture, najsavremenije funkcije koja koristi veštačku inteligenciju za automatsko fotkanje brzih radnji, HONOR je najavio da će predstojeća serija, HONOR 200, podići mobilnu fotografiju na viši nivo sa potpuno novim AI-poboljšanim iskustvom portreta.


HONOR 200 serija spremna je da napravi revoluciju u portretnoj fotografiji tako što će u svaki korak procesa uneti Harcourt majstorstvo, legendarnog francuskog foto studija poznatog po portretnim fotografijama, korišćenjem AI tehnologije za rekreaciju legendarnih efekata osvetljenja i senki legendarnog studija.


Korišćenjem veštačke inteligencije za učenje iz ogromne baze podataka portreta Studija Harcourt, HONOR 200 serija je uspešno razložila ceo proces portretne fotografije na devet različitih koraka i savršeno replicira metodu Studija Harcourt, obezbeđujući besprekorne portrete studijskog kvaliteta pri svakom fotkanju.


Serija HONOR 200 biće lansirana u Parizu 12. juna, a pokreće ga MagicOS 8.0, dodatno učvršćujući posvećenost kompanije HONOR demokratizaciji AI tehnologije. U pokušaju da AI učini dostupnom široj publici, HONOR je takođe najavio planove za uvođenje MagicOS 8.0 na svoje HONOR Magic V2 i HONOR 90 uređaje, omogućavajući većem broju korisnika da iskuse moć veštačke inteligencije.


Sinergija čoveka i veštačke inteligencije: Pametni uređaji za bolju budućnost


Na događaju, HONOR je organizovao sadržajnu panel diskusiju sa uglednom stručnjakinjom iz industrije Dr. Justine Cassell. Tema diskusije bila je budućnost multimodalne interakcije, naglašavajući kako ova integracija poboljšava praktičnost i zaštitu privatnosti za korisnike pametnih uređaja.


„Veštačka inteligencija na uređaju može bolje osnažiti pojedince,” naglasio je George. „AI na uređaju nudi personalizovane preporuke dok čuva privatnost korisnika zadržavanjem podataka na samom uređaju. Na primer, HONOR funkcija Magic Portal omogućava korisnicima da zadrže kontrolu nad izborom usluga i donošenjem odluka, naglašavajući AI pristup orijentisan ka ljudima.”


Što se tiče multimodalne interakcije, Dr. Justine Cassell je primetila: „Ljudi žive multimodalno. Porast uređaja koji se nose na telu, poput prstenova i bedževa, zajedno sa moćnim pametnim telefonima, pokazuje sve veću udobnost sa AI koja integriše verbalni jezik, neverbalne signale kao što su gestovi i izrazi lica, i elemente kao što je intonacija govora. Ovo predviđa usvajanje AI sistema osetljivog na multimodalne interakcije na telefonima. Što više modaliteta možemo uključiti u AI sistem, to ćemo moći da pomognemo većem broju različitih ljudi.”


„Pristup orijentisan ka ljudima je ključna filozofija HONOR dizajna, sa korisnikom u centru svih uređaja,” rekao je George. „Uz pomoć veštačke inteligencije, integracija među uređajima može objediniti jedinstvene prednosti različitih uređaja. Umesto da svaki uređaj uči ponašanje korisnika zasebno, ovaj pristup omogućava prepoznavanje korisničkih namera na makro nivou, pružajući prilagođene preporuke i sugestije.”


O HONOR-u

HONOR je vodeći svetski proizvođač pametnih uređaja. Kroz svoje usluge i proizvode, nastoji da stvori inteligentniji svet za sve i da se zahvaljujući svojim inovacijama pozicionira kao globalni tehnološki brend. Sa primarnim fokusom na istraživanje i razvoj, posvećen je razvoju tehnologije koja omogućava ljudima širom sveta da još više napreduju, pružajući im slobodu da postignu i učine više. Njegov portfolio se sastoji od visokokvalitetnih pametnih telefona, tableta, prenosnih računara i nosivih uređaja koji odgovaraju svakom budžetu. Takođe, ovi uređaji su inovativni, premijum, pouzdani i korisnicima olakšavaju svakodnevicu.Za više informacija, posetite HONOR na internetu na http://www.hihonor.com ili nas pratite na:

https://www.facebook.com/HonorSrbija/

https://twitter.com/Honorglobal

https://www.instagram.com/honorsrbija/?hl=sr

https://www.youtube.com/channel/UC0ae0oH87lNSK_QcrbG9x4A/featured

https://www.instagram.com/honorglobal/

http://www.youtube.com/c/HonorOfficial

PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUN 2024
Microsoft Windows/Android TV: Strimovanje igara u kućnoj mreži
Sa PC -a na Android TV
Šta kažete na to da se zavalite u fotelju ili kauč i da u PC igrama uživate na velikom ekranu?
AMD Ryzen 5 8600G
Pametan igrač
ova serija APU-ova donosi revoluciju u ovaj segment, jer pruža sasvim solidne performanse u igrama...
Gigabyte Aorus CO49DQ
Prelep pogled iz tenka
Nije prvi put da se srećemo sa monitorskom grdosijom od 49 inča, ali sada je pred nama prvi takav sa OLED panelom...
Synology DiskStation DS423+
Trajna investicija
NAS koji ide dobro utabanim stazama i definitivno možemo da ga preporučimo malim i srednjim preduzećima, ali i za ličnu upotrebu...
Huawei Watch Fit 3
Elegantniji i sposobniji
Hibridni satić koji ne samo da miri svet fitnes narukvica i klasičnih „pametnih satova”, već postavlja potpuno nove standarde u klasi...
Samsung Galaxy A15 5G i A25 5G
Prvi borbeni redovi
Galaxy A15 5G jedan je od najjeftinijih Samsungovih telefona sa 5G modemom i naslednik je Galaxyja A14 5G...
Microsoft Windows 11: Kreiranje bootabilne Windows instalacije
Prebacivanje Windowsa na USB stik
Media Creation Tool se jednostavno koristi, a proces se svodi na pritiskanje tastera Next i minimalnu interakciju...
Windows je u padu
Ali Microsoft je jak
Već duže od jedne decenije, Microsoft se suočava sa izazovima u održavanju tržišne dominacije svog vodećeg proizvoda - Windowsa...
Tehnološke granice pametnog nakita
Još sazreva
Nosiva tehnologija napredovala je velikim koracima tokom poslednjih petnaest godina...
Crow Country
Brutalno dobra low-poly, retro, TPS, horor avantura...
Senua’s Saga: Hellblade II
Ako „padate” na atmosferu i pozadinsku priču, spremite se na spektakl koji se retko viđa...
Homeworld 3
Pretvaranje jedne sjajne ideje u obični, neupečatljivi prosek...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama