Telefoni
Vesti
Promo
Najnoviji flagship uređaj kompanije vivo X80 Pro predstavljen u Evropi
Svet kompjutera
15. jun 2022.

Kompanija vivo predstavila je najnoviji X80 Pro 5G flagship telefon u Evropi, nameravajući da korisnicima pruži vrhunsko iskustvo sa novim funkcijama fotografije kinematografskog kvaliteta koje su izrađene u saradnji sa kompanijom ZEISS. U skladu sa visokim standardima profesionalne mobilne fotografije koje je vivo postavio svojom X serijom - X80 Pro, sa svojim umetničkim bioskopskim režimom, vodećim performansama i tehnološkim inovacijama, predstavlja rezultat traganja za savršenim iskustvom snimanja.


• Sistem snimanja izrađen je u saradnji sa kompanijom ZEISS, novi vivo V1+ čip i sočivo na poleđini sa standardnim T* premazom koje omogućuje živopisne, prirodne boje i snimke bioskopskog kvaliteta.


• Snapdragon 8 Gen1 procesor, E5 Ultra Vision displej, i tehnologija ultra velike komore sa tečnom rashladnom parom omogućavaju besprekorno korišćenje.


• Ultrasonični sensor otiska prsta, 80W FlashCharge punjač and 50W bežični FlashCharge punjač koji poboljšavaju produktivnost i efikasnost.


• Novi premium okvir sa Fluorite AG staklo sa keramičkom obradom i IP68 sertifikatom za prefinjen, ali otporan dizajn.Izvanredno profesionalno snimanje kao rezultat saradnje sa kompanijom ZEISS


„X80 Pro predstavlja primer stalne težnje kompanije vivo za inovacijama koje u svom fokusu imaju korisničko iskustvo i vrhunsku tehnologiju mobilnog snimanja. U uspešnoj saradnji sa kompanijom ZEISS, globalnim liderom u optici i optoelektronici, kao uvek, nastojimo da pružimo vrhunsko iskustvo korisnicima i omogućimo im da verodostojno zabeleže uspomene kroz kvalitetne fotografije i video zapise sa više dinamike i perspektive“, istakao je Dušan Kuzmanović, Direktor prodaje vivo predstavništva u Srbiji.


Vrhunske vivo performanse i uvek savršen snimak sa profesionalnim sistemom snimanja, nastali su u saradnji sa kompanijom ZEISSvivo X80 Pro
sadrži veliki broj noviteta koji pružaju, do sada neviđeno, iskustvo mobilnog fotografisanja i, po prvi put, pruža video režime bioskopskog kvaliteta. Nova ZEISS Cinematic Video Bokeh funkcija stvara ovalni bokeh u standardnom filmskom odnosu 2,39:1 pružajući efekat bioskopskog objektiva širokog ekrana koji može snimiti video zapise visokog kvaliteta. Korisnici takođe imaju mogućnost da odaberu običan video bokeh objektiva i na taj način kreiraju portretne video snimke jednim dodirom. Bokeh efekat varira kako bi odgovarao žižnoj daljini, otvoru blende i udaljenosti snimanja, a u redovnom kadru 16:9 bokeh kuglice su okrugle.


Pored toga, novi efekti, poput ZEISS Cinematic Style Bokeh, dodati su funkciji ZEISS Superb Portrait, omogućavajući korisnicima da rekreiraju klasičnu holivudsku estetiku dodavanjem filmskog bokeh efekta sa razmerom širine ekrana od 2,39:1 u kombinaciji sa umetničkim dugim ovalnim bokeh efektom, sličan ZEISS Cinematic Video Bokeh efektu. Svi efekti takođe se mogu poboljšati algoritmom za simulaciju kinematografskog sočiva kompanije vivo i tehnologijom dubinske oštrine sa dve kamere koja kombinuje renderovanje i obradu odsjaja. Prepoznavanjem istaknutih tačaka, moguće je identifikovati najsjajniju tačku na slici i mogu se kreirati umetnički tragovi plave svetlosti, nalik plavoj traci u bioskopskim sočivima.vivo nastavlja da održava svoje izvanredne efekte noćne scene u kombinaciji sa ZEISS Superb Night Camera režimom. Sa nadograđenim funkcijama kao što je Pure Night View, X80 Pro može da zabeleži živopisne scena grada noću zadržavajući originalni izgled i osećaj trenutka. Pored toga, X80 Pro podržava XDR Photo koji može poboljšati jasnoću slika sa pozadinskim osvetljenjem i poboljšati tonove koji bolje odražavaju ono što ljudsko oko može da vidi. Funkcija XDR Photo može da optimizuje performans ekrana X80 Pro tako što ističe kontrastne tonove na fotografijama kako bi se u potpunosti prikazao visokokvalitetni HDR efekat na fotografijama. Kombinacijom zadnje kamere X80 Pro i ZEISS T premaza, performanse noćne scene ostaju prvorazredne. ZEISS T premaz poboljšava prenos svetlosti i pomaže u smanjenju refleksije.


Da bi se dodatno optimizovalo iskustvo mobilnog fotografisanja, vivo X80 Pro takođe uključuje ZEISS Natural Color uz pomoć prvog AI Perception Engine-a u seriji za poboljšanje verodostojnost boja i olakšavanje promene boje i osvetljenosti tokom snimanja. ZEISS Natural Color može da reprodukuje prirodne boje i automatski optimizuje i preciznu ekspoziciju i balans bele, omogućavajući da se na slici najbolje prikaže ono što ljudsko oko može da vidi. Ova nadogradnja funkcije omogućava podešavanja svetline tonova, snimke iskustava koji izgledaju realističnije, prefinjenije i prirodnije.


Prvoklasno mobilno fotografsko iskustvo


X80 Pro sadrži vrhunske nadogradnje fotografije istovremeno zadržavajući klasične vodeće karakteristike koje vivo čine brendom poznatim po mobilnoj fotografiji koji sa svojim fokusom na korisnike omogućava bezbrižno i lako stvaranje remek dela.


X80 Pro ima prednju kameru od 32 MP i sistem sa četiri kamere sa zadnje strane koji se sastoji od “ultra-sensing” kamere od 50 MP sa GNV senzorom i optičkom stabilizacijom slike (OIS), širokougaone kamere od 48 MP, kamere za portret od 12 MP i periskop kamere od 8 MP. Portretna kamera od 12 megapiksela osnovna je nadogradnja koja omogućava poboljšanje i stabilnost videa, dok glavna kamera uključuje ekskluzivno prilagođeni „ultra sensing“GNV senzor za optimizaciju refleksivnosti i smanjenje rastresitog svetla u kombinaciji sa staklenim sočivom visoke propustljivosti.Nastavljajući u svojoj misiji ka prvoklasnim iskustvom fotografije i video snimanja, X80 Pro opremljen je najnovijom iteracijom vivo čipa za obradu slika, vivo V1+, pružajući korisnicima unapređeno iskustvo sa ugrađenim AI sistemom za vizuelno poboljšanje profesionalnog kvaliteta. X80 Pro poseduje i funkciju AI Video Enhancement koja omogućava uređaju da automatski identifikuje pravi režim za uslove osvetljenja, podstičući korisnike da biraju između video HDR i noćnog režima u zavisnosti od scenarija. Pored svega toga, vivo V1+ čip poboljšava i vizuelno iskustvo koriščenja X80 Pro uređaja za gledanje sadržaja i igranja igara.
Camera Panning predstavlja novu i ekskluzivnu funkciju koja dodatno unapređuje dinamičke sposobnosti ovog flagship uređaja. Ova funkcija ima tehnologiju praćenja pokreta portreta, koja može da smanji zamućenje pokreta uzrokovano drhtavim rukama. Pored toga, kroz svoj Night Sports režim X80 Pro omogućava korisnicima da snime izvanredne, dinamične snimke, jer može da snimi jasne fotografije čak i u ekstremnim scenarijima sa poboljšanim sposobnostima detektovanja pokreta.


Izvanredne vodeće performanse


Revolucionarne tehnologije u mobilnoj fotografiji i vrhunske performanse čine X80 Pro moćnim uređajem dizajniranim na osnovu razumevanja potreba korisnika.


X80 Pro konfigurisan je sa Snapdragon 8 Gen 1. U poređenju sa svojim prethodnikom, performanse X80 Pro znatno su poboljšane. Štaviše, pametni telefon opremljen je poboljšanim LPDDR5 i poboljšanim UFS3.1 za veliku brzinu rada i skladištenja.


X80 Pro opremljen je ultra velikom komorom sa tečnom rashladnom parom koja omogućava maksimalnu površinu hlađenja, što može pomoći u održavanju stabilnosti pri korišćenju funkcija visokih performansi kao što su igre velikih razmera i video snimanje.


Dizajniran u skladu sa potrebama potrošača, nadogradnje baterije novog X80 Pro mogu da se prilagode životnom stilu svih korisnika. X80 Pro podržava 80W FlashCharge, kao i 50W bežično FlashCharge sa velikom baterijom od 4700 mAh. Uprkos bateriji velikog kapaciteta, X80 Pro može da se potpuno napuni za samo 36 minuta.


Pored toga, X80 Pro opremljen je inovativnim velikim 3D ultrasoničnim senzorom za otisak prsta, koji nudi neverovatno brz proces registracije otiska prsta – jedinim dodirom završavate sve. Obično, tradicionalno optičko skeniranje otiska prsta u jednoj tački na ekranu zahteva 15-20 dodira. Kada se vaš otisak prsta registruje, on pruža jedno od najbržih otključavanja u mobilnoj industriji – za samo 0,2 sekunde. Pošto je oblast prepoznavanja 11,1 puta veća od tradicionalnih optičkih senzora otiska prsta na ekranu, to poboljšava ukupno iskustvo otključavanja.


Upustite se u potpuno novo iskustvo igranja


X80 Pro uvodi nove funkcije koje omogućavaju prijatno i impresivno iskustvo igranja. Opremljen velikim linearnim motorom X-Axis, podržanim vibracionim algoritmom razvijen od strane kompanije vivo, omogućava tihu, ali moćnu vibraciju zbog koje ćete se osećati kao da ste se transportovali u svet igrice. Reakcija X80 Pro na start-stop vreme povećana je za 20% uz intenzivnije vibracije za ugodnije iskustvo igranja.


X80 Pro Dual Stereo zvučnik, zajedno sa svojim moćnim basom, pruža uravnotežen i poboljšan ukupni zvučni efekat, predstavljajući dvostruke zvučnike u vivo X seriju po prvi put evropskom tržištu.


Elegantan vodootporan dizajn sa osvežavajućom izgledom


Inspirisana izgledom profesionalnih fotoaparata, kvadratna i kružna estetika koja formira sočivo i ram inkorporirana je u koncept spoljašnjeg dizajna X80 Pro, kako bi podsetila na sposobnosti profesionalnog fotografisanja X serije. Umetanjem sočiva u motiv kruga, vizuelni dizajn poziva korisnike da vide svet kroz sočivo kamere i ističe moć profesionalnog snimanja kompanije ZEISS.


X80 Pro je dostupan u Cosmic Black boji, koja predstavlja prostrano noćno neba, kao i živopisnu i beskrajnu moć univerzuma.


Cena i dostupnost


vivo X80 Pro biće dostupan u Srbiji od 15. jula 2022. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 139.999,00 RSD.

Vivo
ZEISS
Snapdragon
X80
5G
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2022
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge
Dičan omaž beat ’em up igrama iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka...
Microsoft Store Community i Editor’s Choice Awards
Nagrade za najbolje aplikacije sa Microsoft Storea (1)
U okviru Microsoft Store Community Choice Awards korisnici glasaju za aplikacije koje im se najviše dopadaju...
Lenovo Yoga 9i gen 7 (14IAP7)
Do sada najbolji 2-u-1
Najnovija Yoga, sedme generacije, donosi nekoliko osveženja, a svakako je najprimetniji fantastični OLED ekran...
AMD Ryzen 7 5800X3D
Stvoren (samo) za igranje
Sasvim nesvakidašnji model procesora, koji donosi jedno vrlo specifično i do sada neviđeno rešenje u desktop svetu...
vivo X80 Pro
Filmska priča
Kompanija vivo ne škrtari, te je u prodajno pakovanje, pored maske i telefona, uvrstila i brzi punjač od 80 vati, USB kabl i pristojne slušalice sa...
Huawei Mate Xs2
Vratio se Gumiflex
Ekran je OLED tipa i bez dileme, predstavlja najbolji ekran na nekom savitljivom telefonu...
Novosti iz sveta robotike
Tri robota uđu bar...
Predstavljamo vam tri inovativna rešenja koja će pozitivno uticati na neprestanu evoluciju robota koje sve više koristimo...
Sukob u Ukrajini i domaća IT industrija
Turbulentna priča najbrže industrije
Bez ulaska u politiku sukoba, jasno je da je najveću štetu, posebno dugoročno, pretrpela ukrajinska IT industrija...
Disney+ u Srbiji
Imperija „zadaje” udarac
UHD 4K stream na četiri uređaja odjednom. Izuzetan katalog starih i novih naslova. Nema naših titlova ni sinhronizacije.
Starship Troopers: Terran Command
Naslov koji je zabavan dok ga aktivno igrate, ali veoma brzo potom izvetri iz sećanja...
Diablo Immortal
Preporučujemo da neko vreme igrate Immortal bez plaćanja, a zatim da mu okrenete leđa i zaboravite da postoji...
V Rising
V Rising je vampirski survival RPG, pri čemu vampirština nije franšizno licencirana, tipa Vampire: The Masquerade...
© 2022 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama