Softver
Vesti
Prikazana je nova Nvidia aplikacija koja sjedinjuje GeForce Experience sa novom, modernom, kontrolnom tablom
Zbogom Windows XP eri
Ivan JAKIĆ
23. februar 2024.

Kompanija Nvidia je napokon odlučila da promeni, osavremeni, starinski izgled upravljačkog panela, a kao dizajnerska inspiracija poslužila je postojeća aplikacija – GeForce Experience. Prosto nazvana NVIDIA App, unapređena verzija skupa alataki je pozajmila konvenciju imenovanja od kompanije AMD (AMD Software), a jednako je kompatibilna za desktop i prenosive uređaje. Sveobuhvatna alatka je stvorila simbioznu vezu između programa Nvidia Control PanelGeForce Experience i RTX aplikacija.


Cilj jeste da se korisnicima olakša iskustvo, rukovanje i preuzimanje redovnih ažuriranja za čitav spektar programa koji Nvidia ima u svojoj ponudi, dok se zadržava prepoznatljiv interfejs. Upravo GeForce Experience predstavlja parče ovog, novog, softvera, čineći sa ostalim alatkama celinu koja po funkcionalnosti podseća na AMD Software i Arc Control kompanije Intel.


Alatke za optimizaciju su logički raspoređenje po „ploči“, kako korisnici ne bi pravili previše koraka za jednostavne zadatke kao što prilagođavanje igara najboljim podešavanjima. Fleksibilnost programa omogućava korisnicima primenu izmenjenih podešavanja globalno, ili pojedinačno, po aplikaciji.


Informacije u vezi sa drajverima su „elokventnije”. Korisnici imaju kompletan pregled izmena koje novi drajveri „nose”, a opširnost detalja se završava sa zaključkom koji pruža odgovor na pitanje - da li vredi instalirati ažuriranje. S obzirom da je pažnja novih drajvera usmerena prema optimizaciji novih igara, korisnici kojima se „gađane” igre ne nalaze na disku nemaju potrebu da unapređeni drajver instaliraju.


Našminkan je i upravljački interfejs koji se kombinacijom tastera pojavljuje u igrama, dodate su opcije namenjene strimerima, a casual igračima je dodeljeno više slobode u prilagođavanju potrebnih i nepotrebnih menija i opcija. U istom overlay meniju, opcija omogućavanja RTX HDR filtera je „udaljena” jedan pritisak tipke na tastaturi.


Jedan od zanimljivijih delova novog servisa jeste opciono logovanje korisnika, što dokazuje da Nvidia ponekada posluša želje i kritike zajednice korisnika. Podrška za Twich i Youtube emitovanje se, zajedno sa opcijom šerovanja materijala na Facebook platformu, gasi.


Skup alatki je trenutno u beta fazi, očekuje se mnoštvo dodatnih opcija, a preuzimanje je dostupno putem ovog linka.  

GALERIJA
Nvidia
Nvidia App
GeForce Experience
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
APRIL 2024
Gigabyte Radeon RX 7900 GRE Gaming OC 16G
Zlatni zeka
Model koji je izvorno namenjen kineskom tržištu, i koji se tamo pojavio još prošlog leta, lepo je popunio prazninu između modela RX 7800 XT i RX ...
Asus ROG Zephyrus G16 (GU605MY-QR085X)
Najkompaktnija zverka
Uz sve kompromise, ovo je verovatno najsnažniji laptop smešten u manje od dva kilograma i 18 milimetara visine...
Honor Watch 4
Savršeno upakovan
Sat koji donosi veoma malo pravih noviteta, ali kod kog je uklapanje poznatog i očekivanog dovedeno do savršenstva...
Mobile World Congress 2024
Ovde i AI ima AI
Utisak je da MWC „na nogama” drže isključivo velike kineske kompanije, a praksa predstavljanja flegšip telefona na sajmu je sve ređa...
Inovativni motori i reaktori
Bolji pogon
Električni motori uskoro stižu u putničke avione, samo da se reši nekolicina konstruktorskih prepreka...
Honor Magic 6 Pro
Magična Šestica
Sistem kamera oslanja se na tehnički sofisticiran dizajn sa promenjivim otvorom blende...
Apple, AI i nova tužba za monopol
Kisela ili slatka jabuka
Apple će uvek da koristi sopstveno rešenje, ukoliko može da ga napravi dovoljno brzo i kvalitetno...
Dragon’s Dogma 2
Nastavak dvanaest godina stare igre koja odavno ima kultni status, naoko, jednostavan akcioni RPG koji se trudi vas angažuje, ali i pomalo namuči...
Rise of the Ronin
Rise of the Ronin izuzetno podseća na Ghost of Tsushima, kako po izgledu, tako i po konceptu...
Highwater
Ugodan koktel postapokaliptične komike i poetične melanholije...
Microsoft Windows 3.0
Prisećamo se treće iteracije operativnog sistema baziranog na grafičkom korisničkom okruženju, koja je konačno mogla da izađe na crtu takmacima...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama