Igre
Vesti
Xbox najavljuje šta nam to stiže u ovom talasu na Game pass pretplatu
Za samo sedam dana
Veljko PETKOVIĆ
14. maj 2024.

Xbox je pre 15 dana najavio šta nam to stiže na Game pass pretplate do današnjeg dana, da bi danas objavio sve nove igre koje stižu u okviru pretplate sve do četvrtog juna. Ovom prilikom iako ima dosta zanimljvih naslova, posebna pažnja naravno je data za Senuas Saga: Hellblade II koji konačno nakon više od pet godine razvoja stiže do igrača.


No pre toga, već sutra, 15. maja na Game pass stiže Chants of Sennaar, puzzle avantura sa vrlo zanimljivom grafikom. Igra je iz 2023. i pobrala je odlične ocene i osvojila brojne nagrade. Već dan kasnije možete započeti nešto skroz drugačije, Immortals of Aveum, pucačina iz prvog lica ali magijama, nastala kao plod rada veterana projekata kao što su Call of duty i Dead space, isto je izašla prošle godine, ali nije pobrala najbolje ocene. S obzirom da je igra visokog budžeta i rađena u Unreal engine 5, vredi joj ipak dati šansu. 


Za tačno sedam dana, odnosno 21. maja kao što smo već spomenuli, dolazi nam drugi deo Hellblade serijala, igra neće biti duga, negde oko osam sati igranja, ali za ljubitelje ovog žanra, sve što je do sada viđeno izgledalo je poprilično dobro. Igru već sada možete preinstalirati.


23. maja možete postati rukovodilac svemirske bolnice u igri Galacticare. Ova šaljiva strategija inače izlazi prvi put tog dana. Još jedna igra izlazi tog dana, i stiže pravo na Game pass, radi se o puzzle igri Hauntii. U pitanju je indie igra čija je grafika ručno crtana. 


28. maj je dan za selidbe jer tog dana stiže Moving Out 2, igra od sada već poprilično poznatog tima koji radi i Overcooked igre. Sjajna kooperativna igra, da uz još troje ljudi se malo posvađate. 30. maja možete zaigrati puzzle akcionu igru Humanity, igra u kojoj ste vi pas šiba inu i imate zadatak da pomognete čovečanstvu. 


30. maja možete zaigrati poljski Dark souls, Lord of the Fallen, ova igra je iz prošle godine, a ne tako davno je izbačena prva igra pod tim nazivom. Za ovu igru smo inače znali još ranije da će se pojaviti na Game pass, jer su Poljaci sami objavili da uz nju i Sniper Ghost Warrior Contract 2 stižu na pretplati, doduše tada nije saošteno kada će se to desiti.


4. juna stižu dve igre, prva je kineska horor puzzla u 2D svetu pod nazivom Firework, druga je Rolling Hills igra o pripremanju mnogima omiljenog azijskog specijaliteta sušija. Ova igra stiže inače na dan njenog izlaska.

Xbox
Microsoft
Senua Saga Hellbalde II
Hellblade 2
Moving Out 2
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUN 2024
Microsoft Windows/Android TV: Strimovanje igara u kućnoj mreži
Sa PC -a na Android TV
Šta kažete na to da se zavalite u fotelju ili kauč i da u PC igrama uživate na velikom ekranu?
AMD Ryzen 5 8600G
Pametan igrač
ova serija APU-ova donosi revoluciju u ovaj segment, jer pruža sasvim solidne performanse u igrama...
Gigabyte Aorus CO49DQ
Prelep pogled iz tenka
Nije prvi put da se srećemo sa monitorskom grdosijom od 49 inča, ali sada je pred nama prvi takav sa OLED panelom...
Synology DiskStation DS423+
Trajna investicija
NAS koji ide dobro utabanim stazama i definitivno možemo da ga preporučimo malim i srednjim preduzećima, ali i za ličnu upotrebu...
Huawei Watch Fit 3
Elegantniji i sposobniji
Hibridni satić koji ne samo da miri svet fitnes narukvica i klasičnih „pametnih satova”, već postavlja potpuno nove standarde u klasi...
Samsung Galaxy A15 5G i A25 5G
Prvi borbeni redovi
Galaxy A15 5G jedan je od najjeftinijih Samsungovih telefona sa 5G modemom i naslednik je Galaxyja A14 5G...
Microsoft Windows 11: Kreiranje bootabilne Windows instalacije
Prebacivanje Windowsa na USB stik
Media Creation Tool se jednostavno koristi, a proces se svodi na pritiskanje tastera Next i minimalnu interakciju...
Windows je u padu
Ali Microsoft je jak
Već duže od jedne decenije, Microsoft se suočava sa izazovima u održavanju tržišne dominacije svog vodećeg proizvoda - Windowsa...
Tehnološke granice pametnog nakita
Još sazreva
Nosiva tehnologija napredovala je velikim koracima tokom poslednjih petnaest godina...
Crow Country
Brutalno dobra low-poly, retro, TPS, horor avantura...
Senua’s Saga: Hellblade II
Ako „padate” na atmosferu i pozadinsku priču, spremite se na spektakl koji se retko viđa...
Homeworld 3
Pretvaranje jedne sjajne ideje u obični, neupečatljivi prosek...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama