Telefoni
Samsung predstavio Galaxy S23 seriju pametnih telefona
Jovana KUZMANOVIĆ
1. februar 2023.

Kompanija Samsung Electronics predstavila je modele Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 i novu eru vrhunskog iskustva korišćenja Samsung Galaxy telefona. Čuvena Samsung Galaxy kamera korisnicima pruža više slobode za istraživanje sopstvene kreativnosti, kao što je snimanje Nightography video materijala sa transformativnom AI bioskopskog kvaliteta. „Snapdragon 8 Gen 2 mobilna platforma za Galaxy uređaje“ nudi vrhunska iskustva, uključujući revolucionarnu AI, mobilno gejming iskustvo nove generacije i snažnu podršku igranju igara uz najbržu grafiku na svetu. Na modelu Galaxy S23 Ultra, ugrađena S Pen olovka koju mnogi verni Samsung Galaxy korisnici znaju i vole nudi više mogućnosti za produktivnost, pravljenje beležaka, hobije i drugo. Sve inovacije u seriji Galaxy S23 koje postavljaju nove standarde upakovane su u atraktivan dizajn koji dodatno jača posvećenost kompanije održivosti uz više komponenti koje su napravljene od recikliranih materijal, nego kod bilo kog Samsung Galaxy pametnog telefona do sada.



Najnaprednija kamera, gejming performanse nove generacije i ekološkiji dizajn modela Galaxy S23 Ultra kombinovani u najinovativnijoj Samsung Galaxy S seriji do sada


„Vrednost uticaja tehnologije se meri ne samo po tome šta danas ljudima omogućava, već i kako doprinosi boljoj budućnosti“, izjavio je TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilno iskustvo u kompaniji Samsung Electronics. „Cela Galaxy S23 serija postavlja nove standarde kad je reč o pouzdanom vrhunskim iskustvima korišćenja pametnih telefona. Naša misija je redefinisanje maksimalnih performansi spajanjem snage, trajnih inovacija i održivosti.“



Samsung Galaxy kamera sa najviše megapiksela i brojnim funkcijama kreativne kontrole, danju i noću


Galaxy S23 Ultra omogućava svim korisnicima snimanje fenomenalnog video sadržaja. Nudi najnapredniji sistem kamere za Samsung Galaxy, prilagođen skoro svim uslovima svetla i osmišljen da zabeleži neverovatne detalje. Unapređene Nightography sposobnosti transformišu način na koji serija Galaxy S optimizuje foto i video materijal u širokom rasponu uslova okruženja. Od snimanja omiljene pesme na koncertu do pravljenja selfija ili grupne slike prijatelja na večeri — korisnici mogu da dobiju oštrije slike i video materijal. Vizuelna buka koja obično kvari slike pri slabom osvetljenju je korigovana novim algoritmom za obradu signala slike (ISP) na bazi AI koji poboljšava detalje i ton boje slike.


Kao prvi među Samsung Galaxy telefonima, model Galaxy S23 Ultra može da se pohvali novim 200MP adaptivnim piksel senzorom koji neverovatnom preciznošću beleži bitne trenutke. Koristi tehnologiju binning piksela (softver grupiše više piksela) kako bi podržao više nivoa obrade visoke rezolucije istovremeno. A s obzirom da su selfi kamere važnije nego ikada za način na koji danas komuniciramo, serija Galaxy S23 uvodi brzi autofokus i našu prvu Super HDR selfi kameru uz skok sa 30 na 60 frejmova u sekundi za primetno bolje slikanje i snimanje lica spreda.


Za korisnike koji žele punu kreativnu kontrolu i prilagođavanje, serija Galaxy S23 nudi niz alata za nesvakidašnje iskustvo pravljenja fotografija. Aplikacija Expert RAW, dostupna ekskluzivno na Samsung Galaxy uređajima, omogućava snimanje fotografija u DSLR stilu i RAW i JPEG obradu — bez potrebe za glomaznom opremom uz kameru. Korisnici mogu da eksperimentišu i prave umetničke fotografije putem multiple exposures funkcije ili da naprave jasne slike Mlečnog puta uz Astrophoto i pošto su preuzete sa Galaxy S23, Expert RAW podešavanjima može se pristupiti iz izvorne aplikacije Camera. Nove karakteristike zooma Galaxy Watch5 serije Camera Controller aplikacija mogućava korisnicima da prave savršeno uokvirene snimke direktno sa svog ručnog zgloba.


Dodatna unapređenja kamere su:


• Pri slabom osvetljenju ili u situacijama koje bi inače napravile zamagljenje, video materijal je stabilan uz uglove dvostrukog optičkog stabilizatora slike (OIS) u svim pravcima Galaxy S23 Ultre.
• Snimanje video materijala je sličniji bioskopskom kvalitetu nego ranije uz poboljšani 8K video uz 30 frejmova u sekundi sa širim uglom.
• Napredna object-based AI analizira svaki detalj u frejmu, čak i sitne karakteristike lica kao što su kosa i oči, kako bi pažljivo prikazala dinamične karakteristike osobe.
• Za dodatno poboljšano video iskustvo, nova funkcija 360 audio snimanja na Galaxy Buds2 Pro slušalicama stvara višedimenzionalni zvuk.


Na modelima Galaxy S23+ i Galaxy S23, čuvena Samsung Galaxy kamera takođe dobija unapređen izgled. Uklonjen je okvir sa konturama, što označava novu eru osnovnog Galaxy dizajna kojim se cela serija ističe.



Vrhunske performanse trasiraju put ka budućnosti mobilnog igranja igara


I za kreatore i za gejmere, želja da pomeraju granice i stalno iznova osmišljavaju nove mogućnosti zahteva tehnologiju koja prevazilazi očekivanja. Samsung i Qualcomm zajedno optimizuju Samsung Galaxy iskustvo sa najnovijim „Snapdragon 8 Gen 2 mobilnom platformom, najmoćnijom i naefikasnijom platformom ikada kod Samsung Galaxy pametnih telefona sa nabržim karakteristikama do sada. Takođe, na Galaxy S23 Ultra, baterija od 5000 mAh napaja veću kameru od Galaxy S22 Ultra bez povećanja veličine uređaja.


Novodizajnirana mikro arhitektura CPU-a povećava procesorske sposobnosti Galaxy S23 serije za oko 30% u poređenju sa Galaxy S22 serijom. Snimanje zadivljujućih fotografija pri slabom osvetljenju zahteva trilione proračuna u sekundi, tako da je visokoefikasna NPU arhitektura Samsung Galaxy optimizovana za 49% kako bi uravnotežila performanse i snagu dok koristi AI algoritam, koji pomaže korisnicima da snimaju epske fotografije i video zapise. Jedan od najvažnijih poboljšanja u Galaxy S23 seriji je optimizovani GPU, koji je približno 41% brži u poređenju sa Galaxy 22 serijom i specijalno dizajniran za napredne korisnike.


U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da podrži praćenje zraka u realnom vremenu kada je u pitanju mainstream mobilnih igara. Korisnici će moći da vide primetno realnije prikaze scena, zahvaljujući tehnologiji koja simulira i prati svaki zrak svetlosti. Takođe, parna komora za hlađenje Samsung Galaxy, sada je veća i na svakom modelu serije Galaxy S23 osigurava da se gejming maraton ne prekida.


Uz svu ovu snagu dolazi i široki ekran od 6,8 inča sa zaobljenim ivicama na modelu Galaxy S23 Ultra sa smanjenim zakrivljenjem radi veće i ravnije površine za najbolji vizuelni doživljaj na Samsung Galaxy pametnom telefonu. Jedinstvena Samsung Galaxy funkcija unapređene udobnosti omogućava korisnicima da prilagode tonove boja i nivoe kontrasta da bi umanjili naprezanje očiju pred ekranom u noćnim uslovima. Funkcija pojačivača slike se sada podešava na tri nivoa osvetljenja umesto na dva protiv jarke svetlosti i odsjaja na dnevnom svetlu.



Dizajniran vodeći računa o planeti


Galaxy S23 serija podiže lestvicu vrhunske tehnologije koja obogačuje živote ljudi i doprinesi zdravijoj planeti. Još od Galaxy S22 serije, Samsung Galaxy povećava upotrebu recikliranih materijala sa šest unutrašnjih komponenti u Galaxy S22 Ultra na 12 unutrašnjih i eksternih komponenti u Galaxy S23 Ultra. Serija Galaxy S23 takođe ima veći izbor recikliranih materijala od bilo kog drugog Galaxy pametnog telefona, uključujući reciklirani aluminijum, staklo i recikliranu plastiku koja se dobija od odbačenih ribarskih mreža, PET boca i balona za vodu.


Nova S serija je prva koja ima Corning Gorilla Glass Victus 2 poseduje veću izdržljivost za dugotrajno korišćenje, koji u proseku sadrži 22 odsto recikliranog sadržaja nastalog u proizvodnji. Pored toga, svaki Galaxy S23 pametni telefon dolazi u redizajniranoj ambalažnoj kutiji napravljenoj od 100% recikliranog papira.


Uz Galaxy S23 seriju, Samsung radi više na minimiziranju negativnog uticaja na okoinu, bez kompromisa kad je reč o kvalitetu i estetici. Serija Galaxy S23 ima UL ECOLOGO sertifikat, što znači da je proizvod sertifikovan za smanjeni uticaj na okolinu.


Za korisnike koji žele da produže životni vek svog uređaja, vrhunsko iskustvo serije Galaxy S23 može da se održi tokom godina uz četiri generacije OS ažuriranja i pet godina bezbednosnih ažuriranja.



Praktična bezbednost i privatnost omogućavaju transparentno iskustvo bez kompromisa


Iskustvo bezbednosti i privatnosti su osnova serije Galaxy S23. Svaki pametni telefon dolazi sa kompletnom Samsung Knox zaštitom, koja je dobila više državnih i industrijskih sertifikata od svih drugih mobilnih uređaja, platformi ili rešenja na tržištu. Tabla za bezbednost i privatnost na Samsung Galaxy uređajima omogućava korisnicima punu vidljivost toga ko ima pristup njihovim podacima i kako se oni koriste. Brzo i lako se može videti da li su lični podaci izloženi riziku sa pristupom jednostavnim savetima za promenu podešavanja radi bezbednijeg iskustva. Korisnici takođe mogu da odlučne koje tačno aplikacije i programi imaju pristup njihovim podacima i kako mogu da se koriste.


Za dodatni nivo bezbednosti,  Knox Vault, koji je prvi put uveden na seriji Galaxy S21, štiti informacije na seriji Galaxy S23 tako što ih izoluje od ostatka uređaja, uključujući OS, radi dodatne zaštite.


Više slobode i fleksibilnosti za povezan način života


Povezana iskustva svakog modela Samsung Galaxy S serije pružaju dodatne prednosti. Samsung Multi Kontrola sada je proširena na Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 za vrhunsku fleksibilnost između uređaja. Pored toga, unapređena mogućnost korišćenja teksta čini kopiranje i lepljenje teksta, kao što je URL, sa jednog na drugi uređaj lakim da bi se nastavilo sa aktivnošću na drugom uređaju. Na modelu Galaxy S23 Ultra, Google Meet uparen sa Samsung Notes i ugrađenom S Pen olovkom sada dodatno povećava saradnju tokom video poziva. Uz Google Meet deljenjem uživo, učesnici mogu istovremeno da zajednički uređuju dokument na svakom od svojih Android uređaja umesto da gledaju na deljenom ekranu.


Dostupnost i cena


Od 17. februara 2023, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 će biti dostupni kod operatora i maloprodavaca, kao i na Samsung.com. Serija Galaxy S23 dolazi u četiri nijanse inspirisane prirodom: fantomski crnoj, krem, zelenoj i boji lavande .


Galaxy S23 Ultra prodavaće se u Srbiji po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 171,999 rsd, Galaxy S23 + po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 147, 999 rsd , a Galaxy S23 od 116, 999 rsd.




Naruči pre svih


Uz kupovinu uređaja iz Galaxy S23 serije i dobijate X2 model sa dvostruko većim memorijskim prostorom* po ceni osnovne varijante i uštedite do 22.000 RSD. Promocija traje od 1.2. do 16.2.2023. ili do isteka zaliha.


Napomena: *Odnosi se na: Galaxy S23 8/256 GB po ceni od 8/128 GB, Galaxy S23+ 8/512 GB po ceni od 8/256 GB i Galaxy S23 Ultra 12/512 GB po ceni od 8/256 GB. Ne uključuje model od 1 TB.


Za više informacija o seriji Galaxy S23 posetite zvaničan sajt.


Model

Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23

Galaxy S23+

 

 

Ekran

6.8-inčni QHD+ Edge

Dinamički AMOLED 2X ekran

Superbrza 120Hz stopa osvežavanja (1~120Hz)

240Hz brzina reagovanja na dodir u režimu igranja

6.1-inčni FHD+

Dinamički AMOLED 2X ekran

Superbrza 120Hz stopa osvežavanja (48~120Hz)

240Hz brzina reagovanja na dodir u režimu igranja

6.6-inčni FHD+

Dinamički AMOLED 2X ekran

Superbrza 120Hz stopa osvežavanja (48~120Hz)

240Hz brzina reagovanja na dodir u režimu igranja

Dimenzije i težina

78.1 x 163.4 x 8.9mm, 234g

70.9 x 146.3 x 7.6mm, 168g

76.2 x 157.8 x 7.6mm, 196g

 

 

 

 

 

 

Kamera

12MP ultraširoka kamera

•F2.2, FOV 120˚

 

200 MP široka kamera

•F1.7, FOV 85˚

 

10MP telefoto kamera

•3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚

 

10MP telefoto kamera

•10x Optical Zoom, F4.9, FOV 11˚

 

12MP prednja kamera

•F2.2, FOV 80˚

 

 

12MP ultraširoka kamera

•F2.2, FOV 120˚

 

50 MP široka kamera

•F1.8, FOV 85˚

 

10MP telefoto kamera

•3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚

 

12MP prednja kamera

•F2.2, FOV 80˚

AP

Snapdragon 8 Gen 2

 

Memorija

12GB + 1TB

8 + 256GB

12 + 512GB

8 + 256GB

8 + 128GB

8 + 512GB

8 + 256GB

Baterija

5,000mAh

3,900mAh

4,700mAh


GALERIJA
Samsung
Galaxy
S23
Snapdragon
S Pen
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
MART 2023
Eksplozija veštačke inteligencije
(Anti)utopija koja postaje realnost
I ranije smo bili svedoci pojave automatizovanih procesa koji su umnogome promenili čitave industrije, a dve su oblasti u kojima je AI poslednjih mes...
Stockimg • Cleanup.pictures • Texta • Murf • Excel Formula Bot • SlidesAI • resumA.I. • Writesonic
Korisne AI alatke
Bilo koja sofisticiranija programska rutina koja na svoja pleća može da preuzme obavljanje (kreativnog) posla, naplaćuje se suvim zlatom...
Inovacije koje treba pratiti u 2023. godini
AI i drugari
Brojni projekti u različitim naučnim i tehnološkim disciplinama trebalo bi da tokom ove godine urode plodom...
Asus TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC Edition
Ni na nebu, ni na zemlji
Pred nama je još jedan predstavnik Asusove serije TUF, poznate po svojoj svedenosti i robusnosti, a zbog toga je naš favorit...
AMD Threadripper Pro 5995WX, Gigabyte MC62-G40, AMD Radeon Pro W6600 i W6800
Kad posao ne može da čeka
Sa velikim zadovoljstvom pozabavili smo se jednom vrhunskom radnom stanicom, većinom sastavljenom od komponenata koje proizvodi AMD...
Asus ROG Strix Scar 18 G834JY
Fantastična zver i kako je kupiti
Ovogodišnji Strix Scar već prvom cifrom u oznaci najavljuje jednu veću promenu, ali je, naravno, osavremenjen i iznutra. I to drastično!
Samsung Galaxy S23 i S23 Ultra
Još bolje Galaksije
Glavna kamera od 50 megapiksela na Galaxy S23 pravi oštre i živopisne snimke u svim uslovima osvetljenja...
Atomic Heart
Igra je glasna kao razbesneli Hruščov, raskošna kao Ermitaž, ali i nepredvidiva i na momente konfuzna kao vojnik Crvene armije koji je oslobodio v...
Hi-Fi RUSH
Iza ovog naslova stoji studio koji je potpisao hitove The Evil Within i Ghostwire Tokyo...
Hogwarts Legacy
Fanovi izvornog materijala će „odlepiti” dok budu istraživali sve kutke ove odlične igre...
Pentiment
Igra je u velikoj meri inspirisana jednim od književnih klasika, romanom „Ime ruže”, Umberta Eka...
Blade Runner: Core Rulebook + Starter Set
Stoni neon-noir RPG
Detaljno opisana oprema koja obuhvata oružje, ali i alatke poput Voight-Kampff mašine...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama